Dodaj do ulubionych

Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:17
Urzekła mnie ta historia.

Polak mądry po szkodzie.
Zaradni i przewidujący nagrali sobie lokale z wyprzedzeniem (czerwiec,
lipiec).
Wrzesień październik to za późno.
No a dodatkowo zaczelismy być odwiedzani przez turystów.
Na których powoli zaczyna się nagonka w lokalnych mediach. Nie rób z siebie
ciemnogrodu tylko korzystajmy z dobrodziejstw bycia w UE oraz rozwoju
gospodarczego krakowa (turystyk to gałąź gospodarki)

HEJ
Obserwuj wątek
    • Gość: gupek Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:27
      To ile trzeba dać za wynajęcie 3 pokojowego mieszkania - takiego z 80-90 m np.
      w okolicach ul. Kopernika? 800 zl czy 3 razy 800 = 2400 czy moze 800 euro?
      • Gość: Daimonion Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:16
        Ja place 1050 + oplaty za 1M przy Lea, kumpel przy Rydla (obok Bronowickiej)
        650+oplaty i to wielka okazja jak na te rejony. Wynajmowalismy rok temu.
        • Gość: eso Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.itelekom.pl 08.09.06, 13:57
          To przy Rydla mieszkaja jacys studenci wynajmujacy lokal - szczerze ich nie
          widze, ale wierze na slowo ;D
    • Gość: jajcarz Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: 87.239.57.* 07.09.06, 22:51
      mieszkania im sie marzą na Rynku za 500 zł?
    • flamengista Rozumiem że dla GW Dąbie jest na zadupiu 07.09.06, 23:00
      Albo conajmniej na peryferiach, skoro jednym ttchem wymienia się je obok Azorów
      i Ruczaju.

Jestem w stanie zrozumieć też, że dla wygodnickich dziennikarzy GW centrum końcy
      się na obrębie Plant.

Ale tak na przyszłość polecam oglądać mapę Krakowa zanim napisze się coś głupiego.

Bo skoro Podgórze i Dębniki to centrum, a Dąbie już nie, to nie wiem co o tym
      myśleć;)
      • Gość: zdumiony Re: Rozumiem że dla GW Dąbie jest na zadupiu IP: *.tier.ar.krakow.pl 08.09.06, 15:14
        Ruczaj to miejsce trzeciego kampusu uniwersyteckiego, mnóstwo studentów szuka
        tu mieszkań, jakie to peryferia?
        • flamengista nie ma sie co dziwić 09.09.06, 10:31
          Ruczaj, a tym bardziej Osiedle Europejskie przy kampusie - są dosyć oddalone od
          centrum. Chyba ze za centrum uznamy supermarket Tesco.

Co nie zmienia faktu, że dla studentów UJ jest to idealne miejsce na wynajem
          mieszkania.
    • Gość: Folklor RoManku nie desperuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:50
      tanio nie jest, ale da sie przezyc ;-)
    • Gość: Linka z nh Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w .. IP: *.chello.pl 08.09.06, 00:00
      Z Bieżanowa jedzie się dłużej niż z NH. A jest tam dużo niebezpieczniej! Do NH
      nikt nie przyjeżdża bo media wyrobiłuy nam kiepską opinię! A jest tu więcej
      zwiedzania niż na oklepanym Kazimierzu!
      • Gość: whatever Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.acn.waw.pl 11.09.06, 19:39
        I słusznie że do NH nikt nie przyjeżdza. Mieszkałem 1,5 roku. Dziękuję, nie potrzebuje tylu emocji podczas każdego powrotu do miejsca zamieszkania.
    • kerkus Tam gdzie uczelnia...... 08.09.06, 08:34
      Ilu uczelni jest w rejonie Plant ? Przecież od lat najbardziej atrakcyjne, były tereny miasteczka studenckiego i okolic a dziś PK to Czyzyny i Kamienna , UJ to właśnie Ruczaj a medycyna Prokocim, czy też złą lokalizacją jest Dąbie dla studenta AWF-u ?
      • Gość: eeste Re: Tam gdzie uczelnia...... IP: 195.150.112.* 08.09.06, 09:05
        Medycyna to Kopernika, w Prokocimiu jest tylko pediatria i biblioteka.
    • Gość: gość Przyjechali ze wsi i już chcą mieszkać w centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:01
      i to najlepiej za darmo, jak im się nie podoba na Ruczaju to niech zostaną u
      siebie a nie przyjeżdżają do Krakowa i wszędzie robią bydło. A potem przez
      takich nie ma pracy dla rodowitych krakowian bo się wszędzie wieśniaki wkręcają.
      • Gość: abcdef Re: Przyjechali ze wsi i już chcą mieszkać w cent IP: *.delphi.com 08.09.06, 09:58
        KOlega sie zagalopowal... nie powiedzialbym ze student z lodzi, wroclawia czy
        warszawy to wiesniak przy tepym krakusie... jak jestes lamus to pracy nie
        znajdziesz... powodzenia!
        • Gość: wawka Re: Przyjechali ze wsi i już chcą mieszkać w cent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:05
          racja kolego - jak ktoś jest tępy to juz nie ma rady niech szuka pracy przez
          znajomości=kolego wiesz co to jest dbór naturalny i prawo dawrina- jak ktos
          jest słaby/tępy/debilny to nie ma dla niego miejsca w społeczeństwie i nieważne
          czy się urodził na wawelu czy na wsi- lespi wygrywają i do tego sie
          przyzwyczaj ..im szybciej tym lepiej dla ciebie
      • Gość: Cynik Re: Przyjechali ze wsi i już chcą mieszkać w cent IP: *.autocom.pl 08.09.06, 17:07
        Popieram
      • Gość: miejscowy Re: Przyjechali ze wsi i już chcą mieszkać w cent IP: *.n4u.krakow.pl 10.09.06, 19:14
        Jescze buraki narzekają? Zawsze możecie wrócić do siebie.
    • Gość: DO WYNAJECIA Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:59
      kawalerka 24 m aleja pokoju 10 minut piechota na AE i KSW , dla jednej lub
      dwóch osób 850 + opłaty (czynsz 90+woda prad i gaz po około 30 zeta od osoby)
      zspmg@poczta.fm
    • Gość: md Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w .. IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.06, 10:29
      Ja w tym roku postanowiłam nie mieszkać w Krakowie, właśnie ze względu na koszty wynajmu i na marne oferty. Taniej mi wychodzi dojechać raz czy dwa razy w tygodniu autobusem. Tylko że jestem na V roku, więc i zajęć malutko...
      • grochemosciane Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań 08.09.06, 15:50
        Gdyby studenciaki nie robili badziewia w mieszkaniach, to wynajmujący tak by się
        nie bali im ich wynajmować: dlateo wolą pracujących nie-studentów...
        • Gość: Wynajmująca Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.crowley.pl 08.09.06, 18:33
          Tak jest dokładnie... Przejęlam swoje mieszkanie po 4 studentkach prawa i trzy
          miesiące doprowadzałam je do stanu uzywalności. Potem wynajmowałam pokoj
          studentowi - tez było tragicznie tragicznie. Bralam 300 zl Nie liczylam
          rachunkow. I tak suma sie nie podobała. Teraz mieszkam z osobą pracującą biorę
          400 zl plus rachunki i wszystko jest super...
          Nie mam w domu imprez a w zlewie starty garow. Nikt dodatkowy nie zostaje na
          noc. I w zasadzie z niczym nie ma problemow.

• Gość: Krzysztof K. Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w .. IP: 193.193.75.* 08.09.06, 21:24
      Wyjątkowo niemądry artykuł. Kraków juz dawno przekroczył linię Plant i Alej.Poza
      tym drodzy studenci - zachowujcie się jak na kulturalnych ludzi przystało.
      Strach Wam wynajmować mieszkania!
    • Gość: eeeee Re: Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań IP: *.wolfson.cam.ac.uk 09.09.06, 00:37
      w Cambridge cena malutkiego pokoiku w College'u to 350 funtow miesiecznie;
      i nikogo nie obchodzi, ze nie ma sie kasy;
      a oni tam w Polszy narzekają, ze 600 zlotych za cale mieszkanie to duzo;

• Gość: daleko?:) Mało ofert dla studentów na wynajem mieszkań w .. IP: *.autocom.pl 10.09.06, 10:27
      Od kiedy Azory to dalekie obrzeza Krakowa??? Do centrum 15-20 minut, na aleje to
      samo! Smiesza mnie porownania Azorow do dzielnic z artykulu:)pozdr
      ps.ale jak Ktos woli niech dojezdza z Górki Narodowej, os. Oświecenia, Ruczaju,
      Borku Fałęckiego, Czyżyn- wybor nalezy do kazdego:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka