Dodaj do ulubionych

Meloni o Afryce

03.05.25, 07:36
m.youtube.com/shorts/_2EjApTfkLU
A co to za zmianą narracji? Pamiętam jej wystąpienie rok temu że Europa ma problemy i niestety problemy Europy to problemy świata . Świat zaś w komentarzach ja jednym głosem wyśmiał

Te wszystkie koncerty z gwiazdami dla Afryki było okropne. Jest właśnie dokładnie tak że ta pomoc tworzyła w Afryce głód. Jednym z narzędzi neokolonializm u jest psucie pomocą żeby zostawić w pozycji zależnej. To odbywa się w Afryce.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Meloni o Afryce 03.05.25, 07:44
      Interesujące jest to że gdy w ostatnich latach zachód stracił Afrykę na rzecz Chin padły dwie wypowiedzi. Prezydenta Francji że dobrobyt zachodu się skonczył. Premiera Wielkiej Brytanii że zachód kończy swoją dominację jeśli Ukraina upadnie . Straciliście swoją szansę. Chiny jak wchodzą realnie rozwijają kraj technologiami, tanimi pożyczkami. Zachód tylko myśli jak kogoś wydoić
      • dotera Re: Meloni o Afryce 03.05.25, 07:51
        Putin też powiedział że Afryka jest cmentarzyskiem Amerykanów. Gdy Afrykanczyk zdobędzie wykształcenie jedzie do Europy USA. Do Afryki wraca tylko żeby spocząć w rodzimej ziemi . Imigracja jest kolejną hipokryzja. Nikomu nie pomagasz. Drenujesz mózgi ze świata na czym tracą dwa narody. Bo także oświata dla zachodu padła w czasach neoliberalizmu. Mam wiele dowodów zresztą ze specjalnie . Do tego stopnia że w Szkocji pierwszy raz w historii wyrosło pokolenie dzieci w szkołach nie umiejących czytać. Bo nakazali uczyć idiotyczna metoda o której wiadomo że nie dziala
    • dotera Re: Meloni o Afryce 03.05.25, 13:29
      Teraz jest sprawą Burkina Faso. Młodego przywódcy wojskowego. Oczywiście przeciwko sobie ma dzihadzistow. Jak to jest że zawsze terror islamu działa w interesie USA. Czy to bliski wschód czy Afryka czy Rosją czy nawet USA z WTC
      • dotera Re: Meloni o Afryce 03.05.25, 14:24
        Najpierw zrozumiałem że to zdjęcie głodnego dziecka. A to zdjęcie dziecka z kopalni złota . Zachód przedstawia to tak że junta wojskowa zakazuje górnikom wydobywać i dali licencję rosyjskiej firmie
        • dotera Re: Meloni o Afryce 03.05.25, 14:39
          Ciekawe w co gra Meloni. z jednej strony Włochy mają swoje problemy po obaleniu Libii z imigrantami. Z drugiej jednak niestety podejrzewam że to zasłona dumna tak żeby nic nie zmienić. Chodzi mi o to czy z okazji Trumpa Europa uznała że też się zdekolonizuje od USA czy tylko daje taką propagandę żeby wręcz odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka