Dodaj do ulubionych

Scania: Nowe filmy ?

IP: Odrzanska4:* 21.02.03, 14:31
Nie wiem czy dobrze widzialem, ale wydaje mi sie ze zamontowali w niektorych
ALBACH nowe filmy. Pisane mniejsza czcionka, podobna do tych z metalowych
tablic, wczoraj widzialem taka #114 z napisem KAMPUS UJ :)
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Scania: Nowe filmy ? 21.02.03, 15:01
      Gość portalu: Clint napisał(a):

> Nie wiem czy dobrze widzialem, ale wydaje mi sie ze zamontowali w niektorych
      > ALBACH nowe filmy. Pisane mniejsza czcionka, podobna do tych z metalowych
      > tablic, wczoraj widzialem taka #114 z napisem KAMPUS UJ :)

Też mi się tak wydaje, dzisiaj widziałem dwa ALBy na 172, jeden miał napis
      CAHTS trochę inną czcionką, a drugi duży napis "OS. BRONOWICE" i pod spodem
      trochę przesunięty i mniejszy "NOWE". Wyglądało to mniej więcej tak:
      OS. BRONOWICE
      NOWE

Poza tym jakieś 2 miesiące temu był ogłaszany przetarg na dostawę nowych filmów
      (poszukam w BZP, to napiszę).
      • pavlack Re: Scania: Nowe filmy ? 21.02.03, 15:08
        Już mam. BZP 184/2002:
        "OGŁOSZENIE O PRZETARGU NIEOGRANICZONYM

o szacunkowej wartości powyżej 30 000 euro

Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. w Krakowie, 30-347 Kraków, ul.
        Jana Brożka 3, woj. małopolskie, pow. Kraków, tel. (012) 254 10 19, fax (012)
        254 12 92, www.mpk.krakow.pl, e-mail: giermek@mpk.krakow.pl, ogłasza przetarg
        nieograniczony na dostawa naklejek (piktogramów) oraz taśm informacyjnych i
        tablic numerowych (dopuszcza się składanie ofert częściowych, liczba zadań: 3).
        (PKWiU: 22.15.1)
        (...)
        Termin realizacji (wymagany) - sukcesywnie przez 2 lata od podpisania umowy.
        (...)
        Kryteria wyboru ofert i ich znaczenie:

cena (koszt) - 100% "

No i wszystko jasne :D
        • Gość: Clint Re: Scania: Nowe filmy ? IP: Odrzanska4:* 21.02.03, 15:45
          Wczoraj tez widzialem #130 z nowym Dworzec Główny, a dzis nowy RUCZAJ na #124.
          • Gość: mouset Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 21.02.03, 16:57
            Mouset kiedyś spisał filmy w ALB z pierwszej dostawy, trochę nierealne niektóre

Al. Przyjaźni
            Azory
            Bieżanów Nowy
            Borek Fałęcki
            Bronowice Nowe
            Bronowice Mleczarnia
            CAHTS
            Chełm
            Dworzec Główny
            Górka Narodowa
            Kostrze
            Krowodrza Górka
            Kurdwanów
            Mistrzejowice
            Nowy Kleparz
            Os. Na Stoku
            Os. Piaski Nowe
            Os. Piastów
            Prądnik Biały
            Prądnik Czerwony
            Rondo Grunwaldzkie
            Rondo Mogilskie
            Ruczaj
            Rynek Podgórski
            Skawina
            Tyniec
            Wieczysta
            Wieliczka

i jeszcze były: Awaria i Zjazd do Zajezdni
            • Gość: Locutus Re: Scania:stare filmy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.02.03, 08:14
              A Bibice, czy Marszowiec? Nie spisaliście się/wszystkiego.
              • kuba203 Re: Scania:stare filmy 22.02.03, 11:38
                Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A Bibice, czy Marszowiec? Nie spisaliście się/wszystkiego.

Bibice i Marszowiec były w CLLach, a nie w ALBach :)) Podobnie Węgrzce.
                • Gość: carver Re: Scania:stare filmy IP: *.chello.pl 22.02.03, 12:26
                  wedlug mnie nie bylo al. przyjazni i chelma, bo jak kiedys jechalem 152 to
                  kierowca mowil wlasnie ze nie ma tych dwoch koncowek. pozatym byla jeszcze
                  sidzina, lagiewniki. os. piastow tez nie bylo bo 3 razy widzialem alb na 159 z
                  pustym miejscem a w lewym dolnym rogu szyby bylo napisane " os. piastow "
                  • kuba203 Re: Scania:stare filmy 22.02.03, 12:33
                    Ale one się zdaje się trochę różniły, w zależności od tego, z której dostawy
                    był autobus.
                    • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.02.03, 15:23
                      Fakt, rypnąłem się nie było Al Przyjaźni , były Łagiewniki, ale Chełm na 100%
                      bo zdarzał się przegub eksperymentalnie na B, a dzisiejszy 152 jeździ od 1999,
                      a ja mówie co było w 1992
                      Ponadto w ostatniej dostawie 38021-38030 było ZOO... fantastycznie wygladał
                      przegubowy 134
                      • kuba203 Re: Scania:stare filmy 22.02.03, 19:38
                        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Ponadto w ostatniej dostawie 38021-38030 było ZOO... fantastycznie wygladał
                        > przegubowy 134

Przegubowy 134?! A jak on się składał na Leśnej?
                        Pierwsze słyszę o takim kwiatku...
                        • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.02.03, 19:40
                          Już kiedyś pisałem o tym, to było lato 1992 i 1993, kiedy wzmocniono 134 a
                          zniesiono B do ZOO
                          • kuba203 Re: Scania:stare filmy 23.02.03, 14:10

> Już kiedyś pisałem o tym, to było lato 1992 i 1993, kiedy wzmocniono 134 a
                            > zniesiono B do ZOO

I od razu taki luksus zamiast Ikarków? Qrcze, są dziwy na tym świecie... ;))
                            Ale dalej nie wiem, jak przegubowiec się wyrabiał na tych zakrętach...
                            • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.02.03, 21:19
                              Wyrabiał się przy 30 kmh, a ikary byłyby za głośne
                              • kuba203 Re: Scania:stare filmy 24.02.03, 08:55

> Wyrabiał się przy 30 kmh, a ikary byłyby za głośne

A M11 jak rzęziły pod górę, to nie były za głośne? Zresztą Ikary też tam
                                jeździły, tylko że 260 :))
                                • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: 149.156.15.* 24.02.03, 13:10
                                  Niestety ten komfort był tylko w lecie 92 i 93, w 94 już przegub był
                                  sporadyczny, a od 95 permanentne cięcia i tylko krótkie wozy
                    • pavlack Re: Scania:stare filmy 22.02.03, 16:17
                      kuba203 napisał:

> Ale one się zdaje się trochę różniły, w zależności od tego, z której dostawy
                      > był autobus.

Niektóre miały też chyba przełożone filmy z pierwszych Jelczy M121MB ( ale to
                      chyba do 113 CLL przełożono...)
                      • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 22.02.03, 17:33
                        A ile napisów było/jest w CLL albo M121? Bo w ALBach było po 28
                        • kuba203 Re: Scania:stare filmy 22.02.03, 19:40

> A ile napisów było/jest w CLL albo M121? Bo w ALBach było po 28

Keine Ahnung...
                          • Gość: mouset Re: Scania:stare filmy IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 23.02.03, 09:58
                            ???????????
                            • kuba203 Re: Scania:stare filmy 23.02.03, 14:11
                              Nie mam pojęcia :))
                              • Gość: Clint Re: Scania:stare filmy IP: Odrzanska4:* 24.02.03, 10:38
                                w sobote widzialem ALBA na 444 i mial napis ... Os.RŻAKA !! Leniom sie nie
                                chcialo ą zrobic !!
                                • Gość: mouset Scania: filmy 25.02 IP: 149.156.15.* 24.02.03, 13:12
                                  Dziś zaczekałem az 105 przewinie film i zobaczyłem:

Prądnik Biały Zachód
                                  Kampus UJ]
                                  Cmentarz Batowice
                                  Łagiewniki ????????!!!!!!!
                                  Wieliczka!!!!!!

oraz ....... Tyniec Kamieniołom!!!!!!!
                                  • Gość: Locutus Re: Scania: filmy 25.02 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.02.03, 23:55
                                    Tylko czekać, jak MPK uruchomi linię TYNIEC KAMIENIOŁOM - ŁAGIEWNIKI
                                    obsługiwaną scaniami CN113ALB ;-)
                                    • Gość: mouset Re: Scania: filmy 25.02 IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 25.02.03, 07:48
                                      Albo do Wieliczki hehe
                                      • kuba203 Re: Scania: filmy 25.02 25.02.03, 22:04

> Albo do Wieliczki hehe

A niech jeździ 204 przegubowy, i tak utoniemy w powodzi busowego złomu... ://
                                        • Gość: Locutus Blachosmrodziarze IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 26.02.03, 00:51
                                          Z Wieliczki powinna być jakaś linia empekowska do New Kleparza lub Dworca
                                          Głównego. Przy aktualnej ofercie biletowej MPK busiarze mogliby się co najwyżej
                                          pocałować w dupę i kulturalnie zbankrutować. Minus jest taki, że szlag trafiłby
                                          również linię kolejową do Wieliczki, którą darzę pewnym sentymentem. Ale cóż -
                                          postęp musi być! A kibelek na tej linii jest niedorzecznością - tam trzeba
                                          szynobusu i wsio będzie oki!
                                          • Gość: mouset Pieprzone ulgi IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.02.03, 10:02
                                            .. o nie wszystko się rozbija zarówno w busach jak i PKP, tu dla ucznia, tu
                                            dkla cioci kolejarki, tam dla fałszywego inwalidy , ludzie!!!!!!! niech ktoś
                                            wreszcie ulgi zlikwiduje najlepiej carskim dekretem
                                            • kuba203 Re: Pieprzone ulgi 26.02.03, 16:06

> niech ktoś
                                              > wreszcie ulgi zlikwiduje najlepiej carskim dekretem

Przecież m. in. dzięki ulgom komunikacja publiczna jest konkurencyjna w
                                              stosunku do prywatnej...
                                              • Gość: mouset Re: Pieprzone ulgi IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 26.02.03, 20:15
                                                Sprzeczałbym się.
                                                Za przykład niech posłuży trasa Kraków-Zakopane, pada PKS który jest ulgowy ale
                                                przez to niedofinansowny, natomiast Szwagropol i Frej bez żadnych ulg mają dla
                                                wszystkich cenę 10 zł, ale nowe autobusy i szybki transport
                                                Podobne lekarstwo powinno dostać MPK, aby wyzdrowieć:
                                                Bezpłatne przejazdy tylko dla ludzi kalekich dla których jest to jedyna szansa
                                                na wyjście z domu, dla szkół ulgi na trasie dom - szkoła, a wiekowa od 80 lat,
                                                aby uniknąć sytuacji gdy bazarowy handel jedzie za darmo lub półdarmo a płacący
                                                podatki padają bo muszą bulić za benzynę
                                                • Gość: Locutus Zostaw te ulgi w spokoju! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 27.02.03, 00:15
                                                  Ulgi być powinny. I tak jak w UE powinno je refundować państwo (ulgi ustawowe)
                                                  oraz miasto (ulgi miejskie). To dałoby dodatkowy przychód dla MPK w ilości ok.
                                                  120*10^6 zeta rocznie. A to już nie jest bagatelna sumka.
                                                  • Gość: mouset Re: Zostaw te ulgi w spokoju! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.02.03, 07:48
                                                    Państwo, miasto ma dać pieniadze? To są Twoje pieniądze, Twoich starych, Twoich
                                                    kumpli!!!!!!!!, na to że ktos ma ochotę fundować innymn ulgi inni płacą
                                                    podatki!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Locutus Re: Zostaw te ulgi w spokoju! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.02.03, 03:47
                                                    Może by tak zacząć jednak od obcięcia pensji urzędasom, którzy pasą brzuchy za
                                                    darmochę, a dopiero potem czepiać się biednych uczniów, studentów, emerytów,
                                                    czy rencistów?
                                                  • Gość: mouset Re: Zostaw te ulgi w spokoju! IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.02.03, 07:33
                                                    A to już działka Majcherka, urzędasy - jak 428 - do piachu!!!!!!!!!
                                                    Powinna byc zasada im wiekszy brzuch, im wiecej popija kawki, i im więcej
                                                    plotkuje, tym szybciej wyp........
                                                • kuba203 Re: Pieprzone ulgi 28.02.03, 16:04

.
                                                  > Za przykład niech posłuży trasa Kraków-Zakopane, pada PKS który jest ulgowy
                                                  ale
                                                  >
                                                  > przez to niedofinansowny,

Ja tam nie wiem, jakie są ulgi w PKS, ale ja jako student żadnej nie mam...
                                                  Szkolnej też nie ma.
                                                  • _hektor Re: Pieprzone ulgi 28.02.03, 18:24
                                                    kuba203 napisał:

> Ja tam nie wiem, jakie są ulgi w PKS, ale ja jako student żadnej nie mam

Jak to nie?
                                                    www.pks.krakow.pl/ulgi.htmlhttp://www.szwagropol.pl/cennik.html
                                                  • kuba203 Re: Pieprzone ulgi 01.03.03, 12:54
                                                    _hektor napisał:

> Jak to nie?

ROTFL;) Aleś mnie rozbawił :))
                                                    Fajnie, że mogę sobie z biletem ulgowym pojechać do Zakopanego, i do Krynicy,
                                                    i nawet do Krosna, a jak będę chciał gdzieś indziej?!
                                                  • Gość: mouset Re: Pieprzone ulgi IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.03.03, 10:16
                                                    Bo każdy PKS ma inne kursy w swoim menu, i dlatego nie wszystko jest ulgowe,
                                                    dlatego sprawiedliwie: ŻADNYCH ULG
                                          • kuba203 Re: Blachosmrodziarze 26.02.03, 16:05
                                            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Minus jest taki, że szlag trafiłby
                                            >
                                            > również linię kolejową do Wieliczki, którą darzę pewnym sentymentem.

Qrde, a ja nie tylko sentymentem, ale moimi pieniędzmi w postaci 1,39zł za
                                            bilet wydanych kilka razy w tygodniu...
                                            Ale już wiele razy to mówiłem, i powtórzę: lekarstwem dla tej linii byłby
                                            wspólny bilet MPK i PKP.
                                            • Gość: mouset Re: Blachosmrodziarze IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.02.03, 07:48
                                              To chciałbyś aby głuchy dogadał się z niemym
                                              • kuba203 Re: Blachosmrodziarze 28.02.03, 15:59

> To chciałbyś aby głuchy dogadał się z niemym

Qrde, w GOPie się dało!! I u nas się nie da? Kompromitacja...
                                                Zresztą, kiedyś się udało, na 2 miesiące...
                                                • Gość: mouset Re: Blachosmrodziarze IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.03.03, 08:16
                                                  Które to 2 miesiące były
                                                  • kuba203 Re: Blachosmrodziarze 01.03.03, 12:56

> Które to 2 miesiące były

Lipiec i sierpień 1996, w czasie remontu Wielickiej :))
                                                  • Gość: mouset Re: Blachosmrodziarze IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.03.03, 10:17
                                                    A jakieś szczegóły
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka