longwehicle 19.06.06, 23:24 Miełiłbym na "gorąco" te pierdoły które piszą ratlery i farfoncle Limby!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dex3 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 01:15 tylko jak tam zmiescisz wszystkie swoje utwory, zatrze sie Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 07:33 Dla waszych wypocin otwór jest za mały!!;o)0 Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 08:07 Nie wiesz kiedy następna konferencja prasowa pana ministra? Podobno ma pokazać jak dział fax i kserokopiarka, podobno nauczył go jego przyjaciel - prezes Portu Balice. W przyszłym roku, członkowie rządu mają rozpocząć kurs obsługi komputera, z tym, że nie wszyscy - ten najniższy wicepremier pozostanie przy arytmometrze na korbkę. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 10:39 a jak zdąży były minister Grzegorz K. to i chleba przyniesie...i pokroją i potem skopiować można i na koniec do niszczarki...bo to super urzadzenie... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 10:54 > Mieliłbym na "gorąco"... Mełłbym, panie "polonisto". Tego uczą w szkole podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 11:59 OOO co Ty powiesz;-)))Chyba do jakiejś specjalnej podstawówki chodziłeś;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:03 Do Weronki: A owszem, chodziłem do specjalnej szkoły. Do polskiej, w Polsce, takiej, która uczyła poprawnej polszczyzny. Zanim coś obśmiejesz sprawdź czy coś wiesz. Polecam Słownik Języka Polskiego PWN - mleć - /nie "mielić" bo takiego słowa nie ma/, wydanie z 2005 roku. Chyba nic się od tej pory nie zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen zmieniło się... 20.06.06, 13:05 słownik jęz. polskiego mielić (Wilga) cz. ndk VIIb, ~ony, pot., to samo co mleć. i jeszcze: słownik gwary uczniowskiej mielić (Europa) "mówić nieciekawie; nudna rozmowa" Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 13:11 cieszymy sie bardzo ze mamy na forum tak dobrze w poprawnej polszczyznie ksztalcona osobe a zarazem przypominamy netykiete: m.in. do zlego tonu nalezy wytykanie na forum bledow ortograficznych czy gramatycznych Odpowiedz Link Zgłoś
peteen na krakforum winno się pisać czystą polszczyzną 20.06.06, 13:13 niezły żart mi wyszedł, co? ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:18 krajowe, czy importowane? białe, czerwone, czy różowe? słodkie, półsłodkie, półwytrawne, wytrawne? a może, tak lubiane przez skksa, jabolki? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:35 ale ja mam szczęście - jeszcze nigdy nie palnąłem ortografa:)))) TYLKO jabolki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:47 szato de jabol... wyrażaj się Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:51 no ja nigdy JABOLKA winem bym nie nazwala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:52 czerwone, najchętniej półwytrawne. Kurde, jakie to stresujące, tak uważać czy się pisze poprawnom polszczyznom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:53 To trzeba mić we krwiach, ono musi płynąć, to przychodzi samo, popatrz na peteena i na mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:58 no zawsze patrzyłem z nieskrywanym podziwem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 13:58 luckystrike napisał: > czerwone, najchętniej półwytrawne. > > Kurde, jakie to stresujące, tak uważać czy się pisze poprawnom polszczyznom ;) To ja cie poprawie ale nie w ortografii tylko w winologi jako ksztalcona winiara. Nie ma wina czerwonego polwytrawnego. Wino czerwone jest czerwone i basta. Polwytrawne czy slodkie moga byc wina deserowe ale nigdy czerwone. I basta! Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:00 dzienki! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:00 jak bedziesz w Polszcze to zapraszam na słodkie czerone - sam smak - truskawkowe:) I nie gada mi tu bzdur, że nie ma czerwonego słodkiego - juz pare razy zgona mi ono nadało:) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:03 Ty to juz mi piwo wisisz a jak juz poprawiam to musze poprawic ze wino truskawkowe nie moze byc. Z truskawek wina sie nie robi bo jak sama nazwa wskazuje wino siem robi z winogron. A jak juz bendem to dam siem zaprosic na jakiekolwiek badziewie bo i tak towarzystwo robi wino a nie wino towarzystwo (choc czasem moze...) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:04 oj, to my ci pokażemy wtedy winka, o jakich się nie śniło nigdzie, poza Polską... Odpowiedz Link Zgłoś
luckystrike Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:12 a jak wino jest z winogron , to niech se będzie a my mozemy sobie nawet na te nasze mówić trusko albo japko smak się liczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:11 "...Z truskawek wina sie nie robi bo jak sama nazwa wskazuje wino siem robi z winogron.." Hehe! To znaczy kaca miałem po truskawkach? A jak przepedziłem przez aparaturę barz smaczne wino z jabłek - tylko trochę fuzlem capiące - peteen swiadkiem, to szpiryt wyszedł prima sort! a co? ta co po kiszeniu w baniaku to może nie wineczko? To co może to jaka trucizna? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:12 oni nam na słwo nie uwierzy, musi spróbować organoleptycznie, jak na sommelierkę przystało... Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:22 a ja na to jak na lato ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: na krakforum wino powinno sie rozlewac ;) 20.06.06, 14:00 no i przez te nerwy wyszly mi dwa "i basta" i tera bendzie niestylistycznie i znow siem bende caly dzien przez to stresowac.. chyba jednak troche popracujem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:26 Nareszcie rozumiem dlaczego to jest "netykieta". Do dobrego tonu należy robić błędy a do złego kogoś poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 13:28 ale kiedyś, za niewłaściwie wyartykułowane tu: soczewica, koło, miele, młyn - zabijano, dzis tylko zrzędzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: siła złego na jednego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:40 W porządku, równajcie do dołu skoro to Was uszczęśliwia. Ja wolę zostać w mniejszości która posługuje się poprawną polszczyzną. Na szczęście to jeszcze nie jest zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen zaś tam "siła złego"... 20.06.06, 13:46 jam nie twój wróg, a nawet delikatnie poparłem twe wywody... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: zaś tam "siła złego"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:48 Przepraszam, przez nieuwagę wyszło jako odpowiedź dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen to co, bronimy we dwóch? 20.06.06, 13:49 ale twa nas zje, a w każdym razie nadgryzie... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: to co, bronimy we dwóch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:56 Spróbójmy bronić, przecież to nasza, szwoleżerska specjalność bronić przegranych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: to co, bronimy we dwóch? 20.06.06, 13:58 Prawda, piszemy z wielkiej litery... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: siła złego na jednego 20.06.06, 13:51 Gość portalu: "z-mielony" napisał(a): > W porządku, równajcie do dołu skoro to Was uszczęśliwia. > Ja wolę zostać w mniejszości która posługuje się poprawną polszczyzną. > Na szczęście to jeszcze nie jest zabronione. Panie obrazalski, nikt specjalnie nie robi bledow ortograficznych. Jedni sa dobrzy w ortografii a drudzy w malarstwie (to tak na przyklad oczywiscie). Forum to nie wypracowanie w szkole a my nie nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:00 Jeśli chodzi o to zabijanie za niewłaściwe artykułowanie to przecież to dotyczyło szpiegów podszywających się pod Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:01 eee tam, zwykłych niemieckich mieszkańców Krakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:09 Pewnie też, ale głównie mieszkańców pogranicza z Prusami. Chyba zagalopowaliśmy się za daleko od niszczarki. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:11 ziobro zniszczył kartke papieru tak, jak zniszczył bunt krakowskich niemieckich mieszczan (nie umiejących wymówić: soczewica etc.), pod wodzą wójta Alberta, sam Władysław Łokietek... teraz dobrze? ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:12 Czy rak trzyma w szczypcach strzęp szczawiu, czy trzy części trzciny Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:14 przyszedł herbst z pstrągami i słuchał oszczerstw z wstrętem patrząc w przestrzeń przez szczelinę w strzelnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:16 Gżegżółka grzała grzańca, gdy grzmiący grzmiot gromko grzmiał grożąc grzesznikom. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:18 spod wiejskich strzech szło czechów trzech... Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:21 Takie teksty to po tych truskawkach bendziem trenowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:18 skks napisał: > Gżegżółka grzała grzańca, gdy grzmiący grzmiot gromko grzmiał grożąc > grzesznikom. Siadaj skks! Pała! Dawaj dzienniczek ucznia! Nie grzmiot tylko grzmot, niełuku! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:25 Mąż gżegżółki w chaszczach trzeszczy. W krzakach drzemie kszyk... A w Trzemesznie straszy jeszcze Wytrzeszcz oczu strzyg... No... przeczytaj łotrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:28 Czytam i bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:30 Był czas mrusztławy, ślibkie skrątwy Na wałzach wiercząc świrypły, A mizgłe do cna boroglątwy I zdomne świszczury zgrzypły. Mój synu, Żabrołaka się strzeż Co szponem drze, w paszcz chapa! I dziubdziuba się bój! Zgroźliwego też Unikaj Bandrochłapa! Swój miecz żarłacki jąwszy w dłoń, Na wrażych śmiardłków żarty Szedł w noc, trwał w dzień o pampamu pień W ychliwych myślach wsparty. A w myślach onych trwiąc, czuj duch! Żabrołak z płogniem w oku Świszłap! I brnie przez tołszczy pnie I grzbyka nań w pokroku. Raz, dwa! Raz, dwa! Rąb klingo zła, Żarłacka, opak zbrodom! Na śmierć go w ziem! I zrąbł, i z łbem Pogalopysznił do dom. Tyś żabrołaka zrąbł? Pójdź, pójdź, Promieńcze, w me objęcia! O, świękny dniu! Wycz hej! Wycz hu! Krztuchotał do dziecięcia. Był czas mrusztławy, ślibkie skrątwy Na wałzach wiercząc świrypły, A mizgłe do cna boroglątwy I zdomne świszczury zgrzypły. R.Stiller (przekład Jabberwocj=ky) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:33 Tegom nie znał:) A znam ... wszystko:) Przygwoździ Bździągwa gwoździem źdźbło, to pobździ ździebko przez to źdźbło. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:35 kiedys ci powyższy text wyrecytuje pięknie... ps. dlaczegoś nie został Herdegenem? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:36 bo z mówieniem mam problemy:( i czerwienie się:( Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:36 Bo Herdegen pierwszy został Herdegenem. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:37 i co, opłaciło się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:44 Wspaniałe. Szczególnie to "pogalopysznił" "Promieńcze". Muszę przeczytać ponownie ale teraz, niestety, czas wrócić do przykrej pospolitości, która skrzeczy i wymaga ode mnie wykonywania pracy zarobkowej. Kłaniam się. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:45 niskie ukłony dla Pana i Żony... ps. wyrecytuję i Panu, to moje ulubione tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:19 Z historii "bardzo dobrze". /Teraz chyba jakieś inne stopnie stawiają./ Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:21 Bóg Ci zapłać, to nadal... bardzo dobra ocena ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 13:32 czy rozmawiajac, dyskutujac w realu z ludzmi tez im wytykasz bledna wymowe, skladnie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:13 Wytykać wrozmowie to raczej nie ale co sobie o nich pomyślę to moje. Czym innym jest słowo mówione a czym innym pisane. Już Kaziuk Bartoszko w "Konopielce" jak pisał to nie rozmawiał z synem tłumacząc mu, że teraz się pisze a nie czyta. A weźmy na przykłąd takiego peteena. Pisze wszystko małymi literami ale mówi już normalnie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:15 ale się uczę, coraz częściej używam WIELKICH liter... Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 14:17 > A weźmy na przykłąd takiego peteena. > Pisze wszystko małymi literami ale mówi już normalnie. a bo On jako piszący wyjatkowo gupi jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:16 Tak, uważam, że to jest mój obowiązek. Ale rzadko to robię bo przeważnie nie mam takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 13:36 Gość portalu: "z-mielony" napisał(a): > Nareszcie rozumiem dlaczego to jest "netykieta". > Do dobrego tonu należy robić błędy a do złego kogoś poprawić. I dlatego wielu forumowiczów i -czek ma gdzieś netykietę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: O rany! IP: *.chello.pl 21.06.06, 06:11 Jadźka, nigdy bym cię nie posądził, że ty obstajesz za taką etykietą! To tak wygląda, jak - wybacz - wypowiedź tego posła osła (dawniej osieł), który ogłasza, ze skoro jego dziadek skończył studia, to wystarczy (i on już nie musi). Bez przesady, rzecz jasna. Czepialstwo tęp i przypalaj (zażegaj). Ale tu się zdarzają, niestety często, rzeczy karygodne, a w każdym razie niedoposzczalne. Poza tym jest trochę seniorów pośród nas, od których młodzież będzie się uczyć ortograficznej nonszalancji?! Niedbalstwa? Widzisz, kultura dawniejsza różni się od współczesnej właśnie przez niedbalstwo. Także przez lekceważenie elementarza. No i mamy takie kabarety, w których występujący nie posiadają podstawowego przygotowania aktorskiego i wokalnego. Ba, nawet w teatrach pożal się boże aktorzy mamroczą miast wymawiać, bo ich mistrzowie na PWST uznali, że to sprawa drugorzędna. To sprawa stała się ważna: kto po której stronie. Nawet to co mówi zeszło na drugi plan. Oczywiście, ten zmełty może sobie być, choć ja wolę zmielony niż zmełty. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: O rany! 21.06.06, 09:38 Gość portalu: Irek napisał(a): > Jadźka, nigdy bym cię nie posądził, że ty obstajesz za taką etykietą! Chyba nie zrozumiales mojej wypowiedzi...i nie rozumiesz zasady rowniez. Jest bardzo, bardzo malo ludzi ktorzy uzywaja perfekt polszczyzny. Gdyby sie chcialo moznaby sie do kazdego prawie postu dostosunkowac... Nie glosze zalet robienia bledow ortograficznych, staram sie nie robic ich i mnie w oczy kluje jak widze papierz zamiast papiez... a juz meł czy mielił - to juz wogole przesada aby wytykac... tym bardziej ze poprawiacz sam zrobil bład i napisal z dwoma ł. Gdy widze błedy nie poprawiam, bo na forach chyba chodzi o sens wypowiedzi a nie poprawianie błedow ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: O rany! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:21 jadzka42 napisała: >poprawiacz sam zrobił błąd i napisał z dwoma ł< "Poprawiacz" nie zrobił błędu. Mełł pisze się przez dwa ł. Jeszcze jedno, każdy wyraz napisany z błędem jest wyrazem napisanym z błędem, niezależnie od tego czy to "papierz" czy "mielił". Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 20.06.06, 22:17 No i widzisz "cieniasie";-))Peteen utarł Ci nosa;-)A ja dopowiem że niestety nie masz racji a po specjalnej szkole "specjalny" zostałeś na resztę życia;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:27 Niestety, Weronko, poza nieznajomością ortografii masz też trudności z rozumieniem czytanego tekstu. Może spróbój jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 21.06.06, 09:39 kotlet!!! twoja ortografia jest pod psem,widać reke Giertycha!! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 27.06.06, 21:43 A o uzusie językowym słyszałeś o kolokwializmach?;-))Chyba nie.Więc czepiaj się tramwaju lepiej;-)A jak nie to polecam porady profesora Miodunki i Instytutu Polonijnego w Przegorzałach;-)Podać Ci numer żebyś się umówił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:58 Pomimo upałów tyle enrgii... no, no. Ale propozycja numeru na forum to chyba zbytnia śmiałość. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 27.06.06, 22:05 Klimatyzację mam w domu;-)Z profesorem możesz się umówić kontaktując przez Instytut.Ja załatwiłam to trochę prywatnie,ale to dlatego że zależało mi na wyjaśnieniu tej kwestii.Sprawa jest taka sama jak z "poszedłem" i "poszłem".Obie formy poprawne.Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "z-mielony" Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:23 Co się stało z niszczarką? Wątek, excuse le mot, zdechł? Szkoda, miło było poprzekomarzać się z weronką77 lub jadźką42. To bardzo odświeżające. Mam też sprawę do peteena. Co z obiecaną, osobistą recytacją Stillera? Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eska Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:10 a co z humorem ? ___________________________________________ michalkiewicz.pl/gaz_xx-12-2004.php Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... 27.06.06, 19:57 Relatywizm moralny Dni mijają nam na radosnym oczekiwaniu na dynamiczną reakcję ministra Ziobro na doniesienia w sprawie nielegalnego finansowania kampanii bardzo wpływowych polityków PiS - Michała Kamińskiego, Adama Bielana oraz Konrada Szymańskiego. Oto czego w ciągu ostatnich kilku dni nie zrobił PiS: - minister Ziobro nie przyniósł niszczarki w celu pokazania jak szybko politycy PiS mogą zniszczyć istotne dla sprawy dokumenty, - Jarosław Kaczyński nie powiedział, że ufa doniesieniom o rzekomych nieprawidłowościach, - prokuratura nie dokonała przeszukania biur poselskich w.w. posłów ani firm podejrzanych o uczestnictwo w nielegalnym procederze. Oskarżenia o relatywizm moralny są w tym miejscu z pewnością nietrafione gdyż, jak powszechnie wiadomo, doniesienie złożone przez znanego z prawdomówności Jacka Kurskiego są dużo bardziej wiarygodne niż te opisane przez polskojęzyczne media sterowane przez lumpeninteligencję. 27.06.2007 SD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:59 wątek bajkopisarzy ? ______________________________________________ miniurl.pl/13073 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuńkaL Re: Chcę taką niszczarkę jak Ziobro pokazywał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:51 Dlaczego bajkopisarzy - ja nie nadążam. Odpowiedz Link Zgłoś