Dodaj do ulubionych

smiecu na klatce

12.09.06, 11:21
A ja zwracam się z prośbą do sąsiadów o nie zostawianie śmieci na
klatce.Jeszcze bym to zrozumiała, gdyby stały one tam przez chwilę.A
tymczasem śmieciuchy stoją parę dni, a z każdym dniem zwiększa się ilość
worków wynoszonych na klatkę.Śmierdzi jak nie wiem i jak to wygląda
Obserwuj wątek
    • chieftain Re: smiecu na klatce 12.09.06, 12:57
      Jak... swojsko- widoczne trudno rozstać się im z własnymi dobrami (nawet z
      lekka nieświeżymi) ;D widać tak ich nauczono i na kolejny przykład buractwa i
      braku elementarnych zasad kultury nic nie poradzimy.Ten typ tak ma...Swoją drogą
      ze śmietników śmierdzi jak nie przymierzając w 30-letnim wieżowcu ze zsypu
      (choć zsypy już zlikwidowane)a bloki stoją parę lat co będzie potem?
      Pomór,zjedzą nas myszy,"zadziobią" muchy,syf z malarią...A wystarczyłoby
      wyegzekwować od firmy zajmyjącej się wywozem śmieci aby raz na 2 tygodnie myła
      pojemniki na odpady (założę się że coś takiego ujęte jestw umowie ale czy adm.
      o tym wie?).
      • maximus_t2 Re: smiecu na klatce 12.09.06, 14:00
        nie tragizujmy. mi tam nic nie smierdzi ze smietnikow (moze dlatego ze mieszkam
        w "niesmietnikowym" pionie ?).
        a wystawianie wszelkiego syfu przed drzwi to taki zwyczaj ze wsi.
        wystarczy pojezdzic po polsce i poobserwowac jak wygladaja tzw. obejscia
        gospodarskie.
        czego tam nie ma ;)...
        • chieftain Re: smiecu na klatce 12.09.06, 15:50
          To się ciesz.U nas jak trochę przygrzało słonko to nos chciało urawć taki syf..
          Wentylacja nie działa,pomieszczenie zamknięte szkoda gadać...Niestety mieszkam
          w "śmietnikowym pionie" i te wątpliwe zapaszki nie są przyjemne zwłaszcza jak
          do tego dodasz zapaszki z wc ochrony to bukiet zapachowy jest dość "szczególny"
          Ale to widocznie należy do miejscowego kolorytu... ;-D
    • azille Re: smiecu na klatce 12.09.06, 16:50
      a gdzie dokładnie?
      • chieftain Re: smiecu na klatce 12.09.06, 17:08
        W rzymie np.
    • muchomor_w_kropki Re: smiecu na klatce 14.09.06, 22:36
      U mnie sasiedzi tez dzis wystawili worek pod drzwiami...Dziadostwo nie zna
      granic jak widac. Jak sie Wam nie chce d*p ruszac (z parteru!) do smietnika, to
      trzymajcie te brudy u siebie w domu.
      Drodzy sasiedzi - jesli to czytacie to uprzejmie Was informuje, ze macie czas
      na pozbycie sie worka do jutra 8.00 Potem Wasz adres zostanie opublikowany na
      tym forum, a zdjecia ktore Wam zrobie (nawet nie bedzicie wiedziec kiedy)
      umieszcze gdzies na www i zapodam tu linka. Zrobie Wam taki PR, ze w calym
      Rzymie bedziecie rozpoznawalni. Oczywiscie zrobie to samo jesli jeszcze
      kiedykolwiek zobacze worek ze smieciami na klatce.

pozdrawiam serdecznie
      muchomorek
      • maximus_t2 Re: smiecu na klatce 14.09.06, 22:52
        wow !
        to po calosci !
        przed paparazzi z OE nikt sie nie ukryje ...
      • oholic Re: smiecu na klatce 14.09.06, 23:56
        muchomorek: a nie prościej powiedzieć otym sąsiadom? albo w wypadku
        wstydliwości Twej i zadziorności internetowej, nakleić im kartke na drzwi?
        ja idąć do pracy wynosiłem swoim sąsiadom śmieci,które leżakowały na klatce
        (też parter) zostawiając karteczkę, że "wyniosłem Państwu śmieci, bo
        śmierdziało na całej klatce". pomogło.
        • muchomor_w_kropki Re: smiecu na klatce 15.09.06, 00:31
          W sumie to masz racje. Nerwy mnie troche poniosly po meczu Wiselki.
          A tak swoja droga to naprawde jestem zdumiony iloscia takich osob na OE bo
          mieszkalem juz w wielu miejscach i nigdzie sie z czyms takim nie spotkalem.
          Rozumiem, ze ktos wystawia pudla, wiadra, puszki po farbach itp bo wiele osob
          jeszcze robi cos w mieszkaniach, ale zeby wystawiac smierdzace odpadki??? To
          sie dzieje non-stop od czasu gdy sie wprowadzili.
          Mimo wszystko uwazam, ze taka stronka www ze zdjeciami smieciarzy i krzywo
          parkujacych by sie przydala. Cos z serii "tych klientow nie obslugujemy". Jak
          by im sie troche wstydu narobilo to moze i inni by zmienili postepowanie. A za
          usuniecie ze strony trzeba by sie wykupic - najlepiej jakies prace spoleczne na
          OE :)

pozdrawiam
          muchomor w kropki
          • quatre Zdjęcia to genialny pomysł! 15.09.06, 22:19
            Zacznijmy robić sobie zdjęcia. Ale nie tylko tym, co krzywo parkują czy
            zostawiają smieci na klatce. Jedźmy od razu po całości - nie powiedzą "Dzień
            dobry" - zdjęcie, wykupią ostatnią Wyborczą w Albercie - zdjęcie, zapłacze
            dziecko - zdjęcie rodzicom i dziecku najlepiej też - niech się uczy od małego,
            że nie wkurza się mieszkanców OE.

I zróbmy galeryjkę wewnątrz każdego kwartału podpisując każdego - przecież
            inaczej się nie poznamy.

Czasami zastanawiam się czy mieszkają tu ludzie przyzwoici? I normalni?
            I czy takie pstrykanie fotek wiąże się jakoś z ochroną danych osobowych?

• maximus_t2 Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 15.09.06, 22:21
              nie tym co wykupia ostatnia wyborcza, tylko tym co kupuja wyborcza...
            • azille Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 15.09.06, 23:00
              Można kogoś takiego jak pstryknie i opublikuje ciągać po sądach jak się
              uprzesz :-) bo to generalnie jest nielegalne.
              Ale niech sobie publikują :-)
              Ja w zasadzie myślę ze to niezbyt dobry pomysł, lepiej byłoby zakładać takie
              opaski na ramie jak żydom w zamierzchłych czasach. Cyganom też. Tfu, nie.
              Cyganie po godzinie 22 zakaz wychodzenia. Godzina policyjna :-)
              • chieftain Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 16.09.06, 18:53
                A dla ciebie gustowną kamizeleczkę odblaskową
                • azille Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 16.09.06, 21:14
                  Poważnie?
                  Słuchaj, Chieftain nie masz gustu kompletnie, kamizeleczka mi nie
                  bedzie pasowala ale zastanawiam się nad kreacją dla Ciebie :-D
                  może ten tego, gustowny kaftanik, rekawki wiązane z tyłu :-)

• chieftain Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 17.09.06, 09:15
                    Powaga? Nie mów...
                  • wez.pigulke Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 17.09.06, 19:56
                    reminiscencje z przeszłości? Jeśli się nie mylę, to kiedyś maximus ci polecał
                    wspaniały ośrodek niedaleko OE, czyżbyś chciała tam wrócić?

azille napisała:

> Poważnie?
                    > Słuchaj, Chieftain nie masz gustu kompletnie, kamizeleczka mi nie
                    > bedzie pasowala ale zastanawiam się nad kreacją dla Ciebie :-D
                    > może ten tego, gustowny kaftanik, rekawki wiązane z tyłu :-)
                    >
                    • azille Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 17.09.06, 23:14
                      Polecal Maximus, nie ja jemu :-)
                      Wiec jakkbys sobie mogl/a logicznie przemyslec sprawe
                      i nie zadawac tak idiotycznych pytan to bylabym wdzieczna :-D
                      • wez.pigulke Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 18.09.06, 18:10
                        Dziewczę, masz problemy z czytaniem tekstu ze zrozumieniem....
                        • oldhorsys Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 18.09.06, 19:44
                          to sie zdarza . prosze nie atakować tej sympatycznej Pani !
                          pozdrawiam sympatycznych ludzi.
                        • azille Re: Zdjęcia to genialny pomysł! 18.09.06, 20:46
                          Mam problem? A to nie wiedziałam ale skoro Ty wiesz lepiej to co tam, uwierze
                          Ci na słowo :-)
                          A tak poważnie to może lepiej weź pigułkę :-D
        • chieftain Re: smiecu na klatce 15.09.06, 17:24
          A jak to się spodoba sąsiadom i przy następnym worku zostawionym na klatce to
          oni przypną kartkę "dziękujemy i prosimy o jeszcze"?
          • tomeyk Re: smiecu na klatce 15.09.06, 19:13
            Chudoba nie zeżre takich świeżych śmieci, to je trzeba trochę potrzymać żeby
            skruszały. A potem to można nimi tego prosiaka, co w wannie siedzi, nakarmić. A
            że śmieci cuchną i bywa że różne syfy się z nich wylewają, to je trza na klatkę
            wystawiać, coby na klepisku plam nie narobić i w gnoju nie żyć. Więc ja z takim
            apelem - nie wyrzucajcie śmieci za sąsiadów, bo trzoda chlewna z wanny i kury z
            balkonu z głodu pomrą.
            Jak byście mogli, to i swoje śmieci wystawiajcie kulturalnie na klatkę, żeby
            sąsiad-hodowca nie musiał po nocy ich z kontenera wygrzebywać. Albo jak bardzo
            naprawdę chcecie pomóc, to oddzielajcie te organiczne (np. obierki, ogryzki,
            zlewki itp.) i zamiast wyrzucać, wysypujcie je pod wieczór sąsiadowi na
            wycieraczkę. On i jego żywięta będą wam za to gorąco dziękować!
            • obi12 Re: smiecu na klatce 18.09.06, 08:36
              ale jest pomysł na te śmieci, całkiem niezły.
              goście zostawiają te śmieci w workach. Może po prostu spowodować żeby ten worek
              się rozleciał pod ich drzwiami ?
              jakiś mały nożyk, kilka ryśnięć po worku, jak klient go podniesie to efekt
              murowany ! cały worek pod drzwiami. Raz, drugi, trzeci gość spędzi 20min. na
              zbieraniu śmierdzących śmieci i skończy się wystawka
              :-))
              • oldhorsys Re: smiecu na klatce 18.09.06, 10:53
                wy to jestescie... jak to tylko komu dokopać! tylko po co ?!
                • tomeyk Re: smiecu na klatce 18.09.06, 23:34
                  po uszy!
                  albo po dziurki w nosie :D
                  • oldhorsys Re: smiecu na klatce 19.09.06, 11:17
                    po 50(ml) ! :)
                  • madziaki Re: smiecu na klatce 22.09.06, 08:39
                    W Londynie sa bardziej pomysłowi - trzymaja smieci na balkonie - I piętro nad
                    wejściem do klatki w bloku 45
    • vmx Re: smiecu na klatce 20.09.06, 10:18
      dorianka1 napisała:

> A ja zwracam się z prośbą do sąsiadów o nie zostawianie śmieci na
      > klatce.

przed zewnętrznymi dzwiami od śmietnika w barcelonie 45a leżakuje
      już kilka worków ze śmieciami. ręce opadają.
      • maximus_t2 Re: smiecu na klatce 20.09.06, 10:52
        przynajmniej nie pod drzwiami na klatce hehe ;)
    • klawatruskawa Re: smiecu na klatce 21.09.06, 14:39
      A jakiś bardzo pomysłowy Rzymianin zostawił w garażu TELEWIZOR;))Ale świnia co??
      Mógłby przynajmniej podłączyć kablówkę...coś byśmy na tym skorzystali;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka