szczekuszka 10.05.04, 22:51 Co powiecie na to imie!?) Dla mnie zbyt literackie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elwinga Re: Bryzeida 10.05.04, 22:55 Czemu nie, jeśli chłopiec do pary będzie Achilles... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Bryzeida 10.05.04, 23:59 Brrrr, dla mnie okropne po prostu . Brrrrryzeida. Ale można zdrabniać na Ida, co zawsze jest jakiś plusem . Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Bryzeida 12.05.04, 13:11 Czy to imię bohaterki jakiejś książki ? Kojarzy mi sie z bryzą. Nie podoba mi sie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Bryzeida 12.05.04, 13:28 Iliada Branka Achillesa. Była jeszcze Chryzeida, którą Agamemon musiał oddać (jej ojciec zesłał plagę na Greków), więc zabrał Achillesowii Bryzeidę. Achilles się obraził, powiedział, że dalej nie walczy i napuścił na Greków Zeusa za pośrednictwem swojej matki, Tetydy bodajże. Ciekawe,, czy to będzie w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Bryzeida 12.05.04, 23:18 Czesc ! Ja o nim jeszcze wcale nie slyszalam.I nie podoba mi sie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś