Dodaj do ulubionych

Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:39
jesteści do kitu, nie zdecydowani
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 11:50
      Ja uważam, że to fajny pomysł. Można nauczyć się czegoś co w jakieś części
      przyda nam się w życiu.
      • sitarze Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 08.12.06, 15:50
        Moja grupa nosi nazwę :
        !!!! SITARZE !!!! - szykujemy mocne wejście, chociaż to nasz debiut zaskoczymy
        wszystkich :D
        Pozdro dla wszystkich uczestników [ myśl przewodnia : " Od nędzy, do pieniędzy "
        :) ]
        • Gość: szopen kałabanga IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:28
          a mój team nazywa się "KAŁABANGA" i mam nadzieje że zapamiętacię to słowo,
          pozdro ;]
          • Gość: WW-PB WW-PB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:01
            a mój komitet nosi nazwe WW-PB !! !! !! Zwariowana czwórka młodych
            ekonomistów, lubiących ryzyko. !! !! !! Usłyszycie jeszcze o nas.. !! !!

!! WW-PB !!
            • Gość: piecqa wielki powrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:09
              w tamtym roku 2. teraz wygramy !!! przygotujcie się na wielkie lanie
          • Gość: Domen Re: kałabanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:54
            nasz team nazywa się BUSINESS CLUB! warto zapamietac to swieta nazwe! finał
            jest nasz
            • Gość: Wolter Re: kałabanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:07
              nie onie niestety musimy was rozczarować bo to my wygramy
      • leonteam Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 18.01.07, 15:41
        Nie tylko od 'nędzy do piniędzy' , ale i 'pieniądze szczęścia nie dają, ale
        wszystko bez pieniędzy to jest... ' :D
    • Gość: Kora :P Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:00
      hej ania dlaczego tak sadzisz sama jestes do kitu oni sa spoks...
    • daniel-klim Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 21.11.06, 12:54
      moji zadnie mto jest super sprawa mozna sie duzo nauczyc heheehhe ale bez
      przesady :-)
    • Gość: RekinekGiełdy Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:15
      Pomysł fajny, ale jeśli będzie tak jak w roku ubiegłym to nie ma to wiele
      wspólnego z prawdziwym inwestowaniem na giełdzie.
      Chodzi o możliwość kupna i sprzedaży tylko raz w tygodniu na poniedziałkowej
      sesji. A przecież sytuacja na giełdzie zmienia się podczas jednej sesji tak, że
      można w ciągu jednego dnia zarobić lub stracić sporo kasy, rano kupując a po
      południu sprzedając.
      Namiastkę prawdziwej giełdy mają aktualnie studenci, którzy biorą udział w
      inwestowaniu tak jak na prawdziwej giełdzie.
      Poza tym, ograniczenie ilości spółek i tylko wybranie WIG20 to też poroniony
      pomysł, bo te akurat charakteryzują się małą dynamiką zmian kursu.
      A więc może, więcej spółek do dyspozycji.... także tych mniejszych :-)
      • zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:47
        Weź pod uwagę że to konkurs dla uczniów szkoł ponadpodstwowych, a nie dla
        studentów. Wydaje mi się że 8 tygodniowa obserwacja giełdy jaka macie przed
        sobą, dobrze Was przygotuje do przyszłego inwestowania w konkursach np.
        studenckich czy na prawdziwej giełdzie.

Celem konkursu nie jest zarobienie góry pieniędzy (choć to miły dodatek), ale
        zrozumienie mechanizmów jakie rządzą giełdą oraz terminów finansowych z którymi
        zetkniecie się w dorosłym życiu.
    • Gość: trzy zlotowki Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:44
      wygrac kazdy moze!!!
    • Gość: turdik&waldi Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:45
      my z ekipą waldi, hajduk, turdik uważamy że z naszymi umiejetnosciami i
      doświadczeniem i sorem A.S...... na czele mamy szanse pozamiatać
      wszystkich :) to bedzie ciekawa gra i zabawa... miłej nauki:)
      powodzenia.....
      Mafiozi
    • lola1000000 Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 23.11.06, 11:14
      Elo..Elo........:p
      nareszczie jestem:) KONKURS KONKURS I JESZCZE RAZ KONKURS.......bleeeeeeee
      pozdro dla mafiozów:}:}:}
    • buggz93 Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 24.11.06, 13:26
      to jest super pomysł ja sam mam zamiar wystartowac
    • Gość: miłka Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: 10.10.74.* 24.11.06, 15:42
      Ten konkurs nie jest wcale taki głupi jak myślałam. Od jakiegoś czasu zaczęłam
      interesować się ekonomią i doszłam do wniosku,że wystartuje w tym konkursie.
    • Gość: Chester Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.06, 18:53
      elo ziomy
      jak dla mnie to super zabawa
      startuję w tym
      pozdro dla wszystkich (oprócz ani)
    • Gość: kalosia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:21
      ja wezme udy
      zia ł w tym konkursie i bomba heja banana bum
    • Gość: KIS Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:55
      • Gość: llaalluuss Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:21
        w koncu nowa edycja :D nie moglem sie doczekac :]

ale zacznijmy od poczatku :P mam na imie arek i jestem z komitetu Masters z
        poprzedniego roku :) jezeli ktos sie tym interesowal to zna nasze osiagniecia :P
        wielu z Was ma racje, bo to rzeczywiscie swietny konkurs, niecodzienna zabawa i
        sporo sie mozna nauczyc a przy niewielkim zaangazowaniu mozna calkiem sporo
        wygrac :D z drugiej strony racje ma tez RekinekGiełdy - kokurs ma sporo
        ograniczen jezeli chodzi o gielde i inwestowanie (ograniczenie akcji tylko do
        WIG20 ma na celu zminimalizowanie komitetow ktore w jednym tygodniu przesuwaja
        sie na przeciwny koniec tabeli z powodu jednej decyzji), ale zapewniam ze to nie
        sa proste decyzje mimo niewielkiego wyboru :)

widze ze w tym roku bedzie jeszcze wieksza konkurecja niz w poprzednim ;>lepiej
        dla konkursu - ciekawsza rywalizacja :D zaczynam montowac zespol i zycze
        wszystkim powodzenia
        • Gość: alcala Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:55
          mam pytanie ile trzeba bylo zarobic zaeby awansowac do finalu
          • zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:53
            Najpierw są finały regionalne czyli takie półfinały ;)
            Wchodzi do nich 20 najlepszych komitetów z danego województwa... Wszystko więc
            zależy jak będą inwestować komitety w Twoim regionie. Może wystarczy zarobek 3
            tyś, a może trzeba będzie wypracować 15 tyś, albo 30 tyś - wszystko zależy od
            tego jak giełda będzie reagowała na ostatnie wydarzenia - bo to ona decyduje
            ile zarobicie. Hossa trwa, więc jest szansa na emocjonującą grę!
        • zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 23:00
          Gość portalu: llaalluuss napisał(a):

> w koncu nowa edycja :D nie moglem sie doczekac :]
          Nie tylko Ty ;)

>ale zacznijmy od poczatku :P mam na imie arek i jestem z komitetu Masters z
          >poprzedniego roku :) jezeli ktos sie tym interesowal to zna nasze
          >osiagniecia :P
          Witam ponownie w konkursie i życzę miłej zabawy! Oraz wszystkich zapraszm na
          specjalne konkursowe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45403
    • Gość: KIS KI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:58
      Napewno weźmiemy w tym udział!!! -_-
    • Gość: Emre Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:02
      Hej Wszystkim. Mam zamiar wziac udzial w tym konkursie po raz pierwszy. Mysle,
      ze to bedzie fajna zabawa i nauka. Sadze, ze wygraja najlepsi, ale nie ma sensu
      sie przechwalac albo byc takim pewnym, ze sie wygra. Ja i moja gropa nie
      sadzimy, ze wygramy, tylko, ze zdobedziemy troche wiedzy i umiejetnosci na
      przyszlosc. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i zycze sukcesow. Papatki :))))))
    • bienio7 Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 29.11.06, 21:17
      konkurs jest spoko ale troche za łatwy, w tym roku sie pobawie bo to łatwa kasa.ekonomią i giełdo interesuje sie od 3 lat i inwestowalem juz na prawdziwej gieldzie.pozdro.

Popieram ze na tej gieldzie jest za malo mniejszych spolek.....swdn
      • zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:56
        Za łatwy? Zobaczymy co powiesz jak się zacznie prawdziwe inwestowanie i pojawią
        się pierwsze rankingi ;)
    • Gość: acia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:03
      nie biore udziłu bo jade 2 stycznia na narty i bym nie miała czasu, ale nagrody
      są kuszące
    • Gość: Damian Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.com 30.11.06, 19:41
      ten konkurs jest super można się wykazać wiedzą inwestora .popieram go.
    • roidos Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 01.12.06, 18:08
      I tak KAG wygra
      • Gość: jakis tam makler Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:20
        mi się ten konkurs bardzo podoba, wygrałem dużo kasy w tamtym roku i jest git:)
        • byciek Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 06.12.06, 20:38
          zapowiada sie fajna zabawa
          jestem Kamil pseudonim Byciek ze szczecina
          startuje razem z kumplami z klasy(pierwsza technikum) i tworzymy komiett o
          nazwie TME Sqad
          powodzenia przyda sie ;p
    • Gość: paulina Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:18
      ten konkurs jest taki sobie
    • Gość: kasia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:19
      verba jest super
    • Gość: Kinga:) Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:20
      musialabym sie zastanowic czy brac w nim udzial .... nie bardzo rozumiem jego
      trec:( gdybyscie mogli mi wytlumaczyc ... bylabym wdzieczna...:*
    • Gość: Kamil!! Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:21
      jestescie jak cholera nie zdecydowani!!!!!
    • Gość: nieznany Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:22
      ten konkurs jest do bani haha <lol>
    • Gość: WYGRANY:) Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:24
      WYGRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka