Dodaj do ulubionych

omijac Patagonie!!!!!

23.06.06, 17:54
Drodzy Forumowicze, radze Wam z daleka omijac pizzerie w Pasazu Ruczaj. 2
tygodnie temu przemila pani kelnerka ochlapala mnie sokiem porzeczkowym!!! To
bylo apogeum pobytu w tym cudownym miejscu. Zanim ta nieszczesnica dotarla do
nas z soczkiem moj maz probowal zamowic przez 10 minut pizze i co? slabo mu
szlo, bo paniom baaardzo trzesly sie rece podczas przyjmowania zamowienia,
ale udalo sie przyjely, na nasze nieszczescie! Generalnie to chyba jakis
mlodzienczy parkinson wszystkie kelnerki opetal, no bo skad ten sok na mojej
spodnicy?! Pani kelnerka po dokonaniu niecnego czynu kazala mi isc do swojej
"menadzerki" i poskarzyc na nia. Co oczywiscie zrobilam! A kelnerka przybiegla
za mna i rozkosznie podnoszac lapki mowila: "to ja, ja zrobilam!!!";-)Poczatek
gehenny z tymi dziwnymi ludzmi jest taki, ze przynioslam im pochlapane ubrania
do prania. Odebralam juz zakiet i koszule meza. Ale spodnica nie zniosla tego
dzielnie, wciaz sa plamy. Ale slodka pani kelnerka mowi, ze nie widac... A i
material jakis taki sprany sie zrobil, ponoc 3 razy oddawana byla do pralni!
Doradzcie prosze co zrobic, bo nie chce odbierac spodnicy w takim zlym stanie,
przyszlam w koncu do nich w nowej! I to chyba wszystko moja wina, no bo po co
ja tam szlam?!
Obserwuj wątek
    • mrowka60 Re: omijac Patagonie!!!!! 23.06.06, 21:36
      Nie odbieraj kiecki! zażądaj zwrot kasy za nia, jesli masz paragon pokaz ile
      kosztowala.Wscieknij sie! Masz do tego prawo za takie potraktowanie Ciebie.Ja
      bym im nie odpuściła.
      Co do samej tej knajpy to byłam dwa razy i o jeden raz za duzo.Obsługa godna
      pożałowania,brudne stoliki,resztki zeschnietej pizzy i do tego rozpuszczajace
      sie lody ktore nieciekawie wygladaja w tej ich lodowce.A dzis np widzialam
      Pania, ktora chyba sie tam zatrudnila i robila pizze, upadl jej jakis dodatek do
      pizzy na podloge, podniosla go i przyklepala na spod od pizzy, to jest to!
      • aska100 Re: omijac Patagonie!!!!! 24.06.06, 19:47
        Hej, niestety zazadalam zwrotu forsy, paragonu niestety nie mam, ale pani
        kelnerka stwierdzila, ze na nich sie nie bede dorabiac. To, ze brak im
        doswiadczenia w pracy jest zrozumiale, ale z takim chamstwem to dawno sie nie
        spotkalam. Pani menadzerka z kolei mnie unika, pewnie podobnie jak ja widziala
        plamy. Wczoraj mnie to dobilo, zobaczymy co mi doradza w Federacji
        Konsumentow... A w ogole to dzieki za wsparcie! A w Patagonii tez bylam 2 razy,
        ten drugi to wlasnie byl ten o jeden raz za duzo ;-).
        • frogi5 Re: omijac Patagonie!!!!! 28.06.06, 08:15
          Uderz do Federacji Konsumentów. Gdyby mnie to spotkało to bym chyba nie odpuściła.
          Może dla świętego spokoju ale pozostałby niesmak.
          DAj znać jak uda Ci się coś wskórać. Ja trzymam kciuki! Powodzenia.
          Ps. Opisanej wcześniej bezczelności nie che mi się nawet komentować.Szkoda nerwów.
          • mrowka60 Re: omijac Patagonie!!!!! 28.06.06, 08:50
            Federacja Konsumentów średnio jej pomoże:(, bedzie się bawić w wysyłanie listów
            poleconych których i tak nie odbiorą i na koniec zostanie z taka kiecka i
            niesmakiem:(
    • geoanja Re: omijac Patagonie!!!!! 24.06.06, 13:41
      hej

A ja bylam juz dwa razy i nadal tam mam zamiar chodzic. PIzze jadlam byla super. szybko nie czekalam dlugo. a lody maja super!!!! i wsyztskim polecam. cena lodow na galki (1,70) spora ale milym zaskoczeniem jest wielkosc lodow;)to sa wielkie galki.

hm... a wypadki no coz niestety sie zdarzaja... kazdy jakos zawsze zaczynal prace. jednym wyjdzie to lepiej innym gorzej. Dajcie im szanse.
      a co do spodnicy to...sprobuj wydebic od nich kase

pozdrawiam
      Zadowolona z Patagonii
      ps. nie widzialam tam jeszcze brudnych stolokow!!!!
    • mufassa a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 25.06.06, 19:01
      - pizza jest pyszna, w życiu lepszej nie jadłam - prawdziwa, bardzo dobrze
      doprawiona a przede wszystkim cienka! no i duża :) jeśli ktoś lubi sery
      pleśniowe polecam 20tkę

- zawsze trafiałam na __czysty__ stolik a byliśmy tam już dużo razy

- a co do obsługi - widać gołym okiem, że dziewczyny się dopiero uczą :)
      jedna z nich jest bardziej rozgarnięta niż reszta... ale jedna jest beznadziejna
      i staram się jak mogę żeby nas nie obsługiwała :-P (chyba na tą trafiłaś -
      domyślam się po opisie tak durnego, nieokrzesanego zachowania)

BTW, ciekawe jak długo się utrzyma lokal - zarówno patagonia jak i winiarnia -
      pizzeria i cukiernia po drugiej stronie osiedla (od szuwarowej) już się
      "wyniosły"...

pozdrawiam
      • mrowka60 patataj patataj patagonia 25.06.06, 22:53
        Spoko, pizza może komuś smakować-kwestia gustu rzecz jasna:)
        Stoliki?- cóż, byłam dwa razy.Raz się kleiło siedzenie to niby skórkowe, innym
        razem usiadłam na zewnątrz i stolik był poprostu brudny.Spoko, zdarza się ale z
        drugiej strony za to dostaja pensję(jaka by nie była) i stoliki muszą być zawsze
        gotowe na przyjęcie drugiego klienta, sprzata sie na bierząco.Tym bardziej chyba
        powinien na to zwracac uwagę własciciel...
        Rozumiem to , ze moga się uczyć i mozna im dać szanse ale nie kumam takiego
        zachowania odnośnie tej kiecki!Porządny lokal-podkreślam PORZADNY! powinien
        zachować się na poziomie i zrobić wszystko by klientka wyszla zadowolona i
        wrocila nie zaleznie od sytuacji z kiecka.A to poprostu wiocha, obsługa też
        wiocha, moze oprocz jednej dziewczyny faktycznie, która się chyba tam zagubiła i
        pewnie się nie raz zastanawiała co ona tam robi?:)

Olej jakies menadzerki i te pseudo kelnerki! Gadaj z włascicielem!! ja bym na
        twoim miejscu tam tak gebe darla , ze dla swietego spokoju oddali by kase...:)

• janosik47 Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 26.06.06, 21:36
        jesli lubisz 'cienkie' to polecam Cyklopa na Mikolajskiej, moim skromnym zdaniem
        bez konkurencji w Krakowie ...
        • emrg Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 26.06.06, 22:04
          ja po waszych sugestiach korzystam z salwatorskiej Rosy, jak dla mnie numero uno jeśli chodzi o cienkie ciasto! ;)

a jeśli na grubym to Kliny pod Dębami
          • janosik47 Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 27.06.06, 20:02
            a mozesz podac blizsze namiary na Rose?
            • emrg Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 27.06.06, 22:18
              Pizzeria Rossa
              krakow.naszemiasto.pl/kontakty_adresy/60469_41.html
        • limet Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 27.06.06, 10:14
          akurat za Cyklopem nie przepadamy
          • julaa Re: a ja polecam, no - z małym minusem ;-) 29.06.06, 21:29
            moim zdaniem cyklop to najlepsza pizzeria. bardzo mila obsluga-jestesmy stalymi
            klientami, zawsze zmieniamy zamowienie czyli jak to sie mowi "zdziwiamy", nigdy
            nie ma najmniejszego problemu. kiedys ktos sie pomylil przy zamowieniu i nie
            dodal jednego skladnika: przprosiny+napoje gratis
            ogolnie nie lubie pizzy i jem gdy nie ma wyboru ale cyklop to nie pizza, to
            niezykla pizza...
    • aska100 Re: omijac Patagonie!!!!! 29.06.06, 21:49
      ja tez uwielbiam Cyklopa, chodze tam od paru lat i wpadki nie bylo ani jednej;
      natomiast 2 proby zdradzenia tego lokalu skonczyly sie w moim przypadku totalna
      porazka. Kiedys znajomi namowili mnie na pizzerie Dominium na Rynku i znalazlam
      wlos. No a teraz ta akcja z Patagonia... Wiem juz co zrobic w tej sytuacji, bo
      napisalam do rzecznika praw konsumenta. Narazie nie opowiem w szczegolach, w
      kazdym razie czekam na ruch z Patagonii. Pozdrawiam
    • ramazzotti20 asiu droga 01.07.06, 16:14
      czy z powodu sukieneczki Twej powabnej skreslić należy całą ich robotę? Pizza
      nie jest zła a lody są bombowe!!!!!!!!!!
      • mrowka60 Re: asiu droga 01.07.06, 19:57
        To nie kwestia kiecki tylko chamskiego zachowania personelu!gdyby się zachowali
        na poziomie to droga Asia(gdyby jej pizza smakowała lub cokolwiek) wrociła by
        tam.Takie zachowanie zraża.
        • ramazzotti20 WYROZUMIAŁOŚĆI WIĘCEJ LUDZIE 01.07.06, 23:36
          chamskie nie były tylko zestresowane i totalnie zielone - były brane z
          ogłoszenia, zero doświadczenia zero obycia zero kontroli nad panelem dotykowym i
          nabijaniem , z czasem się wyrobią.

WYROZUMIAŁOŚĆI WIĘCEJ LUDZIE

p.s. jakby Jezusa ktoś ochlapał podając mu do stołu to by zareagował maxymalnie
          pozytywnie (jest zresztą nawet przypowieść o usługiwaniu do stołu)
          • mrowka60 Re: WYROZUMIAŁOŚĆI WIĘCEJ LUDZIE 02.07.06, 09:19
            Może i się wyrobią a może i straca prace albo spotka jeszcze kogos to samo co
            spotkało tamtą dziewczynę. Ciekawe gdzie był własciciel tej całej Patagonii i
            czy wiedział, ze miał miejsce taki incydent w jego knajpie?
          • janosik47 Re: WYROZUMIAŁOŚĆI WIĘCEJ LUDZIE 02.07.06, 22:18
            ta to moze tak paru ochotnikow/ochotniczek sie zglosi coby obsluga mogla
            potrenowac ... jak ja ide do knajpy to bynajmniej nie po to coby na mnie szkolic
            personel ...
            wyrozumialosci? Jezus? o czym Ty piszesz? ze niby jak ktos cos na mnie wyleje to
            mam zareagowac pozytywnie, ladnie podziekowac i dac duzy napiwek?
            Jak na moj gust to cos tu nie gra, aska poszla zjesc pizze a zostala czymstam
            oblana i Ty sie dziwisz ze jest wkurzona?
            A tak na marginesie to duzo wiesz nt obslugi, jestes wlascicielem? pracujesz
            tam? jesli tak to nalezaloby chyba sprobowac najpierw przeprosic aske - nie?
            Cala ta akcja raczej chluby lokalowi nie przynosi ....
            • ramazzotti20 OJ WY KOCHANI KLASA ŚREDNIA 06.07.06, 17:56
              To osiedle to klasa średnia - nosnik gospodarki i miernik dobrobytu wiec sie
              dziwicie ze ceny duże? Napędzacie gospodarke kochani wiec ceny są jakie są.

Jak oblali powinni oddać kieckę do pralni ktora znajduje sie tuz obok i
              paragonik pokryliby ludzie co oblali - trza było grzecznie poprosic o wlasnie
              taki zwrot gotowki.

Ja nie robie w patagonii ale mam gastronomie w 1 palcu i to są standarty a jak
              ktos ich nie przestrzega - jego strata

wlascicielami knajpy sa najprawdopodobniej włosi a prowadzi to polka co włosku
              parlare z kolegą pizzerem z włoch.

pozdrawiam klasę średnią! dobra rada - im mniej kobieta ubrana tym bardziej
              podziwiana :D pzdr
              • aska100 Re: OJ WY KOCHANI KLASA ŚREDNIA 07.07.06, 08:48

ramazzotti20 napisał:

> To osiedle to klasa średnia - nosnik gospodarki i miernik dobrobytu wiec sie
                > dziwicie ze ceny duże? Napędzacie gospodarke kochani wiec ceny są jakie są.
                >
                > Jak oblali powinni oddać kieckę do pralni ktora znajduje sie tuz obok i
                > paragonik pokryliby ludzie co oblali - trza było grzecznie poprosic o wlasnie
                > taki zwrot gotowki.
                >
                > Ja nie robie w patagonii ale mam gastronomie w 1 palcu i to są standarty a jak
                > ktos ich nie przestrzega - jego strata
                >
                > wlascicielami knajpy sa najprawdopodobniej włosi a prowadzi to polka co włosku
                > parlare z kolegą pizzerem z włoch.
                >
                > pozdrawiam klasę średnią! dobra rada - im mniej kobieta ubrana tym bardziej
                > podziwiana :D pzdr

droga ramazzotti20, mam nadzieje, ze nie zrozumialas, ze bylam negrzeczna.
                wlasnie tego, czyli prania domagalam sie od pani menadzer, co to niby po wlosku
                gada. a o interesach w polsce to chyba niewielkie ma pojecie... po pierwsze
                kiedy pokazalam jej moja spodnice to nawet nie wstala od stolu, tylko od razu
                wypalila, ze ja musze zrozumiec, ze takie rzeczy sie zdarzaja! chyba za dlugo
                pracowala jako pomoc domowa we wloszech, bo z ludzmi to chyba ona miala niewiele
                do czynienia. A spodnice i pozostale popryskane rzeczy zostawilam jej do prania.
                Problem w tym, ze w punkcie obok oddali nieuprana spodnice, poniewaz nie dali
                rady (ach te cekiny)... zaniesli wiec do innej pralni. Po 2 tygodniach mialam ja
                odebrac i okazalo sie ze plama zostala w postaci zacieku. Nie odebralam tej
                spodnicy, pomimo tego ze niesamowicie uprzejma kelnereczka probowala mi wmowic
                ze nie widac plamy!!! Nie mow mi, ze bys sie nie wsciekla! A i jeszcze
                kelnereczka stwierdzila, ze "mieszam ich z blotem". Zaczelam dopiero po tej
                ostatniej akcji z odbiorem spodnicy! i nie mam zamiaru im tego darowac.
                pozdrowionka
                • ramazzotti20 Re: OJ WY KOCHANI KLASA ŚREDNIA 09.07.06, 11:19
                  ok przekonałaś mnie - byle grzecznie i po chrześcijańsku bo w końcu jesteśmy
                  tutaj aby kochać bliźniego nawet jak on nas nie kocha :)

a tak na marginesie kochanie Ty moje to jestem TEN ramazzotti bo to taki
                  piosenkarz jest, ale no problem nie gniewam się ;)

całusy w Twoją śliczą twarzyczkę asiu i pozdrowionka dla męża i dzieci!
                  • aska100 Re: OJ WY KOCHANI KLASA ŚREDNIA 10.07.06, 09:38
                    ramazzotti20 napisał:

> ok przekonałaś mnie - byle grzecznie i po chrześcijańsku bo w końcu jesteśmy
                    > tutaj aby kochać bliźniego nawet jak on nas nie kocha :)
                    >
                    > a tak na marginesie kochanie Ty moje to jestem TEN ramazzotti bo to taki
                    > piosenkarz jest, ale no problem nie gniewam się ;)
                    >
                    > całusy w Twoją śliczą twarzyczkę asiu i pozdrowionka dla męża i dzieci!

Drogi Erosie ;-)
                    Powiem Ci, ze strasznie nie lubie jak obcy faceci do mnie mowia kochanie i chca
                    mnie calowac!!! fuj, okropnosc!!! A poza tym to nie wiem dlaczego nazywasz mnie
                    asia, wcale tak nie mam na imie, to tylko nick, nie oznaczajacy wcale mojego
                    imienia ;-) i co tak pijesz do tego chrzescijanskiego podejscia do sprawy, masz
                    z tym jakis problem?!
                    • ramazzotti20 Re: OJ WY KOCHANI KLASA ŚREDNIA 10.07.06, 21:27
                      a Ty nie masz problemu z przestrzeganiem przykazań Bożych?

a tamto to były żarty ktorych jak widze nie zrozumialas

pozdrawiam i zycze milego zycia na tym osiedlu
    • orchidea22 Re: omijac Patagonie!!!!! 02.07.06, 19:07
      ja tez mam watpliwosci. W lodowce przy oknie byly ciasteczka, z sokiem
      malinowym i jakies orzechowe, malutkie bezy. Poprosilam trzy, zadna z pan nie
      umiala powiedziec mi ile kosztuja. Poprosilam o zapakowanie, w miedzyczasie no
      bo ile mogly kosztowac?? I wiecie jaka cena? 17zl! Po piatce za ciasteczko,
      dwojka za opakowanie. Zaplacilam, no bo ciasteczka byly juz zapakowane, ale
      zaraz potem przespacerowalam sie do cukierni obok i zobaczylam olbrzymie
      hiszpany za 2.50. Chyba sie dalam niele zrobic, choc z zachowania pan
      wnioskuje, ze raczej nie oszukaly mnie swiadomie. No ale dobrze to o nich nie
      swiadczy. No chyba ze napiszecie, ze to normalna cena.............
      • mufassa Re: omijac Patagonie!!!!! 03.07.06, 18:46
        ja uwielbiam tiramisu.
        według mnie ceny nie są najgorsze, choć tanio nie jest ale to, że wołają sobie
        po złotówce za każde pudełko (nawet jak się chce pizzę zabrać do domu)jest
        conajmniej śmieszne :)
        • aska100 Re: omijac Patagonie!!!!! 03.07.06, 19:32
          te ceny to dlatego, ze zbieraja na moja spodnice i ewentualnie inny fundusz
          zwiazany z potencjalnymi zniszczeniami, jakich moga dokonac te super-kelnerki ;-))
          • sadamik Re: omijac Patagonie!!!!! 06.09.06, 11:01
            Tak czytam twoje posty aska100 i nie wiem czy sie smiac czy plakac
            bylem swaiadkiem calego zdazenia i nie moge sie powstrzymac od wyrazenia swojej
            opini.
            Dziewczyna zeczywiscie popelnila blad i moze z braku doswiadczenia a moze z
            nerwow nie bardzo wiedziala co zrobic, ale gdybys ty nie zachowala sie jak gbur
            i prostak to moze spotkala bys sie z lepsza reakcja pani menager.
            Wykrzykiwanie i i machanie rekami to nie sa obiawy dobrego wychowania.
            A co do pizzy to jezeli ktos lubi cienki ciasto to pizza jest mistrzowska
            lody tez bardzo lubie ale to oczywiscie kwestia gustu.
            Ja osobiscie jadam tam kilka razy w tygodniu i nie mialem do tej pory problemow,
            tylko ze ja potrafie sie zachowac :p
            • aska100 Re: omijac Patagonie!!!!! 06.09.06, 22:10
              a wiesz, ze twoj post przypomina mi dokladnie to co widzialam w tym
              przewspanialym lokalu, bledy ortograficzne w menu podobnie jak i w twoim poscie.
              I takie wmawianie mi, ze to moja wina, ze tak mnie tam potraktowano... to
              wlasnie wasz patagonski styl!
              • sadamik Re: omijac Patagonie!!!!! 07.09.06, 11:08
                musze cie zmartwic ale nie trafilas,
                nie pracuje w patagoni.
                Bledy robie i przyznam ze mi sie ich nawet sprawdzac nie chce :)
                Wcale nie wmawiam ci ze to twoja wina tylko nie podoba mi sie to ze masz
                pretensje do wszystkich nie patrzac na to jak sama sie zachowujesz
                dziewczyna zawalila i oblala cie sokiem-ok
                ale bledy zdazaja sie kazdemu(oprocz ciebie oczywiscie)
                wychodze z zalozenia ze kazdy jest traktowany tak jak sobie na to zasluzyl
                a w twoim przypadku i tak zostalas potraktowana delikatnie, ja sie chyba na
                kelnera nie nadaje bo tak spokojny to bym nie byl.
                Mysle ze nie ma co dalej ciagnac tematu bo zaraz znou mi powiesz ze tam pracuje
                i ich bronie( w patagoni pracuje tylko jeden facet i to wloch nie mowiacy po
                polsku wiec nie wiem co bym mial tam robic :P) twoja sprawa
                pozdrawiam
    • limet lody z kawałkami ściereczki 10.07.06, 10:09
      A ja wczoraj dostałam w Patagonii lody z włoskami z ściereczki, jak mi
      wytłumaczyła pani kelnerka. Pozostawiam bez komentarza.
      • desperatki Re: lody z kawałkami ściereczki 05.09.06, 15:10
        jesteśmy stałymi klientkami-informacja dla wszytskich tych którzy nie mieli do
        tej pory możliwości zjedzenia pizzy i lodów PATAGONII. Lody super, pizza jedyna
        w swoim rodzaju, obsługa fantastyczna-dziewczynu umieją doradzić...
        Szkoda, że nie wszyscy umieją to docenić. A tak na marginesie (asia) wypadki
        chodzą po ludziach, nikt nie jest idealny i dobrą rzeczą było by docenić nawet
        młode kelnerki, które dopiero co się uczą. Przecież każdy z nas też kiedyś
        zaczynał. A pozatym wielki plus dla właścicieli lokalu, że dali szanse młodym
        ludziom w ich pierwszej pracy.
        POLECAM WSZYSTKIM!!!!!
        NAPRAWDE WARTO!
        • aska100 zapach spalonej pizzy 06.09.06, 09:13
          bardzo sie ciesze, ze jestescie zadowolonymi klientkami tego lokalu, ja niestety
          nigdy nia nie zostane i wszystkim moim znajomym to odradzam... zgadnijcie
          dlaczego?! nie mam zamiaru chodzic tam , gdzie kelnerki sa "bezopciachowe" i za
          to, ze wyleja ci caly soczek na ubranie maja do powiedzenia tylko tyle, ze to
          sie niestety zdarza! i pani menadzer, ktora odwraca sie widzac mnie w autobusie,
          pewnie z poczucia winy, tez juz mnie nie zaskakuje! no i ten cudowny zapach w
          pasazu!
        • mich_al Re: lody z kawałkami ściereczki 06.09.06, 10:05
          jakaś autoreklama ?
    • omb link 06.09.06, 00:00
      np...juz od zlotowki!!!
      www.allegro.pl/item125846065_jam_^_spodnica_^_jeans_przecierany_^_vintage_^_m.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka