Dodaj do ulubionych

gdzie jest fajnie mieszkac?

IP: 157.25.122.* 24.03.03, 20:35
w jakiej dzielnicy sa fajne mieszkania do kupienia, np inwestycje juz
rozpoczete, albo juz zakonczone, a jeszcze z wolnymi lokalami?
szukamy z mezem mieszkania, raczej duzego (3,4 pokoje, ok 70-80m) ale nie
wiecej niz 3000zl za metr.
znacie jakies fajne oferty? nie znamy zbyt dobrze Krakowa i nie bardzo wiemy
od czego zaczac poszukiwania (wazny jest dla nas w miare dobry dojazd i
raczej spokojna okolica (nie chcemy mieszkac w typowej "sypialni")
Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Najlepiej zamieszkać w Krakowie:)) IP: 80.48.20.* 24.03.03, 20:44
      Gość portalu: linka napisał(a):

> w jakiej dzielnicy sa fajne mieszkania do kupienia, np inwestycje juz
      > rozpoczete, albo juz zakonczone, a jeszcze z wolnymi lokalami?

Podejrzewam, że w każdej dzielnicy są takie inwestycje:)

> szukamy z mezem mieszkania, raczej duzego (3,4 pokoje, ok 70-80m) ale nie
      > wiecej niz 3000zl za metr.

Za taką cenę można kupić nowe mieszkanie w fajnej okolicy:))

> znacie jakies fajne oferty? nie znamy zbyt dobrze Krakowa i nie bardzo wiemy
      > od czego zaczac poszukiwania (wazny jest dla nas w miare dobry dojazd i
      > raczej spokojna okolica (nie chcemy mieszkac w typowej "sypialni")
      > Pomozecie?

Bardzo ciężko pomóc, wiesz każdy ma swoją ulubioną dzielnicę (najczęściej tam
      gdzie sam mieszka:))

Ja mieszkam na Prądniku Czerwonym i polecam:)

Jedna inwestycja jest poniżej:

www.mid.pl/aktoferta/dobregop/of-dobregop.html
      Ale ewentualne sprawdzenie dewelopera pozostawiam Wam ja nie mam z nim nic
      wspólnego. Ten budowany blok widzę często i już naprawdę kończą a ceny jak
      kiedyś sprawdzałem oscylują wokół 3000 ale chyba netto. Zawsze można
      ponegocjować:))
      • zaholec Re: Najlepiej zamieszkać w Krakowie:)) 26.03.03, 07:25
        Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Ja mieszkam na Prądniku Czerwonym i polecam:)

Popieram, popieram i raz jeszcze popieram !!!!!!!!!
        Mieszkam w tej samej dzielnicy, tutaj kupiłem mieszkanie, i nie widzę możliwośi
        przeprowadzki. Wszędzie blisko, wygodnie, blisko sklepy (Major Market), Park
        Wodny, Mulikino. Do supermarketu samochodem od 6 do 15 minut (KrakChemia,
        Geant, Carrefour, M1, Obi, Praktiker, Castorama). Do Rynku Głównego (Dworca
        Kolejowego) autobus 105, w okolice ul. Dietla 184. Przychodnia lekarska, apteka
        (2), gabinet dentystyczny (dobry) w granicach osiedla, a inne gabinety prywatne
        nie są daleko. Do autostrady A-4 jedzie się około 6-15 minut, w zależności od
        natężenia ruchu. Wylotówka na Wawę, przez Scyzorykowo i Radom w odległości
        rzutu kamieniem ale poza zasięgiem ucha.

W nowych blokach są wolne mieszkania , a cena jest w okolicach Waszych trzech
        tysięcy. Do kupienia mieszkania jedno- i dwupoziomowe.
        Pozdrawiam serdecznie.
    • sztajmes Re: linka 24.03.03, 21:08
      Pod mostem!
      • dwunasty Re: linka 24.03.03, 21:19
        sztajmes napisała:

> Pod mostem!

Każda pliszka swój ogonek chwali...
        • Gość: 7 Re: linka IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 23:27
          hehehe, dobre
    • Gość: 7 Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 23:29
      ja osobiscie odradzalbym dzielnice zwierzyniec, a
      konkretnie obszar od aleji (a nawet od plant) do petli
      tramwajowej, czyli ogolnie mowiac rudawy. monotonnie,
      nieciekawie, dopiero za rudawa robi sie jakos przestronniej,
      ciekawiej, przyjemniej itd. aha, nad rzeczka czesto sporo
      jest dresow.
      • skks Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 24.03.03, 23:56
        Tylko Kurdwanów!!
        Wbrew temu co ktś tu napisał na innym wątku: zadresowienie/m^2 choć duże to
        dresy jakieś cywilizowane:), choć głupie okrutnie:)
        • Gość: 7 Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 13:16
          skks napisał:

> Tylko Kurdwanów!!
          > Wbrew temu co ktś tu napisał na innym wątku: zadresowienie/m^2 choć duże to
          > dresy jakieś cywilizowane:), choć głupie okrutnie:)

nie ma czegos takiego jak cywilizowany dres

jakbys byl w moim wieku to na stowe mialbys z nimi juz
          kilka 'spiec' i inaczej bys mowil
    • Gość: mimka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 19:47
      Polecam stronę www.dominium.pl
      Też szukam mieszkania i z niej korzystam. A za 3000tyś. za metr, to już można
      fajne mieszkanko kupić. Najpopularniejszy jest Kurdwanów i Ruczaj. Ale są też
      nowe inwestycje np. na Krowodrzach czy N.Hucie. Jak chcesz coś wiedzieć
      dokładnie, to pytaj, bo się trochę ostatnio interesowałam. Pa.
      • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: 80.48.20.* 25.03.03, 20:30
        Gość portalu: mimka napisał(a):

> Polecam stronę www.dominium.pl
        > Też szukam mieszkania i z niej korzystam. A za 3000tyś. za metr, to już można
        > fajne mieszkanko kupić. Najpopularniejszy jest Kurdwanów i Ruczaj. Ale są też
        > nowe inwestycje np. na Krowodrzach czy N.Hucie. Jak chcesz coś wiedzieć
        > dokładnie, to pytaj, bo się trochę ostatnio interesowałam. Pa.

W Śródmieściu też budują:))

A co już masz na oku?
        • Gość: mimka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 22:51
          > W Śródmieściu też budują:))

Nowe grobowce na rakowickim.

> A co już masz na oku?

strupka:)))
          • Gość: mimka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.03, 23:04
            A tak poważnie to już sama nie wiem gdzie mam tą chałpę kupować. Ale chyba tak
            najbardziej to Kurdwanów-Turniejowa.
            • Gość: Zbigniew Mimka ! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 08:52
              Przecież Prądnik Czerwony to Śródmieście !:) Nie mów że nie wiesz, a budują w
              kilku miejscach.

Miałem ten sam dylemat co Ty 2 lata temu i wybrałem Prądnik Cz. i jest spoko:)

A Kurdwanów daleko i ciasno się już robi a cały czas budują nowe bloki.

Naprawdę polecam Prądnik Cz.:)
              • Gość: mimka Re: Mimka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.03, 10:34
                No nie mówię, że w Śródmieściu nie budują. A jeśli tak polecasz ten Prądnik,
                to pogrzebie jeszcze w ofertach. Może cosik znajdę. Pozdrowienia.
    • Gość: Zbigniew Gdzie się podziała linka ??? IP: 80.48.20.* 25.03.03, 20:41
      Założyła wątek i zniknęła !!!
      Coś chyba nie chce kupić tego mieszkania:(
      • sztajmes Re: Gdzie się podziała linka ??? 25.03.03, 20:46
        linka sie powiesila!
        • Gość: linka Re: Gdzie się podziała linka ??? IP: 157.25.122.* 26.03.03, 01:06
          hej,
          no przeciez ja pracuje nie spedzam tak jak niektorzy calego dnia na forum...
          dzieki za informacje, patrzylam na strony internetowe polecone przez Was
          Kurdwanow mi sie zbytnio nie podoba - wg mnie to jest wlasnie taka sypialnia -
          middle of nowhere
          juz chyba lepszy ten Ruczaj, jakos szybciej mozna z niego uciec...
          ktos mi mowil ze ostatnio malo buduje sie duzych mieszkan i moege miec problem
          z fajnym 4 pokojowym
    • bluetab70 Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 25.03.03, 23:23
      a ja, w przeciwieństwie do Siódemki, dzielnice Zwierzyniec i Salwator polecam
      ( a jak masz kasę, to np. okolice Woli Justowskiej).
      Zgoda, że w bezpośredniej bliskości Aleji Krasińskiego może nie jest
      rewelacyjnie ( duży ruch uliczny, kłopoty z parkowaniem), ale plusów jest
      zdecydowanie więcej:
      -dobry dojazd w praktycznie każde miejce w Kraku
      -jak chcesz wyjechać z miasta: blisko do obwodnicy
      -mimo wszystko sporo zieleni (Błonia , Park Jordana,Kopiec Kościuszki i
      okolice, Lasek Wolski, a i na Bielany niedaleko)
      -jak chcesz zabalować: rzut beretem do Rynku, a i na Kazka niedaleko:) (
      oszczędzasz na taryfach, a w każdym razie cena kursu nie rujnuje)
      -okolica jednak bezpieczna :)
      - a co do dresów, to ci, o których pisał Siódemka, to raczej tzw. "galeria"
      salwatorska, a nie prawdziwe dresy
      -acha, mieszkam w tej okolicy ponad 30 lat i naprawdę ( poza kłopotami z
      parkowaniem)nie mam powodów do narzekania

Pozdr.
      B
      www.kazimierz.com
      • Gość: linka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: 157.25.122.* 26.03.03, 01:09
        mnie tez sie bardzo podoba ta dzielnica ale mam wrazenie ze powstaja tu tylko
        mieszkania o bardzo wysokim standarcie - ponad 5 tys za metr, monitoringi itd
        a mnie na to niestety nie stac. Gdyby budowali cos tanszego na pewnio bym sie
        zainteresowala
        • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 08:56

> mnie tez sie bardzo podoba ta dzielnica ale mam wrazenie ze powstaja tu tylko
          > mieszkania o bardzo wysokim standarcie - ponad 5 tys za metr, monitoringi itd
          > a mnie na to niestety nie stac. Gdyby budowali cos tanszego na pewnio bym sie
          > zainteresowala

No a Prądnik Cz. jak Ci się podoba?

Na rynek 40 min. (na nogach) a 15 autobusem a 10 samochodem:)
          Aaaa i sporo profesorów tu mieszka z Ziejką na czele:)
          Trochę wiejsko ale bardzo przyjemnie:)
          • Gość: linka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: 157.25.122.* 26.03.03, 10:14
            co Wy tak z tym Pradnikiem???
            macie procent od nagonionych ludzi??
            Pradnik jest ok ale denerwuje mnie tam dojazd ul 29 Listopada, strasznie
            czesto sie tam stoi w koszmarnym korku skad nie ma gdzie uciec. Jak ta ulica
            stanie to juz chyba kanał, bo nawet tramwaj tam nie jezdzi. A moze po prostu
            nie znam innej drogi?
            • bluetab70 a może Bronowice? 26.03.03, 10:28
              Dojazd do centrum masz przez Armii Krajowej lub Bronowicka-Podchorązych;
              okolica przyjemna, do centrum w miarę blisko ( nie jest to co prawda moje 10
              min. do Rynku , ale i nie 40 z Prądnika), z zdaje się, że coś tam obecnie
              budują...
            • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 10:39

> co Wy tak z tym Pradnikiem???

Ja tam po prostu mieszkam:))

> Pradnik jest ok ale denerwuje mnie tam dojazd ul 29 Listopada, strasznie
              > czesto sie tam stoi w koszmarnym korku skad nie ma gdzie uciec. Jak ta ulica
              > stanie to juz chyba kanał, bo nawet tramwaj tam nie jezdzi. A moze po prostu
              > nie znam innej drogi?

Rano w stronę centrum to faktycznie jest korek, ale ja na szczęście pracuję w
              innym regionie i 29 nie jeżdżę:))
              A innej drogi chyba nie ma:(
              • peteen Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 26.03.03, 10:51
                na marszowcy, przy samej dożynkowej jakis oszołom postawił dwa małe bloczki z
                garażami - może tam sa jeszcze mieszkania, okolica nieziemska - cisza i spokój,
                piekne widoki, do centrum prawie tak blisko jak z prądnika...
              • bluetab70 Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 26.03.03, 10:53

> Rano w stronę centrum to faktycznie jest korek, ale ja na szczęście pracuję
                w
                > innym regionie i 29 nie jeżdżę:))
                > A innej drogi chyba nie ma:(

RANO???? To chyba faktycznie rzadko tamtędy jeździsz ;) Tam prawie zawsze jest
                korek, najczęściej w obu kierunkach :(
                • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 10:58
                  bluetab70 napisała:

> RANO???? To chyba faktycznie rzadko tamtędy jeździsz ;) Tam prawie zawsze
                  jest
                  > korek, najczęściej w obu kierunkach :(

W obu już nie, od kiedy oddali estakadę nad Opolską/Lublańską korki w stronę
                  Warszawy zdarzają się bardzo rzadko, a pamiętam jak stało się już na wiadukcie
                  przy Warszawskiej:))
                  Dla mnie korek to jak się stoi jak się jedzie nawet wolniej to już nie korek:))

A w stronę miasta jeżdże faktycznie dwa razy w tygodniu zawsze we czwartek,
                  około 18.00 i około 20.30 i nie stoję w jakimś korku na drugiej zmianie świateł
                  przy Prandoty zazwyczaj przejeżdżam:))
                  • bluetab70 Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 26.03.03, 11:15

> W obu już nie, od kiedy oddali estakadę nad Opolską/Lublańską korki w stronę
                    > Warszawy zdarzają się bardzo rzadko,

???? dwa-trzy razy w tygodniu jeżdżę tamtędy z miasta w stronę Wawy, ok. 9.00
                    rano przejazd 29 aleją na trasie kino Kijów-Lublańska zajmuje 25-30 min ( to
                    jest ok. 6 km!!!)

> około 18.00 i około 20.30 i nie stoję w jakimś korku

w tygodniu (oprócz piątków) o 20.30 mało gdzie są korki.
                    Jeżdże po mieście dużo, i szeroko pojęte śródmieście w ciągu dnia jest
                    praktycznie rzadko kiedy przejezdne "normalnie". Mam na myśli m.in. 29 Aleję,
                    Prądnicką, Aleje 3 Wieszczów,Rakowicką, Lubicz, Brodowicza, Beliny-
                    Prażmowskiego, Powstania Styczniowego, a ronda Mogilskie i Kotlarskie nie
                    wymagają komentarza.

Strzeżcie się tych miejsc :(
                    • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 11:25
                      bluetab70 napisała:

> ???? dwa-trzy razy w tygodniu jeżdżę tamtędy z miasta w stronę Wawy, ok. 9.00
                      > rano przejazd 29 aleją na trasie kino Kijów-Lublańska zajmuje 25-30 min ( to
                      > jest ok. 6 km!!!)

no tak 25 minut to wyjazd a alei a 5 minutek to 29:))

29 listopada zrobiła się w stronę Wawy przejezdna, no chyba że na kilku
                      światłach trzeba się zatrzymać ale najczęściej na jedną zmianę.

Po drodze masz ze 7 świateł, jak na każdym stracisz ze 2 minuty to masz 15
                      minut:))
                      • Gość: agentka Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.joint.eu.org 26.03.03, 22:59
                        Co do Prądnika Cz. to popieram w 100 %!! Właśnie sama szukam tu mieszkanka,
                        tylko troche z tym ciężko szczególnie w rejonie Powstańców .

Co do innej drogi to oczywiście że jest: przez Pilotów, potem na Rakkowicką,
                        zeby ominąć Mogilskie i już sie jest w centrum :)) Duzo szybciej niż alejkami
                        29, a droga prawie taka sama.

Pozdrawiam :))
                        • zaholec Re: gdzie jest fajnie mieszkac? 27.03.03, 07:13
                          Gość portalu: agentka napisał(a):

> Co do Prądnika Cz. to popieram w 100 %!! Właśnie sama szukam tu mieszkanka,
                          > tylko troche z tym ciężko szczególnie w rejonie Powstańców .
                          >

Może w nowych bloczkach w okolicy Major Market'u? Od strony ulicy Łepkowskiego?
                          • Gość: Zbigniew Re: gdzie jest fajnie mieszkac? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 08:43
                            zaholec napisał:

> Może w nowych bloczkach w okolicy Major Market'u? Od strony ulicy
                            Łepkowskiego?

Jeżeli chodzi o okolice Nuszkiewicza to podejrzewam że wolnych już nie ma:( A
                            nowych tam nie budują.

Przy Dobrego Pasterza bliżej 29 budują kilka budynków (są już na ukończeniu)
                            może jeszcze jakieś wolne mają. Najprościej podejść i po prostu się popytać:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka