Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 20.12.06, 23:07 Acha...jesli ktos stara sie o kredyt i bank wyrazi na to zgode na podstawie niniejszych dokumentow to mozna je odebrac juz z biura Bryksy: 1)Odpis z KW z dnia 13.12.2006 2)Decyzja zatwierdzajaca projekt budowlany + pozwolenie na budowe (niestety jeszcze nie przeoisane na BRYKSY)- decyzja jak mi powiedziano powinna byc pod koniec grudnia lub w pierwszej połowie stycznia 3) KRS, NIP, REGON 4) Pismo do UM dot. prośby o przepisanie pozwolenia na budowe 5) Akt Notarialny dot. zakupu części działki od TBS-Malopolska Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 21.12.06, 07:30 No w końcu może sie coś ruszy. Czy orientował się ktoś już który bank może przyznać kredyt na podstawie tych dokumentów i która forma aneksu jest bardzie akceptowalna dla banku? Jak coś będę wiedział to też napisze, oczywiście. Pozdrawiam i miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 195.33.69.* 21.12.06, 15:44 Witam No wygląda na to, że może w końcu coś się ruszy:) Mam pytanko: czy ktoś ma opinie prawną do zawartej umowy??? Wiem, że to troche po fakcie, ale czy negocjowaliście jakieś indywidualne warunki do umowy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 21.12.06, 20:01 Witam, Nie jestem specjalistą w tym temacie ;) ( jest to dopiero pierwsze mieszkanie jakie kupuje) ale wydaje mi sie ze najlepiej zapytac sie banku w ktorym chcesz wziąśc kredyt czy umowa jest dla niego akceptowalna np. charmonogram spłat. Rozmawiałem dzis z doradca kredytowa, dokumenty które juz są + pozwolnie na budowę powinny wystarczyć do kredytu. I tak dla informacji na ulicy Bochenka jest już asfalt !WOW!. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 24.12.06, 12:38 Cześć, My z żoną załatwiamy kredyt poprzez "zaufany" przez Bryksy Trans-Kredyt. Bierzemy kredyt w Banku PKO BP i kilka dni temu dowiedziałem się że bez problemu dokumenty udostępnione przez Bryksy wystarczają im do udzielenia nam kreydtu. Tak więc polecam bank PKO BP. (My podpisujemy dokumenty kredytowe zaraz po świętach lub na początku roku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Pozwolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:32 Witam Dzwoniłam dziś do firmy mają informację że pozwolenie otrzymają w połowie stycznia :) Mam nadzieję że tak będzie bo ile w końcu można czekać :)) I tego Wam i sobie na Nowy Rok życzę żeby w końcu zaczęli budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Pozwolenie IP: *.autocom.pl 28.12.06, 15:26 ... A w październiku mieli informacje że pozwolenie będzie pod koniec listopada... ale zawsze jakos sie musimy pocieszać... Pozdrawiam wytrwałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniowy_man Re: Pozwolenie IP: *.if.uj.edu.pl 29.12.06, 13:38 W przypadku pozwolenia na budowe i polityki informacyjnej firmy Bryksy, musicie sie uzbroic w "nieco" cierpliwosci, byc moze to nie jest wina dewelopera, ale - nikt nie kaze mu siac takiej niepewnosci i dezinformacji. Ja jestem "z Wisniowego Sadu" i pamietam doskonale, ze w ciagu lata i jesieni ub. roku bylem informowany (uwaga) 11 razy o innym terminie uzyskania pozwolenia na budowe (nie, nie pytalem sie co dzien, tylko mniej wiecej w koncu okresu, ktory wyznaczali jako date uzyskania tego pozwolenia)... byc moze wiec uzyskaja pozwolenie np. w maju, choc teraz mowiac, ze w styczniu.... Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Pozwolenie IP: *.autocom.pl 29.12.06, 16:48 Wiśniowy manie (czy jak ci tam ;o) Tutaj nie jest kwestia de facto pozwolenia (bo pozwolenie juz jest) ale kwestia formalna (musialbys postudiowac cale nasze forum)... wiec zapewne nie skończy sie to w maju ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 14.01.07, 16:01 Czy orientujecie się może z jakiego powodu coraz więcej mieszkań z Malw znów na stronie Bryksów znów zmieniło status ze "srzedane" na "wolne" ?? Jeszcze niedawno było tylko kilka wolnych a teraz znów 12. Jeśli jest jakaś konkretna przyczyna to bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 14.01.07, 16:06 Małe sprostowanie wolnych jest 16 mieszkań a nie jak do niedawna 12.. jakoś mnie to niepokoi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:06 najprawdopodobniej nie wszyscy zgodzili sie o przesuniecie półroczne wiec zrezygnowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:02 Cena zakupu jest i tak bardzo atrakcyjna więc chyba nie ma na co nażekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 16.01.07, 11:54 Ja nie nazekam bo sam kupiłem już tam mieszkanie, poprostu myślalem ze doszły jakies nowe konkretne okolicznosci które powodują ze ludzie sie wycofują. Ale pewnie rzeczywiscie jest tak, że ludzie rezygnują nie mogąc doczekac się na pozwolenie na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 16.01.07, 13:01 Sebastian...to nie kwestia pozowlenia...bo pozwolenie juz dawno jest... A tak apropo...to jak dzisiaj bylem w tamtej okolicy to teren juz jest szczelnie ogrodzony. Wiec tylko czekac na rozruch.... A jakie mieszkanie kupiles sebastian? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 16.01.07, 16:31 48 m2 na II piętrze....Jak żona dzwoniła do Bryksów wczoraj to mówili że pozwolenie będzie pod koniec stycznia, Ty mówisz że już jest - zaczynam się w tym gubić... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:51 PawMig! Skąd masz takie wieści, że pozwolenie dawno już jest? A w twojej opinii jeśli to nie kwestia pozwolenia to czego? Sama już nie wiem co mysleć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 16.01.07, 17:17 Musze chyba wam wytłumaczyć co i jak. Otóż pozwolenie na budowe Bryksy ma już od września. Z tym,że jest to pozwolenie wydane dla TBS Małopolska. Teraz jest kwestia przepisania tego pozwolenia od TBS Małopolska dla Bryksy sp. zo.o. Tak wiec jedyny dokument na jaki czekamy to decyzja o przepisaniu pozwolenia dla Brysky sp. zo.o. de facto pozwolenie juz na budowe jest od dosc dawna.Tylko,że Bryksy może zaczac budowę dopiero jak będzie to pozwolenie wydane na nich. Jeżeli jesczze bede mogł w czyms pomóc piszcie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 16.01.07, 17:20 Acha ...z ciekawostek to jeszcze fakt, ze nie beda dobudowywane dwa dodatkowe pietra w naszym bloku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 17.01.07, 10:03 Brak tych 2 pięter to dobre wieści... dzięki. Co do pozwolenia na budowę to akurat w naszej sytuacji i tak do kredytu potrzebujemy to przeniesienie pozwolenia z TBS czyli właściwe pozwolenie na budowę mieszkań hipotecznych.. Tak więc to że na TBS mają pozwolenie niewiele nam daje. Ale jesteśmy dobrej myśli. Dzięki za info i miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 17.01.07, 16:18 Wiecie nad czym sie jeszcze zastanawiam. Który blok będzie pierwszy budowany A czy nasz B. I inna kwestia.Przed chwila przeczytałem artykuł o pewnej patologi na osiedlu gdzie sa mieszkania TBS'u (www.nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/689040.html) Co prawda to nie Kraków,ale ludzie wszedzie sa tacy sami. Miejmy nadzieje ze nasi sasiedzi z bloku tbs'u beda bardzo rozsądnymi i fajnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 17.01.07, 16:19 www.nowysacz.naszemiasto.pl/wydarzenia/689040.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 17.01.07, 17:23 PawMig. Twoja niewiedza na temat TBSów i sposób kojarzenie słów "socjalny" poraziła mnie :). BTW Przetarg na budowe TBSa jest nierozstrzgniety (chyba że sie cos zmieniło ostatnio). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 17.01.07, 17:33 retil...spokojnie...ja oczywiscie nic do nikogo nie mam. Ale jak przeczytałem ten artykul to sie troszke zaniepokoilem :o) Ale miejmy nadzieje ze beda tam mieszkac tacy sami lokatorzy jak w naszym bloku a tak apropo...moze jest tu ktos kto bedzie mial mieszkanie w bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 17.01.07, 17:38 Wiecie co wydaje mi sie że sytuacja nie jest taka zła. Weźcie pod uwagę że TBS- y (nie mówiąc już o "socjalkach") w Nowym Sączu kosztują tyle że stać na nie ludzi biedniejszych (a wśród nich dużo huliganów).W Krakowie TBS kosztuje więcej niż własnościowe w NS więc stać na nie "wyższe" klasy społeczne. Tak więc chyba nam takie akcje nie grożą. Mój kolega z kolei mieszka na Kurdwanowie w TBS-ach i ma super porządnych sąsiadów-zero holoty. Podsumowując nie siejmy zamętu i nie doszukujmy się dziury w całym. Pozdrawiam P.S Nie bierzcie mi za załe tego co napisałem o klasach społecznych- nie miałem nic złego na myśli po prostu takie mam obserwacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Pozwolenie !!!!!!! :))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:21 W końcu jest pozwolenie :)) Teraz trzeba jeszcze poczekać na uprawomocnienie i może w końcu coś się zacznie dziać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Pozwolenie !!!!!!! :))) IP: *.autocom.pl 29.01.07, 19:50 No to super...ciekawe jak długo to jeszcze zejdzie... Chyba koło 2 tygodni...I ciekawe kiedy rusza budowa ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 30.01.07, 21:18 Czy ktos posiada dokładna technologie budynku przy Bochenka. To znaczy jakie będą ściany nośne, ew.ściany działowe. I wogóle jeśli ktoś ma dokładną charakterystykę budynku proszę o kontakt: pawmig(no-spam)poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniagstan Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:27 Dokładnej charakterystyki nie mam niestety a przydałaby sie ale jezeli budują w tradycyjnej tj. cegla to powinno być ok. pozdrowienia dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 195.33.69.* 01.02.07, 09:21 Witam, Fajnie , że w końcu coś się ruszyło w kwestii pozwolenia. Ja niestety będę musiała zrezygnować z zakupu. Jeśli ktoś jest zainteresowany 2 pokojami to prosze o kontakt: lili131@gazeta.pl. Umowe podpisywałam we wrześniu więc cena jest dość atrakcyjna. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:10 kupiłem tam mieszkanie i ciesze sie bo cena za jaką kupowałem była naprawdę bardzo dobra!!! Teraz czekam az się uprawomocni decyzja pozwolenia na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
cypisek77 Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka 09.02.07, 12:25 Niepokoi mnie tylko pewna rzecz....w umowie przedwstepnej &5 pkt 23 zobowiazujemy sie do placenia miesiecznej oplaty ryczaltowej od mieszkania oraz od MIEJSCA PARKINGOWEGO w wysokosci 50 PLN NETTO !!!! To w takim razie za co placilismy te 29 tys ??? :-/ Jeszcze sie okaze ze nieswiadomie kupilismy mieszkania w TBS-ie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 09.02.07, 18:31 cypisek: faktycznie będzie opłata ryczałtowa,ale do momentu podpisania umowy na dostawe mediow oraz przejecia przezz kupujacego obowiazkow utrzymania czesci wspolnej,czyli pewnie do czasu az powolamy wlasna wspolnote mieszkaniowa. A to 50 zl to cos w rodzaju czynszu za garaz.Kiedy acznie funkcjonowac nasza wspolnota to sami ustalimy wysokosc oplat. Wiec miejmy nadzieje ze bedzie ok. A tak apropo kiedy uprawomocni sie pozwolenie.Nie wiem jak z formalnosciami kredytowymi? ps. cypisek:ja za miejsce placilem 35 tys. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 09.02.07, 18:39 Oficjalny komunikat od BRYKSY: Uprzejmie informuję, iż decyzja przepisania pozwolenia na budowę NR /535/29/07 wydanej w dniu 24.01.br w dniu 08.02.2007 uzyskała klauzulę prawomocności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 16.02.07, 12:28 Wiec budowa powinna ruszyć w przyszłym tygodniu. Generalnym wykonawca bedzie sama BRYKSY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:06 a juz dostaliscie list z bryksy? bo ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 16.02.07, 21:07 Witam, Z tego co mi powiedzieli to listy bedą wysyłac w przyszłym tygodniu, oczywiście kopie samego pozwolenia mozna sobie odebra w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 80.51.55.* 16.02.07, 23:06 A jak u was z kredytami. Bo mnie np. brakuje kasy na ta druga rate...i nie sadze bym zdazyl wziasc kredyt w dwa tygodnie... Czy u was wyglada to podobnie. I na jakim etapie jestescie z kredytami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaw Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.motorola.com 21.02.07, 14:17 Czy udalo Wam sie wynegocjowac inny harmonogram rat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniagstan Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.chello.pl 25.02.07, 21:33 Cześć Wszystkim Jak na razie to my te nie otrzymaliśmy żadnego pisma. ale za to kredyt w koncowej fazie wiec może jakoś sie posklada. Czy ktoś z Was był moze na placu budowy? Zaczęli już coś tam robić? pozdrowienia od sąsiadów z 6 piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.qubushotel.com 26.02.07, 01:55 To chyba ze mnie taki dupa że nie przypilnowałem wcześniej tego kredytu...brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaaiuto Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.dnet.pl 26.02.07, 14:35 byłam u dewelopera we wtorek - mówiła pani że w środę wysyłają pismo, tylko jeszcze nie było zredagowane. dzisiaj jest poniedziałek a ja jeszcze nic nie dostałam. ktoś może już dostał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 26.02.07, 15:06 jest 15:05 i zadnego listonosza nie było :( No ale cóż... z terminowością i obietnicami u nich krucho :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 26.02.07, 18:02 Witam, Otrzymałem list od Bryksy, spodziewalem sie czegos wiecej no ale przynajmniej moge juz odliczać dni do pierwszej wpłaty. Byłem wczoraj na spacerku na "budowie" i narazie tylko małe porządki z tym gruzem są zrobione. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 26.02.07, 18:38 Cześć, Mnie osobiście zastanawia sprawa tego pięknego komina który będziemy mieli przed oknami. Czy ktoś może orientuje się czy ten komin będzie naszym bliskim bądz co bądz sąsiadem?? :) Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xaw Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.motorola.com 27.02.07, 10:34 Pytałem sie wczoraj, bo bylem w Brysky. O kominie nic nie wiadomo.. tak jak i o zbiornikach. To pierwsze faktycznie szpeci... drugie lepiej aby pozostalo jak najdluzej aby tam inny deweloper nie wciskal innego bloku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.02.07, 11:31 Przejeżdżałem dzis kolo naszej budowy i powiem wam ze stała tam koparka (kopała jakiś dół) duży dzwig, tir i kilka jeszcze rozniastych samochodow. No i robotniczej sily kreciło sie sporo. Miejmy nadzieje ze tempo bedzie szybkie ale i dokladne. Mieszkam niedaleko wiec co jakis czas bede tam zagladał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 01.03.07, 16:51 My tez mieszkamy niedaleko- na Kozłówku więc w weekend może zrobimy zdjęcia tej pięknej dziury w ziemi i postaramy sie gdzie zamiescic :) Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 01.03.07, 17:24 Widze Sebastian ze razem mieszkamy na tym samym osiedlu... A w którym miejscu na Kozłówku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 02.03.07, 10:44 ulica Okólna- blok 10 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 02.03.07, 20:13 no to stosunkowo blisko...ja mieszkam na Spółdzielców...blok 12. I mam nadzieje ze szybko sie stad wyniose bo te mieszkania to porazka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 11:57 byłam w niedzielę oglądać tą nasza dziurę w ziemi - była akurat wypełniona wodą :)) ale widać że się coś dzieje :)) maszyneria jakaś i baraczek stoi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 05.03.07, 12:30 Hehe może zaczęli od basenu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 06.03.07, 21:07 Właśnie dostałem dzis pismo dot. wprowadzania zmian w naszych mieszkanaich. Czy już ktoś się nad jakimis zmiananmi zastanawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 07:45 Ja też wczoraj dostałam, ale myślałam że ewentualne poprawki będzie można wnosić dłużej a nie do końca marca. Nie wiem czy wy też, ale ja mam tylko ogólny plan mieszkania, bez zaznaczenia kontaktów, kaloryferów, itp. Ja zmian raczej nie planuję, ewentualnie jedną,bo uważam że z "moim" M wszystko raczej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 07.03.07, 09:17 Ja tez nie mam dokładnego planu...Mam nadzieje ze w siedzibie firmy mają coś takiego. W każdym razie ja planuje drobne zmiany ze ściankami. Tylko teraz kwestia ktore beda dzialowe a ktore nie. A jeśli chodzi o ustawienia grzejnikow, kabli to jak zobacze projekt to moze cos sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 07.03.07, 14:26 A my planujemy kilka zmian, głównie związanych z poprzesuwaniem ścianek. Chcemy powiększyć pokoje kosztem przedpokoju i komórki. Niepokoi mnie tylko to że ma to być wyceniane przez nich. Przy kupnie mówili co prawda że jeżeli ilość materiału który zużyją na dokonanie zmian będzie podobna do tej z oryginalnego planu to nie będzie dopłat ale cholera ich tam wie jak to wyjdzie w rzeczywistości. Wiecie może coś więcej an ten temat? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: 151.193.120.* 07.03.07, 16:30 Hej, mam niedlugo dostac mieszkanie od nich (wisniowy sad), nie ma z tym problemu, faktycznie czasem cos zwracaja, nie musialem placic za koszty opiniowania zmiany czy podobnie co slyszalem czasem ma miejsce w innych firmach. moja rada: zerknij na plan instalacji gdy go dostaniesz i koniecznie dodaj wiecej gniazdek bo tak dostaniesz ich niewiele.. pozniej powinienes dostac kosztorys, wiec jesli zrezygnujesz po prostu nie zatwierdzisz tych zmian i nie bedize problema. A przynajmniej tak to wyglada u mnie (niestety nie poprosilem o wiecej gniazdek i teraz ..) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 20.03.07, 10:34 Cześć, Mam pytanie, czy ktoś z Was załatwił już z Bryksami sprawę rozstawienia scian i gniazdek?? Czy komuś udało się choćby z nimi umówić na spotkanie w tej sprawie?? My z żoną próbujemy sie tam juz 4 dzien dodzwonic i nic. Dziś rano bylem w biurze które bylo zamknięte. Udało nam się dodzwonic do działu marketingu i powiedziano nam ze w biurze sprzedarzy jest tylko jedna kobieta która dodatkowo ciagle jezdzi na budowe wiec jej nie ma. Jak w takim razie mamy pozałatwiac sprawy z architektem?????? Zaczyna mnie to poważnie wkurzać. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł to piszcie proszę P,S Może ma ktoś z was jakiś inny kontakt do bryksów np mail albo numer do prezesa? Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniowy_man parę uwag o zmianach :) IP: *.if.uj.edu.pl 20.03.07, 13:35 Witam, ja wprawdzie "nie z tej inwestycji", ale może pomogę. Po pierwsze: telefon stacjonarny najwyraźniej zamienili na ERA domowy, efektem czego _trzeba_ wykręcać numer wraz z całym kierunkowym, tzn. +4812 ..... Po drugie: bodajże w kwietniu zmieniają lokalizację biura, ale zapomniałem gdzie się przenoszą... Po trzecie: możliwość zmian ustawienia ścian, gniazdek, kaloryferów, kuchenki gazowej, wody itd itd. Bryksy _sami_ proponują, zwykle na jakieś pół roku przed oddaniem mieszkania. Wydaje mi się, że w przypadku Waszej inwestycji nie ma to na razie sensu, jak już będą stały ściany i dach, sami napiszą do każdego list polecony, żeby do takiej a takiej daty przynieść propozycję zmian, potem zmiany są kalkulowane (kosztorysowane) i oceniane pod kątem możliwości wykonania. Warto sobie skserować plany (mieszkania, instalacji elektrycznej, instalacji wodno-gdzewczej) i nia tych planach nanosić zmiany + kartka z dokłądnym opisem co i jak ma być zmienione. Ja miałem (na Żaka) całą kartkę A4 zmian i wszystkie zostały wykonane (co w sumie mile mnie zaskoczyło). Oczywiście, zadzwonić i zapytać, nie zaszkodzi. Pozdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.comarch.com 20.03.07, 14:30 No widać ze jestes z innej inwestycji bo u nas warunki "aranżacji wnetrz" są zupełnie inne.. nie będe sie rozpisywal ale mamy to okreslic juz teraz i na dodatek mamy bardzo malo czasu(!!) Dzięki za checi ale jak widzisz co inwestycja to inne wytyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniowy_man Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.if.uj.edu.pl 20.03.07, 15:30 No cóż - pozytywne jest to, że deweloper pozwala na wprowadzenie zmian i o ile się nic nie zmieni w sposobie realizacji, powinno być zrobione satysfakcjonująco... Możę się przynajmniej dodzwonicie :) Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.net.autocom.pl 20.03.07, 17:36 No ja tez sie nie moge dodzwonic i troche mnie to denerwuje, gdyz chce zrobic duże zmiany i nie ma z kim tego uzgodnic, a zostal w sumie tylko tydzien na zglaszanie zmian. Narazie wiem tylko ze cienkie sciany mozna przsuwac a grube nie ;). Miały byc w tym tygodniu jakies plany z zaznaczonymi przylaczami. Czy ktos moze wiec czy juz sa w biurze Bryksy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisniowy_man Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.if.uj.edu.pl 20.03.07, 17:54 Sorry że się wam jeszcze raz wtrące. To znaczy, że nie macie nawet planów np. instalacji (el./ wodne)? No to rzeczywiście problem. Co do zgłaszania zmian - zaniosłem kartkę + zmienione plany do biura, ale można było też wysłać poleconym. Pani, która to przyjmowała i tak nie była w żaden sposób kompetentna co do tego co można, a co nie... właściwie można dość sporo - poza oczywiście ścianami konstrukcyjnymi (25 cm) i pionami wentylacyjno-kanalizacyjnymi, można ruszać czymkolwiek, położeniem wewnętrznych drzwi, przebiegiem instalacji kaloryferowej - u mnie np. stwierdzono że przestawienie kaloryferu spowoduje "niepełne otwieranie się" drzwi balkonowych i musiałem podpisać, że jestem tego świadom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.autocom.pl 20.03.07, 17:58 Acha...poniewaz mam mieszkanie na parterze chcialbym zeby zalozyli mi okna antywlamaniowe. Mam nadzieje ze jest taka mozliwosć (oczywiscie za odpowiednia doplata) Mial ktos taki pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.autocom.pl 20.03.07, 17:57 Akurat miałem okazję się dzisiaj dodzwonić do miłej Pani Kasi i z tego co mi powiedziała,że koleżanka jest na zwolnieniu a ona została sama. I na dodatek mają kłopot z centralką. Ale jak widzicie udało mi się porozmawiać. Z tego co wiem Pani Kasia jutro powinna mieć dokumenty z planami,ale tez jak mi powiedziała, nie jest pewna czy na 100% bedą.Aczkolwiek ja sie umowilem i jade tam na 16,bo do 12 bedzie nieczynne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 12:16 PawMig! Daj znać prosze na forum jeśli uda ci sie uzyskać od Bryksów ten ostateczny plan mieszkania i czy jest on juz z planem rozmieczecnia kontaktów, kaloryferów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.autocom.pl 21.03.07, 18:42 ...no niestety nie zdobylem dzisiaj ostatecznego planu z rozkladem wod-kan, co i elektr. Jak mnie zapewnila Pani Kasia bedzie to miala na poczatku nastepnego tygodnia,wiec nie powinno byc klopotu by zdazyc z terminem do 29 marca. Natomiast jest dostepny dokladny plan mieszkania. Wiec jak komus cos to pomoze,to prosze bardzo. Ja zadnej decyzji nie podejme dopoki nie bede widzial planów. A tak apropo... zapewne sa tutaj mieszkancy parteru. Pytanie do nich czy nie mysleliscie o zalozeniu okien antywlamaniowych zamiast tych standardow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: parę uwag o zmianach :) IP: *.comarch.com 22.03.07, 09:44 Dzięki za informację PawMig ... w końcu co Bryksy to Bryksy, skonczy sie tak jak z pozwoleniem na budowę. Założę się że te plany gniazdek itp będą dostępne dopiero po 29 marca. Pozdrawiam Seabastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Zdjęcia z Budowy IP: *.autocom.pl 25.03.07, 17:34 Hej, Dziś byliśmy z żoną na budowie naszego bloku, poniżej link do zdjęć które zrobiliśmy... picasaweb.google.pl/sebastian.zapala/BRYKSYBudowa Ponieważ mieszkamy blisko wraz z rozwojem prac postaram sie na bieżąco umieszczać aktualne zdjęcia. Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
pawmig.kr Re: Zdjęcia z Budowy 25.03.07, 18:07 hej sebastian...dzieki za fotki... jak na razie to tylko duza dziura i nic poza tym ;o) No ale powolutku i byc moze cos drgnie. Ciekawe jaki jest harmonogram prac. Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 26.03.07, 18:08 Z informacji uzyskanych dzisiaj od Bryksy, jutro popoludniu powinny byc dostepne szczegolowe plany wod-kan,elektr i co. Postaram sie tam byc jutro popoludniu i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 14:41 Plany co i wod-kan są już dostępne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 18:16 Czesc, Jesli ktos jest na forum kto kupil mieszkanie o powierzchni 53,59 m^2 to prosze o kontakt na maila retil@interia.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 27.03.07, 22:31 Mam taką samą prośbę do osób z mieszkaniem 47.94 m2 - piszcie proszę na forum lu na adres: sebastian.zapala@interia.pl Warto wymienic pomysły i spostrzeżenia. Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 27.03.07, 22:52 No to i ja dołączam się do prośby...ale metraż 59,18 :o) pawmig@poczta.fm czekam na spostrzezenia... a tak apropo... ciekawe ktory z was był dzisiaj okolo 16:30 w BRYKSY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 07:53 No Byłam wczoraj na Dąbrowskiej i naniosłam zmiany :)dowiedziałam się również, że mieszkanie dwupokojowe z miejcem postojowym (bo im jeszcze zostało kilka) kosztuje 360 tys. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:44 Jest już plan instalacji elekrtycznej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.03.07, 13:14 ...excellent... musze znów się tam dzis wybrac... a do pokonania całe miasto...brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka prośba do pawmiga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:25 Drogi pawmigu! Mam nietypową prośbę. Wiem, że mieszkasz na Kozłówku. My z mężem także. Za każdym razem gdy mamy wyciagnąc coś od Bryksów musimy się zwalniać z pracy i w końcu to nas zwolnią :) Więc skoro jedziesz dziś do bryksów to może mógłbyś zabrać także plan instalacji dla nas. Będziemy ogromnie wdzięczni. Jeśli to możliwe, to proszę skontaktuj się ze mną - kom. 606 502 087 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.03.07, 19:12 ewka... w razie czego pisz tez na maila pawel(NOSPAM)insat.net.pl Niestety dzisiaj nic ci bym nie zalatwil, pomijajac fakt ze jak napisalas posta to juz wracalem od bryksy :o) Ale jak najbardziej jak bede mial tylko okazje to sluze pomoca. Juz moj numer masz. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 20:10 Hej byłam dzisiaj na budowie :) nawieźli już zbrojenia, i chyba pustaków ładnych parę palet (nie znam się zbyt dobrze na budowlance) :) dziura już jest konkretna - nawet ją opisali jako głebokie wykopy, no i już częściowo układają druty zbrojeniowe. Także jak widać już niedługo zaczną powstawać nasze garaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.03.07, 20:22 Jak sie dowiedzialem to co teraz robia na naszej budowie to tzw. palowanie. I chyba głównie chodzi o to by utwardzić grunt żeby nam blok za szybko nie osiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 01.04.07, 16:08 No to kilka zdjęć z dzisiaj (1 kwietnia) picasaweb.google.pl/pawel.aga/MalwyBryksy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 01.04.07, 22:02 Hej PawMig!! Dzięki za zdjęcia, najlepsze jest to że też byliśmy dziś na budowie i chyba w podobnym czasie bo bordowe auto na Twoich zdjęciach też mialo otwarte drzwi :D Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 01.04.07, 22:32 hehe... pewnie ochroniarz sobie wietrzyl autko... Odpowiedz Link Zgłoś
qba1002 Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka 02.04.07, 11:06 Super fotki:) Wybieram sie tam dzis wiec sobie odladne wszystko dokladnie. PawMig-ja tez mam mieszkanie na parterze. Pisalem do ciebie kiedys maila pamietasz?jakwoj6@wp.pl dowiedziales sie cos o tych oknach antywlamaniowych? bo tez mam na to ochete. tylko nie wim czy bedzie mnie na to stac:( daj znac jak bedziesz cos wiedziec pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 07:48 Witam wszystkich :) Podobnież na naszej działce mają powstać jeszcze 3 bloki 11-sto piętrowe, a działka po przeciwnej stronie ulicy, zresztą jak i ta ze zbiornikami wodnymi zostały wykupione również przez jakiegoś dewelopera. Obecnie trwają prace nad wzmocnieniem gruntu ponieważ teren jest lekko podmokły Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 16.04.07, 17:43 Czesc, No to juz wiemy co bedzie w miejsce ruin. Tak sobie pomyslalem ze te trzy bloki to sie raczej nie zmieszcza na tej dzialce co nasz budują, bo gdzie postawią wtedy śmietnik? Znasz moze jakies szczegoly jaki deweloper, czy te bloki beda staly na płn,płd , wsch czy zach od naszego bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 07:44 Cześć, Cieć mówił, że te 11-sto piętrowce to mają być Bryksego a w miejsce tych riun na naszej działce - szkieletora ma być pawilon handlowy przylegający do bloku TBS. I raczej to by się zgadzało bo nazywać jeden blok Malwy - tym bardziej że w ogłoszeniu jest jakaś wzmianka o osiedlu - byłoby chyba lekką przesadą :) Chyba że mają jeszcze jakąś działkę w głąb idącą wykupioną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 17.04.07, 21:44 Hej, I jak tam idzie budowa. Ostatnio wogole nie mam czasu sie tam przejsc. Ma moze ktos jakies aktualne foty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.comarch.com 18.04.07, 12:58 Hej, Ja sie tam wybieram w najbliższych dniach więc zrobię nowe zdjęcia (najpóźniej w weekend udostępnie je). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 22.04.07, 13:07 Hej, Dzisiejsze zdjęcia z budowy dostępne są pod linkiem: picasaweb.google.pl/sebastian.zapala/BRYKSYBUDOWA22042007 Wiele się nie zmieniło , poza tym że powiększyła się dziura i uzbroili teren. Pozdrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 22.04.07, 23:18 dzieki za foto... mam nadzieje ze juz wkrotce cos wiecej zacznie tam przybywac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willow Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 07:58 Cześć, dostaliście już pismo mówiące o kosztach ewentualnych zmian? miało być do końca kwietnia a w skrzynce pusto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 30.04.07, 10:27 hehe...sam chyba nie wierzysz w to co piszesz. Pozwolenie na budowę miało być do końca listopada 2006 :P Wiec pewnie kosztorys dostaniemy gdzieś w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 04.05.07, 13:35 Czy nie wie ktoś jak tam postęp prac. Idzie do przodu? A może ktoś ma jakieś aktualne fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 05.05.07, 08:26 Byłem na budowie i nic nowego. Krajobraz dziury nie zmienił się od czasu moich ostatnich zdjęć więc nie było sensu robić nowych. Podrawiam Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 25.05.07, 21:16 hoho... nasze forum spadło na 3 stronę. Czyżby brać sąsiedzka wymarła :P A tak na poważnie jak wygląda budowa? Może ktoś pstryknie jakies fotki. Ciekawe czy wyglada to na opoznienie czy prace sa w normie. Jak macie jakieś info to się odezwijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retil Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.net.autocom.pl 26.05.07, 13:09 Bylem przejazdem zerknac no i jakis postep jest. Juz prawie cala plyta fundamentu jest wylana, zbrojenia juz ustawiaja ponad poziom parkingu. Jest tez juz utwardzone miejsce na zurawia, ktory chyba tam juz lezy wkawalkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 27.05.07, 16:53 no to sie wkońcu wybrałem na plac budowy. I żeby podzielić się chociaż w cześci tym co widziałem zamieszczam kilka fotek. Pozdrawiam picasaweb.google.com/pawel.aga/MalwyBryksy02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol M. Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.ghnet.pl 28.05.07, 20:26 witam wszystkich! Chcę oznajmić wszystkim zainteresowanym, że pracownicy firmy Bryksy podchodzą bardzo nieprofesjonalnie do obsługi klienta. Nie odbieraja telefonów !!!!- notorycznie !!! Byłem ustalać zmiany i telefon dzwonił jak szalony a pracownicy nic sobie z tego nie robili. Pomyslałem sobie że może to zbieg okoliczności, że byli po prostu zajeci ale dzwonie do nich - A RACZEJ PRÓBUJE sie dodzwonic od dwóch tygodni i cisza...... TOTALNA OLEWKA!!!!!! Nie mam w dalszym ciagu pojęcia czy Łaskawa Firma Brtyksy zaakceptuje zmiany jakie chcę nanieśc w mieszkaniu - nie mam pojęcia bo oczywiście żadna osoba nie raczy mnie powiadomić co sie dzieje - jak zbierać kase to wiedzą ale jak przychodzi co do czego jak trzeba zająć się klientem juz po podpisaniu umowy to im jeszcze bardzo dużo brakuje. Czekam cierpliwie, ale jak sie nie doezwa do mnie w tym tygodniu to sie wybiorę dpo nich i poucze jak powinna wyglądac profesjonalna obsługa klienta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawMig Re: Co sądzicie o Bryksy lokalizacja Bochenka IP: *.autocom.pl 28.05.07, 22:09 No niestety Karolu masz rację. Dodzwonienie się do nich do faktycznie problem. Mam nadzieję,że pokażesz miłym pania jak się pracuje w natłoku zajęć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś