trudny2002 17.01.03, 10:08 hasełko: BOSCH , to:........... trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: boldhead Re: Pierwsze skojarzenia... IP: 213.77.44.* 17.01.03, 10:13 013y napisała: > Firma... młotowiertarka........wrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Nooo, dobrze... 17.01.03, 10:21 "...sztuka stłukła zwierciadło wszechświata uporządkowanego i złożyła je w coś, co wydaje się bezsensowną przewrotnością. Ale moze właśnie ta przewrotność jest zgodna z głębią ludzkiej natury. BOSCH jest chyba najbardziej skrajnym ostrzeżeniem,że nowe przebadanie człowieka i jego możliwości może doprowadzić do niepokojących rezultatów, nawet gdy pozostają one w pełni sztuką." M. Levey Hieronim Bosch (1450 1516) malartwo europejskie wczesnego Renesansu... Ale nie będę nudził... ;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Noo....... :-D 17.01.03, 10:26 Od razu można było się domyślić, że nie o wiertarki, zmywarki albo lodówki Trudnemu chodzi. Trudny, pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Noo....... :-D 17.01.03, 10:30 A co z tym ciastem? Też się domyślam ,choc nie od razu...;-) Wolno człowiek myśli, albo lepiej: wolno myśleć, wolnomyśliciels... O kurcze czy to nie za duzo wolności? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Noo....... :-D 17.01.03, 10:36 kathy38 napisała: > Od razu można było się domyślić, że nie o wiertarki, zmywarki albo lodówki > Trudnemu chodzi. ale nie pytał o to, co jemu się z hasłem kojarzy, tylko co się kojarzy w pierwszym rzucie pt publiczności :) znaczy - wygralismy przemożną wiekszością Odpowiedz Link Zgłoś
myst Re: Nooo, dobrze... 17.01.03, 10:28 A ja mam właśnie od tygodnia mniej natchniętych Hieronimów za ścianą, którzy z uporem maniaka doprowadzają wygląd mieszkanka sąsiadki do perfekcji..... A te BOSCHE to im się juz w rękach palą a mnie rankiem po głowie telepią..... I jak tu inaczej skojarzyć..... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Trudno odmówić racji jott'ce 17.01.03, 10:39 Tyle, ze mnie też się na Bosch nie kojarzy Hieronim, a raczej konkrety "Łodź głupców" albo "Wóz z sianem"...Ale to sa detale, a obiecałem nie nudzić. Pozdrówska trudny Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Pierwsze skojarzenia... 17.01.03, 12:06 Hehe a mnie sie Bosch z Bushem skojarzyl..... Odpowiedz Link Zgłoś
kmjz Re: Pierwsze skojarzenia... 17.01.03, 13:35 :) milutkie, w sam raz na lepsze rozpoczecie popołudnia:) Odpowiedz Link Zgłoś