Dodaj do ulubionych

Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksówka...

• Gość: misia Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.gddkia.gov.pl / *.u.mcnet.pl 24.07.06, 14:42
      Korporacja Damel Taxi (96-26) z Warszawy tez nie pobiera oplat za klime
    • Gość: www Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.cache.org / 82.177.11.* 24.07.06, 14:43
      W Poznaniu nalezy doplacic 10zł w TAXI LUX
    • pendrek_wyrzutek Glupia postawa roszczeniowa 24.07.06, 14:43
      Przeciez ta oplata jest nie za sama klimatyzacje
      tylko za specjalny wybor taksowki.

Jesli tylko czesc taksowek ma pozadana wlasciwosc
      to przyslanie takowej wiaze sie z dodatkowym kosztem
      bo nie mozna przyslac najblizszej.

W Stanach doplaca sie za takie zamowienia
      (nie za klimatyzacje bo te taksowki zwykle maja) ale
      na przyklad za wanik.
    • Gość: Leszek Kolejne absurdy solidarnosciowej demokracji IP: *.l.pppool.de 24.07.06, 14:43
      To tylko swiadczy o braku konkurencji na 'zamknietym' wolnym rynku. Ceny uslug
      sa za wysokie
      • pendrek_wyrzutek Wolny rynek to nie komunizm 24.07.06, 15:29
        Gość portalu: Leszek napisał(a):

> To tylko swiadczy o braku konkurencji na 'zamknietym'
        > wolnym rynku. Ceny uslug sa za wysokie

Wolny rynek nie oznacza, ze udzielajacy uslug nie beda
        wliczac swoich kosztow do ceny. Specjalne zamowienie
        kosztuje - jest cos takiego jak rachunek ekonomiczny,
        prosze sie zapoznac.
    • ukos Jeżdżę taksówką tylko jeśli nie mogę tego uniknąć 24.07.06, 14:48
      Jeśli nie ma konieczności nie do uniknięcia, omijam szerokim łukiem.
    • Gość: Piotrrr Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.ch.uj.edu.pl 24.07.06, 14:55
      O co ten szum? Jeśli jadę taksówką to się spieszę a nie korzystam z uroków
      klimatyzacji.
      Musiałbym być bardzo zmanierowany, żeby zamówić sobie taksówkę z klimatyzacją.

Jesli gościowi się nie podoba zawsze może jechać tramwajem - wtedy zapłaci 2,50
      PLN i wszyscy bedą zadowoleni (może nawet trafi autobus z klimatyzacją :-).
      • wari Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów 24.07.06, 16:04
        Gość portalu: Piotrrr napisał(a):

> O co ten szum? Jeśli jadę taksówką to się spieszę a nie korzystam z uroków
        > klimatyzacji.
        > Musiałbym być bardzo zmanierowany, żeby zamówić sobie taksówkę z klimatyzacją

Jak będziesz stary i chory to może zrozumiesz, że w 35 stopniowe upały czasem
        potrzebna jest taksówka z klimą. Więcej wyobraźni i zdrowia zyczę !
    • uu1 Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów 24.07.06, 15:06
      W mieście, które wydało J.M.W.3/4 Olaboga Rokitę, Z. Ziobro i Z. Wassermanna
      takie numery nie dziwią.
    • Gość: Gość Centusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:06
      Co Kraków to Kraków - tam się zdziera przy każdej okazji
    • alex-alexander Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów 24.07.06, 15:13
      Cos takiego!!! Nie wierze. To chyba kaczka dziennikarska. Przepraszam
      zainteresowanych: to chyba kurza kaczka. Nie chce za slowo "kaczka" isc do
      wiezienia. Przestalem tez jesc zupe kartoflana. To tak na marginesie
      • obrazoburca Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów 24.07.06, 15:22
        alex-alexander napisał:

> Cos takiego!!! Nie wierze. To chyba kaczka dziennikarska. Przepraszam
        > zainteresowanych: to chyba kurza kaczka. Nie chce za slowo "kaczka" isc do
        > wiezienia. Przestalem tez jesc zupe kartoflana. To tak na marginesie

Chyba chciałeś napisac 'kura dziennikarska'. ;-)
    • Gość: ? Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:28
      Zapłaciła chyba za ekstra dojazd, a nie za klimę. Zamówiłam wczoraj taksówkę,
      miała klimę i nie zapłaciam ani grosza więcej niz zwykle.
    • Gość: PioM Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.06, 15:28
      Za te korporacje taksówkarskie też się powininen ktoś wziąć, tak się ładnie klientów rąbie z kasy że hej...
      • baba-jaga Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów 24.07.06, 15:45
        za brak klimatyzacji w taksowce taksiarz powinien placic 15 zl kary od kursu.
        Ale w Polsce wszystko jest na opak od czasu komunizmu. Chamom sie we lbach
        pokielbasilo.
        • Gość: a baba jaga pie..ij sie czoło IP: *.chello.pl 24.07.06, 16:35
          ale jestes debil
    • antyklerykal Można otworzyć okno :) 24.07.06, 15:36
      MARSZ PRZECIWKO KLERYKALIZACJI I FASZYZACJI<a href="racja.org.pl" target="_blank">MARSZ PRZECIWKO KLERYKALIZACJI I
      FASZYZACJI</a>
    • Gość: Jonek A ludzie są durni IP: *.e-wro.net.pl 24.07.06, 15:40
      Wystarczy zarządać od taksiarza faktury mówiąc że się jedzie służbowo a na
      fakturze kierowca musi napisać że jazda kosztowała tyle a klima tyle, potem z ta
      fakturą do prokuratora. Po kilkudziesięciu takich udokumentowanych doniesieniach
      i taksówkarze będą z nawiązką oddawali skradzione w ten sposób pieniądze.
    • Gość: j23 Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.aster.pl 24.07.06, 16:02
      NAJLEPIEJ BY BYŁO ŻEBY TAKSÓWKARZ PŁACIŁ KLIENTOWI ZATO,ŻE WYBRAŁ JEGO SAMOCHÓD
      SKĄOIRADŁA
    • Gość: Jurek Taksówkarz = burak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:04
      Z przykrością to piszę. W naszym kraju taksówkarze to buraki. Od kilku lat nie
      pijam na imprezach, bo jak potem mam jechać taksówką to mnie szlag trafia. Tak
      starych i zdezolowanych samochodów jak taksówkarze nie ma już nikt! Gdyby mogli,
      to jeździliby maluchami przerobionymi na LPG. I brali dopłaty za miejsca
      siedzące. Ale wszystko bierze się z tego, że nikt nie potrafi unormować rynku. W
      całym cywilizowanym świecie taksówki spełniają kilka wymogów:
      1. Rozsądny wiek. Nie widać 20-30 letnich Mercedesów beczek, Audi cygar, etc.
      Samochody mają na oko góra 8 lat.
      2. Jednakowy kolor. Od razu widać, że to taksówka. A nie we wszystkich możliwych
      kolorach, na dodatek drzwi inne, maska inna.
      3. Są odpowiedniej wielkości. Przecież Peugeot 206 czy Skoda Fabia na taksówce
      to śmiech na sali. Na zachodzie zwykle to przełom klasy D/E (Opel Omega czy
      Skoda Superb) i klasa E (Mercedes E, Audi A6). U nas? Byle drzwi były z tyłu.
      4. Mają rozsądne wyposażenie. Skórzana tapicerka, klimatyzacja, ogrzewanie, ...
      Trzeba to w końcu unormować. Jak taksówkarz dostanie taki zestaw norm, to kupi
      sobie nowy samochód. Będzie go stać, nie martwcie się. Zaraz podniesie ceny, ale
      po dwóch tygodniach stania na postoju w nowej bryce zmądrzeje i wróci do cen
      sprzed wymiany samochodu.
      Jeżeli dopłaty są nielegalne (a są!) to nie trzeba płacić. Zresztą ciekawe, jak
      zostanie to uwzględnione na paragonie fiskalnym czy fakturze? Jestem pewien, że
      w 99% przypadków kasa idzie do łapki bez Urzędu Skarbowego. Może niech krakowscy
      urzędnicy US przejadą się taksóweczkami. Premia im wynagrodzi 15zł opłaty za
      klimatyzację.
      Ostatnia sprawa dotycząca taksówkarzy - mi wszystko wolno! Wolno mi przejechać
      na czerwonym, stanąć na zakazie, bo ja biedny taksówkarz, tak zarabiam! I muszę!
      A Wy wszyscy jeździcie dla przyjemności. Powinni zrobić w miastach więcej kamer.
      Po tygodniu byłyby dziesiątki, jeżeli nie setki taksówkarzy umawiających się na
      powtórne egzaminy. Oczywiście większość by oblewała, bo nie mają pojęcia o
      jeżdżeniu.
      • Gość: :( Re: Taksówkarz = burak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:17
        Aleś ty głupi. Znasz statystyki? Taksówkarze niezmiernie rzadko powiodują
        wypadki, w przeciwieństwie do takich napuszonych durni jak TY. Zarobki sa jakie
        są, więc taksówkarz najczęściej nie jest w stanie kupić sobie lepszego
        samochodu. Chyba lepiej, ze chce zarobić, niz siedzieć na zasiłku za nasze
        pieniadze. Na koniec; to ty wykazujesz się dużo większym buractwem niz oni, bo
        UOGÓLNIASZ. Nie, nie jestem taksówkarzem, jak zapewne pomyślałeś sobie swoim
        malutkim móżdżkiem. Ja tylko umiem myśleć. Jednolite taksówki, to fajny pomysł,
        pod warunkiem, że samochód nalezy do korporacji, a nie jest prywatną
        własnością.
        • Gość: Tępiący buractwo Co taksówkarz ma... IP: 80.51.186.* 24.07.06, 16:30
          Dobry taksówkarz ma być uprzejmy, ma nie dyskutować tylko rzetelnie wykonywać
          zlecenie pasażera. Za to mu się płaci!!!

Natomiast polski taksówkarz ma pretensje do wszystkich naokoło, wiecznie
          niezadowoloną i krzywą gębę.

Na szczęście są wyjątki - dobrze, że mają prywatne wizytówki :)

• Gość: :( Re: Co taksówkarz ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:39
            Słusznie, całkowicie się z Tobą zgadzam.
        • wari Re: Taksówkarz = burak 24.07.06, 17:39
          Gość portalu: :( napisał(a):

> Aleś ty głupi. Znasz statystyki? Taksówkarze niezmiernie rzadko powiodują
          > wypadki, w przeciwieństwie do takich napuszonych durni jak TY

A TY znasz statystyki ? To podaj. Myślisz, że stosując chamstwo zamiast
          argunmentów jesteś bardziej wiarygodny ?
    • Gość: JB To kwestia wolnego rynku IP: 195.187.252.* 24.07.06, 17:32
      Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jeżeli taksówek z klimą jest mniej niż
      zapotrzebowania na nie to ceny są wysokie. Jak ich przybędzie to wzrośnie
      konkurencja i stanieją.

Ja uważam, że powinna być jakaś taryfa określająca ceny przejazdu w zależności
      od tego czym się jedzie.
    • Gość: Subcomm Centusie Centusie IP: *.chello.pl 24.07.06, 17:36
      no cóż jak to w Krakowie
      • Gość: WIKTOR Re: Centusie Centusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:46
        Oczywiscie taksiarz powinien podziekowac szanownemu klijentowi ze mial zaszczyt
        z nim jechac a na zyczenie zrobic mu loda.
        • Gość: AZ Re: Centusie Centusie IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 18:04
          W takie upały to dobry pomysł.
          :-)))
        • obrazoburca Re: Centusie Centusie 24.07.06, 21:49
          cóz.... taka praca.
    • Gość: msnbetterthan Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:21
      magiczne miasto...
      _____
      Poland RealEstate
      Youth hostel Krakow
    • ranki Uprzejmi Taryfiarze :) !!! 25.07.06, 08:26
      Wracając z wczasów w górach na dworcu autobusowym nie było taxi z sieci której
      korzystam więc zadzwoniłem .Gdy przyjechała taksówkarze stojący na postoju
      zaczeli się wydzierać na kierowcę z mojej taksówki ja stając w jego obronie
      naprawdę grzecznie (byłem z żoną i dziećmi)też zostałem zwyzywany.Nie
      zadzwoniłem po policję ze względu na mojego taksówkarza który mie o to poprosił
      bał się (i tak miał obiecany "wpie..przy okazji spotkania na postoju a oni
      już wszystkich powiadomią )
      NIE WIEM CZY TO NIE ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTĘPCZA coś dla policji
    • Gość: Arturek Klima niezdrowa + możesz nie zamawiać klimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 11:53
      1. Ciągle słyszę, że klima w aucie jest szkodliwa a tu nagle wszyscy chcą
      jeździć z klimą
      2. Jeśli zamawiasz ekstra usługę o której wiesz, że jest ekstra płatna to w
      czym problem - weź zwykła taksówkę lub autobus MPK.
      3. Jak cię stać na taxi to stać cię i na dodatkowe opłaty. Jakby cie nie było
      stać to byś nie jeździł taksówkami tylko MPK
      4. W autobusach MPK kupujesz bilet, a nie możesz zamówić miejsca przy oknie!
    • Gość: Arturek Czy w zimie pobierają opłate za ogrzewanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:27
      Zastanawiam się czy taksówkarze pobierają w zimie dodatkową opłatę za
      ogrzewanie - te same argumenty podniesienia opłat co w przypadku klimy.
      Przypominają mi się czasy komuny gdy dywan był towarem luksusowym. My chyba
      ciagle jesteśmy zacofani i klima w samochodzie jest dla nas czymś niezwykłym
      (godnym podwyzki opłaty).
    • Gość: Janek Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: 82.160.10.* 27.07.06, 06:07
      Jeżeli mają klimatyzacje to przedewszystkim dla siebie i jeszcze za ich
      komfort płaci klijent.
      A przecie to Polska właśnie wykształcone w szkołach kombinowania pokolenia
      parobków i lokai ze slomą w butach.
    • Gość: Fulda Re: Czy pobieranie opłat za klimatyzację w taksów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:05
      Po pierwsze kto ustalił jaka temperatura obowiązuje w taksówce, albo jakie
      obicia siedzeń. Pasażerowie sami rozbestwiają tych taksówkowych, lotniskowych
      i dworcowych - polowaczy.
    • pendrek_wyrzutek Dodatkowa oplata powinna byc pobierana! 27.07.06, 15:30
      Prosta zasada kalkulacji kosztow:

Jesli tylko czesc taskowek ma okreslona wlasciwosc
      to firma taksowkowa powinna pobierac dodatkowa oplate
      za wyslanie samochodu o wymaganech cechach.

To samo odnosiloby sie do zamowienia taksowki BEZ
      klimatyzacji albo taksowki okreslonego koloru.

Jesli nie ma specjalnych wymagan, dyspozytor przysle
      najblizsza taksowke. Przysylanie taksowki dalszej
      zwieksza koszty, i te dodatkowe koszty nie powinny
      by placone przez innych klientow w postaci wyzszych
      cen podstawowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka