Gość: Piter IP: *.localdomain 25.03.03, 10:18 Chcą założyc kamery w pojazdach należących do MPK. Co Wy na to?? Ja uważam, że to dobry pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:22 Jasne. Jeszcze powinny być kamery w taksówkach i szaletach miejskich. Reality....reality... A tylko wizja Piter, czy jesteś też za fonią??? Ukłony i dobrego odbioru;-)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:25 I tak nie zamontują, bo nie będzie kasy... Ale jestem przeciw, bo nie sądzę, żeby to wiele pomogło, zanim policja w razie czego przyjedzie, to przecież i tak będzie po wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:27 spox, na atrapy kasy wystarczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:29 m.in napisał: > spox, na atrapy kasy wystarczy :) Albo zamówić 3 ruchome kamery, które będą codziennie wkładane do obudowy w innym pojeździe, jak to ma być (jest??) z fotoradarami na ulicach ;)) Jak chodzi o atrapy, to jestem za ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
grabex Re: Monitoring w autobusach i tramwajach 25.03.03, 11:35 Dobry pomysł. Na pełne wyposżenie nas nie stać, więc chociaz atrapy będą. Swoją drogą i tak wandale czy kieszonkowcy je zamalują, zniszczą lub ukradną... Nie ma szans na dobre funkcjonowanie takiego systemu, ale warto spróbować, może jednak... Grabex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.localdomain 25.03.03, 11:43 Hehehe mnie mogą nagrywać-w sumie nie mam nic do ukrycia. A odnośnie do kamer Polacy to naród bardzo zdolny i myślę że wszystko moga ukraść taka kamera to pikuś;)) jeśli potrafili zwinąć Volvo ambasadorowi Szwecji sprzed ambasady w Wawie to ja moge tylko pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.localdomain 25.03.03, 11:56 Ambasadorowi Szwecji Volvo, ambasadorowi Rumunii Dacię, ambasadorowi Rosji Moskwicza...a niemieckiemu Trabanta... Wszystko się zgadza, a co mieli mu ukraść? Piter, Piter...a co Ty tu robisz zamiast gdzieś wyjechać? trudny Odpowiedz Link Zgłoś
m.in nooo 25.03.03, 12:11 zwinięcie merola z dokumentami siemiątkowskiemu, jak był koordynatorem słuzb specjalnych to był jednak mocny chwyt jakos nie słyszalem, zeby go kiedyś znaleźli jest taka przedwojenna anegdota, o ministrze spraw wewnetrznych Składkowskim któremu "ziomale" zwinęli portfel no i Pan Minister, zamiast wezwac podległe mu służby i zapędzić do poszukiwań skontaktował się z nijakim Trawką, ojcem spirytyusem półświadka po paru dniach w skrzynce na listy znalażł portfel z karteczką tej tresci: "Panie miniszcze! Lepij trza złodziejów pilnować!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Do trudnego... IP: *.localdomain 25.03.03, 18:10 Urodziłem się tu. Patriotą staję się dopiero gdy wyjade na dłużej z Polszy. Ten kraj ma w sobie coś i zawsze chce wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Do trudnego... IP: *.localdomain 25.03.03, 18:11 Już wiem do przyjaciól i Sophi za 6,99 :)))a no i do rodziny i niższych niż na zachodzie cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 13:02 to i tak nic nie da !! ludzie beda sie czuli bezpieczniej, moze bandziory troche ogranicza swoja dzialalnosc, ale jak juz cos sie stanie to kamera wcale nie zwiekszy szans na ich znalezienie i ukaranie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maka Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.west.tarnow.pl 25.03.03, 19:08 Podglądactwo to choroba (psychiczna) lub co najmniej natręctwo.Takie głupie pomysły ma już wiele instytucji ,samorządów ( nazywa się to monitoring centrów miast). No i co z tego ,że kamera sfilmuje jak policja nie przyjedzie bo nie ma: samochodu,paliwa do samochodu,wyszkolonej kadry, pieniędzy, papieru do ręcznych maszyn do pisania itd..... a potem sądy nie mają samochodu,paliwa do samochodu,wyszkolonej kadry,pieniędzy,papieru do ręcznych maszyn do pisania itd.....żeby skazać przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Monitoring w autobusach i tramwajach IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 20:54 voyeryzm to całkiem zacna dewijacja. A jak na tym producenci lunet zarabiaja;) Kamerki, jako zabezpieczenie przed przestepstwami raczej słabo sie w tym kraju sprawdzaja.Dziwnym trafem zawsze rejestruja tuz przed i tuz po przestepstwie. W wawie pod kamera kogoś stukneli ze skutkiem śmiertelnym. W Krakowie mniej drastycznie na razie. Mojemu ojcu tylko samochod gwizdneli spod kamery. A policja? nawet nie chciala sprawdzać czy się cóś zarejestrowało:(. Kamera widać ma wywierać presje psychologiczna na złodzieja;) Odpowiedz Link Zgłoś