krzychut 24.05.06, 10:55 Słyszę ją ostatnio często w radio. Przyjemnie się słucha. Nie znam tytułu i nie wiem kto śpiewa? Jest tu ktoś, kto pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Hiszpańsko-polska piosenka 24.05.06, 11:02 Tobie cały czas marzy się jakaś rewolucja. No pasaran! Może jeszcze Asturia? To jest nowa piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: besame, besame muuuuuuchooooo! 24.05.06, 11:13 A gdzie tu masz polski tekst? I mam nadzieję, że nie śpiewasz do mnie ani peteena bo musiałbym zmienić zdanie o twojej orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? a może ten wiersz śpiewali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:19 www.wgr.friko.pl/broniewski7.html Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: a może ten wiersz śpiewali 24.05.06, 11:22 Następny rewolucjonista... Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a może śpiewała to... 24.05.06, 11:25 teresa wyliż z gara? albo inna sznasonistak - izabella skrybant? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:28 Nawet nie Rypina Czytarek, Chyjewska czy inna Skaja. Tekst po hiszpańsku śpiewa jakiś facet, może nawet Hiszpant a po polsku wyraźnie kobitka. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen do boju Polskooooo... 24.05.06, 11:29 w nowej wersji torzewskiego z córką? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: do boju Polskooooo... 24.05.06, 11:32 Tyż nie, wyjec pospolity nie zna tak dobrze hiszpańskiego i nie potrafi zaśpiewać ludzkim głosem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: a może śpiewała to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:10 a co(kto) to jest Rypina Czytarek Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:33 peteen napisał: > teresa wyliż z gara? > albo inna sznasonistak - izabella skrybant? Była też Regina Pisuarek - gwiazda Kołobrzegów i zespół Walibabki (co dziwniejsze skłądający się z kobiet!). A z hiszpańskiego to może "Hasta siempre Commandante"? Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: a, znam! 24.05.06, 11:43 To może był towarzysz Kocoń - niegdysiejsza gwiazda Kołobrzegów ("Gdy Polska da nam rozkaz, stanie cały naród nasz jak zielony młody las, zgłosimy się do wojska żeby socjalizmu bronić wraz!") a dziś gwiazda "kultury gejowskiej" śpiewająca podczas gejparad? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen uważaj... 24.05.06, 11:44 on się tera Valdemar pisze, a to o czymś świadczy... mógł to też być kolega Daniel, ten od Zosieńki na wschodnią stronę Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: a, znam! 24.05.06, 11:44 Pamiętam, a jakże! Tow. Waldemar Kocoń ! A ja myślałem, że on gdzieś na Jackowie teraz wyje... Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: a, znam! 24.05.06, 11:49 krzychut napisał: > Pamiętam, a jakże! Tow. Waldemar Kocoń ! > A ja myślałem, że on gdzieś na Jackowie teraz wyje... A owszem, wył. Czmychnął na początku lat 80-tych jak zobaczył, że z komuny więcej nie wydoi. Jako freedomfighter śpiewał po polonijnych klubach o Solidarności i Katyniu. Koniunktura się skończyła więc się przechrzcił po raz kolejny i teraz zarabia jako aktywista "gejowski". Cóż za wspaniała postać! Teraz jak Giertych zabierze dotacje Biedroniom i źródełko wyschnie to może Kocoń założy krawat w biało-czerwone pasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: a, znam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:17 Kocon wyjechal z Chicago dopiero kilka lat temu- nikt juz nie chcial nawet go widziec a co tu sluchac mial nawet program na 10:80 pt.Kocon noca ale tyz zbankrutowal bo sie z Lusia draznil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: a, znam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 18:14 a Kocon to sie na mnie obrazil jak powiedzialem zeby oddal pieniadze bo falszuje no i ze Kocom ma kota bo on naprawde ma ogromne kota wielkosci lwa Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:37 m635 napisał: > Była też Regina Pisuarek - gwiazda Kołobrzegów taż pisałem - Repina Czytarek, ale to nie ona... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:46 hiszpanski to tort, a piosenka w ktorej wystepuje ,ole, to moze i meksykanska...jak fasola...) fasola pisze bo to czesc gamy, nie- a jak gama to moze i portugalska trudny Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:51 No tak, a jak portugalska to rewolucja czerwonych goździków - następny ! Ludzie, co wy dzisiaj w takich rewolucyjnych nastrojach? Pioseneczka, o którą mnię się rozchodzi jest bardzo nastrojowa i nie nawołuje do czynów zbrojnych ani przestępczych. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:52 Nastrojowo takze mozna przestapic , nie...- trudny Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: a może śpiewała to... 24.05.06, 11:53 A Doktor Hiszpan? Ten, co mu drzwi puściły? Może to ten tekst? Polsko-hiszpański! Jak dziedzic Pruski. Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike no to jest ta, no... ta... 24.05.06, 11:55 UM PINCELADA - Cesaria Evora & Dorota Miskiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: no to jest ta, no... ta... 24.05.06, 11:57 No, nareszcie! Gracias lucky! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen a to nie miał to być facet z babką? 24.05.06, 11:59 to wtedy byłby to cezar, a nie cezaria... Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: a to nie miał to być facet z babką? 24.05.06, 12:00 peteen napisał: > to wtedy byłby to cezar, a nie cezaria... tak Huljo Cezar Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 ...z facetem to pewnie Mandaryna 24.05.06, 12:02 i Conchita Bautista...no ale jesli Conchita to pewnie Mandaryn... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: PINCElada??? 24.05.06, 12:02 Rzeczywiśnie. Kuleżankę Cesarię przepraszam, że wziąłem ją za faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Hiszpańsko-polska piosenka 24.05.06, 13:19 A tu można posłuchać: teledyski.onet.pl/10172,1085216,teledyski.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksja Portugalsko-polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:45 Cesaria śpiewa po portugalsku ( a raczej taka wyspiarka mieszkanka) Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Portugalsko-polska 24.05.06, 17:58 Dla mnie to tak samo łatwe do rozróżnienia jak dla portugalczyka polski od słowackiego. Odpowiedz Link Zgłoś