Gość: ala heh a KZKGOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 09:07 Rok reaguje na sytuacje pernamentnego przepełnienia autobusu stale o tej samej godzinie. Drugi, trzeci przystanek i zero szans wejście do autobusu, a następny bus też dopiero za 30 minut, wliczając tylko 10 minutowe spóźnienie, a niestety regularność spóznień była taka że przyjezdzał najczęsciej z 25 minutowym spóźnieniem 5 minut przed planowym następnym... Ja nie rozumiem czy kraków jest taki bogaty ze myśli ze tym sposobem bedzie taniej czy po prostu śląsk tak biedny ?? Może to wina od lat kulejących tramwajów, które stają się tylko coraz to bardziej tylko dodatkiem komunikacyjnym, ale za ten stan to chyba trzebało by pod ministerstwa w wawie wrzawe robić bo głosu stąd nikt już nie chce słuchać bo boją się tylko górników i tego co ludzie zrobią gdy już całkiem służba zdrowia stanie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
filimer Re: heh a KZKGOP 20.06.06, 13:19 Fakt faktem, rozwiązanai komunikacyjne na Śląsku są tragiczne. Moim zdaniem powinno się wywalczyć dla GOP fundusze unijne na remont torowisk i rozwój sieci tramwajowej oraz przypilnować tramwaje, aby nie jeździło nimi tylu gapowiczów. Uważam, że są możliwości właśnie dla tramwajów. Natomiast co do niekórych linii na KZK GOP - to np. na docinku Gliwice-Mikołów nie jest najgorzej;) Poza GOP zaś sprawnie zorganizowana jest komunikacja w Tychach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybitwy... Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: 217.154.243.* 20.06.06, 09:25 Mieszkam w tym rejonie i musze przyznac, ze komunikacja zwlaszcza w weekendy oraz poza godzinami szczytu to prawdziwy horror. Swietny pomysl!Wreszcie sie cos zaczyna dziac i zmieniac a MPK zafunduje nam prawdziwa rewolucje!Tak trzymac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eski Drogie MPK, rozczulacie mnie... :-) IP: 89.187.224.* 20.06.06, 10:48 Śmieszne to bardzo. Wystarczy po prostu uruchomić linie tam gdzie ich nie ma a nie się ośmieszać. Czasami mam wrażenie że jak ktoś wyznaczył linie 20 lat temu to uważacie że jest dobrze, i żaden żalosny pracownik MPK nie zauważa że miasto się rozbudowuje, zmienia i zmieniają się potrzeby... Przykładów jest zapewne dużo , ja podam dwa: 1.Ulica Kobierzyńska, chociażby okolice Torfowej, prawie że środek miasta, do Ronda Grunwaldzkiego z jakieś 10 minut... i co? Uwaga! Nie da się dojechać do centrum bez przesiadki!!! I nie jest to jakaś dziura, codziennie mnóstwo ludzi pokonuje tą trasę.... 2. Okolice Górki Narodowej, przy Alei 29 listopada, jak wypada się na trasę warszawską, po jednej i drugiej stronie nowe osiedla. Też już pewnie ładnych kilka tysięcy mieszkańców. Zgadnijcie czy jest stamtąd bezpośredni autobus do centrum miasta? Zgadliście. Nie ma! Są jakieś strefowce. Do tego często te małe kurniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Drogie MPK, rozczulacie mnie... :-) IP: *.koko / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:31 ale za to masz doskonałą sieć połączeń autobusowych i tramwajowych pod kombinat z osiedli budowanych 20-30 lat temu :) A MPK ci powie, że oni nie wyznaczają tras (trasy już są, a jedynie miasto się zmienia). A Tajster i ekipa z ZDiK to za cienkie bolki, by umieć coś porządnie zrobić/zmienić nie rozpieprzając za bardzo tego, co już jest. Powstawanie nowych osiedli przy Kobierzyńskiej czy Górce to prawdziwa anomalia urbanizacyjna. Po części winni są też sami mieszkańcy i developerzy, którzy kupują wszystko jak leci i nie patrzą na planach, czy będzie miejsce na przystanki i pętle autobusowe. A te plany też ktoś z miasta akceptował... Odpowiedz Link Zgłoś
filimer Re: Drogie MPK, rozczulacie mnie... :-) 20.06.06, 13:13 To niech matoł developer wliczy sobie w koszty zbudowania pętli autobusowej albo torów tramwajowych. MPK w Krakowie należy do najlepiej zorganizowanych w tym kraju, z nowoczesnym taborem, dobrze rozwiniętą siecią komunikacyjną i całkiem dobrymi rozwiązaniami infrastruktury drogowej. Każdy co bardziej inteligentny ZROZUMIE, że nie wszystkie autobusy mogą jechać przez centrum, bo zakorkowałoby to totalnie dorgi i przystanki. Wogóle centrum powinno być zarezerwowane wyłącznie dla tramwaju. Autobus podjeżdża na Grunwaldzkie lub na Kleparz bądź rondo mogilskie (Jak to robi Np. 501 czy 132) i stamtąd do centrum dojeżdża się tramwajem. Krakusy by chciały żeby MPK woziło ich tyłki jak taksówka. Nie podoba się? Prosze bardzo, wsiadaj do samochodu, stój w korkach, duś się pół godziny i szukaj miejsca do parkowania jak komunikacja miejska jest taka zła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eski Re: Drogie MPK, rozczulacie mnie... :-) IP: 89.187.224.* 20.06.06, 14:06 No właśnie. I takie myślenie mnie przeraża : "niepodoba ci się to nie jeździj". A przecież chodzi o to żeby wszyscy byli zadowoleni. I nikt nie chce żeby autobusy jeżdziły charytatywnie; MPk kasuje za bilety, które wcale tanie nie są... A co mają deweloperzy do pętli? Budują gdzie się da. Proste. A to gdzie się da zależy chyba od miasta, które powinno mieć jakieś wizje zagospodarowania przestrzennego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergiel Jak to co? IP: *.acn.waw.pl 20.06.06, 10:58 Kupią telefon za 90 PLN, albo za 50 karta za 5. A jak nie ma na to, to wątpię, by miał na jeżdżenie komunikacją miejską Odpowiedz Link Zgłoś
clever Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele 20.06.06, 11:14 A pokaż mi choć jendego obywatela tego kraju,który nie ma telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek W Krakowie jak zwykle głupieją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:17 Ich nie pomysły zawsze wywoływały nutkę politowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo Re: W Krakowie jak zwykle głupieją. IP: 194.78.236.* 20.06.06, 12:49 a ty glabie skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: W Krakowie jak zwykle głupieją. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 13:52 Właśnie z Krakowa. I mam dość tutejszej głupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basic Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: 83.238.237.* 20.06.06, 11:25 PoPomysł świetny, życzę aby udało się wdrożyć w życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggie Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 20.06.06, 11:54 to niech sobie wreszcie kupia XXI wiek mamy do cholery!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enion Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.06, 11:59 hm... ciekawe ile ta cala komedia dla pasazera wyniesie? i gdzie beda zlokalizowane te wezly przesiadkowe? znajac zycie to pewnie z nich tez bedzie trzeba dzwonic po cos:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.access.telenet.be 20.06.06, 12:12 W Belgii belbusy sa w uzyciu od lat,jednak nie ciesza sie szczegolna popularnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.autocom.pl 20.06.06, 12:57 największą zabawę będą miały szczeniaki które będą dzwonić i zamawiać telebusy. tak samo jest w koropracjach taxi. szczeniaki mają niesamowitą zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busterNH Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:59 a to ktos ni ma jeszcze telefonu?? ;D to jest rozwiazanie nowczesne dla ludzi ktorzy umieja uzywac tel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.06.06, 13:02 Ten pomysł to niewypał. Zamiast pomyśleć o usprawnieniach już istniejącej komunikacji, to wymyśla się jakieś dziwaczne rozwiązania. A może by tak szersze drogi, więcej parkingów, ścieżki rowerowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.168. / 212.38.197.* 20.06.06, 13:07 Takich juz chyba nie ma. Wczoraj widziałem na moim osiedlu kloszarda, który szukał puszek po piwie i kartonów w smietniku. Po kilku minutach nurkowania w kolejnych śmietnikach zadzwonił mu telefon komórkowy, który ten odebrał pogadał pare minut i wrócił do swojego zajęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
jan_r_k Chyba taniej kupić każdemu merca... 20.06.06, 13:52 Coś mi się widzi, że urzędnicy z Brukseli mogliby zaoszczędzić kupę szmalu gdyby każdemu, kto zadzwoni po autobus, dać klucze do nowego merca... Jan K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Chyba taniej kupić każdemu merca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:18 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK W poznaniu nie lepiej IP: *.icpnet.pl 20.06.06, 14:29 Bilety po 1,30 na 10min i gdzie nie spojrzeć to remontują tory i jeźdzą tylko linie wahadłowe. MPK Miejskie Przedsiębiorstwo telekomunikacyjne=MPTK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piczy Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:53 ta, moga jeszcze puszczac znaki dymne, losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Co Placi Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.quinnpumps.com 20.06.06, 14:54 Mieszkam w miescie gdzie "TO funkcjonuje". Autobusy woza powietrze a podatnik placi. Trudno o durniejszy pomysl. Ggatuluje .Glopota nie zna granic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donosiciel Najpierw przywrócić normalność. IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.06.06, 14:55 Ja bym bardziej postawił na usunięcie starych Ikarusów, przegubów z linii miasta. Np. 184, 174. Po podróży tymi środkami komunikacji mam mdłości i wychodzę z pojazdu na trzęsących się nogach, jakbym wypił pół litra. Można dostać choroby morskiej, tak w nich trzęsie. Drugą rzeczą, którą bym zrobił, to pozbył się problemu picia alkoholu w środkach komunikacji miejskiej. Przecież mamy ustawę o wychowaniu w trzeźwości, a nasze środki komunikacji, tak tramwaje jak i autobusy, stały się owoźnymi lumpiarniami, z kłopotliwym pasażerem, na którego nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Śmietana TO APSURT!!!! IP: *.akk.net.pl 20.06.06, 15:08 Myślałem rze rzeby jehać ałtobósem tszeba czekać na pszystanku a ńe dzwonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertarian80 Co za pierd*lniety pomysl IP: *.nwrk.east.verizon.net 20.06.06, 15:22 Szczegolnie przy dzisiejszych cenach benzyny. Taka usluga juz istnieje od lat - nazywa sie TAXI... Odpowiedz Link Zgłoś
jule Niedoinformowana Gazeta 20.06.06, 15:28 System ten funkcjonuje od wieeeeeeelu lat w wieeeeeeelu miastach i miasteczkach Niemiec. W samej Westfalii kilkanascie miast z powodzeniem utrzymuje ten system na niektorych liniach od conajmniej siedmiu lat. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Niedoinformowana Gazeta IP: *.ghnet.pl 21.06.06, 08:11 Czy w tych "wieeeeeeelu miastach i miasteczkach" są linie do których notorycznie nie można wsiąść ze względu na przepełnienie? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiku miku Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: 195.182.20.* 20.06.06, 16:02 ze świecą szukać... tak głupiego komentarza dawno już nie widziałem. może przed dopuszczeniem do napisania posta zrobić tak każdemu jakiś test na inteligencję, żeby dzieciaki nie mogły niczego dopisywać i nie śmieciły tutaj?.. trochę starsze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:02 No k*rwa nie dogodzi tym ludziom no... <_< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: *.net.pl / *.crowley.pl 20.06.06, 16:10 no to mają lipe :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Po Florencji i Genui system autobusów na tele IP: 85.198.227.* 20.06.06, 16:41 To wyślesz priorytet na poczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aHorn Jaka Genua, normalne Anrufsammeltaxi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.06, 17:15 Od 15 lat jezdza takie w poludniowych Niemczech. Mikrobusy jezdza wedle taryfy miejskiej, zatrzymuja sie tam, gdzie 15 min. przed odjazdem bylo zgloszenie - w dzielnicach gorskich swietnie sie sprawdzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Jaka Genua, normalne Anrufsammeltaxi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 17:23 Przeniesmy Krakow do poludniowych Niemiec. Dobre haslo wyborcze dla... Odpowiedz Link Zgłoś