ropusznik Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 13.07.06, 17:16 a to zalezy czy chcesz sie ukorzyc czy pochwalic.. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 13.07.06, 17:28 ropusznik napisał: > a to zalezy czy chcesz sie ukorzyc czy pochwalic.. > Bo jak pochwalić to do Drzyzgi. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 13.07.06, 17:21 Lepiej by było z obrazkami. A tu na kf figa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.chello.pl 13.07.06, 17:23 Ludzie, ja całkiem poważnie... Zostało mi 4 tygodnie i nie wiem, gdzie się wybrać. Jak ktoś ma jakieś doświadczenie niech da znać. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 13.07.06, 17:26 Chcesz powiedzieć, że Cię ktoś szykanuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.ksw.edu.pl 14.07.06, 09:39 a gdzie chodzisz zwykle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebeka Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.ntvk.com.pl 13.07.06, 17:34 Idż do Dominikanów lub Kapucynów - oni wszyscy są nienormalni - taki klimat - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Idź do IPN-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:45 zostały ci 4 tyg, wyszale sie jeszcze ,pojedź gdzieś ,bedziesz sie mial z czego spowiadac przynajmniej ,a i ks.nie usnie. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 13.07.06, 19:07 Do Dominikanów na Plac Dominikański-jedyni normalni i myślący księża;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcarz Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 13.07.06, 20:22 weronka77 napisała: > Do Dominikanów na Plac Dominikański-jedyni normalni i myślący księża;-) normalni to są Cystersi w Mogile,wybierać tych starszych Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 00:15 Jakich starszych? Tam Opat jest młodszy ode mnie. Chyba, że masz na mysli starszych w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcarz Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 14.07.06, 00:25 toś Ty taki stary? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 00:48 Jasne. Pierwsze wzmianki już u Długosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sjh Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 14.07.06, 01:10 Do najblizszego kosciola,lub okolicznej siedziby sld ;Twoj wybor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.ksw.edu.pl 14.07.06, 09:40 wg mnie żadni nie są normalni Odpowiedz Link Zgłoś
magdam26 Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 08:42 w kościele św. Floriana (swego czasu sie spowiadałam) - było spoko, to jest przy Pl. Matejki. PRzed slubem - 3 tyg. temu - byłam u XX. Misjonarzy przy ul. Filipa (codziennie spowiedź od 17.00 -17.30)- było jak najbardziej ok. Swego czasu zdarzyło mi sie być u Dominikanów - koszmar ( i to 2 razy). Obsesjonaci seksu. Nawet mnie- będącej wówczas dziewicą - na siłę chcieli wcisnać teorię że jestem grzesznicą i sie puszczam. Gdy powiedziałam ze ja nic z tych rzeczy - ksiądz na to "jak śmiesz kłamać". Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: 82.139.60.* 14.07.06, 09:12 "No tak! Dobry sposób na grzeszki, znaleźć przygłuchego księżulka i pokuta załatwiona! A tak swoją drogą: - co zmieni, że człowiek wygada się do drugiego człowieka (księdza), czy to załatwia sprawę? No, ale my Polacy tacy jesteśmy… Nagrzeszyć ile się da, bo przecież potem pójdę do spowiedzi i sprawa załatwiona, grzeszki skasowane, można z czystym kontem zaczynać od nowa!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.ksw.edu.pl 14.07.06, 09:43 mądrze powiedziane, zaraz obudzą się Ci w i e r z ą c y i podniosą lament że to nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: issy dolina Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.ksw.edu.pl 14.07.06, 09:42 chciał spróbowac z Tobą ale mu nie wyszło, oni wszyscy tylko o jednym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: 195.189.33.* 14.07.06, 11:20 > Swego czasu zdarzyło mi sie być u Dominikanów - koszmar ( i to 2 razy). > Obsesjonaci seksu. Nawet mnie- będącej wówczas dziewicą - na siłę chcieli > wcisnać teorię że jestem grzesznicą i sie puszczam. Gdy powiedziałam ze ja nic > z tych rzeczy - ksiądz na to "jak śmiesz kłamać". Żenada. Kłamiesz! Chodzę do dominikanów od wielu lat i NIGDY nie zdarzyło mi się takie coś jak opisujesz. Poza tym znam dominikanów także od innej strony (wykłady, duszpasterstwo) i co jak co, ale obsesji na punkcie seksu z pewnością nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Szymonie................ IP: 195.189.33.* 14.07.06, 11:25 Ja przede wszystkim polecam DOMINIKANÓW (znajduje się tam stały dyżur spowiednika – w czasie wakacji od 11:00 do 20:00 bez żadnych przerw; z wyjątkiem niedziel i świąt). Czasem zdarza mi się też chodzić do FRANCISZKANÓW (na Franciszkańską – też całodzienna spowiedź, ale z przerwą w środku dnia). Dobą opinię mają też KAPUCYNI. Ogólnie mówiąc ja wole chodzić do spowiedzi do zakonników (a nie do księży diecezjalnych) – normalni ludzie i wbrew pozorom są dużo bliżej zwykłego człowieka i jego codziennych spraw, niż księża diecezjalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna_jedza Re: Szymonie................ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:10 > Ogólnie mówiąc ja wole chodzić do spowiedzi do zakonników (a nie do księży > diecezjalnych) – normalni ludzie i wbrew pozorom są dużo bliżej zwykłego > człowieka i jego codziennych spraw, niż księża diecezjalni. Z tym sie zgadzam... Mam wrażenie, że najbardziej wartościowi idą do seminariów przy zakonach, "odpady" - co nie wiedzą, czego chcą - do seminariów diecezjalnych :)))) Wychowałam sie w parafii zakonnej, teraz - po przeprowadzce - trafiłam do diecezjalnych - zwariować z nimi można... Zamiast krzyża podobizna proboszcza na ścianie kościoła - :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewok2 Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 13:54 Dominikanie lub Salezjanie Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 14:30 Czy pytasz o spowiednika specjalizującego się w spowiedziach przedślubnych? Chyba nie ma takich wąskich specjalności, jeżeli w ogóle jakiekolwiek są w tej materii? r4 Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 14:37 Radziłbym najlepiej do jakiegoś księdza. A jeżeli jesteś ateistą, to Mogilska 109 (niestety z reguły potem ślad zostaje w aktach i nie można zostać wiceministrem). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bullock Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 14.07.06, 21:33 proponuję do Dominikanów. Odpowiedz Link Zgłoś
agrescik75 Zakonnicy 14.07.06, 21:51 DOMINIKANIE - chodzę do nich od wielu lat. Mogą też być inni zakonnicy: franciszkanie, kapucyni, jezuici. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 17.07.06, 13:22 Kilka lat temu spowiadałem się u ...w pewnym krakowskim kościele. Mój spowiednik chyba był świeżo po odprawionej Mszy Św., bo zapach wina mszalnego, zaryzykuję twierdzenie, że nawet wzmocnionego czystym C2H5OH, czułem będąc jeszcze kilka metrów od konfesjonału. Zbeształ mnie za moje grzechy i palnął tak długą i płomienną homilię, że więcej tam na czczo nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: *.cable.ubr10.newm.blueyonder.co.uk 17.07.06, 18:20 dominikanie jak najbardziej. chodzilam tam na nauki. sa naprawde spoko Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? 17.07.06, 23:01 Gość portalu: zuzka napisał(a): > dominikanie jak najbardziej. chodzilam tam na nauki. sa naprawde spoko guzik prawda ,domonikanie są przereklamowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rery Re: Gdzie pójść do spowiedzi przedśłubnej? IP: 212.160.172.* 18.07.06, 10:00 Ja byłam u Franciszkanów a mój mąż u Cystersów w Mogile Oboje uważamy że było OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek ty się chcesz wyspowiadać ? IP: *.autocom.pl 18.07.06, 10:10 ty się chcesz wyspowiadać czy poudawać że się spowiadasz? zalezy Ci na dobrej spowiedzi czy "na odwal" nie określiłeś zapotrzebowania Odpowiedz Link Zgłoś