Dodaj do ulubionych

Hotel System - czy to pewna inwestycja?

23.03.06, 11:15
Czy ktoś kupił już wcześniej jakieś udziały w Hotel System w Krakowie?
Przymierzam się do oferty Hotelu w Zakopanem. To podobno dobra lokata i pewne
zyski, tak przynajmniej twiedzi Deweloper. Ale marwi mnie, że tam udziałowcem
jest SM Salwator na którym psy wieszają uczestnicy forum.
Obserwuj wątek
    • Gość: mila Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:17
      Przestrzegam, przekręciarstwo jakich mało, rozległy wątek, trudno w tym miejscu
      rozwinąć na jakich zasadach , jaki "system" działa.
      Ale przestrzegam!
      • 11ss Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? 26.03.06, 20:20
        Nie ma pewnych inwestycji, na każdej można stracić
      • joe2002 Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? 02.04.06, 19:55
        napisales, ze przekreciarstwo wiec powinienes napisac na czym ono polega. nie
        dotrzymuja umow czy jak? choc pare slow wyjasnienia sie nalezy bo tak to nic
        dalej nie wiadomo w temacie.
        • Gość: bbb Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:39
          Bzdury pisze, kupiłem pokój na Conrada i wybudowali 3 miesiące przed terminem,
          zainwestowałem też w 3 pokoje w Warszawie i ruszyli z inwestycją z małym
          opóźnieniem, może je nadrobią w trakcie budowy, a jak nie to i tak jest bardzo
          dobra lokata. Podobno mają propozycje od funduszy inwestycyjnych i
          prawdopodobnie te oferty które teraz są w sprzedaży są ostatnimi dla inwestorów
          indywidualnych. Dlatego zamierzam jeszcze coś dokupić. Pozdr
          • Gość: abrzozowska Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.zarz.agh.edu.pl 05.04.06, 13:52
            Czy mógłbyś przybliżyć jak wygląda potem to rozliczanie comiesięcznych zysków,
            czy już dokładnie wiesz. A czy w umowie jest coś o kosztach, które np.
            właściciele pokoi musieliby ponieść, gdyby np. obłożenie hotelu okazało by sie
            zbyt małe na pokrycie kosztów. Wypytuje o takie konkrety, bo boję się w ciemno
            inwestować pieniądze choć oferta wygląda zachęcająco. Dlatego najlepiej zapytać
            kogoś, kto już sam może ocenic z własnego doświadczenia.
            • Gość: bbb Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:17
              w praktyc jest to niemozliwe, wg biznes planu hotel zarabia dla inwestorów na
              czynsze (po pokryciu wszystkich innych kosztów) przy ok 35% obłożenia, a przy
              alei w zeszłym roku miał ponad 70%. Raporty z oblożenia są przesyłane
              codziennie a czynsze w terminie. Jedyna rzecz to premia za sukces przy bardzo
              wysokim obłożeniu, tzw wg umowy zmienna stawka czynszu - na to bym nie liczył
              wcale, ale poza tym wszystko ok
              • Gość: patrykkiwaczek Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:57
                tylko jest jeden problem - urząd skarbowy, ale skoro już masz u nich pokoje to
                wiesz o czym pisze.
                wiem, że ludzie którzy mają u nich pokoje z 1 inwestycji mają wielkie problemy
                ze skarkówkami i czekają ich spore kwoty do zwrotu wraz z odsetkami. jeżeli nic
                o tym nie wiesz to dobrze radze zainteresuj się tym tematem
          • Gość: klika Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.devs.futuro.pl 12.04.06, 18:50
            Czy Pan szanowny wie, że Hotel na Konrada został wybudowany glównie pod grupy
            młodzieżowe, a dokładniej żydowskie grupy młodzieżowe i tak faktycznie miało
            być grupy zabukowały pokoje na miesiące do przodu, hotel w sezonie podobno
            sprzedany, ALE, jest tylko duże ale, Rząd Izraela, po dokładnym sprawdzeniu
            położenia budynku, czyli jego umiejscowienia prawie, że na stacji benzynowej,
            kategorycznie zabronił kwaterowania tam grup Izraelskich, dlatego Grupy te cały
            czas anulują rezerwacje CZY TO DOBRA INWESTYCJA? Czy zarządcy W.M. Hotel system
            informują o takich sytuacjach swoich udziałowców?!
            • Gość: bbb Re: Hotel System - czy to pewna inwestycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:31
              A i owszem. Mirek W wspominał mi o tym i twierdzi że nic sie takiego nie stało,
              bo anulacje dotyczą tylko najbiedniejszych żydów, którzy wyjeżdżają za
              pieniądze państwa. W te miejsca pozyskują nowe grupy i mam już raport za
              pierwszy miesiąc działalności - 58% obłożenia! Uważam, że przy anulacjach i jak
              na sam początek to doskonały wynik! Ale ok, nie kupujcie to może zaczną
              proponować wyższą stopę zwrotu i ja na tym zyskam.
    • helenka17 Trzymaj Ty się z dala 26.03.06, 21:23
      od pomysłów Grupy SALWADOR. Nb wyjątkowo trafiona nazwa: deweloperka na modłę
      latynoamerykańską.
      Powiązani z obecnym preziem.
      Grunty nabywane na dziwnych warunkach.
      Kupili miasto sprzedając lokale na mieszkania komunalne w środku osiedla
      prywatnych mieszkań.
      Niestety z czasem te okazały się być mieszkaniami socjalnymi.
      Dzielnica nie do uratowania (Marczyńskiego)
      dostarczają też środków wyborczych Preziowi (vide bannery na remontowanym Rynku
      - zaraz na początku remontu).

Spółką (e-hotel)kieruje p. Marcin R., który potrafi różne rzeczy. Ale niestety
      nie potrafi przegrywać.
      Rzuć okiem na hotelik (e-hotel przy Conrada) który stoi TUŻ przy stacji paliw
      Shell. Ja bym się bała inwestować w hotel stojący tuż obok stacji paliw. Nie
      wiem też, kto został zmuszony do wydania tak kryminalnej decyzji lokalizacyjnej.
      To samo dotyczy ich bloków na Górce Narodowej - nie są zachowane żadne
      odległości pomiędzy budynkami.

Natomiast wykonawca ich inwestycji (Stalbud) jest godny polecenia.
      • Gość: rydel Re: Trzymaj Ty się z dala IP: *.autocom.pl 26.03.06, 22:06
        w Wawie też mają jakieś gigaproblemy z tym hotelem system przy mariocie.
        • Gość: gosc Re: Trzymaj Ty się z dala IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.04.06, 17:27
          Hotel przy ul. Conrada na przeciwko Ikei rzeczywiscie jest chyba niezla porazka.
          Nie wiem kto wogole zdecyduje sie wynajac tam pokoj przy tak ruchliwej ulicy! I
          to ruchliwej w dzien i w nocy. A ze blisko jest stacja to juz kolejna
          niezrozumiala dla mnie rzecz... Na prawde uwazam ze jest to BARDZO kiepskie
          miejsce na hotel.. Nie wiem jak w Zakopanem, ale tutaj - nic by mnie nie skusilo
          zeby sie tu 1 noc przespac.
    • Gość: berni ,,, nie polecam IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.04.06, 09:31
      słyszałem ze zyski z pokoi hotelowych odbiera sie po uzyskaniu wszelkich
      urzedowych pozwoleń... a podobno zaden chotel nie został do końca odebrany przez
      władze budowlane wiec władze spółki mają zyski - hotele działaja nie w pełni
      legalnie - a udziałowcy nie maja ani grosz !!!

UWAZAJNIE CO JEST W UMOWIE, BO HOTELE DZIAŁAJĄ A WY NIC Z TEGO NIE BEDZIECIE
      MIELI!!!
      • Gość: bbb Re: ,,, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 00:18
        Berni młotku hotel sie pisze przez samo h, a poza tym same bzdury piszesz!
      • Gość: ccc Re: ,,, nie polecam IP: *.devs.futuro.pl 12.04.06, 19:02
        DO UDZIAŁOWCÓW W.M. Hotel System Premium Al. 29-go Listopada Kraków. Będziecie
        mieli długi to jest pewne, chociaż prawdopobnie Władze Hotelu nie poinformowały
        was o tym, Hotel Sytem przy alejach ma ogromne zadłużenie w stosunku do firmy
        która wykonuje dla hotelu gastronomię, mam na myśli tą małą restauracyjkę przy
        recepcji, tak OGROMNE , otóż z moich informacji wynika, że Hotel nie zwraca
        gastronomii pieniążków za wykonane usługi od kilku miesięcy, Własciciel
        restauracji skierowal sprawe do sądu, tylko czekać jak dostanieniecie wezwanie,
        bo przecież jesteście współwlascicielami! Nie znam wszystkich szczegółow, ale
        dobrze wam radze porozomawiajcie z wlascicielem restauracji Firma Taco s.c. bo
        ludzie z hotelu na bank nic nie powiedza. Pewna inwestycja co?!
        • Gość: bbb Re: ,,, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:41
          A skąd takie informacje, z tego co ja wiem to płacą wszystkim rzetelnie i na 29
          aleji sezon czy po hotel zawsze jest pełny. Mieszkam w Michaowicach i
          codziennie przejeżdżam, zanim zainwestowałem obserwowałem hotel dokładnie i tak
          naprawdę jedyne co mi się w nim nie podoba to wystrój restauracji i jakość
          posiłków. Kelnerki za to fajne! Ale przede vwszystkim odpowiedz na pytanie skąd
          taka informacja bo myślę że siejesz ferment, nie wierzę żeby mieli problem z
          zapłatą za restaurację!
          • Gość: też nie polecam Re: ,,, nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:58
            Codziennie przejeżdżasz i co? Z ulicy widać że pełno gości? Ile wyciągasz z
            Hotelu System. Mnie sie zdaje że systemowo popadasz w długi.
            • Gość: bbb Re: ,,, nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:01
              Ja nie mam problemu z rozróżnieniem hotelu pustego od pełnego. Non stop pełny
              parking, autokary z grupami, a wieczorem jak wracam świecą się okna w pokojach.
              Co do zwrotu 11% rocznie, dwa razy tyle co bank + nieruchomości idą w górę. Tak
              więc o mnie sie nie martw!
              • Gość: gronkowiec Re: ,,, nie polecam IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 13.04.06, 21:11
                A gronkowiec w basenie? Kąpałeś się kiedyś? Spróbuj... Ciekawe czemu Sanepid
                nie interweniuje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka