Dodaj do ulubionych

Gdzie dobra kawa

07.02.03, 21:23
Gdzie waszym zdaniem warto się wybrać na kawę.W jakim lokalu podają dobrą kawę
Obserwuj wątek
    • jazzmassive Re: Gdzie dobra kawa 07.02.03, 23:16
      Ciężko, ogólnie wszędzie dominuje kilka tych samych marek kawy, więc raczej w
      pubach jakosć zależy od stanu ekspresu i chęci barmana. Poranną kawę polecam w
      Kolorach na kazimierzu, na popołudniową za to można się wybrać do Boogie
      Woogie na Tomasza. Ale oczywiście puryści kawowi będą mogli nacieszyć się
      tylko w Pożegnanu z Afryką czy Dundee. Kwestia cen pozostaje otwarta. Od 2 za
      całkiem pijalną z ekspresu w uczelnianych barach poprzez 6.5 w boogie woogie
      do dziwnie wysokich cen (nie wiem czy jest limit górny) w Pożegnaniu czy Dundee
      • arniee Re: Gdzie dobra kawa 08.02.03, 08:52
        A co z kawiarniami na krakowskim rynku?
      • Gość: mat Re: Gdzie dobra kawa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 14:13
        Co do kawy w Kolorach, to sie zgadzam, jest swietna. Polecam tez latte w
        Filmowej na Gertrudy.
        • klarissa Re: Gdzie dobra kawa 14.02.03, 14:20
          O właśnie. O kawie w "Filmowej" za kinem Wanda pomyślałam.....
    • Gość: Monika Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 13:42
      Nie ma chyba lepszej kawy jak....o Qrczę nie chcę ihc reklamować bo się tam
      zejdzie cała BOHEMA KRAKOWSKA i moja ulubiona pomarańczowa sofa będzi zaś
      zajęta ale trudno... Bywam tam sobota, niedziela 16-19 więc starajcie się
      unikać tych godzin... :-))
      TriBeCa Coffee Shop na Karmelickiej chyba nr 8.
      W każdym razie po tej samej str co Bagatelka.
      Jakie lubicie kawy:białe, czarne, słodkie???To coś Wam polecę...
      • Gość: bess Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bci.net.pl 10.02.03, 14:06
        Ja uwielbiam capuccino w Paparazzi
        • Gość: monika Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 14:18
          Hi,

a gdzie znajduje się wspomniana przez Cię restauracja???
          Są tam ciasta/ciasteczka???
          Ja też faworyzuję capuccino
          • arniee Re: Gdzie dobra kawa 11.02.03, 22:07
            Ja lubię kawę w Bunkrze Sztuki. A capuccino robią też niezłe w Europejskiej
          • Gość: bess Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bci.net.pl 13.02.03, 10:48
            W Paparazzi chyba nie ma ciasteczek, nie wiem, bo ja nie jadam, a nie zwrocilam
            uwagi. Ale w Europejskiej, o ktorej wspomina arnee jest duzy wybor podobno,
            swiezych i pysznych.
    • Gość: ryża małpa i kanapki? od 8 rano? IP: *.lublin.mm.pl 12.02.03, 10:27
      Pomózcie, nawiedzę wasze miastko niedługo pewnie...gdzie kawa i cos do
      zagryzienia ale niesłodkiego ( kanapki albo jajecznica mile widziane)? Dobre i
      od 8 rano?

Jajecznicę z bułą z szynka jadam w Dworzaninie ( miodzio) ale tam z kawa chyba
      nie bardzo....o ile pamiętam...
      • Gość: wojto Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.gw.ip.pl / localhost 17.02.03, 09:29
        Jezeli chodzi o jajecznice, lub kanapeczki to polecam "Warszawiankę", na
        pierwszy zut oka nie wyglada imponujaco, ale za to jedzenie-wysmienite (i
        bardzo, bardzo tanie)
        Co do kawy to polecam "Dym" z tego co mi wiadomo to podaja tam wlasną mieszanke
        roznych ziaren, do tego serniczek i........palce lizac. Dobra kawka jest rowniez
        na gołebiej, tam gdzie jest zlota rynna-niestety nie pamietam nazwy
        • Gość: d. Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.03, 10:52
          Gość portalu: wojto napisał(a):

> Jezeli chodzi o jajecznice, lub kanapeczki to polecam "Warszawiankę", na
          > pierwszy zut oka nie wyglada imponujaco, ale za to jedzenie-wysmienite (i
          > bardzo, bardzo tanie)
          > Co do kawy to polecam "Dym" z tego co mi wiadomo to podaja tam wlasną
          mieszanke
          >
          > roznych ziaren, do tego serniczek i........palce lizac. Dobra kawka jest
          rownie
          > z
          > na gołebiej, tam gdzie jest zlota rynna-niestety nie pamietam nazwy

czyż nie rozchodzi sie o "migrene"??; rzeczywiście kawa jest niezła. noo i
          kolory tez polecam. boskie.
          • Gość: ryża małpa Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.lublin.mm.pl 27.02.03, 22:45
            dzięi...a gdzie ta warszawianka? Bo dym to wiem, choc zrobił na mnie lekko
            snobistyczne wrażenie..a na gołębiej jadłam wcale niełe tosty w "gołębniku"
            bodajże- na śni9adanie może być ale kawa to chyba nie bardzo tam była....
    • Gość: jaga Re: Gdzie dobra kawa IP: *.chello.pl 26.02.03, 00:33
      zdecydowanie w kawa najlepsza w Wiśniowym Sadzie na Grodzkiej
    • mijaczek Re: Gdzie dobra kawa 27.02.03, 17:41
      a ja uwielbiam kawe w Prowincji na Brackiej... szkoda, tylko, ze jeszcze 8
      miesiecy dzieli mnie od ponownego jej sprobowania...ach!
    • Gość: nick Re: Gdzie dobra kawa IP: *.net / 192.168.1.* 02.03.03, 11:00
      na przyzwoitym poziomie -Szara -bar przy Siennej (gdyby było tak wszędzie)
      najlepsze espresso jakie doświadczyłem w Krakowie -Da Pietro w Rynku
      • rozaola Re: Gdzie dobra kawa 12.03.03, 13:02
        Bardzo dobra kawa jest w Pozegnaniu z Afryka.
        Ale nie ma w Krakowie affe latte ktora mozna wypic w warszawie - dlaczego?

Pozdrowionka
        Rozaola
    • Gość: K Re: Gdzie dobra kawa IP: *.lerkins.com 18.07.03, 13:50
      Proponuję ogródek w Prestige Night Club. W godzinach 12.00 do 20. czynny jako
      kawiarnia. Ogródek zrobiony na tarasie VII piętra Jubilatu, piękny widok na
      panoramę Krakowa, pyszna kawa. W ciągu dnia zniżka 50%.

Jubilat, wejście od strony Zwierzynieckiej.

Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka