mtabak CISZA... 30.09.06, 18:49 A co tak nagle cicho się zrobiło ? Nikt nic nie pisze ... Gdzie sie wszyscy podziali ? Odpowiedz Link Zgłoś
mtabak cd Nowe Zdjęcia 1 Pazdziernik 02.10.06, 08:51 img174.imageshack.us/img174/4222/1ls9.jpg img174.imageshack.us/img174/8212/2fg2.jpg img174.imageshack.us/img174/5674/3sb0.jpg img213.imageshack.us/img213/8382/4og5.jpg img216.imageshack.us/img216/4287/5py4.jpg img213.imageshack.us/img213/1448/6id3.jpg img216.imageshack.us/img216/3161/7mb9.jpg img81.imageshack.us/img81/4220/8hw4.jpg img213.imageshack.us/img213/956/9jg9.jpg To na razie tyle ... a jak tam w waszej sprawie ? Pozdrawiam Wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
carton2 dominium.pl 02.10.06, 20:21 Witam Jesteśmy z narz eczoną przyszłymi właścicielami mieszkanka w pechowym budynku nr 1. byłem dzisiaj na stronie www.dominium.pl gdzie są oferty mieszkań budremu. Dowiedziałem się że w naszym bloku przyszli mieszkańcy będą mieli drzwi zwykłe a nie antywłamaniowe jak my(stoi w umowie że mamy takie mieć....) a co ciekawsze termin oddania jest 3 kwartał 2007 (a nie jak w aneksie grudzień 2007)... Ilu ludzi oni jeszcze nabiorą? Odpowiedz Link Zgłoś
dyson Re: dominium.pl 03.10.06, 08:37 Jaki 3 kwartal 2007? Bez drzwi antywlamaniowych? Co do 3 kwartalu 2007 to pewnie maja stare informacje, tj te same bzdury jakimi ja np bylem karmiony. W umowie z anksem jest termin konca 2007 + jeszcze klauzula o mozliwym 3 miesiecznym opoznieniu, ktora na moje dosc amatorskie oko przy obecnym tempie prac bedzie na 90% wykorzystana a to oznacza mniej wiecej prima aprilis 2008. Co do drzwi antywlamaniowych to co prawda nie mam w tej chwili umowy przed soba ale chyba zapis o takich wlasnie drzwiach tam jest. Innymi slowy, to co pisze na dominium.pl mozna traktowac raczej niepowaznie, wazniejsze jest to co mamy w umowach, ktore tez sa jak wszyscy wiedza bardzo kalekie. Odpowiedz Link Zgłoś
mtabak Budynek nr 2 03.10.06, 13:39 Z ostatniego info jakie uzyskałem w sprawie bloku nr 2 to: 1. Wylewki oraz ykończeniówka wewnątrz klatek ma być zroniona do końca października 2. W miesiącu listopadzie Zakład Energetyczny stawia TRAFO i podlącza blok do sieci. 3. W połowie Listopada MPEC podłącza blok do swojej sieci Jest szansa na oddanie bloku na początku grudnia Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
mtabak Re: Budynek nr 2 05.10.06, 13:34 Witam wszystkich, ale tu cisza.. gdzie sie wszyscy podziali ? Odnośnie budynku nr 2 - NAJŚWIEŻSZE WIADOMOŚCI PROSTO Z BUDOWY: 1. Budynek prawie całkowicie wytynkowany i wymalowany - został jeszcze tylko jeden rząd balkonów od strony osiedla 2. Klatki 4 i 3 i częściowo 2 - mieszkania wykończone wylewkami - na klatkach również są zrobione już wylewki oraz poręcze i balustrady 3. W mieszkaniach podprowadzone zasilania zewnętrze zakończone pod montaż bezpieczników BRAK OPÓŹNIEŃ - PRZEWIDYWANY TERMIN ODDANIA BARDZO PRAWDOPODOBNY - początek grudnia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądry Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 12:15 Wszystkim odradzam TBS. Lepiej mniejsze i lepiej na kredyt. Opłaty takie same a przynajmniej własnoś pełna Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 czy ktoś ma przedwstępną umowę notarialną? 09.10.06, 15:57 Rzeczywiście cisza ostatnio na forum... niestety nie miałem ostatnio zbyt wiele czasu aby zajmować się tematem. Najgorsze jest to, że cisza też jest na budowie, postawili większą część parteru bloku 1 i od strony zachodniej stawiają ściany pierwszego piętra... Pogoda jest dobra a prace (na mój gust) idą w ślimaczym tempie. *** Wracając do mojego pytania: czy ktoś z Was ma przedwstępną umowę w formie aktu notarialnego? gdy braliście kredyty to Wasze banki nie wymagały notarialnej umowy? Dzwoniłem dziś do notariusza, nie macie umów notarialnych to usługa kosztuje około 1% (mniej niż 1%) wartości mieszkania wg cen zawartych na umowie, zwykłą umowę przedwstępną można w zasadzie w dowolnym czasie zamienić na notarialną, wymagane są dokumenty takie jak: - odpis z KW nieruchomości - pozwolenie na budowę - dane z KRS Może być zawarta albo w Budremie albo u dowolnego notariusza, to nie ma znaczenia, tyle że obie strony muszą chcieć ją zawrzeć. Nie ma co liczyć, że