daswort 22.05.06, 14:29 szkoda wysiłku - obserwowałam dzisiaj dokładnie (wraz z moim dwuletnim synkiem:) jak wszystkie (!!!) śmieci lądują w jednej śmieciarze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roweras Re: segregacja smieci 22.05.06, 14:57 Ale przynajmniej zbieracze złomu czy butelek nie muszą przegrzebywać wszystkich śmieci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek_sq9 Re: segregacja smieci 22.05.06, 15:19 no też tak myślałem, szkoda a myslałem ze u nas na osiedlu to tak pro ekologicznie jest. pozory, pozory... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka60 Re: segregacja smieci 23.05.06, 09:54 Z tymi smieciami to smutna prawda:(.Tez segreguje śmieci , ucze to swoje dziecko a tu widziałam kilka razy smieciare jak wszystko w jeden worek... Odpowiedz Link Zgłoś
daswort Re: segregacja smieci 23.05.06, 13:39 powinnismy skończyc z tą farsą: usunać pojemniki do segregacji i nie udawać, że zyjemy ekologicznie, albo zainterweniować. Chyba znam odpowiedź administracji: brak funduszy.. A może w okolicy "Alberta" postawić duże kontenery do segregacji dla całego osiedla, nie wiem czy wówczas ponosimy jakieś koszty?? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka60 Re: segregacja smieci 23.05.06, 13:54 Tan nasz zarzadca wogole z tego co widze i slysze nie umie zarzadzac kasa.Nie sadze by nie odbiło się to na naszych kieszeniach jesli chodzi o takie kolorowe kontenery:( Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka41a Re: segregacja smieci 23.05.06, 15:12 co za dranie! odkąd się pojawiły kontenery skrupulatnie segreguję śmieci- a jak się okazuje to jedna wielka ściema! dzięki, że mnie uświadomiliście Odpowiedz Link Zgłoś
muffinkakr Re: segregacja smieci 23.05.06, 16:37 Witam, Jak zawsze "europejczycy" oceniają wszystko bradzo szybko bez uzyskania informacji. Ja byłam się zapytać. Firma, która odbiera od nas odpady to www.vangansewinkel.pl/index1.php?action=home&lang=pl owszem wrzucane są do jednej cieżarówka ale następnie są sortowane w specjanych sortowniach. W sprawie kosztów to, za wywóz z pojemników do segragacji nie płacimy, czyli im więcej segregowanych śmieci będzie w małych pojemnikach to siłą faktu mniej będzie ich w dużych pojemnikach, za których wywóz płacimy. Pozdrawiam Przyjaznych środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka60 Re: segregacja smieci 23.05.06, 17:05 Muffinkakr: dziekuje Ci za poinformowanie mnie np:) Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: segregacja smieci 23.05.06, 17:25 Troche mnie to dziwi ze panowie wrzucaja smieci do jednej smieciarki bo potem te smieci i tak są ponownie sortowane w specjalnie do tego przystosowanych pomieszczeniach. Wiec ktos robi jeszcze raz dokladnie to co my robimy przed wyniesieniem smieci.Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
daswort Re: segregacja smieci 23.05.06, 23:55 no to super, od razu sie lepiej poczułam, ze zatrudniamy proekologiczną firmę.. no i wreszcie rozumiem tych gości, co do sortowników wrzucają wszelkie smieci (do tej pory myslałam, że to chamstwo zwyczajne, ale w obliczu najnowyszych danych, to moze nasi najbardziej oszczędni sąsiedzi!) Odpowiedz Link Zgłoś
daswort Re: segregacja smieci 24.05.06, 00:05 no i tak przy okazji, widziałam kiedyś w Londynie taką ładną, niedużą smieciarę z kontenerami na posegegowane smieci.. nie wiem, czy to cudo dalej przyjeżdża do Londynu (w Paryżu i Rzymie na pewno jej nie ma), ale na coś takiego przecież liczymy, gdy w domu skrupulatnie makulature oddzielamy od szkła. Ponawiam pytanie: co sądzicie o takich duzych kolorowych kontenerach na całe osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
luana1 Re: segregacja smieci 24.05.06, 10:42 To strasznie smutne z tymi śmieciami :( Niedawno zainwestowaliśmy w komplet kubełków do segregacji, żeby nie mieć poczucia, że moje śmieciory godzą w ekologię. No i lipa? Ze zdziwieniem zauważyliśmy, że inni mieszkańcy 41A też przestrzegają segregacji. Szkoda, że idzie to na marne... ale na wycieczki z czterema workami np pod dom pogrzebowy do pojemników (gdyby tam dajmy na to staneły) nie mam samozaparcia... Odpowiedz Link Zgłoś