Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 00:25 wrzucic do wody na zywca i zawiazac worek ze 100 kilowym kamieniem u nogi :| morderca ..........brak słów.... co sie dzieje w tym krakowie ..... !!! eh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shm To była Marta... IP: *.devs.futuro.pl 29.04.06, 00:32 [*] Jak można coś takiego zrobić? To jest chore. Morderca jest studentem III roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: To była Marta... IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.05.06, 20:54 Moje wspulczucie dla rodziny, ktora znam. A czlowiek ktory tak nikczemnie postapil, zasluguje na kare, moze smierci. Chodzby ze wzgledu, ze takich ludzi jest wiecej - i ten typ czlowieka, moralnosci, zasad nie nadaje sie do zycia spolecznego. Typ Marka K. rujnuje zycie wielu osub, poniza, zezwierzeca. Pod analize powinien byc podany rowniez Universytetu Jagiellonskiego, na ktorym studiowal ow morderca. Markek K. ukazuje zupelny brak szacunku dla zycia. Chore srodowiski ktore sobie wybudowal - 3 dziewczyny?? I rzeczy ktore jeszcze moze zobacza swiatlo dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert czy wiesz o czym piszesz? IP: *.aine.pl 06.05.06, 22:52 Pod jaka analizę? Chciałeś napisać mądre słowo żeby ładnie zabrzmiało...? I jakie wnioski z tego wyciagniesz? UJ jest wylęgarnią psychopatycznych morderców? Jak świat swiatem, to sie będzie zdarzać wszędzie i zawsze, więc podaruj sobie swoje oceny psychologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 01:10 Nie oceniajcie, bo będziecie oceniani. Nie byłeś, nie widziałeś, nie wiesz jak było. Jesteś istotą omylną tak jak ja, a już ferujesz wyroki. Stała się tragedia jaka stać się nie powinno - Marta powinna żyć, bo dzisiejsze słońce świeciło również dla niej. I ani Twoje, ani moje rozpaczanie nic nie zmieni. Zastanów się raczej jak pomóc temu biedakowi, który MÓGŁ zabić. Jeśli to zrobił, to zabił najbliższą sobie osobę. Czy znasz gorszą karę?!!! Dać mu jedzenia, picia, i wszystkiego pod dostatkiem. Materialne śmieci i tak mu niczego nie zmienią. Za chwilę jadu i robaków w sercu każdej nocy przyjdzie do niego sumienie. Najstraszniejsza rzecz na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grisza Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: 86.41.145.* 29.04.06, 01:13 bredzisz chłopcze! za późna pora dla ciebie. na szubiennicę z tym zwyrodnialcem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artus Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 02:47 > a chwilę jadu i robaków w sercu każdej nocy przyjdzie do > niego sumienie. Najstraszniejsza rzecz na świecie. True, true... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.adsl.alicedsl.de 29.04.06, 13:39 wiesz, wątpliwe jest to, czy taki potwór w ogóle ma sumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:32 Ale jestes popieprzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchał Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:18 KIm ty wogóle jesteś człowieku że takie żeczy mówisz!! Ten sk*****n powinien zawisnąć!!!!! Takim zwyrodnialcom nie da się pomóc!! a juz na pewno nie powinno sie pomagac ,jedyna możliwość to odizolowanie od reszty normalnych ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchał Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:19 jesteś pierdoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: disillusionment Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.zax.pl / *.kolornet.pl 29.04.06, 16:10 A ja sie zgadzam. Kim wy jestescie zeby go wyzywac? Zrobil to co uznal za sluszne, a plastikowa morlana oprawka, ktora wam wpojono w kosciolach, w szkolach i w rodzinach podczas calego procesu socializacji a podlug ktorej wy teraz go sadzice, ma sie nijak do czynnikow jakie nim powodowaly i jakie przez okres jego zycia ksztaltowaly jego wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ataman Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:24 stań na wporst ściany w odległości 20cm i rób szybkie skłony, czynność powtarzaj aż Ci pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy13 Re: Tylko znalomi mają prawo głosu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 17:48 Znałem Marte I jej chłopaka! Moja mama 3 dni przed zaginięciem Marty piła z nim piwo. Te rodziny bardzo się przyjaźniły ze sobą. On nie jest złym człowiekiem. Jak bł mały stwerdzono u niego ADHD.Szalał za Martą i on rozwieszał w całym krakowie ulotki o zaginię ciu Marty. Niepowinien iść do więzienia tylko do szpitala dla czorych umysłowo ludzi. syn starej wychowawcy Marty i Jej chłopaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kazeina Re: Tylko znalomi mają prawo głosu!!! 29.04.06, 19:24 Jasne.A Ty razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Znajomi, którzy przeżyli? IP: *.crowley.pl 29.04.06, 19:27 Hitler i Stalin też mieli ADHD i mają ich prawo oceniać wyłącznie znajomi! Odpowiedz Link Zgłoś
nie.wiesz.kto Jesteście obrzydliwi 30.04.06, 13:14 Zachowujecie się jak rzymski proletariat. "Chleba i igrzysk!" i żeby na haku powiesic i żeby rozstrzelać, bo to podbuduje W WAS poczucie sprawiedliwości. Czy na prawdę potrzebujecie takich igrzysk, żeby poczuć się bezpiecznie w społeczeństwie? Jesteście dno. Z tego co widzę to sprawa powinna się rozegrać na płaszczyźnie tych rodzin. Nikt inny nie może lepiej wiedzieć o co tak na prawdę chodzi i co się stało. LUDZIE przestańcie rzucać takie pochopne sądy! TYLKO ZNAJOMI MAJA PRAWO SĄDU a nawet i nie oni. Łatwo kogoś tak po prostu skazać na śmierć - zwłaszcza jeśli się go ma w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qw Re: Jesteście obrzydliwi IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 30.04.06, 23:33 >TYLKO ZNAJOMI MAJA PRAWO SĄDU A kto ma Prawo stwierdzić, kto jest znajomym? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanek Re: Tylko znalomi mają prawo głosu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:34 tak szalał że miał dwie laski na boku :/ Ja wszystko rozumiem, miłość i tak dalej, swoją dziewczynę też poznałem jak miała 16 lat i jakoś nie myślałem żeby ją odrazu zaciągnąć do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tylko znalomi mają prawo głosu!!! IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 30.04.06, 23:32 > Jak był mały stwerdzono u niego ADHD. Teraz rozumiem. To wszystko wyjaśnia. Biedny chłopiec, taka straszna choroba...;) Natychmiast zwolnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!! Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:20 Człowieku, a gdyby ciebie czy kogoś z twojej rodziny za...bał, to też byś tłumaczył zbrodnie procesem socjalizacji? I czy myślisz, że ten zwyrodnialec rzeczywiście uważał za słuszne zabicie matki własnego dziecka? Bo przecież odpowiedzialność za każdą ciążę rozkłada się 50% - 50% na każdego z rodziców??? A on chyba nie czuł że zabijał też SWOJE dziecko??? Ludzie, nawet zwierzęta nie zabijają własnych dzieci i ich matek!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdam26 [...] 05.05.06, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:19 A skad wiesz,ze Marta na 100% byla w ciazy? Bo ON tak powiedzial? Dlaczego mamy wierzyc komus kto jest morderca? W swojej wypowiedzi to chyba ty przekroczylas sama prog moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.76.classcom.pl 06.05.06, 13:02 > zrobił to co uznał za słuszne< Wiesz co nikt nie ma prawa odbierać życia drugiej osobie, osobie, którą się KOCHA... albo oszukuje ( bo sorry ten koleś był albo zdrowo szurnięty albo był z nią po prostu dla kasy) nie zabija sie bliskiej sobie osoby ... A on zabił 2 ludzi Marte i dziecko które było zapewne JEGO... Niech sumienie(o ile takie ma) nie da mu spokoju NIGDY... Bo za to co zrobił powinien cierpieć przez całe życie... i życze mu tego dożywocia ale w jakimś naprawde starsznym ośrodku żeby nie mógł spokojnie leżeć i oglądać TV ale żeby zapieprzał jak głupi za kawałek chleba i szklanke WODY..... Wyrazy współczucia dla całej rodziny i bliskich MARTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:03 we wszystkim jest nutka prawdy,ale czy to w czymś teraz pomoże,że będziemy osądzać i ś.p Martę i jej morderce??raczej nie...Ale to powinna byc przestroga dla nas,zebyśmy nie popełniali podobnych błędów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Nie sądzcie, bo będziecie sądzeni... IP: 83.147.141.* 02.05.06, 21:16 co to za populistyczne hasla do cholery? co to za nie sadzcie a nie bedziecie sadzeni ???!!!! a ten zwyrodnialec co zrobil niby ? osądził ! sąd mu się należy najsrozszy, na krzesło z tym ludzkim szambem !!!! na krzesło ! jak ktoś wierzy w sąd ostateczny to nie mam nic przeciwko, zeby ta szmata czekała na ten sąd nie na ziemi a gdziekolwiek indziej od momentu udowodnienia mu winy tu na ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Współczuję rodzicom. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 01:20 Gościa na hak! Ale jakoś nie potrafię zrozumieć dla czego rodzice pozwalali się spotykać 16 latce z 22 letnim studentem? Takie układy zawsze kończą się czymś nieoczekiwanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Współczuję rodzicom. IP: *.pools.arcor-ip.net 29.04.06, 02:27 Dlaczego nie mieliby tolerowac, jezeli maja do dziecka zaufanie? Poza tym trudno przeciez zabronic dziecku kontaktow - mogloby sie spotykac dalej po kryjomu, a wtedy traci sie te resztke kontroli. I zaufanie dziecka. Co do Marty... Na krakowskich portalach sa informacje, ze tata Marty nie byl zadowolony z jej chlopaka. Nie ma wiec co pochopnie osadzac ani rodzicow ani sw.p. córki. Zreszta wpadka mogla sie zdarzyc rowniez z rowiesnikiem, ktorego sytuacja tym bardziej moglaby przerosnac... Na owych portalach jest sporo komentarzy krytykujacych i obwiniajacych "surowego" ojca za "ucieczke Marty z domu" - tak to sie wtedy wydawalo. Chociaz ludzie nie znaja blizej sytuacji, probuja wrzucic swoje trzy grosze... A to rani uczucia wielu osób. ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już dziadek Re: Współczuję rodzicom. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 06:56 Moja córka majac 16 lat też poznała 22 letniego studenta ,po skonczeniu LO wzięli ślub,skonczyła studia ,maja 5 letniego syna,sa kochajacym sie małżenstwem i sa nasza radościa.Mielismy pewne obawy na poczatku ich znajomosci,nawet nasi znajomi krakali podobnie jak Ty.Oczywiście ta zbrodnia .....Współczucie dla rodziców a dla niego 25 lat i nocnych koszmarow co noc. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: Współczuję rodzicom. 29.04.06, 15:58 Gdy miałam 16 lat również spotykałam się z 22-letnim chłopakiem. Rodzice pewnie znali chłopaka Marty i mu ufali.......... Odpowiedz Link Zgłoś
meaningfull modlitwa 29.04.06, 01:34 bardzo, najszczerzej modlę się za Jej Najbliższych. W Krakowie poruszeni są ludzie bardzo tą tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
kiluk2004 Re: No to zabil dwie osoby 29.04.06, 03:16 w tym wszystkim zastanawia mnie jeden fakt ,w Polsce mam nadzieje jeszcze rodzice sprawoja wladze nad dziecmi do 18 roku zycia (w kanadzie tylko do 13) jak ojciec mogl dopuscic do zwiazku 16 latki(troche dziecko) z 22 latkiem ,w tym przedziale wieku to troche zbyt duza roznica wieku!!! OCZYWISCIE sam mialem babcie ktora wyszla za maz w wieku 17 lat ,a maz mial 30 ale to byla tranzakcja(slowa babci),miedzy zieciem a tesciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: No to zabil dwie osoby IP: 81.219.150.* 29.04.06, 10:14 To nie zastanawia cie jak to mozliwe, ze ta dziewczyna została zarznieta nozem przez swojego chłopaka a zastanawia cie jedynie jak to mozliwe, ze rodzice dopuscili do spotykania sie 16-latki (prawie kobiety) ze starszym chłopakiem. Jestes totalnym świrem żyjacym na innej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanissa Re: No to zabil dwie osoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 10:56 A jak mógł temu zapobiec? Zamknąć ją w piwnicy, przebierać za chłopaka, siłą rozdzielać, czy co? Czy Ty masz blade pojęcie o tym, jaką harówą jest wychowanie dziecka? Czy będą w wieku 16 lat i mając ochotę na spotkanie się z 6 lat starszym chłopakiem, posłuchałabyś rodziców, mówiących, że to nie dla Ciebie? Poza tym wiek nie ma tu znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krak_jeden Re: To była Marta... IP: *.sebastiana.ceti.pl 29.04.06, 04:10 Nie moge nic napisać po przeczytaniu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonaLiza Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 09:35 Nie moge w to uwierzyc!!!!!!!!!!!! to córka szefa mojej siostry, SZOK!!!!! tyego "studencika" to bym Kur......... zabiła, i to najlepiej kilka razy.......... bardzo współczuje jej rodzicom........sama mam dziecko-chyba bym takiego czegoś nie przeżyła. a pan student powinien odpowiedziec za to ! Odpowiedz Link Zgłoś