ktoś upoważniony z Budremu uda się z dokumentami do naszego notariusza. Moim zdaniem lepiej ściągnąć do Budremu własnego notariusza (możemy to zrobić w kilka osób, aby hurtem przekształcić nasze umowy) Przedwstępna umowa notarialna ponoć ułatwia dochodzenie roszczeń, ale pewnie dopiero przed Sądem. *** Jeszcze jedna sprawa, rozciągniecie harmonogramu płatności, tak jak ktoś wcześniej już pisał - jest to możliwe ale trzeba przedstawić pismo Budremowi z własną propozycją. Są dwa warianty: - rozłożenie pozostałej należnej Budremowi kwoty do końca terminu realizacji; - zrobienie od teraz odpowiedniej przerwy we wpłatach (wątpię aby ta wersja przeszła w zarządzie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza 02.11.06, 09:16 >> Wszystkim odradzam TBS. mieszkania w budowanych przez Budrem blokach pzy ul. Załuskich, o których tu dyskutujemy są mieszkaniami własnościowymi Odpowiedz Link Zgłoś
dyson WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notarialnego 11.10.06, 14:18 Zwracam sie z waznym pytaniem do wszystkich przyszlych (?) mieszkancow bloku nr 1: Czy ktos z Was w ostatnim czasie podpisal umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego i jak reagowal Budrem na takie wasze propozycje? Pytam dlatego iz po wyslaniu do Budremu wezwania do zawarcia takiej wlasnie umowy notarialnej otrzymalem odpowiedz w ktorej kancelaria reprezentujaca Budrem stwierdza ze nie maja obowiazku podpisywania ze mna zadnych umow notrialnych, podali jakies przepisy i tyle. W zwiazku z tym nie beda nic podpisywac. Tlumaczac to na jezyk prosty, jedyne co mi pozostaje w tej chwili to wplacac pieniadze i liczyc na dobra wole Budremu iz w przyszlosci budowane mieszkanie przejme na wlasnosc. Standardowa budremowa umowa jaka ja mam NIE GWARANTUJE iz dostane kiedykolwiek to mieszkanie. Brak tej dobrej woli moze sie objawic w dosc gwaltowny sposob poprzez wypowiedzenie umowy np miesiac przed ukonczeniem budowy i sprzedaniem mieszkania po nowej cenie komus innemu. Koszty umowy notarialnej spadaja na mnie, tutaj Budrem nie stracilby ani zlotowki. Brak woli podpisania tej umowy moze oznaczac potencjalne i dosc chyba realne zagrozenie, po prostu czegos sie boja, lub kombinuja mocno jak tu oszukac ludzi. Jeszcze nie wiem co dalej bede robic, zastanawiam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria IP: *.compower.pl 12.10.06, 22:23 czesc, My mamy podpisana umowe w formie aktu notarialnego, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 09:36 > Czy ktos z Was w ostatnim czasie podpisal umowe przedwstepna w formie aktu > notarialnego i jak reagowal Budrem na takie wasze propozycje? Po przeczytaniu Twojego postu, a będąc przy okazji w Budremie zapytałem z ciekawości czy istnieje możliwość zamiany umowy w akt notarialny - nie napotkałem na żadne opory czy wykręty z ich strony, otrzymałem informację, że jeśli tylko chcę to umówią mnie na spotkanie w kancelarii. > Standardowa budremowa umowa jaka ja mam NIE GWARANTUJE iz > dostane kiedykolwiek to mieszkanie. Rozumiem Twoje obawy ale jakoś nie podzielam Twojego zdania. Masz umowę, masz faktury, masz potwierdzenia wpłat. Mpełne tym samym prawo do roszczeń. > Jeszcze nie wiem co dalej bede robic, zastanawiam sie. i na czym stanęło? Odpowiedz Link Zgłoś
dyson Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 10:13 > Po przeczytaniu Twojego postu, a będąc przy okazji w Budremie zapytałem z > ciekawości czy istnieje możliwość zamiany umowy w akt notarialny - nie > napotkałem na żadne opory czy wykręty z ich strony, otrzymałem informację, że > jeśli tylko chcę to umówią mnie na spotkanie w kancelarii. Chyba pan sobie jaja robi? Bylem w Budremie w piatek w zeszlym tygodniu i od pani prezes uslyszalem ze nie podpisza ze mna zadnej umowy notarialnej bo "nie uwazaja to za potrzebne", no i odpowiedz w tej sprawie dostalem juz od prawnika. Na moje pytanie, o rowne traktowanie klientow i to ze pare osob posiada takie umowy dowiedzialem sie ze powininem to sobie zastrzec przy podpisywaniu umowy a teraz to sie juz w sumie moge ugryzc w czolo. > Rozumiem Twoje obawy ale jakoś nie podzielam Twojego zdania. Masz umowę, masz > faktury, masz potwierdzenia wpłat. Mpełne tym samym prawo do roszczeń. Moze i tak, ale moim celem jest otrzymanie mieszkania a nie procesowanie sie kiedys w przyszlosci. Ja naprawde zadnych wojen nie chce prowadzic, ale tez nie chce isc jak potulny baranek na rzez. A ze nie jestem zbyt dobrze zorientowany w tym biznesie to sie wole poradzic lepiej wiedzacych i probowac zabezpieczyc jakos a nie plakac pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 11:13 > Chyba pan sobie jaja robi? Nie mam powodów do robienia sobie jaj. Powtarzam to co w tym konkretnym temacie zdarzyło mi się usłyszeć w sekretariacie w Budremie. . > od pani prezes uslyszalem ze nie > podpisza ze mna zadnej umowy notarialnej Dobrze mieć każdą tego typu odpowiedz udokoumentowaną na piśmie wraz z wyraźnym powodem odmowy. . > Moze i tak, ale moim celem jest otrzymanie mieszkania a nie procesowanie sie > kiedys w przyszlosci. I ja cel mam identyczny - także chcę odebrać mieszkanie i to na czas. . Mam nadzieję że ktoś się trafi i podzieli rzetelną informacją co daje umowa przedswtępna w formie aktu notarialnego oprócz tego, że podobno ułatwia dochodzenie roszczeń przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
mtabak info z 21 Pazdziernika 22.10.06, 14:33 Hej Wszystkim... NIe wiem co tak nagle cichutko się zrobiło... trwa to już od dłuższego czasu... jaki powód ?? Byłem wczoraj na budowie. Jeżeli chodzi o nasz blok (nr 2) to zewnętrznie już prawie cały gotowy. Brakuje jeszcze tylko paru barierek od balkonów. MIeszkania gotowe i nawet domofony już powiesili :) Z tego co widziaqłem układają kostkę przed garażami i przygotowują się do drogi wjazdowej od Jancarza. W tym tygodniu mają przyjechjać drzwi zewnętrzne od klatek i mają ruszyć z ich wykończeniem. Jeżeli zaś chodzi o blok nr 1 to cały czas ładnie praca wre (nawet więcej ludzi teraz jest przy nim) Cały czas pnie się do góry - 2 pięterka już są .. Pozdrawiam wszystkich i proszę w końcu o ujawnienie się sąsiadów zbloku nr 1. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carton2 zdjęcia bloku 1 IP: 212.2.99.* 30.10.06, 07:13 Czy ma ktoś może aktualne zdjęcia z budowy bloku nr 1? Jeśli tak to proszę zamieścić na forum. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: zdjęcia bloku 1 IP: 62.233.162.* 30.10.06, 11:38 Coś powoli im idzie to budowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyson Re: zdjęcia bloku 1 30.10.06, 12:03 Bylem w sobote na budowie i zrobilem pare zdjec jednak teraz jestem po za domem i nie moge zamiescic ich w internecie. Poprzednio bylem 2 tygodnie temu i od tego czasu niewiele sie zmienilo. Dokonczony zostal strop nad drugim pietrem i widac bylo zaczatki 3 pietra od zachodniej strony. Od wschodniej strony dalej nie ma nic oprocz fundametow. Powodem tego jest (jak mi powiedziano na budowie oraz potwierdzono posrednio w Budremie) inny podwykonawca tego skrzydla. Inzynier na budowie powiedzial mi ze ten podwykonawca ma przekazac niedlugo budowe tej firmie ktora robi reszte bloku nr 1 i jak sie wyrazil "pomoc" przy tym. Powiedzial takze ze to opoznienie zostanie nadrobione wzgledem 2 pieter i kawalka w centralnej i zachodniej czesci budynku. Jak bedzie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 Re: zdjęcia bloku 1 30.10.06, 13:15 >> Dokonczony zostal strop nad drugim pietrem i >> widac bylo zaczatki 3 pietra od zachodniej strony. . to po zachodniej stronie to zdaje się niestety strop dopiero nad pierwszym piętrem a nie drugim, a zalążki widać drugiego a nie trzeciego :) . zdjęcia z okolic 20-go października - jeszce bez stropu nad pierwszym piętrem img140.imageshack.us/my.php?image=1008567up4.jpg img140.imageshack.us/my.php?image=1008568fu3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
piotr999913 Aneksów ciąg dalszy 31.10.06, 14:19 Pytanie do Majki, ciekawi mnie czy skoro masz umowę w formie aktu notarialnego to czy też dostałaś aneks z dnia 4.09.2006 i musiałaś go podpisać. . Jakby nie patrzeć aneks to zmiana umowy, a skoro tą masz w formie aktu notarialnego to chyba musiało to pociągnąć za sobą dodatkowe koszty - kto za tą zmianę aktu zapłacił - Ty czy Budrem? . . Zastanawiam się jeszcze czy tak naprawdę wszyscy Nabywcy dostali aneksy czy poszły tylko do wybranych osób? . Czy jest ktoś na forum kto kupił mieszkanie w bloku nr 1 i nie dostał aneksu z dnia 4.09.2006. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Aneksów ciąg dalszy IP: *.compower.pl 31.10.06, 18:27 aneks dostałam (podobno przez przypadek) ale go nie podpisałam bo w umowie notarialnej już miałam zaznaczone że ostatecznym terminem oddania jest 31/12/2007 (tak się zabezpieczyli na wszelki wypadek poślizgu) po tym terminie odsetki - za ewentualną zmianę aktu chcieli sami zapłacić ale na żadne zmiany sie nie zgodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mtabak Zaproszenie do NOWEGO forum 02.11.06, 14:48 Z racji tego iż wątek ten na gazeta.pl jest już dość zagmatwany ZAPRASZAM WSZYSTKICH do nowego forum które utworzyłem specjalnie dla neszego osiedla. Myślę że oprócz tego iż będzie bardziej przystępne pozwoli ono nam w niedługim czasie na stworzenie dobrze działającego systemu komunikacji na naszym osiedlu, Zapraszam serdecznie wszystkich do aktywnego uczestnictwa w forum www.jancarza.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffg Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:58 TBS-odpadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.chello.pl 26.03.07, 17:17 czy ktoś z Was dostał już kolejne aneksy z Budremu podnoszące cenę do 4600 zł/m2 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wejdz na forum Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: 194.48.90.* 26.03.07, 17:23 www.jancarza.fora.pl/viewtopic.php?t=58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEL B kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.236.spine.pl 26.03.07, 22:39 WITAM, JA DZIS DOSTELEM I NIE WIEM CO ROBIC CENA 4600!!SZOK CO ROBIMY???MOJ NR TEL 695808182, GG6201885, polwis@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumis Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 02:13 Ja takze dostalem podobny aneks ale dotyczacy mieszkania na Felinskiego. Czy ktos z tamtej lokalizacji pisal na forum w tej sprawie ? moj email gumciar@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkrak Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: 80.50.251.* 27.03.07, 20:49 ja dostalem ..jestem w..ny na maxa ...pisza pierdoly od marca do marca ....tak jak by wczoraj zaczeli budowac , co planujecie robić !!!! gg 5483219 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.comarch.com 28.03.07, 15:30 Ja otrzymalem wczoraj, musimy sie zgadac i ustalic cos wspolnymi silami co robic dalej. GG3278808, Email: radics@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jkrak Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania 27.06.07, 12:25 czy dostal ktos pismo ze niby gotowe do odbioru ? ...byl ktos tam , ja bylem ...wyfgalda to jak po bomie ...brud , syf , mase żeczy pozaczynach i nie dokonczonych ...matko i to za 4600 ...zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal1977 Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:55 Troche rzeczy jeszcze dokanczaja ale mieszkanko jest igla :D IMHO warto bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atena Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:54 Ja też już odebrałam. Parę niedociągnięć na początku, ale szybko się z nimi uporali :) Niedługo się wprowadzam :) Jestem bardzo zadowolona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 08:29 A ja odebrałam mieszkanie na Jancarza w budynku 1, teraz trochę wykańczamy z dziewczyną, ale już niedługo będziemy się wprowadzać :) Bardzo fajne mieszkanko mamy - 45 m2. Ogólnie bardzo in plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giua Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.fdk.airbites.pl 09.01.08, 12:43 Poszukuję osób pokrzywdzonych przez BUDREM, chodzi o bezprawne podwyższenie ceny mieszkania przy ul. Załuskich (dokładnie blok 1). Proszę o kontakt tylko poważnie zainteresowanych, w celu wspólnego działania. Z góry dziękuję i pozdrawiam giua@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dyson Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza 10.01.08, 07:41 Gdybys sie wysilila (wysilil) by przeczytac choc pare postow z tego watku to byloby wiadomo znacznie wiecej. Ale jak sam(a) uwazasz. Mozna tez zajrzec na forum www.jancarza.fora.pl po wiecej informacji do czego namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś