Dodaj do ulubionych

TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza

• mtabak CISZA... 30.09.06, 18:49
      A co tak nagle cicho się zrobiło ? Nikt nic nie pisze ... Gdzie sie wszyscy
      podziali ?
      • mtabak cd Nowe Zdjęcia 1 Pazdziernik 02.10.06, 08:51
        img174.imageshack.us/img174/4222/1ls9.jpg
        img174.imageshack.us/img174/8212/2fg2.jpg
        img174.imageshack.us/img174/5674/3sb0.jpg
        img213.imageshack.us/img213/8382/4og5.jpg
        img216.imageshack.us/img216/4287/5py4.jpg
        img213.imageshack.us/img213/1448/6id3.jpg
        img216.imageshack.us/img216/3161/7mb9.jpg
        img81.imageshack.us/img81/4220/8hw4.jpg
        img213.imageshack.us/img213/956/9jg9.jpg
        To na razie tyle ... a jak tam w waszej sprawie ?

Pozdrawiam Wszystkich...
        • carton2 dominium.pl 02.10.06, 20:21
          Witam
          Jesteśmy z narz eczoną przyszłymi właścicielami mieszkanka w pechowym budynku
          nr 1.
          byłem dzisiaj na stronie www.dominium.pl gdzie są oferty mieszkań budremu.
          Dowiedziałem się że w naszym bloku przyszli mieszkańcy będą mieli drzwi zwykłe
          a nie antywłamaniowe jak my(stoi w umowie że mamy takie mieć....) a co
          ciekawsze termin oddania jest 3 kwartał 2007 (a nie jak w aneksie grudzień
          2007)...
          Ilu ludzi oni jeszcze nabiorą?
          • dyson Re: dominium.pl 03.10.06, 08:37
            Jaki 3 kwartal 2007? Bez drzwi antywlamaniowych?

Co do 3 kwartalu 2007 to pewnie maja stare informacje, tj te same bzdury jakimi
            ja np bylem karmiony. W umowie z anksem jest termin konca 2007 + jeszcze
            klauzula o mozliwym 3 miesiecznym opoznieniu, ktora na moje dosc amatorskie oko
            przy obecnym tempie prac bedzie na 90% wykorzystana a to oznacza mniej wiecej
            prima aprilis 2008.

Co do drzwi antywlamaniowych to co prawda nie mam w tej chwili umowy przed soba
            ale chyba zapis o takich wlasnie drzwiach tam jest.

Innymi slowy, to co pisze na dominium.pl mozna traktowac raczej niepowaznie,
            wazniejsze jest to co mamy w umowach, ktore tez sa jak wszyscy wiedza bardzo
            kalekie.
      • mtabak Budynek nr 2 03.10.06, 13:39
        Z ostatniego info jakie uzyskałem w sprawie bloku nr 2 to:

1. Wylewki oraz ykończeniówka wewnątrz klatek ma być zroniona do końca
        października

2. W miesiącu listopadzie Zakład Energetyczny stawia TRAFO i podlącza blok do
        sieci.

3. W połowie Listopada MPEC podłącza blok do swojej sieci

Jest szansa na oddanie bloku na początku grudnia

Pozdrawiam,
        • mtabak Re: Budynek nr 2 05.10.06, 13:34
          Witam wszystkich,

ale tu cisza.. gdzie sie wszyscy podziali ?

Odnośnie budynku nr 2 - NAJŚWIEŻSZE WIADOMOŚCI PROSTO Z BUDOWY:

1. Budynek prawie całkowicie wytynkowany i wymalowany - został jeszcze tylko
          jeden rząd balkonów od strony osiedla

2. Klatki 4 i 3 i częściowo 2 - mieszkania wykończone wylewkami - na klatkach
          również są zrobione już wylewki oraz poręcze i balustrady

3. W mieszkaniach podprowadzone zasilania zewnętrze zakończone pod montaż
          bezpieczników

BRAK OPÓŹNIEŃ - PRZEWIDYWANY TERMIN ODDANIA BARDZO PRAWDOPODOBNY - początek
          grudnia

Pozdrawiam
    • Gość: Mądry Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 12:15
      Wszystkim odradzam TBS. Lepiej mniejsze i lepiej na kredyt. Opłaty takie same a
      przynajmniej własnoś pełna
      • piotr999913 czy ktoś ma przedwstępną umowę notarialną? 09.10.06, 15:57
        Rzeczywiście cisza ostatnio na forum... niestety nie miałem ostatnio zbyt wiele
        czasu aby zajmować się tematem. Najgorsze jest to, że cisza też jest na
        budowie, postawili większą część parteru bloku 1 i od strony zachodniej
        stawiają ściany pierwszego piętra... Pogoda jest dobra a prace (na mój gust)
        idą w ślimaczym tempie.

Wracając do mojego pytania: czy ktoś z Was ma przedwstępną umowę w formie aktu
        notarialnego? gdy braliście kredyty to Wasze banki nie wymagały notarialnej
        umowy?

Dzwoniłem dziś do notariusza, nie macie umów notarialnych to usługa kosztuje
        około 1% (mniej niż 1%) wartości mieszkania wg cen zawartych na umowie, zwykłą
        umowę przedwstępną można w zasadzie w dowolnym czasie zamienić na notarialną,
        wymagane są dokumenty takie jak:
        - odpis z KW nieruchomości
        - pozwolenie na budowę
        - dane z KRS
        Może być zawarta albo w Budremie albo u dowolnego notariusza, to nie ma
        znaczenia, tyle że obie strony muszą chcieć ją zawrzeć. Nie ma co liczyć, że
        ktoś upoważniony z Budremu uda się z dokumentami do naszego notariusza. Moim
        zdaniem lepiej ściągnąć do Budremu własnego notariusza (możemy to zrobić w
        kilka osób, aby hurtem przekształcić nasze umowy)

Przedwstępna umowa notarialna ponoć ułatwia dochodzenie roszczeń, ale pewnie
        dopiero przed Sądem.

Jeszcze jedna sprawa, rozciągniecie harmonogramu płatności, tak jak ktoś
        wcześniej już pisał - jest to możliwe ale trzeba przedstawić pismo Budremowi z
        własną propozycją. Są dwa warianty:
        - rozłożenie pozostałej należnej Budremowi kwoty do końca terminu realizacji;
        - zrobienie od teraz odpowiedniej przerwy we wpłatach (wątpię aby ta wersja
        przeszła w zarządzie)

Pozdrawiam
      • piotr999913 Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza 02.11.06, 09:16
        >> Wszystkim odradzam TBS.
        mieszkania w budowanych przez Budrem blokach pzy ul. Załuskich, o których tu
        dyskutujemy są mieszkaniami własnościowymi
    • dyson WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notarialnego 11.10.06, 14:18
      Zwracam sie z waznym pytaniem do wszystkich przyszlych (?) mieszkancow bloku nr 1:

Czy ktos z Was w ostatnim czasie podpisal umowe przedwstepna w formie aktu
      notarialnego i jak reagowal Budrem na takie wasze propozycje?

Pytam dlatego iz po wyslaniu do Budremu wezwania do zawarcia takiej wlasnie
      umowy notarialnej otrzymalem odpowiedz w ktorej kancelaria reprezentujaca Budrem
      stwierdza ze nie maja obowiazku podpisywania ze mna zadnych umow notrialnych,
      podali jakies przepisy i tyle. W zwiazku z tym nie beda nic podpisywac.

Tlumaczac to na jezyk prosty, jedyne co mi pozostaje w tej chwili to wplacac
      pieniadze i liczyc na dobra wole Budremu iz w przyszlosci budowane mieszkanie
      przejme na wlasnosc. Standardowa budremowa umowa jaka ja mam NIE GWARANTUJE iz
      dostane kiedykolwiek to mieszkanie. Brak tej dobrej woli moze sie objawic w dosc
      gwaltowny sposob poprzez wypowiedzenie umowy np miesiac przed ukonczeniem budowy
      i sprzedaniem mieszkania po nowej cenie komus innemu.

Koszty umowy notarialnej spadaja na mnie, tutaj Budrem nie stracilby ani
      zlotowki. Brak woli podpisania tej umowy moze oznaczac potencjalne i dosc chyba
      realne zagrozenie, po prostu czegos sie boja, lub kombinuja mocno jak tu oszukac
      ludzi.

Jeszcze nie wiem co dalej bede robic, zastanawiam sie.
      • Gość: Majka Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria IP: *.compower.pl 12.10.06, 22:23
        czesc, My mamy podpisana umowe w formie aktu notarialnego, pozdrawiam
      • piotr999913 Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 09:36
        > Czy ktos z Was w ostatnim czasie podpisal umowe przedwstepna w formie aktu
        > notarialnego i jak reagowal Budrem na takie wasze propozycje?
        Po przeczytaniu Twojego postu, a będąc przy okazji w Budremie zapytałem z
        ciekawości czy istnieje możliwość zamiany umowy w akt notarialny - nie
        napotkałem na żadne opory czy wykręty z ich strony, otrzymałem informację, że
        jeśli tylko chcę to umówią mnie na spotkanie w kancelarii.

> Standardowa budremowa umowa jaka ja mam NIE GWARANTUJE iz
        > dostane kiedykolwiek to mieszkanie.
        Rozumiem Twoje obawy ale jakoś nie podzielam Twojego zdania. Masz umowę, masz
        faktury, masz potwierdzenia wpłat. Mpełne tym samym prawo do roszczeń.

> Jeszcze nie wiem co dalej bede robic, zastanawiam sie.
        i na czym stanęło?
        • dyson Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 10:13
          > Po przeczytaniu Twojego postu, a będąc przy okazji w Budremie zapytałem z
          > ciekawości czy istnieje możliwość zamiany umowy w akt notarialny - nie
          > napotkałem na żadne opory czy wykręty z ich strony, otrzymałem informację, że
          > jeśli tylko chcę to umówią mnie na spotkanie w kancelarii.

Chyba pan sobie jaja robi?

Bylem w Budremie w piatek w zeszlym tygodniu i od pani prezes uslyszalem ze nie
          podpisza ze mna zadnej umowy notarialnej bo "nie uwazaja to za potrzebne", no i
          odpowiedz w tej sprawie dostalem juz od prawnika.

Na moje pytanie, o rowne traktowanie klientow i to ze pare osob posiada takie
          umowy dowiedzialem sie ze powininem to sobie zastrzec przy podpisywaniu umowy a
          teraz to sie juz w sumie moge ugryzc w czolo.

> Rozumiem Twoje obawy ale jakoś nie podzielam Twojego zdania. Masz umowę, masz
          > faktury, masz potwierdzenia wpłat. Mpełne tym samym prawo do roszczeń.

Moze i tak, ale moim celem jest otrzymanie mieszkania a nie procesowanie sie
          kiedys w przyszlosci. Ja naprawde zadnych wojen nie chce prowadzic, ale tez nie
          chce isc jak potulny baranek na rzez. A ze nie jestem zbyt dobrze zorientowany w
          tym biznesie to sie wole poradzic lepiej wiedzacych i probowac zabezpieczyc
          jakos a nie plakac pozniej.
          • piotr999913 Re: WAZNE! - Zawarcie umowy w formie aktu notaria 02.11.06, 11:13
            > Chyba pan sobie jaja robi?
            Nie mam powodów do robienia sobie jaj. Powtarzam to co w tym konkretnym temacie
            zdarzyło mi się usłyszeć w sekretariacie w Budremie.
            .
            > od pani prezes uslyszalem ze nie
            > podpisza ze mna zadnej umowy notarialnej
            Dobrze mieć każdą tego typu odpowiedz udokoumentowaną na piśmie wraz z wyraźnym
            powodem odmowy.
            .
            > Moze i tak, ale moim celem jest otrzymanie mieszkania a nie procesowanie sie
            > kiedys w przyszlosci.
            I ja cel mam identyczny - także chcę odebrać mieszkanie i to na czas.
            .
            Mam nadzieję że ktoś się trafi i podzieli rzetelną informacją co daje umowa
            przedswtępna w formie aktu notarialnego oprócz tego, że podobno ułatwia
            dochodzenie roszczeń przed sądem.
    • mtabak info z 21 Pazdziernika 22.10.06, 14:33
      Hej Wszystkim...

NIe wiem co tak nagle cichutko się zrobiło... trwa to już od dłuższego czasu...
      jaki powód ??

Byłem wczoraj na budowie. Jeżeli chodzi o nasz blok (nr 2) to zewnętrznie już
      prawie cały gotowy. Brakuje jeszcze tylko paru barierek od balkonów. MIeszkania
      gotowe i nawet domofony już powiesili :) Z tego co widziaqłem układają kostkę
      przed garażami i przygotowują się do drogi wjazdowej od Jancarza. W tym
      tygodniu mają przyjechjać drzwi zewnętrzne od klatek i mają ruszyć z ich
      wykończeniem.

Jeżeli zaś chodzi o blok nr 1 to cały czas ładnie praca wre (nawet więcej ludzi
      teraz jest przy nim) Cały czas pnie się do góry - 2 pięterka już są ..

Pozdrawiam wszystkich i proszę w końcu o ujawnienie się sąsiadów zbloku nr 1.
      Pozdrawiam

• Gość: carton2 zdjęcia bloku 1 IP: 212.2.99.* 30.10.06, 07:13
        Czy ma ktoś może aktualne zdjęcia z budowy bloku nr 1? Jeśli tak to proszę
        zamieścić na forum. Dzieki
        • Gość: mieszkaniec Re: zdjęcia bloku 1 IP: 62.233.162.* 30.10.06, 11:38
          Coś powoli im idzie to budowanie....
          • dyson Re: zdjęcia bloku 1 30.10.06, 12:03
            Bylem w sobote na budowie i zrobilem pare zdjec jednak teraz jestem po za domem
            i nie moge zamiescic ich w internecie. Poprzednio bylem 2 tygodnie temu i od
            tego czasu niewiele sie zmienilo. Dokonczony zostal strop nad drugim pietrem i
            widac bylo zaczatki 3 pietra od zachodniej strony. Od wschodniej strony dalej
            nie ma nic oprocz fundametow. Powodem tego jest (jak mi powiedziano na budowie
            oraz potwierdzono posrednio w Budremie) inny podwykonawca tego skrzydla.
            Inzynier na budowie powiedzial mi ze ten podwykonawca ma przekazac niedlugo
            budowe tej firmie ktora robi reszte bloku nr 1 i jak sie wyrazil "pomoc" przy
            tym. Powiedzial takze ze to opoznienie zostanie nadrobione wzgledem 2 pieter i
            kawalka w centralnej i zachodniej czesci budynku. Jak bedzie zobaczymy.
            • piotr999913 Re: zdjęcia bloku 1 30.10.06, 13:15
              >> Dokonczony zostal strop nad drugim pietrem i
              >> widac bylo zaczatki 3 pietra od zachodniej strony.
              .
              to po zachodniej stronie to zdaje się niestety strop dopiero nad pierwszym
              piętrem a nie drugim, a zalążki widać drugiego a nie trzeciego :)
              .
              zdjęcia z okolic 20-go października - jeszce bez stropu nad pierwszym piętrem
              img140.imageshack.us/my.php?image=1008567up4.jpg
              img140.imageshack.us/my.php?image=1008568fu3.jpg
    • piotr999913 Aneksów ciąg dalszy 31.10.06, 14:19
      Pytanie do Majki, ciekawi mnie czy skoro masz umowę w formie aktu notarialnego
      to czy też dostałaś aneks z dnia 4.09.2006 i musiałaś go podpisać.
      .
      Jakby nie patrzeć aneks to zmiana umowy, a skoro tą masz w formie
      aktu notarialnego to chyba musiało to pociągnąć za sobą dodatkowe koszty - kto
      za tą zmianę aktu zapłacił - Ty czy Budrem?
      .
      .
      Zastanawiam się jeszcze czy tak naprawdę wszyscy Nabywcy dostali aneksy czy
      poszły tylko do wybranych osób?
      .
      Czy jest ktoś na forum kto kupił mieszkanie w bloku nr 1 i nie dostał aneksu z
      dnia 4.09.2006.
      • Gość: majka Re: Aneksów ciąg dalszy IP: *.compower.pl 31.10.06, 18:27
        aneks dostałam (podobno przez przypadek) ale go nie podpisałam bo w umowie
        notarialnej już miałam zaznaczone że ostatecznym terminem oddania jest
        31/12/2007 (tak się zabezpieczyli na wszelki wypadek poślizgu) po tym terminie
        odsetki - za ewentualną zmianę aktu chcieli sami zapłacić ale na żadne zmiany
        sie nie zgodziłam.
    • mtabak Zaproszenie do NOWEGO forum 02.11.06, 14:48
      Z racji tego iż wątek ten na gazeta.pl jest już dość zagmatwany ZAPRASZAM
      WSZYSTKICH do nowego forum które utworzyłem specjalnie dla neszego osiedla.

