Dodaj do ulubionych

Bronowice Małe nie chcą stacji

13.12.06, 08:53
To skandal i kuriozum, że w środku dość ciasnej zabudowy jednorodzinnej ktoś
chce stawiać stację przekaźnikową.
Przecież Bronowice to historyczne miejsce, znane chyba wszystkim Polakom - z
"Wesela" Wyspiańskiego - a jakiś chciwy człowiek nie licząc się z innymi chce
zrealizować swoją kasę. Brakuje mu nawet tyle wyobraźni, że sam będzie
mieszkał pod przekaźnikiem - naprawdę ludziom czasem kasa się rzuca na mózg.
Nie widzę problemu, jeśliby mieszkał samotnie w środku szczerego pola - sobie
niech szkodzi ile wlezie, ale tu nie jest sam i niedopuszczalne jest
pozwolenie mu na to.
Obserwuj wątek
    • bs001 jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedyś? 13.12.06, 10:05
      rozwalające się wiejskie rudery zamieszkałe częściowo przez lumpów, częściowo
      przez niechlui. Rydlówki z ulicy nie widać bo porastają ją okoliczne haszcze i
      jest od niej oddalona o 100m.
      Historyczne miejsce - proszę mnie nie rozśmieszać, wszędzie mamy "historyczne
      miejsca" przez które nie można normalnie prowadzić inwestycji w tym mieście.
      Paranoja
      • Gość: pidżi Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:12
        Aby zachować historyczny chatakter miejsca proponuję owe anteny owinąć słomą.
        • Gość: Mo Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.chello.pl 13.12.06, 11:20
          Słoma to ci z butów wystaje. Niech zamontują antenę na twoim mieszkaniu, może
          PEM pobudzi twoją zdolność myślenia.
          • Gość: Alex Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:10
            On już ma na dachu - właśnie mu rozum wyparował od promieniowania:-)))
            • Gość: pidżi Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:04
              Pudło, Mo zgadł.
              • lucusia3 Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy 14.12.06, 10:03
                A przepraszxam to agencja pokazała niewłaściwe zdjęcie do rportażu?
                Bo skoro " Budując tutaj dom, trzeba z architektem miejskim konsultować rodzaj okien czy nachylenie dachu" to jakie konsultacje zostały udzielone przy budowie tej okropnej i pewnie zabytkowej "kostki mazowieckiej" widocznej na zdjęciu.
      • n0ras Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy 13.12.06, 10:20
        > Historyczne miejsce - proszę mnie nie rozśmieszać, wszędzie mamy "historyczne
        > miejsca" przez które nie można normalnie prowadzić inwestycji w tym mieście.

Powiesz mi co daje ta "inwestycja" ?? Jakieś dobro, dla którego warto zagrozić
        życiu kilkudziesięciu osób które w wyniku jej realizacji będą mieszkać w
        mikrofalówce ??
        Czy brakuje tam zasięgu telefonom ?
        Czy powstanie przez to choć jedno miejsce pracy ?

> Paranoja

Paranoją jest to, że interes jednego chciwego człowieka może zagrażać życiu innych.
      • Gość: bronowianin Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:35
        Ja tam mieszkam pokaż mi miejsce gdzie mieszkają lumpy w rozwalających
        chałupach tych anten w Bronowicach jest już kilka ul.Tetmajera ul.Lindego itd
        najlepiej jeszcze zamontować na oś.Widok tam są wysokie bloki.Takie szpeje na
        budynku dodaje uroku no i jest bardzo zdrowe dla śpiących kilka metrów od tego
        szpeja zapewnia życie do 133 lat w doskonałej kondycji poprawia cerę likwiduje
        czerwone nosy u pijaków.Można sporo dorobić na biletach od chcących pobyć kilka
        chwil w takim uzrowisku.
      • Gość: Alex Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:09
        " rozwalające się wiejskie rudery zamieszkałe częściowo przez lumpów, częściowo
        przez niechlui. Rydlówki z ulicy nie widać bo porastają ją okoliczne haszcze i
        jest od niej oddalona o 100m.
        Historyczne miejsce - proszę mnie nie rozśmieszać, wszędzie mamy "historyczne
        miejsca" przez które nie można normalnie prowadzić inwestycji w tym mieście.
        Paranoja"

To ciekawe czemu tu są najdroższe działki w Krakowie, ceny m2 jedne z
        najwiekszych - tak wszyscy chcą mieszkać w lumpiarni???? Człowieku chyba chory
        mocno jesteś - pewnie masz taką antene nad głową i Ci już mocno przysmarzyła rozum.
        Poza tym jakbys miał choć troche rozumu człowieku to bys wiedział co to historia
        i z czego się składa - a składa się między innymi z takich miejsc - a to jest
        jedno małe miejsce,z których Kraków moze być dumny.Całe wycieczki tam chodzą aby
        zobaczyć je. Tyle,ze chodzą to licealiści a nie prości ludzie dla których to nic
        nie znaczy.
        Własnie tacy ja Ty którzy żeby zarobić pare 5 gr zniszcyli by historie burza
        historyczne budynki, stawiają szpetne budowle-maszty itp.Nie liczy się nic tylko
        kasa. A kawałek dalej jest górka i pola, jest tyle miejsca że można by spokojnie
        postawic taki maszt, nikomu by nie przeszkadzał i nie szpecił okolicy.
      • bs001 i tak buraki z katowickiej zostaną w swojej cepeli 15.12.06, 09:00
        przez następne pare lat
      • Gość: historia Re: jaki krajobraz zeszpecą? - byliście tam kiedy IP: *.kuleuven.ac.be 16.12.06, 11:44
        Tak byłam tam wielokrotnie, boto moje ulubione tereny w Krakowie. Tam jest
        niepowtarzalny klimat i wcale się nie dziwię że ludzie nie chcą przekaźnika.
        Mają pełne prawo się sprzeciwiać. Żadna paranoja
    • Gość: wolf Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.europe.hp.net 13.12.06, 12:01
      Mialem przyjemnosc wybrac sie w te rejony pare miesiecy temu, przeurocze
      miejsce, gdzie doslownie furmanki jezdza.
      Anteny niech stawiaja w pobliskim lesie...
    • Gość: bizon Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:08
      Mieszkam w Bronowicach Małych od wielu lat.Wśród moich sąsiadów jest kilku
      profesorów krakowskich uczelni,kilku znanych i cenionych aktorów oraz wielu
      innych ludzi nauki kultury isztuki.Mieszka też wielu zwykłych, uczciwych i
      mądrych a także pracowitych ludzi, z których sąsiedztwa jestem dumny.Nazywanie
      nas wszystkich lumpami i niechlujami, przez reprezentującego prawdopodobnie
      inwestora agenta o pseudonimie bsoo1 to zwykłe buractwo.Widać że Bronowice zna
      tylko z opowieści sfrustrowanej babci.Bronowice Małe powoli stają się wielkim
      placem budowy, gdzie inwestorzy budują nowe osiedla mieszkaniowe bez większych
      przeszkód.I właśnie dlatego, dla zdrowia mieszkańców, ale także dla ochrony
      unikalnej atmosfery, oraz krajobrazu objętego szczególną ochroną konserwatorską
      ,dumni ze swej "małej ojczyzny" mieszkańcy nazywani przez bs001 "lumpami" nie
      zgadzają się na dewastację otoczenia ich miejsca zamieszkania.Wielkie pieniądze,
      których miłośnikiem jest "burak" bs001 nie zawsze wygrywają,i nie zawsze mają
      rację.Takich"lumpów" jak my, wielu Bronowicom zazdrości, czego wyrazy mieliśmy
      podczas tegorocznego "Święta ulicy Tetmajera"
    • Gość: Grześ Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:26
      To ci własciciele tego budynku sami chcą aby im postawić antene BTS-u na dachu?

Jeśli tak to trzeba być chyba bardzo chory, aby dać sobie postawić BTS-a nad
      głową.Hahahaha może myśla,że to doda im dodatkowej energii:-))). hahahaha
      ludzie wszędzie walczą jak im się chce postawić coś takiego na dachu a ci sami
      chcą. Uffff świat ma naprawde róznych lokatorów.
      W sumie to takie stacje to albo są na budynkach biurowych, firmach lub w polach
      - nie widziałem nigdy aby były na jednorodzinnych budynkach mieszkalnych.
      • Gość: medyk Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:37
        Jedna taka antena jest w bronowicach na dachu budynku mieszkalnego tylko
        właściciel wyprowadził się z niego po kilku miesiącach zamieszkiwania z takim
        ustrojstwem na dachu ,teraz się leczy i brak mu kasy z tej inwestycji na
        lekarstwa
    • Gość: jersta Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.06, 19:44
      Urodziłem sie w Bronowicach Wielkich i każdy zakamarek Bronowic Małych i
      Wiekich nie jest mi obcy. Znam bardzo dobrze zasady nadawania i odbioru fal
      radiowych, dlatego proponuje operatorowi lepsze miejsce ulokowania anteny. Jest
      oddalone o około 200m przy ul.mjr.Łupaszki. Gwarantuje lepszy i większy zasieg
      a to wiąże sie z mniejszymi kosztami inwestycji. Dajmy Bronowicom to co
      przedstawił Wyspianski w III czesci Wesela spokój, spokój i jeszcze raz spokój.
      • Gość: filo Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.fdk.airbites.pl 14.12.06, 13:06
        W ogóle całe Bronowice trzeba by zaorać, zostawić tylko te chaty co pamietają
        Wyspiańskiego... niech se dobrzy ludzie żyją zgodnie z naturą, łażą na bosaka w
        krakowskich kubrakach, ziemniaków se nasadzą... po cholerę telefony komórkowe...
        • Gość: meg Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:00
          to co? wyburzyć wszystko i zbudować 2 mln mieszkań?
          ze skrajności w skrajność..
    • Gość: filo phi, też mi coś, na blokach stawiają i jest dobrze IP: *.fdk.airbites.pl 14.12.06, 13:01
      Nadajniki stawiają na blokach i nikt mieszkańców o zdanie nie pyta. A w takim
      mrówkowcu mieszka znacznie więcej osób niż w dwóch pobocznych domkach... I
      jakoś wszyscy żyją...
      Dzwonić to by się chciało, jak gdzieś jest słabszy zasięg to skrzeczą, a
      nadajników to nigdzie nie chcą...
      • Gość: M Re: phi, też mi coś, na blokach stawiają i jest d IP: *.chello.pl 14.12.06, 15:16
        Chyba na twoim bloku postawili, bo widać już efekty promieniowania na mózg.
      • Gość: meg Re: phi, też mi coś, na blokach stawiają i jest d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 22:25
        po pierwsze zasięg jest dobry i bez anteny więc nie widzę powodu dla jej
        stawiania. Po drugie jak ktos chce moze się promieniować, to proszę bardzo. Ale
        nie koło mojego domu. to tak jak z paleniem - chce ktoś się truć, to może, ale
        tak nie żebym ja była przy tym biernym palaczem.
    • Gość: xxx Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.autocom.pl 14.12.06, 19:01
      Ojej. Ale to okropne. Wstrzasajace!
      • grimpeur Tym, którzy nie chcą stacji 14.12.06, 19:10
        sieci komórkowe powinny zablokować ich karty SIM. Jeśli przez parę dni nie
        mogliby się nigdzie dodzwonić, to szybko zmądrzeliby. Na razie widzą tylko
        czubek swego nosa. Typowe warcholstwo.
        • n0ras Re: Tym, którzy nie chcą stacji 15.12.06, 08:21
          Czy Ty czytać nie umiesz ??
          Tam jest DOSKONAŁY zasięg wszystkich sieci i nie ma żadnych problemów z telefonami.
          Więc wyłącznie kasa jest powodem próby niszczenia zdrowia mieszkańców.
          • Gość: grimpeur Re: Tym, którzy nie chcą stacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:33
            Czytać umiem doskonale, natomiast ty masz jak widzę z tym spore problemy.
            Nigdzie nie pisałem o braku zasięgu - sprawdź. Pisałem tylko o utarciu nosa tym
            wszystkim protestującym.
            • n0ras Re: Tym, którzy nie chcą stacji 15.12.06, 12:38
              To powiedz mi czemu miałoby służyć to blokowanie kart ?
              Zasięg jest, kolejna antena JEST ZBĘDNA.
              A widzę, żeś w gębie mocny, ciekawe czy byłbyś zachwycony jakby ktoś Ci nad głową BTS-a stawiał.
              Jak to takie fajne, to czemu się jeszcze nie zgłosiłeś do operatorów telefonicznych, może któryś Ci BTS-a postawi w domu.
              • Gość: grimpeur Re: Tym, którzy nie chcą stacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 14:37
                Jest już od 4 lat na sąsiednim domu i nikomu to nie przeszkadza. Nikt też w
                okolicy nie protestował. A karty zablokować właśnie po to,żeby nabrali moresu i
                przestali protestować "dla zasady". 10 km dalej pewnie by im nie przeszkadzało
                i zajadle krytykowaliby tych, którzy tam z kolei protestują.
              • Gość: pidżi Re: Tym, którzy nie chcą stacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:56
                Skoro zasięg jest, i kolejna antena jest zbędna to może jakaś sieć chce tam
                postawić choinkę świątecznąz własnym logo (albo chochoła żeby było w większej
                zgodzie z miejscem i tradycją).
    • Gość: kata Re: Bronowice Małe nie chcą stacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:52
      wszystkim, którzy nie znają problematyki elektroskażeń polecam przeglądnięcie
      stron stowarzyszenia przeciwko elektroskażeniom wystarczy wpisać słowo gelzok i
      zobaczycie że w całej Polsce ludzie walczą z tą plagą/stacji bazowych/.To są
      bandyckie działania operatorów tel. kom.Nie interesuje ich nic poza własnym
      biznesem i traktują ludzi jak ciemnych dzikusów, którym można wcisnąć każdy
      "kit".Przecież istnieją satelity, ale to jest droższe rozwiązanie,więc po co
      przepłacać- kosztem zdrowia i życia okolicznych mieszkańców. Najlepiej dać w
      łapę i postawić maszt na szkole, szpitalu, bloku,kościele it.d.Myślę, że temat
      jest zbyt skomplikowany dla ćwierćinteligentów, ale niech piszą, czegoś się może
      nauczą i dowiedzą nowego.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka