ubiquitousghost88 15.03.12, 18:55 Nie każde puszczanie... od tyłu jest krokiem do przodu... Kochanieńka, on nie "od tyłu" puszczony był... Był puszczony "do tyłu". Tak się to mówi, po polskiemu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jupix Re: Samopomoc trójmiejska 16.03.12, 10:22 Piękna, społeczna inicjatywa oddolna. Taki lokalny, mały barter. Byle się jakiś urząd nie doczepił, że podatków nie odprowadzają... Odpowiedz Link Zgłoś
kl10 Brawo! 16.03.12, 10:30 Brawo Panowie. Widać, że duch młodości w was jest! Super pomysł i Super Mężczyźni :) Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Samopomoc trójmiejska 16.03.12, 11:55 Miło coś takiego czytać, bo to są pierwsze promyki społeczeństwa obywatelskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
misscollins Samopomoc trójmiejska 16.03.12, 13:04 W ludziach jest mnóstwo umiejętności i talentów. Nagromadzonych przez lata i wiele wartych. Pozdrawiam i gratuluję. -- Odpowiedz Link Zgłoś
magde2 Samopomoc trójmiejska 16.03.12, 14:48 Szkoda, że o takich wspaniałych inicjatywach i pomysłach nikt nie mówi w głównym wydaniu Faktów czy Wiadomości. Wciąż wypadki, morderstwa, gwałty i krradzieże... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.gniewny Wszystko dobrze - tylko jeszcze księgowość i vat 16.03.12, 15:12 zgodnie z przepisami Odpowiedz Link Zgłoś
awersja No i oczywiście podatki... 16.03.12, 15:26 ...płacone zgodnie z Ordynacją podatkową...! A tak na marginesie - dlaczego fiskus jeszcze nie zareagował...? - "pracują za kubek kawy czy herbaty, chwilę rozmowy przy domowym cieście, czasem czekoladę czy inny drobny prezent" a to oznacza, że podatek winni odprowadzić i basta...! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: No i oczywiście podatki... 16.03.12, 15:30 awersja napisał: > > ...płacone zgodnie z Ordynacją podatkową...! > > A tak na marginesie - dlaczego fiskus jeszcze nie zareagował...? - "pracują > za kubek kawy czy herbaty, chwilę rozmowy przy domowym cieście, czasem czekolad > ę czy inny drobny prezent" a to oznacza, że podatek winni odprowadzić > ] i basta...! > > Pozdrawiam Nie wspomnę o tym, że babcia, której panowie nareperowali cieknący kran powinna odprowadzić podatek od uzyskanej korzyści, bo hydraulik zrobiłby to za 50 zł, zaś pan z klubu za tabliczkę czekolady wartą 4 zł, co daje całe 46 zł do opodatkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
mitochondrium Re: No i oczywiście podatki... 16.03.12, 15:44 najgorsze dal mnie ze po tym, co rozne osobniki na tym forum wypisuja to juz nie wiem, czy kotek zartuje czy na prawde tak uwaza. Mam nadzieje ze zartuje, wtrdy wyrazy sympatii, o ile zas mowi powaznie to zasluguje na skonczenie jako kocia skorka sprzedawana na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
mitochondrium Re: No i oczywiście podatki... 16.03.12, 15:48 przepraszam za te okropne literowki, to pospiech, powinno byc: najgorsze dla mnie po tym, co rozne osobniki na tym forum wypisuja, to fakt ze juz nie wiem, czy kotek zartuje czy na prawde tak uwaza. Mam nadzieje ze zartuje, wtedy wyrazy sympatii, o ile zas mowi powaznie to zasluguje na skonczenie jako kocia skorka sprzedawana na targu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: No i oczywiście podatki... 16.03.12, 15:52 To były oczywiście żarty. Ponure żarty, bo wcale nieodległe od prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś