arniee 07.02.03, 21:23 Gdzie waszym zdaniem warto się wybrać na kawę.W jakim lokalu podają dobrą kawę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzmassive Re: Gdzie dobra kawa 07.02.03, 23:16 Ciężko, ogólnie wszędzie dominuje kilka tych samych marek kawy, więc raczej w pubach jakosć zależy od stanu ekspresu i chęci barmana. Poranną kawę polecam w Kolorach na kazimierzu, na popołudniową za to można się wybrać do Boogie Woogie na Tomasza. Ale oczywiście puryści kawowi będą mogli nacieszyć się tylko w Pożegnanu z Afryką czy Dundee. Kwestia cen pozostaje otwarta. Od 2 za całkiem pijalną z ekspresu w uczelnianych barach poprzez 6.5 w boogie woogie do dziwnie wysokich cen (nie wiem czy jest limit górny) w Pożegnaniu czy Dundee Odpowiedz Link Zgłoś
arniee Re: Gdzie dobra kawa 08.02.03, 08:52 A co z kawiarniami na krakowskim rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Gdzie dobra kawa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 14:13 Co do kawy w Kolorach, to sie zgadzam, jest swietna. Polecam tez latte w Filmowej na Gertrudy. Odpowiedz Link Zgłoś
klarissa Re: Gdzie dobra kawa 14.02.03, 14:20 O właśnie. O kawie w "Filmowej" za kinem Wanda pomyślałam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 13:42 Nie ma chyba lepszej kawy jak....o Qrczę nie chcę ihc reklamować bo się tam zejdzie cała BOHEMA KRAKOWSKA i moja ulubiona pomarańczowa sofa będzi zaś zajęta ale trudno... Bywam tam sobota, niedziela 16-19 więc starajcie się unikać tych godzin... :-)) TriBeCa Coffee Shop na Karmelickiej chyba nr 8. W każdym razie po tej samej str co Bagatelka. Jakie lubicie kawy:białe, czarne, słodkie???To coś Wam polecę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bess Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bci.net.pl 10.02.03, 14:06 Ja uwielbiam capuccino w Paparazzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 14:18 Hi, a gdzie znajduje się wspomniana przez Cię restauracja??? Są tam ciasta/ciasteczka??? Ja też faworyzuję capuccino Odpowiedz Link Zgłoś
arniee Re: Gdzie dobra kawa 11.02.03, 22:07 Ja lubię kawę w Bunkrze Sztuki. A capuccino robią też niezłe w Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bess Re: Gdzie dobra kawa IP: *.bci.net.pl 13.02.03, 10:48 W Paparazzi chyba nie ma ciasteczek, nie wiem, bo ja nie jadam, a nie zwrocilam uwagi. Ale w Europejskiej, o ktorej wspomina arnee jest duzy wybor podobno, swiezych i pysznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa i kanapki? od 8 rano? IP: *.lublin.mm.pl 12.02.03, 10:27 Pomózcie, nawiedzę wasze miastko niedługo pewnie...gdzie kawa i cos do zagryzienia ale niesłodkiego ( kanapki albo jajecznica mile widziane)? Dobre i od 8 rano? Jajecznicę z bułą z szynka jadam w Dworzaninie ( miodzio) ale tam z kawa chyba nie bardzo....o ile pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojto Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.gw.ip.pl / localhost 17.02.03, 09:29 Jezeli chodzi o jajecznice, lub kanapeczki to polecam "Warszawiankę", na pierwszy zut oka nie wyglada imponujaco, ale za to jedzenie-wysmienite (i bardzo, bardzo tanie) Co do kawy to polecam "Dym" z tego co mi wiadomo to podaja tam wlasną mieszanke roznych ziaren, do tego serniczek i........palce lizac. Dobra kawka jest rowniez na gołebiej, tam gdzie jest zlota rynna-niestety nie pamietam nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d. Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.03, 10:52 Gość portalu: wojto napisał(a): > Jezeli chodzi o jajecznice, lub kanapeczki to polecam "Warszawiankę", na > pierwszy zut oka nie wyglada imponujaco, ale za to jedzenie-wysmienite (i > bardzo, bardzo tanie) > Co do kawy to polecam "Dym" z tego co mi wiadomo to podaja tam wlasną mieszanke > > roznych ziaren, do tego serniczek i........palce lizac. Dobra kawka jest rownie > z > na gołebiej, tam gdzie jest zlota rynna-niestety nie pamietam nazwy czyż nie rozchodzi sie o "migrene"??; rzeczywiście kawa jest niezła. noo i kolory tez polecam. boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: i kanapki? od 8 rano? IP: *.lublin.mm.pl 27.02.03, 22:45 dzięi...a gdzie ta warszawianka? Bo dym to wiem, choc zrobił na mnie lekko snobistyczne wrażenie..a na gołębiej jadłam wcale niełe tosty w "gołębniku" bodajże- na śni9adanie może być ale kawa to chyba nie bardzo tam była.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Gdzie dobra kawa IP: *.chello.pl 26.02.03, 00:33 zdecydowanie w kawa najlepsza w Wiśniowym Sadzie na Grodzkiej Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: Gdzie dobra kawa 27.02.03, 17:41 a ja uwielbiam kawe w Prowincji na Brackiej... szkoda, tylko, ze jeszcze 8 miesiecy dzieli mnie od ponownego jej sprobowania...ach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Gdzie dobra kawa IP: *.net / 192.168.1.* 02.03.03, 11:00 na przyzwoitym poziomie -Szara -bar przy Siennej (gdyby było tak wszędzie) najlepsze espresso jakie doświadczyłem w Krakowie -Da Pietro w Rynku Odpowiedz Link Zgłoś
rozaola Re: Gdzie dobra kawa 12.03.03, 13:02 Bardzo dobra kawa jest w Pozegnaniu z Afryka. Ale nie ma w Krakowie affe latte ktora mozna wypic w warszawie - dlaczego? Pozdrowionka Rozaola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Gdzie dobra kawa IP: *.lerkins.com 18.07.03, 13:50 Proponuję ogródek w Prestige Night Club. W godzinach 12.00 do 20. czynny jako kawiarnia. Ogródek zrobiony na tarasie VII piętra Jubilatu, piękny widok na panoramę Krakowa, pyszna kawa. W ciągu dnia zniżka 50%. Jubilat, wejście od strony Zwierzynieckiej. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś