Gość: endi IP: *.chello.pl 19.11.06, 22:26 Post mortem Wajdy.To brzmi jak przepowiednia,aż strach wypowiadać jaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Borewicz ale w deche !!! moze wreszcie zobacze jak kreca IP: *.autocom.pl 19.11.06, 22:28 film !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wajda dziadu!! Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 08:24 Znowu gniot Wajdy kręcony na zamówienie polityczne, w pierwszych rzędach w czasie premiery będzie aktyw PiS, LPR,Samoobrony i rzesza prupury!!!Skąd my to znamy PRL czas przywrócić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.autocom.pl 20.11.06, 08:33 Sam jesteś dziadem. Co? Tatuś twój rozpowszechniał "prawdę" że to niemcy strzelali Polakom w plecy? A teraz synek udziela się w młodzieżówce SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Ja jestem statysta w tym filmie :) IP: *.betanet.pl 20.11.06, 09:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Scierwa tez pojawiaja sie na forum IP: *.hist.uj.edu.pl 20.11.06, 16:18 ty bolszewicki smieciu i pomiocie, jazda do Korei Polnocnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benia225 Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:52 A co skończyły się juz lektury szkolne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komik kolejny patriotyczny gniot. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:11 Polacy widac nie potrafia robic innych filmow niz tylko ekranizacje patriotycznych lektur albo nudne jak flaki z olejem ekranizacje "narodowych tragedii". zalosna polska 'kinematografia' to posmiewisko calego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olkusz Konrad z reklamówki gra w takim filmie? Zgroza IP: 213.17.150.* 20.11.06, 09:48 niestety, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he Re: Konrad z reklamówki gra w takim filmie? Zgroz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:55 może sponsorem filmu jest bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Przydala by sie jaka nagroda IP: 82.115.76.* 20.11.06, 10:30 A wiadomo ze jak chce sie dostac nagrode to trzeba nakrecic film o Zydach, Katyniu albo Powstaniu Warszawskim. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lugoshi Żal mi Was ignoranci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:10 Gdyby twój Ojciec zginal zastrzelony w Katyniu, twoja Matka czekala na niego kilkadziesiat lat okłamywana przez Sowietów i propagande PRL to chcialbys to opisac, zostawic slad o tych wydarzeniach. Europa nie ma pojecia co tu sie wyprawialo - Powstanie warszawskie, Katyn, polskie obozy ... To nasza Polska historia. Filmu nie widzieliscie, dopiero sie kreci ale Panowie Krytycy sie wypowiadaja ... A ja z niecierpliwoscia czekam na ten film ... II wojna i komunizm dokonaly strasznego spustoszenia w polskim spoleczenstwie - zginely najwartosciowsze jednostki - niestety widac to takze na tym forum ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Żal mi Was ignoranci IP: *.hist.uj.edu.pl 20.11.06, 16:22 Szkoda czasu i nerwow, lugoshi, takie kreatury jak Komik czy MichalM nieczego nie zrozumieja, poza belkotem, ktorym sie napawaja na zebraniach Komsomolu czyli mlodziezowki SLD lub Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Żal mi Was ignoranci 21.11.06, 14:59 Ale powiedzcie ile można??? Powstanie kolejny patetyczny 3 godzinny koszmarek, którym będzie się zachwycał tylko Wajda. Jedną sprawą jest szacunek dla historii a zupełnie inną sprawą są filmy Wajdy. Jeszcze jeden Pan Tadeusz jeszcze jedno Ogniem i Mieczem a co tam przecież to nie ja płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
dama_ze_stolycy Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. 20.11.06, 12:55 Andrzej Wajda od wielu lat tworzy same gnioty filmowe i teatralne w Polsce i Europie (totalna klapa Ibsena w Skandynawii). Odwrotnie niż Antonioni czy Visconti, im starszy tym gorszy, nadęty i przekonany o swojej genialności. Zapewne sądzi, że sam temt filmu "Katyń" zapełni mu widownię i nabije kasę. Widownie zapełnią zapewne kółka parafialne i moherowe, o ile Ojciec Półświęty Tadeusz poprze ten film w swoich fanatycznych mediach. A o poparcie trzeba będzie się starać. Gusta czarnych zą nieprzewidywalne. Ostatnio jeden publicysta fanatyk czarny napisał, że Święto Zmarłych telewizja sprofanowała nadając w ten dzień kontrowersyjny film kontrowersyjnego reżysera ("Pianista" gdyby ktoś się nie domyślił). Ps. Kto wie ile Wajda zapłacił miastu Kraków za ten bałagan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: 149.156.14.* 20.11.06, 12:59 A ja jestem ciekawa, jak mieszkańcy wyżej wymienionych ulic będą wychodzić do i z pracy? W kostiumach z epoki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orlando Szalony Oniemałem IP: *.pan.krakow.pl 20.11.06, 13:30 Skąd się bierze tylu ludzi nienawidzących własnego kraju? Wy wszyscy macie chyba jakieś problemy z własną psychiką, własną osobowością i własnym niepoukładanym życiem - inaczej nie mogę sobie tego wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lugoshi Re: Oniemałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 14:05 Niestety ... popieram Pana w 100%. Wlasnie padl pierwszy klaps, a autor zostal juz opluty, odsadzony od czci i wiary i oceniony. Rownoczesnie wmawia sie ze bycie patriota i chec upamietnienia wydarzen katynskich oraz ukazanie Kłamstwa czerwonych to propaganda Koscielna/Radiomaryjna i jest to niemodne i passe ... Przeciez to nasza historia. Nasze dzieci maja sie uczyc o Polsce z amerykanskich czy niemieckich filmow ? My piszemy nasza historie. Ci co zgineli w Katyniu to byla elita polskiego społeczeństwa i godni są upamiętnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
dama_ze_stolycy Re: Oniemałem 20.11.06, 15:14 Ze stolycy jestem, wiec myslałam, że w Krakowie moja wypowiedz będzie też zrozumiała. Nie chodzi mi o Katyń, ale wypalonego reżysera Wajdę. Od parunastu lat chwyta się patriotycznych tematów (np. Pan Tadeusz, Zemsta) aby zapełnić widownię. Prosze przeczytać opinie krytyków filmowych i teatralnych o dokonaniach pana Wajdy w ostatnich 15 latach - same gnioty, nudne i nieudolne. A teraz pan Wajda spieprzy wspanialy temat "Katyń". Ojciec Półświęty Tadeusz ma duże zasługi w promowaniu fatalnych filmów byle temat był odpowiedni. To on zapełnił widownie dziecmi z gimnazjów na pełnym scen przemocy i okrucieństwa filmie "Pasja". Wysyła też kółka parafialne na słabiutki film o JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Oniemałem IP: *.hist.uj.edu.pl 20.11.06, 16:26 co polstoleczna damulko, to wlasnego zdania juz nie masz, tylko to co krytycy pisza jest dla ciebie wiazace? Odpowiedz Link Zgłoś
dama_ze_stolycy Re: Oniemałem 20.11.06, 17:52 No tak, historyk z UJ (*.hist.uj.edu.pl). Ciekawe czy pracownik naukowy, pedel (czyli woźny) czy też studencina z tej nobliwej Alma Mater? Argumentem w dyskusji są inwektywy (watpię czy wiesz historyku, co to słowo oznacza) - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama z krakowa Re: Oniemałem IP: *.acn.airbites.pl 20.11.06, 18:12 Popieram, Wajda na emeryturę, jak to jest możliwe, że on dostaje jeszcze kasę na filmy po tylu gniotach, które popełnił.Liże d... obecnej władzy , a całą karierę zrobił za komuny. Zapewniam Cię, że on nic nie zapłacił miastu za ten cały bałagan, który będzie. Jestem w stanie się założyć, że jeszcze mu dopłacili, bo "Mistrz" raczy kręcić film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodaczka Re: Oniemałem IP: *.alb.east.verizon.net 21.11.06, 13:54 dama_ze_stolycy napisała: > Ze stolycy jestem, wiec myslałam, że w Krakowie moja wypowiedz będzie też > zrozumiała. Nie chodzi mi o Katyń, ale wypalonego reżysera Wajdę. Od parunastu > lat chwyta się patriotycznych tematów (np. Pan Tadeusz, Zemsta) aby zapełnić > widownię. Prosze przeczytać opinie krytyków filmowych i teatralnych o > dokonaniach pana Wajdy w ostatnich 15 latach - same gnioty, nudne i nieudolne. > A teraz pan Wajda spieprzy wspanialy temat "Katyń". > Ojciec Półświęty Tadeusz ma duże zasługi w promowaniu fatalnych filmów byle > temat był odpowiedni. To on zapełnił widownie dziecmi z gimnazjów na pełnym > scen przemocy i okrucieństwa filmie "Pasja". Wysyła też kółka parafialne na > słabiutki film o JPII ....a ja jestem od wielu lat w hameryce i cos mi intuicja (tu to ladnie okreslaja ESP )podpowiada,ze w tym co poszesz jest duuuuzo prawdy !!!! Jeszcze jedna dygresja,pomimo "Oskara" tu mozna jedynie zobaczyc na TCM "Popiol i diament"p.Wajdy a to kanal ze starymi romansidlami z niezyjacymi w wiekszosci gwiazdami filmu amerykanskiego - chyba daje do myslenia ????!!!!! pozdrowko stad - racjonalistka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Oniemałem IP: 149.156.14.* 20.11.06, 14:05 To nie ma nic wspólnego z nienawiścią do kraju. Tylko wielu widzów czeka na film o zwyczajnej Polsce i zwyczajnych ludziach, a nie kolejny film o herosach i superbohaterach. Że film o zwyczajnym świecie może odnieść międzynarodowy sukces udowadniają filmy naszych najbliższych sąsiadów-Czechów. Zabrakło by mi palców u rąk, żeby wyliczyć wyprodukowane w tamtym kraju arcydzieła filmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Oniemałem IP: 149.156.14.* 20.11.06, 14:08 Inna sprawa: młodzi ludzie są już zmęczeni kolejnym wywlekaniem spraw i odgrzewaniem historii typu: Katyń, II Wojna Światowa, komunizm. Czy wokół nas naprawdę mało jest tematów na interesujący film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Oniemałem IP: *.hist.uj.edu.pl 20.11.06, 16:34 o herosach i superbohaterach? a ty wiesz co sie w Katyniu stalo? Wymordowano kilkanascie tysiecy Polakow, niewinnych ludzi, wsrod ktorych byli herosi obok zwyklych oficerow rezerwy. Tysiace ludzi stracilo najblizszych, wsrod nich mogl byc ktos z Twojej rodziny.... Sprobuj zmusic sie do glebszej refleksji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo Re: Oniemałem IP: *.broker.com.pl 20.11.06, 19:02 chodzi o to ze każdy film jaki kecimy MY Polacy (na dzień dzisiejszy) jest NUDNY. Amerykanie z ataku na Pearl Harbour potrafili zrobić naprawdę ciekawy, wstrząsający i trzymajacy w napięciu film - dlaczego my nie możemy zrobic np takiego filmu o obronie Westerplatte. Założę się że ten nowy film Wajdy będzie jednym wielkim gniotem, a publiczność stanowić będą "oficjele", ew. rodziny pomordowanych i przymusowe wycieczki licealistów - tak że po miesiącu, ew. dwóch film zejdzie z scen bo będzie "nieopł...acalnym" A jeżeli chodzi o recenzentów to mają oni rację - nigdy nie zapomnę zmarnowanej szansy na Oscara gdy zamiast "Ogniem i mieczem" (który jakby nie bylo bylby zrozumiany przez szersza widownię na świecie) wysłano "Pana Tadeusza" (na którym nawet moja polonistka zasnęła:)... Prawdziwe filmy ( w sensie ogólnoświatowym) kręcili Zanussi, Kisielewski, Hoffman... Odpowiedz Link Zgłoś
na_und pearl harbor... 21.11.06, 13:46 byl wstrzasajacy? a w ktorym momencie tego ckliwego melodramatu? filmu wajdy nie moge sie doczekac, choc mam do Niego jako do rezysera ambiwalentne uczucia. moze opowie nam jakas ciekawa historie? a swoja droga nie rozumiem ocen filmu czy pomyslu na niego, jakie sie tu juz zdazyly pojawic. ludzie, idzcie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br61 Re: Oniemałem IP: 62.6.139.* 21.11.06, 17:51 A jaki to byl rezyser filmowy Kisielewski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolomeo Re: Oniemałem IP: *.broker.com.pl 20.11.06, 19:09 Ostatnim NAPRAWDĘ dobrym polskim filmem był "Dług" Krauzego (1999) - no może jeszcze kilka polskich komedii:) Wg mnie film o Katyniu powinien kręcić ktoś inny niż Wajda - temu panu brakuje już energii, chęci zaszokowania widza, film nie musi być tylko jakąś smutnawą, melancholijną egzystencjonalną refleksją a do tego niestety się skłania już Wajda. A przecież sam temat filmu jest naprawdę dobry materiał wstrząsający nie tylko Polaków ale cały świat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: je Re: Oniemałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:46 ja se wyobrażam ten film - będą siedziały te wdowy i rozpaczały, do tego jakiś koleś będzie pewnie szlachetny i w miarę możliwości dostarczaj informację, a drugi bedzie kolaborant i bedzie wyłudzał kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalM Re: Oniemałem IP: 82.115.76.* 20.11.06, 18:50 Lugoshi i historyk to idioci nie probuj im tlumaczyc bo jezeli zrozumieja o co Ci chodzi to minie rok a wtedy watek bedzie wykasowany. Jak na tak wspanialych patryjotow skad w was tyle jadu moze Rydzyjko za duzo wsaczylo go do uszu albo zabardzo sie zasluchaliscie na zebraniu Mlodziezy Weszpolskiej. Nawiazujac do wypowiedzi Pudliszka, polscy "Wielcy" rezyserzy typu Wajda czy Zanussi ktorego nawet sp. Kalzynski nazywal Zanudzdzi, zyja poza swiatem, co moga wiedziec o problemach ludzi na emigracji, o ludziach ktorzy odwlejkaja decyzje o malzenstwie i dzieciach do trzydziestki bo ledwie stac ich na zycie o codziennosci. W Polsce mlodzi nie maja dostepu do kasy aby krecic filmy o NAS a pierdziochy nie maja o NAS pojecia, zabraklo wroga jakim byla komuna to odgrzewa sie starych wrogow bo wrog musi byc. I nie zalewajcie mnie swoja zolcia uwazam ze kazdy powinien znac historie swojego kraju, szanowac ja i propagowac, ze za kadym razem kiedy pisze sie Polskie Obozy trzeba drzec ryja na cala Europe ze Niemcom i Rosjanom ich starszliwe zbrobnie trzeba przypominac, bo inaczej beda setki Rudi Pawelkow i Erik Steinbach, ale od tego nie sa truchla pokroju Wajdy ktory chce tylko zgarnac pare nagrod, kto sie zalozy ze dostanie Zlote Lwy i troche kasy to jest szmatlawe. Pozdrawiam MichalM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Oniemałem IP: *.80-203-169.nextgentel.com 21.11.06, 17:46 jakie to wielkie filmy krecil Kisielewski? ze sie tak zapytam wielkich znawcow filmu (tak sie tylko czepiam przejezyczenia, zreszta przywolywana tu jako wyrocznia krytyka filmowa wyrazala soe o Kieslowskim jako o kiepskiej jakosci rezyserze, na szczescie rzeczywistosc to zweryfikowala) tak sie sklada ze sztuka to nie widowisko cyrkowe i za cel nie ma zszokowanie widza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: 151.193.120.* 21.11.06, 18:38 Coś Ci się musiało pomerdać... Jeśli to był "czarny" to na pewno nie powiedział "Święto Zmarłych" bo to PRL takie święto wymyślił. Kościół mówi o dwóch świętach: "dzień wszystkich świętych", a następny po nim to "dzień zaduszny". No chyba że to czarny tajny agent i się jeszcze nie przestawił ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student24 Trzeba pokazać ten film młodym IP: *.kolornet.pl 20.11.06, 14:26 sam nienawidze ruskich, jest za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Trzeba pokazać ten film młodym IP: 149.156.14.* 20.11.06, 14:38 I takie właśnie postawy są społecznie szkodliwe. Należy patrzeć w przyszłość, a nie budować naszą wizję świata na starych urazach. w ten sposób donikąd nie dojdziemy. Może jeszcze zaczniemy nienawidzieć Szwedów, bo w XVII wieku najechali na Polskę? A co z tymi, z którymi tukł się Mieszko I? Może na wszelki wypadek znienawidźmy wszystkich sąsiadów, bo każdy z nich miał kiedyś jakieś utarczki z Polską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Trzeba pokazać ten film młodym IP: *.hist.uj.edu.pl 20.11.06, 16:37 czlowieku, czy naprawde jestes tak umyslowo ograniczony, ze nie rozrozniasz zbrodni wojennej wymordowania kilkunastu tysiecy JENCOW od dotkliwych skutkow wojen prowadzonych we wczesnym sredniowieczu i XVII w., gdy nie znano zadnych norm i konwencji miedzynarodowych - czy tylko bawisz sie w prowokatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Trzeba pokazać ten film młodym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:02 A może by tak czcigodny Pan HISTORYK przeczytał wszystkie moje posty w tym wątku zanim zacznie mi ubliżać na łamach forum. Ja w ani jednym poście nie negowałam, że w Katyniu wydarzyła się tragedia. Miało miejsce ludobójstwo, należy o tym pamiętać, ale nie można pozwolić, aby wydarzenie sprzed lat decydowało o naszej wizji świata współczesnego. A generalnie chodziło mi nie tyle o kondycję naszego kina współczesnego. Że brakuje nam dobrych, polskich filmów, które opowiadały by o naszym życiu codziennym, bo wielcy mistrzowie wolą rozpamiętywać historię. A młodzi są już tą historią zmęczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek P.S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:17 Poza tym, na Pana miejscu, nie negowałabym tragedii które wydarzyły w Średniowieczu i późniejszej historii Polski. Weźmy chociażby pod uwagę masowe mordy dokonywane przez ZAKON, podkreślam jeszcze raz ZAKON MARYJNY, jakim był Zakon Krzyżacki. To niby oni nie mieli pojęcia o moralności, skoro byli ZAKONEM, instytucją religijną? A Polacy niby byli zawsze takimi niewiniątkami, że w każdym filmie należy ich kreować na męczenników? A co z Jedwabnem? A co z udziałem żolnierzy polskich w wojnie w Iraku? Jeśli chcemy się bawić w fimowanie historii Polski, to może pokażemy wszystkie jej blaski i cienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Trzeba pokazać ten film młodym IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 21.11.06, 17:36 Bo wies, to jest tak - Rosja o zbrodniach AK to my bach - film o Katyniu. I tak sie do us.. smierci bedziemy przerzucac. Malo kto neguje fakty historyczne, ale do diabla ile mozna ogladac ekranizaji lektur, martyrologii etc? Nawet nowi emigranci w Londynie narzekaja ze w ksiegarni POSK nic tylko martyriologia i wojna, a literatury wspolczesnej ani sladu. Ile mozna zyc przeszloscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: br61 Re: Trzeba pokazać ten film młodym IP: 62.6.139.* 21.11.06, 17:58 niech czytaja literature angielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoPEr Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:23 Będe grał w tym filmie. Co prawda tylko jako statysa ale zawsze co. Jutro kręcimy na rynku głównym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarik Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:55 Żeby przypadkiem nie umarł na planie bo będzie szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:00 Film na pewno będzie hitem i zarobi niezłą kasę, bo będą obowiązkowe wycieczki szkolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.11.06, 20:59 Zgadzam sie z niektorymi postami powyzej, ze Pan Wajda jako tworca sie zupelnie wypalil i ostatnio krecil same filmowe gnity nastawione na publike szkolna natomiast w zadnym wypadku na ambitnego widza. Dajmy jednak czlowiekowi nakrecic film, bo tematyka jak najbardziej sluszna i ocenmy po obejrzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:31 Wiadomosc z ostatniej chwili: w przerwie miedzy zdjeciami na Malym Rynku angielscy turysci wyrywali sobie oddzial Wehrmachtu do pamiatkowych zdjec. Zeby tylko nie dostalo sie znowu Angeli Merkel za ten nieporzadek. Wiem tez, czym racza sie czolowi artyscipolskich scen po godzinach. "Kefirek" przy Teatrze Slowackiego nie mogl dojsc do siebie po niespodziewanej wizycie jednej z gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: 62.233.214.* 21.11.06, 14:56 Film Wajdy to jak zwykle będzie "kicha", ale te flagi mi się podobają, zdecydowanie bardziej niż żółte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234567890 Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:57 Dlaczego w Polsce nie można kręcić dobrych filmów tylko same historyczne gnioty albo kretyńskie komedie? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d 21.11.06, 17:20 A izraelska wycieczka zobaczywszy SS-manów zwiewała aż im chałaty wiwały. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d 21.11.06, 14:56 o Jezu znowu ... nie mógłby przejść na emeryture. Biedne dzieciaki w wieku szkolnym znów będą molestowane jakimś Drugowojenno martyrologicznym barachłem. A najlepsze jest to, że jak zwykle podatnicy dopłacają do tego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
fiedor88 Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d 21.11.06, 15:00 Uczniowie przecież i tak pójdą do kina, żeby lekcji nie było, wszystko jedno na jaki film...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d 21.11.06, 15:12 fakt zapomniałem :) a i winko marki winko się walnie na znieczulenie koleżanki w ciemnościach się pomaca :) zdjęć telefonem napstryka. Na lekcjach nie będzie takich atrakcji... To nie jednak dla dobra ogółu niech kręci dalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:57 A ja też we wrześniu brałam udział jako statystka w tym filmie. Niestety w czasie nagrań nie wolno mieć komórek włączonych. Tak, że ze zdjęć nici. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.Gąska Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. IP: 213.134.141.* 21.11.06, 15:45 Bardzo słabe zdjęcia z tego planu filmowego!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yak Czy film będzie o tych którym strzelano w głowy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:35 Bo skoro akcja rozgrywa się w krakowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Re: Czy film będzie o tych którym strzelano w gło 21.11.06, 17:23 A czy będzie na filmie o tym jakiej naprawdę narodowości byli oficerowie sowieccy mordujący Polaków w Katyniu? Bo Niemcy o tym mówili już w 1943 r ale teraz jest to bardzo niepoprawne politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Czy film będzie o tych którym strzelano w gło IP: 62.233.214.* 21.11.06, 17:52 Tej samej narodowości co niektórzy oficerowie, zaraz po wyzwoleniu mordujący Polaków w UB. Mówiąc krótko, tej samej narodowości co Fejgin, Różański i inni "bohaterowie" z narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz A może tak film o przekrętach transformacji ?.. IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 21.11.06, 16:41 Te historyczne mitologie , mania przesladowcza "staruszków z miasta Pruszków". Tematem XXI wieku jest "wiedźma globalizmu" i przekręty tworzące z narodów dawniej wolnych posłusznych wasali wielkich banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: critic Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. IP: *.ph.ph.cox.net 21.11.06, 17:33 Będzie to kolejna lipa pana Wajdy. Odpowiedz Link Zgłoś
vaya.con.satan Andrzej Wajda? to on jeszcze żyje? 21.11.06, 17:48 to jakiś ewenement. Artystycznie nie żyje od wielu lat. Nadęta figura woskowa polskiej tzw. kinematografii. Balonik pełen nieświeżego powietrza. A spod spodu wyłazi normalny zombie. Obsada tej "superprodukcji" jest łatwa do przewidzenia: - znany wiecznie żywy (jak Lenin) komediant Daniel O. ps. Krzywousty z szabelką - mocno zamortyzowana aktorka Krystyna J. - wyliniały aktor Jerzy R. w charakterze człowieka z mohairu. w epizodach: Zbigniew Zamałachowski, i być może Rysiek z Klanu. Porażka. Wyrazy współczucia dla dzieci szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Dzisiejszy Kraków? 21.11.06, 18:10 A mnie interesuje, jak twórcy zamierzają ukryć, że to współczesny Kraków. Budynki, w których odnawiane są elewacje są zasłonięte siatkami, ludzie idą ulicą na której są całkowicie współczesne znaki drogowe ... w oknie jakieś plakaty, banku chyba, czy może widzowie na takie rzeczy mają przymykać oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Dzisiejszy Kraków? IP: 151.193.120.* 21.11.06, 18:42 Myślę, że dadzą sobie radę i nie będzie jak w Krzyżakach - Jagiełło z Poljotem na ręku, a na horyzoncie pola bitwy linia wysokiego napięcia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: der Re: Dzisiejszy Kraków? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 22:24 jak jutro bede mial trudnosci z dojsciem do knajpy to zaskarze miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturo Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia do .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:07 Super ... Naprawdę, zamieżam pojechać na kręcenie i po oglądać !! :D :D :D xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i** Re: Andrzej Wajda rozpoczyna w Krakowie zdjęcia d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:59 Oj byłam wczoraj statystą w tym filmie gralismy na ryknu (polecam zdjecia) ale stwierdzam ze to ciezka praca od godziny 5 do 22 masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ja tez wczoraj bylem statysta.... IP: *.betanet.pl 22.11.06, 23:37 i musze powiedziec ze praca dla mnie byla latwa i przyjemna Ci co narzekaja ze im bylo ciezko to widac ze przyszli do filmu dla kasy. a te nowe budynki czy inne rzeczy jak im wejda w kadr to wytna albo zmienia komputerowo Odpowiedz Link Zgłoś