Dodaj do ulubionych

AP-geogrfaia

IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 25.03.06, 15:36
jak myslicie czemu na ap na geografie jest az 16 os na msce??czy to dlatgo ze
jest tam wymagana tylko pdst z geografii(troche to dziwne)czy dlatego ze kazdy
pozniej stamtad wybiera papiery jak sie dostanie gdzie indziej, czy moze
poprostu dlatego ze to dobry kierunek????jak wogole sie tam studiuje i czy
potem jest sie skazanym tylko na prace nauczyciela??wszystkich zorientowanych
prosze o odp:)
Obserwuj wątek
    • Gość: nika Re: AP-geogrfaia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:40
      CZeść, ja jestem na geografii na AP i zdawałam jak jeszcze nie było tylu osób na
      jedno miejsce, ale wiem dlaczego przyjmują tylu studentów - bo muszą miec więcej
      dziennych niż zaocznych na 1 roku (tak mówi regulamin) a zaocznych bedą
      przyjmowac jak najwięcej bo oni zostawiają kase. Jeśli chodzi o kierunek to
      jeśli lubisz geografie i przedsiębiorczość to to jest dobry kierunek, ale jeśli
      interesuje cię turystyka to raczej na AWF. Po Ap jesteś dobrze przygotowany na
      prace w szkole i właściwie nic poza tym. Zastanów sie dobrze bo poziom geografii
      nie jest niski ale z wiedzą geograficzną (nawet ogromną)nie wiele zdziałasz w
      dzisiejszych czasach. Pozdrawiam ;)
      • Gość: Moniś Re: AP-geogrfaia IP: *.i24.pl 01.04.06, 17:13
        Cześć skoro jesteś już studentem to pewnie się orientujesz: ile trzeba mieć
        teraz pkt. z matury z geografii żeby się dostać?
        • Gość: karina Re: AP-geogrfaia IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 01.04.06, 19:06
          ja slyszalam ze wystarczy 90% z pdst
          • Gość: student AP Re: AP-geogrfaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 18:22
            Jezeli chcesz cos w zyciu robic sensownego to strata czasu, poza tym ze mozesz
            byc dydaktykiem to nic te studia nie daja. Lepiej juz isc na kartografie ;) Znam
            studentow 3 roku z geografii z AP co nie wiedza gdzie jest np. Polwysep Iberyjski :D
            Wiec moze i geografii sie ucza :d tylko tak naprawde nikt nie wie jakiej :)
            Pozatym jak ktos pisze ze turystyka na AP... po turystyce trzeba miec dobry
            jezyk a na AP jezyki obce poza filologiami to dno...
            • Gość: karina Re: AP-geogrfaia IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 05.04.06, 22:43
              a co trzeba zdawac na kartografie??i czy to wogole jest na ap??
            • Gość: nika Re: AP-geogrfaia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 23:13
              ... na 3 roku geografii jak ktoś nie wie gdzie jest pł. Iberyjski to znaczy że
              dał w łape żeby sie dostać!
              A jeśli chodzi o języki to faktycznie jak sie samemu nie uczy to daleko sie nie
              zajdzie , ale to dotyczy prawie każdej uczleni. Języki leża na AP na 100%!
              • Gość: ascanias Re: AP-geogrfaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 15:48
                Jeżeli czlowiek legitymiujący sie wyksztalceniem średnim tego nie wie
                to ...cóż...to już jakiś rodzaj naukowego analfabetyzmu.
    • Gość: student AP Re: AP-geogrfaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:13
      Kartografia jest na AGHu i na AR, tylko sie przygotuj do tego ze bedzie duzo
      projektow, wkoncu jak sie czegos chcesz nauczyc to trzeba praktykowac, jezeli
      wolisz pisac konspekty lekcji wg standardow to twoj wybor, zreszta przypomnij
      czasy LO i powiedz co myslisz o nauczycielach geografii ;) dla nauczyciela po
      WSP uzycie "projektora multimedialnego" jest to juz wyzsza szkola jazdy ;)
      ogolnie na kierunku nie nauczysz sie niczego pozytecznego co wykorzystasz w
      jakiejs branzy innej niz edukacja...
      • Gość: ascanias Re: AP-geogrfaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 16:18
        a co sądzisz o geografii na UJ?mnie interesje tam zwlaszcza tzw.gis,wiem ,że
        potem mozna zrobić podyplomowe i pracować w sprawach związanych z
        projektowaniem przestrzennym ale nie wiem czy kartografią.Co do projektora
        mult.Hmmm na UJ też jest co odkryłam ze zdumieniem problem ze zrobieniem
        prezentacji w power poincie;)
        • Gość: karina Re: AP-geogrfaia IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 07.04.06, 11:41
          hmm..kartografia brzmi ciekawie tylko nie bardzo wiem co po tym mozna robic noi
          skoro na AGHu to trzeba matme zdawac i wogole duzo matmy...a z nia u mnie
          naprawde ciezko...
          • Gość: ascanias Re: AP-geogrfaia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 18:33
            Nie ma osobnego kierunku studiów kartografia ( w Krakowie) ,jest za to geodezja
            i kartografia .Studia ciężkie i oczywiście dużo jest matematyki ,jak na każdych
            studiach techn.ktore kończy się z tytuł.mgr inż.Geodeta jak wiesz może pracowac
            przy wyznaczaniu działek, dokładnym obliczaniu powierzchni areału itd.
            • Gość: karina Re: AP-geogrfaia IP: *.prospect.pl / *.prospect.pl 07.04.06, 22:12
              nom wszystko byloby ok gdyby nie ta matma....:)
            • Gość: aga Re: AP-geogrfaia IP: *.e-wro.net.pl 09.05.06, 19:30
              na Uniwerku we Wrocławiu jest kartografia jako specjalizacja na geografii po 3
              roku
              • Gość: moniś Re: AP-geogrfaia IP: *.i24.pl 09.05.06, 20:34
                szkoda, że ja wybrałam tylko gegre, gdybym dołożyła matematykę to miałabym
                szersze pole maewru a tak to tylko UJ i AP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka