Dodaj do ulubionych

Tam, gdzie mieszkał Wojtyła

• kuzynka.edyta Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła 20.10.06, 21:39
      > Kuria chce pokazać, w jakim ubóstwie żył Jan Paweł II.

nie zebym sie czepiala, ale w czasie wojny wielu ludzi zylo w ubostwie.

Szkoda, ze kuria nie chce pokazac w jakim ubostwie zyja obecnie katoliccy notable.
      • Gość: DODO Re: Jesli wam zle to wg Michnika czeka na was "ue" IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 20.10.06, 21:52
        .. A WIEC MOSTY, PARYZA , LONDYNU.
    • Gość: adam81w Re: Czyli potrafi szkodzić .... poprostu cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:40
      powinni go opisac ten cud znaczy sie w ksiazeczkach co teraz pelno wydaja o
      cutach papieza
      • Gość: agnes Re: Czyli potrafi szkodzić .... poprostu cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 21:45
        co masz na myśli?? co masz na myśli pisząć "szkodzić"? puste słowa...
    • Gość: hahahahaaa Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.nat.dsuj.pl 20.10.06, 21:51
      taaaa, trzeba cos puscić jakis ochlap, żeby zadowolić część czytelników którym
      nie w smak jest dodatek GW "Nasz papież"
      Proponuje w ramach promicji gazetki wybiórczej sprzedawanie dodatku o papiezu
      przez osoby ubrane w koszulki z napisem "Nie plakalem po papieżu" z
      zeszlorocznej akcji pod patronatem gazetki wybiórczej
      • Gość: berecik Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.server.ntli.net 20.10.06, 22:29
        Kosciolek ma forse i moze ludziom zafundowac super apartament a wtedy mogliby
        miec muzeum JPII.
    • Gość: jaga Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: 193.24.197.* 20.10.06, 22:31
      na tynieckiej mieszkala moja mama tylko troche dalej juz nie ma tego domu
      zawalil sie jeszcze byl pod strzecha
    • Gość: Paweł Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:45
      To miejsce nie jest święte. Święte jest nauczanie papieża.
      Ale o tym nie chcemy pamiętać. Wolimy zapalać znicze niż podjąć trud stosowania
      w życiu tego co nam Jan Paweł II zostawił. Pewnie się za przeproszeniem w
      grobie przewraca widząc jakim otaczany jest kultem.
      • Gość: jaga Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: 193.24.197.* 20.10.06, 23:12
        mozna zamknac furtke przez plot nikt nie bedzie skakal
      • Gość: kasia Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 21.10.06, 06:26
        zgadzam sie jak najbardziej... wiele razy myslalam sobie, ze typowa ludnosc
        polska tak wlasnie postepuje: w zyciu odwrotnie do nauczania papieskiego -
        zawisc, plotkarstwo, klamstwa, zlodziejstwa, oszustwa, pijanstwo, chamstwo,
        przeklenstwa - ale znicze trzeba pedzic rozpalac, odwiedzac miejsca, odklepywac
        pacierze. Plakac po papiezu. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego. A juz nie
        wspominajac o poczytaniu conieco z Pisma Swietego... zamiast ogladania sto
        szesnastego odcinka jakiegos durnego serialu.
        • Gość: Irek Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.chello.pl 21.10.06, 12:34
          A mnie się widzi, że jednak ma (coś wspólnego jedno z drugim).
      • Gość: babajaga Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 09:38
        Pawełku,myślisz że ta szopka " za żywota jego" to była bez wiedzy i
        przyzwolenia ????????
        • Gość: Irek Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.chello.pl 21.10.06, 12:35
          Pawełek pewnie tak myśli, bo tak myśleć wypada...
    • rubber.biscuit Tam, gdzie mieszkał Wojtyła 21.10.06, 00:03
      współczuje mieszkańcom, obecnym lokatorom tych miejsc, zero prywatności i luzu
      który im się należy w ich mieszkaniu
    • Gość: MK ech.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 00:50
      Ech, gdyby tam mieszkał Ferdynand Kiepski... on już by wiedział jak wyczesać
      kasiorę...
    • Gość: lazio88 Ale biadolą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 08:40
      Ale biadolą ci mieszkańcy. Chyba jedynie piętnastoletni kibic Pasów zachowuje
      właściwy spokój.I mówi to obywatel "Świętego Miasta", przyzwyczajony do zalewu
      pielgrzymów.U nas też są malkontenci narzekający na utrudnienia związane z
      turystami, np. sterowanie ruchem przez policję w czasie wejścia co liczniejszych
      pielgrzymek do miasta.Są to jednak goście, którzy z wszystkiego są niezdowoleni
      i niezdający sobie sprawy z tego,że jedynie z tego miasto jest znane.Za co
      należy winić tylko ich!!Gdyby nie Jasna Góra, to nikt by nie słyszał o
      Częstochowie!(no może za wyjątkiem AZS-u - hehe), ale im jest i z tym źle.

AZS CZĘSTOCHOWA! SMASH THE REDS!
      • Gość: Irek Re: Ale biadolą! IP: *.chello.pl 21.10.06, 12:41
        A słyszał ktoś o Cz. poza czytelnikami Sienkiewicza?
        Ja w sam raz się lubowałem w dzieciństwie w Trylogii (najbardziej właśnie w Potopie), ale jak wyrosłem, poczytałem coś więcej, porozmawiałem ze Szwedami (także z Ukraińcami) pojeździłem po innych krajach (jeszcze za młodu, a w dojrzałym wieku też) - to mi się optyka trochę zmieniła...
        Ale kto by się tu fatygował jakimiś wyjazdami w celach poznawczych! No i te problemy językowe...
    • Gość: jajcar zarabiać a nie marudzić! IP: 87.239.57.* 21.10.06, 09:40
      czemu oni tak narzekaja, zrobic jakieś pmiatki i sprzedawać, w ten sposób
      zarobiliby szybko na nowy dom
      • h853 Re: zarabiać a nie marudzić! 21.10.06, 11:04
        Jak mają zarabiać .Napewno mają zabronione przez władze, że tego nie robią.Bo
        gdyby mogli to napewno by to wykorzystali.Chyba że im to nie odpowiada boją się
        działalności gospodarczej lub nie wiedzą jak się za to zabrać.Władze powinny im
        w tym pomóc.Albo celowo im nie chcą pomóc żżeby im utrudnić życie i żeby sami
        się wynieśli.Ja to tak widzę ale to są tylko moje odczucia.
    • Gość: rys Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: 213.200.12.* 21.10.06, 09:57
      Kuria wykupila udzialy w domu a jak zwykle panstwo-podatnicy-zapewni nowe
      mieszkania lokatorom!Wszystkie "koscioly" wiedza jak robic biznes,dobry biznes.
    • hamsterek [...] 21.10.06, 10:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Helenka Dom Papieża bez pamięci, pełen rozterek. IP: 83.168.96.* 21.10.06, 10:37
      To dziwne że tak Święte miejsce jakim jest Dom Papieża nie zostało przez te
      lata chociaż wyremontowane przez władze tego miasta.Ja myślałam że tam już jest
      muzeum Papieża.Taki niby wierzący naród i władze solidarnościowe które swoją
      wiarę nadwyraz uzewnętrzniały i nic w tym zakresie nie zrobiły.To wszystko jest
      robione ludziom na złość .Bo z jednej strony władze wiarą się hołubią a z
      drugiej jakby jej bronili.Może za życia Papieża nie można było robić muzeum,ale
      wyremontować chociaż trochę dom to wypadało.Robić na pokaz że Papież mieszkał w
      takim zniszczonym domu to żadna chluba.Ładny dom to wyraz szacunku dla niego i
      wszystkich którym był bliski.Z Bogiem
    • Gość: Bogusia Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.59.jawnet.pl 21.10.06, 11:14
      To jednak przykre, ze ludzie tak czczą dom, gdzie Karol Wojtyła spędził tylko 6
      lat. To nie jest jego dom rodzinny w którym się urodził i wychował. To nie jest
      święte miejsce. Ludzie popadają juz w obłęd z tą swiętoscią. A katolicy
      zapominają o I przykazaniu. Bóg odszedł na dalszy plan a zastąpił go zwykły
      człowiek.
    • Gość: Szemrany Ja bym zarobil IP: *.aster.pl 21.10.06, 11:52
      Zrobilbym wstep po 5 lub 10 zl (lub co laska) moze wiecej by dawali, ineters by
      sie krecil
    • Gość: karol Dom papieża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 13:01
      Wstyd mi za naszych kochanych polityków i ludzi odpowiedzialnych za stan domu
      papieża.Szkoda słów, nic nowego, u nas tak ze wszystkim.Jak ONI potrafią kochać
      OJCAśWIęTEGO Jak pamiętają - pajace.W Nimczech Niemcy opiekują się grobami
      polskich żołnierzy - to normalne , gdzie instytucje do tego powołane!!!Wstyd mi
      za NICH.Tylko kasa się liczy po trupach , ale do celu!!W imię Boga, PRAWDA
      PANOWIE??
    • intel-e-gent No, no... 21.10.06, 14:18
      Tylko żeby im dobre lokale zastępcze znaleźli, bo znając
      Kościół, to mogą trafić na bruk.
      Eeech...
    • Gość: :)))) Tytułowa prawda... IP: *.acn.waw.pl 21.10.06, 15:30
      Tytułowa prawda, że tam gdzie mieszkał Wojtyła, nie da się żyć, dotyczy także Polski. Z tych samych
      powodów: egzaltowana religijność na pokaz i dno moralne na codzień.
    • Gość: henrykblajet Re: Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 16:09
      Co za ciapy,złota żyła w rękach,sama kasa się pcha,a oni narzekają i
      stękają.Dawno bym tak zrobił.Już napewno by się wybudował.A tu KASA//////KASA!
      Bez kasy fiskalnej.Czysty zysk,nawet brałbym od tych czarnych po 20zł.A jakby
      ktoś chciał sikać dodatkowo 1zł.
    • Gość: Michał Ale kobieta ma farta IP: *.aster.pl 21.10.06, 16:24
      Ja na jej miejscu kasowałbym od przyjezdnych po 10 zł od osoby za wejście do
      chałupy plus dodatkowe 10zł za możliwość fotografowania i bym wywiesił
      tabliczkę w jakich godzinach można odwiedzać. A ona narzeka zamiast pomyśleć i
      na stare lata zarobić sobie grubą forsę na turystach.
    • Gość: Bog Honor Ojczyzna Tam, gdzie mieszkał Wojtyła IP: *.montgomerycollege.edu 21.10.06, 18:10
      Az mi sie wierzyc nie chce ile wrogosci i nienawisci jest w sercach Polakow. Na
      prawde niewielu jest ludzi, ktorzy doceniaja to co maja. Wydaje sie, ze w
      czasie wojny ludzie byli mniej zgorzkniali jak dzisiaj. A przeciez smierc i
      cierpienie czekaly za drzwiami. Szkoda, ze tylko w ciezkich czasach umiemy sie
      organizowac i wspierac. I od kogo dzisiejsza mlodziez ma sie uczyc szacunku i
      altruizmu...
    • Gość: Polka w USA Tam, gdzie mieszkal wojtyla IP: *.montgomerycollege.edu 21.10.06, 18:12
      Juz po ilosci usunietych opinii widac nasza kulture slowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka