Gość: krakus IP: *.chello.pl 31.05.06, 22:44 Wieliczka jest brzydka a ma kopalnie, Niepołomice sa zadbane... więc ten pan to chyba dobry włodarz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca z ramienia PO? IP: *.chello.pl 31.05.06, 22:46 Zagłosowałbym na niego... ale jeśli jest z ramienia tuskowej platformy odechciało mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen tak, z PO - świetnie! 31.05.06, 22:55 ma zapewniony nie tylko mój głos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Kracik na Prezydenta! Majcher won! IP: 194.78.236.* 01.06.06, 09:36 moze wreszcie ktos cos zrobi w tym miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK yoyo won! Mam już dość tych sularzowych komentarzy IP: *.devs.futuro.pl 01.06.06, 09:42 Może wreszcie ktoś zrobi porządek na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
lukpecyn Re: Kracik na Prezydenta! Majcher won! 01.06.06, 16:58 jakbys nie zauwazyl, to wlasnie dzieki Majchrowskiemu ruszylo w Krakowie wiele inwestycji i spraw ktore do tej pory staly w martwym punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm pociąg do Balic :) 01.06.06, 19:53 dziś w Faktach... "świetna" inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Inwestycje Majchrowskiego IP: *.autocom.pl 01.06.06, 20:57 > jakbys nie zauwazyl, to wlasnie dzieki Majchrowskiemu ruszylo w Krakowie wiele > inwestycji i spraw ktore do tej pory staly w martwym punkcie. A co na przykład? Konkretnie proszę. Rondo Mogilskie? Gołym okiem widać, że jak Gołaś (którego nie lubię, ale to inna sprawa) odszedł to już nic nie zostało w Krakowie wybudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Inwestycje Majchrowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:29 > to już nic nie zostało w Krakowie wybudowane. Ty chyba w Krakowie nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Inwestycje Majchrowskiego IP: *.autocom.pl 01.06.06, 23:24 > > to już nic nie zostało w Krakowie wybudowane. > > Ty chyba w Krakowie nie mieszkasz A prosiłem "konkretnie". Ataki "ad personam" świadczą o braku argumentów merytorycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Kracik na Prezydenta! Majcher won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:01 Czekamy z zapartym tchem na przyklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: z ramienia PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:00 Znam pana Stanisłąwa Kracika od 20 lat. Pamietam początki Jego działalności. Patrzę na to co robi i jestem pełna podziwu. Konsekwencja, zaangażowanie, odpowiedzialność i olbrzymia aktywność. Ludzie, na Boga, przestańcie się zastanawiać nad tym z "jakiego ramienia" ktoś się wywodzi. Kraków potrzebuje WRESZCIE DOBREGO GOSPODARZA!!! Kracik nie ma własnej szkoły wyższej (a więc nie będzie za publiczne pieniądze budował wokół szkoły infrastruktury, kosztem innych miejsc), potrafi (i wiem to) oddzielić sprawy własne od publicznych. Mamy szansę stać się dużym miastem, mądrze i UCZCIWIE!! zarządzanym. Ten człowiek zna zasady dobrego biznesu, a przecież zarządzanie miastem to zarządzanie olbrzymią firmą . I On to potrafi. Nie straćmy tej szansy. LUDZIEEE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziekony31 Re: z ramienia PO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:16 Tak tylko dlaczego współpracyje z przekrętasem ŁYKO....byłym szefem Wawel turistu,Wawel imos,Orlen Oil - pełny komuszek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Jest mi całkowicie obojętne z czyjego ramienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:09 nie mówiąc o tym, że podchody robią do niego 3 partie. Mój głos ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemot Z ramienia społeczeństwa IP: *.qwe.streamcn.pl 31.05.06, 23:36 Tylko Kracik i nikt inny !!!! Niech sie mury pna do gory , a mieszkancom niech bedzie lepiej. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: Kracik prezydentem Krakowa!! 31.05.06, 23:42 Oby jak najszybciej, już nie mogę się doczekać! Nareszcie pobudka z letargu i czteroletniej smuty! STANISŁAW KRACIK PREZYDENTEM KRÓLEWSKIEGO MIASTA KRAKOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
m637 Po co? 01.06.06, 00:49 To by miało sens gdyby Kraków miał 10 tysięcy mieszkańców. To tak jakby prezesem koncernu Nokia został właściciel spozywczaka, bo interes mu dobrze idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: Po co? 01.06.06, 00:54 taaa.. tyle, że Majchrowski nie był nawet właścicielem spożywczaka, czego efekty widać na każdym kroku... Zresztą spożywczak to bardzo nie adekwatne porównanie, chyba bardziej "prezes najbardziej dynamicznie rozwijającej się spółki w regionie został prezesem Nokii"... Porównaj sobie osiągnięcia w przyciąganiu dużych inwestystorów Niepołomic- i z drugiej strony sławna Wieliczka, to o czymś świadczy, podobnie jak i to, że Kracik jest burmistrzem nieprzerwanie od 15 lat, prawdziwe samorządowe złoto! Odpowiedz Link Zgłoś
krokk Re: Po co? 01.06.06, 08:02 > taaa.. tyle, że Majchrowski nie był nawet właścicielem spożywczaka, czego efekt > y widać na każdym kroku... ująłeś to na bardzo dobrze. Efekty widać. Choć jeszcze wiele do zrobienia. > Porównaj sobie osiągnięcia w przyciąganiu dużych inwestystorów Niepołomic- i z > drugiej strony sławna Wieliczka Dlaczego porównujesz Niepołomice i Wieliczkę? Przecież mówimy o Krakowie. To tak jakby porównywać krzesło i krzesło elektryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z niepołomic Weźcie sobie Kracika do Krakowa :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:48 Wcale nie jest taki dobry i ma problemy w Niepołomicach, więc fajnie, że przeprowadzi się do Krakowa.Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wie.Szcz Re: Weźcie sobie Kracika do Krakowa :) IP: *.crowley.pl 01.06.06, 22:52 Mówisz tak jakbyś był(a) z tej grupy kładącej się pod spychacze gdy budowali basen!Przyznaj się... jesteś z harcerstwa?Tylko ta zdegenerowana grupka byłych harcerzy - zaznaczam chodzi o nieliczącą się mniejszość - potrafi we własne gniazdo sr..!Wstyd!Nie mieszkam już 25 lat w Niepołomicach i pamiętam te Niepołomice z targiem na Rynku i autobusem PKS z przyczepą zajeżdżający pod "Słowika".A nietutejszy gość, który pokazuje na ruinę zamku i pyta czy to młyn.Tak więc zrewiduj swoje poglądy i wznieś się ponad podziały a przyjemniej będzie Ci się żyło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sstary Re: Weźcie sobie Kracika do Spytkowic IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 01.06.06, 23:21 Kolejnego wieśniaka na prezydenta Krakowa rekomendujecie włościanie? Może w końcu jakiegoś autochtona wybierzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Po co? IP: *.ghnet.pl 01.06.06, 09:06 ciekawa teoria coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
filimer Re: Po co? 01.06.06, 12:10 Każdy kto dobrze prowadzi spożywczak zrobi po czasie kolejny lepszy interes i będzie się piął wyżej. Kracik sprawdził się w Niepołomicach, myślę że w Krakowie też sobie poradzi z aspektami takimi jak promocja miasta czy inwestycje. To kwestai dobrej woli a nie bycia kukiełką biznesu jak Majchrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Po co? 01.06.06, 15:25 Brawo!! bardzo dobre porownanie. Soltys na Prezydenta!!! Ha!Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bravo Re: Kracik prezydentem Krakowa!! IP: 62.233.163.* 01.06.06, 01:16 Skończyć z tą nieudolnością Majchrowskiego! Brawo peowiacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOASIA Re: Kracik prezydentem Krakowa!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.06.06, 16:28 kracik kapitalny gość.mało który człowiek jest tak zaangażowany w działalnosc publiczną-stara sie jest kapitalnym kandydatem na prezydenta.POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary_Wirus Re: Kracik prezydentem Krakowa!! IP: *.e.krakow.pl 01.06.06, 17:58 Bardzo dobrze! Taka kandydatura godzi liberalną i prawą część elektoratu. Reszta to już historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Ale Sularze się rozpisali na forum:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:30 Śmiech na sali!Popatrzcie na kolejne godziny (minuty) wpisów- kilka osób siadło przy komputerach i od 12 w nocy do rana klepało, co kilka minut, te żałosne wpisy! Co za dziecinada. I myślą, że jak 3 osoby zrobią 100 wpisów na cześć Kracika to zostanie prezydentem:) Komplenie nie znacie się na PRze:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Re: Ale Sularze się rozpisali na forum:) 01.06.06, 10:59 Gość portalu: mateusz napisał(a): > Śmiech na sali!Popatrzcie na kolejne godziny (minuty) wpisów- kilka osób >siadło przy komputerach i od 12 w nocy do rana klepało, co kilka minut, te >żałosne wpisy! Co za dziecinada. I myślą, że jak 3 osoby zrobią 100 wpisów na >cześć Kracika to zostanie prezydentem:) Komplenie nie znacie się na PRze:) Skąd jesteś takim biegłym znawcą w rozszyfrowywaniu niepełnych domen mateuszku? Oj bystrzak bystrzak!.... ale poucz się jeszcze trochę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Uderz w stół a nożyce się odezwą IP: *.devs.futuro.pl 01.06.06, 11:07 Chyba dzisiaj całą młodzieżówkę PO zagonili na forum :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Ale Sularze się rozpisali na forum:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 12:05 Nie muszę rozszyfrowywać domen- każdy przeciętnie inteligentny zauważy, w jakich godzinach były robione wpisy Jak pojawia się 40 wpisów w godzinach 22:40 do 2-3 nad ranem na cześć i chwałę Kraciko to wszystko jest jasne:) Proste, prawda?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Ale Sularze się rozpisali na forum:) IP: 62.29.131.* 01.06.06, 16:08 Masz logikę głęboką niczym pasikonik, po prostu o 22:40 ukazał się ten artykuł a o 2-3 większość idzie spać, następny dzień praca. Sprytnie to sobie wykombinowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Ale Sularze się rozpisali na forum:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:36 No jasne, że tak:) to standard, że wpisy na forum pojawiają się od północy do 4 nad ranem- bo tak sobie siedzą ludzie i piszą, bo nie mają co robić. I tak robią wpisy, co 2-4 minuty i zupełnym przypadkiem jest to, że są to wyłącznie wpisy wychwalające Kracika- jeden po drugim. I wszystko to jest zupełnie przypadkowe i normale. Bo przecież nie jest tak, że zwolennicy Kracika już zaczeli kampanie mówiąc wszędzie gdzie się da, że lud go popiera...:) Więc daruj sobie myślicielu nemo wyrafinowane wycieczki intelektualne o pasikonikach (bo to bardzo sympatyczne stworzenia), i wpisuj dalej, jaki to kracik jest wspaniały. Bo jeszcze się okaże, że start mieliście dobry, tylko teraz zaczną pisać co myślą normalni ludzie i będzie kicha... siedzą przed komputerami i oczekują, kiedy pojawi się artykuł, a następnie spontanicznie do 4 nad ranem wychwalają na forum Kracika pod niebiosa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus niestety twoja teoria spiskowa nie trzyma się kupy IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:42 nie ma tu ani jednego posta napisanego między 1 w nocy a 8 rano (noc 31-1). Zalecam mniej książek dana browna, bo sfiksujesz od swojej teorii spiskowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca NIE dla Kracika! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:42 Żenada! Krakowa nie stać na swojego kandydata i muszą szukać poza. I to ma być Platforma?I ja na was głosowałem a wy chcecie, żeby Kracik, który popierał PiS i atakował PO przez 5 lat był teraz prezydentem mojego ukochanego miasta? Zachęcam wszystkich którzy są przeciwni, do wpisów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: NIE dla Kracika! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:57 jak najbardziej za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: NIE dla Kracika! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:29 Nie przenoście nam Kracika do Krakowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: NIE dla Kracika! IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:43 panie Hrabio, mamy w tym g....nie i niedasizmie Majchrowskiego dalej tkwić? Panie Hrabio, to g... naprawdę śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Majchrowski pochodzi ze Sosnowca IP: 62.29.131.* 01.06.06, 16:05 Majchrowski pochodzi ze Sosnowca, więc też taki mało krakowski. Kracik to szansa na lepszą przyszłość i inwestycje. Mamy autostradę, lotnisko, niedaleko do gór i innych atrakcji, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przejąć niektóre wrocławskie czy warszawskie inwestycje, trzeba tylko dobrego gospodarza myślącego o przyszłości. Jego doświadczenie może okazać się dla nas bezcenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atma ale od 40 lat mieszka i żyje w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:33 a nie w wiosce pod Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: z ramienia PO? 01.06.06, 09:50 A bardzo się zdziwisz jak okaże się, że jest to wspólny kandydat PIS i PO...? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Re: z ramienia PO? 01.06.06, 10:45 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Zagłosowałbym na niego... ale jeśli jest z ramienia tuskowej platformy > odechciało mi się. Oj wyborco, wyborco! Po pierwsze Kracik zdeklarował, że będzie działał jako "niezależny", po drugie nie jest członkiem PO, a po trzecie to człowiek który rządzi sie własnym rozumem i nikt mu dyktowac głupot nie będzie!! I po czwarte: widzisz dla niego alternatywę??? Noooo chyba, że chcesz by dalej miastem nierządził Majchrowski Odpowiedz Link Zgłoś
franekfan Re: z ramienia PO? 01.06.06, 10:56 > Kracik zdeklarował, że będzie działał jako "niezależny" Nie rozmieszaj mnie. "Niezależny" działacz PO. > I po czwarte: widzisz dla niego alternatywę??? Tak widzę, chcę by miastem dalej rządził Majchrowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: z ramienia PO? IP: *.autocom.pl 01.06.06, 21:01 > > Kracik zdeklarował, że będzie działał jako "niezależny" > > Nie rozmieszaj mnie. "Niezależny" działacz PO. Jaki działacz PO??? Przecież to PiS go najpierw chciał wystawić jako swego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PDG Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 23:12 Jesli rozliczy Majchrowskiego za popieranie nadbudowy fortu sw. Benedykta i nie do pusci do zniszczenia tego miejsca - Podgorze na niego zaglosuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha "w spytkowiach..." nieła wiocha to musi być skoro IP: *.autocom.pl 31.05.06, 23:13 nikt jej nawet nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anry Re: "w spytkowiach..." nieła wiocha to musi być s IP: *.devs.futuro.pl 01.06.06, 11:34 A co, ludzie, którzy urodzili się na wsi są gorsi? PS. Ja akurat znam Spytkowice bardzo dobrze. I wszyscy, którzy jeżdża na nartach myślę, że też. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: "w spytkowiach..." nieła wiocha to musi być s 01.06.06, 15:36 - w Spytkowicach nie ma gor!!! Ha!Ha! Jest to wioska niedaleko Zatora. Nic ciekawego. Dawno temu wlasciciel Spytkowic zabil w sporze o wode Ksiecia Ziemi Zatorsko - Oswiecimskiej Janusza. Gość portalu: anry napisał(a): > A co, ludzie, którzy urodzili się na wsi są gorsi? > PS. Ja akurat znam Spytkowice bardzo dobrze. I wszyscy, którzy jeżdża na nartac > h > myślę, że też. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: "w spytkowiach..." nieła wiocha to musi być s 01.06.06, 16:09 - przypomnialam sobie jeszcze, ze w ostatnim czasie dwor w Spytkowicach zostal odremontowany i zostal tam przeniesiony teraz oddzial archiwim krakowskiego. Teraz widze jak to dziala... Ha!Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: "w spytkowiach..." nieła wiocha to musi być s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 08:24 Spójrz nieuku na mapę!!! SPYTKOWIC tak jak Zakrzowów czy Zabierzowów może być kilka. Kracik jest akurat z tych Rabczańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Nareszcie!! panu Majchrowskiemu dziękujemy! 31.05.06, 23:17 za kolejkę do Balic, za Mogilskie za nadbudowe tego i owego, za osiedla socjalne i komunalne, za Tajstera, za Wydział Architektury, za market pod Rynkiem, za trasę Pychowicką i Łagiewnicką, za mnogość inwestycji w południowych dzielnicach, za rozwój infrastruktury, za tramwaj do Kampusu, i kilka jeszcze innych. Naszczęście doczakaliśmy się szansy na prawdziwego gospodarza, mam tylko nadzieje, że jej nie zmarnujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przybywaj 01.06.06, 00:23 > za kolejkę do Balic którą Sepioł (PO) blokował, nie wspominając o tym co wyprawiał z samym portem lotniczym, dbając o własne polityczne interesiki a nie regionu > za Mogilskie które rozwalił raz a dobrze Gołaś (PO). Liczę że CBA zajmie się nim i Firmą Budimex-Dromex, a przy okazji niejakim Przewodniczącym Rady Miasta dr inż. Pawłem Pytko (najpierw PIS teraz niezrzeszony, ciekawe czemu?) zasiadającym w radzie nadzorczej Budimexu właśnie. Czy nie widzisz tutaj sprzeczności interesów? > za nadbudowe tego i owego, czego, brakło argumentów? już, tak szybko? > za osiedla socjalne i komunalne rozumiem, że chcesz ludzi wysłać na pustynię albo lepiej - do Niepołomic, bo w małych miastach bezdomnym daje się bilety do Krakowa. Też mi rozwiązanie… > za Tajstera, tu masz rację :) > za Wydział Architektur pracownicy pamiętają jeszcze czasy Lassoty i jak się wtedy interesy "załatwiało" na szczęście policja się nimi zajęła > za market pod Rynkiem jeszcze nie skończyli ale Ty wiesz lepiej co tam będzie. Tarot, wróżenie z fusów? Uprzejmie proszę o numery w następnym totku ;) > za trasę Pychowicką i Łagiewnicką, Chodzi Ci o to, że siostry zakonne blokują rozbudowę trasy? Jakby słuchać wszystkich krzykaczy to nic w tym mieście by nie powstało > za mnogość inwestycji w południowych dzielnicach, - Oczyszczalnia ścieków w Płaszowie - Ul. Kalwaryjska - Rondo Matecznego - Estakada nad Wielicką - Plac Bohaterów Getta - przebudowa ulicy Wielickiej - Centrum Motoroli - Centrum IBM to tak na wstępie, ale jak chcesz to poszukam Ci bardziej szczegółowej listy > za rozwój infrastruktury, patrz wyżej > za tramwaj do Kampusu, Pierwszym etapem inwestycji była przebudowa ciągu Kapelanka - Brożka. Zakończyła się w zeszłym roku. W tym rusza dalsza część. >prawdziwego gospodarza Prawdziwy gospodarz, który kupuje sobie tytuł najlepszego burmistrza za 70 tysięcy złotych za publiczne pieniądze. Tytuły się wygrywa, nie kupuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 01:13 > > za kolejkę do Balic > którą Sepioł (PO) blokował, nie wspominając o tym co wyprawiał z samym portem l > otniczym, dbając o własne polityczne interesiki a nie regionu po czym Majchrowski walczył przez 4 lata z tematem, żeby uzyskać efekt totalnego ośmieszenia na całą Polskę biznes.interia.pl/news?inf=754331 > > za Mogilskie > które rozwalił raz a dobrze Gołaś (PO). Liczę że CBA zajmie się nim i Firmą Bud > imex-Dromex, a przy okazji niejakim Przewodniczącym Rady Miasta dr inż. Pawłem > Pytko (najpierw PIS teraz niezrzeszony, ciekawe czemu?) zasiadającym w radzie n > adzorczej Budimexu właśnie. Czy nie widzisz tutaj sprzeczności interesów? > > > za nadbudowe tego i owego, > czego, brakło argumentów? już, tak szybko? a Majchrowski nie potrafił opanować tematu przez swoje 4 lata, w sumie jesteśmy w gorszej sytuacji niż przed jego prezydenturą, mianowicie wycieli piękne drzewa > > za osiedla socjalne i komunalne > rozumiem, że chcesz ludzi wysłać na pustynię albo lepiej - do Niepołomic, bo w > małych miastach bezdomnym daje się bilety do Krakowa. Też mi rozwiązanie… nie, masz racje budujmy enklawy biedy po kilkaset mieszkań socjalnych i komunalnych, a później zamykajmy się w strzeżonych osiedlach, a dzieci do, a jakże by inaczej prywatnych szkół > > za Tajstera, > tu masz rację :) > > > za Wydział Architektur > pracownicy pamiętają jeszcze czasy Lassoty i jak się wtedy interesy "załatwiało ile to set pozwoleń na budowę wydano w roku 2006 :)))) > > za market pod Rynkiem > jeszcze nie skończyli ale Ty wiesz lepiej co tam będzie. Tarot, wróżenie z fusó > w? nie rozśmieszaj mnie proszę > > za trasę Pychowicką i Łagiewnicką, > Chodzi Ci o to, że siostry zakonne blokują rozbudowę trasy? Jakby słuchać wszys > tkich krzykaczy to nic w tym mieście by nie powstało niczego nie blokują, jakiekolwiek rozmowy zaczęły się dopiero w tym roku, były negocjacje, zakończone porozumieniem niestety trasy i mostu Pychowickiego siosrzyczki blokować już za nic w świecie nie mogły > > za mnogość inwestycji w południowych dzielnicach, > - Oczyszczalnia ścieków w Płaszowie chyba Pleszowie, tyle że to było ogólno miejskie, może jako przykład dasz jeszcze rozbudowę wysypiska w Baryczy i plany i realizacja osiedli komunalnych w Dębnikach, wtedy będziemy mieli pełną świadomość traktowania południa Krakowa przez prezydenta > - Ul. Kalwaryjska remont ulicy, no wzruszające > - Rondo Matecznego to samo > - Estakada nad Wielicką i to niby jego zasługa :DDDD > - Plac Bohaterów Getta no to to tak > - przebudowa ulicy Wielickiej i co z tą przebudową? bo brak wiedzy, a od kilku lat codziennie dojeżdzam i za miły bóg brak jakiejkolwiek przebudowy > - Centrum Motoroli litości!! poczytaj sobie o Motoroli, oni tu byli przed Majchrem > - Centrum IBM no tak > to tak na wstępie, ale jak chcesz to poszukam Ci bardziej szczegółowej listy żebym ja nie zajął się szukaniem listy zaniedbań i nieprawidłowości, będzie ona o niebo dłuższa (no chyba, że każdy remont nawierzchni jakiejś ulicy będzie dla ciebie osiągnieciem, to przepraszam) > > za rozwój infrastruktury, > patrz wyżej no właśnie, tylko nic nie widzę > > za tramwaj do Kampusu, > Pierwszym etapem inwestycji była przebudowa ciągu Kapelanka - Brożka. Zakończył > a się w zeszłym roku. W tym rusza dalsza część. buhahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahah co rusza?? zielono mi, a budżeciku się nie czytało, to po co dyskutuje... 2-3 lata NAJWCZEŚNIEJ wjadą pierwsze maszyny, zaniedbania sięgają 2-3 lat > >prawdziwego gospodarza > Prawdziwy gospodarz, który kupuje sobie tytuł najlepszego burmistrza za 70 tysięcy złotych za publiczne pieniądze. Tytuły się wygrywa, nie kupuje!!! nie wiem o czym piszesz Prawda jest taka, że Kracik będzie o wiele, wiele lepszy, gorzej być już nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plac Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:42 > - Plac Bohaterów Getta no to to tak To tez nie zasluga Majchrowskiego, bo o przebudowie placu mowila sie od kilkunastu lat. Tabliczka jaka umiescil na jednym z krzesel uraga pamieci ofiar. Mozna miec wrazenie, ze plac upamietnia Majchrowskiego, a nie ofiary... Dobrze, ze juz rdzewieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdam Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb IP: *.ghnet.pl 01.06.06, 09:11 co ? MAjchrowski nie żyje ? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 09:25 > o przebudowie placu mowila sie od > kilkunastu lat PO mówi, Majchrowski robi:) Jakbyśmy liczyli tylko na PO, to dalej byłyby to tylko mosty do nikąd. Wygląd placu to kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flem wychwalaj sobie dalej tego nieudacznika... IP: *.compower.pl 05.06.06, 00:12 dlaczego do nikąd?? Jeśli Ci chodzi o most Kotlarski, to przecież Gołaś rozpoczął budowę Klimeckiego, więc zrobił tą inwestycje od początku do końca. Most Zwierzyniecki jest taki jaki miał być, bynajmniej nie do nikąd (gdyby nie Majcher byłby niedaleko jeszcze Pychowicki), most Wandy też jest bardzo przydatny. A wszystkie inne inwestycje??? To że otwierał je MAjchrowski o NICZYM nie świadczy bo były przygotowane i z reguły rozpoczęte przez Gołasia. Tylko za jedno jestem wdzięczny Majchrowskiemu- to remont Floriańskiej. Chciałbym jeszcze dorzucić Rynek, ale tam chyba jeszcze dłuuugo nie skończą... NIE CHCĘ TAKIEGO PREZYDENTA PRZEZ NASTĘPNE 4 LATA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 08:36 Dopiero wstałam i już się ubawiłam. Spróbuj jednocześnie zgrać usta i paluchy zanim coś napiszesz. > po czym Majchrowski walczył przez 4 lata z tematem, żeby uzyskać efekt totalneg > o ośmieszenia na całą Polskę > biznes.interia.pl/news?inf=754331 co Ty mi w ogóle dajesz za link. Przecież tu chodzi o PKP a nie Majchrowskiego. Może Miasto ma jeszcze rozwiązywać jego problemy? Sepioł (PO) hucznie dał szynobusy, które się rozleciały. Hahahahahahaha > a Majchrowski nie potrafił opanować tematu przez swoje 4 lata, w sumie jesteśmy > w gorszej sytuacji niż przed jego prezydenturą, mianowicie wycieli piękne drze > wa Nie potrafisz czytać, ze zrozumieniem. Inwestycja za Gołasia. Wygrała firma Todini, ale Gołaś jakimś cudem rozwiązał przetarg na wniosek zgadani - nie możliwe abyś zgadł/a, bo to wymaga umiejętność myślenia - Budimex - Dromex. Mało tego dostał dwie decyzje od krakowskich prawników, że nie może rozwiązać przetargu, ale zamówił sobie lepszą, warszawską, która mu to umożliwiła. Wiesz, że Guris wtedy też startował, ale odpadł z względów formalnych. Też miał najtańszą ofertę. Później tylko poprawił trochę błędów i gotowe. A potem okazało się, że to nierzetelna firma. Dziękuje. Co do drzew to mnie nie rozmieszaj? Jeszcze mi powiesz, że to były pomniki przyrody. > nie, masz racje budujmy enklawy biedy po kilkaset mieszkań socjalnych i komunal > nych, a później zamykajmy się w strzeżonych osiedlach, a dzieci do, a jakże by > inaczej prywatnych szkół wyjaśnij mi jak to jest. Kiedy się kupuje mieszkania na rynku wtórnym protestujesz, że nie chcesz takich sąsiadów. Kiedy się buduje blok to piszesz, że jesteś przeciw tworzeniu gett. A wiesz może, że teraz z ludźmi obok, których powstają takie mieszkania, konsultuje się kto ma mieszkać. A czy wiesz może, że w mieszkaniach komunalnych to głównie emeryci i renciści, których właściciele kamienicy wyrzucają. > ile to set pozwoleń na budowę wydano w roku 2006 :)))) > a ile pozwoleń wydano przez ostatnie 10 lat. Ci sami ludzie. Zobacz od kiedy w urzędzie pracują choćby wczoraj aresztowani urzędnicy. > niczego nie blokują, jakiekolwiek rozmowy zaczęły się dopiero w tym roku, były > negocjacje, zakończone porozumieniem > niestety trasy i mostu Pychowickiego siosrzyczki blokować już za nic w świecie > nie mogły chcesz blokować rozwój miasta? jeszcze na południu? bo nie rozumiem Twojego stwierdzenia. żenujące > nie rozśmieszaj mnie proszę Ty mnie rozmieszasz, swoim podejściem do sprawy. Nie ważne co byle by tylko przywalić. Bezwartościowa taktyka > > - Ul. Kalwaryjska > remont ulicy, no wzruszające ten remont prosił się od lat, chyba tamtędy wcześniej nie jeździłeś > > - Rondo Matecznego jak wyżej > > - Estakada nad Wielicką > i to niby jego zasługa :DDDD Majchrowski potrafił to zacząć i skończyć - Gołaś nie > > - przebudowa ulicy Wielickiej > i co z tą przebudową? bo brak wiedzy, a od kilku lat codziennie dojeżdzam i za > miły bóg brak jakiejkolwiek przebudowy chyba z domu rzadko wychodzisz: wyjazd na Wieliczkę i Tarnów, wspomniana estakada. > > - Centrum Motoroli > litości!! poczytaj sobie o Motoroli, oni tu byli przed Majchrem Z jakimi ja muszę rozmawiać ignorantami! Motorola dostała pozwolenia w 2000 roku ale rozpoczęła działalność z 2004. Do tego czasu cały czas zastanawiali się Kraków czy Praga. > > to tak na wstępie, ale jak chcesz to poszukam Ci bardziej szczegółowej li > sty > żebym ja nie zajął się szukaniem listy zaniedbań i nieprawidłowości, będzie ona > o niebo dłuższa (no chyba, że każdy remont nawierzchni jakiejś ulicy będzie dl > a ciebie osiągnieciem, to przepraszam) To pokaż mi tą listę zaniedbań - cwaniaku > Prawda jest taka, że Kracik będzie o wiele, wiele lepszy, gorzej być już nie mo > że. Zacytuje dawna reklamę. A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA JE W TE SREBERKA Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 10:16 > > po czym Majchrowski walczył przez 4 lata z tematem, żeby uzyskać efekt to > talneg > > o ośmieszenia na całą Polskę > > biznes.interia.pl/news?inf=754331 > co Ty mi w ogóle dajesz za link. Przecież tu chodzi o PKP a nie Majchrowskiego. > Może Miasto ma jeszcze rozwiązywać jego problemy? Sepioł (PO) hucznie dał szyn > obusy, które się rozleciały. Hahahahahahaha smutne, urzędnicy nie potrafili dopilnować poinformowania wojska o nowym połączeniu smutne, otwarcie nieprzygotowanej linii to była decyzja władz miasta POD PUBLIKĘ, żeby tylko dotrzymać danego słowa, mogę się założyć, że prezydent wiedział o niedociągnięciach, a to wszystko, żeby przeciąć wstęgę, pokazać się w mediach, smutne > > a Majchrowski nie potrafił opanować tematu przez swoje 4 lata, w sumie je > steśmy > > w gorszej sytuacji niż przed jego prezydenturą, mianowicie wycieli piękne > drze > > wa > > Nie potrafisz czytać, ze zrozumieniem. Inwestycja za Gołasia. Wygrała firma Tod > ini, ale Gołaś jakimś cudem rozwiązał przetarg na wniosek zgadani - nie możliwe nie mowimy tutaj o Gołasiu, tylko Majchrowskim, mało obchodzi mnie PO i poprzedni prezydent, intersuje mnie co zrobił Majchrowski, a jeżdżąć po rondzie przekonuje się, że nic. Kropka. > > nie, masz racje budujmy enklawy biedy po kilkaset mieszkań socjalnych i k > omunal > > nych, a później zamykajmy się w strzeżonych osiedlach, a dzieci do, a jak > że by > > inaczej prywatnych szkół > > wyjaśnij mi jak to jest. Kiedy się kupuje mieszkania na rynku wtórnym protestuj > esz, że nie chcesz takich sąsiadów. Kiedy się buduje blok to piszesz, że jesteś > przeciw tworzeniu gett. A wiesz może, że teraz z ludźmi obok, których powstają > takie mieszkania, konsultuje się kto ma mieszkać. A czy wiesz może, że w miesz > kaniach komunalnych to głównie emeryci i renciści, których właściciele kamienic > y wyrzucają. No i dobrze, ze sie konsultuje, i mieszają, nawet bardzo, tyle, że Majcher nadal upiera się przy budowie jakiś osiedli dla najuboższych. > > ile to set pozwoleń na budowę wydano w roku 2006 :)))) > > > a ile pozwoleń wydano przez ostatnie 10 lat. Ci sami ludzie. Zobacz od kiedy w > urzędzie pracują choćby wczoraj aresztowani urzędnicy. Ty jak widzę, masz upodobanie do wracania do historii, to nie jest żadne wytłumaczenie, oceniajmy preza po tym czego dokonał, a w tym temacie nie dokonał niczego, rok 2006 był najgorszy od bardzo dawna. > > niczego nie blokują, jakiekolwiek rozmowy zaczęły się dopiero w tym roku, > były > > negocjacje, zakończone porozumieniem > > niestety trasy i mostu Pychowickiego siosrzyczki blokować już za nic w św > iecie > > nie mogły > > chcesz blokować rozwój miasta? jeszcze na południu? bo nie rozumiem Twojego stw > ierdzenia. żenujące tego tutaj? > > niestety trasy i mostu Pychowickiego siosrzyczki blokować już za nic w świecie nie mogły Tłumaczę więc: Niestety dla twojej teorii o blokowaniu wszystkiego przez siostrzyczki, nie mogły one blokować budowy m. Pychowickiego ani tejże trasy (poł. Armii Krajowej z Grota Roweckiego), a mimo to, nie prezydent nie zrobił niczego w tym temacie. > > > - Estakada nad Wielicką > > i to niby jego zasługa :DDDD > Majchrowski potrafił to zacząć i skończyć - Gołaś nie zacząć?? odświeżę Ci pamięć, za Gołasia 2001r. "Estakada nad Wielicką w ciągu ul. Powstańców Wielkopolskich i Powstańców Śląskich - ogłoszono przetarg "pod klucz" dla etapów przygotowania i realizacji zadania" www.krakow.pl/gospodarka/html/raport-2001/transport.html > > > - przebudowa ulicy Wielickiej > > i co z tą przebudową? bo brak wiedzy, a od kilku lat codziennie dojeżdzam > i za miły bóg brak jakiejkolwiek przebudowy > > chyba z domu rzadko wychodzisz: wyjazd na Wieliczkę i Tarnów, wspomniana estaka > da. a słaszałaś o GDDKiA? zasługa Majchra w temacie budowy węzła Wielickiego jest zerowa > Z jakimi ja muszę rozmawiać ignorantami! Motorola dostała pozwolenia w 2000 rok > u ale rozpoczęła działalność z 2004. Do tego czasu cały czas zastanawiali się K > raków czy Praga. 'Z jakimi ja muszę rozmawiać ignorantami!' www.motorola.com/content.jsp?globalObjectId=336-676 "Od kwietnia 1998 roku w Krakowie działa Centrum Oprogramowania, które zajmuje się głównie tworzeniem i integracją oprogramowania dla stacji bazowych telefonii trzeciej generacji w systemach CDMA, UMTS i standardzie TETRA/APCO dla służb bezpieczeństwa publicznego (więcej informacji o Centrum znajdziesz tutaj)." decyzja o budowie biurowca została podjęta przed pojawieniem się Majchrowskiego > A ŚWISTAK SIEDZI I ZAWIJA JE W TE SREBERKA ano właśnie zawija Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 10:51 > urzędnicy nie potrafili dopilnować poinformowania wojska o nowym połączeniu > smutne, otwarcie nieprzygotowanej linii to była decyzja władz miasta POD PUBLIK > Ę, żeby tylko dotrzymać danego słowa, mogę się założyć, że prezydent wiedział o > niedociągnięciach, a to wszystko, żeby przeciąć wstęgę, pokazać się w mediach, > smutne Dalej masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. W mediach pokazali Sepioła, Kamińskiego, i paru ludzi z PKP. Nieprzygotowane linie to kwestia PKP. Kto jeździ po tych torach miasto czy PKP? > nie mowimy tutaj o Gołasiu, tylko Majchrowskim, mało obchodzi mnie PO i poprzed > ni prezydent, intersuje mnie co zrobił Majchrowski, a jeżdżąć po rondzie przeko > nuje się, że nic. Kropka. Niedługo otworzą tunel pod Dworcem, zakończył się pierwszy etap Pawiej. Mogilskie to nie cały Szybki Tramwaj. Dużo krzyku w Twoim wykonaniu i kropka. > No i dobrze, ze sie konsultuje, i mieszają, nawet bardzo, Czego Ty jeszcze chcesz? > tyle, że Majcher nadal upiera się przy budowie jakiś osiedli dla najuboższych. Za 500 zł emerytury ciężko jest wynająć mieszkania w Krakowie. Ciebie to nie interesuje. Po toku Twoich wypowiedzi to najlepiej kupić tym ludziom bilet i ich wywieść. > Ty jak widzę, masz upodobanie do wracania do historii, to nie jest żadne wytłum > aczenie, oceniajmy preza po tym czego dokonał, a w tym temacie nie dokonał nicz > ego, rok 2006 był najgorszy od bardzo dawna. Masz tendencje do stosowania prostych uproszczeń myślowych. Bez konkretów byleby tylko w coś uderzyć. Pytasz o dokonania, przedstawiam. Twierdzisz, że za mało. Co tak naprawdę chcesz? Kraków to prawie 1 mln ludzi. To nie Niepołomice, gdzie każdy wie kto z kim śpi. > > > > - Estakada nad Wielicką > - ogłoszono przetarg "pod klucz" dla etapów przygotowania i realizacji zadania" Zarzucasz mi wracanie do historii a Ty co robisz. Jak wiesz przetarg pod klucz jeszcze nic nie znaczy. Patrz sprawa Todini. > 'Z jakimi ja muszę rozmawiać ignorantami!' > www.motorola.com/content.jsp?globalObjectId=336-676 > "Od kwietnia 1998 roku w Krakowie działa Centrum Oprogramowania, > które zajmuje się głównie tworzeniem i integracją oprogramowania > dla stacji bazowych telefonii trzeciej generacji w systemach CDMA, > UMTS i standardzie TETRA/APCO dla służb bezpieczeństwa publicznego > (więcej informacji o Centrum znajdziesz tutaj)." > decyzja o budowie biurowca została podjęta przed pojawieniem się Majchrowskiego Ale bredzisz. Zacznij od podstaw - www.sse.krakow.pl/ „Działalność gospodarczą w Krakowskim Parku Technologicznym spółka zo.o. Motorola Electronics Polska, rozpoczęła w 2003 roku. Budowa biurowca w 2004 roku – Poniesione nakłady inwestycyjne 45 948 000 zł, wysokość nakładów inwestycyjnych do poniesienia wg zezwolenia – 24 640 000 zł, - Docelowa wielkość inwestycji (wg. Biznes planu) – 24 640 000 zł, zatrudnienie 345 osób, planowane 500 osób, wielkość działki 4,2 ha Odpowiedz Link Zgłoś
agata.balu Anka_73 na prezydenta!! 01.06.06, 11:10 Po co nam Kracik, po co nam Majchrowski??? Anka_73, dzielnie broniąca "osiągnięć" Majchrowskiego, na prezydenta!! Świetnie się w sprawach orientuje, ma mocne argumenty .... no i przede wszystkim zagwarantuje nam status quo z poprzednich Majchrowskiego kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Agata.balu na prezydenta!! 01.06.06, 11:37 Jest kilka powdów: Bo nikt tak jak Ona nie zaśmieca forum Bo nikt tak jak Ona nie ma takiego nieskładnego słowotoku Bo nikt tak jak Ona nie cierpi na potrzebę grafomani Co najważniejsze: Jej rządy byłyby niczym prąd elektryczny w basenie życia Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 13:01 > > tyle, że Majcher nadal upiera się przy budowie jakiś osiedli dla najuboższych. > > Za 500 zł emerytury ciężko jest wynająć mieszkania w Krakowie. Ciebie to nie in > teresuje. Po toku Twoich wypowiedzi to najlepiej kupić tym ludziom bilet i ich > wywieść. No właśnie nie chce ich wywozić, ani tym budować jakiś osiedli dla nieco uboższych. > Masz tendencje do stosowania prostych uproszczeń myślowych. Bez konkretów byleb > y tylko w coś uderzyć. Pytasz o dokonania, przedstawiam. Twierdzisz, że za mało > . Co tak naprawdę chcesz? Kraków to prawie 1 mln ludzi. To nie Niepołomice, gdz > ie każdy wie kto z kim śpi. To jest demagogia. Majcher wcześniej był tylko rektorem (o ile dobrze kojarzę) swojej prywatnej uczelni. To chyba jednak dużo, dużo mniejszy organizm niż gmina Niepołomice. Rzecz druga Stanisław Kracik - "Od czerwca 1990 roku burmistrz Niepołomic.", jesli chodzi o doświadczenie w pracy samorządowej to chyba nia ma żadnej płaszczyzny porównania. > > www.motorola.com/content.jsp?globalObjectId=336-676 > > "Od kwietnia 1998 roku w Krakowie działa Centrum Oprogramowania, > > które zajmuje się głównie tworzeniem i integracją oprogramowania > > dla stacji bazowych telefonii trzeciej generacji w systemach CDMA, > > UMTS i standardzie TETRA/APCO dla służb bezpieczeństwa publicznego > > (więcej informacji o Centrum znajdziesz tutaj)." > > decyzja o budowie biurowca została podjęta przed pojawieniem się Majchrow > skiego PODSTAWY TO DOBRA RZECZ, tyle, że niektóre ź - www.sse.krakow.pl/ „Działalność gospodarczą w Krakowskim Parku Technologicznym spółka zo.o. Motorola Electronics Polska, rozpoczęła w 2003 roku. > Budowa biurowca w 2004 roku – Poniesione nakłady inwestycyjne 45 948 000 > zł, wysokość nakładów inwestycyjnych do poniesienia wg zezwolenia – 24 64 > 0 000 zł, - Docelowa wielkość inwestycji (wg. Biznes planu) – 24 640 000 > zł, zatrudnienie 345 osób, planowane 500 osób, wielkość działki 4,2 ha Nie chodzi mi w tym momencie o samo zbudowanie biurowca, Motorola była obecna w Krakowie od 98 roku (Gołaś), przy tak dynamicznym rozwoju oczywiste było, że muszą go wybudować. miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,340572.html Tekst z roku 2001 (!!) na samym dole: "Specjalna Strefa Ekonomiczna w Krakowie Powstała w 1998 r. Zajmuje 80 ha w Pychowicach, Nowej Hucie i Czyżynach. Nazywana jest technoparkiem z powodu preferowanej tam działalności z wykorzystaniem zaawansowanych technologii, np. wytwarzania oprogramowania (software). Dotychczas zezwolenia na działalność otrzymało tutaj 19 firm, w tym amerykańska Motorola (elektronika) i giełdowy ComArch (oprogramowanie). Największą inwestycją jest drukarnia, którą koncern poligraficzny Donnelley buduje za 60 mln dolarów." W przypadku daty powstania obiektu też oczywiście się mylisz, hint'cik nr dwa: Który to krakowski budynek dostał wyróżnienie w roku '2003' w kat: Budownictwo użyteczności publicznej www.platynowewiertlo.pl/laureaci2003_1.php a jeśli kogokolwiek chcesz nagradzać za Motorole i Delphi to dobrze poczytać to: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35824,2924888.html Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 14:02 > No właśnie nie chce ich wywozić, ani tym budować jakiś osiedli dla nieco uboższych. To gdzie ich umieścisz. Przecież to nie problem stu czy dwustu ludzi. To są tysiące osób, którzy potrzebują mieszkań małych bo to zazwyczaj osoby samotne. Mówimy tutaj cały czas o mieszkaniach komunalnych nie socjalnych (dla patologii). Developerzy nie budują takich kawalerek bo to się nie opłaca. Poza tym jakby miasto zaczęło nagle wszystko skupywać to myślisz, że ceny mieszkań (juz horrendalnie wysokie) jeszcze bardziej nie podskoczą? Przecież ustawa nakłada na miasto obowiązek zapewnienie tym ludziom mieszkań. Jak wytłumaczysz siedemdziesięcioletniej kobiecie, że nie ma gdzie mieszkać, bo ktoś zablokował budowę mieszkań komunalnych. Powinniśmy już na początku wyjść z tego rozróżnienia, ale myślałam, że rozumiesz. >To jest demagogia. Majcher wcześniej był tylko rektorem (o ile dobrze kojarzę) swojej prywatnej uczelni. To chyba jednak dużo, Ta szkoła ma dzisiaj tyle studentów co Niepołomice :D I nigdy nie był jej Rektorem. Szerzysz demagogie. >dużo mniejszy organizm niż gmina Niepołomice. Rzecz druga Stanisław Kracik - "Od czerwca 1990 roku burmistrz Niepołomic.", jesli >chodzi o doświadczenie w pracy samorządowej to chyba nie ma żadnej płaszczyzny porównania Oczywiście, ze nie ma żadnej płaszczyzny porównania: Niepołomice 8000 mieszkańców – Kraków 750 000 mieszkańców. >Nie chodzi mi w tym momencie o samo zbudowanie biurowca, Motorola była obecna w Krakowie od 98 roku (Gołaś), >przy tak dynamicznym rozwoju oczywiste było, że muszą go wybudować. Jak już wracasz do czasów kiedy pojawił się inwestor, który wówczas miał tu mała filie to nie Golas tylko Lassota, o czym piszesz niżej. To i tak nie zmienia faktu, że Motorola tak na dobre weszła do Krakowa za czasów Majchrowskiego. 30 pracowników a 350 to chyba spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 15:32 > Oczywiście, ze nie ma żadnej płaszczyzny porównania: Niepołomice 8000 > mieszkańców – Kraków 750 000 mieszkańców. jakas szkola wyzsza, a 750tys. mieszkańców Krakowa... Nie ma szans, zebym Majchrowski wygrał z Kracikiem, nie ta klasa, nie te kompetencje. Jedyne co moze go uratowac to poparcie Nowej Huty, jak widac po ostatnich działaniach mocno na to stawia. Mam nadzieje, że ludzie nie dadzą złapać się na populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb 01.06.06, 16:34 > Nie ma szans, zebym Majchrowski wygrał z Kracikiem, nie ta klasa, nie te kompetencje Masz racje Kracik to nie ta klasa, nie te kompetencja. Nie nadaje się do Krakowa i tyle. > Mam nadzieje, że ludzie nie dadzą złapać się > na populizm. Ja też mam taką nadzieję, że ludzie nie dadzą się zwieść bajkowym pomysłom platformy. POpuliści. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re:Masz racje Kracik będzie doskonałym prezydentem 01.06.06, 17:24 sam lepiej bym tego nie ujął Masz racje Kracik będzie doskonałym prezydentem Krakowa, bardzo się cieszę, że wreszcie to zrozumiałaś. -----+ Wolę już Kracika popieranego przez PO (bo nie był on, nie jest i nie będzie członkiem tej partii) a może i PiS, niż Majchrowskiego po karierze w SLD, popieranego przez tą właśnie partie. pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Majchrowski "Od 1999 członek SLD (...) Był członkiem komitetu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza w wyborach prezydenckich w Polsce 2005. W 2005 roku poparł wniosek o uniewinnienie Zbigniewa Sobotki SLD przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego." Włodek C., Olek K. i Zbysio S. - wszystko jasne:) Koledzy z SLD tylko czekają, a Krakowie jest co obsadzać towarzyszami. Majchrowski ma być prezydentem Krakowa? To chyba jakiś smutny żart. Ta pomyłka nie może się powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 chyba Niepołomic 01.06.06, 21:22 > Masz racje Kracik będzie doskonałym prezydentem Krakowa, bardzo się cieszę, że > wreszcie to zrozumiałaś. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Braki ze szkoły? Dodatkowa straszny Populista z Ciebie i kłamca - Tego uczą w partii - zmieniać znaczenia cudzych słów? Kracik Prezydentem - ponury żart. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah to jest kolejny argument za prezydentem Kracikiem 01.06.06, 21:40 ale co jest konkretnie kłamstwem i populizmem? ?? Wolę już Kracika popieranego przez PO (bo nie był on, nie jest i nie będzie członkiem tej partii) a może i PiS, niż Majchrowskiego po karierze w SLD, popieranego przez tą właśnie partie. pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Majchrowski "Od 1999 członek SLD (...) Był członkiem komitetu wyborczego Włodzimierza Cimoszewicza w wyborach prezydenckich w Polsce 2005. W 2005 roku poparł wniosek o uniewinnienie Zbigniewa Sobotki SLD przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego." ?? Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: to jest kolejny argument za prezydentem Kraci 01.06.06, 22:05 Jak już obrzucasz innych politycznym błotem. Czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz? Zanim oskarżysz innych odpowiedź sobie na pytanie czy sam jesteś taki czysty i nigdy nie popełniasz błędów. Piskorski też był z PO, a smród do dzisiaj się ciągnie. Rokita boi się Leppera i prosi o pomoc PiS, aby mu immunitetu nie uchylali. Boi się wymiaru sprawiedliwości? Rokit - Prawie premier z Krakowa – Prawie robi wielką różnicę. Sama partia podaje się za liberalną a proponuje rozwiązania rodem z PRL, wykup lokali użytkowych w gminie Kraków tylko dla dotychczasowych użytkowników. Gdzie tu konkurencja, gdzie wolny rynek? Jeden z drugim potrafią tylko krzyczeć, jakimi to wspaniałymi działaczami nie są. A gdzie efekty? Raz po raz na konferencji oskarżają, choć sami nie znajdują lepszych rozwiązań. Taki Populizm PO, w który i Ty się bawisz. Przedstaw projekt rozwiązania dla konkretnych problemów. Wtedy możemy dyskutować. Krytykować może każdy, budować tylko nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Re: to jest kolejny argument za prezydentem Kraci 01.06.06, 22:28 Aniu o czym ty piszesz, Kracik nie był, nie jest i nie będzie w PO, dostał tylko popracie tej partii. Gdyby pozwalała na to ordynacja wyborcza, byłby wspólnym kandydatem całej prawicy. Pewnie w drugiej turze tak właśnie będzie. > Przedstaw projekt rozwiązania dla konkretnych > problemów. Wtedy możemy dyskutować. Nie ja jestem kandydatem na prezydenta, nie rozumiem więc dlaczego miałbym przedstawiać cokolwiek, poczekaj kilka dni to zapewne doczekasz się oficjalnej prezentacji kandydata. Posłuchasz tego jego pomysłów na Kraków, naprawdę warto. -- my tu gadu gadu, a bankiecik pod 12-ką niestety nie doszedł do skutku, Majchrowski naprawdę nie ma wstydu, że się tam wybierał Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: to jest kolejny argument za prezydentem Kraci 02.06.06, 09:34 > Aniu o czym ty piszesz, Kracik nie był, nie jest i nie będzie w PO, dostał tylk > o popracie tej partii. Gdyby pozwalała na to ordynacja wyborcza, byłby wspólnym > kandydatem całej prawicy. Pewnie w drugiej turze tak właśnie będzie. Ktoś go popiera. Znaczek jakiegoś komitetu będzie widniał na tablicy. Automatyczni przejmie zasługi całej tej organizacji. W końcu z czyjegoś ramienia startuje. Przed tym nie da się uciec. A jak by dorzucić zasługi PiS :D > poczekaj kilka dni to zapewne doczekasz się oficjalnej prez > entacji kandydata. Posłuchasz tego jego pomysłów na Kraków, naprawdę warto. Już czekam niecierpliwie. A tak swoją drogą nie będzie to przypadkiem złamaniem ustawy o wyborach samorządowych? > my tu gadu gadu, a bankiecik pod 12-ką niestety nie doszedł do skutku, Majchrow > ski naprawdę nie ma wstydu, że się tam wybierał To tylko potwierdza moje przekonanie, że jesteś kłamcą. Nie mógł tego zrobić bo był w tym czasie był za granicą, o czym pisały gazety :D Odpowiedz Link Zgłoś
tinah też nie mogę doczekać się wyboru Kracika :) 02.06.06, 12:42 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3385869.html "Z bankietu nici (...)- policjanci nie mogli dłużej czekać, bo na dziś zaplanowano przy ul. Szerokiej uroczyste otwarcie hotelu Rubinstein, które uświetnić miał m.in. prezydent Jacek Majchrowski i jego zastępca Kazimierz Bujakowski. Gdy we wtorek o godz. 8 funkcjonariusze weszli do renesansowych wnętrz, zastali suto zastawione stoły (...)" Powtarzam informacje prasowe, więc jeśli chcesz kogokolwiek tutaj wyzywać od kłamców to może GW, a nie mnie. > Ktoś go popiera. Znaczek jakiegoś komitetu będzie widniał na tablicy. > Automatyczni przejmie zasługi całej tej organizacji. W końcu z czyjegoś > ramienia startuje. Przed tym nie da się uciec. A jak by dorzucić zasługi PiS :wiesz 1000 razy bardziej wolę zasługi PO i PiS, niż SLD (twój ulubieniec jak zapewne wiesz był i w PZPR i w SLD, zaiste piękny życiorys) _____ Zbyszek Sobotka naszym przyjacielem jest :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
anka_73 Re: też nie mogę doczekać się wyboru Kracika :) 02.06.06, 17:31 > Powtarzam informacje prasowe, więc jeśli chcesz kogokolwiek tutaj wyzywać od kł > amców to może GW, a nie mnie. cieszę się, że mi to pokazałeś, bo to oznacza że gazeta kłamie :D > (twój ulubieniec jak zapewne wiesz był i w PZPR) Jak miliony innych Polaków w tym czasie. Zrób krótki wywiad w Twojej rodzinie też pewnie wielu znajdziesz. A swoją drogę to wiesz, że wystąpił w stanie wojennym, mniej więcej w tym samym czasie co Balcerowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
tinah Kracik prezydentem Krakowa - już za kilka miesięcy 02.06.06, 18:11 > Zrób krótki wywiad w Twojej rodzinie > też pewnie wielu znajdziesz. Chyba bym umarł ze wstydu, na szczęście nie ma takiej możliwości. > A swoją drogę to wiesz, że wystąpił w stanie > wojennym, mniej więcej w tym samym czasie co Balcerowicz. tyle, że póżniej nie wstąpił do SLD, nie jest miłośnikiem socjalizmu i armii sowieckiej, nie podpisał też apelu o uniewinnie Zbigniewa S., nie był członkiem komitetu wyborczego krystalicznie czystego Włodzimierza C., długo by wymieniać ----- Zbysiu Sobotka naszym przyjacielem jest :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jak najwięcej PiS,LPR,Samoob.Dobrobycie przyb IP: *.motorola.com 02.06.06, 16:17 > > > - Centrum Motoroli > > litości!! poczytaj sobie o Motoroli, oni tu byli przed Majchrem > > Z jakimi ja muszę rozmawiać ignorantami! Motorola dostała pozwolenia w 2000 rok > u ale rozpoczęła działalność z 2004. Do tego czasu cały czas zastanawiali się K > raków czy Praga. jako pracownik Motoroli uczciwie zgłaszam że Moto działa w Krakowie od 1998 roku , na początku miała siedzibę w zamku w Przegorzałach a po kilku perypetiach (w roku 2001-2002) udało sie w 2003 oddac do uzytku budynek w Pychowicach, tak wiec Mot jest obecna w Krak juz 8 lat, co zreszta niedawno hucznie swietowalismy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Nareszcie!! panu Majchrowskiemu dziękujemy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 00:35 No i oczywiscie za pomysl na fort sw. Benedykta Odpowiedz Link Zgłoś
krokk To nie jemu należą się podziękowania!!! 01.06.06, 00:41 > No i oczywiscie za pomysl na fort sw. Benedykta Pomysł jest z 1998 roku a pod umową z Instytutem Sztuki podpisany jest Lassota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: To nie jemu należą się podziękowania!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:45 Ale Majchrowski podpisal wuzetke i ciagle popiera projekt mimo takiej fali protestow, publicznie klamie w tej sprawie, a na ostatnim spotkaniu z mieszkancami Podgorza, kompromituje sie mowiac: pozwolcie im wybudowac, a potem oceniajcie. To smieszne, bo mowimy o wydaniu 47 mln zl. publicznych pieniedzy. Ten absurd trzeba ocenaic teraz, a nie po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
krokk Re: To nie jemu należą się podziękowania!!! 01.06.06, 08:55 Też byłem na tym spotkaniu i Ty tutaj kłamiesz. Za jakie publiczne pieniądze? Mówimy o sumie 47 mln złotych .Miasto jej nie da bo niby z jakiej racji (no chyba że Krcik zostanie prezydentem i coś zmieni:). Instytut sztuki jej nie ma bo się fundusz norweski skończył. Teraz będzie szwajcarski, ale i tak ich nie dostaną. Zanim cokolwiek zaczęliby robić i tak muszą mieć pozwolenia na budowę. Osobiście liczyłem na Janczykowskiego, ale go wczoraj aresztowali. O ironio. Wystarczyła tylko jego decyzja i po sprawie. Dobrze też wiesz, że umowa najmu jest tak skonstruowana, że na razie nie ma podstaw, aby coś ruszyć. Zależy mi tak jak Tobie na zachowaniu tego miejsca. Mam parę pomysłów. Ale nie będę tutaj pisał, bo zaraz pojawi się banda krzykaczy, a tutaj chodzi o konstruktywną rozmowę nie populizm. Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: To nie jemu należą się podziękowania!!! IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:42 Skoro byłeś na tym spotkaniu to wiesz, że nie ma innych inwestorów dla tego obiektu - popatrz na inne forty w jakiej są ruinie. Prezydent wydaje WZ nie wtedy gdy ma na to ochotę lub nie, nie jest to jego widzimisię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.dyndsl.versatel.nl 31.05.06, 23:17 Wreszcie dobra wiadomość! Na pewno zagłosuję! Swoją drogą fajnie krakówek opisał Sularz: "sielankowo-biznesowo- towarzyskie układy" :-) Ja bym dodał jeszcze "jubileuszowo-obchodowe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: measureformeasure Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:40 Faktycznie zabawne i z pierwszej ręki informacje, zaprawdę wiarygodne, bo z samego oka cyklonu w niszczycielski i od lat systematycznie pustoszącego to historyczne miasto, najpiew młodzieżówka Unii Wolności, potem SKL, obecnie PO, zaiście wzorcowa droga kariery w "krakówku", zmienne układy i ciągle ci sami gracze w coraz to innej konfiguracji. Nota bene sam najjaśniejszy i najwspanialszy kandydat na ewentyalnego prezydenta wywodzi się z tego samego zaczarowanego kręgu jedynie słusznych wybrańców w tych chocholich pląsach, jak to błyskotliwie określił naczelny wodzirej tej żałosnej farsy, nieudolnie i amatorsko i z niespotykaną arogancją, granej od lat kosztem rodowitych z dziada pradziada krakowian i upadającej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !JEST! Całe południe Krakowa za Kracikiem!! IP: 81.219.149.* 31.05.06, 23:35 precz z komuchem Majchrowskim! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_prokocim ...nie będzie na niego głosować!!! 31.05.06, 23:52 Precz z populistami z platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !JEST! Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: 81.219.149.* 01.06.06, 00:00 bo jedynym populistą jest tutaj Majchrowski z jego ferią nowohuckich inwestycji - Centrum Rekreacji i Sportu, Hala widowiskowo-sportowa, Zalew Nowohucki a co dla południa, co dla Prokocimia?? PRECZ Z POPULIZMEM, PRECZ Z MAJCHROWSKIM i TAJSTEREM! Czas na rozwój Krakowa, pomyśl co Kracik może zrobić z Krakowie, jeśli dokonał tego czego dokonał ze śmiesznie małymi Niepołomicami. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_prokocim Całkiem sporo, wystarczy się rozejrzeć 01.06.06, 00:36 > pomyśl co Kracik może zrobić z Krakowie, jeśli dokonał > tego czego dokonał ze śmiesznie małymi Niepołomicami. Może nic nie zrobić. Kraków to nie puste pola, gdzie można sobie dowolne rzeczy budować. W starciu z urzędnikami, których jest więcej niż mieszkańców w Niepołomicach, wiecznie niezadowolonymi mieszkańcami i całą masą grup wszelakich interesów może się okazać tylko pionkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralf Re: Brawo Kracik! IP: 62.233.163.* 01.06.06, 01:34 Pieprzysz krzysiek jak potłuczony! Nawet sie nie przyznawaj żeś z prokocimia, bo to slamsy przy Niepołomicach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_prokocim ??? 01.06.06, 08:43 Niepołomice to jedno blokowisko u nas. To jest takie pieprzenie, że Kracik jest lekiem na całe zło, a tak naprawdę g... zrobi. Największą atrakcją Niepołomic jest ... bliskość Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filimer Re: Całkiem sporo, wystarczy się rozejrzeć IP: *.veranet.pl 01.06.06, 12:23 No fakt: Zatopił wszystkie inwestycje: Od szybkiego tramwaju po rondo mogilskie Dworzec Główny witał turystów brudem i syfem Dziedzictwo archeologiczne rynku głównego potraktował jak szambo, które należy usunąć, a nie przebadać - złamał tym samym kilka międzynarodowych konwencji archeologicznych i polskie prawo - powinien pójśc siedzieć na 5 lat - i kiedyś zapewne pójdzie Drogi budowane za jego kadencji już teraz się sypią Ma na pieńku z urzędem konserwatorskim, wkróce zostanie zapewne poproszony o interwencję Generalny Konserwatoer Zabytków. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_prokocim Re: Całkiem sporo, wystarczy się rozejrzeć 01.06.06, 14:23 > Zatopił wszystkie inwestycje: Od szybkiego tramwaju po rondo mogilskie Dyletant z Ciebie. Krakowski Szybki tramwaj i rondo Mogilskie to jedna i ta sama inwestycja :D > Dworzec Główny witał turystów brudem i syfem Witał? To dobrze bo już nie wita :D To chyba dobrze? > Ma na pieńku z urzędem konserwatorskim, wkróce zostanie zapewne poproszony o > interwencję Generalny Konserwatoer Zabytków. Ma na pieńku tak jak z Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków? Miasto nie chciało dać w łapę i dlatego miało masę kłopotów. Inwestor na Szerokiej załatwił to po swojemu, ale niestety... Pierwszy raz cieszyłem się, że żyjemy w państwie prawa. Jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:43 Masz jakiś pomysł na Prokocim -podaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !JEST! Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: 81.219.149.* 01.06.06, 17:10 Chociażby basen, bardzo tego brakuje w okolicy. Tymczasem na skutek decyzji Majchrowskiego nowy basen oddany będzie do użytku, ale przy Torze Kojakowym na zupełnym, jak by to ująć - zadupiu. Zupełny non-sens, zwłaszacza, że tuż obok w Piekarach i Skawinie istnieją już takie obiekty. Natomiast argument typu "chęć ożywienia okolic toru" nie przekonują mnie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: *.tragedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 19:30 Basen przy torze to rzeczywiście próba "urozmaicenia" tego miejsca ale o dziwo to chyba dobry pomysł - Kraków nie ma takiego centrum rekreacji w plenerze a to miejsce ma szansę przyciągnąć turystów. Próba ożywienia Prokocimia, Bieżanowa i podobnych okolic napotyka na barierę związaną z ustaleniem lokalizacji. Huta teraz korzysta bo ma wiele wolnych miejsc na terenach gminnych (abstrachując od względów politycznych). Sam szukałem kiedyś miejsca w "sypialniach" Krakowa na rozsądne zagospodarowanie - mnie się nie udało ale może ktoś ma jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !JEST! Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: 81.219.149.* 01.06.06, 21:57 > Basen przy torze to rzeczywiście próba "urozmaicenia" tego miejsca ale o > dziwo to chyba dobry pomysł - Kraków nie ma takiego centrum rekreacji w > plenerze a to miejsce ma szansę przyciągnąć turystów. a po co tak konkretnie przyciągać w tamto miejsce turystów? To już o wiele lepiej byłoby wybudować ten basen w okolicy pychowickiego kampusu, przynajmniej skorzystali by studenci i mieszkańcy. Problem z miejscem na basen w Prokocimiu? Nie no bez przesady, chociaż by w okolicy Parku Lilli-Wenedy, albo za akademikami (za Tesco), terenów jest mnóstwo. Tylko jakoś brak woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: a co Majchrowski zrobił dla CIEBIE? IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:11 ten basen przy torze kajakowym to wywalone pieniądze. Ani z Campusu Pychowice, ani z Bieżanowa czy Prokocimia nie da się tam łatwo dojechać /inaczej niż samochodem/. Wokół żadnej infrastruktury. Za ułamek tej kwoty można było zrobić drogę rowerową do basenu w Piekarach i zalewu w Kryspinowie. Fakt, mógł Majchrowski basen wybudować na Zabłociu, przy KSW - ale i wtedy byłaby to lepsza lokalizacja niż przyjemnie dzikie zadupie między Kostrzem a Tyńcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Burmistrz Niepołomic prezydentem Krakowa IP: *.autocom.pl 31.05.06, 23:47 Panie Burmistrzu! Ma Pan mój głos. Do Niepołomic warto pojechać, żeby zobaczyć jak może wyglądać zadbane miasto. Liczę, że Kraków pod Pana rządami będzie się równie pięknie i dynamicznie rozwijał. Odpowiedz Link Zgłoś
gregry Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra 01.06.06, 00:01 To świetna kandydatura! Odpowiedz Link Zgłoś
krkus Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra 01.06.06, 00:05 To doskonała wiadomość, to koniec Majchrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
agham Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra 01.06.06, 00:19 Co prawda mieliśmy juz na stanowisku prezydenta miasta Krakowa "uczonego" z AGH i troche namieszłą, ale miejmy nadzieje ze Pan burmistrz Kracik, nie mając jak narazie z wiele wspólnego ze "światkiem krakowskim " ( na szczęście) , zrobi tak żeby było dobrze......... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Do wszystkich zwolenników Kracika 01.06.06, 00:30 Jest różnica pomiędzy wioską pod Krakowem, z 8071 mieszkańcami, a Krakowem gdzie jest ich 750 tysięcy + 150 tysięcy studentów. Gdzie swoje interesy mają dziesiątki organizacji, Kościół, uczelnie, urzędy, konserwator zabytków:), inwestorzy itp. Przecież to jest jak wsadzenie kierowcy malucha do Bolidu Formuły 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michael Re: Do wszystkich zwolenników Kracika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:00 ok. tylko wymień prezydenta Krakowa, który miałby wcześniej doświadczenie w zarządzaniu jakąkolwiek wiekszą mieściną (a niepołomice mimo wszystko taką są). nie mówię że referencje Kracika są bez zarzutu ale pod względem doswiadczenia (sukcesów!)już na wstępie bije innych kandydatów (nawet profesora po czteroletniej ale bezwartościowej praktyce) o kandydaturze: parafrazując pewnego polityka: tak, tak, tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Re: Do wszystkich zwolenników Kracika 01.06.06, 09:08 > referencje Kracika są bez zarzutu ale pod względem doswiadczenia > (sukcesów!) O czym mówisz o tym, że nie może sobie poradzić z wykupem ziemi pod inwestycje MANa, czy o tym że kupił sobie dyplom Najlepszego Burmistrza za publiczne pieniądze. > profesora po czteroletniej ale bezwartościowej praktyce Życzyłbym sobie aby każdy kolejny Prezydent miał taka praktykę Odpowiedz Link Zgłoś
filimer Re: Do wszystkich zwolenników Kracika 01.06.06, 12:16 CO TY CZłOWIEKU PISZESZ, myślisz, że pod Niepołomicami nie ma stanowisk archeologicznych? Wręcz przeciwnie, to bardzo bogaty rejon pod tym względem. Kraków z Majchrem to syf a nie żadna formuła jeden, gorzej niż Maluch gorzje niż Romet. Prezydent nie ma za zadanie budowania wszystkiego od podstaw - od tego ma sztab specjalistów, a rozwiązania bizneosowo-menagerskie są wszędzie podobne. Trzeba być ślepym, zeby nie widzieć, że nieudolnie promowany Kraków, który bez turystów i studentów i artystów byłbym wiochą, jest zarządzany bez jakiejkolwiek zwartej koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Re: Do wszystkich zwolenników Kracika 01.06.06, 14:09 BREDZISZ JAK STRUTY. Jeżeli według ciebie 8 mln turystów, 150 tysięcy studentów i cała masa artystów mniej lub bardziej cenionych to zła promocja miasta... Oczywiście, że może być lepiej (zawsze może) ale najpierw trzeba nadrobić opóźnienia cywilizacyjne z ostatnich lat. Kraków to nie tylko turyści, Kraków to przede wszystkim mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Do wszystkich zwolenników Kracika IP: *.dyndsl.versatel.nl 01.06.06, 19:28 > > Przecież to jest jak wsadzenie kierowcy malucha do Bolidu Formuły 1 No to pisz do Giulianiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MD Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: 128.54.59.* 01.06.06, 01:26 Jestem jak najbardziej na tak - jeszcze kilkanascie lat temu Niepolomice byly mala i nieznana nikomu "wioska", teraz prawie kazdy wie, ze istnieja i ze sa swietnie zarzadzane - Krakow ma potencjal, a pan Kracik zapowiada sie na osobe, ktora potrafi go odpowiednio wykorzystac - chyba ze Samoobrona, LPR i PiS zmienia ordynacje, bo okaze sie, ze przegrywaja w sondazach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SpeX Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.lipska.net / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:31 Dla mnie juz jest prezydentem Krakowa. Tylko szkoda że jest za busiarzami a nie MPK:( (do wieliczki mamy 1 linię, do skawiny 2, a do niepołomice 0) a by się teraz pod tereny CocaColi,Mana przydała. W końcu nie tylko Niepołomoce będą tam pracować:> Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Jedno jest pewne. 01.06.06, 01:56 Będzie wolny od uwikłań w lokalnych koteriach towarzysko biznesowych. Świetna kandydatura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:17 widzisz, bus z Niepołomic w 30 minut dojeżdża pod Jubilat/Aleje. Tyle samo jedzie wspaniały autobus MPK z Kurdwanowa (to 6 km od Jubilata). Ja bym chciał mieć szybkiego busa od siebie do centrum, niestety od naszego MPK, dzielnie spowalnianego przez wynalazki ZDiK/Tajstera, znacznie szybszy jest byle jaki rower. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra 01.06.06, 01:55 Pan Kracik wydaje sie byc dobrym kandydatem za wyjatkiem tego ze jest popierany przez PO ;( Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra 01.06.06, 01:59 Ty byś wolał z SAMOPISU. W Krakowie! To już byłby upadek. Prezydent z jednej komuny już był. Starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf To jakiś dowcip? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 02:10 Przejedzcie się tam zobaczycie jakie w tym "mieście" mają drogi. Nigdy więcej. Do dzisiaj chyba nie ma planu zagospodarowania (w tamtym roku olałem kupno działki), a jakiemuś pośrednikowie handlu nieruchomościami wydaje się że wstrząsa całym miastem. I zastanawiam się czy dalej tak śmierdi w okolicy jakichś śmiesznych zakładów. Mogę tak bez końca. Ale po co? Sami to zobaczcie i oceńcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy kibic Re: To jakiś dowcip? IP: *.citynet.pl 01.06.06, 07:01 Platforma jest tak uboga w kadry, że szuka po okolicznych wioskach? A dlaczego JM Rokita boi się startować? Wybory i tak wygra kandydat z PiS-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Re: To jakiś dowcip? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:35 Masz racje lewy kibicu. Rokita sam się boi porażki a nie chce, żeby startował ktokolwiek, nad kim nie ma kontroli, więc robi co może, żeby kandydatem nie był ktoś z PO. Dzięki temu jego pozycja w PO jest nadal niezagrożona. Smutne tylko, że PO nie ma innego pomysłu, choć przy obecnych władzach krakowskich na czele z Sularzem, nie dziwi mnie wcale ślepe podążanie za Rokitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel dobry kandydat ale z Ziobro nie ma szans- a szkoda IP: 213.17.168.* 01.06.06, 07:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPiS Re: dobry kandydat ale z Ziobro nie ma szans- a s IP: *.chello.pl 01.06.06, 12:04 Z ramienia PiSu nie wystartuje Ziobro, ale mdły senatorzyna Boroń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 08:12 Zgadzam się i będę na niego głosował - choć nie głosowałem na PO w ostatnich wyborach i dalej bym nie zagłosował to uważam, że w krakowie potrzebny jest prezydeny od działania a nie od uprawiania propagandy jak to jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.ghnet.pl 01.06.06, 08:17 to już Kraków tak upadł ,że burmistrz Niepołomic , z braku laku , ma kandydować ? no i jak działacie prawicowcy ? w gębie was nikt nie przegada ale to jak widać na nic się przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdam Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.ghnet.pl 01.06.06, 08:18 w myśl zasady : z dużą dupą wszędzie wejdziesz z dużą gębą nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiho Burmistrz Niepołomic IP: 149.156.56.* 01.06.06, 08:54 Każdy kandydat, nawet sołtys Pcimia będzie lepszy od Majchra i od kandydata SamoPisuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
npkr Miał być Premier z Krakowa, teraz kabaret od nowa! 01.06.06, 09:29 Jesteśmy, pamiętamy, będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Miał być Premier z Krakowa, teraz kabaret od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 21:53 Panie Kracik. Witaj w Krakowie,to miasto czeka od dawna na takiego gospodarza jak Pan.Swiadectwem Pana sukcesu są Niepolomice,a świadectwem odwagi, mądrości,odpowiedzialności są dwie poselskie kadencje i o tym pamiętają CI ,którzy od wczoraj czekają na wybory jak na zbawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: TYLKO KRACIK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:01 Panie Kracik. Witaj w Krakowie,to miasto czeka od dawna na takiego gospodarza jak Pan.Swiadectwem Pana sukcesu są Niepolomice,a świadectwem odwagi, mądrości,odpowiedzialności są dwie poselskie kadencje i o tym pamiętają CI ,którzy od wczoraj czekają na wybory jak na zbawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ebenezer Dirt to byłby pierwszy gospodarny prezydent Krakowa IP: 213.17.128.* 01.06.06, 10:12 od niepamiętnych czasów. ale ludziska w krakowie od gospodarności najwyraźniej odwykli, więc pewnie nie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelen Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:59 cześć druga historii o tej pięknej inwestycji z www.skyscrapercity.com 3. Wuzetka dla Nissenbaumów wygasła z końcem 1999 r. Fundacja zaspała z wnioskiem o przedłużenie jej ważności, składając pismo dwa tygodnie przed końcem roku. Magistrat wprawdzie uznał, że nic się nie stało, i 1 lutego 2000 r. przedłużył termin dla WZiZT na Szeroką 12, ale samorządowe kolegium odwoławcze w grudniu następnego roku w pierwszej instancji, a w maju 2002 r. ostatecznie uznało, że wuzetka jest nieważna. Kwestią do dyskusji pozostaje, czy dokument wypadł z obiegu prawnego w grudniu 2001 r., czy pół roku później. Bo że urzędy powinny się w związku z tym wstrzymać od wszelkich działań - nie ulega wątpliwości. Aż do rozstrzygnięcia sprawy w Naczelnym Sądzie Administracyjnym, do którego od decyzji SKO odwołała się Fundacja Nissenbaumów. Urzędy robią jednak wszystko, aby od tego momentu uznać ich za stronnicze. 30 kwietnia 2001 r. Grażyna Chruścicka z wydziału architektury - gdy toczy się postępowanie w SKO - wydaje pozwolenie na budowę dla Nissenbaumów. Wcześniej i później jej prezes toczy z prezydentem korespondencję, wnioskując o "bardzo niewielkie zmiany wynikające z projektowanej adaptacji". Po zapoznaniu się z zaakceptowanym przez miasto projektem Tytus Miecznikowski odwołuje się do wojewody. Jego argumenty: inwestor zakłada nadbudowę dwóch kondygnacji, przesłania światło i dopływ powietrza. "Projekt nie ma nic wspólnego z warunkami, na których pan Nissenbaum zakupił budynek (...). Uprzejmie również proszę o zrewidowanie stanowiska w sprawie projektu zakładającego wybudowanie monstrualnej wielkości bloku hotelowego (...). W ten sposób powstanie szpetna, kilkunastometrowa studnia i zniszczony zostanie historyczny, ponadpięćsetletni układ starego Kazimierza" - alarmuje w piśmie do wojewody. Ten pozostaje niewzruszony. Ewa Oleś, kierownik w wydziale architektury u wojewody, pozwolenie na budowę - już wówczas unieważnione przez SKO - traktuje jako ostateczne, inwestycję zaś za zgodną z planem zagospodarowania i wuzetką. Dla udowodnienia, że nie dojdzie do przesłonięcia światła, stwierdza, że po nadbudowie Szeroka 12 będzie miała 13 metrów. "Dziewięciometrowa odległość między budynkami jest większa niż połowa wysokości, co spełnia wymóg śródmiejskiej zabudowy plombowej" - udowadnia. Sęk w tym, że po nadbudowie "dwunastka" ma 19,5 metra wysokości. Nie wiedzieć już po co decyzja zostaje okraszona bzdurną uwagą, że kamienica nie jest wpisana do rejestru zabytków. 4. Tytus Miecznikowski odwoływał się do wszelkich możliwych urzędów. Wytykał naruszenia planu zagospodarowania i wuzetki, brak zgody sąsiadów na inwestycję. Zareagował generalny konserwator zabytków Aleksander Broda, zobowiązując małopolskie służby do informowania o przebiegu sporu. Informacji się nie doczekał. A co było dalej? "Projekt pierwotny", bo takim mianem określono zamierzenie fundacji, został zastąpiony "projektem zamiennym". Pozwolenie na przebudowanie kamienicy według nowych założeń wydział architektury magistratu wydał w marcu 2004 r. (dokument sygnuje znów Grażyna Chruścicka). Od wersji Nissenabumów różni się... dodaniem jeszcze jednej kondygnacji. Pojawiają się w niej również określenia "oficyna wschodnia" i "oficyna zachodnia". Wygląda na to, że pod jednym z nich ukryto po prostu budynek frontowy. Nie warto cytować kolejnych odpowiedzi na wnioski Miecznikowskiego. W ostateczności zawiadamia się o przeprowadzeniu kontroli, ale - jak w przypadku nadzoru budowlanego - oględziny odbywają się bez wejścia na budowę i zmierzenia wysokości kamienicy z nadbudową. No cóż, dla każdego krakowianina, który w swoim sąsiedztwie miał do czynienia z samowolą budowlaną, nie przyniesie to niczego nowego. Administracja architektoniczo-budowlana w naszym mieście osiągnęła stan bliski maestrii w niezauważaniu samowolek i w braku skutecznej z nimi walki. Kiedy podczas kontroli na miejscu budowy Miecznikowski zgłosił problemy z wentylacją w jego kamienicy, usłyszał, że w tej sprawie ma złożyć wniosek na piśmie. Tak można bez końca. 5. W sprawie Szerokiej 12 wypowiedzieli się już prezydent Jacek Majchrowski i małopolski konserwator zabytków Jan Janczykowski, zaczepieni przez stowarzyszenia twórcze z Kazimierza. Ich argumentacja sprowadziła się do dość płaskiej próby zwalenia winy na poprzedniego konserwatora Andrzeja Gaczoła. Ale możliwe, że na tym sprawa się nie skończy. Nie ustępują twórcy, którzy zarzucili urząd serią konkretnych pytań o przebieg postępowań administracyjnych i uchybienia w procedurach. Tytus Miecznikowski deklaruje, że nie zamierza odpuścić, aż doprowadzi do usunięcia nieprawidłowości. Walczy o swoje, bo na ścianach w jego kamienicy pojawiły się zarysowania, a po pogorszeniu się warunków wentylacyjnych powstało zagrożenie dla zdrowia ludzi przebywających w domu. Zmienione od Nowego Roku przepisy budowlane zakładają surowsze kary za samowole. Na ławeczce Nissenbaumów przysiąść może każdy, kto przyjdzie na Szeroką. "Dwunastka" jest stąd dobrze widoczna. Jest zapowiedzią tego, co czeka Szeroką i Kazimierz. Za parę lat autentyzm żydowskiego miast można będzie zobaczyć już tylko na widokówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Polecam uwadze Kracika, kto Go popiera? 01.06.06, 13:39 Przyszłemu kandydatowi na zaszczytny urząd chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że PO w Krakowie jest dramatycznie podzielona. Tych podziałów jest kilka, ale najważniejszy powstał po konwencji powiatowej w mieście. Władzę w partii w sprytny (i haniebny) sposób uzyskała grupa ludzi znanych z działalności na szczeblu rad dzielnic. I to ta grupka wysuwa Kracika na stanowisko prezydenta miasta. Ale nie jest ona w żaden sposób reprezentatywna do zdania środowisk opiniotwórczych w krakowskiej PO. Ta grupka potrafiła tylko, jak szeroko czytam, w sposób niedemokratyczny pozbyć się ludzi mądrych a zastąpić ich byle kim, czyli takimi, którzy potrafili "nie swoich" na kartach wyboczych skreślić. To nie są jednak wystarczające kwalifikacje aby komuś proponować poparcie w wyborach. Kracik, o ile naprawdę chce zostać prezydentem miasta, powinien szukać poparcia głównie u ludzi z koła PO "Stare Miasto" dr Węgrzyna, gdzie skupione jest prawie 100% potencjału intelektualnego krakowskiej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Aleś skromny do bólu 01.06.06, 16:03 zambro napisało: >powinien szukać poparcia głównie u ludzi z koła PO "Stare Miasto" dr Węgrzyna, >gdzie skupione jest prawie 100% potencjału intelektualnego krakowskiej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: Aleś skromny do bólu 01.06.06, 16:13 Ciekawe ile intelektualności 'Pan skromny' daje kolegą z N.Huty i Podgórza :)) tak coś po 0,5% w powiewach do 1%... :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: Polecam uwadze Kracika, kto Go popiera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 17:47 Początek miałeś zambro dobry, ale w końcówce to przesadziłeś mocno:) Rozumiem że jak jesteś w kole Węgrzyna to piszesz o sobie dobrze, ale jeśli uważasz, że 100% potencjału intelektualnego jest w waszym kole, to cierpisz na urojenia powiązane z brakiem akceptacji i miłości w dzieciństwie:) Ale spokojnie, to da się wyleczyć!Zacznij od mantry codziennie rano przed lustrem: "nie jestem bogiem, nie jestem bogiem". Dalej jakoś już pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polecam uwadze Kracika, kto Go popiera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 08:00 tego dr Wegrzyna ktory wydajac gore pieniedzy dostal 3,5 tys glosow w ostatnich wyborach??jakby tam(w kole stare miasto) byl caly wartosciowy i madry sklad PO w krakowie to chyba teraz by rzadzili?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trebor Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:10 A ja uważam, że J. Majchrowski jest nie tylko skutecznym politykiem, ale to właśnie On wyszedł poza ramy krakowskiej koterii. Jest to równocześnie człowiek, który potrafi rozmawiać ze wszystimi stronami sceny politycznej, bo dla niego najważniejszy jest Kraków i jego Mieszkańcy. Panie Jacku niech Pan walczy by nie pochłoną naszego miasta patos, dyskryminacja i populizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: *.autocom.pl 01.06.06, 14:04 > A ja uważam, że J. Majchrowski jest nie tylko skutecznym politykiem, ale to > właśnie On wyszedł poza ramy krakowskiej koterii. .."łubu dubu, łubu dubu niech żyje nam prezes naszego klubu, nieceeeech żyje naaaaaam!' to śpiewałem ja, Jarząbek!" nie pisz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus zapraszamy na blog Jacka Majchrowskiego IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:27 zapraszamy na osobisty blog Jacka Majchrowskiego, adres jest prosty, www.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w 100 % popieram Re: Burmistrz Niepołomic chce być prezydentem Kra IP: 62.121.132.* 01.06.06, 15:30 ten człowiek zdecydowanie nadaje sie na prezydenta Krakowa !!!! i nie obchodzi mnie jaka partia go poprze Odpowiedz Link Zgłoś