zapustny bezsilność 29.04.06, 04:14 Proszę przyjąć serdeczne wyrazy współczucia z powodu utraty dziecka. Przepraszam, że wszyscy jesteśmy już w tej sprawie bezsilni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonaLiza Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 09:38 cytat: Za morderstwo Markowi K. grozi nawet dożywocie. jakie NAWET!!!!!! to nie powinno ulegac wątpliwości-yule ze ja nie mam zamiaru placic na jego utrzymanie przez moze nawet 60 lat!!!!!!!! KRZESŁO ELEKTRYCZNE !!!!!!!! albo niech go zabija tak jak on Martę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lichotek Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 09:45 Rzeczywiscie co w tym Krakowie się wyprawia woła o pomste do nieba Niestety nic sie nie robi żeby temu zapobiec Coraz bardziej przychylam sie do ponownego wprowadzenia w Polsce kary śmierci Jak student UJ mogl zrobic cos tak ochydnego Przeciez byl o wiele starszy od dziewczyny i pewnie dojarzalszy (najwyrazniej bylo odwrotnie)Kara Śmierci dla wyrodnialca nic innego !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:28 A co to ma do rzeczy, że to się stało w Krakowie? Tragediom takim jak ta nie da się uniknąć. Owszem wielu z was twierdzi, ze rodzice powinni zabronić spotykania się Marcie ze starszym chłopakiem. Tylko niby dlaczego mieli to zrobic, skoro prawdopodobnie go znali, bywał u nich, nie był specjalnie jakims zwyrodnialcem, tylko inteligentnym czlowiekiem, bo w końcu studiował. Czemu mieli nie zaufac inteligentnej córce? Sa tragedie, ktorym mozna zapobiec, tej niestety się nie dałoi nikt tu nie jest winny poza chłopakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: To była Marta... IP: *.76.classcom.pl 29.04.06, 10:15 znalem obydwie osoby, i marte i marka. niespodziewalem sie ze marek bylby do czegos takiego zdolny... niech ma to dozywocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:00 Marta i Jej zabójca Marek K. chodzili do tej samej szkoły. Marek w tej szkole był instruktorem narciarstwa. I co szkoła na to? Jakim opiekunom powierzamy swoje dzieci? Może by tak wreszcie szkoła dokonała przeglądu szeroko rozumianej kadry swojej placówki? Przykład idzie od Góry..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debilezwas Re: To była Marta... IP: *.ims.kompania.net / 81.219.149.* 04.05.06, 20:51 Człowieku jesteś chyba chory umyśłowo. Szkoła do której oboje chodzili jest najlepsza w Krakowie, wiem bo sam tam chodzę. A kadrze nie mam nic do zarzucenia, Przecież on nie mordował dzieci a wielu z nich dzięki niemu super jeździ na nartach Odpowiedz Link Zgłoś
kasia999939 Re: To była Marta... 29.04.06, 11:21 Niestety, obawiam sie, ze z tym dozywociem moze byc problem. Sprawa jest tak glosna w Krakowie, ze zapewne rodzice wynajma najlepszych prawnikow, ktorzy udowodnia, ze facet byl w szoku, ze nie wiedzial co robi itp, a dziewczyny imie przy okazji zostanie zbrukane, zaraz cos wymysla. Nie zdziwilabym sie, gdyby on dostal albo maly wyrok, albo wyrok w zawiasach; podobno stac jego rodzine na najdrozsza 'papuge'... W glebi serca mam jednak nadzieje, ze zostanie ukarany przynajmniej 25-letnim wyrokiem. Niestety nic nie przywroci zycia Marcie... Szczerze wspolczuje rodzinie dziewczyny. Przy tej sprawie mozna stracic wiare w milosc i w ludzi... i we wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: To była Marta... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 29.04.06, 12:36 kasia999939 napisała: > Niestety, obawiam sie, ze z tym dozywociem moze byc problem. Sprawa jest tak > glosna w Krakowie, ze zapewne rodzice wynajma najlepszych prawnikow, ktorzy > udowodnia, ze facet byl w szoku, ze nie wiedzial co robi itp, a dziewczyny imie > > przy okazji zostanie zbrukane, zaraz cos wymysla. Nie przyszło Ci do głowy, że obrońca od tego jest, żeby bronić oskarzonego, sąd zaś jest od tego, żeby się nie nabierać? > Nie zdziwilabym sie, gdyby on > dostal albo maly wyrok, albo wyrok w zawiasach; Wyrok w zawieszeniu za zabójstwo? Ciekawy pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia999939 Re: To była Marta... 29.04.06, 14:11 zobaczysz, ze udowodnia niepoczytalnosc czy cos podobnego i go wysla do szpitala psychiatrycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdnaris Re: To była Marta... IP: 81.21.194.* 29.04.06, 23:43 Nie mogę... A nie przyszło Ci do głowy że może i on był wtedy niepoczytalny i nie ma się na co nabierać bo to prawda? Sami kaci – od razu na szubienicę z nim. Może powieśmy też jego rodzinę... i z rozpędu sąsiadów. Nie szanujmy pracy psychiatrów i adwokatów – nie znają się głupi – ich lata studiów i praktyk niczym są przy Waszej nieprzemyślanej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu Re: To była Marta... IP: *.crowley.pl 30.04.06, 00:15 Gość portalu: werdnaris napisał(a): > Sami kaci – od razu na szubienicę z nim. Jacy kaci? Po prostu obywatele żądający od państwa zapewnienia im bezpieczeństwa. Płacę wysokie podatki i chcę żeby eliminowano ze społeczeństwa zwyrodnialców zagrażających swoim istnieniem mnie i mojej rodzinie. > Może powieśmy też jego rodzinę... i z rozpędu sąsiadów. Piłeś coś czy to tak na trzeźwo? > Nie szanujmy pracy psychiatrów i adwokatów – nie znają się głupi Jakiej pracy adwokatów? :-))) Wynajmujesz gościa i cię broni nawet jeśli jesteś seryjnym mordercą. Co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdnaris Re: To była Marta... IP: 81.21.194.* 30.04.06, 01:48 Czy naprawdę tekst, który napisałem był taki skomplikowany? kurna... Tulu krzyk typu „na szubienicę z nim” [który tu widać] to jakaś żenada. Myślisz że kary śmierci nie wymierza się, żeby ograniczyć ludziom płacącym podatki bezpieczeństwo i uprzykrzyć im życie? Śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia999939 Re: To była Marta... 30.04.06, 10:11 Cieakawe, co bys sadzil, gdyby ten facet zabil Twoja corke. A co do niepoczytalnosci, to ok - moze byl w szoku w chwili zbrodni, ale to, ze zabral cialo, obciazyl kanistrem i ukryl w odludnym miejscu nie swiadczy bynajmniej o braku logicznego myslenia... tylko o przemyslanym dzialaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: To była Marta... IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 30.04.06, 10:31 Co jednak nie wyklucza, że w chwili czynu mógł być niepoczytalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdnaris Re: To była Marta... IP: 81.21.194.* 30.04.06, 13:29 Więcej: co nie wyklucza że jest globalnie niepoczytalny. Państwo nie zdają sobie sprawy z tego że czasem ludzie psychicznie chorzy mają IQ większe niż przeciętny śmiertelnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejka Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 07:27 No to mamy jak na talerzu przyszłą linię obrony mordercy. Niepoczytalny, kiedys się leczył psychiatrycznie, nie panował nad emocjami? Dobry adwokat, bogata i dobrze sytuaowana rodzina, kilka lat "leczenia' i mozna rozpocząć nowe życie. Zdziwiłabym się gdyby dostał dozywocie. Przykro to powiedzieć, ale jestem przekonanna, że uniknie sprawiedliwej kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanek Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:39 daj sobie spokój z niepoczytalnością, równie niepoczytalny może być złodziej któremu odmówisz wydania pieniędzy ... czy wówczas także będziesz sukał usprawiedliwienia? To jest 22 letni mężczyzna, inteligentny człowiek, wszak studiuje i musi się liczyć z pełną odpowiedzialnością za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: To była Marta... IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 19:37 W szoku , to mógł byc przed a nie po, tu gdzie jest dwoje- zawsze może pjawić sie "To Trzecie" - nie zaplanowana ciąża i dziecko - i dwoje bliskich sobie ludzi musi mieć taka swiadomość przed, żeby nie było takch tragedii. Młoda dziewczyna nie żyje, nie żyje poczęty człowiek , a młody człowiek sprawca tego bestialstwa w sumie też nie zyje - i nie można tu mówić,że dziłał w szoku? ten człoiek ma 22 lata. Wyrazy najgłębszego wspólczucia dla bliskich ś.p. Marty - łaczę się w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:28 jakie zawiasy? za morderstwo i zatopienie z zimną krwią zwłok w wodzie?? w szoku to mógł zabić, ale żeby wywieźć zwłoki, zatopić je i udawać że sie nic nie wie, ze spokojem rozmawiać z dziennikarzami i pomagać szukać zaginionej, to trzeba być juz wysokiej klasy zwyrodnialcem; dożywocie jak nic gwarantowane i żadne papugi tu nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu To pisał analfabeta! IP: *.crowley.pl 29.04.06, 10:22 Szkoda, że zamiast adiustować teksty, redakcja pomaszerowała wczoraj na marsz pederastów. Także autor tego nieszczęsnego tekstu zamiast popracować nad nim, wolał paradować pod tęczową flagą. Efekty widzimy... "Odnalezione ciało należało do Marty Bryły" - należało do niej czy to było jej ciało? "prywatnie chłopak zamordowanej" - a służbowo? "3 kwietnia odebrał Martę ze szkoły. Razem pojechali do mieszkania dziewczyny, z którą Marek K. również był w związku" - również? To kto jeszcze był z nią w związku oprócz niego? "Za morderstwo Markowi K. grozi nawet dożywocie" - słowo "nawet" świadczy, że autor jest nie tylko kiepskim dziennikarzem ale na dodatek durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: To pisał analfabeta! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 29.04.06, 12:38 Trzy pierwsze uwagi w pełni trafne, ostatnia chybiona. Gdyby napisac "grozi dożywocie" oznaczałoby to, ze przewidziana jest wyłacznie taka kara, a to by była dezinformacja. Podając njwyższe zagrożenie dziennikarz powinien dodawać "nawet", więc tu akurat postąpił prawidłowo. Poza tym tekst rzeczywiście napisany na kolanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sweete Re: To pisał analfabeta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 16:46 no tak ,masz racje,bo przeciez chodzi o poprawna polszczyzne a nie o zamordowana dziewczyne!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: To pisał analfabeta! 29.04.06, 17:28 Gość portalu: Sweete napisał(a): > no tak ,masz racje,bo przeciez chodzi o poprawna polszczyzne a nie o > zamordowana dziewczyne!!!!!!!!! Nie histeryzuj. Gość ma rację - tekst jest fatalny, na poziomie na jaki spadła ostatnio GW. Autor nie pisał go z powodu swoich emocji po śmierci tej dziewczyny ale dlatego, że w ten sposob zarabia na życie. I nie powinien tak partaczyć swojej pracy. Krytyka fatalnej pracy dziennikarza nie wyklucza współczucia dla bliskich dziewczyny oraz oczywistej oceny tej tragedii. Co ma piernik do wiatraka? P.S. Morderca powinien zostać postawiony przed sądem i nastepnie powieszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: To pisał analfabeta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:31 tia, na pewno zarabia kosmiczne pieniądze za takie teksty; popracuj w jakiejś redakcji i zobaczymy jakie bedziesz składał zdania, gdy nad tobą krzyczą że tekst ma być na już Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: To pisał analfabeta! 29.04.06, 23:14 Gość portalu: on napisał: > tia, na pewno zarabia kosmiczne pieniądze za takie teksty; popracuj w jakiejś > redakcji i zobaczymy jakie bedziesz składał zdania, gdy nad tobą krzyczą że > tekst ma być na już To się zmienia wtedy pracę na lepszą i nie robi popeliny. Jeszcze chwila i napiszesz, że to Koreańczyk zmuszany do niewolniczej pracy za grosze (to by nawet tłumaczyło kiepską znajomość polszczyzny :-) Oczywiste jest, że główną winę za takie dziadostwo ponosi redakcja ale jest to obciach także dla autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: To pisał analfabeta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 12:20 fajnie Ci skoro możesz sobie tak łatwo zmieniać prace na lepszą; gratuluje poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciolo Re: To pisał analfabeta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 14:10 Wyluzuj. Dziennikarz to zawód. Jeśli ktoś robi *takie* błędy, to się po prostu do tego zawodu nie nadaje. Inna sprawa, że przede wszystkim zawala redakcja, skoro ważny, aktualny tekst, o którym wiadomo, że będzie powszechnie czytany, jest pisany przez początkującego. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: To pisał analfabeta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.06, 21:37 jaka płaca taka praca;) i taka jest niestety prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotek mamrotek Re: To pisał analfabeta! IP: *.crowley.pl 30.04.06, 21:53 Gość portalu: on napisał: > jaka płaca taka praca;) i taka jest niestety prawda W takim razie jakie dziennikarstwo, taka sprzedaż gazety. Potwierdza się powiedzenie, że to dziennik robiony przez półinteligentów dla ćwierćinteligentów. Za to z jakim intelektualnym zadęciem i cmokaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q Re: To pisał bobas - hiphopowiec IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.06, 13:12 Z dzisiejszej "Wybiórczej" o "autorze" (Nasz dział miejski): "Młody i wygadany. W dzieciństwie uwielbial bawić się żołnierzykami, więc teraz przyszło mu się zajmować służbami mundurowymi. Można go spotkać w komisariatach i na hiphopowych koncertach". ... szkoda, ze nie można go spotkać w trakcie korekty własnych tekstów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To pisał analfabeta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 19:24 "redakcja pomaszerowała na marsz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: To była Marta... IP: *.crowley.pl 29.04.06, 10:26 mialam nadzieje, ze ta smutna historia bedzie miala szczesliwe zakonczenie.. skladam kondolencje Rodzinie i znajomym Marty.. jednoczesnie chcialam zapytac o pewna niejasnosc w artykuje "Razem pojechali do mieszkania dziewczyny, z którą Marek K. również był w związku".czy to znaczy ze ten zabojca mial dwie dziewczyny?i tak dlgo nikt nie skojarzyl faktow?..przykre.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Policji gratulujemy techników kryminalistycznych 29.04.06, 11:05 "Razem pojechali do mieszkania dziewczyny,(...) zaczęła się między nimi awantura. W pewnym momencie Marek K. chwycił za kuchenny nóż. Bez opamiętania rzucił się na Martę. Zadał jej 38 ciosów..." 38 ciosów i brak śladów krwi i walki? Czy mieszkanie badał ten sam policjant, który po znalezieniu ciała nie wykluczal samobójstwa? A moze nikt nie zbadał mieszkania i nie zauażył, że Marta dotarla do niego? A' propos, 16 latka mieszkała osobno, czy to było mieszkanie rodziców Marty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sołtys Re: Policji gratulujemy techników kryminalistyczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:29 zalecam czytanie ze zrozumieniem - meszkanie było jakiejś innej laski tego gościa itp. Ale niestety 50% populacji to analfabeci wtórni. czytający ale nie rozumiejący - trzeba niestety jakoś z tym żyć - dasz radę. a co do techników to nawet nie masz pojęcia jaka to robota. Zastanów się czasem jak coś palniesz Odpowiedz Link Zgłoś
m_q Policji techników a wyborczej stażystów... 29.04.06, 13:14 Gość portalu: Sołtys napisał(a): > zalecam czytanie ze zrozumieniem - meszkanie było jakiejś innej laski tego > gościa itp. Ale niestety 50% populacji to analfabeci wtórni. czytający ale nie > rozumiejący - trzeba niestety jakoś z tym żyć - dasz radę. Jak widac, nie tylko ja mam kłopoty ze zrozumieniem tekstów stażystów ostatnio piszących większość tekstów w "wyborczej" i nawet nie wiedzących jaki dzień następuje po poniedziałku (akcje lecą więc Agora oszczędza na pensjach a korektor zamiast być w pracy maszeruje pod tęczową flagą): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=410&w=41035980&a=41043444 A jeśli faktycznie (na co się zanosi z dziwacznej składni artykułu) było mieszkanie drugiej dziewczyny uwodziciela nieletnich, to i ona powinna siedzieć za współudział i krycie sprawcy - nie zauważyła rzeźni w kuchni? > a co do techników to > nawet nie masz pojęcia jaka to robota. Zastanów się czasem jak coś palniesz Robota pozwalająca przypuszczać, że samobójczyni dźga się kilkanaście razy nozem, potem zawozi się nad bajoro, okręca lina i woduje z kanistrem u nóg? To moze SF powinni pisać a nie w policji pracować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Policji techników a wyborczej stażystów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 21:35 eh mnie tez to zaskoczyło ten tekst o "samobójstwie" ale to jest normalny tekst "na odwal sie" do dziennikarzy i nie musicie sie nim tak podniecać i debatować jakby nie wiadomo co powiedzieli; podniecacie sie tym a oni słusznie mają to w dupie; jałowe dyskusje wszędzie na tych forach;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur "Marta zrobiła sobie test ciążowy. Wynik był pozy IP: *.bb.netvision.net.il 29.04.06, 11:05 Dlaczego nikt nie mowi o tym ze to jest wynik wychowania Polsko/Katolickiego? Wszystkie Szkoly powinny miec edukacje seksualne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: "Marta zrobiła sobie test ciążowy. Wynik był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:18 Ja się pytam - dlaczego szkoła nie usunęła jeszcze zdjęcia zabójcy Marty ze szkolnej witryny. Figuruje tam jako instruktor narciarstwa w Szkolnym Klubie Narciarskim Glosator. Czy długo jeszcze będzie drażnił swoją uśmiechniętą gębą? Pytanie do szefa kadry narciarskiej i do Dyrektora Szkoły. Bardzo współczuję Rodzinie Marty. Jest mi bardzo smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat gdzie jest jego zdjęcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:27 daj link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Nie dam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:09 Niestety już nie wejdziesz - zablokowali www.sto64.krakow.pl, ale zobacz co wyróżnia tę szkołę. Uciekać z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolny Re: Nie dam IP: *.crowley.pl 29.04.06, 16:23 Napisałeś/aś "zobacz co wyróżnia tę szkołę. Uciekać z niej." Głupi/głupia jesteś. Czy najlepsze, co można teraz zrobić, to wszystkich dookoła obarczać współwiną, zaczynając od szkoły? Czy rzeczywiście sądzisz, że szkoła odpowiada za całe życie wszystkich swych uczniów, absolwentów, pracowników, itd.? Jest w niej wielu wspaniałych ludzi, którzy dokonali wielu rzeczy i na codzień czynią wiele dobrego. Nic nie wiesz o tej szkole, więc nie zachowuj się jak bezmyślny półmózg rażący wkoło swą brutalną głupotą!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialy_cien Re: gdzie jest jego zdjęcie? 29.04.06, 11:38 www.sto64.krakow.pl/~glosator/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: gdzie jest jego zdjęcie? IP: 87.207.233.* 29.04.06, 11:55 Czy to ten??? www.sto64.krakow.pl/~glosator/gallery/images6/koliba_d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tubisek Re: "Marta zrobiła sobie test ciążowy. Wynik był 29.04.06, 11:26 wychowanie sexualne mówi nam własnie, ze dziewczynki powinny wiązać się z kilka lat starszymi od siebie chłopakami, poniewaz chłopcy w ich wieku sa niedojrzali, nie rozumieją ich potrzeb i nie mogą dać im satysfakcji sexualnej. Jak widac nawet w wieku 22 lat niekórzy nie dojrzeli do prokreacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quest Re: "Marta zrobiła sobie test ciążowy. Wynik był IP: 89.171.129.* 29.04.06, 18:52 "Dlaczego nikt nie mowi o tym ze to jest wynik wychowania Polsko/Katolickiego? Wszystkie Szkoly powinny miec edukacje seksualne !!!" Sorry za ostry ton , ale przestań pieprzyć głupoty! 22 Letni student Uniwersytetu Jagiellońskiego niedoedukowany seksualnie? To nie jest za przeproszeniem chłop ze wsi albo 16 letni nastolatek...Dorosły facet ! Kościól nie jest święty , ale nie podoba mi się na siłe wciskanie kościoła, we wszystko co tylko złego sie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Marta zrobiła sobie test ciążowy. Wynik był IP: *.chello.pl 29.04.06, 22:09 a nie maja? u mnie w szkole jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 11:39 www.sto64.krakow.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Takiego sukinsyna powinno się od razu wieszać !!! 29.04.06, 11:42 najlepiej na suchej gałęzi bez żadnego sądu!!! Wydawanie publicznych pieniedzy po to by taką knanalię jeszcze o cokolwiek pytać przed sądem, to po prostu grzech!!!!! Jestem za jak najszybszym przywróceniem kary śmierci dla takich zwyrodniałych kanalii! Wstępnie obciąłbym bydlakowi genitalia, by nigdy już nikomu nie mógł zrobic krzywdy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Takiego s...... powinno się od razu ........ IP: *.net.autocom.pl 29.04.06, 12:21 Nie powinno!, jestem przeciwnikiem kary śmierci - niegdy nie wiadomo co ty, co ja zrobię w afekcie po pijanemu - ale dobrze piszesz: "Wstępnie obciąłbym ......., by nigdy już nikomu nie mógł zrobic krzywdy!!!" Tylko kukturalnie!, jak w niektórych krajach - jeśli ktoś wytrzymać nie może to jest dobrowolna sterylizacja. U nas jest prawnie zabroniona, a szkoda sąd powinien mieć możliwość nakazać ją dodatkowo wydając wyrok na pedofili i gwałcicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Takiego s...... powinno się od razu ........ IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 29.04.06, 12:43 Gość portalu: gość napisał(a): > Nie powinno!, jestem przeciwnikiem kary śmierci - niegdy nie wiadomo co ty, co > ja zrobię w afekcie po pijanemu To akurat dośc dziwny argument. Kara śmierci nie może być wprowadzona ale nie dlatego, że Ty nie wiesz co zrobisz po pijanemu, ale dlatego, że wstępując do Rady Eurpy (oraz do UE) wyrzekliśmy sie jej definitywnie, podobnie jak wszystkie inne kraje europejskie (z Rosją włącznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... To była Marta... IP: *.radioalfa.pl 29.04.06, 12:07 w tym momencie nic nie przywróci życia Marcie i nie powinniśmy osądzać też jej rodziców za to, że pozwolili jej się spotykać z Markiem, bo to mogłoby wcale nie rozwiazać problemu... znałam i martę i marka i nie spodziewałam się tego po nim, a szkoła też nie jest winna, bo skąd niby można przewidzieć, że jakaś osoba coś takiego zrobi... poza tym pamiętam jak 3 tyg. temu ukazał się artykuł w "Gazecie" o Marcie. Wtedy wszyscy śmiali się i szydzili, że 'córeczka tatusia biznesmena' i że napewno uciekła, a teraz większość pisze o karze śmierci dla marka i nikt już nie pamięta wcześniejszych słów... :| głębokie wyrazy współczucia dla rodziców Marty [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: To była Marta... IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 01.05.06, 00:08 > znałam i martę i marka i nie spodziewałam się tego po nim :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micek Student z gimnazjalistką ? IP: *.crowley.pl 29.04.06, 12:11 Od początku było wiadomo że jest jakiś lewy... Przecież żaden normalny 22latek, bez pewnych skłonności, nie spotykałby się z 16 latką... no powiedzcie sami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.chello.pl 29.04.06, 12:13 czlowieku - nie pieprz! co ma wól do karety! Wiecej rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:20 Gość portalu: jas napisał(a): > czlowieku - nie pieprz! co ma wól do karety! > Wiecej rozumu. Kogoś bronisz? To może 18 latek z 12? Bo taka sama różnica. A obowiązkiem rodziców jest dbać o małoletniego. Dzieci same się nie wychowują. Ale co tam. Więcej tolerancji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co? przestańcie osądzać IP: *.ghnet.pl 29.04.06, 12:34 Przestańcie osądzać - co to da i komu... To jest straszny dramat dla wszystkich, szczególnie dla Jej Rodziny. Wszyscy wiedzieliśmy że zaginęła, teraz wszyscy wiemy że nie żyje. Raczej szukajmy sposobu jak dać wyraz protestowi przeciwko przemocy, agresji. W Belgii na ulice wyszedł pochód przeciwko agresji i nienawiści. U nas w tym czasie dwa pochody - farsa. Śmierć Marty chyba dotknęła wielu z nas - bo ten dramat wydarzył się nie w jakimś patologicznym kontekście, ale takim w jakim wielu z nas żyje. Mogła to być córka w naszej rodzinie.... Kiedy i gdzie jest pogrzeb? Dajmy raczej wsparcie moralne Rodzinie, że nie są osamotnieni w tej tragedii, że jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: przestańcie osądzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:09 W niedzielę (jutro) w Łagiewnikach o godz. 12.00 odbędzie się Msza Św. w intencji Marty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modlitwa Re: przestańcie osądzać IP: *.ghnet.pl 29.04.06, 21:31 dziekuję za wiadomość o mszy. Uważam że TO (modlitwa, wsparcie sercem, wspólczuciem) na pewno ma sens wobec takiej tragedii. Proszę Boga żebyśmy wszyscy nie utracili wiary w miłość, zaufanie jedni do drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urek Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:35 Trzeba być totalnym idiotą i człowiekiem bez serca, żeby w takiej sytuacji wymądrzać się i zarzucać rodzicom, że nie dopilnowali swojego dziecka i dlatego zginęło. Ludzie, trochę szacunku i współczucia dla bliźniego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdnaris Re: Student z gimnazjalistką ? IP: 81.21.194.* 29.04.06, 13:46 lama napisał: "to może 18latek z 12" tak nawet 6-latek z plemnikiem - weź się zastanów - nie ma tu analogii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:16 20 z 14? Bardziej ci się podoba? Nie będę robił wykładów bo nikt z was za to nie zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama DAJCIE SPOKÓJ!!!!!!! IP: 193.91.6.* 11.05.06, 10:12 Ludzie,miejcie troszkę serca dla bliskich Marty. Do nich to wszystko dociera, co piszecie , a jesteście momentami bezwzgledni. Wszyscy byliśmy , jesteśmy młodzi i wiemy ,że kiedy się jest zakochanym , to rodzice są na drugim planie , najważniejsza jest ta kochana osoba. Myśle, że Rodzice Marty byli o nią spokojni, bo ufali temu człowiekowi.Jak wielki jest ich ból teraz, że mogli więcej zrobić, że mogli więcej wiedzieć,aby zapobiec tej tragedii. Sama urodziłam dziecko , mając 18 lat i wiem ,że moja mama choć była załamana , pomogła mi w życiu, skonczyłam studia, jestem szczęśliwa choć wychowałam sama moje dziecko ,bez ojca. Tragedią jest to ,że Marta nie miała tej możliwości, a głęboko wierzę ,że wszyscy by jej pomogli. Módłmy się za spokój jej duszy i siłę dla jej Rodziny!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: dajcie spokój! IP: *.um.krakow.pl 11.05.06, 11:19 Popieram w 100%. Jest mi tak bardzo przykro z powodu niektórych głosów w tej sprawie. Proszę okazać szacunek i współczucie dla Rodziny Marty!!!!!!!! Niektórzy jakby zapomnieli, że śp. Marta nie żyje, nie może już nic powiedzieć, wytłumaczyć, zmienić decyzji, pozbawić kogoś swojego bezgranicznego zaufania, itd. Jej Rodzina utraciła raz na zawsze spokój i poczucie bezpieczeństwa. Zbyt szybko zakończyło się to młode życie!!! Wyrazy najszczerszego współczucia - jestem myślami i modlitwą z Państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.dsV.agh.edu.pl 03.05.06, 22:33 kiedy mialam 16 lat spotykalam sie z facetem, ktory mial wtedy 24, i bylo nam ze soba dobrze; wiek nie ma tu nic do rzeczy; mozna byc dojrzalym w wieku 15 lat, i rownie dobrze mozna miec 26 lat i nie byc dojrzalym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.dsV.agh.edu.pl 03.05.06, 22:43 > Dzieci same się nie wychowują. nieprawda; czasem wychowują sie same; niektórym wychodzi to na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 29.04.06, 12:44 Jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 12:53 dobrze gada - przy tak dużej różnicy wieku to musioał mieć coś nierówno pod kopułą koleś, żeby z nią do łóżka chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.ramtel.pl 29.04.06, 14:35 hmmm... mam 2 kumpele ktore zakochaly sie z wzajemnoscia w wieku 16 lat w chlopakach 23 letnich i... teraz one maja 23 lata i niedlugo slub obu par. Jak widac kiedy 2 ludzi jest dojrzalych emocjonalnie to roznica wieku nie gra roli. Ten morderca to bestia i zabilby pewnie nawet jakby byla jego rowiesniczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niktwazny Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 00:31 Ona była w liceum w 1 klasie i ludzie jak nic nie wiece to nie piszcie takich bzdur bo siejecie plotki ehh szkida gadaca po za tym co zmieni to ze bedziecie winili za to innych jest morderca i to go trzeba karac nie odwracajcie kota ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Student z gimnazjalistką ? IP: *.crowley.pl 02.05.06, 09:06 ...tylko, ze ten gnojek zawracal glowe Marcie od dluzszego czasu, jak byla jeszcze w gimnazjum, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: To była Marta... IP: *.autocom.pl 29.04.06, 12:56 Marek jest studentem z mojego roku, przez 3 lata rozmawialam z nim, bawilam sie na studenckich imprezach, znalam dobrze jego obecna dziewczyne(nie Marte, ale ta z ktora oficjalnie jest od okolo 2 lat). Dlatego nie mam zamiaru tu pisac o tym jak on to mogl zrobic i tak dalej, czy tez o karze jaka powinien dostac. Mam szczera nadzieje ze niedlugo w gazecie pojawi sie sprostowanie ze to nie student ochrony srodowiska. poprostu ciezko jest w cos takigo uwierzyc jesli zna sie chlopaka, a potem nagle dowiadujesz sie czegos takiego. Jednym slowem nikt z nas nie pzrypuszczalby ze jest do tego zdolny:( Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: To była Marta... 29.04.06, 13:05 Zastanów się zszokowana! Jeżeli facet miał dziewczynę i dodatkowo demoralizował 16-latkę, to jest wyjątkowym bydlakiem! Jest mi przykro, że nie masz wyczucia i darzysz zaufaniem takich zwyrodnialców, jak ten facet. Przecież w codziennych kontaktach musi wyleźć szydło z worka i można wyczuć, że to zwyczajny bydlak, któremu w głowie tylko "pieprzenie". (Ten bydlak działał przynajmniejna dwa fronty - gdzie tutaj ludzka uczciwość?!) Kup sobie roentgen i prześwietlaj na przyszłość takich sukinsynów, to nie będziesz miała później takich szokowych zdziwień! Niestety w społeczeństwie jest coraz więcej zwyczajnych kanalii, nad którymi nie należy się rozczulać, ale po prostu eliminoiwać je ze społeczeństwa, dla naszego dobra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: To była Marta... IP: *.autocom.pl 29.04.06, 13:10 Czy ja chociaz raz napisalam ze ubolewam nad biednym Markiem???? to ze mam nadzieje ze to nie on to chyba normalne bo nikt z was nie chcialby zeby okazalo sie prawda cos takiego a Ty zastanow sie nad czyms innym...skoro wlasnie znam chlopaka 3 lata to wcale nie zanczy ze w kontaktach wlasnie wychodzi szydlo z worka, wrecz przeciwnie. okazuje sie ze kazdy moze cos takiego zrobic i nie trzeba byc urodzonym morderca!!!!! bo nim Marek nie pokazywal ze jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nad tym sie zastanow!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: To była Marta... IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 01.05.06, 00:14 >kazdy moze cos takiego zrobic Jasne. A skąd wiesz, że ci, co tego nie robią, mogą to zrobić? :)))) No i co to ma do rzeczy, kto to może zrobić? Liczy się, kto to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur i dlatego wlasnie jest edukacja seksualna !!! IP: *.bb.netvision.net.il 29.04.06, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 13:05 Miał dziewczynę i spotykał się jeszcze z Martą? Dobrze to zrozumiałam? Pedofil morderca???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: To była Marta... IP: *.autocom.pl 29.04.06, 13:13 poza tym, jesdli jest to pradwa, jesli to rzeczywiscie Marek jest zabojca tej dziewczyny to licze na suroa kare ale znowu tu zgadzam sie z opinia o kontaktach jakie posiada Marek i jego rodzina!!!!!!miejmy nadzieje ze sparwa jest na tyle glosna ze nikomu nie przyjdzie do glowy w jakikolwiek sposob obnizyc kare na ktora z pewnoscia zasluguje morderca!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:53 "Mam szczera nadzieje ze niedlugo w gazecie pojawi sie sprostowanie ze to nie student ochrony srodowiska." Idąc do LO rozwazalam STO. Marta ma podobnie do mnię i nazwisko, co sprawilo, ze niezwykle przejelam sie jej zniknieciem, szukalam jej na ulicy wzrokiem... A teraz, w tym artykule dowiedzialam się ze sudiował na trzecim roku OŚ UJ. Ja studiuje na trzecim roku chemii, oś miesci się w tym samaym budynku! Mam pytanie to Zszokowanej a'propos : "Mam szczera nadzieje ze niedlugo w gazecie pojawi sie sprostowanie ze to nie student ochrony srodowiska." On studiuje na chemii?! (Na interii pisza ze na chemii...) BARDZO, BARDZO MI PRZYKRO Z POWODU ŚMIERCI MARTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana Re: To była Marta... IP: *.autocom.pl 30.04.06, 12:57 studiuje na wydziale chemii ale na kierunku ochrona srodowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KISIEL Re: To była Marta... IP: *.83-142-152-38.Meissnera.betanet.pl 29.04.06, 13:41 zobaczcie to student UJ pozadny człowiek zamordował swoja dziewczyne ktora była w ciazy z nim prawdopodobnie czlowiek uczony pozadny ale niestety nie myslacy , psychopata . Moze i jestem Brutalny Ale ja bym go wzioł na na rynek głowny wywiesił koło mickeiwicza i pozwolił ludziom biczowac go za 1 złowtówke a pieniadze przekazał bym na cele charytatywne . I jak by trzeba było to bym mu zrobil transfuzje krwi zeby tylko dłuzej czół bol . Wiem ze to chore ale zabijac 16 latke za to ze była w ciazy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos VIVA ISLAM IP: *.bb.netvision.net.il 29.04.06, 13:57 "Ale ja bym go wzioł na na rynek głowny wywiesił koło mickeiwicza i pozwolił ludziom biczowac go za 1 złowtówke a pieniadze przekazał bym na cele charytatywne . I jak by trzeba było to bym mu zrobil transfuzje krwi zeby tylko dłuzej czół bol". VIVA ISLAM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: To była Marta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:17 A dlaczego to wszystko działo się pod opieką szkoły? Dlaczego instruktor tej szkoły demoralizował młodzież? Gdzie byli nauczyciele tej Szkoły, którzy wyjeżdżali na te obozy narciarskie? Odpowiedz Link Zgłoś
krakow25 Re: To JEST Marta! 29.04.06, 14:11 Wobec takiej tragedii przystoi jedynie "milczenie, które jest samą modlitwą". Zwracam się do tych, którzy wierzą w zmartwychwstanie Chrysatusa by swą modlitwą objęli Rodziców i bliskich, Martą, która JEST!, bo przeszła z życia do ŻYCIA, a także Marka, aby Jezus zmartwychwstał w jego sumieniu. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa zgadzam sie: módlmy sie IP: *.ghnet.pl 29.04.06, 14:13 zgadzam sie - módlmy sie. To koszmar. Pomóżmy Rodzinie Przeżyć tą tragedie wspólczuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: To JEST Marta! IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 01.05.06, 00:18 > Zwracam się do tych, którzy wierzą w zmartwychwstanie Chrysatusa by swą > modlitwą objęli Rodziców i bliskich, Martą, która JEST!, bo przeszła z życia do > ŻYCIA, a także Marka, aby Jezus zmartwychwstał w jego sumieniu. Skoro JEST, to o co tyle szumu, koleś? Pewnie, niech zmartwychwstanie, niech jej Marek zrobi dziecko, a potem potraktuje nożem. O co ci chodzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: To była Marta... IP: *.oswirus.krakow.pl 29.04.06, 14:21 najgorsze ze go znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: To była Marta... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 15:07 dzisiaj o wiele bezpieczniej byloby zostac lesbijka, tylko czy jest mozliwa zmiana orientacji seksualnej po 20-stce? Odpowiedz Link Zgłoś