Gość: Bocian IP: 89.124.39.* 18.05.06, 21:45 Czy wiecei cos o Bocianim Gniezdzie na Siewnej? Czy maja pozwolenie na budowe itd....? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Bocianie Gniazdo IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.05.06, 23:15 pozwolenie mają dostać do 30 września 2006 (to informacje z ich biura, a czy tego samego zdania jest organ wydający pozwolenia to nie wiem). Totalny brak szacunku dla klienta - deweloper rządzi na rynku. I tyle. My zrezygnowaliśmy zanim się zdecydowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 19.05.06, 10:23 Maja miec pozwolenie we wrzesniu, zarezerwowalem tam mieszkanie rezygnujac z ORIONA na Meiera (gdzie maja 4% waloryzacji przy wplatach, belkon w cene metrazu sie wilicza, brak piwnicy). Patrzac na firme Super Krak to jakis obaw nie mam, firma istnieje juz dlugo na rynku i patrzac co dokonala (AquaPark, Multikono, Geant, Obi ,itd) jestem spokojny. Wkalkulowana mam male opoznienie w pozwoleniu, bo wiadomo jak to w urzedach jest z papierkami. Ale jestem dobrej mysli. Najwazniejsze, ze nie kaza placic z gory, dopiero jak beda miec pozwolenie. (kaucja rezerwacyjna 5tys zwrotna jest jesli nie wyrobia sie do wrzesnia z pozwoleniem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:43 Jestes chyba wielkim idealista... ;-))) Mowienie, ze bede mieli decyzje pod koniec wrzesnia, to jak przewidywanie pogody, ewentualnie kursu walut ;-))) Oby tylko nie poszli sladami GEO luB Salwatora (To oni wyznaczaja teraz nowe "tendy" w deweloperce, cyt. jak by tu zrobic w bambuko klienta) Fakt cena rewelacja, ale czy nie jest to za piekne zeby bylo prawdziwe...??? (pytanie retoryczne=nie odpowiadac... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:03 A propos Ks. meiera, Jesli wycofales sie z tego czy cenie 3499 brutto, to chyba to byl twoj duzy blad. Nie wiem w ktorym momencie zainteresowales sie ta inwestycja, bo ceny ewoluowaly 3499, 3744, az do ponad 4100 brutto. Ja zdecydowalem sie przy 3744 i nawet pomimo tej chorej jak dla mnie waloryzacji i tak sie oplaca ;-)) Co prawda maja pozwolenie, a bylem dzis tam i ani sladu zadnej pracy. Jesli nie rusza do konca maja to zaczne sie martwic. Na szcescie wynegoslowalem niska pierwsza wplate, takze co mi tam. Na szcescie to oni maja wiecej do stracenia niz my. Maja samofinansujaca sie inwestycje plus ta waloryzacja o 3% wyzsza niz inflacja... Znasz lepszy biznes? bo ja w chwili obecnej nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 22.05.06, 11:07 No niestety, jak rezerwowalem w Orionie to cena byla 4100, zgadza sie wczesniej byly nizsze ceny, ale na poczatku maja juz taka byla jaka podalem. Waloryzacje pal licho, ale metraz balkonu wliczany do metrazu mieszkania - jakies nieporozumienie (za balko 3,6m2 - 15tys zl). Tlumacza sie ze balko jest jak gdyby w mieszkaniu (nie wystaje za obrys), ale to nie prawda wystarczy spojrzec na plan. Zrezygnowalem na rzecz bocianiego gniazda - zobaczymy jak bedzie. Trzymam kciuki za nas wszystkich, zeby wszystkim sie udalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:25 Ja co prawda zarezerwowalem przy cenie 3744/m2 brutto, ale sie wkur... nawet nie zwrocilem uwagi, ze w ogolnym metrazu wliczony jest balkon. Masz racje to beda chyba najdrozsze balkony w Krakowie ;-))) A propos cen na Bociana to faktycznie hit-dobra inwestycja. A te 5K zaliczki to zadne ryzyko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.comarch.pl 22.05.06, 14:11 Powiem tak, bocianie gniazdo jest w cenie (I pietro) za okolo 3900 brutto, powiedzmy wiec cena porownywalna (zalezy od terminu rezerwacji w ORIONIE). Jednego za bardzo nie rozumiem, wezmy Twoj przypadek rezerwowales mieszkanie za okolo 3700 za metr, ja za okolo 4100 za metr, jak to jest - beda budowac w tym samym czasie (mieszkan jeszcze nie ma) i Ty placisz duzo mniej niz ja za to samo mieszkanie. Glownym powodem dla ktorego zrezygnowalem z ORIONA byla waloryzacja, drogi balkon :) i szoste pietro (ostatnie wolne miekszanie 67m2) majac wizje tarasu nad swoim mieszkaniem. Z tarasami to roznie bywa (przeciekac cos moze, goraco w lecie i zimno w zimie, itp). Znalazlem wiec podobna lokalizacje (okolice siewnej) w podobnej cenie - z tad ta zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Bocianie Gniazdo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:18 Pod wzgledem lokalizacji i ceny twoje mieszkanie na Bociana jest o wiele atrakcyjniejsze pod wzgledem inwestycyjnych ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.autocom.pl 20.05.06, 14:57 A juz zarezerwowalem i nikt mnie nie znechęci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Bocianie Gniazdo IP: 89.124.38.* 20.05.06, 20:54 Mało mieszkan maja do sprzedazy na stronie internetowej. Czyżby juz wszytkie były zarezerwowane?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: Bocianie Gniazdo IP: *.crowley.pl 22.05.06, 12:59 Tak...........ale zagladaj codziennie bo pewnie niebawem beda wystawiac kolejny blok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bocianie Gniazdo IP: *.autocom.pl 28.05.06, 17:49 Witam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Bocianie Gniazdo IP: *.streamcn.pl 30.05.06, 11:18 czesc Justyno, byc moze bede jednym z nich ;) pozdrawiam j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Bocianie Gniazdo IP: *.ghnet.pl 22.05.06, 15:10 Ile faktycznie płaciliście za m2 na Siewnej? Ile kosztowało 1,2 piętro? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś