Dodaj do ulubionych

Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju

10.04.06, 16:20
www.bip.krakow.pl/zalacznik.php?zal_id=2710
To dla zainteresowanych, w naszym przypadku nowa wersja nie wnosi praktycznie niczego nowego. Tak naprawdę decydujący będzie plan zagospodarowania (wyłożenie już we wrześniu 2006).

Główne zmiany dotyczyły wydzielenia terenów pod nowe inwestycje w handel wielkopowierzchniowy (żółte wykropkowanie), w Dębnikach nie będzie terenów tego typu (najbliżej nas znajdzie się Kompleks Bonarka).

Przy okazji z planu można się zorientować jaki będzie dokładny przebieg trasy Łagiewnickiej, Pychowickiej, ul. Nowoobozowej, przedłużenie Bunscha do autostrady, jak również granice terenów przeznaczonych do zainwestowania (to może być ciekawe dla mieszkańców okolic Lasku Borkowskiego)
Obserwuj wątek
    • dd48 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 17:40
      czy można uzyskać szczegółowe informacje na temat planów co do terenów w
      okolicy lasku borkowskiego?
      • emrg Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 18:26
        Tak jak pisałem, o szczegółach zdecyduje miejscowy plan zagospodarowania. Z tego czego się dowiedziałem w poniedziałek w krakowskim Biurze Planowania Przestrzennego - przewidywany termin realizacji planu dla rejonu Kobierzyn-Zalesie to wrzesień 2006.
        Studium jest o tyle istotne, że plan musi być z nim zgodny, więc z tego co się orientuje tereny zaznaczone niebieską linią na pewno nie zostaną zabudowane (co nie znaczy, że inne tereny zielone zostaną), czyli w naszym przypadku bezpieczne są:
        - większość Lasku Borkowskiego (kiedyś będzie trzeba powalczyć o uporządkowanie)
        - okolice Bunscha
        - oczywiście Bielańsko-Tyniec Park Krajobrazowy
        - teren Zakrzówka, tyle, że tutaj jakaś 'magiczna ręką' ucieła kawałek terenu pomiędzy ul. św. Jacka i Wyłom (ale na pewno nie ma to żadnego związku z zakupem dokonanym przez pewną portugalską firmę ;)
    • sebael Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 17:53
      Niestety, link mi nie działa ani pod Mozillą ani pod IE :(
      • radek9918 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 18:01
        e tam pewnie, że działa pod M. Firefoxem
        • sebael Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 20:17
          Polemizowałbym ;) Zrobiłem jeszcze jedno podejście - wyczyściłem pamięć
          podręczną i historię, i dalej ten sam efekt: "strona nie może być wyświetlone
          ponieważ zawiera błędy" :-/
          Mozilla 1.7.12 dla Windows.
          • tomi33 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 20:29
            u mnie pod firefoxem idzie jak burza
            • sebael Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 11.04.06, 20:41
              Hm... Chyba Mendozę przeinstalować trza ;)
              • radek9918 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 12.04.06, 11:38
                trochę odeszliśmy od tematu,
                wracając do studium, szkoda terenu między Polaną Żywiecką a zwartą linią Lasu
                Borkowskiego, obecnie świetne miejsce na spacery (bo sam las jest dość ciemny i
                bardzo podmokły) i grilowanie
                • dd48 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 13.04.06, 10:03
                  A nie wiesz co tam ma powstać?
                  • radek9918 Re: Nowe studium uwarunkowań i kierunków rozwoju 13.04.06, 11:00
                    bo na mapie studium ten obszar jest zaznaczony jako "tereny przeznaczone do
                    zabudowy i zainwestowania", więc zapewne pociągną z zabudową typową dla Polany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka