Dodaj do ulubionych

proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terroryzuje

07.05.06, 10:38
mieszkańców pobliskich osiedli . Nie mogę spać, ani ogladać telewizji przy
otwartych oknach bo wszystko w domu zagłuszane jest przez szczekaczki z
kościoła, nadające prawie bez przerwy od samego rana zawodzenie księdza, o
biciu dzwonów od samego rana nie wspomnę. Czy ktoś tym szamanom daje
zezwolenia na używanie urzadzeń nagłaśniających w miejscach publicznych ?
Katoland na całego.
Przypomina mi to wycie imanów w krajach arabskich, ale my przecież jesteśmy
ponoć państwem świeckim.
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory 07.05.06, 10:41
      Hihihi...;-))
    • Gość: gosc Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.netcontrol.pl 07.05.06, 10:51
      haa a jak ktoś slucha glosno muzyki niezaleznie od tego ktora godzina to ludzie
      potrafią wezwać służby w ciągu 5minut ;) współczuję Mieszkańcom
      tych "Koncertów" :))
    • Gość: cz Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.crowley.pl 07.05.06, 11:34
      Wiem, ze facet wytoczyl sprawe w sadzie proboszczowi w parafii Nowa Huta-
      Czyzyny, zeby bylo weselej proboszcz wtedy (jakies 2 lata temu) nazywal sie
      Gwizdoń, proboszcz przegral i skonczylo sie walenie w dzwony o 6.30 w niedzile.
      Wiec jednak sady mamy bezwyznaniowe.
    • Gość: pyt. Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:41
      cholera, ilu was te przepustki otrzymało?
    • przemkowa.bi Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory 07.05.06, 11:41
      Kolega moze mow za siebie i nie zapominaj ze mieszkasz w kraju gdzie ponad
      900% ludzi to katolicy
      a jak Ci sie nie podoba to sprzedaj mieszkanie albo wyjedz z kraju nie widze
      problemu
      • xyz_xyz_xyz Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory 07.05.06, 11:46
        witam, dawno klonika nie było.
        • schutzengel1 Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory 07.05.06, 12:02
          w następną niedzielę ,zażądam interwencji Straży Miejskiej. Właśnie dzwony
          tarabanią, że uszy puchną.
          • przemkowa.bi Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory 07.05.06, 12:13
            czlowieku ale nudzisz, dzwony dzwonia bo w poblizu jest kosciol trzeba bylo
            myslec przed kupnem mieszkania
            I moze daj spokoj nie zmienisz narodu nie zmienisz tysiacletniej tradycji glupi
            gadaniem szkoda tylko twojego zdrowiawow albo przyjmiesz to do wiadomosci i
            zaczniesz cieszyc sie zyciem albo sprzedaj mieszkanie bo twoja frustacja odbija
            sie na twoich bliskich i znajomych. Kropka koniec moich komentarzy w tym
            temacie
            • Gość: oki Re: przemkowa.bi IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 07.05.06, 13:15
              przemkowa.bi ale ci odwaliło, ja mieszkam przy kościele w Nowej Hucie tym koło
              krzyża, pod którym toczyły sie walki w 1960 r., po wybudowaniu kościoła, także
              nie można było normalnie mieszkać od 6 rano do 21 w okresie wiosna-jesień msze i
              wszystkie uroczystości były nagłasniane, po licznych interwencjach wszystko się
              zmieniło, mieszkam 30 mietów od kościoła i nie słyszę nic, nawet przy otwartym
              balkonie, czyli, że można było.

Według ciebie, to powinnam sprzedać mieszkanie i wyprowadzić się, skoro takie
              towarzysto mi nie odpowiada, problem w tym, że ja mieszkam tu 50 lat o kościól
              stoi może 3-4 lata.

Mam nadzieję, że kiedys bedziesz miała okazje pomieszkać w takim "kościelnym
              towarzystwie" czego ci życze z całego serca.
    • peteen cieszę się, heniu, że chociaż dzwony... 07.05.06, 12:06
      dają ci znak, że dziś święta niedziela...

ps. który raz już o tym piszesz? mędzisz i mędzisz, a straży jak nie wezwałeś,
      tak nie wzywasz, tylko straszysz - po co?
    • Gość: ter. Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:15
      schutzengel1, ty jesteś znany bolszewik,
      wezwij Straż jak ci kolega radzi i nie zawracaj dupy ludziom na forum,
      albo wezwij lekarza, "na dzwony" jak na razie wyleczono wszystkich,
      przyjdzie dzień że bedziesz Boga prosił by słyszec dzwony, dzis tego zrozumiesz,
      • Gość: H56 Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.06, 13:59
        dają ci znak, że dziś święta niedziela...

< skoro swieta niedziela, to dlaczego zakłócają mi spokój ?

schutzengel1, ty jesteś znany bolszewik

< jasne, i mam wielka, czerwoną dupę jak wyjdę z wanny.

przyjdzie dzień że bedziesz Boga prosił by słyszec dzwony, dzis tego zrozumiesz

> nie strasz i mów za siebie. Dzwony mogę jakoś przecierpieć, ale zawodzenia
        klechy przez głośniki, nie. Uważam, że Straż Miejska takimi sprawami powinna
        zająć się z Urzedu. Oficjalnie tego wykroczenia zgłaszać nie mam zamiaru, bo
        boję się pikiet moherów pod moim balkonem.
        • Gość: zxc Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:10
          a parady zboczeńców siejących zgorszenie ci nie przeszkadzają?
          czerwony wojowniku
          • Gość: H56 Re: proboszcz z kościoła przy Łokietka 60 terrory IP: *.comnet.krakow.pl 07.05.06, 14:20
            parady zboczeńców, procesje i pochody, też mnie denerwują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka