Dodaj do ulubionych

europejskie!!!!!

IP: *.ghnet.pl 29.10.06, 17:51
wybralem sie dzis na spacer na ruczaj w okolice kampusu, zwiedzilem takze
osiedle europejskie i powiem wam szczerze, okolica rzeczywiscie piekna,
kawalek od krakowa a wiec w miare spokojnie i zacisznie ale ... te bloki ..
porazka kompletna i bezguscie. jeden na drugim, 5-7 kondygnacji, sasiad
sasiadowi w okna zaglada, widac deweopler chce na jak najmniejszym terenie
jak najwiecej mieszkan sprzedac, kasa misiu kasa, przez co z calkiem milej
okolicy mogacej byc przytulna sypialnia krakowa, zrobil kolejne blokowisko,
szkoda. ach no i te ceny 7000 m2? szalenstwo
Obserwuj wątek
    • Gość: kolega450 Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:33
      kolego ale to jest ogólnopolski trend- pokaż mi osiedle gdzie developer nie
      chce zarobić i tylko zagęszcza bloki- smutne że na niewielu osiedlach powstaja
      jakieś miejsca do zabawy, boiska lub podobne
      • Gość: barnaba Re: europejskie!!!!! IP: *.ghnet.pl 29.10.06, 21:38
        no wlasnie,
        dlatego nie jest to warte 7 tys z kawalkiem z tendencja wzrostowa, ani
        tramwaju, ani przychodni, ani przedszkola ani ogolnodostpenych placow zabaw itp
        itd, to ze jest to ogolnoswiatowa tendencja to nieprawda, podrozuje po europie
        i wide dokladnie odwrptna tendencje, niestety my jestesmy 100 lat za murzynami
        (przyslowie, nie rasistowska odzywka)
        • Gość: kolega450 Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:26
          kolego- czytaj dokładnie- nie jest to tendencja ogólnoświatowa- tylko
          ogólnopolska a to jest różnica, czyż nie???
          • Gość: barnaba Re: europejskie!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.10.06, 18:29
            czyz tak,
            szkoda mi tych biednych ludzi na OE :-)

• Gość: ivess Re: europejskie!!!!! IP: *.chello.pl 30.10.06, 19:23
              Dzięki, ale niech Ci tak nie będzie żal mieszkańców OE. Nikt ich - w tym mnie-
              nie zmuszał, by tam mieszkać. To ich - i mój - wybór. Co do mnie - nie widzę w
              pobliżu lepszego miejsca zamieszkania.
              • Gość: barnaba Re: europejskie!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.10.06, 21:58
                co nie przeszkadza zeby nadal bylo mi was szkoda,
                pozdro,
                • Gość: ivess Re: europejskie!!!!! IP: *.chello.pl 31.10.06, 08:18
                  Szkoda mi Cie barnaba, żeś małego wzrostu:P
                  Pzdr
                  • Gość: barnaba Re: europejskie!!!!! IP: *.psych.cm-uj.krakow.pl 31.10.06, 10:18
                    hmm, dlaczego tak ciezko zrozumiec ze moze mic byc szczerze kogos szkoda, czy
                    zyjemy juz tylko wsrod faryzeuszy i obludnikow....?
                    • Gość: ivess Re: europejskie!!!!! IP: *.chello.pl 01.11.06, 20:12
                      Owszem trudno zrozumieć tak dalece rozwiniętą empatię.
                      Może trochę wczucia w osobę, której odpowiada, i to bardzo, mieszkanie na OE i
                      całe OE; niewiele jest osiedli zaplanowanych z głową od początku do końca, gdzie
                      nie zaskoczy Cię blok wyrastający nagle przed Twymi oczyma.

Faryzeizm?? Bardzo dobre słowo.
          • Gość: lolek Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:50
            ruczaj to zadupie 'lepiej jest na slicznej 3 km do rynku.spokojnie.blisko
            wszedzie.cena od 7000
    • Gość: tomek45 Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:32
      a to ci odkrycie- przecież od kilku lat tylko same bloki tam powstają,
      chmieleniec, szuwarowa i teraz te nowe blokowiska- a każdy inny jak w jaimś
      chrym snie- żadnego ładu architektonicznego-
      • Gość: barnaba Re: europejskie!!!!! IP: *.ghnet.pl 30.10.06, 21:58
        no wlasnie, kompletny brak pomyslu architektonicznego na ta dzielnice,
        pstrokacizna,

moza bylo inaczej

• Gość: Maro Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:33
        No OE masz przynajmniej mozliwosc zobaczenia na makiecie swojego bloku i jego
        otoczenia, w innych na Ruczaj deweloper ma zazwyczaj jedna dzialeczke i tak
        naprawde nie wiesz kiedy i jak blisko jakis inny Ci cos postawi przed oknami
        oczywiscie w zupelnie innej estetyce.A jak przestrzen pomiedzy blokami na OE
        jest mala to polecam BRE Lokum-nie opodal.Sasiad z bloku naprzeciw moze Ci
        przypalic paierosa!
        • Gość: atos Re: europejskie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 12:05
          BRE Lokum tak, zgoda, ale co ty chlopie chcesz sie do szajsu porownywac- takie
          niskie masz ambicje i oczekiwania, myslalem ze raczej w przeciwna strone nalezy
          mierzyc??
          • bruno291 Re: europejskie!!!!! 01.11.06, 23:11
            Angel Plaza?
    • Gość: banan Re: europejskie!!!!! IP: *.unregistered.net.exatel.pl 03.01.07, 09:58
      zabawne o europejskie a na gruntach socjalizmu
    • Gość: dawid Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 11:32
      Ja mieszkam na OE i wcale nie cierpię z tego powodu, a mieszkam już od ponad
      roku. Co prawda buduję dom na obrzeżach Kraka, ale i tak uważam, że osiedle
      jest fajne i mieszkanko zatrzymam (dla dzieci). Zanim kupiłem trochę się
      rozglądnąłem po tym, co jest na rynku i nic innego mi nie spasowało. Od dziecka
      mieszkałem w domu i obowiałem się uciążliwości mieszkania w bloku, ale nie jest
      wcale tak źle, ma to dużo plusów, np. nie musisz własnoręcznie odśnieżać
      chodnika, kosić trawy itp. Co do uwag na temat wyglądu bloków, proszę wskazać
      jakieś ładniejsze w naszym mieście, bo chyba nie porównujemy bloków do kamienic
      ani do domów?
      • Gość: Zadrosni Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:10
        Ciekawe ze to osiedle wzbudza tyle kontrowersji, a NM sprzedaje wszystko jak
        leci.Czyzby u tych co wspoluczuja mieszkancom dzialal mechanizm wyparcia"nie
        stac mnie i zazdroszcze ale jak bede wieszal psy to sie nikt nie kapnie"??:)
    • Gość: eryk Re: europejskie!!!!! IP: *.icm.edu.pl 12.03.07, 09:32
      ciekawe czy cos planowane jest po drugiej stronie...obok motoroli?
      • Gość: qazar Re: europejskie!!!!! IP: *.chello.pl 26.03.07, 21:42
        inne "motorole" ewent. - park technologiczny
    • Gość: krakuska Re: europejskie!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 26.03.07, 23:50
      osiedle Europ. to totalna porażka...kolejne betonowe blokowisko, blok przy
      bloku, "marmurowa" ciasnota :(( fujjjjjjj, dużo moich znajomych z otoczenia też
      tak sądzi. Nie ma jak małe, kemralne osiedla, z dużą ilością przestrzeni i
      zieleni, niska zabudowa i wogóle..... :)))
      • Gość: awol Re: europejskie!!!!! IP: *.net.autocom.pl 27.03.07, 06:50
        wiele osob z europejskiego, jako jedyna kryterium bralo bliskośc pracy i kolegow z pracy, oczywiscie zgadzam sie z tym kryterium. Jednak kiedys przydaza sie dzieci i bedzie z problem gdzie dziecko zabrac na spacer lub gdzie moze sobie pograc w pilke tak aby nie zaliczyc zjebki od sasiada ktory parkuje tam swoje sluzbowe białe autko.

• Gość: Maro Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:27
        Nie ma jak małe, kemralne osiedla, z dużą ilością przestrzeni i
        > zieleni, niska zabudowa i wogóle..... :)))
        Tia- moge prosic o klika przykladow.................................?
        • Gość: zizziziizi Re: europejskie!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 28.03.07, 01:08
          nie bede reklamowała swojego osiedla gdzie właśnie kupiłam mieszkanie.......
          mało kameralnych osiedli o niskiej zabudowie jest w kraku????!? Np chociażby
          osiedle na ul.Św,Jacka przy Zakrzówku, chociaż znam o wiele piękniejsze :) np
          moje :) 4ry bloki w zieleni i spokoju.....
          • Gość: sara Re: europejskie!!!!! IP: *.chello.pl 28.03.07, 17:35
            Ja, np. małe, kameralne bloczki przy Fredry wciśnięte w kawałek przestrzeni z
            ruchliwą Turowicza od tyłu - jest niska zabudowa? Jest! Sąsiedztwo domków?
            Jest!Zieleń? Jasne, a świstak dalej zawija w sreberka.............
            Albo bloczki nad Wilgą wiszące nad smrodliwą rzeką i poupychane na dawnych
            terenach działkowych. Czysta przyjemność mieszkania!

Ja jednak wolę ład i wybieram OE!
            • Gość: ziziziziziii Re: europejskie!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 30.03.07, 01:10
              sara----> ahhahaahhahaha jasne :) znalazłaś i wypisałaś tu akurat takie "male
              kameralne" żeby złośliwie pokazać ,że są źle zlokalizowane :))) dobre! :)
              Jednak małych ,kameralnych i pięknych osiedli, położonych w zacisznych , często
              nawet pod krakowem jest mnóstwo :)))) więc nie pisz tu złośliwych pierdół :)
              Ciekawe co byś znalazła "złego" na osiedle przy uroczym zakrzówku, albo o kilku
              innych które bym tu wymieniła??? :)) hehehehe, ojj zazdrość , czuje zazdrość...
              A tak żeby nie było :D to życzę miłego mieszkania na Europejskim :)))) Pogadamy
              za 10 lat jak jeszcze się tam trochę zacieśicie i światło słoneczne do Ciebie
              nie dotrze :)) No chyba ,że masz taras z widokiem , to jesteś szczęściarą hahaha

Pozdrowionkaa :)
              • Gość: podgórzanka Re: europejskie!!!!! IP: *.boreknet.com 30.03.07, 16:20
                Cały nowy Ruczaj jest zamieszkany głównie przez ludność napływową. Nic dziwnego,
                że im się podoba, mają pewnie nieco mniejsze wymagania. Ale powinni zrozumieć,
                że dla krakusa zasiedziałego od pokoleń w jakimś pięknym, kameralnym zakątku
                Krakowa Ruczaj będzie zawsze tylko koszmarnym blokowiskiem-sypialnią, które
                omija się z daleka. Nie ma się co oburzać.
                • Gość: wacek45 Re: europejskie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:52
                  hahaha ale komentarz dla krakusa od pokolen - ja takim jestem i mieszkam na
                  ruczaju i tez mi sie tam podoba- koleżanko to lepiej nie wychodź ze swego
                  pieknego zakątak borku fałęckiego bo świat cię zaszokuje i możesz psychcznie
                  nie wytrzymać- niech sobie każdy mieszka tam gdzie chce-
                  • Gość: podgórzanka Re: europejskie!!!!! IP: *.boreknet.com 30.03.07, 20:02
                    Ja akurat oryginalnie nie z Borku, tylko ze Starego Podgórza, i mam nadzieję, że
                    tam kiedyś wrócę. Jasne, niech sobie każdy mieszka gdzie chce, choć akurat
                    ciasnotę współczesnego budownictwa - bloki stawiane w odległosci 10 m od siebie
                    i ludzie zaglądający sobie nawzajem w oka - powinno się krytykować.
                    Może rzeczywiście cierpię na fobię związaną z blokowiskami :)
                    • Gość: Foxy Podgorze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 20:14
                      > Ja akurat oryginalnie nie z Borku, tylko ze Starego Podgórza, i mam nadzieję,
                      ż
                      > e
                      > tam kiedyś wrócę. Jasne, niech sobie każdy mieszka gdzie chce, choć akurat
                      > ciasnotę współczesnego budownictwa - bloki stawiane w odległosci 10 m od
                      siebie
                      > i ludzie zaglądający sobie nawzajem w oka - powinno się krytykować.
                      > Może rzeczywiście cierpię na fobię związaną z blokowiskami :)

Ha ha - no to faktycznie piekny zakatek Krakowa,przestrzenne ulice z
                      kamienicami bez toalet,z podworcami w ktore strach wejsc, wiezienie na
                      Czarneckiego- po drugiej stronie waskiej ulicy mieszkania-zagladasz w okna
                      wiezniom a slonce masz jak ci sie uda,totalnie zdemoralizowani autochtoni,syf w
                      okolicach placu Bohaterow Getta - wymieniac mozna przez klika godzin.
                      • Gość: podgórzanka Re: Podgorze. IP: *.boreknet.com 02.05.07, 13:44
                        Faktycznie, Stare Podgórze od Rynku Podgórskiego na wschód jest mało przyjemne
                        (mówiąc eufemistycznie) i nie wiem, skąd tam kosmiczne ceny nieruchomości. Moje
                        Stare Podgórze to plac Serkowskiego, ul. Zamoyskiego, Parkowa, park
                        Bednarskiego, Krzemionki, kościółek św. Benedykta i stadion Korony. Ot, cudowne
                        okolice z dzieciństwa, wspomnienie spacerów z ukochanym psem, wagarów, Rękawki
                        itd. Może się komuś nie podobać ta dzielnica, ale na pewno nie nazwę go z tego
                        powodu wieśniakiem, jak ktoś nazwał mnie, gdy napisałam, że mi się nie podobają
                        blokowiska Ruczaju.
        • Gość: valdi Re: europejskie!!!!! IP: *.fbx.proxad.net 30.03.07, 20:09
          na Ruczaju jest takie, na ulicy Lubostron
          • Gość: pawel Re: europejskie!!!!! IP: *.btw2.pl 26.04.07, 12:34
            Masz na myśli te kilka bloków o szalonej kolorystyce? Gratuluję poczucia
            humoru. Mieszkam na europejskim i jestem z Krakowa, każdy kto do mnie
            przychodzi szybko leczy się ze swojego uprzedzenia do tego osiedla. Niestety
            nie każdy ma okazję sprawdzić jak tam jest rzeczywiście, a zazdrość to marny
            doradca. Jeżeli ktoś decyduje na mieszkanie w mieście, to raczej nie uniknie
            widoku okien sąsiednich bloków, chyba, że mieszka w NH tam, gdzie wrony
            zawracają. Na europejskim odległości między blokami są i tak bardzo duże.
            Koleżanka pisząca o starym Podgórzu to co ma na myśli? Sypiące się kamienice z
            oknami wychodzącymi na zas...e podwórka? Czy też ma na myśli okna połaciowe,
            tam pewnie bloków nie zobaczy. Teksty wieśniaków, którzy starsznie chcieliby
            coś skrytykować, tylko że nie bardzo mają argumenty.
            • Gość: valdi Re: europejskie!!!!! IP: *.fbx.proxad.net 28.04.07, 22:00
              mialem na mysli male, kameralne osiedle, zaraz przy ulicy Skosnej
            • Gość: riof Re: europejskie!!!!! IP: *.ghnet.pl 29.04.07, 17:19
              Mam mieszkanie na Szuwarowej ale powoli przygotowuję się do budowy domu - tutaj
              rzeczywiście zaczyna być coraz bardziej ciasno.
              Ceny jednak nie spadną - w ciągu 3 lat podciągną tramwaj i rozbudują kampus więc
              infrastruktura się polepszy.
              Na działce koło Wieliczki będzie mi ok!
            • Gość: hahahahaa Re: europejskie!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 30.04.07, 15:00
              ten wpis jest conajmniej śmieszny o ile nie użyć czegoś ostrzejszego :-))) Na
              Europejskim mam 2ie znajome, które jak mnie zapraszają na kawe to same
              przyznają "zapraszają na betonowe blokowisko" :))) no comment, bo co tu więcej
              komentować.Na tym osiedlu jak i w dwóch różnych mieszkaniach bywałam sto razy
              m.in teraz nie tak dawno u kumpeli na "pradze" hehehe i widok z balkonu ma
              tragiczny, jak sama zresztą przyznaje, no ale.......każdy ma swój gust!!! całe
              szczęście!!! Mieszkania może ładne, nie przeczymy, ale widoki z okien na 4 ry
              strony okien innych sąsiadów to feeeeeeeeeeeeeeeee za żadne skarby coś takiego
              bym nie kupiła!!!! A już szczytem było jak stoje u kumpeli w takim narożnym
              oknie w salonie a tu...obok 30 cm okno sąsiada, który jak stanie też przy oknie
              to zagląda jej do salonu!!!!! PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAMERALNE
              osiedla górą!!!!! w zieleni i z widoczkiem np na las :))))

Pozdro dla wszystkich z Ełropejskiego hehehehehe,oj nie ma czego zazdrościć,
              nie ma :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka