Dodaj do ulubionych

Bocianie Gniazdo

IP: 89.124.39.* 18.05.06, 21:45
Czy wiecei cos o Bocianim Gniezdzie na Siewnej? Czy maja pozwolenie na budowe
itd....?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Bocianie Gniazdo IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.05.06, 23:15
      pozwolenie mają dostać do 30 września 2006 (to informacje z ich biura, a czy tego samego zdania jest organ wydający pozwolenia to nie wiem). Totalny brak szacunku dla klienta - deweloper rządzi na rynku. I tyle. My zrezygnowaliśmy zanim się zdecydowaliśmy.
      • Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 19.05.06, 10:23
        Maja miec pozwolenie we wrzesniu, zarezerwowalem tam mieszkanie rezygnujac z
        ORIONA na Meiera (gdzie maja 4% waloryzacji przy wplatach, belkon w cene
        metrazu sie wilicza, brak piwnicy). Patrzac na firme Super Krak to jakis obaw
        nie mam, firma istnieje juz dlugo na rynku i patrzac co dokonala (AquaPark,
        Multikono, Geant, Obi ,itd) jestem spokojny. Wkalkulowana mam male opoznienie w
        pozwoleniu, bo wiadomo jak to w urzedach jest z papierkami. Ale jestem dobrej
        mysli. Najwazniejsze, ze nie kaza placic z gory, dopiero jak beda miec
        pozwolenie. (kaucja rezerwacyjna 5tys zwrotna jest jesli nie wyrobia sie do
        wrzesnia z pozwoleniem).
        • Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:43
          Jestes chyba wielkim idealista... ;-))) Mowienie, ze bede mieli decyzje pod
          koniec wrzesnia, to jak przewidywanie pogody, ewentualnie kursu walut ;-))) Oby
          tylko nie poszli sladami GEO luB Salwatora (To oni wyznaczaja teraz
          nowe "tendy" w deweloperce, cyt. jak by tu zrobic w bambuko klienta) Fakt cena
          rewelacja, ale czy nie jest to za piekne zeby bylo prawdziwe...??? (pytanie
          retoryczne=nie odpowiadac... ;-)))
        • Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:03
          A propos Ks. meiera, Jesli wycofales sie z tego czy cenie 3499 brutto, to chyba
          to byl twoj duzy blad. Nie wiem w ktorym momencie zainteresowales sie ta
          inwestycja, bo ceny ewoluowaly 3499, 3744, az do ponad 4100 brutto. Ja
          zdecydowalem sie przy 3744 i nawet pomimo tej chorej jak dla mnie waloryzacji i
          tak sie oplaca ;-)) Co prawda maja pozwolenie, a bylem dzis tam i ani sladu
          zadnej pracy. Jesli nie rusza do konca maja to zaczne sie martwic. Na szcescie
          wynegoslowalem niska pierwsza wplate, takze co mi tam. Na szcescie to oni maja
          wiecej do stracenia niz my. Maja samofinansujaca sie inwestycje plus ta
          waloryzacja o 3% wyzsza niz inflacja... Znasz lepszy biznes? bo ja w chwili
          obecnej nie
          • Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 22.05.06, 11:07
            No niestety, jak rezerwowalem w Orionie to cena byla 4100, zgadza sie wczesniej
            byly nizsze ceny, ale na poczatku maja juz taka byla jaka podalem. Waloryzacje
            pal licho, ale metraz balkonu wliczany do metrazu mieszkania - jakies
            nieporozumienie (za balko 3,6m2 - 15tys zl). Tlumacza sie ze balko jest jak
            gdyby w mieszkaniu (nie wystaje za obrys), ale to nie prawda wystarczy spojrzec
            na plan. Zrezygnowalem na rzecz bocianiego gniazda - zobaczymy jak bedzie.
            Trzymam kciuki za nas wszystkich, zeby wszystkim sie udalo :)
            • Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:25
              Ja co prawda zarezerwowalem przy cenie 3744/m2 brutto, ale sie wkur... nawet
              nie zwrocilem uwagi, ze w ogolnym metrazu wliczony jest balkon. Masz racje to
              beda chyba najdrozsze balkony w Krakowie ;-))) A propos cen na Bociana to
              faktycznie hit-dobra inwestycja. A te 5K zaliczki to zadne ryzyko!
              • Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 22.05.06, 14:11
                Powiem tak, bocianie gniazdo jest w cenie (I pietro) za okolo 3900 brutto,
                powiedzmy wiec cena porownywalna (zalezy od terminu rezerwacji w ORIONIE).
                Jednego za bardzo nie rozumiem, wezmy Twoj przypadek rezerwowales mieszkanie za
                okolo 3700 za metr, ja za okolo 4100 za metr, jak to jest - beda budowac w tym
                samym czasie (mieszkan jeszcze nie ma) i Ty placisz duzo mniej niz ja za to
                samo mieszkanie. Glownym powodem dla ktorego zrezygnowalem z ORIONA byla
                waloryzacja, drogi balkon :) i szoste pietro (ostatnie wolne miekszanie 67m2)
                majac wizje tarasu nad swoim mieszkaniem. Z tarasami to roznie bywa (przeciekac
                cos moze, goraco w lecie i zimno w zimie, itp). Znalazlem wiec podobna
                lokalizacje (okolice siewnej) w podobnej cenie - z tad ta zmiana.
                • Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:18
                  Pod wzgledem lokalizacji i ceny twoje mieszkanie na Bociana jest o wiele
                  atrakcyjniejsze pod wzgledem inwestycyjnych ;-)))
    • Gość: Marek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.autocom.pl 20.05.06, 14:57
      A juz zarezerwowalem i nikt mnie nie znechęci
      • Gość: bocian Re: Bocianie Gniazdo IP: 89.124.38.* 20.05.06, 20:54
        Mało mieszkan maja do sprzedazy na stronie internetowej. Czyżby juz wszytkie
        były zarezerwowane??
        • Gość: monster Re: Bocianie Gniazdo IP: *.crowley.pl 22.05.06, 12:59
          Tak...........ale zagladaj codziennie bo pewnie niebawem beda wystawiac kolejny
          blok!!!
      • Gość: Justyna Re: Bocianie Gniazdo IP: *.autocom.pl 28.05.06, 17:49
        Witam przyszłych sąsiadów :)
        • Gość: Jacek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.streamcn.pl 30.05.06, 11:18
          czesc Justyno, byc moze bede jednym z nich ;)

pozdrawiam
          j.
    • Gość: Iwona Re: Bocianie Gniazdo IP: *.ghnet.pl 22.05.06, 15:10
      Ile faktycznie płaciliście za m2 na Siewnej? Ile kosztowało 1,2 piętro? Dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka