Dodaj do ulubionych

ZNOWU KRYTYKA

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 19:01
Pewnie, ba nawet na pewno naskoczą na mnie pro-MPK-owcy, że znowu krytykuję,
ale co mi tam.
Chodzi mi o stronę www.mpk.krakow.pl
Ja już osobiście na pamięć znam treść ciekawostek zawartych w tych małym
zielonym polu. Że najkrótsza linia to 2, najdłuższa 501. Czy nie można
wymyśleć coś innego?. Ja na przykład proponuję, że np. kiedyś obecna
linia "21" miała numer "26" a tamta "21" jechała od Salwatora do Krowodrzy ,
że Pleszów kiedyś obsługiwała "14" i "23" itp.
Przecież jak się zastanowić, można dużo ciekawych rzeczy wymyśleć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Nie można tak na wszystko narzekać... IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 04.02.03, 23:05
      Strona MPK jest jak zwykle mocno nieaktualna i poza rozkładami jazdy nic nowego
      się tam nie pojawia (no, jeszcze mapka i komunikaty)... i ja się już zdążyłem
      przyzwyczaić...
      • Gość: mouset Re: Nie można tak na wszystko narzekać... IP: 149.156.15.* 05.02.03, 10:08
        A jest dużo ciekawostek np.
        Czy wiecie że 511-07 zanim wjedzie na trasę wykonuje drugi kurs 248 z Zelkowa?
        Wtedy te zielone kwadraciki śledziłbym z zapartym tchem
        • tymon2 Re: Nie można tak na wszystko narzekać... 05.02.03, 10:30
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> A jest dużo ciekawostek np.
          > Czy wiecie że 511-07 zanim wjedzie na trasę wykonuje drugi kurs 248 z Zelkowa?
          > Wtedy te zielone kwadraciki śledziłbym z zapartym tchem

Akurat taka informacja byłaby skierowana do bardzo wąskiej grupy entuzjastów
          MPK. Więc to chyba nie jest dobry pomysł
          • kuba203 Re: Nie można tak na wszystko narzekać... 05.02.03, 12:17
            tymon2 napisał:

> Akurat taka informacja byłaby skierowana do bardzo wąskiej grupy entuzjastów
            > MPK. Więc to chyba nie jest dobry pomysł

Dokładnie. Jeśli to mają być ciekawostki, to niech to dla zdecydowanej
            większości "czytelników" strony nie będą jakieś brednie z księżyca ;))
            • Gość: mouset Re: Nie można tak na wszystko narzekać... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 14:46
              jakie brednie! przecież to bardzo istotna info! na 248 przy opadach śniegu
              dzieją sie dantejskie rzeczy, i taki autobus utyka a o 7.16 ma jeden z bardziej
              zatłoczonych kursów na 511
              • Gość: kuba203 Re: Nie można tak na wszystko narzekać... IP: *.net 05.02.03, 17:11
                No ale jakkolwiek ludzie czekający na 511 są żywotnie zainteresowani, dlaczego
                autobus nie przyjedzie, to jednak trudno, żeby w takim momencie biegli do domu
                sprawdzić na stronie MPK, czy to czasem nie miała jechać podmiana z 248 ;PP
                • Gość: mouset Re: Nie można tak na wszystko narzekać... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 18:00
                  I dlatego pewnie MPK trzyma to w tajemnicy
                  • kuba203 Re: Nie można tak na wszystko narzekać... 05.02.03, 18:11
                    Gość portalu: mouset napisał(a):

> I dlatego pewnie MPK trzyma to w tajemnicy

Dlaczego w tajemnicy? Przypuszczam, że gdybyś poprosił osobiście o takie
                    informacje, daliby Ci... Ale nie widzę powodu, dla którego mieliby się z tym
                    reklamować, bo poza nami nikogo to nie interesuje :))
                    • Gość: mouset Re: Nie można tak na wszystko narzekać... IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 05.02.03, 19:42
                      Teraz przynajmniej wiem dlaczego niektóre kursy wypadają, no ale skoro 164
                      obsługuje 269 a 511 248 to już jasne, a podmian nie udostępniają bo to
                      wewnętrzna informacja, więc zbieram je chałupniczo dalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka