Dodaj do ulubionych

pytanie do klientów Patagoni - ser pleśniowy

18.09.06, 19:41
Bardzo często zamawiamy pizzę nr 20, ESTATE, z serem gorgonzola.
Uwielbiam gdy pizzę zrobi Argentyńczyk/Włoch (? - pochodzenia nie znam ;-))

jest tylko jedno ALE!
czy zamawiacie czasem pizzę przez telefon?
nam się to zdarza i niestety muszę przyznać, że za każdym razem dostajemy
pizzę nie z gorgonzolą lecz z zupełnie innym w smaku, znacznie tańszym serem
pleśniowym LAZUR.
Jestem smakoszem serów pleśniowych i rozpoznaję go po zapachu więc mam
pewność, że to NIEjest GORGONZOLA.

Czy Wam też się to zdarza?
Kilkakrotnie zwracaliśmy kelnerkom uwagę ale niestety stosują metodę "to JEST
gorgonzola" :)

gdyby zaznaczyli w menu, że to lazur - OK, wiem czego mam się spodziewać ale
dlaczego mam płacić za co innego a jeść co innego?hm?

Za każdym razem dzwoniąc upewnialiśmy się czy na pewno na stanie jest
gorgonzola żeby nam kitu po raz kolejny nie wcisnęli i rzeczywiście, z pizzy
był ten ser.
Dzisiaj wyjątkowo spieszyliśmy się i zamówiliśmy pizzę na szybko zapominając o
tym aby upewnić się w wiadomej sprawie.
i co?
oczywiście odebraliśmy pizzę z LAZUREM i to w ilościach okrutno-sknersko-znikomych

Widocznie Patagonia zdobyła już trochę stałych klientów (sami za takich się
uważamy) i nie dba o nich tak jak należy. A szkoda bo lokal fajny a pizza pyszna.

Pozdrawiam

(wyprzedzając pytania - nie, nie ma dowozu pizzy do domu, ale czasem zamawiamy
telefonicznie i sami odbieramy gotową z lokalu)
Obserwuj wątek
    • gabrielino Odpowiedż na pytanie o ser pleśniowy 12.10.06, 16:07
      • gabrielino Re: Odpowiedż na pytanie o ser pleśniowy 12.10.06, 16:24
        Mam dla Ciebie propozycje - nastepnym razem jeżeli będziesz zamawiał pizzę
        ESTATE poproś aby Ci pokazano jaki ser jest używany do tej pizzy{ czy jest to
        gorgonzola}.Bo ja z mojej strony gwarantuję ,że jest to włoska gorgonzola
        kupowana w kawałkach 1,5 kg. A jeżeli chodzi o te znikome ilości o których
        mówisz to pragnę Cię poinformować, iż dodana ilość jakiegoś składnika na pizzę
        w nadmiarze, niestety wbrew pozorom nie podnosi smaku ani jakości, lecz wrecz
        przeciwnie. I w tym przypadku gorgonzola w nadmiarze psuje smak pizzy- nadaje
        jej smak goryczy...Ale cieszę sie,że Ci smakuje pizza i lokal sie podoba- bo
        ja mam takie samo zdanie.
        A tak na marginesie to jest już zorganizowany dowóż pizzy Patagonia do domu. Z
        tego co wiem od godz. 14 do 22:00. Niestety jak na razie poinformowano mnie, że
        tylko dowóż jest na terenie Ruczaju....
        Pozdrawiam,
        • mufassa Re: Odpowiedż na pytanie o ser pleśniowy 14.10.06, 00:03
          > Mam dla Ciebie propozycje - nastepnym razem jeżeli będziesz zamawiał pizzę
          > ESTATE poproś aby Ci pokazano jaki ser jest używany do tej pizzy{ czy jest to
          > gorgonzola}.Bo ja z mojej strony gwarantuję ,że jest to włoska gorgonzola
          > kupowana w kawałkach 1,5 kg.

szefowa robi reklamę?
          czy któraś kelnereczka? nieważne
          :)

Doskonale wiem jak smakuje i jeden ser i drugi.
          jak pytam jaki ser wciskają do pizzy to oczywiście mówią _gorgonzola_ i taki
          wtedy ser dają ale jak się zapomnę zapytać ... niestety już kilka razy zdarzyło
          się dostać lazura.
          różnica w smaku jest tak wyraźna że nie sposób tego nie wyczuć moja droga :)

BTW, nawet jeśli bym spytała jak proponujesz to na pewno pokazaliby mi
          gorgonzolę - podejrzewam, że są przygotowani na taką sytuację ;-)

> A tak na marginesie to jest już zorganizowany dowóż pizzy Patagonia do domu. Z
          > tego co wiem od godz. 14 do 22:00. Niestety jak na razie poinformowano mnie, że

już to odczuliśmy - cena pizzy wzrosła średnio o 2-3zł - swoją drogą szybko
          podnieśli te ceny...

no i za pudełko nadal trzeba płacić co jest według mnie chore - wiadomo, że
          skoro pizza jest na wynos i to z dowozem "gratis" to nie przyniosą mi tego w
          łapach więc dlaczego doliczają jeszcze 1,50 za pudełko???? żenada :)
          i dlaczego pudełko na wynos jest droższe od tego na miejscu (1zł)
          • gabrielino Re: gorgonzola 20.10.06, 19:25
            Pudełko na mała pizzę kosztuje 1 zł, a na dużą 1,50zł.Nie zamierzam ci już
            tłumaczyć nic na temat gorgonzoli bo jak widze nie ma sensu- tak na marginesie
            to ja nie znam sera Lazur i nie wiem co on ma wspólnego z gorgonzolą.
            ale jeżeli ty jestes takim znawcą serów......
            Jeżeli chodzi o wzrost cen o te 2-3 zł, to musisz wziążć pod uwagę, że jest
            bardzo duża różnica między składnikami sprowadzanymi z Włoch a tymi kupowanymi
            w Polsce{ chodzi mi o ceny}.Jeżeli smakuje ci ta pizza to chyba jesteś w stanie
            zauważyć różnicę.Pozdrawiam
            • mufassa Re: gorgonzola 20.10.06, 22:25
              Nie zamierzam ci już
              > tłumaczyć nic na temat gorgonzoli bo jak widze nie ma sensu- tak na marginesie
              > to ja nie znam sera Lazur i nie wiem co on ma wspólnego z gorgonzolą.

oj ma :) oba są serami pleśniowymi.
              gorgonzola:
              pl.wikipedia.org/wiki/Gorgonzola_(ser) zdjęcie:
              www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=10982&pkt_id=&pro_id=&char_id=
              lazur:
              www.lazur.pl/products_teens.php

> Jeżeli chodzi o wzrost cen o te 2-3 zł, to musisz wziążć pod uwagę, że jest
              > bardzo duża różnica między składnikami sprowadzanymi z Włoch a tymi kupowanymi
              > w Polsce{ chodzi mi o ceny}.

naprawdę?!?

na pewno jest różnica w cenach.
              jednak dziwne jest to, że właściciel dopiero teraz "zorientował się", że takowa
              różnica w cenach istnieje i tak nagle podniósł ceny :) Moim zdaniem za szybko

• gabrielino Re: gorgonzola 23.10.06, 16:45
                A może po prostu zmienił się właściciel lokalu?
              • mufassa Re: gorgonzola 23.10.06, 22:26
                nie mam zielonego pojęcia :)
                ale wątpię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka