Gość: artur IP: *.server.ntli.net 02.10.06, 23:10 Nie ludzia jest decydowac o losie innych, mam nadzieje ze ten bydlak to zrozumie w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrufka zaufanie..coś czego brakuje dzisiaj ludziom, jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 00:00 odpowiedzią kota na dobre traktowanie go przez człowieka. W ten właśnie sposób to miłe i mądre stworzenie potrafi zrewanżować się za miskę pożywienia, kąt do spania i odrobinę ciepła. To straszne co wyprawiał ten drań.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawciu2 to są sprzeczne zeznania: IP: 195.245.204.* 03.10.06, 09:01 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<, W parku odgrywał rolę pozoranta, owijając rękę grubymi szmatami. Na jego komendę wydawaną rytmicznymi klaśnięciami dłońmi pies rzucał się na rękę - opowiadał jeden ze świadków. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Jak to możliwe? p Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Re: to są sprzeczne zeznania: 03.10.06, 09:51 Owszem, ale nie znamy całości matariału dowodowego. Tym niemniej, Rywin dostał dwa lata, zawodowy złodziej dostaje "zawiasy", a on dostał półtora roku. ps. rasa "pitbull" powinna być wytępiona, bo to psy przeznaczone do czynienie krzywdy. I niech mi żaden miłośnik zwierząt nie probuje wmawiać, że to 'pogodne słoneczka". Pitbull to błąd człowieka - rasa-potwór wyselekcjonowana do mordu. I człowiek powinien ów błąd naprawić eliminując złe geny. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskra86 żaden pies nie rodzi się ZŁY!! 03.10.06, 11:08 swistak336 napisał: > Owszem, ale nie znamy całości matariału dowodowego. > > Tym niemniej, Rywin dostał dwa lata, zawodowy złodziej dostaje "zawiasy", a on > dostał półtora roku. > > ps. rasa "pitbull" powinna być wytępiona, bo to psy przeznaczone do czynienie k > rzywdy. I niech mi żaden miłośnik zwierząt nie probuje wmawiać, że to 'pogodne > słoneczka". Pitbull to błąd człowieka - rasa-potwór wyselekcjonowana do mordu. > I człowiek powinien ów błąd naprawić eliminując złe geny. nieprawda. te psy sa szkolone do walki, jesli trafia w złe ręce. Psy same z siebie nie sa złe, to człowiek czyni z nich maszynę do zabijania. W odpowiednivch rekach, w odpowiedniej hodowli rasowy pittbull to kochający psiak. A że debile robia z niego mordercę- to krzywda psów, nie moga odpowiadac za to, że ktos je krzywdzi w tem sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu smiechu warte Re: żaden pies nie rodzi się ZŁY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:30 Nie dziecko te psy sa agresywniejsze od większości innych wszczególności do innych psów pozatym sa tak a nie inaczej skonstruowane i tyle, mają takie a nie inne szczęki to są maszyny do zabijania, o bardzo zubożałym instynkcie stadnym i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola smiechu warte Re: żaden pies nie rodzi się ZŁY!! IP: *.pf.com.pl 03.10.06, 11:43 Zgadzam się że te psy są maszynami do zabijania, ale wychowane i zdyscyplinowane nie są groźne. Sama opiekuję się takim pieskiem i wiem jak one funkcjonują. Ale szczerze mówiąc też nie jestem zwolenniczką tej rasy, szczególnie że nie ma żanej kontroli nad właścicielami takich bestii. Niestety pies cieszy się dużą popularnością wśród zwyrodnialców i bezmózgich drechów, więc już lepiej żeby sama rasa przestała istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Na osiedlach nie powinno byc bezpańskich kotów 03.10.06, 13:08 Nie dlatego, aby sadyści nie mieli nad kim się paścić, lecz dlatego, że koty niszczą populację ptaków, i co tu kryć często roznoszą choroby. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition To było tak zupełnie na marginesie 03.10.06, 13:19 "Miłośnicy zwierzątek" niech nie wyrzucają kotów jak zabawki które im się znudziły, albo rozmnożyły. Nie zwalajmy całej winy na zwyrodnialców, gdyż wspomniani miłośnicy zwierząt często są gorsi. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A jaką to chorobą zaraziłaś/-łeś się od kotów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagasaki Re: A jaką to chorobą zaraziłaś/-łeś się od kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:10 pewnie naiwnoscia. Ptaki atakuja na ogrodach i robily to od tysiecy lat. Nie wiem jakie ptaki sa w miescie, golebie srajace na auta to chyba sie czesc ludzi cieszy ze kot zlapie. Koty nalezy sterylizowac i do adopcji, same na noworodki nie skacza i nie zabijaja (a psy tak - archiwum gazeta.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: Na osiedlach nie powinno byc bezpańskich kotó IP: *.globalconnect.pl 03.10.06, 21:45 Dzieci w przedszkolach też często roznoszą choroby jedno na drugie. I co Ty na to? Puścisz na nie Pittbula? Jestem miłośniczką psów i sama mam dwa. Ale skoro tego typu psy trafiają zazwyczaj w ręce łysych pał po to tylko by mogli szpanować i szczuć nimi innych i inne zwierzęta, to lepiej niech rasa rasa wyginie śmiercią naruralną. Powinien być zakaz hodowli takich psów, tak jak jest w wielu krajach. Pozdrawiam Hania i dwa Husky Odpowiedz Link Zgłoś
romar6 Re: Na osiedlach nie powinno byc bezpańskich kotó 04.10.06, 13:32 Zgadza się, na osiedlach nie powinno być bezdomnych! kotów, ale nie wolno dążyć do tego poprzez dokonywanie eksterminacji zębami pitbuli czy innych psów, ale poprzez STERYLIZACJĘ kotek i kastraję kocurów. A roznoszenie chorób przez koty to mit. Nie będę tutaj dawać wykładu, natomiast odsyłam do książek np. dr Sumińskiej. I nie zawsze to koty zabijają ptaki, czasem jest odwrotnie. Rok temu stado srok zadziobało dwa koty koło sądu w Poznaniu - kamery nagrały to zdarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobry duch Re: Na osiedlach nie powinno byc bezpańskich kotó IP: 213.25.159.* 22.10.06, 20:09 Ptaków na świecie jest wiecej niz kotów.Koty nie jedzą ptaków jeśli nie są głodne.A skoro jedzą to znaczy że są głodne.A jak myślisz dlaczego są głodne.Bo właśnie tacy nieodpowiedzialni ludzie porzucają je w potrzebie.To wszystko przez ludzi.A koty nie roznosza chorób przez to że oddychają tym samym powietrzem co ludzi tylko przez zadrapanie(tylko w tym przypadku gdy nie są zaszczepione). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzia smiechu warte Re: żaden pies nie rodzi się ZŁY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:18 Jasne-a mleko kwaśnieje bo siakją do niego krasnale. Poczytaj sobie ludziku trochę na temat historii psów bullowatych a potem zabieraj głos w dyskusji. To nie nóż zabija tylko człowiek, który ten nóż trzyma!Od momentu wykształcenia tych ras minęło sporo czasu i hodowcy starają się eliminować osobniki nadpobudliwe i agresywne. To, że w Polsce doszło do chorej sytuacji, że pseudohodowle produkują masowo psy spaczone pod kątem psychiki nie znaczy, że wszystkie psy są takie. Ja jestem włąścicielem bullterriera i moja suka, wychowywana w normalnym domu, mająca stały kontakt z dzieckiem, nie jest agresywna wobec innych zwierząt i ludzi.Koniec kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagasaki Re: żaden pies nie rodzi się ZŁY!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:07 nie piernicz 3 po 3. Ta rasa ma to w genach i ulubiona jest obok AST przez element . To smieci a nie psy i trzeba je wytepic. Wlasnie po to by w odpowiednich lapach latwo nei dalo sie szkolic takiego psa. I jak to wyglada okropnie, zgadnij po co. Pitbule sa zakazane w wielu krajach. Tylko nie u nas, moze zakaza jak zacznie ktos na kaczki nimi polowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadzia Re: żaden pies nie rodzi się ZŁY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 12:39 Co ma w genach?Ganianie za kotem?Każdy pies będzie gonił to co ucieka-dlatego właśnie trzeba być na tyle odpowiedzialnym, żeby niwelować takie zachowania. To raz. Co do stwierdzenia, że to "śmieci nie psy" nie będę tego komentował, bo uwłaczało by to mojej inteligencji. Co do możliwości posiadania tego psa przez "element" (cokolwiek by to według ciebie nie znaczyło)zadzwoń do pierwszej lepszej dobrej hodowli bullterriera i dowiesz się, że: a) szczeniak z dobrej hodowli kosztuje ok 2000-4000 tyś zł (element słynie z zasobnych portfeli...), b). jeśli wyglądasz,zachowujesz się lub istnieje podejrzenie , że jesteś elementem(a po twoich wypowiedziach nie wątpie , że tak jest) NIE KUPISZ psa- znajdzie się 100 powodów na NIE, c)tak jak pisałem wcześniej-element korzysta z usług pseudohodowli rodem z giełd samochodowych, d). czasami lepiej nie pisać nic niż pisać głupoty - twój przypadek utwierdza mnie tylko w tym przekonaniu, e). większość ludzi, którzy mają bule a ja ich znam to normalni, pracujący, często prowadzący własne firmy-więc nie pisz o mnie per element-to na koniec. Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.browseblast.com 03.10.06, 00:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek [...] 03.10.06, 01:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Mój kolega jest psychiatrą, podaj jakiś namiar. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.06, 08:05 Gadałem już z nim; chętnie Ci pomoże. Też jesteśmy z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smocur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 01:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:18 nareszcie sędia i sąd stanęli na wysokości zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Brawo Panie Sędzio! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:20 Gratuluję cywilnej odwagi. I wrażliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns [...] 03.10.06, 10:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jesteś taki głupi sam z siebie czy ci za to płacą? 03.10.06, 10:10 Wybuduj hałupę z hektarami i odgrodź się od tego. Ale jesteś sierściuch i nie stać cię na to. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Jesteś taki głupi sam z siebie czy ci za to p 03.10.06, 10:19 Zdziwiłbyś się. Chałupę mam i hektary też. Nawet kotkę posiadam. Mieszka w warsztacie, jest wystarylizowana i nikomu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jesteś taki głupi sam z siebie czy ci za to p IP: 88.156.77.* 03.10.06, 11:15 sam sie wystArylizuj. moze dostaniesz jeszcze troche hektarow za bezplodnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Przez takich "miłośników kotów" jak ty Agata 03.10.06, 13:29 są problemy z bezpańskimi kotami na osiedlach, które pospołu ze srokami niszczą kolonie osiedlowych ptaków. Kupić kota, nie sterylizowac bo to nie humanitarne a jak się rozmnoży, albo znudzi to wyrzucić z domu... Tak to wygląda przeważnie ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: middoo [...] IP: *.stegny.2a.pl 03.10.06, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns [...] 04.10.06, 00:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:55 Dziś nauczysz ienawiści do zwierząt a skąd jutro ma umieć kochać ciebie. Brawo panie sędzio. Odpowiedz Link Zgłoś
jaskra86 Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 11:03 to ludzie te koty wywalili z domów i skazali na taki los. Żadne zwierzę, a szczególnie domowe, nie chce zyć tak, jak muszą zyc bezdomne koty. One nie wybierały takiego życia, pomyśl o tym. I to ludzie powinni teraz się nimi zaopiekować- kastrować, leczyć, karmić. Bo człowiek to podobno brzmi dumnie. A kto nie ma serca dla zwierzat, nie ma go tez dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 11:29 powinno się pobudować jakieś domki z jedzeniem, szczepionkami i kuwetami i raz na pół roku weterynarz. skoro muszą (krótko) żyć bez człowieka, to niech chociaż mają w miarę dobre warunki. Powinny się tym spółdzielnie mieszkaniowe zająć, niechby nawet pobrali po 1 zł od każdego co miesiąc, nikt nie zbiednieje, a wystarczy chyba. Spółdzielnie to potrafią zamurowywać piwnice, żeby koty zamarzały, a różne młode i stare przygłupy szczują, strzelają z wiatrówek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Wydoroślejcie w końcu ludziska! 03.10.06, 13:35 > powinno się pobudować jakieś domki z jedzeniem, BLA BLA BLA. > Powinny się tym spółdzielnie mieszkaniowe Wy się martwicie bezdomnymi kiciami, byćmoże ktoś w waszej klatce nie ma pieniędzy nie tylko na czynsz ale i lekarstwa. Gdyby sterylizowano zwierzęta i nie wyrzucano z domów to nie byłoby problemu. Co do wyroku sądu to BRAWO! Zgadzam się w 100% dziś nauczy się psa zabijac koty, a jutro zagryzie on dziecko. ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
madame_l Re: Wydoroślejcie w końcu ludziska! 03.10.06, 17:56 Zwykle to właśnie Ci, którym brakuje na lekarstwa i zaspokojenie innych podstawowych potrzeb są bardziej wrązliwi na potrzeby zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 04.10.06, 00:36 > Powinny się tym spółdzielnie mieszkaniowe > zająć, niechby nawet pobrali po 1 zł od każdego co miesiąc, nikt nie > zbiednieje, a wystarczy chyba. Dam i 100 zł miesięcznie. Ale na dożywianie biednych dzieci w szkołach. Na kotki nie dam nawet 50 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ducha Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo IP: 194.105.132.* 06.10.06, 21:40 Pewnie, bo czlowiek ma prawo wladac wszystkim na ziemi, bo CZŁOWIEK jest wazniejszy niz wszystko inne...A ponoc tym sie roznimy od zwierzat ze potrafimy wspolczuc!!!...A ja powiem ze wolalabym oddac wszystko na ratunek głupich stworzen niz na takiego swiadomie okrutnego gnojka...Tak poza tym nie widze roznicy miedzy pomoca dzieciom a ratowaniem zwierzat..mozna pomoc i tym i tym... Ale mam dziwne przeczucie ze na te glodne dzieci nie wydales nawet 1zl, potrafisz tylko gadac, doswiadczenie przekonalo mnie ze wpolczucie nie jest wybiorcze, jaki stosunek do zwierzat taki tez do ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 11:41 > to ludzie te koty wywalili z domów i skazali na taki los. Żadne zwierzę, a szcz > ególnie domowe, nie chce zyć tak, jak muszą zyc bezdomne koty. One nie wybierał > y takiego życia, pomyśl o tym. I to ludzie powinni teraz się nimi zaopiekować- > kastrować, leczyć, karmić. Bo człowiek to podobno brzmi dumnie. > A kto nie ma serca dla zwierzat, nie ma go tez dla ludzi. No z tym wyborem to tak nie do końca. Kota nie trzeba czasami wywalać, sam zwieje. Nie kierując się "wyborem", a instynktem. A większość z tych kotów na ulicach tam się urodziła, podobnie jak ich rodzice i dziesiątki pokoleń wstecz. Natomiast niewątpliwie należy się nimi w jakiś sposób zajmować, a najlepszy sposób na ograniczanie ich ilości to kastracje i odpowiednie środki dodawane go karmy. Kot karmiony i mający jakiś kącik w piwnicy może prowadzić całkiem szczęśliwy żywot, choć dla rozpieszczonego kotka domowego niewątpliwie nieznośny. Odpowiedz Link Zgłoś
dina_umb Człowiek-król zwierząt 03.10.06, 11:48 Niestety nie mamy wpływu na zachowanie idiotów, debili i innego chłamu. Jedynie skuteczne zgłaszanie takich przypadków i reagowanie policji na nie coś mogłoby wskurać. Mam nadzieję, że sku....syn pocierpi za swoje. Proponuję zrobić ogólnopolską petycję do władz w srawie zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Człowiek-król zwierząt 03.10.06, 12:41 takich typów jest na kopy, dobrze, że w końcu ich zamykają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medar Re: Człowiek-król zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:39 Taka petycja juz jest i czeka na Wasz podpis !!! www.petycja.4.pl Wy także możecie mieć wkład w poprawę ich losu. Odpowiedz Link Zgłoś
mihusky Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 11:45 myslę, że jestes prowokatorem, bo nie widzę uzasadnienia w tym co piszesz do bestialskiego zachowania. Ja to ujałeś koty szczają i sie pier .. bo nie są wykastrowane i wysterylizowane. te proste operacje sprawiaja, ze nie mnożą się bezpańskie koty, a także kocie szczyny nie maja aromatu, który jest własciwy dla niewykastrowanych kocurów. Tak sie składa, ze swiadomi problemu milosnicy kotów wyłapuja bezpańskie koty i zwyczajowo kastruja je i strylizuja. Z kolei nieskutecznosc prawa wobec przemocy domowej to moim zdaniem takze efekt sporego przywolenia spolecznego. Skoro "zona ma byc posłuszna meżowi" to niejeden idiota przemoc sobie tym uzasadni, a inny nie zareaguje na nia. moim zdaniem to osobny problem nie majacy zadnego zwiazku z bestialstwem wobec zwierzat. Ktore samo z siebie jest swiadectwem niskiego poziomu rozwoju cywilizacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 11:58 > nieskutecznosc prawa wobec przemocy domowej to moim zdaniem takze efekt > sporego przywolenia spolecznego. Skoro "zona ma byc posłuszna meżowi" to > niejeden idiota przemoc sobie tym uzasadni, a inny nie zareaguje na nia. > moim zdaniem to osobny problem nie majacy zadnego zwiazku z bestialstwem > wobec zwierzat. Ma w sumie jeden związek - takie tłumaczenie "że sierściuchy szczają" przywodzi na myśl tłumaczenie "oberwała, bo pyskowała". Odpowiedz Link Zgłoś
madame_l Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 03.10.06, 18:04 mihusky napisał: > ... Z kolei > nieskutecznosc prawa wobec przemocy domowej to moim zdaniem takze efekt sporego > przywolenia spolecznego. Skoro "zona ma byc posłuszna meżowi" to niejeden idiot > a > przemoc sobie tym uzasadni, a inny nie zareaguje na nia. moim zdaniem to osobny > problem nie majacy zadnego zwiazku z bestialstwem wobec zwierzat. Ktore samo z > siebie jest swiadectwem niskiego poziomu rozwoju cywilizacyjnego. Mylisz się- bestialstwo jest bestialstwem, a wybór ofiary jest często przypadkowy- wystarczy, że jest słabsza. Raz może to być kot, innym razem dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo 04.10.06, 00:34 > Z kolei nieskutecznosc prawa wobec przemocy domowej to moim zdaniem takze > efekt sporego przywolenia spolecznego. Skoro "zona ma byc posłuszna meżowi" > to niejeden idiota przemoc sobie tym uzasadni, a inny nie zareaguje na nia. Gó.. prawda. Tyle tylko że sprawa o kotka czy pieska czy ptaszka toczy się z urzędu, a o przemoc domową tylko z oskarżenia prywatnego. Co z tego, że sąsiad zgłosi, że Kowalski właśnie napier. żonę a dzieciaki z płaczem uciekają na klatkę schodową? Policja przyjedzie, zapuka do drzwi Kowalskiego, a on natychmiast pogodzi się z żoną. A jak zechcą wziąść Kowalskiego na dołek to żona bezie rozpaczać, że zabierają jej misia. Policja odjedzie a awantura trwa dalej. Znam te sprawy nie od dziś, nie od wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo IP: *.pf.com.pl 03.10.06, 11:45 A byłeś kiedyś w piwnicy obszczanej przez ludzi? Puknij się w głowę sadysto Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin acorns, odbiło Ci?! 03.10.06, 11:56 Jak możesz bronić tego sk.rwiela?! To, że kotów w niektórych miejscach jest za dużo to jeszcze nie jest powód by je dręczyć i brutalnie mordować! To człowiek jest odpowiedzialny za te zwierzęta, bo to on je udomowił, on zajął tereny, na których zdziczałe mogłyby żyć. > A do pierdla niech trafiają ci, których trzeba odizolować od społeczeństwa. > Jakoś nie ma mocnych na domowych katów, tylko gehenna rodzin, dzieci trwa > latami i żaden sędzia nic nie może zrobić. A za jakiegoś sierściucha skazać > potrafi. A co to niby ma do rzeczy? Sprawy przemocy w rodzinie zwykle do sędziego nawet nie trafiają. A to, że skazali za maltretowanie zwierząt przecież nijak nie spowoduje braku kary za maltretnowanie rodziny! I właśnie świetnie, że skazali, bo facet, który tak postępuje ze zwierzętami jest psychopatą, którego jak najbardziej należy izolować. > Do dupy z takim krajem gdzie kot ma większe prawa niż człowiek. Większe? Niby przepraszam jak? Jakby ten pies zagryzł człowieka to facet pewnie nie wyszedłby z pierdla do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Re: acorns, odbiło Ci?! 04.10.06, 01:06 > To, że kotów w niektórych miejscach jest za dużo to jeszcze nie jest powód by > je dręczyć i brutalnie mordować! Czy ja tak napisałem, że trzeba je mordować? Strzelałem do nich wyłącznie z paintballowego markera jak mnie budziły w nocy swoimi wrzaskami. Tym zabić się nie da. A ja nawet nie celowałem w koty tylko pomiędzy nie. Jak się kulka rozbijała o asfalt i ochlapała kotki farbą to wystarczało, żeby każdy spieprzał na oślep w swoją stronę. > Większe? Niby przepraszam jak? Jakby ten pies zagryzł człowieka to facet > pewnie nie wyszedłby z pierdla do końca życia. Już jest rok i dwa miesiące jak nie żyje Ela - piętnastolatka z ulicy Małej na warszawskiej Pradze. Znałem ją, Młoda ją znała. Znam jej ojca. Zagryzł ją jej własny pies. I nic z tego nie wyniknęło. Nikt nie jest winny. I nie o to chodzi, żeby skazywać kogokolwiek. Eli nie przywróci to życia. Nikt psiaka nia nią nie szczuł. To był przypadek. Zadziałał instynkt. Tak mówią fachowcy - kynologowie. Ale to już nie o to chodzi. Gorsze rzeczy się dzieją i nie ma wtedy sędziów, prokuratora, policjantów. Nikt nie widzi, bo nie chce widzieć. A tu parę dachowców zagryzionych i od razu sprawa medialna, facet w pierdlu i cała armia obrońców zwierząt. Jak tak bardzo wszyscy kochacie zwierzęta to brońcie ich praw tam gdzie są łamane. Pieprzyć na forum każdy może, ale iść do rolnika i z nim pogadać to już gorzej. Bo mądrzenie się na forum nic nie kosztuje, a rolnik może komuś widły w dupę wsadzić po sam trzonek i gumofilcem poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Nie wiem za co mu bijesz brawo IP: *.aster.pl 03.10.06, 12:54 Jak cie mierzi niemiło pachnąca piwnica to ją posprzątaj, zamiast wypisywac nic nie warte swoje fochy. Placzące dzieci też cię drażnią? Może trzeba je uciszyc sposobem który wydedukował twój mini-rozumek,co? Kot i pies to też stworzenie, mające większą wartośc niż jakiś zwyrodnialec, niby-człowiek. A tak a poropos twej nienawiści do kotów: Nie dorówna to z pewnością psim odchodom w których tonie cały ten kraj...A ciągłe ujadanie psów nie tylko na spacerach, ale pozostawionych samotnie w domu na długie godziny też nie należy do rozkoszy. I nie jest to bynajmniej-smutne- wina psów, ale ich pokręconych właścicieli, zapewne jesteś jednym z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intima_29 [...] IP: *.ae.krakow.pl 03.10.06, 07:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scav oko za oko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:32 ...no właśnie. Może wprowadzić stare prawo oko za oko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvf Re: oko za oko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:49 wiesz sądzę, że jakbyśmy wprowadzili prawo oko za oko to połowa ludzi w tym kraju byłaby kalekami Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: oko za oko 03.10.06, 10:01 Gość portalu: Scav napisał(a): > ...no właśnie. Może wprowadzić stare prawo oko za oko? Czy to nie Mahatma Gandhi powiedział, że wówczas ludzkość by oślepła ? Poza tym - jak chcesz przeliczyć żwyot kota na żywot człowieka, nawet tak zdegenerowanego ? A jeżeli nawet 1:1 to jak go zabić wielokrotnie ? A jak ukarać sprawcę gwałtu na dziecku - zgwałcić jego własne dziecko ? A jak ukarać sprawcę wypadku drogowego ? A oszusta finansowego ? A kieszonkowca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps IP: 212.122.223.* 03.10.06, 07:35 To jest jednostkowa sprawa,sedzia postapil slusznie i nie mam co do tego watpliwosci.Istnieje jednak szerszy problem.Hodowanie i posiadanie takich ras psow powinno byc zabronione.To jest rownie niebezpieczne jak bron bez zezwolenia.Wzywam do zakazania hodowli psow agresywnych bez wzgledu na ich rasowosc lub nie,bo i kundle tez powinny podlegac eksterminacji.Gdzie sa hycle,dawniej to byla dobra "instytucja",radzila sobie z problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps IP: 212.160.172.* 03.10.06, 08:39 to troche nie tak. Winny ZAWSZE jest czlowiek. Z kazdego psa mozna zrobic zabojce (oczywiscie ratlerek nie zagryze niedzwiedzia ale lydke poszarpie). Najbardziej martwi mnie, ze nigdzie nie napisano, ze wyrok jest prawomocny i nie w zawiasach.... Odpowiedz Link Zgłoś
gagapapa Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps 03.10.06, 11:33 ale ileż tych przygłupów teraz pokupowało wielkie psy tylko dla szpanu? Gryzą ludzi, zabijają zwierzaki - koty małe psy, a nawet królika raz słyszałem, że jeden pies zeżarł dzieciakom. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab I masz rację. Psy miały numerki na obroży a 03.10.06, 10:15 pozostałe wyłapywał hycel. Jak znalazł się właściciel to musiał płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:42 Uwa , ale narobilo się humanistów, a jak zioną nienawiścią zemsty, łacznie z sędzią, a jak użalają się nad kotkami.Sami święci.Pytanie do humanistw, dlaczego nie psioczycie na ustawodawcę i egzekwowanie przepisów dotyczących niebezpiecznych ras?Ile jest takich ludzi co trzymają psa w bloku nie licząc się z uciążliwością dla otoczenia:kaganiec,smycz,sikanie po klatkach i kupy.Miały być wprowadzone przepisy dotyczace psów niebezpiecznych, tak jak przy posiadaniu broni palne.Badania i egzamin wlaściciela.To się nazywa brak dobrej woli rządzących . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:57 nienawiścią to Ty zioniesz, więc nie zaśmiecaj tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jucha Re: Szkoda, że nikt nie rozszarpał właściciela ps IP: *.chello.pl 03.10.06, 18:13 [Uwa , ale narobilo się humanistów, a jak zioną nienawiścią zemsty, łacznie z sędzią, a jak użalają się nad kotkami.Sami święci.Pytanie do humanistw, dlaczego nie psioczycie na ustawodawcę i egzekwowanie przepisów dotyczących niebezpiecznych ras?Ile jest takich ludzi co trzymają psa w bloku nie licząc się z uciążliwością dla otoczenia:kaganiec,smycz,sikanie po klatkach i kupy.Miały być wprowadzone przepisy dotyczace psów niebezpiecznych, tak jak przy posiadaniu broni palne.Badania i egzamin wlaściciela.To się nazywa brak dobrej woli rządzących .] Przepisy są ,nie wiesz ? I jak najbardziej działają - tylko, że do psów rodowodowych, i ich właścicieli !!!!! Gdyby skończyły się psełdohodowle, i trzepanie lewych miocików, bez papierów - to skończyła by się bezkarność durnych właścicieli każdej rasy. Rodowodowe mają tatuarze, są rozpoznawalne, kundelki są chipowane, ale w małej ilości, te których właściciel jest odpowiedzialny, mają swój "dowód tożsamości" przy sobie - chip. Brawo dla sędziego !!!!! W końcu ktoś ocenił prawidłowo sadyzm ludzki, do zwierząt, nie umiesz szanować życia -jakiegokolwiek, nawet kociego, to znaczy, że nie nadajesz się, do "normalnego współżycia", w społeczeństwie! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab A może go do klatki z takim psem ? Przed sądem 03.10.06, 10:13 rura mu zmiękła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 57.67.177.* 03.10.06, 07:32 Wreszcie normalny,uczciwy wyrok dla zwyrodnialca. Niech bedzie przykladem dla innych sadow,ze za znecanie sie nad zwierzetami nalezy i mozna karac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 07:32 Nie wiem co to jest "ludzia"? To jakis potwor? A moze jestes za glupi, i chciales napisac "ludziom"? Anyway, niech ta sadystyczna gnida gnije w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
znak Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 07:47 Panie Sędzio, składam wyrazy najwyższego uszanowania ! Nareszcie Sąd przestał oszczędzać bydlaków kosztem społeczeństwa )w szerokim tego słowa znaczeniu). Ciekawym tylko, czy ta kanalia będzie musiała czekać na odbycie więzienia, czy też uprzejmie usuną jej pod tym względem z drogi wszystkie przeszkody ? A swoją drogą, uważam, że za samo spuszczenie ze smyczy psa bojowego na osiedlu, wśród ludzi, w każdym przypadku powinna być automatycznie zasądzana przez sądy minimalna kara dwóch tygodni bezpłatnej pracy na dobro gminy. A gdyby pies się pomylił i urwał głowę dziecku ? Odpowiedz Link Zgłoś
acorns Niech sąd zacznie od tych, którzy katują dzieci 03.10.06, 10:32 A później zajmuje się kotkami i pieskami. Ciekawe czy sędzia Domański z równą surowością potraktowałby znęcającego się nad rodziną pijaka? Czy pijak trafiłby za kratki, czy też może zostałby z 3 pokojowym mieszkaniu, a żona z trojgiem dzieci musiałaby uciekać do przytułku dla samotnych matek? Kiepski to kraj, w którym zwierzak ma większe prawa od człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steve Re: Niech sąd zacznie od tych, którzy katują dzie IP: *.chomiczowka.waw.pl 03.10.06, 10:59 Piszesz absolutne bzdury i sam o tym wiesz. Los rodzin pijaków nie ma dokładnie nic wspólnego z opisaną sprawą. Zwierzak nie ma wiekszych praw niż człowiek, bo gdyby pies odgryzł głowę dziecku, właścicielowi groziłaby kara długoletniego więzienia. Chyba jesteś stroną w tej sprawie, albo przyjacielem tego zwyrodnialca? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Niech sąd zacznie od tych, którzy katują dzie 03.10.06, 12:02 > A później zajmuje się kotkami i pieskami. Ciekawe czy sędzia Domański z równą > surowością potraktowałby znęcającego się nad rodziną pijaka? Czy pijak trafiłby > za kratki, czy też może zostałby z 3 pokojowym mieszkaniu, a żona z trojgiem > dzieci musiałaby uciekać do przytułku dla samotnych matek? Kiepski to kraj, w > którym zwierzak ma większe prawa od człowieka. Mało chyba wiesz o takich sprawach. One rzadko wogóle do sądu trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
znak Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 07:47 Panie Sędzio, składam wyrazy najwyższego uszanowania ! Nareszcie Sąd przestał oszczędzać bydlaków kosztem społeczeństwa )w szerokim tego słowa znaczeniu). Ciekawym tylko, czy ta kanalia będzie musiała czekać na odbycie więzienia, czy też uprzejmie usuną jej pod tym względem z drogi wszystkie przeszkody ? A swoją drogą, uważam, że za samo spuszczenie ze smyczy psa bojowego na osiedlu, wśród ludzi, w każdym przypadku powinna być automatycznie zasądzana przez sądy minimalna kara dwóch tygodni bezpłatnej pracy na dobro gminy. A gdyby pies się pomylił i urwał głowę dziecku ? Odpowiedz Link Zgłoś
bultazaur Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 07:57 Zdecydowanie sie zgadzam z powyzszym. Dzieki temu precedensowi moze wiecej debili z pitbulami i innymi bojowymi psami albo zmadrzeje albo pojdzie za kraty przemyslec swoja glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdenek smetana Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:49 A tak przy okazji może spróbuję poruszyć inny wątek choć podobny. Osobiście np nie udało mi się zobaczyć by właścicielem pitbula i tym podobnego psa był ktoś nazwijmy to "normalny". Nie zdarzyło się więc, żebym widział pitbula ze spokojnym starszym panem - jak już idzie pitbul to ciągnie za sobą jakiegoś dresa lub inne tego typu ścierwo. Może po prostu powinni wprowadzić prawo, że jak ktoś chce kupić "groźnego" psa to powinien być kierowany na badanie IQ i jak będzie miał poniżej np 120 to dupa ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:23 Pies powinien się pomylić i urwać głowę temu panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztoff Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:03 To straszne bestalstwo. Kara słuszna. A co będzie z psami które z własnej inicjatywy polują na koty (patrz pies mojego sąsia - zjadł im wszystkie koty). Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 08:50 Każdy pies ma swojego właściciela, który jest od tego, żeby hamować jego "inicjatywę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 82.177.11.* 03.10.06, 09:41 ... jacyś walnięci ci twoi sąsiedzi - rzadko się zdarza, że psy i koty żyjące razem żyją w nienawiści, a tu wygląda na to, że to się powtarzało. Albo złociutki sam tak lubisz/robisz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoS Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:55 To prada - sytuacja co najmniej dziwna - jeśli zwierzaki żyją obok siebie, to nic do siebie nie mają. Ileż razy widziałem takie sytuacje, że pies bronił "swojego" kota przed obcym psem? Warto przyjrzeć się tym sąsiadom. A wyrok jak najbardziej prawidłowy, może nawet za niski? Jeżeli ktośrobi coś takiego, to jest po protsu bydlęciem, a nie człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów 03.10.06, 10:04 Gość portalu: krzysztoff napisał(a): > To straszne bestalstwo. Kara słuszna. A co będzie z psami które z własnej > inicjatywy polują na koty (patrz pies mojego sąsia - zjadł im wszystkie koty). Takie psy należy ZABIJAĆ. Bo są niebezpieczne. To nie bestialstwo, ludzie (NORMALNI) zabijają zwierzęta, gdy chcą je zjeść, ubrać się w ich skórę, lub gdy są chore, albo niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:07 Brawo Sędzia! Oby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:21 Dziękuję SĄDOWI W KRAKOWIE ZA TEN WYROK.oFIARAMI TU SĄ KOTY ALE I TEN BIEDNY PIES.Mam psa i kota i wiem w jakiej przyjażni mogą te zwierzęta współistnieć.Mam tylko nadzieję,że inne sądy też staną na wysokości zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.eranet.pl 03.10.06, 08:28 chyba krakowiaka a nie krakowianina :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Brawo Sedzio !!! Oby wiecej takich bydlakow e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:49 Trzeba eliminowac takich niedowartosciowanych debili i zwyrodnialcow, gdyby ten pies zaatakowal dziecko o bylaby tragedia i tez wystarczylo by jedno zlapanie szczekami :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blef Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:45 gdyby ten zbrodniarz szczuł tym psem na ludzi to dostałby najwyżej grzywnę lub wyrok w zawieszeniu. Wymiar kary powinien być odwrotnie proporcjonalny do szkodliwości czynu. Sam widziałem jak szkoli się koty, by te rozszarpywały myszy i szczury i długo znęcały się nad nimi zanim je zagryzą. Po prostu okropne... za zabijanie myszy powinny być równie wysokie kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Szkoda ludzi a nie kotka!! IP: *.chello.pl 03.10.06, 08:59 Mam nadzieję, że wszyscy przyjaciele zwierząt pamiętają o tym, że piesek bez względu na rasę zawsze w kagańcu i na smyczy. Gdyby piesek nawet był wyszkolony a miał kaganiec to nic by się koteczkowi nie stało. Tylo kto o tym pamięta??!! Niech wreszcie uderzą się porządnie w pierś ci wszyscy którzy nazywają się przyjaciółmi zwierząt. Najczęście to bowiem oni opowiadają bzdury o bezpiecznych i przyjaznych wszyskim zwierzętach, które nikomu nic złego nie zrobią. A prawda jest taka: raz kotek, raz myszka, raz ptaszek, raz człowiek. A wystarczy kaganiec i smycz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Szkoda ludzi a nie kotka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:17 kaganiec to chyba Tobie powinno się założyć, jeżeli pies jest łagodny, to wystarczy tylko smycz i odpowiedzialny właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 08:59 szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góść Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.pan.pl 03.10.06, 08:50 Takich śędziów więcej powinno być .A Prawo bardziej surowe dla właścicieli takich psów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tok tok Re: Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.netcologne.de 03.10.06, 09:18 macie kota,czy jaki was meczy? wszyscy wiedza,ze krakowskie koty to kapusie Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 i bardzo dobrze...niech posiedzi, nawet za moje 03.10.06, 09:17 podatki...Ja bym go posłała do sprzatania "kocich" klatek w ZOO ;) Potem pojawiają się histryczne reakcje na rotweillery etc., jak by to pies, a nie jego skretyniały właściciel był winien... Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Bo pies nie jest przypadkiem 03.10.06, 10:07 kserkses1 napisała: > podatki...Ja bym go posłała do sprzatania "kocich" klatek w ZOO ;) > Potem pojawiają się histryczne reakcje na rotweillery etc., jak by to pies, a > nie jego skretyniały właściciel był winien... POPIERAM! Niech siedzi i niech PRACUJE. Praca przy zwierzętach może stanowić resocjalizację - byleby im nie dokuczał. Co do ras psów - to nie pies jest winien, ale ZAZWYCZAJ niebezpieczne rasy są kupowane przez niebezpiecznych ludzi. Poza tym - no właśnie - są rasy NIEBEZPIECZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexdragonescu@wp. [...] IP: *.unipol.net.pl 03.10.06, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morda Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: 217.17.45.* 03.10.06, 09:22 Powinni sqrwiela jego własnym psem przez 1,5 roku 3 razy dziennie szczuc, potem tylko ludzie potrafia bluzgac ze to psy sa niebespieczne gowno to ludzie sa niebezpieczni Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatab2 [...] 03.10.06, 09:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:27 Czas najwyższy spowodować, aby kary za znęcanie się nad zwierzętami były współmierne do cierpień, które tym zwierzętom się zadaje!!!!! Ludzie stają się bestiami, dla których życie (najpierw zwierzęcia, a następnie człowieka) nie ma żadnej wartości. Jak długo można pozwalać na bezkarność bestiom. Półtora roku to też mała kara dla właściciela pitbula, przecież pies jest taki jak ukształtuje go właściciel - tu bestia-morderca wyszkoliła bestię-mordercę. Czas na prawdziwe kary, bez bardzo ostrych, surowych kar niedługo będziemy bali się w biały dzień wychodzić z domów. Bestie zdominują naszą rzeczywistość!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slonko Surowy wyrok za zabijanie kotów IP: *.toya.net.pl 03.10.06, 09:37 Brawo dla Sędziego Domańskiego. Zgadzam się z tezą- najpierw koty- potem ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś