Dodaj do ulubionych

Miechowianka ul.Strzelców

• Gość: dany wynajme garaz IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.09.09, 04:02
      mam zamykany garaz do wynajecia oplata za miesiac 150 zl moze sa
      jacys chetni
      • Gość: B. Re: wynajme garaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 23:05
        Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Strzelców. Podaj jakieś
        namiary na ten garaż bo miejsca parkingowego na U2 nie widzę dla siebie
        (auto długości 2,5 pandy ;-).
    • Gość: tomtom Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 30.11.09, 18:29
      Czy to ja nie umiem domknąć drzwi do klatki z mieszkaniami Strzelców 4A
      81..160 czy po prostu już się ostatecznie zepsuły i w tym momencie
      każdy może je otworzyć bez pomocy domofonu ani klucza ?
      • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 02.12.09, 22:19
        nie wiecie moze kiedy wreszcie zdejma te niepotrzebne juz nikomu zabezpieczenia
        z pilśni w windach ? przysiegam ze po prostu budynek ten zaczyna wygladac jakby
        mial 30 lat. parter jest brudny, sciany oblupane, usyfione, co troche wypada
        uszczelka z drzwi wejsciowych... karton na podlodze w windzie ... ja rozumiem ze
        moze pani sprzataczce jest latwiej wyciagnac karton i wysypac smieci niz
        pozmiatac w windzie, ale blagam... mam apel : prosze nie klaść droga pani dwoch
        warstw "zabezpieczajacych" : folia bąbelkowa plus karton na wierzchu. kazdy ruch
        w windzie wiaze sie z trzaskaniem bąbelków co w polaczeniu z piaskiem pod
        kartonem co wcale a wcale nie wplywa na dobry poczatek dnia :)
        p.s. czy jest ktos kto posiada niskie zawieszenie w aucie i ociera spodem o
        kraweznik przy szlabanie ?:) jak sobie z tym radzicie chorobcia?
        p.s.2 czy wam nie przeszkadzaja te tony reklam w skrzynkach pocztowych?
        • Gość: M Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.205.146.* 15.12.09, 10:02
          P.S.1
          Wyjeżdżam środkiem - wtedy nie ocieram spodem auta. Ale mój samochód do
          najniższych nie należy. Jeśli wyjeżdżam prawidłową stroną, czyli prawą, zgrzyt
          rozlega się na całą okolicę:)

Ja mam pytanie: Co się do diabła dzieje z tą bramą wjazdową do garażu! Czy macie
          też problemy z wjechaniem/wyjechaniem z parkingu?
          • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! 16.12.09, 08:41
            hej.
            M - ja wyjezdzam lewa strona, wtedy ocieram tylko jednym błotnikiem czy
            jak to tam sie zwie i mam nadzieje ze to własnie tym ocieram a nie czyms innym... :/
            Mam taka goracą prosbe do wszystkich ktorym rpzeszkadza ten wysoki kraweznik, a
            wiem ze jest kilka jesli nie kilkanascie osob. BARDZO PROSZE ZGLOSIC TO
            ADMINISTRATORCE, bo jak narazie jestem jedna jedyna i ona uwaza mnie za
            nadwrazliwa idiotke. A ja po prostu nie chce sobie zepsuc auta na litosc
            boska....Przyznała mi racje, ze owszem kraweznikjest za wysoki, napisali pismo
            do miechowianki, ale miechowianka odpisala ze zrobili to zgodnie ze wszystkimi
            przepisami i ze sztuka budowlana haha, musze to sprawdzic swoja droga, wobec
            czego wychodzi na to ze wspolnota musi sama to naprawic, obnizyc, a dla jednej
            marnej lokatorki tego nei zrobia, bo nikt nie zglaszal tego problemu. Dziwne!
            Czemu nie upominacie sie o swoje.. przeciez mysmy za to wszystko zaplacili, to
            jest nasza wlasność tak..? Dbajmy na prawde o takie rzeczy bo niedlugo zrobi sie
            z tego przeogromny zaniedbany moloch.
            To samo klatki schodowe - przeciez parter wyglada tak obskurnie ze az wstyd
            kogokolwiek wprowadzic do wydawałoby sie nowego bloku.
            Dzisiaj dzwonilam do administratorki - o 10 ma przyjechac serwis do bramy
            ,
            to dobrze, bo juz mialam dosc tej zabawy z otwieraniem na rozne sposoby.
            Mieszkam w klatce pierwszej, czyli tej po lewej stronie, nigdy co prawda nie
            mialam problemu z zaklocaniem spokoju w czasie ciszy nocnej, jakos tak sie
            sklada, ze poprostu nie slysze, bou mnie na pietrze tych imprez nie ma, ale
            wychodzac z psem, albo natrafialam na pijanych malolatow w windzie w dziwnych
            czapkach i dresikach, czasem nawet ich sie troche balam przyznaje, teraz swiat
            bardzo zaskakuje :) wiec nie wiadomo kto to i co to.... odrazu mi sie to
            skojarzylo z niebezpiecznymi blokowiskami z takimi malymi gowniarzowatymi
            menelkami....Do tej pory czerwony pradnik z takiego towarzystwa nie byl znany i
            nie chcialabym zeby nasz blok byl poczatkiem dresiarskiego trendu na tym osiedlu !
            Czasem slysze ogromne klótnie miedzy jakims mlodym mezczyzna zazwyczaj pod
            wpływem i klocacym sie chyba tylko i wylacznie na balkonie - a jego
            "kochaniem"...Osoby sa bardzo mlode i jak sadze , wynajmuja mieszkanie .
            Nie wiem tez komu przeszkadzaja drugie drzwi wewnetrzne w przedsionku -wiecznie
            odpadajaca uszczelka tez nie nastraja dobrze, biorac pod uwage ze meiszkam tam
            od wrzesnia , widzialam je juz kilkukrotnie rozwalone.
            Cos sie dzieje takze z drzwiami wejsciowymi w naszej klatce.
            zacina sie zamek, czesto po prostu z kodu nie da sie ich otworzyc i mysle ze
            moze dlatego sa otwarte. Ja mam zawsze ten kluczych od nich przy sobie, ale
            widac nie kazdy go nosi, a czesto zdarzalo mi sie otwierac drzwi komus kto
            utknal pod klatka bo.. a) w domu nikogo nie bylo, B)kod nie otworzyl drzwi,
            c)zapomnieli kluczy...
            dosyc wywodow
            dbajmy o ten blok na prawde kochani, bo nie minie rok a bedzie on wygladal jak
            wielka ruina. apeluje tez do wlascicieli wynajmujacych mieszkania studentom.
            Zwroccie uwage na to komu wynajmujecie panstwo mieszkanie.Osobiscie sama tak
            robie z poprzednim mieszkaniem i monitoruje sytuacje, poniewaz mam szacunek do
            wlasnej nieruchomosci i do pieniedzy ktore w to wlozylam. juz nie chodzi o to ze
            osoby wynajmujace przeszkadzaja sasiadom bo sa glosne, tylko o to zeby dla
            zabawy i dla argumentu ze to przeciez nie ich mieszkanie ani blok - nie
            niszczyly cudzej wlasnoci.
            Pozdrowienia :)
            wesolych swiat gdybym nie miala okazji juz pisac
            • Gość: n Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:30
              Od nowego roku wchodzi zmiana do usyawt dzieki czemu straz miejska bedzie mogla
              dac mandaty wszytskim co stoja przed blokiem :) tak mi powiedziala nasza
              administratorka.
              • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! IP: 79.97.135.* 20.12.09, 21:18
                A co z tą ochroną za 40 zeta?Ja sie zgodziłem a reszta???
            • Gość: tomtom Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! IP: *.chello.pl 21.12.09, 10:31
              1. wysoki wyjazd i próg - Miechowianka tłumaczy, że zostawiła miejsce
              na zwiększenie wysokości ulicy Słoneckiego, która według nich jest
              zaplanowana do remontu, ale oczywiście przez Miasto - ZIKiT co nie
              wiadomo ile czasu zejdzie - widać jak bardzo jest zapadnięta ta ulica
              między naszym blokiem a wymiennikownią MPEC, czyli remont jest
              potrzebny; tak czy tak teraz jest duży problem jak ktoś ma niewysoko
              zawieszony samochód i wydaje mi się, że technicznie możliwe jest
              tymczasowe nadlanie (sfinansowane przez część Wspólnoty używającej
              garażu podziemnego) kąta między krawężnikiem a ulicą, tak aby
              złagodzić spadek, zwłaszcza, że część ulicy Słoneckiego blisko
              naszego bloku nie jest przejezdna, a stała się parkingiem, czyli
              tymczasowe nadlanie nie ograniczyłoby ruchu; podczas remontu
              docelowego ulicy należałoby w najgorszym wypadku skuć jakieś 5 metrów
              kwadratowych tego nadlania co nie zajmie dłużej niż dodatkową godzinę
              pracy; problem w tym, że takie nadlanie musiałoby otrzymać zgodę
              ZIKiT (jako zarządcy ulicy Słoneckiego) co jest mało prawdopodobne

2. duża brama wjazdowa do garażu - wyjeżdżałem z garażu wczoraj 20
              grudnia około 14:00 ale kilka sekund za kimś - to nie wiem czy brama
              otwarła się z pilota czy z łańcucha, ale jak wjeżdżałem o 20:00 to
              musiałem użyć łańcucha - swoją drogą gdyby małe drzwi wstawione w
              dużą bramę garażową można było otworzyć z klucza to nie trzeba by iść
              dookoła ... Problem z bramą trwa co najmniej od poniedziałku 14
              grudnia czyli już tydzień.
              Nie wiem jak jest skonstruowana umowa z firmą serwisującą, ale
              zaczynam się zastanawiać czy nie zaczynamy wkraczać w egzekucję
              gwarancji od dewelopera (czy zamontowana brama została wybrana z
              takich, które będą działać z pilota przy minus 15 stopni ?) lub
              producenta (czy zamontowana brama ma napisane w swojej
              charakterystyce że zadziała przy minus 15 stopni a jednak nie działa
              ?)

3. zostawianie otwartych drzwi - sprawa ma źródło także w organizacji
              współpracy mieszkańców z pracownikami remontującymi mieszkania i
              dostarczającymi meble i AGD; więcej nadzoru nad naszymi dostawcami =
              mniej otwartych drzwi i mniej nieproszonych gości na klatkach
              schodowych; mam nadzieję, że po kilku miesiącach dostawy będa coraz
              rzadsze i problem zniknie w sposób naturalny - jeśli nie to
              całodobowa ochrona w postaci spacerującego strażnika stanie się
              sprawą konieczną

4. parkowanie pod blokiem - widać że jednak mieszkańcom to
              przeszkadza sądząc po wczoraj widzianych napisach na śniegu osadzonym
              na tych zaparkowanych samochodach - zastanawiam się czy wjazd
              samochodem pod blok jest wogóle potrzebny ? wiem że musi wjechać MPO,
              ale wiem też że jak panowie z MPO nie mają żadnej innej możliwości
              wjechania to kilkanaście metrów do przetoczenia kontenerków nie jest
              dla nich zadnym problemem; wiem że trzeba dostarczyć meble i agd,
              ale: tak samo jak powyżej; natomiast parkowania samochodu na noc i
              dzień przez mieszkańców przed szklanymi drzwiami wejściowymi to nie
              umiem wytłumaczyć; nie przekona mnie argument, że przecież miejsce
              jest wolne i nikomu to nie przeszkadza, bo kiedyś taki samochód musi
              wyjechać i wjechać, a idąc w takim momencie pieszo z małym dzieckiem
              mamy zapewniony wzrost adrenaliny, a powinniśmy czuć się bezpiecznie,
              a nie jak na przejściu dla pieszych przez ruchliwą ulicę

5. ogólna czystość - niestety od najemców niewiele można się
              spodziewać w tym temacie zwłaszcza jeśli chodzi o części wspólne
              nieruchomości; wynajmujący zapewne nie przejmują się czymś takim jak
              wzrost kosztów utrzymania nieruchomości (wyższe składki na fundusz),
              bo i tak przerzucą to na najemców; w dłuższej perspektywie niszczona
              nieruchomość może jednak tracić na wartości co przy odsprzedaży
              będzie istotne; ale po co myśleć długofalowo skoro dzisiaj można
              wynająć mieszkanie studentom pierwszego roku którzy po raz pierwszy
              wyjeżdżają poza dom rodzinny; wychodzi na to że utrzymaniem czystości
              i stanu technicznego nieruchomości są zainteresowani tylko
              właściciele mieszkający, a nie wynajmujący
            • Gość: antyarch Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! IP: *.gemini.net.pl 26.01.10, 09:01
              "ona uwaza mnie za
              nadwrazliwa idiotke" - nie dziwię się wcale!
              • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców UWAGA! 26.01.10, 16:54
                ooo.. jakie to słodkie, ktoś pofatygował się zeby przeczytać moje starsze posty :)
                szkoda tylko że nie potrafił się odnieśc do nich w konstruktywny sposób ,
                sensownie argumentując swoją odpowiedz, a jedynie ograniczył się do marnego
                łapania za słówka.

Gość portalu: antyarch napisał(a):

> "ona uwaza mnie za
                > nadwrazliwa idiotke" - nie dziwię się wcale!
        • Gość: b Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:14
          Kartony z wind beda sciagniete w tym tyg
        • Gość: do studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 26.01.10, 09:00
          jak coś nie pasuje trzeba było kupić dom na wsi, a nie kupować mieszkanie w
          bloku. co to za marny architekt, co to na włąsny dom go nie stać buhahaha!
          zamiast pouczać innych, gdzie mają kupować mieszkania, by dziecko miało spokój,
          sama zwróc uwagę pani sprzątaczce! nieudolne studio arch@
          • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 26.01.10, 15:59
            Hahaha ... nie marny głąbie, nie marny , tylko leniwy. Nie trzeba odśnieżać,
            kosić traw, etc...
            Tylko ludzie o niskim poziomie inteligencji sądzą że marzeniem architekta jest
            mieć dom na wsi buahaha..

Gość portalu: do studioarch napisał(a):

> jak coś nie pasuje trzeba było kupić dom na wsi, a nie kupować mieszkanie w
            > bloku. co to za marny architekt, co to na włąsny dom go nie stać buhahaha!
            > zamiast pouczać innych, gdzie mają kupować mieszkania, by dziecko miało spokój,
            > sama zwróc uwagę pani sprzątaczce! nieudolne studio arch@
            • Gość: hahak Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 27.01.10, 07:56
              o proszę, a jednak niby kulturalna... a tu prosta dyskusja i do razu prymitywne
              inwektywy. konstruktywnie to ty się wypowiadaj, a nie obrzucaj ludzi
              prymitywnymi epitetami, bo świadczy to tylko o twoim niskim poziomie
              intelektualnym.
              swoją drogą wziętym musisz być architektem, skoro tyle czasu spędzasz na forum
              hahahaha
              • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 28.01.10, 11:48
                Widzisz kolego / koleżanko , moje szczescie polega na tym , ze mam ludzi ktorzy dla mnie pracuja, wobec czego sama moge spedzac czas w sposób jaki mi sie zywnie podoba. Poza tym nie widze w tym nic zlego ze zagladam na forum na którym dyskusje może i nie odbywają się na zbyt wysokim poziomie, ale jednak dotyczy ono nieruchomości której jestem wspołwłasicielem.

Gość portalu: hahak napisał(a):

> o proszę, a jednak niby kulturalna... a tu prosta dyskusja i do razu prymitywne
                > inwektywy. konstruktywnie to ty się wypowiadaj, a nie obrzucaj ludzi
                > prymitywnymi epitetami, bo świadczy to tylko o twoim niskim poziomie
                > intelektualnym.
                > swoją drogą wziętym musisz być architektem, skoro tyle czasu spędzasz na forum
                > hahahaha
                • Gość: antyarch Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 28.01.10, 16:58
                  masz ludzi, którzy dla ciebie pracują i w bloku mieszkasz buahahahahahaha
                  • Gość: Gallan_onim Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 28.01.10, 20:28
                    Ludzie - odpuście, naprawdę nie macie nic do roboty tylko udowadniać
                    sobie kto mądrzejszy. Chciałbym żeby ten Wasz zapał we wzajemnym się
                    obrażaniu - przełożył się na inicjatywę w działaniu na rzecz naszej
                    Wspólnoty.
                    Swoją drogą ciekawy jest fakt że Wspólnota już istnieje - czy ktoś z
                    Was razem z Miechowianką ukonstytuował Wspólnotę? Bo Miechowianka
                    jako właściciel mieszkań nie mogła sama ze sobą tego zrobić. Co za
                    tym idzie kto głosował za wyborem takiego a nie innego Zarządcy.
                    Jaka umowa nas wiąże z Zarządcą - bo jakaś musiała zostać podpisana.
                    Zazwyczaj właśnie developerzy wpuszczają swoje firmy - już od
                    poczatku podpisując z nimi (niby jako Wspólnota) niekorzystne dla
                    właścicieli mieszkań umowy.

Miałem okazję już udzielać się w mniejszej Wspólnocie. I słuchajcie
                    nie da się nic zrobić, jak nie będziemy współpracować zamiast się
                    kłócić. Przynajmniej dotyczy to tych, którzy są zainteresowani losem
                    bloku a co za tym idzie swoich mieszkań.

Najpierw należy więc ustalić jakie mamy warunki wypowiedzenia umowy
                    dotychczasowemu Zarządcy - znając życie niekorzystne. Można co
                    prawda mu nie udzielić absolutorium - ale zazwyczaj się wypierają że
                    to nie był pełny rok więc nie muszą robić Zebrania z podsumowaniem
                    roku poprzedniego.
                    Ogólnie firm zarządzających na rynku jest trochę - więc może powoli
                    zbierajmy jakieś opinie o nich, ktoś kogoś poleca? Ja parę
                    rzetelnych firm poznałem przy okazji działalności w dawnej
                    Wspólnocie i kogoś tam mogę polecić. Może Wy też powoli poszukajcie -
                    popytajcie się znajomych o opinię o ich Zarządcach.

Działajmy a nie kłócmy się

PS. Dziwię się że nasz Zarządca nie raczył zwołać nawet jakiegoś
                    zapoznawczego Zebrania członków Wspólnoty. Miło by było jakby się
                    nam przedstawił i chociaż powiedział dlaczego mamy takie a nie inne
                    stawki za Zarząd (wiem wiem zgodnie z umową) - tylko pewnie żaden z
                    nas tej umowy nie widział
                    • Gość: sasiadka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 29.01.10, 11:44
                      jesli chodzi o zarzadce ze swej strony moge polecic firme JANBUD - mają siedzibę chyba na 29listopada. W miejscu gdzie poprzednio mieszkałam zmienilismy zarządce własnie na Janbud. Wiem ze wspolnota była pozniej zadowolona, przede wszystkim zrobili porządek w finansach ktore pozostawiały wiele do życzenia , częśc kasy poprzedni zarzad po prostu zdefraudował. Najpierw wspolnota musiała ponieść pewne koszty, zeby odzyskać budzet, ale potem , dosc szybko, zmalały nam czynsze i inne opłaty. dosc sprawna obsługa.
                      nie wiem jak to dalej bedzie, ale w porownaniu do poprzedniego mieszkania ktore bylo mniejsze - czynsz i oplaty tutaj sa duzo nizsze. Wiem ze ten zarzadca jest stosunkowo tani.Jesli chodzi o brame garazowa , nie do konca jestem przekonana czy wina lezy po stronie pani administrator. Too samo tyczy sie chyba imprez i spokoju w bloku. Ostatnio z nia rozmawiałam i twierdzi ze wysyłała pisma do włascicieli ktorzy wynajmuja mieszkania studentom , ale zadnego odzewu nie dostala. Najlepszym chyba sposobem na uspokojenie takich delikwentów jest faktycznie telefon na policje. zaplaca mandat to moze beda miec nauczke. sama nie wiem....
                      Jestem tez mocno za tym, zeby wprowadzic ochrone. Mysle ze to sporo rozwiąze, o ile pan stróz bedzie sprytny i bedzie mu sie chcialo - bo tu tez mozemy napotkac problemy .
                      podobno w lutym ma byc juz jakies pierwsze zebranie, troche pozno, no ale lepiej pozniej niz wcale. Mysle ze takie nasze wspolne spotkanie tez moze cos wniesc. Byc moze pojawia sie osoby ktore wynajmuja mieszkania lokatorom i dowiedza sie jakich maja gagatków bo nie wiem czy do konca sa tego swiadomi, i czy sami chcieliby mieszkac w takim psującym się co troche chlewiku.
                      Brama jest wyprodukowana przez firme Hormann, byc moze trzeba do nich zadzwonic zeby polecili nam innego serwisanta, wspominalam o tym pani administrator, ale ona twierdzi ze skoro firma Astor montowała bramę i do tej pory ja serwisuje, to zmieniając serwisanta mozemy utracić gwarancję... Nie znam sie niestety na tych procedurach i nie bardzo mam czas sie tym zająć, żeby się dowiedzieć czy to prawda, dlatego przydałoby się takie spotkanie gdzie być może ktos mądrzejszy moglby cos doradzic lub byc moze ktos spotkał sie juz z takim problemem i bedzie wiedział co dalej robic.
                      Mysle ze duza wine za cały obecny stan budynku ponosi Miechowianka. Budynek jest na gwarancji przeciez, powinni wiec moim zdaniem, troche bardziej zainteresowac sie niektorymi sprawami. A oni z tego co widze pieknie umywaja rączki, czy to w sprawie podjazdu pod szlaban, ktory to wg nich zrobiony jest zgodnie z przepisami (nie wiedzialam ze w pasie wjazdu mozna usytuowac kraweznik :) - no ale niechże im bedzie) czy to w sprawie bramy i trefnego , niekompetentnego serwisanta.
                      • Gość: Anka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.147.199.231.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.10, 06:55
                        Nie polecam firmy Janbud :(
      • Gość: b Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:32
        Mieszkancom nie chce sie nosic kluczy ani zapamietac kodu do domofonu i je
        otwierają!!!
        Nie wiem co za ludzie mieszkaja w tym bloku !
        • Gość: Slawek Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 15.12.09, 21:45
          Witam,
          ja również jestem załamany... Podejrzewam że wszystko było by dobrze gdyby nie
          ludzie którzy nie są właścicielami mieszkania tylko najemcami. Zgroza!! Syf,
          imprezy i na dodatek żadne skargi do administracji i wezwania policji nie pomagają.
          • Gość: b Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:23
            A co ma zrobić Administracja ? Pisza pisma do właścicieli którzy wynajmują
            mieszkania i tyle moga zrobic ! Dzwoncie na policje jak sasiedzi robia imprezy.
            • Gość: Mieszkaniec Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 80.54.62.* 31.12.09, 11:10
              Dzisiaj rano nie działała winda (klatka A) wiec schodziłam po
              schodach...natrafiłam na wymiociny (na ziemi i na ścianie), kilka pięter niżej
              na flaszkę Wyborowej (w połowie pełna ;) ) ..trochę petów wkoło...Zastanawiam
              się czy to mieszkańcy bloku. Nie zwalajmy wszystkiego na studentów (w sumie to
              mnie nie interesuje status i wykształcenie ludzi którzy nie szanują
              własnej/czyjejś własności - bo to chyba nie o to chodzi).
              Prośba do wszystkich mieszkańców - zwracajmy uwagę ludziom, którzy nie
              przestrzegają zasad obowiązujących w bloku - czyli palenie w bloku, śmiecenie,
              zostawianie śmieci przed śmietnikiem, parkowanie przed blokiem) i zamykajmy
              drzwi wejściowe.
              A właścicielowi, który parkuje w parkingu podziemnym na otwartej przestrzeni
              ...hmm... lepiej nie dokończę ;).

• Gość: anty Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 02.01.10, 08:05
                co za bydło tutaj mieszka. w sylwestra huk do 5 nad ranem. jak tak można! ludzie
                mają dzieci!!!!
                • Gość: baba z dołu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.78.236.* 02.01.10, 09:12
                  Tak, a te dzieci skaczą, biegają nad głowami sąsiadów.
                  Łomot nie do zniesienia. I tak po kilka godzin dziennie ,
                  conajmniej).
                  Oczywiście powiedzą rodzice: to "tylko" dzieci, im wolno.
                  Nie wolno! Mieszkanie to nie boisko sportowe! Uszanować innych.
                  Tylko rodzice dzieci uważają że są ponad wszysstkim, bo ich
                  pieszczochy maja prawo do wszystkiego.
                  Oczywiście rodziców to nie obchodzi, że inni przez to mają ciągły
                  ból głowy i popadają w nerwicę.
                  Czy takich rodziców też należy nazwać "bydłem" ?
                  • Gość: anty Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 03.01.10, 21:08
                    babo z dołu! moje dziecko ma 5 m-cy i nie chodzi jeszcze, więc te łomoty, to z
                    pewnością nie z mojej strony. zawsze myślę o innych. inni, jak widać nie.
                    nastepnym razem czekam do 22 i od razy dzwonię po policję. koniec.
                    • Gość: baba z dołu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.78.236.* 03.01.10, 21:20
                      Ale jak podrośnie , to da popalić sąsiadom.
                      Mogę się założyć.
                      Mam takie "grzeczne" inaczej nad sobą.
                      Jeden wielki koszmar.
                      • Gość: alicja Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 04.01.10, 17:04
                        może TY wróżką zostaniesz, jak tak wszystko wiesz? a może to Ty tak dawałaś
                        "popalić" sąsiadom jak byłaś mała i teraz wszystkich mierzysz jedną miarą? twój
                        nick wiele o tobie mówi. zapewne jesteś sfrustrowana bo dzieci mieć nie możesz.
                        ale taka baba, to lepiej żeby dzieci nie miała. zresztą, na ten twój wredny
                        charakterek dobrze te dzieci robią! ha ha ha
                        • Gość: baba z dołu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.78.236.* 04.01.10, 18:07
                          Ale jesteś płytka :)
                          Wiem , z doświadczenia, niestety. Bo mam takie "aniołki" nad sobą.
                          Mali terrosyści.
                          • Gość: antybaba Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 04.01.10, 19:47
                            i bardzo dobrze, że takie dzieci masz nad sobą. niech nauczą cię pokory wielce
                            głęboka babo. twoją elokwencję widać w radzeniu sobie z problemami. miast pójść
                            do sąsiadów i wyegzekwować swoje prawa, wylewasz żale na forum. oj frustratko,
                            frustratko! w sumie, to dobrze ci tak :P
                            • Gość: logik Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 04.01.10, 19:51
                              Odrobinę logiki i baba z dołu się gubi. Chce wszystkim na forum udowodnić, że
                              wszystkie dzieci na świecie są złe, bo ona natrafiła akurat na niewychowane i
                              te, zrządzeniem losu mieszkają nad nią. Babo z dołu zanic coś napiszesz rusz
                              głową, nie dokonuj nieuprawnionych uogólnień i nie formułuj błędnych wniosków.
                              • Gość: baba z dołu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.78.236.* 04.01.10, 20:48
                                Ale z was pajace :))
                                Tak się dać sprowokować. Aż mi was żal.
                                • Gość: logik Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 04.01.10, 20:55
                                  tak, tak, teraz dać się sprowokować. jak nie starcza intelektu do merytorycznej
                                  dyskusji, to wycofujemy się a jak. a tak a'propos babo z dołu. jak to rzekłaś -
                                  wielce pouczająco - "z doświadczenia wiem". Baby przed wiekami też "z
                                  doświadczenia wiedziały" że kobieta w ciąży może uroki rzucać, albo na płaczące
                                  dziecko kokardka czerwona pomaga. Mówię ci z doświadczenia, zawiąż sobie wokół
                                  szyi, spluń za próg, a gwarantuję, że dzieciaki z góry się uciszą.
                                  • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 79.97.135.* 08.01.10, 01:11
                                    Po raz 20 nawołuje!!!Wezmy ochrone to nie bedzie flaszek i petow na
                                    schodach.Szkoda Wam 40 zl na miesiac??
                                    • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 14:04
                                      Zgadzam się z szanownym sąsiadem, jestem za.
                                      • Gość: gallan_onim Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 08.01.10, 16:53
                                        A może czasami wystarczy złoty środek i odrobinę sąsiedzkiej
                                        wyrozumiałości.
                                        Zamiast o 22.01 dzwonić na Policję - można ruszyć swoją szanowną
                                        pupę i spróbować z sąsiadami porozmawiać o ściszeniu muzyki
                                        Gwarantuje odniesie to większy skutek - bo ludzie bywają złośliwi i
                                        po wyjściu Policji celowo zwiększają decybele.
                                        Poza tym osobiście uważam że Sylwester to Sylwester i chyba znamy
                                        zwyczaje jego obchodów w naszym kraju - więc trochę wyrozumiałości -
                                        nawet o tej 5 rano - przecież to jedyny taki dzień w roku

Babo z dołu - może to i prowokacja, może to próba kąśliwego
                                        odgryzienia się - ale wystarczy czasami porozmawiać z sąsiadami z
                                        góry że dzieci robią tyle hałasu i czy by nie mogli na to zwrócić
                                        uwagi - zapewniam Cię że mnóstwo rodziców nie jest nawet świadomych
                                        że dzieci biegając tak przeszkadzają sąsiadom z dołu.

• Gość: logik Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 09.01.10, 21:43
                                          chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. 22.01 i dzwonię. nie będę po nocy chodził
                                          i szukał skąd słychać muzykę. zważ geniuszu że dźwięk się rozchodzi i trudno
                                          dociec czasem skąd dochodzi. skoro ludzie czasem jak mówisz bywają złośliwy. ja
                                          też dyspinuję sprzętem. skoro oni mogą bawić o piątej nad ranem. ja o 6 włączam
                                          swój sprzęt jak będą odsypiać i zobaczymy. skoro nie potrafią zrozumieć, że ktoś
                                          ma dzieci lub po prostu nie ma ochotu słuchać umc umc do rana, nawet jeśli to
                                          jest sylwester. to nie jest po wtóre wytłumaczenie. jak mam małemu dzieku przez
                                          całą noc tłumaczyć że dzisiaj jest sylwester chyba nie wiedz co mówisz?! albo
                                          dzieci jeszcze nie masz i bredzisz. jak się gównarzeria nie umie bawić do
                                          akdemików, a nie w bloku uprzykrzać życie sąsiadom. 22.01 i nie ma bata dzwonię.
                                          jak zapłacą kilka razy solidny mandat, to się smarkacze nauczą!
                                          • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 25.01.10, 21:26
                                            Odnosnie tekstu cytowanego ponizej :
                                            Wiecie co moi drodzy sąsiedzi.. To trzeba bylo dziecku zapewnic cichy dom na
                                            wsi, na jakims odludziu a nie w dosc sporym wieżowcu w srodku miasta.
                                            Smiac mi sie chce jak czytam takie teksty, nie wiem kto z was zakladal ze
                                            odnajdziecie spokoj i harmonie w takim blokowisku hahaha.
                                            Poza tym trzeba byc niezlym drętwiakiem żeby się żalić na hałas w sylwestra .
                                            Koń by się usmiał przysiegam... Mam już troche lat życia za sobą i nie należe do
                                            grupy bawiących się studentów w naszym bloku, ale na miłość boską staram sie nie
                                            zostać zgryźliwym staruchem któremu wszystko przeszkadza. Jesli tak bedzie
                                            przysiegam że wyprowadze się tam gdzie takim zrzędom najlepiej się zyje - na
                                            odludzie . I to tez sugeruje nieszczesliwym sasiadom.... bo z całym szacunkiem
                                            do zrżędzących - takim zachowaniem nic nie wskuracie , pamiętajcie jedną ważną
                                            zasadę starej znajomej góralki : z dużą dupą wejdziesz wszędzie, ale z dużą gębą
                                            będziesz miał problem. :)
                                            Co mniej więcej sprowadza się do tego że łatwiej wynegocjować coś na spokojnie
                                            niż robić komuś na złośc.. to takie polskie haha. Mentalność naszego narodu
                                            nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
                                            Przecież taki student mimo iż młody też zrozumie jak się go poprosi. Może nawet
                                            trzeba powtórzyć prośbę. Jak za 3 razem nie zrozumie wykonać krok do przodu i
                                            posiłkować się czymś "mocniejszym".
                                            Swoją drogą przychylności i uprzejmości ze strony sąsiadów z mojej klatki
                                            jeszcze nie doświadczyłam. Mowisz komuś dzień dobry a ten ktoś odwraca się
                                            zdziwiony , oczywiście milczy, bo nie nie... przecież nie wolno bratać się z
                                            sąsiadami, lepiej się z nimi kłocic i udowadniać kto jest sprytniejszy i
                                            bardziej złośliwy. No ale już nasłać policję czy straż miejską na tego obok -
                                            och, to dopiero przyjemność, co ?!! :)

Mam jeszcze pytanie do LOGIKA. Napisałeś :
                                            ak się gównarzeria nie umie bawić do
                                            > akdemików, a nie w bloku uprzykrzać życie sąsiadom. 22.01 i nie ma bata dzwonię
                                            > .
                                            > jak zapłacą kilka razy solidny mandat, to się smarkacze nauczą!

czy ty na prawdę uważasz że owa gównarzeria czy też po mojemu - ci młodzi ludzie
                                            - lub inni którzy urządzali 31 stycznia imprezę sylwestrową w domu, powinni
                                            skończyć zabawę o 22:00??

Gość portalu: logik napisał(a):

skoro nie potrafią zrozumieć, że kto
                                            > ś
                                            > ma dzieci lub po prostu nie ma ochotu słuchać umc umc do rana, nawet jeśli to
                                            > jest sylwester. to nie jest po wtóre wytłumaczenie. jak mam małemu dzieku przez
                                            > całą noc tłumaczyć że dzisiaj jest sylwester chyba nie wiedz co mówisz?! albo
                                            > dzieci jeszcze nie masz i bredzisz. jak się gównarzeria nie umie bawić do
                                            > akdemików, a nie w bloku uprzykrzać życie sąsiadom. 22.01 i nie ma bata dzwonię
                                            > .
                                            > jak zapłacą kilka razy solidny mandat, to się smarkacze nauczą!
                                            • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 79.97.135.* 25.01.10, 23:30
                                              Jezu,dobrze ze wstrzymalem sie z urzadzanie mieszkania.Ludzie
                                              odradzali,kup cos mniejszego i odpusc sobie taki moloch.Teraz juz
                                              wiem:for sale :)Problemy typu muzyka,flaszki za 450
                                              tys,pie...le.Bawcie sie sami!
                                              • Gość: anka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 26.01.10, 08:10
                                                Myślisz, że tak łatwo teraz sprzedać mieszkanie ?
                                                Mimo wszystko, życzę powodzenia.
                                            • Gość: logik Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 26.01.10, 08:54
                                              do studioarch -> uważam, że można się bawić i do rana, ale ranny boskie dlaczego
                                              sprzęt musi chodzić tak głośno, ile fabryka dała?? dla ciebie młodzi ludzie? ok
                                              używaj terminów jakie dla ciebie są odpowiedniejsze, obyś nadal mówiła "młodzi
                                              ludzie" gdy zrobią ci kupę na wycieraczkę, wsadzą szplikę w zamek lub dla
                                              sylwestrowych jaj porysują autko. powodzenia!
                                              p.s. Nie będziesz mnie pouczać, gdzie mam szukać ciszy i spokoju. W wieżowcu też
                                              mieszkają normalni ludzie lubiący spokój. Dzicz do lasu!
                                              • studioarch Re: Miechowianka ul.Strzelców 26.01.10, 15:56
                                                W porządku, tylko że ja nie pouczam. Mówie tylko że gdybym sama chciała odnaleźć w mieście spokój i ciszę kupiłabym mieszkanie w małym bloku lub dom na wsi. Przecież mam racje, nie zaprzeczysz, żełatwiej w takich obiektach niż w wielkim wieżowcu, z tanimi , umówmy się mieszkaniami, gdzie można było się spodziewać że większa częśc będzie pod wynajem.

Gość portalu: logik napisał(a):

> do studioarch -> uważam, że można się bawić i do rana, ale ranny boskie dla
                                                > czego
                                                > sprzęt musi chodzić tak głośno, ile fabryka dała?? dla ciebie młodzi ludzie? ok
                                                > używaj terminów jakie dla ciebie są odpowiedniejsze, obyś nadal mówiła "młodzi
                                                > ludzie" gdy zrobią ci kupę na wycieraczkę, wsadzą szplikę w zamek lub dla
                                                > sylwestrowych jaj porysują autko. powodzenia!
                                                > p.s. Nie będziesz mnie pouczać, gdzie mam szukać ciszy i spokoju. W wieżowcu te
                                                > ż
                                                > mieszkają normalni ludzie lubiący spokój. Dzicz do lasu!
                                                • Gość: anita Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 26.01.10, 18:24
                                                  studioarch masz dużo racji, we wszystkich wypowiedziach.

Czy to mały blok czy większy, to daję ci gwarancję, że ok. 60-70 %
                                                  mieszkań jest wynajmowanych. Tak teraz jest, niestety.
                                                  A niestety dla tych, którzy na stałe mieszkaja.
                                                  Jak większość wynajmoanych mieszkań, to ich lokatorom nie specjalnie
                                                  zależy na dobrych stosunkach sąsiedzkich, a tym bardziej na
                                                  utrzymaniu porządku, czystości itp.
                                                  Ale w mniejszym bloku łatwiej np. notorycznego "zakłócacza ciszy"
                                                  wyłapać i łatwiej się z nim "rozprawić".
                                                  Większy blok = większa anonimowość , a więc bezkarność.
                                        • Gość: miron Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 09.01.10, 21:54
                                          masz rację gallan. ludzie czasem bywają złośliwi. oni się bawią do 5. a ja
                                          zaczynam swoją imprezę o 6 nad ranem. a co, przecież ciszy nocnej już nie
                                          będzie. tak się bawić dzieciaki, to my nie będziemy. zobaczymy, kto wygra tę
                                          wojnę. za parę lat jak będą mieć dzieci powtórzę tym durniom "no co, trzeba być
                                          wyrozumiałym". zapomniał wół jak cielęciem był? nawet jak robiłem kiedyś
                                          imprezy, to tak cicho grała muzyka, żeby nikomu nie przeszkodzić. a tu chołota
                                          puszcza na full. bydło i nic więcej. akurat w święta spał u mnie niepełnosprawny
                                          brat. jak miałem mu to wytłumaczyć? żenujące.
                                          • Gość: baba z dołu Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 09.01.10, 23:17
                                            Co do ciszy nocnej , to przyznaję rację. Obojętne czy mieszka sąsiad
                                            z małym dzieckiem, czy ktokolwiek inny. Każdemu należy się spokojny
                                            nocny wypoczynek.
                                            Tylko faktycznie, Sylwester jest takim dniem, że powinno się oko (a
                                            raczej ucho) przymknąć na otaczający hałas. Taki dzień jest tylko
                                            raz w roku. Choć sama nie znoszę nadmiernego hałasu, to nigdy w
                                            sylwestra nie zadzwoniłabym np. po policję.

Ja mam "farta" . Pode mną "cisi inaczej" studenci, dają czadu w
                                            nocy, a w dzień "cieche inaczej" dzieci robią z mieszkania boisko i
                                            bieżnię. Super, nie ?
                                            • Gość: gallan_onim Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 10.01.10, 21:41
                                              No tak - najłatwiej to nie rozmawiać - tylko od razu wojna. To
                                              takie "polskie". Przepraszam - ale ja Was nie rozumiem. Ludzie
                                              trochę wyrozumiałości w obydwie strony. Ja nie pochwalam imprez z
                                              huczną muzyką do rana, ale nie mogę zrozumieć Waszego podejścia.

PS. Tak się składa, że mam miesięczne dziecko i Sylwestra też
                                              spędzałem w naszym bloku, ale ja mam normalne podejście do życia
                                              • Gość: gallan_onim Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 10.01.10, 21:45
                                                Aaaaa i bym zapomniał - moje dziecko jak się budzi w nocy to bardzo
                                                głośno płacze - proponuję zadzwonić na Policję
                                                • Gość: Dr Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 195.205.146.* 11.01.10, 13:39
                                                  Jeśli chodzi o głośną muzykę (słynne umc umc) dźwięk rozchodzi się głównie przez
                                                  wentylację i to całkiem nieźle. U mnie w mieszkaniu mogłem o pierwszej w nocy
                                                  bawić się w "jaka to melodia" bo dokładnie wszystko słychać. Sprawdziłem -
                                                  impreza była pięć pięter wyżej.

A co do policji - zdecydowanie popieram wcześniejszą rozmowę. To na prawdę o
                                                  wiele częściej przynosi pozytywny efekt niż dzwonienie o 22.01 na policję.
                                                  A teksty w stylu: "o 6 rano puszczę swój sprzęt na full" nie prowadzą do niczego
                                                  dobrego. Zniżanie się do poziomu innych nie jest rozwiązaniem. o 6 rano śpią nie
                                                  tylko imprezowicze, ale też zwykli ludzie. Robienie im na złość nie jest fajne.
                                                  • Gość: agnieszka Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 12.01.10, 08:40
                                                    suuuper. wszystkim przeszkała muzyka. ale pytanie, czy ktokolwiek z was coś
                                                    zrobił? czy tylko narzekacie teraz na forum?
                                              • Gość: do gallana Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 12.01.10, 08:41
                                                gallan ja próbowałam rozmawiać. trzykrotnie tam byłam. NIKT mi nie otworzył. ja
                                                więc mam rozmawiać? było tak głośno, że chyba w ogóle dzwonka do drzwi nie
                                                słyszeli....
                                                • Gość: gallan_onim Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 12.01.10, 23:35
                                                  No jak nie da się porozmawiać - to sami są sobie winni wizyty
                                                  Policji. Mi chodzi tylko o to, że skoro wszyscy mieszkamy razem to
                                                  odrobina dobrej woli u każdej ze stron pozwoli nam życ w miłej
                                                  atmosferze i dobrych kontaktach sąsiedzkich.
                                                  Jeżeli jednak druga strona takiej dobrej woli nie przejawia no to
                                                  trudno - nic na siłę.
                                                  Chyba więc temat wyczerpany i nie ma co się rozpisywać więcej
                                                  • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 79.97.135.* 20.01.10, 01:04
                                                    Widze,ze nie jest ciekawie.Chyba tez wynajme mieszkananie albo
                                                    sprzedam...Policja,gnoje na klatce?Alternatywy 4!Pisałem
                                                    wcześniej,ochrona i koniec.
                                                  • Gość: wikanna Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.236.spine.pl 20.01.10, 09:49
                                                    Bo tak to jest w takich "molochach" mieszkaniowych jak ten na
                                                    Strzelców. Większa anonimowość, więc i wydaje się niektórym , że
                                                    większa bezkarność.
                                                    W mniejszych budynkach łatwiej namierzyć takiego "kulturalnego
                                                    inaczej" i łatwiej się z nim rozprawić.
    • Gość: v Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 20:02
      Od stycznia wchodzi nowelizacja ustawy dzieki czemu straz miejska bedzie mogla
      dawac mandaty na terenie wspolnoty !!! wiadomosc od naszej Administratorki !
      • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 22:17
        a brama do garażu już naprawiona?
        • Gość: n Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 10:31
          W srode o 18 spotykamy sie kolo bramy z firma ktora zakladala brame!
          • Gość: matiasq3 Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: 79.97.135.* 12.01.10, 21:24
            Jaka brame? :) Wypadlem z obiegu poza tym jeszcze sie nie
            wprowadzilem...Prosze o wyjasnienia.Caly czas namawiam do wziecia
            ochrony,ktora naprawde duzo zmieni.
          • Gość: mieszkaniec Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 21.01.10, 16:06
            Niestety nie udało mi się przyjść na spotkanie w sprawie bramy... Czy
            coś istotnego się na nim pojawiło? Jakieś wnioski?
            • Gość: tomtom Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.chello.pl 22.01.10, 14:14
              spotkanie było tak naprawdę chyba próbą szkolenia przez firmę Astrum, która bramę montowała, była obecna Pani Administrator i kilkunastu właścicieli garaży i miejsc postojowych

jest ważny wniosek:

brama nie uda się otworzyć z pilota jeżeli małe drzwi, którymi można wyjść z garażu przez dużą bramę są otwarte albo przynajmniej czujnikowi, który to wykrywa tak się wydaje - miałem 21 stycznia około 19:30 taki przypadek - podjechałem pod bramę chcąc wjechać do garażu, naciskam pilot i nic, wysiadłem z samochodu i za pomocą gałki od tych małych drzwiczek spróbowałem je poruszyć, domknąć, dobić - ponownie pilot i brama poszła w górę !
      • Gość: zirytowany Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.237.spine.pl 24.01.10, 14:34
        Co do bramy, to niestety na spotkaniu być nie mogłem, ale nie trzeba
        być inżynierem żeby stwierdzić że bram ma wadę. Mianowicie małe
        drzwi w tej bamie są wygięte u dołu i czujnik nie będzie stykał.
        Dziś ktoś jeszcze urwał jeden z sensorów i brama wogóle nie działa.
        Zostaje łańcuch ;( A ludzie jak to ludzie bramę otworzą ale już nie
        zamkną efekt jest taki że temp. w garażu jest poniżej zera. Tylko
        patrzeć jak zaczną rury pękać. Ze strony Pani administrator zero
        odzewu. Brawo, byle tak dalej!!!
        • Gość: mieszko Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 25.01.10, 08:16
          uświadomcie panią administrator, że nie sprawuje swojej kadencji dożywotnio ;)
          może wreszcie zacznie pracować dla mieszkańców. czujniki na klatce nadal nie
          działają. zamykam drzwi od mieszkania po ciemku, bo czujnik włącza się dopiero
          przy windzie.
          • Gość: gość Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:05
            nie ma co uświadamiać administratora, tylko należy samemu zadbać o
            swoją własność i nie niszczyć(dewastować), gdyż takie podejście do
            sprawy spowoduje wzrost kosztów utrzmania całego obiektu i tylko
            patrzyć jak w przyszłym roku należy się spodziewać rozpoczęcia
            remontu kapitalnego lub totalnej demolki.
            • Gość: vios Re: Miechowianka ul.Strzelców IP: *.gemini.net.pl 26.01.10, 08:56
              gościu nie dewastuję niczego! proszę mnie tutaj nie obrażać. płacę
              administracji, nie pracuje ona na zasadach wolontariatu i za rok nie będzie
              votum zaufania dla osoby która nie spełnia swoich obowiązków.
          • studioarch Re: czujniki na klatce 25.01.10, 21:36
            z tymi czujnikami też mam problem. wychodząc z mieszkania muszę machać ręką , żeby się zapaliło światło, czasem nawet dojść do połowy korytarza. Jeszcze jak Miechowianka była na budynku, zgarnełam kiedyś panów elektryków ktorzy probowali to ustawić, no ale nie dali sobie rady, poprawili trochę także nie muszę skakać i nie zapala się przy windzie, ale np co dziwne... jeśli otworzę drzwi wejściowe do mieszkania, wychodząc muszę cofnąc sie do przedpokoju, dokladnie pod drzwi do łazienki i czujka... zapala sie :) ale pod drzwiami wejściowymi ni huhu...
            Wogole jestem pod wielkim "wrażeniem" wykończenia tego bloku. Jakżesz pozory mylą. Wyglądało wszystko tak pięknie, dopoki nie zostało pół roku poużytkowane. Ehh...
            • Gość: antyarch Re: czujniki na klatce IP: *.gemini.net.pl 26.01.10, 09:02
              co to za wybitny projektant, co kupuje mieszkanie w bloku, a nie ma własnego
              domu? poradzę, jak radziłaś innym. jak coś pasuje, kupić dom na wsi. o!
            • Gość: Mieszkanka Re: czujniki na klatce IP: 80.54.62.* 27.01.10, 10:24
              Bramę naprawili w poniedziałek 25 I, wczoraj już nie działała :(. Dzwoncie do
              administracji. Ja za każdym razem dzwonie do nich. Administracja jest
              nierozgarnięta: zgłasza problem firmie ta przyjeżdża, naprawia a brama za kilka
              godzin nie działa (chyba ze się ociepli to działa). Tutaj chyba już nie
              wystarczy dzwonić do firmy.
              Co można zrobić? Macie jakieś pomysły?

Kupiliśmy przecież garaż/miejsce postojowe dla samochodów osobowych (nie
              koniecznie terenowych - wysoki chodnik) w garażu podziemnym z bramą na pilota a
              nie na łańcuch.

Proszę o wypowiedź osoby, które mają jakiś pomysł.
              • Gość: Adam Re: czujniki na klatce IP: *.gemini.net.pl 27.01.10, 18:47
                Jak najszybciej powinno się zmienić administratorkę
              • Gość: Zirytowany Re: czujniki na klatce IP: *.gemini.net.pl 27.01.10, 18:50
                Ustawić Panią administrator niech otworzy i zamknie bramę przy
                pomocy łańcucha przy - 17C to może się zajmnie sprawą jak należy.
              • studioarch Re: brama 28.01.10, 11:51
                Teraz to już jest wogóle po pikusiu bo ktoś "mądry" zdewastował bramę.

Gość portalu: Mieszkanka napisał(a):

> Bramę naprawili w poniedziałek 25 I, wczoraj już nie działała :(. Dzwoncie do
                > administracji. Ja za każdym razem dzwonie do nich. Administracja jest
                > nierozgarnięta: zgłasza problem firmie ta przyjeżdża, naprawia a brama za kilka
                > godzin nie działa (chyba ze się ociepli to działa). Tutaj chyba już nie
                > wystarczy dzwonić do firmy.
                > Co można zrobić? Macie jakieś pomysły?
                >
                > Kupiliśmy przecież garaż/miejsce postojowe dla samochodów osobowych (nie
                > koniecznie terenowych - wysoki chodnik) w garażu podziemnym z bramą na pilota a
                > nie na łańcuch.
                >
                > Proszę o wypowiedź osoby, które mają jakiś pomysł.
                • Gość: Mieszkanka Re: brama IP: 80.54.62.* 01.02.10, 11:13
                  Tak zdewastował...ale jakby brama działała toby raczej nikt jej nie
                  dewastował....może brama była otwarta i ktoś z zewnątrz wszedł...nie
                  istotne...Brama teraz jest zepsuta i to nasza wina i my poniesiemy
                  konsekwencje..a ze firma nie była w stanie przez 2 miesiące naprawić bramy to
                  już nie istotne i nikt nie poniesie konsekwencji... ...zalążek zepsucia bramy ma
                  początek w grudniu od kiedy brama psuje się co chwilę. Dzwonię do administracji
                  i z uparciem osła jej tłumaczę że to zwalanie całej odpowiedzialności na nas nie
                  jest w porządku...bo zepsuliśmy coś co już było zepsute!!.

Tak..administrację należy zmienić.
                • Gość: nie zadowolony Re: brama IP: 212.91.27.* 03.02.10, 08:12
                  popieram w 100%, administracja do bani. !!!!!
                  • Gość: zdegustowana Re: brama IP: *.gemini.net.pl 03.02.10, 10:10
                    wczoraj pojawił sie kojelny problem - zaważalny dla wszystkich uzytkowników garaży na -2. Zepsuła sie brama przy rampie zjazdowej na -2 która uniemożliwiała zjazd na ten poziom.
                    Czy jest jeszcze w tym bloku coś co sie nie zepsuło ? :)
                    Swoja droga duże pretensje chyba powinniśmy mieć do wykonawcy. Mysle ze wybudowali ten blok tanszym kosztem niz nawet sami poczatkowo zakładali. Nikt nie oczekiwał apartamentów za taką cene, ale litości - przez pół roku mieszkania (a nie wszyscy jeszcze tu sie wprowadzili - nie wiem co bedzie za jakis czas) sypie sie wszystko po kolei.
                    Trzeba cos z tym zrobic, mam wrazenie ze administracja jest za bardzo za Miechowianka. Powinni stac po stronie mieszkańców a nie po stronie wykonawcy .
                    • Gość: zdegustowana Re: brama IP: *.gemini.net.pl 03.02.10, 10:13
                      poza tym ploty donosza ze nasza pani administrator wykupila mieszkanie od miechowianki ale w innej lokalizacji. to przeciez normalne ze w takiej sytuacji bedzie lizac zadek miechowiance, a nie starac sie prowadzic negocjacje z nia tak aby wspolnota na tym najwiecej skorzystała.
                      • Gość: anka Re: brama IP: *.236.spine.pl 03.02.10, 13:07
                        Na ul.Ks. Meiera ? :))
                        • Gość: gallan_onim Re: brama IP: *.gemini.net.pl 03.02.10, 21:42
                          Ludzie obudźcie się - przecież to normalne że firma administrująca
                          będzie wspierała developera, bo przecież ten developer zapewnił jej
                          byt u nas i pewnie w kilku innych jeszcze swoich inwestycjach.
                          Zawsze jest to układ wiązany - dlatego trzeba jak najszybciej
                          zmienić administratora.
                          No ale o tym już pisałem wcześniej w innym temacie, że musimy się
                          zorganizować a nie kłócić
                          • Gość: zbieracz Re: brama IP: *.gemini.net.pl 04.02.10, 20:10
                            no to kiedy jakieś zebranie mieszkańców ??
                            • Gość: zainteresowana Re: brama IP: 195.46.43.* 05.02.10, 12:24
                              Czy zarząd właścicielski posiada adres e-mail na który można przesyłać oferty na
                              kompleksową obsługę nieruchomości?
                    • Gość: Miechowianka Re: brama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 09:59
                      Z uwagą śledzimy opinie naszych Klientów na temat naszych inwestycji. Do tej
                      pory nie zabieraliśmy głosu w dyskusjach na łamach forum.
                      Jednak na skutek pani i innych "uwag" sugerujących, że wszystko co się psuje
                      jest naszą winą, wyjaśniamy. Nie można nazywać awarią bramy oddzielenia przeciw
                      pożarowego, gdy ta działa poprawnie, bo właśnie na sygnał z czujki dymu brama
                      ma się zamykać. Jest jeszcze wiele urządzeń na tym budynku, które się nie
                      zepsuły a które przy nieodpowiednim użytkowaniu mogą przestać działać. Nie ma
                      urządzeń "wandalo odpornych" a takimi powinny być: automatyka bramy wjazdowej,
                      czujki dymu, kabiny i drzwi dźwigów itp.
                      Prosimy uprzejmie zwrócić uwagę na inne niezależne zjawiska, do których w
                      żaden sposób ne da się "wciągnąć" wykonawcy. Są to zabrudzone i poobijane
                      ściany holu i korytarzy parteru, wiadra butelek i puszek zbierane na obiekcie po
                      każdym weekendzie czy też rozgrywki piłki nożnej w garażach.
                      Na koniec kwestia często poruszanego tematu "za wysokiego krawężnika" Otóż
                      nie można układać krawęznika do krzywej, pozapadanej nawierzchni drogi.To drogę
                      należy wyrównać do prostego krawężnika. Nie może być również tak aby woda z
                      drogi wlewała się do garaży.
                      Z góry uprzedzamy, że nie damy się wciągnąć w dalszą dyskusję, która
                      niejednokrotnie jest na żenującym poziomie.
                      • Gość: gość Re: brama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 15:09
                        chyba napewno MIECHOWIANKA ma rację, proponuję zadbać o naszą
                        własność i powrócić do tematu ochrony - jeśli się nie sprawdzi
                        zawsze można zrezygnować.
                        Z tą grą w piłkę w garażach to straszna wiocha.
                        • Gość: anka Re: brama IP: *.236.spine.pl 05.02.10, 18:48
                          > chyba napewno MIECHOWIANKA ma rację

To jak jest: "chyba" czy "na pewno" ?
                          • Gość: zenua Re: brama IP: *.gemini.net.pl 07.02.10, 17:26
                            Deweloper niech nie obraża mieszkańców. To, że zdarzają się tutaj niechlubne
                            przypadki - podejrzewam, że są to głównie wynajmujący studenci, którzy jedynie
                            imprezują i nie dają żyć innym. Deweloper niech napawi wadliwe czujniki na klatkach.
                      • Gość: Mieszkanka Re: brama IP: 80.54.62.* 08.02.10, 11:00
                        Witam
                        Odpowiadacie Państwo za to że
                        1. Wjazd do garażu jest na łańcuch a nie na pilota przy - 15 stopniach.
                        2. Obijam podwozie przy wjeżdzaniu.
                        3. Nie tuszujcie swoich błędów wandalizmem mieszkanców. To nasz problem brudnych
                        ścian i puszek - nic Wam do tego - po co o tym piszecie?. Co zepsuliśmy -
                        zapłacimy za to, ale to co Wam nie wyszło - widzę że nawet nie macie odwagi
                        przyznać się do tego...nie wspominając o naprawie.
                        • Gość: Docent Re: brama IP: *.gemini.net.pl 08.02.10, 16:27
                          Nie życzę sobie pism, w którym Miechowianka infomuje mnie o uszkodzeniu
                          fotokomórki, czujki, paleniu papierosów, pełnych wiadrach puszek itp. Nie
                          uszkodziłem czujki, ani fotokomórki, nie palę papierosów, nie imprezuję co
                          weekend. POdejrzewam, że jako mieszkającemu tutaj bardziej przeszkadzają mi
                          cotygodniowe imprezy do rana, niż panu udającemu zainteresowanie stanem budynku.
                          Apelowanie o cyt. " jeżeli widzą, kto dewastuje o powiadomienie" to nonsens.
                          Miechowianka uważa, że znam dewastujących z imienia i nazwiska? Uważa, że znam
                          wszystkich mieszkających w bloku, łącznie z migrującymi studentami? Proszę nie
                          uprawiać spychologii, tylko wziąźć się do roboty i naprawić czujniki na klatce.
                      • Gość: mieszkanka Re: brama IP: *.gemini.net.pl 11.02.10, 10:03
                        Z całym szacunkiem dla firmy Miechowianka,ale jak ktos juz wspomniał, brama która przestaje działac pod wpływem mrozu nie jest winą mieszkańców, ba.. nawet nie jest to wina administracji, czy serwisu. To wina wykonawcy, ktory zamówił taką a nie inną bramę.
                        Wysoki krawężnik - moim zdaniem, nie powinno go tam być z prostego powodu, do szlabanu powinien prowadzić podjazd, a nie chodnik, oznacza to , ze chodnik ktory został tam wykonany , powinien być na szerokości drogi podjazdowej bez kraweżnika, i na tyle wypłaszczony, by moc spokojnie podjechac autem. Takie jest zdrowe i ludzkie podejście do sprawy, nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia budowlańców ale jeśli róznica między drogą , a chodnikiem byłaby rzędu 30-40 cm, też Panstwo tak by to zostawili ?
                        Swoją drogą ciekawa jestem czy jeśli ktokolwiek z Panstwa miałby przyjemność codziennie po kilka razy ocierać autem o wysoki podjazd, to czy nie wzbudziłoby to w Was jakiegos zainteresowania tematem i nie skończyło by się to próbą podjęcia jakichs działań w kierunku zredukowania problemu. Z tego co wiem były wykonywane telefony oraz pisane pisma w tej sprawie do administracji, która ponoć rozkłada ręce, ponieważ nic nie da się załatwic. Dziwne... no ale to Polska własnie. Wiadomą sprawą (nie trzeba byc fachowcem żeby to dostrzec) jest konieczność naprawy nawierzchni przy ul Strzelców, która woła o pomstę do nieba. No ale przecież sami mieszkańcy tego nie zrealizują. I tu prośba do administracji właśnie, aby zadziałała w tej kwestii w zarządzie dróg czy w jakiejs innej instytucji która zajmuje się naprawą krakowskich dróg. No tak nie może byc, sami Państwo przyznają że nie jest to komfortowa sytuacja.
                        Jeśli chodzi o bramę wewnętrzną , czyli jak Panstwo piszą bramę oddzielenia przeciwpożarowego, nie jestem pewna czy jej opadnięcie było spowodowane zadziałaniem czujki dymu. Bramę można było podnieść ręcznie, natomiast tak na prawdę nie dawało to żadnego rezultatu bo brama po prostu spadała ponownie. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie wiec nie wiem jak sie zachowuja takie bramy, dlatego nie upieram się przy swojej teorii , jeśli będzie to konieczne, dowiem sie od kogoś kto sie tym zajmuję, myśle że jednak nie ma co na to tracić czasu. Nie zmienia to faktu , że za każdym razem kiedy zjeżdzam w doł zaczynam się zastanawiać czy tym razem brama spadnie mi na głowę czy może uda mi się bezpiecznie przejechać pod nia. - ot takie babskie myślenie.

Jeszcze raz APELUJE o jak najszybsze zorganizowanie spotkania mieszkańców, prosze dac nam szanse wypowiedzenia się i porozmawiania. Byc może uda sie rozwiązać problemy które stanowią główny temat tutaj na tym forum, przybierając rózną formę dyskusji. Na żywo na pewno mało kto będzie na tyle odważny by wypowiadać obraźliwe epitety w kierunku innych mieszkańców czy administracji. Zatem poziom dyskusji może okazać się nieco wyższy, bo na pobłażliwość zdenerwowanych i zdegustowanych mieszkańców, którym na każdym kroku, nie ważne czy słusznie czy nie, wmawia się ze wszystko co dzieje się zle w bloku, jest ich winą - szczerze powiem, proszę nie liczyć.
                        • Gość: Mieszkanka Re: brama IP: 80.54.62.* 11.02.10, 10:57
                          Tak, proponuje zrobić spotkanie w poniedziałek (może nie najbliższy). Na
                          spotkanie powinniśmy zaprosić administracje i dewelopera.

ps. apropo wysokiego chodnika - proszę spojrzeć jak zrealizował to deweloper
                          naprzeciw naszego bloku.
                          • Gość: anonim Re: brama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:51
                            Witam,
                            Jestem na kupnie mieszkania w tej okolicy. Mieszkam teraz również w
                            wieżowcu, więc aż tak nie przeraziły mnie wcześniejsze posty.
                            Zostało kilka wolnych mieszkań, chyba na niskich piętrach w tej
                            wnęce i tu mnie zastanawia czy te mieszkania nie są bardzo
                            zacienione? Jeszcze ich nie oglądałam, ale z jednej strony jest
                            połnoc, a z drugiej chyba spory balkon. Proszę o opinię!
                            • Gość: cypisek Re: brama IP: *.gemini.net.pl 04.03.10, 16:09
                              wiesz co, jak masz zamiar wynajmować, to ci odradzam.
                              • Gość: anonim Re: brama IP: *.ver.abpl.pl 06.03.10, 12:36
                                nie zamierzam wynajmować, tylko mieszkać,ale jaki to ma związek z tym czy są to
                                ciemne mieszkania? Proszę doradźcie,co myślicie o tych ostatnich wolnych
                                mieszkaniach?
                                • Gość: xxx69 Re: brama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.10, 09:03
                                  najlepiej oglądnąć i samemu ocenić -to co się komuś podoba tobie nie musi(i
                                  odwrotnie)
                                  • Gość: mieszkanka balkony IP: *.gemini.net.pl 22.03.10, 15:27
                                    Zaczęła się wiosna i porządki na balkonie. Co można zastać na nim to
                                    obraz nędzy i rozpaczy.Dlaczego? Szeroka balustrada jest nachylona
                                    do wewnątrz co powoduje, że deszcz i spływająca woda z wyższych
                                    balkonów chlapie na okna, pranie itp? Czy macie na to jakiś sposób,
                                    pomysł? Codzienne mycie okien mija się z celem.
                            • Gość: ktosiek Re: brama IP: *.gemini.net.pl 27.03.10, 22:24
                              nowe nie moderowane przez Zadzadce ani Developera forum naszego bloku
                              hades1.if.uj.edu.pl/forum/strzelcow/index.php
                            • matiasq3 Re: brama 30.04.10, 02:05
                              Witam Anonim

Jezeli dalej jestes zainteresowana kupnem mieszkania prosze o
                              prywatny kontakt.Mysle o sprzedazy jeszcze nie wykonczonego
                              mieszkania(zrobiona tylko łazienka+gładź na ścianach) dwunaste piętro
                              (74.5m2+garaż(nie miejsce parkingowe) Jezeli dalej jestes
                              zainteresowana/ny prosze o kontakt na maila(maciekk28@go2.pl).Cena
                              delikatnie nizsza niz miechowianka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka