Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:39 jesteści do kitu, nie zdecydowani Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 11:50 Ja uważam, że to fajny pomysł. Można nauczyć się czegoś co w jakieś części przyda nam się w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
sitarze Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 08.12.06, 15:50 Moja grupa nosi nazwę : !!!! SITARZE !!!! - szykujemy mocne wejście, chociaż to nasz debiut zaskoczymy wszystkich :D Pozdro dla wszystkich uczestników [ myśl przewodnia : " Od nędzy, do pieniędzy " :) ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen kałabanga IP: *.chello.pl 08.12.06, 21:28 a mój team nazywa się "KAŁABANGA" i mam nadzieje że zapamiętacię to słowo, pozdro ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW-PB WW-PB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 17:01 a mój komitet nosi nazwe WW-PB !! !! !! Zwariowana czwórka młodych ekonomistów, lubiących ryzyko. !! !! !! Usłyszycie jeszcze o nas.. !! !! !! WW-PB !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecqa wielki powrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:09 w tamtym roku 2. teraz wygramy !!! przygotujcie się na wielkie lanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domen Re: kałabanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:54 nasz team nazywa się BUSINESS CLUB! warto zapamietac to swieta nazwe! finał jest nasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolter Re: kałabanga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:07 nie onie niestety musimy was rozczarować bo to my wygramy Odpowiedz Link Zgłoś
leonteam Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 18.01.07, 15:41 Nie tylko od 'nędzy do piniędzy' , ale i 'pieniądze szczęścia nie dają, ale wszystko bez pieniędzy to jest... ' :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora :P Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 11:00 hej ania dlaczego tak sadzisz sama jestes do kitu oni sa spoks... Odpowiedz Link Zgłoś
daniel-klim Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 21.11.06, 12:54 moji zadnie mto jest super sprawa mozna sie duzo nauczyc heheehhe ale bez przesady :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RekinekGiełdy Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:15 Pomysł fajny, ale jeśli będzie tak jak w roku ubiegłym to nie ma to wiele wspólnego z prawdziwym inwestowaniem na giełdzie. Chodzi o możliwość kupna i sprzedaży tylko raz w tygodniu na poniedziałkowej sesji. A przecież sytuacja na giełdzie zmienia się podczas jednej sesji tak, że można w ciągu jednego dnia zarobić lub stracić sporo kasy, rano kupując a po południu sprzedając. Namiastkę prawdziwej giełdy mają aktualnie studenci, którzy biorą udział w inwestowaniu tak jak na prawdziwej giełdzie. Poza tym, ograniczenie ilości spółek i tylko wybranie WIG20 to też poroniony pomysł, bo te akurat charakteryzują się małą dynamiką zmian kursu. A więc może, więcej spółek do dyspozycji.... także tych mniejszych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:47 Weź pod uwagę że to konkurs dla uczniów szkoł ponadpodstwowych, a nie dla studentów. Wydaje mi się że 8 tygodniowa obserwacja giełdy jaka macie przed sobą, dobrze Was przygotuje do przyszłego inwestowania w konkursach np. studenckich czy na prawdziwej giełdzie. Celem konkursu nie jest zarobienie góry pieniędzy (choć to miły dodatek), ale zrozumienie mechanizmów jakie rządzą giełdą oraz terminów finansowych z którymi zetkniecie się w dorosłym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy zlotowki Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:44 wygrac kazdy moze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turdik&waldi Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:45 my z ekipą waldi, hajduk, turdik uważamy że z naszymi umiejetnosciami i doświadczeniem i sorem A.S...... na czele mamy szanse pozamiatać wszystkich :) to bedzie ciekawa gra i zabawa... miłej nauki:) powodzenia..... Mafiozi Odpowiedz Link Zgłoś
lola1000000 Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 23.11.06, 11:14 Elo..Elo........:p nareszczie jestem:) KONKURS KONKURS I JESZCZE RAZ KONKURS.......bleeeeeeee pozdro dla mafiozów:}:}:} Odpowiedz Link Zgłoś
buggz93 Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 24.11.06, 13:26 to jest super pomysł ja sam mam zamiar wystartowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: 10.10.74.* 24.11.06, 15:42 Ten konkurs nie jest wcale taki głupi jak myślałam. Od jakiegoś czasu zaczęłam interesować się ekonomią i doszłam do wniosku,że wystartuje w tym konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chester Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.06, 18:53 elo ziomy jak dla mnie to super zabawa startuję w tym pozdro dla wszystkich (oprócz ani) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalosia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:21 ja wezme udy zia ł w tym konkursie i bomba heja banana bum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIS Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llaalluuss Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 16:21 w koncu nowa edycja :D nie moglem sie doczekac :] ale zacznijmy od poczatku :P mam na imie arek i jestem z komitetu Masters z poprzedniego roku :) jezeli ktos sie tym interesowal to zna nasze osiagniecia :P wielu z Was ma racje, bo to rzeczywiscie swietny konkurs, niecodzienna zabawa i sporo sie mozna nauczyc a przy niewielkim zaangazowaniu mozna calkiem sporo wygrac :D z drugiej strony racje ma tez RekinekGiełdy - kokurs ma sporo ograniczen jezeli chodzi o gielde i inwestowanie (ograniczenie akcji tylko do WIG20 ma na celu zminimalizowanie komitetow ktore w jednym tygodniu przesuwaja sie na przeciwny koniec tabeli z powodu jednej decyzji), ale zapewniam ze to nie sa proste decyzje mimo niewielkiego wyboru :) widze ze w tym roku bedzie jeszcze wieksza konkurecja niz w poprzednim ;>lepiej dla konkursu - ciekawsza rywalizacja :D zaczynam montowac zespol i zycze wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcala Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 12:55 mam pytanie ile trzeba bylo zarobic zaeby awansowac do finalu Odpowiedz Link Zgłoś
zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:53 Najpierw są finały regionalne czyli takie półfinały ;) Wchodzi do nich 20 najlepszych komitetów z danego województwa... Wszystko więc zależy jak będą inwestować komitety w Twoim regionie. Może wystarczy zarobek 3 tyś, a może trzeba będzie wypracować 15 tyś, albo 30 tyś - wszystko zależy od tego jak giełda będzie reagowała na ostatnie wydarzenia - bo to ona decyduje ile zarobicie. Hossa trwa, więc jest szansa na emocjonującą grę! Odpowiedz Link Zgłoś
zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 23:00 Gość portalu: llaalluuss napisał(a): > w koncu nowa edycja :D nie moglem sie doczekac :] Nie tylko Ty ;) >ale zacznijmy od poczatku :P mam na imie arek i jestem z komitetu Masters z >poprzedniego roku :) jezeli ktos sie tym interesowal to zna nasze >osiagniecia :P Witam ponownie w konkursie i życzę miłej zabawy! Oraz wszystkich zapraszm na specjalne konkursowe forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45403 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIS KI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:58 Napewno weźmiemy w tym udział!!! -_- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emre Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:02 Hej Wszystkim. Mam zamiar wziac udzial w tym konkursie po raz pierwszy. Mysle, ze to bedzie fajna zabawa i nauka. Sadze, ze wygraja najlepsi, ale nie ma sensu sie przechwalac albo byc takim pewnym, ze sie wygra. Ja i moja gropa nie sadzimy, ze wygramy, tylko, ze zdobedziemy troche wiedzy i umiejetnosci na przyszlosc. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i zycze sukcesow. Papatki :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bienio7 Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 29.11.06, 21:17 konkurs jest spoko ale troche za łatwy, w tym roku sie pobawie bo to łatwa kasa.ekonomią i giełdo interesuje sie od 3 lat i inwestowalem juz na prawdziwej gieldzie.pozdro. Popieram ze na tej gieldzie jest za malo mniejszych spolek.....swdn Odpowiedz Link Zgłoś
zkdk.lodz Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 12.01.07, 22:56 Za łatwy? Zobaczymy co powiesz jak się zacznie prawdziwe inwestowanie i pojawią się pierwsze rankingi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:03 nie biore udziłu bo jade 2 stycznia na narty i bym nie miała czasu, ale nagrody są kuszące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.com 30.11.06, 19:41 ten konkurs jest super można się wykazać wiedzą inwestora .popieram go. Odpowiedz Link Zgłoś
roidos Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 01.12.06, 18:08 I tak KAG wygra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakis tam makler Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:20 mi się ten konkurs bardzo podoba, wygrałem dużo kasy w tamtym roku i jest git:) Odpowiedz Link Zgłoś
byciek Re: Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie 06.12.06, 20:38 zapowiada sie fajna zabawa jestem Kamil pseudonim Byciek ze szczecina startuje razem z kumplami z klasy(pierwsza technikum) i tworzymy komiett o nazwie TME Sqad powodzenia przyda sie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:18 ten konkurs jest taki sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:19 verba jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga:) Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:20 musialabym sie zastanowic czy brac w nim udzial .... nie bardzo rozumiem jego trec:( gdybyscie mogli mi wytlumaczyc ... bylabym wdzieczna...:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil!! Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:21 jestescie jak cholera nie zdecydowani!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznany Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:22 ten konkurs jest do bani haha <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WYGRANY:) Wielkie inwestowanie w szkolnym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:24 WYGRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś