asese 09.01.07, 13:18 witam czy ktos z was budował dom z bloczkow steropianowych. prosze o wasze opinie na ten temat . tylko powaznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Re: budowa 09.01.07, 13:22 sporo Niemców na południu Bawarii badenii Wirtembergii, ale to już kilka lat temu i nie wiem czy metoda do konca sie spradzala, bo wymaga niby nic ( jak lego ) a jednak dyscypliny i precyzji. Tu nie spotkalem ekipy tak budujacej... ale fakt dawnom sie nie ruszal... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: budowa 09.01.07, 13:27 Rozumiem, że chodzi ci o puste bloczki styropianowe, które zalewa się betonem. Podobno oszczędne, szybkie i ciepłe, ale kiedy spytałem o opinię kuzyna - doświadczonego inżyniera projektanta to się skrzywił jak po occie siedmiu złodzieji i powiedział, że on w czymś takim nie chciałby mieszkać. Konserwatysta jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: budowa 09.01.07, 14:33 Jeden mój znajomy co z zachwytem się wyrażał o tejżesz technologii lat temu 10 właśnie zburzył swój dom, co jako niedowiarek musiałem zobaczyć. Teraz kończy przebudowę. Na pytanie jak ocenia tamto rozwiązanie rzekł krótko: - ciepłe, tylko myszy wpiedzielają! Odpowiedz Link Zgłoś