Myślę że oprócz tego iż będzie bardziej przystępne pozwoli ono nam w niedługim
      czasie na stworzenie dobrze działającego systemu komunikacji na naszym osiedlu,

Zapraszam serdecznie wszystkich do aktywnego uczestnictwa w forum

www.jancarza.fora.pl/
    • Gość: ffg Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 18:58
      TBS-odpadaja
    • Gość: gość kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.chello.pl 26.03.07, 17:17
      czy ktoś z Was dostał już kolejne aneksy z Budremu podnoszące cenę do 4600
      zł/m2 ???
      • Gość: wejdz na forum Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: 194.48.90.* 26.03.07, 17:23
        www.jancarza.fora.pl/viewtopic.php?t=58
      • Gość: PAWEL B kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.236.spine.pl 26.03.07, 22:39
        WITAM, JA DZIS DOSTELEM I NIE WIEM CO ROBIC CENA 4600!!SZOK CO ROBIMY???MOJ NR
        TEL 695808182, GG6201885, polwis@tlen.pl
        • Gość: gumis Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 02:13
          Ja takze dostalem podobny aneks ale dotyczacy mieszkania na Felinskiego. Czy
          ktos z tamtej lokalizacji pisal na forum w tej sprawie ?
          moj email gumciar@interia.pl.
          • Gość: jkrak Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: 80.50.251.* 27.03.07, 20:49
            ja dostalem ..jestem w..ny na maxa ...pisza pierdoly od marca do marca ....tak
            jak by wczoraj zaczeli budowac , co planujecie robić !!!!
            gg 5483219
      • Gość: radek Re: kolejne ANEKSY (marzec 2007) w Budremie IP: *.comarch.com 28.03.07, 15:30
        Ja otrzymalem wczoraj, musimy sie zgadac i ustalic cos wspolnymi silami co
        robic dalej. GG3278808, Email: radics@o2.pl
      • jkrak Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania 27.06.07, 12:25
        czy dostal ktos pismo ze niby gotowe do odbioru ? ...byl ktos tam , ja
        bylem ...wyfgalda to jak po bomie ...brud , syf , mase żeczy pozaczynach i nie
        dokonczonych ...matko i to za 4600 ...zlodzieje
        • Gość: Michal1977 Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:55
          Troche rzeczy jeszcze dokanczaja ale mieszkanko jest igla :D IMHO warto bylo :)
          • Gość: atena Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 20:54
            Ja też już odebrałam. Parę niedociągnięć na początku, ale szybko się
            z nimi uporali :) Niedługo się wprowadzam :) Jestem bardzo
            zadowolona ;)
            • Gość: Marek Re: Budrem - felinskiego ...odbiór mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 08:29
              A ja odebrałam mieszkanie na Jancarza w budynku 1, teraz trochę wykańczamy z
              dziewczyną, ale już niedługo będziemy się wprowadzać :)
              Bardzo fajne mieszkanko mamy - 45 m2.
              Ogólnie bardzo in plus.
    • Gość: giua Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza IP: *.fdk.airbites.pl 09.01.08, 12:43
      Poszukuję osób pokrzywdzonych przez BUDREM, chodzi o bezprawne
      podwyższenie ceny mieszkania przy ul. Załuskich (dokładnie blok 1).
      Proszę o kontakt tylko poważnie zainteresowanych, w celu wspólnego
      działania. Z góry dziękuję i pozdrawiam giua@wp.pl
    • dyson Re: TBS-Budrem,bloki przy ul.ks Jancarza 10.01.08, 07:41
      Gdybys sie wysilila (wysilil) by przeczytac choc pare postow z tego watku to
      byloby wiadomo znacznie wiecej. Ale jak sam(a) uwazasz.

Mozna tez zajrzec na forum www.jancarza.fora.pl po wiecej informacji do czego
      namawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka