Dodaj do ulubionych

Cieszcie, że macie panią FS ;-)

IP: *.mirkas.pl 17.01.03, 10:42
Tak w ramach ciekawostki dla Was - żebyście wiedzieli, że gdzie indziej
ludzie mają gorzej i też chcieliby mieć takie "problemy" jak rozdysponowanie
trójskładów na liniach ;-)

Marek F.Klimek, główny specjalista d/s informacji i promocji KZK GOP popełnił:

Po prostu ludzie nie chca jezdzic tramwajami, gdyz sa one o polowe wolniejsze
od autobusow, a przede wszystkim nie jezdza tam, gdzie ludzie chca dojechac.
Przeczytaj sobie osiem pieterek w gore szczegolowe objasnienie tej kwestii.
A polityka jest taka, ze KZK GOP tylko z "litosci" dla tramwajow zleca
przewozy, ktore na zdrowy rozum dawno powinny nie istniec. Prawidlowa
polityka polegalaby na tym, aby zmusic przewoznika tramwajowego do zmiany
tras zlecajac tylko te, ktore uwazamy za stosowne. To - oczywiscie - w
warunkach finansowania naszych doprowadziloby jedynie do zaniechania tych
innych przewozow, a zadne nowe trasy by nie powstaly. Ale - zapewniam - to
sie w ciagu okolo 5 lat zmieni.

Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Czadowy ten Marek F Klimek IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 17.01.03, 12:58
      ale chyba nie łże tak w żywe oczy jak FS, a poza tym jest chyba młodszy, a jak
      u niego z dostępnością i znajomością tras ui taboru??
      • Gość: memphis Re: Czadowy ten Marek F Klimek IP: *.mirkas.pl 17.01.03, 14:58
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> ale chyba nie łże tak w żywe oczy jak FS, a poza tym jest chyba młodszy, a
        jak
        > u niego z dostępnością i znajomością tras ui taboru??

On nie łże w żywe oczy? Cały czas. I na dodatek obraża swoich rozmowców
        (przynajmniej w internecie), a jego wypowiedzi szkalują dobre imię niektórych
        przewoźników. Na dodatek w kontakcie osobistym jest starsznie obleśny i
        niewychowany (lubi się np. w okolicach krocza drapać jak z kimś rozmawia,
        itp. ;-).
        Czy jest młodszy to nie wiem - ile lat ma pani Serwin?
        Dostępność jest w sumie wysoka - w każdej chwili możesz się z nim na wódkę
        umówić :-P
        Znajomość tras, taboru, itp. - zerowa. Tzn. jak mu ktoś powie o co biega to
        zapamięta.
    • Gość: kuba203 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.biezanow.net 17.01.03, 17:52
      Gość portalu: memphis napisał(a):

> Ale - zapewniam - to
      > sie w ciagu okolo 5 lat zmieni.

Tfu-u, przepraszam, mam rozumieć, że w ciągu 5 lat zlikwidują te nierentowne
      linie?
      • pavlack Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 17.01.03, 19:00
        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Gość portalu: memphis napisał(a):
        >
        > > Ale - zapewniam - to
        > > sie w ciagu okolo 5 lat zmieni.
        >
        > Tfu-u, przepraszam, mam rozumieć, że w ciągu 5 lat zlikwidują te nierentowne
        > linie?

Ja mam nadzieję, że szybciej TŚ SA wezmą sprawy w swoje ręce :-)
      • Gość: memphis Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.mirkas.pl 17.01.03, 21:08
        Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Tfu-u, przepraszam, mam rozumieć, że w ciągu 5 lat zlikwidują te nierentowne
        > linie?

Chcieliby zlikwidować, ale mają marne szanse. Choćby z uwagi na protesty
        pasażerów, ale nie tylko.
        Poza tym nie ma u nas linii nierentownych. Przynajmniej tak wynika z badań i
        planów śp.PKT. Przy założeniu niższej niż obecna cenie biletu (max 2 zł), braku
        ulg (lub ich pełnej refundacji), 100% ściągalności opłat (konduktorzy) i
        efektywnych rozkładów jazdy to firma podobno potrafiłaby się sama utrzymać i
        nie potrzebowałaby wtedy "łaski" ani "litości" ze strony KZK GOP. Wiele osób
        twierdzi, że to nie jest możliwe (łącznie z KZK), ale nikt nie chce dać TŚ
        szansy, żeby udowodniły swoją rację. Może się coś zmieni w ciągu najbliższych
        miesięcy (obecna umowa przewozowa z KZK jest popisana tylko na pół roku).
        • kuba203 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 18.01.03, 11:10

> Poza tym nie ma u nas linii nierentownych.

Może nie byłoby, gdyby nie działalność KZK, chyba mi nie powiesz, że takie
          linie jak 3, 8, 14, 15, 38 i może jeszcze kilka innych zarabiają na siebie?

> Przynajmniej tak wynika z badań i
          > planów śp.PKT. Przy założeniu niższej niż obecna cenie biletu (max 2 zł),
          braku
          >
          > ulg (lub ich pełnej refundacji), 100% ściągalności opłat (konduktorzy) i
          > efektywnych rozkładów jazdy to firma podobno potrafiłaby się sama utrzymać i
          > nie potrzebowałaby wtedy "łaski" ani "litości" ze strony KZK GOP. Wiele osób
          > twierdzi, że to nie jest możliwe (łącznie z KZK), ale nikt nie chce dać TŚ
          > szansy, żeby udowodniły swoją rację. Może się coś zmieni w ciągu najbliższych
          > miesięcy (obecna umowa przewozowa z KZK jest popisana tylko na pół roku).

Oby, oby, bo mnie się to coraz mniej podoba, co się u Was dzieje...
          Nie wiesz czasem, komu służy najnowsze dziecko KZK, czyli tramwajowa linia 20?
          Nie byłem w Katowicach od czasu jej uruchomienia, a ciekawy jestem, czy
          ktokolwiek tym jeździ...
          • Gość: memphis Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.mirkas.pl 18.01.03, 13:56
            kuba203 napisał:

> > Poza tym nie ma u nas linii nierentownych.
            >
            > Może nie byłoby, gdyby nie działalność KZK, chyba mi nie powiesz, że takie
            > linie jak 3, 8, 14, 15, 38 i może jeszcze kilka innych zarabiają na siebie?

Oczywiście. Pierwszym warunkiem jest zapewnienie odpowiedniej frekwencji, czyli
            ułożenie normalnego, regularnego rozkładu jazdy, a drugim jest ściągalność
            opłat.

> Nie wiesz czasem, komu służy najnowsze dziecko KZK, czyli tramwajowa linia
            20?
            > Nie byłem w Katowicach od czasu jej uruchomienia, a ciekawy jestem, czy
            > ktokolwiek tym jeździ...

Jeździ, jeździ. Tzn. jakość usług się poprawiła, bo w wagonie jest dość pusto ;-
            )
            Generalnie chodziło o to, że jak się potnie 16-tkę to trzeba czymś zapchać
            rozkład na odcinku w centrum, no i wymyślono 20-tkę. Lepszym rozwiązaniem
            byłoby uruchomienie 16-tki co 7 minut (tak było przed 1998 rokiem), ale to za
            dużo wozokm by było.
            • Gość: mouset Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.02.03, 21:43
              To prawie jak u nas dwa puste pasożyty 16 i 20 podtrzymują sie nawzajem
              • kuba203 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 13.02.03, 14:09
                Gość portalu: mouset napisał(a):

> To prawie jak u nas dwa puste pasożyty 16 i 20 podtrzymują sie nawzajem

Tylko że tam akurat 16 nie jest pasożytem :))
                • Gość: mouset Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: 149.156.15.* 13.02.03, 14:12
                  Tym gorzej dla nas bo my mamy jeszcze 17
                • tymon2 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 13.02.03, 14:21
                  kuba203 napisał:

> Tylko że tam akurat 16 nie jest pasożytem :))

Kuba ty tak dobrze znasz GOP?
                  • kuba203 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 13.02.03, 14:41
                    tymon2 napisał:

> Kuba ty tak dobrze znasz GOP?

Ja wiem, czy dobrze? Czasem tam bywam... :))
                • Gość: memphis Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.mirkas.pl 14.02.03, 08:10
                  kuba203 napisał:

> > To prawie jak u nas dwa puste pasożyty 16 i 20 podtrzymują sie nawzajem
                  >
                  > Tylko że tam akurat 16 nie jest pasożytem :))

20 też nie jest pasożytem. Pasożytem, a właściwie wrzodem jest KZK GOP.
                  • kuba203 Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) 14.02.03, 23:29

> 20 też nie jest pasożytem. Pasożytem, a właściwie wrzodem jest KZK GOP.

No tak, to też fakt...
                    • Gość: mouset Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 15.02.03, 10:54
                      ... i Marek F Klimek hehehe
    • Gość: Misiek K Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.chello.pl 12.02.03, 21:48

> Tak w ramach ciekawostki dla Was - żebyście wiedzieli, że gdzie indziej
      > ludzie mają gorzej i też chcieliby mieć takie "problemy" jak rozdysponowanie
      > trójskładów na liniach ;-)
      >
      > Marek F.Klimek, główny specjalista d/s informacji i promocji KZK GOP popełnił:

hehe, wiesz, Memphis, ja sobie texty Klimka z pmt to czesto do poduszki czytuje
      jak mam depreche, bo po prostu takie wisienki jakie sie u niego zdarzaja to
      rzadkosc nawet w naszym zacnym kraju ;)
      • Gość: mouset Re: Cieszcie, że macie panią FS ;-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 12.02.03, 22:05
        Chętnie poznalbym gościa, i szkołe wyższą którą skończył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka