micholinek 05.09.06, 10:12 Wielu właścicieli mieszkań komunalnych wykupionych od gminy za 10 proc. ich wartości sprzedaje je na wolnym rynku łamiąc prawo. Urzędnicy bezradnie rozkładają ręce - pisze "Dziennik Polski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sceptykkk Re: Biznes na komunalnych - DP 05.09.06, 12:05 A ja na twoim miejscu, Drogi Micholinku, cieszyłbym się... No bo wyobraź sobie, że budzisz sie pewnego dnia a tu wokół żadnych skandali, żadnego łamania prawa, nikt nikomu krzywdy nie robi, wszyscy są dla siebie życzliwi itd... Wtedy nie zostałoby ci nic czym moglbys sie pasjonowac, i nie miałbys zadnego pretekstu zeby sie wypowiadac na forum... Tak czy inaczej serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
radek9918 Re: Biznes na komunalnych - DP 05.09.06, 13:48 ad rem, a Pan Sceptykkk to może skorzystał z prefrencji od Gminy? Odpowiedz Link Zgłoś
radek9918 Re: Biznes na komunalnych - DP 05.09.06, 13:53 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3596330.html Odpowiedz Link Zgłoś
ludzkaprzywra Ale to chyba dobrze, prawda? 06.09.06, 15:03 jeśli komunalni - w domyśle : pijani, brzydcy, wielodzietni, niesłusznie zaszczyceni naszym sąsiedztwem itd - sprzedają mieszkania, żeby mieć na wódkę, kuracje szpecące etc... to nie sprzedają ich za te 10 czy ile %, tylko po cenach zbliżonych do rynkowych, tak? A więc komu je sprzedają? Cwanym, wygarnirowanym, zamożnym, pachnącym i bogatym, z myślą o których osiedle to powstało...ba cały świat jest z myślą o nich pomyślany. Stąd - jesli twoje oburzenie podyktowane było zawiścią - to nie przejmuj się bo pewnie uzyskane pieniądze przepiją, kupią za nie jakieś nory na Hucie i tam pomrą w bólach, a jesli troską o skałd osobowy na sektorze, który zajmujesz, to też w pytę bo jak sprzedali to znaczy, że już ich nie ma... głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptykkk Re: Ale to chyba dobrze, prawda? 07.09.06, 01:49 Na micholinka nawet czysta logika nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
maximus_t2 Re: Ale to chyba dobrze, prawda? 07.09.06, 13:17 a moze w ogole wykwaterowac niepozadany "element" tj. : niewyksztalconych, brzydkich, niepachnacych, pijacych tani alkohol, palacych tanie papierosy, jezdzacych tanimi uzywanymi autami etc., itp. pozniej ustawimy bramki z obu stron kobierzynskiej i z obu stron bobrzynskiego (oczywiscie na odpowiedniej wysokosci zeby mety z tzw "starego" ruczaju nie przenikaly) ogrodzimy caly teren drutem kolczastym i wtedy dopiero bedzie mozna pomieszkac ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
radek9918 Re: Ale to chyba dobrze, prawda? 07.09.06, 15:19 dobry pomysł, popieram, ciekawe dlaczego sam na to wcześniej nie wpadłem i niepodzieliłem się tak wspaniałym i odkrywczym pomysłem, chociaż jest coś do dodania - brakło elementów w potaci wież strzelniczych Odpowiedz Link Zgłoś
sceptykkk Re: Ale to chyba dobrze, prawda? 08.09.06, 01:46 a komendantem tego obozu zostanie.... micholinek oczywiscie! Wszak to człowiek godny zaufania, przepełniony życzliwością i innymi przyjaznymi uczuciami... po prostu chodzący IDEAŁ! Odpowiedz Link Zgłoś