jarek2m 21.11.06, 20:49 takiego mamy prezydenta: nobe.co.uk/jp/faktsmall.jpg bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Prezydencka wizja miasta IP: *.acn.airbites.pl 21.11.06, 20:49 I tak dzień po dniu red liss gloryfikuje pana prezydenta. Piszac zas o budownictwie zapomina o roznych historiach zwiazanych ze spolka salwator. Ot rzetelnosc wybiorcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotlarczykowie Prezydencka wizja miasta - hipokryzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:41 Prezydent Majchrowski glosi co nastepuje: >Bardzo istotne jest także [...] pozostawienie jak największej powierzchni terenów zielonych i rekreacyjnych, a nie zabudowywanie każdego wolnego skrawka ziemi - podkreślał Majchrowski.< Pan Prezydent wie co trzeba mowic w danej chwili. Szkoda, ze to co mowi nie pokrywa sie z tym co robi. Wlasnie, jak donosza gazety przygotowywana jest zabudowa na Groblach i na Nadwislanie czyli na ostatnich zielonych terenach sportowych w najgesciej zaludnionej dzielnicy Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Pomysł na bulwary? - proszę bardzo: IP: *.net.autocom.pl 21.11.06, 23:17 trawę zasiać i kosić co parę tygodni. I tak będą najlepiej służyć mieszkańcom. A o terenach zielonych w blokowiskach niech się Pan Prezydent tak entuzjastycznie nie wypowiada. Wystarczy mniej pozwoleń na kolejne plomby i śmiesznie korzystne warunki dla deweloperów: koło mnie kolejna plomba - bardzo wysoki blok zaraz koło przedszkola (bo i po co dzieciom górka saneczkowa - mają przecież śliczne betonowe chodniki). Za WIECZYSTE użytkowanie drogi i nasze dozgonne zobowiązanie, że będziemuy ją grzecznie remontować do końca świata deweloper ma zapłacić jednorazową opłatę... 2500zł. Ech, szkoda gadać... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_q p Burak i p.Majchrowski w jednym stali domu... IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 10:09 > Pan Prezydent wie co trzeba mowic w danej chwili. > Szkoda, ze to co mowi nie pokrywa sie z tym co robi. > Wlasnie, jak donosza gazety przygotowywana jest zabudowa na Groblach i na > Nadwislanie czyli na ostatnich zielonych terenach sportowych w najgesciej > zaludnionej dzielnicy Krakowa. ======================================== "To nie żaden unik ani faworyzowanie jednego z kandydatów. Prof. Ryszardowi Terleckiemu nie odpowiadał termin, dlatego debata na temat jego wizji urbanistycznej Krakowa odbędzie się w czwartek w siedzibie SARP-u przy pl. Szczepańskim - zapowiedział Piotr Gajewski, prezes krakowskiego SARP. Warto przypomnieć, że prezes krakowskiego SARP, p. Piotr (nomen omen) Burak-Gajewski jest głownym zwolennikiem zabudowy bulwarów (z Placem Na Groblach na czele) i osobą firmująca projekt nadbudowy Fortu św. Benedykta forsowanego przez Jego Ekscelencję Jacka Majchrowskiego. Pan Burak jest kolejnym członkiem Familii Majchrowskiego, a że mniej ważny to próbuje się zasłużyć - może poza niszczeniem Krakowa też mu dadzą dorobić w KSW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Prezydencka wizja miasta IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 21.11.06, 22:42 A tu mamy jak opowiada na pytania mieszkancow: stosunekprezydenta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Prezydencka wizja miasta IP: *.chello.pl 22.11.06, 08:28 ten majchrowski juz raz reorganizował wydział architektury i jest jeszcze gorzej, wiec ta obecna reorganizacja to taki ruch pozorowany przed drugą tura wyborów. Ja mu dziekuje i zycze powodzenia na innym stołku... nie chce takiego skorumpowanego i nieudolnego prezesia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Prezydencka wizja miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:03 Rozszerzona wersja prezydenckiej wizji miasta znajduje sie w dzisiejszym wydaniu/tygodnik/GAZETA POLSKA a jej wersja internetowa:www.jacekprezydent.blogspot.com Mysle,ze do interpretacji wizji miasta wlacza sie goracy zwolennicy prezydenta lub jeden wystepujacy pod dwoma nickami "grego"i "kotik_38"a dajacy wczoraj czadu pod artykulem "MotelKrak,nagranie w internecie i wybory".Jezeli nie przystapi/a/do obrony "Ksiestwa M.",bedzie to oznaczac, ze pogonili im kota wczoraj:"koola_w_plot" oraz"gniewko_syn_ryba".Pan "grego" ma klopoty z telewizja ,mieszkaniem i odsetkami ale dom na Woli bedzie na to przeznaczony.Juz zaczyna byc"toksyczny" w srodowisku w ktorym usiluje robic"interesy-WZZT/ AZiMB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litosci ludzie Re: HIT!!! Prawda o prezydencie IP: 62.29.131.* 22.11.06, 09:42 jacekprezydent.blogspot.com/2006/11/ksistwo-majchrowskie-gazeta-polska.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O key Prezydencka wizja miasta HIPiSa IP: *.autocom.pl 22.11.06, 09:46 HiPPiS idzie po władzę Pikantne wyznania gwiazdy rocka o kandydacie Kandydat na prezydenta Krakowa prof. Ryszard Terlecki miał burzliwy romans z artystką Korą. Kochali się, słuchali zespołu The Doors i wąchali klej. Piosenkarka rzuciła Terleckiego, bo - jak twierdzi - dręczył ją. Profesor Terlecki (57 l.) jest kandydatem Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta Krakowa. O prezydenturę walczy z popieranym przez SLD Jackiem Majchrowskim. Ostatnio Terlecki zdobył również poparcie Jana Rokity z Platformy. Wywołało to trzęsienie ziemi w PO i pogłoski o rozłamie w tej partii. O ciemnych stronach życia Terleckiego dowiadujemy się z biografii piosenkarki Kory Jackowskiej (54 l.). Napisała ją 8 lat temu, kiedy Terlecki nie był jeszcze osobą publiczną. W "Podwójnej linii życia" Kora opisuje swój burzliwy młodzieńczy romans z hippisem o wdzięcznym pseudonimie Pies. "Pies" to nikt inny jak Terlecki. Był pierwszym mężczyzną w życiu piosenkarki. "Tak bardzo się wtedy zakochałam, że straciłam swoją osobowość, zatraciłam siebie" - pisze Kora. Klejenie w Mielnie Na pierwszym polskim hippisowskim zlocie w 1968 w Mielnie byli razem. Kora - wtedy śliczna licealistka - i Ryszard Terlecki - przystojny student Uniwersytetu Jagiellońskiego. "Byłam zapatrzona w niego i obchodziło mnie jedynie to, żeby być z nim. Dużo tańczyliśmy, >>kleiliśmy się<< też przez krótki czas" - czytamy. "Klejenie" w żargonie hippisów oznacza wąchanie kleju. Pies, który dręczył Po około roku Kora miała dość związku z Terleckim. "Zbuntowałam się przeciwko temu i znalazłam sposób, żeby się z tego wyzwolić", "Po prostu zdradziłam go na jego oczach. Od razu poczułam się całkowicie wyzwolona" - zwierza się piosenkarka. I zaraz dodaje: "Z >>Psem<< rozstałam się, bo bardzo mnie dręczył". "Dla mnie jest istotny intelektualny układ sadomasochistyczny, a nie wulgarny sadomasochizm z jakimiś akcesoriami: pejczami i kajdanami. To ostatnie w ogóle mnie nie interesuje. Nie lubię dosłowności w niczym, a w seksie już najmniej. Takie relacje są czasami bardzo niebezpieczne. Mój pierwszy związek z mężczyzną na tym polegał" - pisze dalej Kora. Profesor zaprzecza Kora nie chciała z nami wczoraj rozmawiać. Jej obecny partner Kamil Sipowicz powiedział, że piosenkarka nie chce włączać się w politykę. Przyznał jednak, że "Pies" to kandydat na prezydenta Krakowa. Co na to wszystko kandydat na prezydenta Krakowa, prof. Terlecki? Do romansu z Korą przyznaje się od razu. Dręczeniu stanowczo zaprzecza. Książki nie czytał. Kiedy zacytowaliśmy profesorowi fragment zwierzeń Kory: "Nasz związek miał trochę sadomasochistyczny charakter. Stwierdziłam, że należy to zakończyć", najpierw zaniemówił, potem się roześmiał, a w końcu stwierdził, że to poetycka formuła. Do wąchania kleju profesor Terlecki również się nie przyznaje. - Jakoś mnie to nie przekonywało - tłumaczy. - To jakby nie działało na mnie - zapewnia. - Czyli spróbował pan, ale na pana nie podziałało? - Nie wiem, już nie wiem - stwierdził profesor. Ujawnił ojca-agenta Prof. Ryszard Terlecki, ukończył historię na Uniwersytecie Jagiellońskim. Uczestnik Marca 1968 roku, aresztowany w grudniu 1970 r. W latach 80. opozycjonista. Współzałożyciel "Czasu Krakowskiego", potem przewodniczący Rady Programowej Radia Kraków, naczelny gazety codziennej "Nowiny" w Rzeszowie, a od 1998 do 2002 r. krakowski radny. Obecnie dyrektor krakowskiego oddziału Instytutu Pamięci Narodowej. Znany ze swych pryncypialnych poglądów na lustrację. Kiedy znalazł w IPN akta swojego ojca (znanego pisarza i więźnia sowieckich łagrów), który okazał się agentem PRL- owskiej bezpieki, upublicznił je bez wahania. autor: Piotr Krysiak PIF Super Expres 22.11.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: Prezydencka wizja miasta HIPiSa IP: *.171.128.130.crowley.pl 22.11.06, 09:55 A co z jest zlego w romansie z Kora czy byciu hipisem? To tylko pokazuje, jak czysty to kandydat - nic inego nie da sie przeciw niemu wyciagnac. Zadnych ukladow, familii, lewych intresow, nieudacznikow-wspolpracownikow itp. itp. Glusujmy na bylego hipisa ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hippo Re: tu jest więcej, ludzie na kogo wy głosujecie? IP: 62.29.131.* 22.11.06, 10:37 tinyurl.com/ydky5w Odpowiedz Link Zgłoś
amadora Re: Prezydencka wizja miasta 22.11.06, 17:36 'Ostatnio udało się znaleźć spółkę, która wybuduje centrum kongresowe w oparciu o 4-gwiazdkowy hotel.' ach ta slabosc do hoteli pokoj 71 Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Prezydencka wizja miasta 22.11.06, 17:53 amadora napisała: > 'Ostatnio udało się znaleźć spółkę, która wybuduje centrum kongresowe w oparciu > > o 4-gwiazdkowy hotel.' ach ta slabosc do hoteli > Ciekawe, czy ta spółka to Inter-Bud ?... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Prezydencka wizja miasta 22.11.06, 17:49 Tu: www.archecon.com.pl/viewimage.php?lang=pl&id=25&proj_id=22 Jak widać nawet z kosmitami ma układ bo chce im zrobić lądowisko dla UFO... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś