Gość: turystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:59 Cześć,jestem z Bydgoszczy, wybieram się do Krakowa. Doradzcie mi co można zwiedzić w Krakowie? Gdzie można przenocować?Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nulek Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:04 w Krakowie jest duzo zabytkow więc warto je zwiedzic, a jeśli chodzi o nocleg to najlepiej w jakims hotelu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 00:08 Dzięki Nulek za poradę , bardzo mi pomogłeś . Jestem oczarowana Twoją wiedzą o Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka8 Re: piękny Kraków 03.12.06, 00:07 Rynek, Wawel, Bielany z Klasztorem Kamedułów, Kościół na Skałce, Kopce (podstawowe to Kościuszki i Piłsudskiego), Skałki Twardowskiego (póki jeszcze są), kościół Karmelitów, Kazimierz... Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 12:32 obowiazkowo kamikaze w Black Gallery ...o 3 nad ranem.... zayebiste powroty są z tej knajpy:) Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 13:37 W okolicach rynku; collegium maius na Anny - najstarszy budynek uniwersytetu, kosciol franciszkanow z pieknymi witrazami Wyspianskiego, w muzeum Czartoryskich mozna sobie zobaczyc Dame z gronostajem Leonarada, na Jana warto zajrzec do galerii Mleczki 8-)Caly Krakow jest piekny, najlepiej przejdz sie droga krolewsaka od barabakanu do wawelu to nic ci nie umknie. A pozniej na Kazimierz..Zwlaszcza noca 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 13:47 zastanawiam sie jak mozna będąc Polka ,wiec posiadajaca troche wiedzy na temat wlasnego kraju pytac co mozna zobaczyć w Krakowie? a o Wawelu slyszalas? a o kościele Mariackim ,a o floriańskiej itp.? żeby wymienić najważniejsze? dla mnie to szczyt niedouczenia i głupoty,nie kompromitowalabyś sie kobieto lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:06 brawo, wykazalas sie olbrzymim poziomem kulturry i coz za elokwencja, no no no Zakladam ze kolezanka z Bydgoszczy o Wawelu slyszala, sam fakt, ze sie tu turystycznie wybiera moze wskazywac na to, ze cos o Krakowie wie. I moze liczy na jakies ciekawostki spoza scislego kanonu. A szczytem kompromitacji i glupoty to twoj post jest, powinnas sie wstydzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:10 no tak bo ty oczywiscie jesteś wujek dobra rada ..jakby cie zapytalaco jest stolica Polski to pewnie też caly w uśmiechach radośnie opisałbyś całą Warszawę.Turystka jest wyraźnie ignorantką ( może krewna Kononowicza) ale ty oczywiscie musisz trochę "porycerzować" ah Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:25 Nie no,Ty jesteś wszechwiedząca i nijakiej rady nie potrzebujesz... A stolicą Polski są rzecz jasna Słomniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:49 ? piszesz stamtąd? zdumiewajace ,najwiekszy pieniacz na forum a nagle szpanuje kulturą osobistą LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydzyk Wywalil moj post:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:55 A jeszcze nie tak dawno temu w tym "pieknym" miescie swinie pasly sie pod blokami.Moze wlasnie dlatego mieszkancy wychodza na pole:-) Odpowiedz Link Zgłoś
peteen i słusznie... 03.12.06, 14:57 wyluzuj, młodzieńcze, bo nie wystawiasz sobie najlepszego świadectwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: piękny Kraków IP: *.244.146.138.ip.tnp.PL 03.12.06, 15:07 nulek , elzbieta , kiko i co tam jeszcze usilujesz udawac , nie wiem jakie kompleksy Cie przesladuja , nie watpie jednak w ich wielkosc i sile skoro potrafily zdominowac Twoja osobowosc i jakze czesto pozwalaja Ci poczuc sie nie zwiazana dobrymi manierami - zacznij , wiec naprawiac swiat od siebie na co z pewnoscia Cie stac p.s. za dobry zwyczaj uwazam nie odpisywanie na posty uwlaczajace poziomowi obyczajow autora ; zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 16:48 nulek , elzbieta , kiko i co tam jeszcze usilujesz udawac , nie wiem jakie > kompleksy Cie przesladuja , mylisz sie ,nie potrzebuje sie podszywac pod starą kobietę Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:52 Wszystko zależy ile czasu chcesz poświęcić na zwiadzanie zabytków, bo tych najwyższej klasy jest bardzo dużo. Trudno coś polecić, bo większośc największych zabytków to wszyscy znają z wycieczek szkolnych do Krakowa. Może poszukaj w googlach zabytki Krakowa i wybierz sobie to co cię interesuje. Może wejdź tutaj www.cracow.pl/. Może znajdziesz coś dla siebie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: piękny Kraków 03.12.06, 14:56 nie wiem, czy mogę się włączyć do tej merytorycznej dyskusji... ale skoro już tu jestem, to ja bym spróbował wycieczki np. szlakiem krakowskich klasztorów: franciszkanie, cystersi, benedyktyni - jest co oglądać a tani nocleg to, jak zwykle, trzy kafki - se wejdź na ich stronę i sprawdź jednak tego typu pytania, powtarzające się kilka razy w tygodniu, mogą faktycznie wkurzyć, zwłaszcza w dobie 8 milardów stron dostępnych w wyszukiwarce google... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 15:10 To pewnie patriotyzm lokalny przeze mnie przemawia, ale nie do konca sie zgodze odnosnie tych 8 miliardow stron o krakowie. Z racji miejsca zamieszkania masz/mamy oglad z bliska i rzeczy, ktore umkna autorom stron a nam sie wydzadza warte plecenia mozemy tu uwzgledniec. I w sumie takie pytania zadawane nawet codziennie powinny raczej cieszyc niz irytowac, czyz nie? Ciekawe jak czesto zadawane sa one w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: piękny Kraków 03.12.06, 15:13 Kuba, a gdzie wyczytałeś w moim poście, że to 8 miliardów dotyczy tylko Krakowa? poza tym jest też wyszukiwarka na forum, wszak na identyczne pytania odpwoiadaliśmy juz wielokrotnie niestety, nasi współforumowicze są bardzo często wyjątkowymi leniuchami... Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: piękny Kraków 03.12.06, 16:10 stronuw wiencej nirz lódziuf śfiat sie kączy... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 16:43 aha, juz myslalem , ze tyle stron o Krakowie jest 8-) No jasne, ze watkow " Co warto zobaczyc w Krakowie" bylo juz od groma, ale mnie chodzi o zasadniczo przyjemne łechtanie lokalno patriotycznej dumy - tak sobie z rana zobczyc, ze ktos kolejny chce zajrzec do cesarsko-krolewskiego grodu i jeszce pyta co warto zobaczyc - to sie wykazac mozna 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: piękny Kraków 03.12.06, 17:18 Jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj na pytania, i nie cztyaj tego co cię nudzi lub denerwuje. Lepiej zajmij się tym, co cię rozwija i nie trać czasu na złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer Noo,brawo Peteen-należy Ci się kielich mszalnego 03.12.06, 16:42 wina.Nie każdy może wymyśleć wycieczkę po Krakowie czarnym szlakiem- tzn."szlakiem krakowskich klasztorów".Ja mogę zaproponować wycieczkę białym szlakiem-tzn.po miejscach w Krakowie,które nie są/narazie/ w rękach Koścoła. Krótka,godzinna wycieczka.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: piękny Kraków IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 16:56 peteen napisał: > jednak tego typu pytania, powtarzające się kilka razy w tygodniu, mogą > faktycznie wkurzyć Zawsze mozna nie odpowiadac w tym watku i zaznaczyc autora do ignorowania. Jaki w tym problem. A to forum jest chyba wlasnie po to aby wymienic sie wiadomosciami o Kraku. Nie wszyscy musza wiedziec o Rynku czy Sukiennicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: piękny Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:07 > Nie wszyscy musza wiedziec o Rynku czy Sukiennicach. to już jakies kalectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
qoobaq Re: piękny Kraków 03.12.06, 17:10 strasznie madra jestes, moze w takim razie opowiesz nam szybciuitko i bez googlowania co na wspomnianej przez ciebie florianskiej mozna zoabczyc? Czy wystarczy sie przeleciec cala dlugioscia i juz jest czlowiek syt wrazen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: piękny Kraków IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 16:54 Zobacz koniecznie Rynek i Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś