Dodaj do ulubionych

Nowa pętla: Fieldorfa Nila/Krowoderskich Zuchów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:57
Witajcie, vis a vis mojego bloku ruszyła budowa pętli (pomimo dramatycznych
protestów staruszek) tramwajowo-autousowej z prawdziwego zdarzenia.

Czy ktoś z Was może widział ***wizualizację*** jak to-to ma wyglądać?

słyszałem o powiększeniu "poczekalni"...tej tzw. szczalnicy z jedną połamaną
ławką która znajduje się w starej ruderze na obecnej pętli. MPK to chyba
ostatni obok Poczty Polskiej (z jej kwitnącymi niemalże i nigdy nie kończącymi
się kolejkami) bastion przetrwałego socjalizmu w Polsce...

Pozdrawiam, Krowodrzanin Górski

Obserwuj wątek
    • mr.lordi Tam ma byc tylko petla autobusowa 30.07.06, 19:33
      • Gość: seboso Re: Tam ma byc tylko petla autobusowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 15:18
        Co? Pętla autobusowo-tramwajowa. + Budynek z biletami i wc-etami. Jako ze
        mieszkam na fieldorfa-nila, mam okazje dogladac ta inwestycje codziennie. I
        trochu się dziwię, jak na takim niewielkim terenie zmieszczą się przystanki dla
        kilku lini.
        Trochu nie dobrze, że rozbudowują obecną petlę, bo zapewne znacznie się zwiększy
        ruch[dzięki czemu będzie można wreszcie namalować pasy na nila, co wcześniej
        było niemożliwie wlasnie z powodu niewielki9ego natężenia:(]. Jednak dla ogółu
        mieszkańców efekty tej inwestycji będą pozytywne. Teraz linie podmiejskie będą
        docierać do Krowodrzy Górki, dzięki czemu zmniejszy się ruch na alejach.
        • Gość: gs Re: Tam ma byc tylko petla autobusowa IP: *.ghnet.pl 06.08.06, 23:09
          > Teraz linie podmiejskie będą
          > docierać do Krowodrzy Górki, dzięki czemu zmniejszy się ruch na alejach.

????

A jaki to wpływ na ruch na Alejach ma przeniesienie linii z Nowego Kleparza do
          Krowodrzy Górki??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka