joanna-walencja W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś.. 02.11.06, 11:09 "Zdaniem Tajstera cała historia mogła się skończyć o wiele gorzej, bo - jak przyznaje - jego kierowca jeździ bardzo szybko." W terenie zabudowanym??? I co na to policja??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal "... jego kierowca jeździ bardzo szybko ..." IP: *.net.autocom.pl 02.11.06, 11:10 Już za samą tą wypowiedź facet powinien podać się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 na nagraniach z warsztatu? Czy w tym państwie 02.11.06, 11:11 wszyscy z rozumu zeszli? Nagrywa się taśmy w warsztacie samochodowym? Dziekuję, ja się wyprowadzam! Albo rozwiążmy sejm i wynajmimy tylko zarządcę. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 **********Na nagraniach z warsztatu? ********* 02.11.06, 11:18 WSZYSCY Z ROZUMU ZESZLI Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły 02.11.06, 11:11 strona się zacięła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdetowstrzymywacz Tajster,..odkręć to koło i puknij się nim w czoło. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajcarz wpadł w dziure IP: 87.239.57.* 02.11.06, 11:17 która jego firma nie załatała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Śruby odpadły same? IP: *.153.164.82.zdnet.com.pl 02.11.06, 11:45 Robię w motoryzacji wiele lat i wiem, że to się raz na tysiące dokręconych kół wrasztatom i kierowcom prztrafia, jednak kierowca, który po pierwszym ostrzeżeniu, ze cos stuka w kole nie sprawdził dokręcenia wszystkich kół to nygus (ale pewnie jeździ pod krawatem więc gdzie mu tam klucz do ręki...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:48 Do dzisiaj pamietam 19.01.2005 i jego glupie tlumaczenie jako dyrektora Krakowskiego Zarzadu Drog.Nawet glupek by tego nie wymyslil by dokonac zamachu przez okrecenie kola w samochodzie jezdzacym po Krakowie.Przeciez wszedzie stoi sie w korku.Skutecznijesze bylo by odpadniete kolo z innego samochodu.Mozna zostac przejechanym przez kolo. Ale to takie trendy byc przesladowanym,moze dostanie ochrone z Policji lub BOR-u(wtedy mozna kolo odkrecac-przy stylu jazdy i zachowania na drodze borowikow).A tu pewnie uczen u mechanika z przejecia srubek nie dokrecil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret Re: W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły IP: *.chello.pl 02.11.06, 11:58 identyczna sytuacje miał kolega po wyjeździe z serwisu opla po wymianie klocków hamulcowych. Uwage jego zwrócił hałas z przedniego koła - 2 sruby "telepały" sie luzem pod kołpakiem (deklem) i one hałasowały. Były za słabo dokrecone. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: jak się pozbyć Tajstera. 02.11.06, 12:03 Widać, nie jest to takie proste. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Syndrom męczennika Wassermanna 02.11.06, 12:07 Kolejny kandydat na prześladowanego W ten sposób byle partacz 'awansuje' na zamachowca. A pechowiec na męczennika. Odpowiedz Link Zgłoś
napletekgandalfa Jakie drogi takie koło... 02.11.06, 12:30 A zamachu dokonali ufici z odległej galaktyki. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A po co służbowy kierowca w tej jednostce? 02.11.06, 13:11 Taniego Państwa ciąg dalszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt7 Re: A nagrania z warsztatu po co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:20 Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: Dlaczego w warsztacie nagrywali? To normalne? 02.11.06, 13:23 <Podkreślał natomiast, że według jego informacji na nagraniach z warsztatu, gdzie dwa dni wcześniej serwisowana była skoda, widać, jak mechanicy przykręcają koła zgodnie z zasadami.> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Adcza Tajstera na Rakowice jechał do Ralskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:24 Tajster coś ci cyka pod maską Ludzie polują na ciebie Ktoś dostał zlecenie na Tajstera w końcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumiś Tajster czyś ty oszalał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:26 Ciebie to naród rozliczy i skaże Bedziesz Leżał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. Rózga poluzowały się wiązania - pod kopułą.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasso Co to znaczy... IP: 213.17.128.* 02.11.06, 13:27 ... że kierowca Tajstera jeździ bardzo szybko? Ma jeździć przepisowo, tak jak inni. A to, ze pożalsieboże dyrektor wozi się za nasze pieniądze Superbem, to juz granda. Lanos by mu wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adak Koło zamachowe :-) IP: 83.238.19.* 02.11.06, 13:57 Toż to koło zamachowe było coby sie dyrektorek swoim wypasionym sprzętem przez krakowskie ulice do roboty dokulał, a przy okazji zamachem się mógł pochwalić, w końcu on nie byle kto: Fure ma, kierowce ma, przepisy ma (w d...e) i zamach na siebie ma - spełniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blachowkręt chyba mu puściły śruby od dekla.. bo gość bredzi.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:04 Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś... 02.11.06, 14:07 "Zdaniem Tajstera cała historia mogła się skończyć o wiele gorzej, bo - jak przyznaje - jego kierowca jeździ bardzo szybko." to znaczy, ze przekracza dozwolone 50 km/h w terenie zabudowanym? szanownego pana dyrektora i jego kierowce opowiazuja przepisy kodeksu drogowego tak samo jak wszystkich innych obywateli... moze policja powinna sie i tym zajac... a wypadek ze srubami moze byc po prostu wynikiem uzytkowania drog zarzadzanych przez pana dyrektora i jego poprzednikow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek , a może zmieniano opony (koła) przed zimą IP: *.elb.pl 02.11.06, 14:10 Miałem podobny przypadek po zmianie opon po lub przed zimą. To się zdarza. W moim warsztacie nie bezzasadnie jak widać wisi duży napis "Sprawdź dokręcenie kół po przejechaniu 100 km". Nie wierzę w spiskową teorię dziejów, ale to chyba dlatego, że nie jestem politykiem i nie mam ambicji nim być. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Też mi zamach ??? 02.11.06, 14:15 "Elity" tak się boją o swój tyłek że wszędzie węszą zamachy. A co to za figura żeby warto było się na nią zamachnąć i to w tak i sposób. Prawdopodobieństwo że taki zamach byłby skuteczny to może 5%. A swoją drogą który kierowca z większym stażem nie miał takiego numeru - szczególnie w czasie okresowej wymiany opon. Pośpiech roztargnienie w serwisie i gotowe. Mnie się to zdarzyło, ŚRÓB NIE ZGUBIŁEM TYLKO DLATEGO ŻE KOŁPAK NIE POZWOLIŁ IM SIĘ DO KOŃCA WYSUNĄĆ Z OTWORÓW. Ale to nie był zamach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Może to złodziej 02.11.06, 14:22 Czy nikomu nie przyszło do głowy, że może to złodziej poluzował i poodkręcał śruby, żeby zdjąć koło, ale zostałspłoszony. Być może ktoś przed wczorajszym Świętem planował wyjazd i w ostatniej chwili stwierdził, że ma awarię koła. Nadarzyła się okazja - znalazł podobne ogumienie i to wszystko. Nie pomyślał tylko, że może doprowadzic do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor wyjaśnienie IP: *.krakow.agora.pl 02.11.06, 14:31 W treści tekstu niefortunnie utożsamiłem warsztat gdzie zmieniano koła w samochodzie służbowym dyrektora KZD, z serwisem Emida (sprzedał skodę dla KZD), który dostarczył dyrektorowi auto zastępcze. Za zamieszanie przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś... IP: *.chello.pl 02.11.06, 14:32 Jakieś 2 czy 3 lata temu po odebraniu samochodu po naprawie hamulców z jednej z ASO(!) w Gdansku i po przejechaniu około 1.5 km stwierdziłem dokładnie to samo. Ale ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że to zamach. A po prostu partactwo mechanika. Odpowiedz Link Zgłoś
ignacy1900 nie przesadzać!!!! 02.11.06, 14:55 Przed laty teżmiałem taki przypadek przy 120 km na godzine. Uratowało mnie natychmiastowe zatrzymanie po objawach jakimi były stuki w układzie kierowniczym. Koło przednie lewe trzymało się na kilku zwojach gwintu jednej śruby. Rano mechanik u którego od lat serwisowałem samochody zmieniał mi sworznie. Po prostu po postawieniu samochodu na kołach nie sprawdził dokręcenia. W lesie, w nocy na trasie Bydgoszcz - Toruń pod Solcem z pozostałych kół odkręciłem po jednej śrubie przykręciłem je w miejsce brakujących i pojechałem dalej. Mechanik do dzisiaj pilnuje się aby nie powtórzyć gafy a ja też bardziej uważam na wszelkie stuki i nieprawidłowości a zwłaszcza na dokrecenie kół zwłaszcza po zmianie z letnich na zimowe. Ot i cała sensacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś... IP: *.net.autocom.pl 02.11.06, 15:20 wszędzie partactwo, drogi dziurawe, śróby niedokręcone - wychodzi na to ,ze nawet "zamachowcy" spartolili robotę! hehehe. A ile teraz stoi mandat dla zarządzającego za przekraczanie prędkośći? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko W służbowym samochodzie dyrektora KZD odpadły ś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:42 Teraz policja i wszystkie szczeble prokuratury będą mieć na co najmniej rok roboty...I nie samochód zastępczy by sie przydał tylko zastępczy rozum kierowcy i dysponentowi.Kierowca winien sprawdzić sprawnośc samochodu przed jazdą a nie w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś