Dodaj do ulubionych

Pod Bażantami, czyli idylla

IP: *.proxy.aol.com 08.09.06, 22:59
bonsoir
merci pour votre article , l'ambiance de l'hotel du nord parle a mes
souvenirs comme mon passage au restaurant pod bazantami , comme Proust et sa
madeleine vous avez réveillé des gouts et des couleurs , il me manque le
parfum et le meuglement de la vache , il me faut revenir .
merci à vous pour cette magnifique page
Obserwuj wątek
    • Gość: niezadowoleni Pod Bażantami, czyli idylla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 22:47
      Chcielibyśmy na gorąco odnieść się do recenzji na temat restauracji Pod
      Bażantami.Wybraliśmy na dzisiejszy obiad to miejsce ze względu na bardzo
      zachęcającą recenzje p.Nowickiego, którego bardzo chętnie czytamy w
      cotygodniowym dodatku do G.W. oraz ze wzgledu na piękną pogodę.Wypad za Kraków
      okazał się jednak niewypałem, nie żałowaliśmy go jedynie ze względu na urokliwą
      okolicę, jednakże zalecamy abyśćie wybierali się tam po uprzednim spożyciu
      przyzwoitego posiłku w którejś z restauracji w Krakowie których jak wiemy jest
      masa.Zamówiliśmy barszcz czerwony-bardzo średni-okazało się, w smaku na granicy
      z gorącym kubkiem.Drugie danie było jeszcze gorsze,sandacz(34zł) okazał się
      najmniejszą rybką świata smażoną na tłuszczu niepierwszej świeżości.
      Mikroskopijna porcja ryby zniknęła pod fatalnie przypalonymi pieczonymi
      ziemniakami,domówiliśmy ziemniaki pure które jak pożniej zauważyliśmy były
      często pozostawiane nie zjedzone przez inne osoby. Skusilśmy się na rydze w
      cebulce(20zł) tak zachwalane przez p. Nowickiego, były dość smaczne ale nie
      powalające.Natomiast co mnie osobiście wkurza na rachunku znalazała się pozycja
      masło i chleb których nie zamawiałem a które dostałem do grzybów.Reasumując
      zapłaciliśmy 80 zł za małą rybkę, kurczaka pieczonego, kubek barszczu wode
      mineralną oraz grzyby co może nie wydaje się kwotą druzgoczącą ale za tą sumę
      na Kazimierzu mielibyśmy wspaniałą ucztę, co sprawdziliśmy udając się tam aby
      nie pozostać głodnymi.Tak więc absolutnie odradzamy, szkoda Waszego czasu,
      pieniędzy i zdrowia.
      • Gość: Fan tej resteuracj [...] IP: *.betanet.pl 02.10.06, 21:35
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Fan tej resteuracj Widac ze Niezadowoleni to burzuje jak wam nie.... IP: *.betanet.pl 05.10.06, 18:15
      pasuje to stolowac sie gdzie indziej!!
      • Gość: Niezadowoleni Re: Widac ze Niezadowoleni to burzuje jak wam nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:49
        Zapewniam ze tak zrobimy,nie pojedziemy tam wiecej.Uwazamy ze w Krakowie oraz
        okolicach jest mnostwo zdecydowanie lepszych,fajnych,niedrogich,i godnych
        polecenia restauracji.
        • Gość: dnsoftware Re: Widac ze Niezadowoleni to burzuje jak wam nie IP: *.aster.pl 25.10.06, 13:26
          Znam tą restauracje od lat, byłem tam wiele wiele razy, znam właścicieli i
          obsługe i nigdy nie byłem NIEZADOWOLONY, jedzenie jest przeyszne, a krokiety do
          barszczu ... poprostu poezja. Sam fakt że potrawy są smażone nie na gazie tylko
          w piecu na węgiel chyba juz mówi samo za siebie ... POLECAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka