Dodaj do ulubionych

Kolejki za nowym prawem jazdy

IP: *.zax.pl / *.zax.pl 30.06.06, 00:17
podobe numery będą z dowodami osobistymi, zatem nie odkłdajcie na później ich
wymiany tylko już teraz je wymieniajcie, póki nie ma kolejek...żadnych
pretensji do urzędników, pretensje i zażalenia tylko do sibie i własnej
głupoty
Obserwuj wątek
    • Gość: Krak_MAN 71zł To Kłamstwo !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 19:53
      71zł za wydanie prawa jazdy plus 7zł za wniosek plus 5zł znaczek skarbowy od
      kazdego złożonego dokumentu !!!
      • Gość: anb Re: 71zł To Kłamstwo !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 23:25
        Zaraz - jak to nie 71 zł???

Jakie 7 zł za wniosek, komu sie to płaci i czemu takiej informacji NIKT nie udziela?

Wykupiłam opłatę skarbową w tej wysokosci bo tak mi powiedziano w informacji UMK
        w referacie praw jazdy! Dodam, ze wniosek posłałam pocztą, oj chyba bede dzwonic
        do urzedu w pn. ;(((
    • malutkaxxx1 Re: Kolejki za nowym prawem jazdy 30.06.06, 22:02
      Chyba coś tu nie tak !!! Ja tez musze czekac na wydanie nowego prawa jazdy, ale o ile wiem, a wiem napewno, moje stare prawo jazdy straciło waznośc TYLKO dlatego, ze bankiet nie taki. Aby uzyskac nowe zapłaciłam okreslona kwote i.....czekam !!!
      Nie ja, nie my kierowcy wymysliliśmy zmiane blankietów i uważam, że czystym nonsensem jest karanie nas za stary blankiet, skoro mamy stwierdzenie na pismie (urzedowym), ze czekamy na ten nowy, wymyslony i narzucony nam od górnie !!!...za który jeszcze kazano nam zapłacic !!!
      Rozsadne jest karanie tych co to po terminie wystepuja o jego zmiane, ale ci co sie "zmieścili" do 30 czerwca....ehhh....kolejna bzdura, kolejne kłody pod nogi. Ciekawe co wyslona kolejnego by utrudnic nam i tak nie łatwe zycie.
      Z powazaniem...BK.
      • Gość: havi Re: Kolejki za nowym prawem jazdy IP: 80.50.251.* 30.06.06, 23:29
        a ja wymieniłem w maju i wtedy nie było kolejek...
        swoją drogą to czyste chamstwo wyciągać od obywatela 71 zł, skoro Unia żąda to
        niech Unia płaci
      • evonea Re: Kolejki za nowym prawem jazdy 01.07.06, 18:37
        Ja na szczęście mam nowe. Ale zastanawia mnie czy urząd nie może sobie doliczyć
        tych 3 złotych i wysłać wszystkim którzy mają wymienić dokument miłego pisemka
        w stylu: szanowny obywatelu za pół roku Twoje prawo jazdy straci ważność,
        serdecznie zapraszamy Cię do urzędu....
    • nnike Podobno ktoś wygrał proces... 01.07.06, 01:50
      ...o niesłuszną opłatę za prawo jazdy.
      Nie mogę znaleźć tego orzeczenia. Gdyby to była prawda, można by się na nim
      oprzeć i też pokazać im figusa.
      • Gość: marek Muszą to zmienić! IP: *.chello.pl 02.07.06, 12:45
        Ja pierwsze słyszę o wymianie.Jestem kierowcą i nic na ten temat nie słyszłem
        Myślę że takich osób jest sporo.Jest sezon ludzie jadą na wakacje a tu takie
        głupoty. Z tego co widzę 75% ludzi nie żłożyło w Krakowie . Gdzie indziej pewnie
        to samo. Jak oni to sobie wyobrażają.Nie oglądam głupot w telewizji , nie czytam
        debilnych gazet i mam to w dupie.Urząd ma obowiązek pisemnie poinformować o
        zmianie każdego kierowcę.Jest od tego jak dupa od srania.Ja nie mam obowiązku
        tego wiedzieć.
        • Gość: Alicja Re: Muszą to zmienić! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.06, 18:35
          O wymianie praw jazdy trąbią od kilku lat!!!!
        • Gość: Alicja Re: Muszą to zmienić! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.06, 18:36
          I jeszcze jedno: Masz OBOWIĄZEK znać prawo. Czy ci się to podoba czy nie. I
          radzę to przyjąc do wiadomości, bo to się odnosi do całego prawa jakie
          obowiązuje w Polsce!
          • Gość: marek Re: Muszą to zmienić! IP: *.chello.pl 02.07.06, 18:50
            Nie mam obowiązku znać prawa, poza tym mam gdzieś ten kraj i jego prawa.Dziwne
            że 60% kierowców pierwsze słyszy o tym./ tak przeczytałem/Obowiązek to miały
            urzędy za to odpowiedzialne poinformowac obywateli w końcu za to płacimy.
            • Gość: Alicja Re: Muszą to zmienić! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.06, 18:52
              Jak masz dośc tego kraju to wyjedż. Tylko, że tam gdzie wyjedziesz też masz
              obowiązek znać prawo - tego kraju w którym zamieszkasz.

• Gość: marek Re: Muszą to zmienić! IP: *.chello.pl 02.07.06, 19:03
                Prawo to mają obowiąązek znać prawnicy bo od tego są.Jak potrzebuję to się do
                nich zwracam.Z kraju nie wyjadę bo to nie kraj jest winny tylko zasrane urzędasy
                i politycy. Złodzieje z udrzędów skarbowych ,zusów , złodzieje z rządów
                itp.Dopóki tego nie wyplenimy ten kraj nie będzie normalny. Obywatel ma byc
                szanowany, wtedy będzie szanował prawo i urzędy .Narazie można ich olewac.
                • Gość: marek Re: Muszą to zmienić! IP: *.chello.pl 02.07.06, 19:16
                  I jeszcze jedno .Jakaś słaba była ta akcja nagłaśniająca, skoro tyle ludzi nie
                  wiedziało.A wystarczyło wysłąc papierek tak się robi w noormalnym kraju.Nie
                  każdy czyta gazety czy słucha radia lub ogląda telewizję.Nigdzie ,nawet wśród
                  kolegów nie słyszałem. Sporo osób jest zdziwionych, wogóle taka informacja do
                  nich nie dotarła.Nic tylko podać odpowiedzialnych do sądu.
                  • Gość: Alicja Re: Muszą to zmienić! IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.06, 19:26
                    Dziwne że takiego czegoś to wielu nie słyszało, ale jakby ogłoszono, że każdemu
                    dają np. 1000 zł to do kazdego dotarłoby w ciągu 5 sekund.

A tym że nie czytasz gazet, nie słuchasz radia, ani nie oglądasz telewizji nie
                    ma się co chwalic. Każdy - w miare rozgarnięty człowiek - powinien mniej więcej
                    wiedzieć co się dzieje na świecie. Cześć (spora) kompletnie się takimi rzeczami
                    nie interesuje. Potem przychodzą wybory, do władzy dopychają się przypadkowi
                    ludzie i jest w naszym kraju jak jest. No a potem wszyscy mają pretensje że
                    urzędy źle działają, że urzędnicy są leniwi i niedouczeni......
                    • Gość: marek Re: Muszą to zmienić! IP: *.chello.pl 02.07.06, 19:38
                      To logiczne, powinni za to płacić nawet więcej niż 1000.Wiadomości czerpię z
                      różnych źródeł, i naprawdę co się dzieje na świecie wiem .To co w kraju mnie nie
                      interesuje. Obojętne moi kto rządzi,premierem jest chyba jakiś kaczyński czy coś
                      tak.A widząc czasem przez przypadek gdzieś jakiegoś polityka rzygać mi się chce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka