Dodaj do ulubionych

nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 15:33
Temat wątku jest nieprzypadkowy - myślę że ów słynny Univers ma godnego konkurenta.Geo to przykład jak bolesny może być upadek w wyniku zawrotu głowy od sukcesów."Deweloper roku 2004" stał się "Patałachem roku 2005".Zawiedzionych klientów daremnie czekających na mieszkania pewnie więcej jest w Geo niż w Salwatorze i Universie razem wziętych.Ciekawe czy w Geo wiedzą jak łatwo się traci a trudno zyskuje ludzkie zaufanie?
Ciekawe jak będzie ze zwrotem zaliczek...
Chcesz mieć mieszkanko w 2030 - kupuj w Geo!!!
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: 213.17.178.* 18.03.06, 16:08
      krakowowi "gratuluję"tak bezczelnej i chamskiej firmy jak geo ze śmietańskim
      na czele.j.
      • Gość: xyz Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 23:38
        A czy ktoś wie co się dzieje z ich inwestycją Zielony Stok na górce narodowej?
        Zniknęła z reklam jakiś czas temu?
        • Gość: ania Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 23:59
          Potwierdzam, kupiłam mieszkanie za zielonym stoku i przysyłają mi tylko
          zawiadomienia o opóźnieniu budowy a teraz nawet chcą zrezygnować. miałam umowe
          na 2590 za 1m + ich pieprzona waloryzacja i chyba doszli do wniosku, że za tą
          ceną już im się nie opłaca sprzedać. Dewloper roku, wszystkich oszukanych
          namawiam do napisania do pzfd. Tak nie może być że robią z nami co chcą!
          • Gość: gosia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:25
            Zgadzam się, zwykli perfidni oszuści, ja kupiłam mieszkanie na Rydla. Miałam
            przyznany kredyt bankowy,ale bank nie mógł przelewać rat, bo geo miało
            obciążone hipoteki. W końcowym rozliczeniu naliczyli mi odsetki i nie
            przyjmowali do wiadomości że to z ich winy bank nie płacił. Stwierdzili, że w
            umowie nie było zapisu że będę płaciła z kredytu i że ich to nie obchodzi.
            Musiałam wszystko zapłacić, podpisać akt notarialny i dopiero wydali mi
            mieszkanie! Zwykli złodzieje, masa usterek - goraco odradzam!!!!!!!!!
            • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:07
              Tak w praktyce realizują slogan reklamowy "stosujemy kodeks dobrych praktyk w stosunkach klient-deweloper".Oszukanym z zielonego stoku doradzam by w przypadku rezygnacji GEO z tej inwestycji zorganizowali podobną akcję jak oszukani przez Salwator...Jeżeli inwestycja padnie przez brak pozwolenia - wina GEO jest oczywista ( żle przygotowany wniosek ) i powinniście na drodze cywilnej dochodzić "utraconych korzyści".
              Pozdr
            • Gość: ania Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.06, 22:56
              Nie bardzo rozumiem Twoj problem.Kazdy deweloper wyda Ci mieszkanie dopiero jak
              zaplacisz i podpiszesz akt notarialny. Dlaczego zlodziee - ktos ci ukradl
              pieniadze?
      • Gość: gosc Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.06, 22:52
        tobie gratuluje chamstwa i zaczepnej naturki
    • Gość: Ania Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.net.autocom.pl 25.03.06, 11:16
      Witam
      a ja mam pytanie w zw. z tym, że kupiłam mieszkanie na Rydla... ponieważ
      wszystko narazie jest ok i w terminie, to czy mam sie spodziewać jednak jakiś
      niespodzianek? Ciągle czytam negatywne opinie o nich, ale ja sama tego
      niedoświadczyłam. Powyższe posty dzisiaj przeczytane tak na serio już mnie
      trochę przestraszyły...
      • Gość: ania2 Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 13:18
        Witam
        Zastanawiam się nad zakupem mieszkania przy ul.Cystersów ale niepokoją mnie pojawiające się na tym forum pytania o kondycję finansową Geo w związku z ich nieudanymi inwestycjami a także przedłużająca się procedura.Czy ktoś wie kiedy mają otrzymać pozwolenie na budowę?
        • Gość: wujo Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:50
          Wiesz oni sami chyba dobrze nie wiedzą, więc dlaczego ktoś na forum ma być
          lepiej poinformowany:))).
          • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 00:02
            No niestety...
            A pomysleć że od czasu kiedy rozpoczęli sprzedaż ( czerwiec 2005 ) to niedługo rok minie...I wciąż nie wiadomo...Który jeszcze deweloper oferuje klientom taką szarpaninę i stres?Tytuł wątku po prostu - świetny...
            Pozdr
    • Gość: Wojtek Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: 81.246.52.* 31.03.06, 09:02
      na jakiej podstawie twierdzisz, ze Geo to zlodzieje? Czy ich historia świadczy
      o tym, że chcą kogoś wykiwać? Te kilka tysiecy zbudowanych mieszkań w ciągu
      prawie 20 lat? To że mają problemy z pozwoleniem na budowę obecnej inwestycji
      to zupełnie inna sprawa, prawdopodobnie zupełnie od nich niezależna. Być może w
      dodatku dobrze się zakończy, poczekamy, zobaczymy
      • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:36
        jarek z tym złodziejstwem to pewnie troche przesadził ale ty z ilością mieszkań (parę tysięcy) pewnie też...Według GEO było ich 1700...Natomiast opisaną parę postów wyżej sytuację - hipoteka obciążona>bank nie płaci>karne odsetki dla klienta - trudno nie nazwać nieuczciwością.A obecną sytuację klientów GEO najlepiej charakteryzuje właśnie "poczekamy,zobaczymy" - po co komu taki deweloper?Tłumaczenia że kłopoty z pozwoleniami są od GEO niezależne przypominają trochę bajeczkę prez.Kaczyńskiego że - nie wiedział co podpisuje...
        Pozdr
    • Gość: zrezygnowana Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: 80.73.188.* 31.03.06, 13:00
      Witam Forumowiczow, a ja tam rezygnuje z tej cholernej Gorki! Czekam juz rok, az
      cos ruszy i nic. Czytalam, ze na Gorce wg miasta powinny stac bloki co najwyzej
      5 kondygnacyjne, a ten pierwszy na Zielonym Stoku mial miec 6... Moze to o to
      chodzi z tym pozwoleniem? Krakow nie ma planow zagospodarowania przestrzennego,
      ale ma podobno stworzyc "rynek" na Gorce, a wokol niego jakies wyzsze budynki.
      Pozostale maja miec najwyzej 5 kondygnacji. Ja juz tym z Geo dziekuje!
      • Gość: przeGość Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.ericsson.net 31.03.06, 14:30
        Masz całkowitą rację Żono.
        • Gość: wir Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 13:31
          Też mam rezerwację na zielonym stoku...Geo reklamowało inwestycję jako "hit cenowy" - rzeczywiście, przygoda z GEO będzie wszystkich sporo kosztowała!
          Okropnie niesolidna firma!!!
    • Gość: pani Krysia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:03
      Wszystkich oszukanych przez Geo namawiam do podjęcia solidarnych działań wobec tak niesolidnej firmy.Zielony stok - ok.80 osób,Cystersów - ok.150 osób.Jest nas naprawdę niemało...
      • Gość: xxx Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 09:00
        na Cystersów jeszcze nikt nie został oszukany
        • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:36
          Ja - zostałem...
          • Gość: M Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.chello.pl 12.04.06, 19:50
            Archimedia, wiesz moze cos nowego?
            • Gość: kuba Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:52
              Na rozstrzygnięcie będziemy czekać conajmniej do 23.04 - z urzedu wiem że nie
              ma szans wczesniej. Do pani Krysi, jak nie bedzie pozwolenia na Cystersów to
              się przyłączam i rozmawiałem z kolegą prawnikiem, który poprowadzi sprawę
              wzamian tylko i wyłącznie za koszty sądowe, które ściągnie od Geo. Ilu może być
              pokrzywdzonych, z iloma jest kontakt?
              • www101 Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! 13.04.06, 10:54
                szczerze mówiąc też liczyłem na mieszkanie na Cystersów, jestem za pozwem
                www101@NOSPAM.gazeta.pl
              • Gość: sąsiad Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:56
                Kuba, Ty jesteś jakich za bardzo napalony. Poczekaj, po świętach sprawa się
                wyjaśni. I z tego co wiem zakończy sie pozytywnie. Wyluzuj w święta i pozbądź
                się swojej zgryźliwości. Trochę strach mieć takiego sąsiada na Cystersów. A
                moze Ty jesteś z konkurencji... i masz w tym swój interes żeby tak mieszać i
                siać megapanikę?!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: kuba Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:07
                  nie jestem z konkurencji i nie sieję paniki. Jak do tej pory wszystkie moje
                  informacje były prawdziwe. Forum jest po to żeby wymieniać informacje, a że nie
                  są one takie jakie chcielibyśmy to już nie moja wina. OK, czekam nie tylko
                  przez ŚŚwięta ale dłużej do 23.04. Wesołych Świąt
                  • lukaszwusa Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! 14.04.06, 14:54
                    23-ciego kwietnia wypada w niedzielę więc na decyzję poczekamy co najmniej do
                    poniedziałku 24-ego kwitnia.
        • Gość: Pablo Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.77.classcom.pl 13.04.06, 18:11
          XXX - poczekaj trochę, to tylko kwestia czasu
          • Gość: xxx Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:27
            mam nadzieję, że tak nie będzie... jestem mimo wszystko dobrej myśli.Każdej
            takiej inwestycji towarzyszą emocje-ludzie strasznie się tutaj wzajemnie
            nakręcają...
            • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 20:39
              Sęk w tym że nie każdej...Czy słyszał ktoś w ciągu ostatniego roku o komplikacjach przy budowie domu pod pegazem?Albo którejś inwestycji Dombudu?Albo Interbudu? - tam wszystko idzie jak w zegarku {jeszcze parę mógłbym wymienić}.Skierowałem swoje kroki do GEO między innymi dlatego żeby sobie oszczędzić huśtawki nastrojów - niestety bardzo, ale to bardzo się zawiodłem...Rezerwację mam od lipca 2005 - prawie rok - a rzecz cała ciągle wisi na włosku...
              Sąsiadów pozdrawiam
              • Gość: tyu Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:21
                Podziwiam was za cierpliwosc!!! I jesli ktos patrzy na to wszystko
                optymistycznie czapki z glow...
                • Gość: paweł Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: 87.207.219.* 15.04.06, 13:54
                  Geo to dziady i oszuści. Oszukują nie tylko klientów ale i wykonawców i
                  sprzedających działki. Podpisują umowę i do tego czasu są mili, dobrzy i
                  życzliwi, a jak podpiszą co chcą to natychmiast wykorzystują każdy zapis i
                  oszukują. Np na Cystersów podpisali umowę i odmówili zapłaty za działkę
                  twierdząc że jest skażona materiałami ropopochodnymi i że ich rekultywacja
                  będzie kosztować nawet milion złotych. Wytargowali pieniądze i natychmiast
                  wystąpili o pozwolenie na budowę i o dziwo nagle grunt jest czysty jak łza,
                  żadnych rekultywacji - można stawiać mieszkania. Na ty swoim oszustwie narobili
                  sobie już tylu wrogów, że nie wróżę im długiej przyszłości. Głupie tanie
                  cwaniactwo nigdy na długą metę nie popłaca!
    • Gość: jarek Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: 213.17.178.* 15.04.06, 15:37
      życzę wszystkim klientom tej przekrętackiej firemki spokojnych świąt.sami z tym
      bufonem Śmietańskim wiele nie zdziałacie,tu jest potrzebny dobry prawnik,który
      raz na zawsze puści tych cwaniaczków z torbami.pozdrawiam.j.
      • Gość: archimedia Re: nie kupujcie od Geo Grupa Deweloperska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 20:45
        W świetle ostatnich wydarzeń widać jasno że pani Krysia miała rację...
        Jeżeli zależy komuś na mieszkaniu to chyba lepiej udać się do Universu lub do radnego Tworka...GEO w tym tempie przesuwa terminy że zakończenie budowy jeszcze w tej dekadzie staje coraz mniej realne.Zauważcie, że z odsetek od niewpłaconych rat mogą utrzymywać firmę bardzo długo...A tak na marginesie - GEO startuje w konkursie "deweloper 2006"...( dobrego samopoczucia można pogratulować ).
    • abrzozowska1 Geo buduje na Cystersów!!! 04.05.06, 13:01
      Nie wiem kto płaci Ci za wypisywanie tych paszkwili? Właśnie dowiedziałam się,
      że Geo ma już prawomocne pozwolenie na budowę, a więc będą mieszkania na Osiedlu
      "Złota Brama" przy Cystersów. Widzę na forum, że już ludzie poszukują
      zwalniających się rezerwacji. Cieszę, się, że właśnie tam rezerwowałam
      mieszkanie. Będę mieć blisko do centrum, a moi znajomi przekonuja mnie, że Geo
      buduje solidnie i dobrej jakości.
      • Gość: archimedia Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:27
        Rzecz w tym że na razie nie buduje i nie wiadomo kiedy będzie...Niestety nikt mi nie płaci ale też nie są to paszkwile.Sympatykiem GEO oczywiście nie jestem ale tylko dlatego że wodzą mnie za nos od czerwca 2005...W tego typu (oparte na wyzwiskach ) polemiki nie lubię się wdawać a już napewno nie z potencjalną sąsiadką - chociaż z entuzjazmu z jakim piszesz o GEO może wynikać że bliżej ci do działu sprzedaży niż na Cystersów...
        Niestety widać że GEO ma poważny problem z tą inwestycją w sensie wykonawczym - pozytywna decyzja wojewody spowodowała przesunięcie terminu o 3 kwartały ( raczej niespotykane ).W rozsyłanym piśmie GEO przyznaje że nie może znależć wykonawcy na terenie Krakowa ( problemy kadrowe ) i rozpisze przetarg ogólnopolski.Czy będą zadowalajace oferty - tego przecież nie wiadomo (patrz przetarg na przebudowę Ronda Mogilskiego).Reasumując - cieszyć się można ale na hurraoptymizm jest o wiele za wcześnie.Sytuacja wygląda raczej jak w dowcipie o kozie i rabinie...
        Pozdrawiam
        • Gość: xxx Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:44
          i czy będzie wykonawca, który zbuduje po cenach tak, żeby ceny nie były wyższe
          i GEO zarobiło tyle ile chce - bo w innejsytuacji GEO podniesie ceny lub
          zejdzie z jakości mieszkań - w listach przesyłanych do mieszkańców jest zresztą
          jedno niepokojące zdanie - GEO zaprasza na rozmowy dotyczące CENY mieszkań i
          terminów wpłat - nie wiem czy jest już ktoś po tych rozmowach, jeśli tak proszę
          o wrażenia

archimedia nie pisze paszkwili a pani brzozowska, która dopiero pojawiła się w
          temacie (jak zresztą kilka innych osób) powinna spuścić z tonu w swoich
          wypowiedziach
          • Gość: M Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 04.05.06, 23:44
            w kwestii technicznej... ta pani miala na mysli chyba jarka a nie archimedie,
            ale moge sie mylic...

a wracajac do tematu - nie dostalam jeszcze tego listu, ale jesli rzeczywiscie
            jest tam takie zdanie (o rozmowach na temat cen) to nie brzmi to
            najlepiej... nie wierze jednak, ze zmienia cene
            • Gość: xxx Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:18
              być może jest to tylko niezręczne wyrażenie, w oryginale brzmi to
              tak: "ustalenia finansowe dotyczace ceny i harmonogramu spłaty lokali będą
              czynione insywidualnie z każdym z Państwa"
              • lukaszwusa Re: Geo buduje na Cystersów!!! 05.05.06, 09:39
                Witam.
                Jeśli chodzi o cene to GEO jest związane z nami umową a więc nie może jej
                zmienić tzn. cena z umowy rezerwacyjnej + 1,5%. Myślę, iż cytowane zdanie
                dotyczy wpłat rat, które jak wiemy będą "obarczone" 0,5% w skali miesiąca.
                Martwi mnie natomiast czas trwania inwestycji. Uważam, że dwa lata (od czerwca
                2006 do czerwca 2008) może być nie do zaakceptowania przez banki. Oznacza to,
                że możemy mieć problemy z kredytem hipotecznym. Pozostaje również sprawa stawki
                VAT. Do końca 2007 r. będzie wynosiła 7% a potem... tak naprawdę nie wiadomo.
                Obiecują (rządzący!?!), że nic się nie zmieni ale to nie jest pewne. A
                inwestycja miała być zakończona w lipcu 2007!!!! Kto weźmie ryzyko zmiany
                stawki VAT my czy GEO. Z umowy rzeerwacyjnej wynika, że oczywiście my. Uważam,
                że to jest jeden z punktów umowy, który powinniśmy negocjować.
                Pozdrawiam przyszłych mieszkańców "Złotej Bramy". Troszkę luzu życzę
                szczególnie tym co "bronią" GEO. Są rzeczy których nie przeskoczymy i na które
                nie mamy żadnego wpływu. O wszystkie inne musimy walczyć.
                • Gość: archimedia Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:17
                  W sprawie cen mogę was uspokoić - oczywiście jak dostałem pismo to zadzwoniłem -
                  ceny z umowy rezerwacyjnej są obiązujące.Jest przygotowywana zmiana ustawy o
                  VAT - będzie tam definicja budownictwa społecznego - jaki by rząd nie był na
                  pewno to przepcha...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: karol Re: Geo buduje na Cystersów!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:24
                    a po co były formalnie te wszystkie aneksy? jaka jest konsekwencja
                    niepodpisania dalszej umowy (po niewywiązaniu się przez GEO z dat w drugim
                    aneksie?) zwrot zaliczki czy jest to traktowane jako zerwanie umowy?
                    • lukaszwusa Re: Geo buduje na Cystersów!!! 05.05.06, 11:14
                      W naszej sytuacji można zarządać zwrotu całej zaliczki + ewentualnie odsetek
                      (jeśli ktoś ma zdrowie i czas włóczyć się po sądach). Umowy nie zerwiesz
                      ponieważ mówi ona, że GEO zobowiązuje się do podpisania umowy przedwstępnej w
                      formie aktu notarialnego do 30 kwietnia (z czego się nie wywiązała).
                      Do archimedi: Dopóki taka ustawa nie będzie ogłoszona w dzienniku ustaw to jej
                      nie ma. A co jeśli jej nie "przepchną". Popatrz kto dzisiaj zostanie mianowany
                      wicepremierem.!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka