Dodaj do ulubionych

BUD-MAR Stelmachow/piaskowa

17.01.07, 04:58
Co sadzicie o inwestycji na stelmachow. Zarezerwowalem mieszkanie kilka
miesiecy temu, teraz dostaje list oswiadczajacy ze rozpoczecie budowy
rozpocznie sie w kwietniu. Czy to jest jakis trik? Prosze o informacje. Czy
ktos zna firme BUD-MAR INVESTMENT SP.ZOO.
Rafal
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 217.149.249.* 07.02.07, 10:58
      cześć,
      ja tez zarezerwowałem mieskznaie na Stelmachów, ale nie dostalem żadnego
      pisemka ze realizacja sie przedłuża...napisaem tam e-meilika-czekam na odp.
      • Gość: tom Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 62.148.79.* 07.02.07, 11:14
        a jaki był początkowy termin budowy? Też założyłem wątek na ten temat
        (poniżej), ale nikt nie odpisał.
        Również zarezerwowałem mieszkanie w tej inwestycji. Cóz z tego skoro jako
        kupujacy nie mamy pewności, że nie rozwiąża z nami umowy przed podisaniem umów
        przedwstępnych i ustalą nowe wyżswze ceny, a ty człowieku rób co chcesz.
        Podpisując umowę rezerwacyjną wpłacamy 15tys, z możliwością rezygnacji w każdej
        chwili i zwrotem pieniędzy, cóż świetna sprawa, ale dla inwestora, bo gdzie
        można zaciągnąć nieoprocentowany kredyt na kilka m-cy jak nie u przyszłych
        mieszkańców?
        Zdecydowanie bardziej wolałbym podisać umowę przedwstępną popartą aktem
        notarialnym, co dałoby pewność, że się nie wycofają...
        Bud-mar tłumaczy się, że umowa jest wciąż na etapie przygotowania. Moje pytanie
        brzmi: jak długo można przygottowywać umowę przedwstępną?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji wszystkich, którzy kiedykolwiek mieli do
        czynienia z tą firmą, niech opiszą swoje doświadczenia...
        • Gość: markiner Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.canpack.com.pl 15.02.07, 12:44
          czy jest moze wiadomo cokolwiek o tym, na jakim etapie jest decyzja WZ? Biorąc
          pod uwagę krakowskie realia, od decyzji WZ do pozwolenia na budowę może upłynąć
          dużo czasu. Martwi mnie to, ze inwestycja posiada o jedno piętro więcej niż
          wszystkie budowane w tamtej okolicy - być może to stoi na przeszkodzie uzyskania
          WZ? W takim wypadku nalezy czekac na zbudowanie wiezy koscielnej której wysokość
          powinna usprawiedliwiac budowe takiej wysokosci budynków.
          Nawiązując do sprawy rozwiązania rezerwacji i podniesienia cen - nie ma pewnosci
          że tego nie zrobią. Są zapewnienia ustne, że nie, ale to niczego nie gwarantuje
          oczywiście zgadzam się pod tym wzgledem z innymi.
          Mnie nikt ze strony dewelopera nie informował że umowa przedwstepna w ogóle jest
          w przygotowaniu. Na wszystkie pytania uzsykuję odpowiedź , że wszystko jest pod
          kontrolą, i lada dzien nalezy się spodziewać decyzji WZ. Czy ktoś może wie kiedy
          deweloper złozył wniosek o wydanie decyzji WZ?
          Też mnie interesuje początkowy termin budowy, poniewą słyszałem, ze mieszkania
          były początkowo oferowane w innych cenach i innym terminie wykonania.

pzdr
          • morfinka_12 Zobacz ile zyskałeś - mnie te ceny szokują 15.02.07, 12:51
            www.gratka.pl/dom/developerzy.phtml?a=oferta&id_rodzaj=1&id_region=7&miejscowosc=Kraków&dzielnica=Krowodrza&liczba_p
            okoi=2&cena_od=&cena_do=&cena_za_m2_od=&cena_za_m2_do=&metraz_od=&metraz_do=&z_d
            nia=&waluta=EURO&waluta1=&jednostka_pow=m2&id=23358

Typ: Mieszkanie
            Ilość pokoi: 2
            Powierzchnia: 43.00 m2
            Piętro: 1
            Ilość pięter: 4
            Sprawdź najszybszy kredytCena całości: 263000 EURO
            Cena metra: 6000 EURO
            Numer oferty: 2-pok Stelmachów 43m

Wszystkie oferty w tej inwestycji:

Piętro: 1/4 Metraż: 43.00 m2 Liczba pokoi: 2 Cena: 263000 EURO Cena
            m2: 6000 EURO Zobacz

Piętro: 1/4 Metraż: 40.00 m2 Liczba pokoi: 2 Cena: 263000 EURO Cena
            m2: 6000 EURO Zobacz

• Gość: markiner Re: Zobacz ile zyskałeś - mnie te ceny szokują IP: 194.204.148.* 15.02.07, 14:53
              Wiesz być moze zyskałem, to będzie zależało od dewelopera - myślę że czas pokaże.
              Widziałem już te ceny. Kilkanaście dni temu były w złotówkach, ten który
              sprzedaje walną sie w walucie albo.... robi sobie żarty. Wiem skądinąd, ze ci
              którzy rezerwowali, teraz sprzedają zarabiając na tym 15 tys - za cesję prawa do
              umowy rezerwacyjnej + opłaty dla agencji (3%)- dla kupującego bez ostatecznej
              pewnosci. To jest to samo. Przez to mieszkania w Krakowie kosztują tyle ile
              kosztują.
              Wiem również, że są tacy którzy kupili mieszkania na rynku pierwotnym po ponad
              dwóch latach, w cenie z umowy rezerwacyjnej - to jest gra fair.

• Gość: bronek Re: Zobacz ile zyskałeś - mnie te ceny szokują IP: *.chello.pl 16.02.07, 21:36
                Mam nadzieję, że deweloper jest profesjonalistą i nie leci w kulki z klientami.
                Ludzie z którymi rozmawiałem są sensowni i niech tacy zostaną. Nie chciałbym
                żeby także moim kosztem ta inwestycja stała się przyczyną porównywania ich do
                Salwatora.
        • Gość: andrzej Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 80.53.178.* 26.03.07, 20:45
          czy wiecie coś na temat tej firmy i tej inwestycji? rezerwowałem mieszkanie w
          tej firmie ale odstąpiłem od umowy.I jak sie okazało na cale szczęście ponieważ
          mój znajomy nie zrezygnował razem ze mną i ostatnio sie dowiedział ze inwestycja
          ta nie ma szans rozpocząć sie tak jak podawano w firmie w wakacje tego roku.A
          wiec i termin oddania oddala się.
          • Gość: x Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 217.149.249.* 17.04.07, 15:41
            no to chyba jedbnka firma Budmar nalezy do tych którzy raczej nie przejmuja się
            klientami, ciagle zwabiaja, ze jeszcze miesiac , jeszxcze dwa miesiące, a tutaj
            sie dowiaduje ze termin podpisania umowy sie pzredłuza o koljene dwa
            miesiące...na koniec czerwca - takze trzeba sie chyba grubo zastanowic co dalej-
            naiwnie czekac... ???
            • mrafalek protest 03.07.07, 03:08
              Dolacz do protestu na Stelmachow/Piaskowa.
              budmarprotest@hotmail.com
          • mrafalek bud-mar zrobmy protest_rotest_protest_protest. 03.07.07, 03:06
            Zarezerwowalem mieszkanie na Stelmachow/Piaskowa. Poszukuje osoby ktore
            wplacily juz pierwsza kwote i zawarli umowe przedwstepna. Chce zrobic protest.
            Do tego potrzebuje ludzi. Musimy sie za to wziac. To tak nie moze byc. Jedynym
            sposobem jest zebrac podpisy i przedstawic wszystko prezesowi, zadzwonic do
            kilku gazet, telewizji zeby to naglosnic i BUD-MAR zacznie nas normalnie
            traktowac.
            Wyslij mi e maila na bodmarprotest@hotmail.com
            Jesli bedziemy tak czekac to za rok dwa zaczna budowac, za dwa lata mieszkanie
            bedzie skonczone a koszt oczywiscie wyzszy przez materialy.
            Dlaczego dalej sie na to zgadzac?
            Moze Bud Mar nie ma pozwolenia a moze porostu nie zalezy im na szybkim starcie
            bo maja juz klientow w rece. Kupuje podobne mieszkanie od innego developera w
            Krakowie ktory przysyla mi co miesieczna zmane cen materialow wiec nie oczekuj
            ze Bud Mar dotrzyma ceny.
            Pytanie jest czy chcesz tak czekac i czekac?
            Wyslij mi e maila dzisiaj:
            budmarprotest@hotmail.com jesli masz kontakt do kogokolwiek kto zarezerwowal
            mieszkanie rzekonaj go zeby nie siedzial i czekal podczas gdy czas leci,
            pieniadze sa tracone. Przy dzisiejszym rynku nieruchomosci w Krakowie firmy
            developerskie sa w komfortowej sytuacji ale to nie oznacza ze moga czuc sie
            bezkarni.
            Jedynym sposobem by nie stracic na tej inwestycji to odwolanie sie do prezesa,
            praca,podpisy.
            Czekam. Prosze bo sam nie chce stracic czasu ani pieniedzy.
            • Gość: krzysztof Re: bud-mar zrobmy protest_rotest_protest_protest IP: 80.53.178.* 22.08.07, 22:30
              witam.Ale na stelmachow nie bylo podpisywanych zadnych umow przedwstepnych
              jedynie umowy rezerwacyjne. Mnie uprzedzili jak podpisywalem rezerwacje ze nie
              maja pozwolenia jeszcze. A skoro to umowy rezerwacyjne i zawsze mozna sie z nich
              wycofac to jesli ktos uwaza ze nie moze czekac to trzeba zrezygnowac i po klopocie.
              • Gość: tom Re: bud-mar zrobmy protest_rotest_protest_protest IP: 62.148.79.* 23.08.07, 12:28
                niby tak, ale dlaczego biorą aż 15tys. za rezerwację?
                Dalczego raptem proponują mieszkanie w innej inwestycji droższe o
                ponad 100tys. zł? czyżby coś kombinowali?
                • Gość: tom Re: bud-mar zrobmy protest_rotest_protest_protest IP: 62.148.79.* 17.09.07, 13:12
                  podnoszę wątek. Czy ktoś coś wie na temat postępów z otrzymaniem
                  pozwolenia?
          • mrafalek Protest 03.07.07, 03:09
            Jedynym sposobem zebys zamieszkal na Stelmacho dolacz do listy protestu.
            budmarprotest@hotmail.com
        • Gość: oszukana Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 195.136.36.* 13.06.07, 12:12
          Bud-Mar wszystko przeciąga by podwyższyć cenę. Poprzednią inwestycję opóźnił o
          ok 2 lat. Na klientach wymusza podpisanie niekorzytnych aneksów w których
          zgadzają się, ze termin jest przesunięty na przyszłość - nie wiadomo kiedy.
          Bud-Mar grozi, że wypowie umowę i sprzeda komuś innemu po wyższej cenie.
          Działają nieetycznie.

Uważajcie na Bud-Mar - nie szanuje klientów i własnych obietnic !!!!!!!!!!
          • Gość: tom Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 62.148.79.* 13.06.07, 16:42
            własnie dzwoniłem do BUD-MAR'u, przedłużają rezerwację do grudnia...
            szkoda słów :(
            • Gość: Sylwia Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 09:08
              czy ktos może mi udzielić informacji na temat kiedy zacznie powstawać ta
              inwestycja przy ul Stelmachów która miał budować Bud-Mar bo dzwoniłam do firmy w
              grudniu i znowu usłyszałam że nie wiedzą dokładnie kiedy to zaczną? trwa to już
              dwa lata prawie. jeśli ktoś tez zarezerwował tam mieszkanie proszę o kontakt.
        • Gość: Jacek. Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.chello.pl 18.11.08, 20:45
          Mozliwe jest że skończy się na zwrocie zaliczki.Chyba że ktoś chce
          poczekać aż skończy się kryzys i ruszą z budową. Lepiej zabrać kase
          i wsadzić w coś co już jest w trakcie budowy. Osobiście jestem na
          etapie kupna mieszkania od dewelopera bal-bud w nowej hucie.Oni
          przynajmniej wyszli z ziemi i ukończyli 30% inwestycji. Cena też
          ciekawa bo niecałe 5000. Termin oddania mieszkań na sierpień
          2009.Mam tylko nadzieje że nie nawalą.
    • Gość: krystian Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:39
      nie dostałem żadnego listu a tez mam tam rezerwacje zrobiona. Mam nadzieje że
      dostana warunki zabudowy i rusza w wakacje z inwestycja bo fajnie to sie
      prezentuje.
    • Gość: zzz Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:21
      Gdyby ktoś miał chwilkę wolnego czasu...Będę ogromnie wdzięczna:-)

www.ankiety-online.pl/survey.php?id=SurveyPage&survey=e09816f0370ddc&page=0
      • Gość: tom Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 62.148.79.* 27.03.07, 13:15
        wypełniłem ankietę. Mam naddzieję, że będzie można mieć wgląd do wyników:)
        • Gość: zzz Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 17:48
          Ślicznie dziękuję :-)Wyniki będą przedstawione w sposób procentowy,nie
          indywidualny,ale jeżeli tylko jest Pan zainteresowany,to z przyjemnością je
          udostępnię :-)Pozdrawiam i dziękuje jeszcze raz!
      • Gość: zzz Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 19:29
        Przepraszam najmocniej,na skutek problemów technicznych zmianie uległ link do
        ankiety.Podaje jeszcze raz i serdecznie zapraszam do wejścia na stronkę :-)

www.ankiety-online.pl/survey.php?id=SurveyPage&survey=13604994d491d6&page=0

• Gość: tom Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 62.148.79.* 23.04.07, 15:29
      Taką oto odpowiedź dostałem dziś od BUd-Maru, na pytanie o status inwestycji i
      cenę:

"Informacje, które otrzymujemy z wydziału architektury są takie że obecnie
      został wznowiony proces planu zagospodarowania tego terenu w Krakowie, niestety
      jest taka możliwość ze w czerwcu powiedzą nam ze znowu przesunie się termin
      wydania WZiT , dla naszej firmy również jest to niekomfortowa sytuacja, co do
      umowy przedwstępnej nie można podpisywać jej jeśli nie ma się pełnej
      dokumentacji,

Co do ceny z tych informacji co ja posiadam cena ma być zachowana, ale jeśli
      materiały budowlane przekroczą koszt ceny za metr to może być taka sytuacja ze
      cena zostanie jakoś podwyższona, dlatego też umowa rezerwacyjna jest tak
      skonstruowana ze Państwo nie tracicie żadnej kwoty wpłaconej do BUD- Mar
      Investment"

• Gość: mar Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.chello.pl 06.05.07, 01:14
        czekaj tatka latka...
    • Gość: tom Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 62.148.79.* 31.05.07, 10:29
      Czy ktoś ma zarezerwowane mieszkanie w tej inwestycji? Jakieś nowe info?
    • Gość: Sylwia Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 09:12
      a to ciekawe bo dzwoniłam do firmy przed świętami i powiedziano mi że nie wiedzą
      kiedy. Ja już im nie wierze.Rezygnuję z tego "czekania na niewiadomo
      co".Czytałam tez że z innymi inwestycjami tez nie najlepiej im wyszło.
      • Gość: Jan Bud-Mar Lwowska 2 problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 14:40
        Witamy
        Jesteśmy osobami, które podpisały umowę przedwstępną z firmą Bud-Mar odnośnie
        sprzedaży mieszkania przy ulicy Lwowskiej 2. W związku z kolejnymi
        przesunięciami terminu oddania mieszkań (kilka dni temu poinformowano nas, iż
        oddanie nastąpi nie wcześniej niż pod koniec I kwartału 2008..) szukamy osób,
        które znajdują się w podobnej sytuacji. Chcielibyśmy skonsultować się z Państwem
        i ewentualnie podjąć wspólne działania w celu rozwiązania tego problemu.

We've signed a deal with Bud-Mar concerning an apartment on 2 Lwowska street.
        Because of the repeating delays of finishing renovation (we were told lately
        that the nearest possible term of finishing renovation is the end of March 2008)
        we’re looking for people with the same problem. We’ll be grateful for any
        advices or cooperation in solving this problem.

jokgl@wp.pl
        • Gość: kruk Re: Bud-Mar Lwowska 2 problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 11:37
          Róbcie coś bo:
          dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,4815200.html
      • mrafalek Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa 21.03.08, 19:22
        Witam.
        Ciagle czekamy na rozpoczecie budowy na Stelmachow. NIestety okropnie sie to
        przeciaga wiec zaczynam sie denerwowac. Ciagle zbieram liste ludzi ktorzy
        podpisali umowy, musimy cos z tym zrobic.
        Dziekuje.Rafal
        e mail budmarprotest@hotmail.com
        • Gość: sylwia Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: 80.53.178.* 24.03.08, 00:30
          to zbyt długo trwa ale przynajmniej oddaja pieniądze.My z mężem juz dłużej nie
          czekaliśmy i zrezygnowaliśmy czas leci a ta sie nic nie dzieje od ponad 2 lat
          • Gość: wyczesany BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 16:30
            Oni mają problem z prawie każdą inwestycją. W Ochojnie też nie
            zaczęli jeszcze tych willi budować.
            • Gość: Były klient Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 09:54
              Czytam od jakiegoś czasu informacje jakie wypisują tu osoby które
              zakupiły (lub też znie zakupiły) mieszkania w tej firmie przy ul.
              Stelmachów a się za takich podają... I się poważanie zastanawiam czy
              większość z was tu wszystkich wie co wypisuje???? Proponuję sobie
              podejść do odpowiedniego urzędu i dokładnie sprawdzić co się dzieje.
              ja byłem i sprawdziłem i nijak się mają te bzdury jakie tu piszecie
              (a przynajmniej nie wszystkie). Firma czeka na decyzję już od ponad
              półtora roku i nie ma żadnego znaczenia czy sie zbierzecie wszyscy i
              będziecie wypisywać różne rzeczy czy też nie - to w żaden sposób nie
              przyśpieszy ropoczęcia prac!!!!!! Nie wiem dlaczego niektóre osoby
              które się tu wpisują tak myślą????? Im w żaden sposób nie zależy na
              przeciąganiu całej inwestycji bo to by było bez sensu - ceny
              przestały galopować, nie ma wzrostów cen, z tego co wiem ceny jakie
              były na stelmachów to 6000 zł/m2 i taka cena jest dzisiaj ceną
              rozsądną a firma której się przeciąga inwestycja ponosi koszty - nie
              znam firm które by na takiej sytuacji zyskiwały więc zakłądam że w
              budmarze myślą podobnie. Dziwią mnie wasze posty, mam prośbę ja
              zrezygnowałem z rezerwacji na stelmachów w zeszłym roku ale
              dokładnie monitotrowałem co się dzieje w urzędzie - dla chcącego nic
              trudnego. Nie twierdzę że firma jest cudowna bo nie miąłem z nią
              wiele wspólnego i nic nie wyszło z mieszkania przy stelmachó ale
              jestem pełen obaw bo kiedyś przy wyborze mieszkania sugerowałem sie
              tym forum a widzę że większość osób które tu się wpisują nie za
              bardzo ma pojęcie co pisze.....
              • Gość: Sylwia Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.intra.koncept.pl 09.05.08, 13:28
                W jaki sposób oddali Panu i kiedy zaliczkę skoro Pan zrezygnował?
                Ja od marca nie jestem w stanie wyegzekfować od Bud-Maru zaliczki 15
                tys złotych. Zgody na budowę nadal nie mają i sa marne szanse żeby
                ją uzyskali. Ja oczywiście korektę faktury dostałam od Bud-Maru
                Investment w Krakowie ale kasy na konto do dnia dzisiejszego nie
                przelali !!!!
                • Gość: Ro Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:29
                  Witam,

Zapraszam na forum dyskusyjne dotyczące inwestycji "Rodzinne Wzgórze" w Lusinie
                  oraz firmy Bud-mar Investment
                  www.lusina.fora.pl

• Gość: Floren Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 14:48
                    A ja zapraszam wszystkich na forum www.lusina.yoyo.pl
                • Gość: Jerzy Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.bsb.vectranet.pl 08.07.08, 17:45
                  Witam!

Czy udało się Pani odzyskać pieniądze? Jestem w podobnej sytuacji i zastanawiam
                  się nad oddaniem sprawy do firmy windykacyjnej lub do sądu. Proszę o odpowiedź.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Ola Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.telnet.krakow.pl 14.07.08, 21:53
                    Witam! Dzwonilam dzis do Budmaru i powiedzieli mi,ze nadal nie ma
                    zadnego postepu jesli chodzi o pozwolenie na budowe (tzn.wlasciwie
                    nawet WZ) a wczesniej zapewniali, ze do konca lipca wszystko powinno
                    sie wyjasnic i ze we wrzesniu najpozniej w pazdzierniku chca ruszyc
                    z budowa. Zamierzam zrezygnowac z umowy rezerwacyjnej ale po
                    przeczytaniu Panstwa wypowiedzi boje sie,ze Budmar nie odda mi
                    wlaconych 15 tys. Powiedzieli ze musze napisac podanie o rozwiazanie
                    mojej umowy,na podstawie tego w ksiegowosci wystawia korekte,ktora
                    nastepnie musze podpisac i dopiero od tego momentu maja 2 tygodnie
                    na oddanie mi pieniedzy. Ja bede zadac wyplaty gotowki w momencie
                    kiedy bede miala podpisac sie na korekcie. A czy Panstwu (pani
                    Sylwio i panie Jerzy)udalo sie odzyskac pieniedze? Czy kontaktowali
                    sie Panstwo w tej sprawie z rzecznikiem praw kosumenta?
                    www.bip.krakow.pl/?mmi=400
                    www.uppuj.org/
                    Jesli nadal maja Panstwo problemy prosze o kontakt: olenka330@op.pl
                    moze razem sprobujemy walczyc z nieuczciwym deweloperem

Pozdrawiam
                    • Gość: Jurex Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:05
                      Byłem ich klientem bo zarezerwowałem mieszkanie przy ul. Stelmachów
                      ale nie miałem już cierpliwości czekać więc zrezygnowałem. Nie ma
                      takiej możliwoście żeby Bud-Mar nie oddał kasy za rezerwacje. U mnie
                      był to okres 2,5 miesiąca do oddania środków + odsetki ustawowe
                      które mi przelali - okres czekania nie był krótki ale oddali.
                    • Gość: Jerzy Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. IP: *.bsb.vectranet.pl 31.07.08, 19:20
                      Poraz kolejny zostałem odesłany z kwitkiem. To już 2,5 m-ca od wypowiedzenia
                      umowy, a pieniędzy nie ma. CZy Pani rozwiązała umowę z tą firmą?
                      • lkkl Re: BUD MAR- to słabiutka firemka. 12.08.08, 21:12
                        U mnie ten sam problem. Trzy miesiące po wypowiedzeniu, deklaracja trzech terminów spłaty i zawsze niedotrzymana. Jaka jest podstawa by wierzyć iż kolejny będzie dotrzymany? Firma ewidentnie traci płynność finansową skoro już nawet nie dba o wizerunek wśród potencjalnych klientów. Macie jakiś pomysł inny niż rozpoczęcie procesu windykacji?
    • Gość: jerzy Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.bsb.vectranet.pl 18.11.08, 19:47
      krótki update sprawy odzyskania wpłaconej zaliczki: 5-ty m-c i pieniędzy NIE MA.
      LUDZIe uważajcie na tę firmę, ja kieruję sprawę do sądu, a zgłosiłem już do
      Rzecznika PRAW KONSUmentów
      • Gość: Michał Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.chello.pl 18.11.08, 22:51
        Akurat dzisiaj jest o nich artykuł. Sprawa analogiczna do Leoparda.

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,5963077,Beda_mieszkania__jak_splacicie_nasze_dlugi.html

Organy ścigania powinny zając się zarządami takich firm. Jak inni
        zobaczą, że uchodzi im to na sucho to sytuacja będzie bardzo
        nieciekawa.
        • Gość: borsya Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.bmly.cable.ntl.com 19.09.09, 23:41
          Strasznie cicho na forum. Czy juz wszyscy odzyskali pieniadze za ten
          niewypal ? Ja niestety nie , czekam prawie rok
          • Gość: a Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.anonymouse.org 20.09.09, 12:03
            ...
          • Gość: mnie oddala szybko Re: BUD-MAR Stelmachow/piaskowa IP: *.anonymouse.org 20.09.09, 12:12
            Bardzo się Wam dziwię, że nie potraficie/nie chcecie odebrać własnych ciężko
            zarobionych pieniędzy i pozwalacie komuś się bezkarnie za nie bawić (a bawi się
            wybornie...). Co za problem podjechać do domu "pani prezes" i "porozmawiać" o
            przyspieszonym zwrocie ukradzionych (nazwijmy rzecz po imieniu) pieniędzy?.
            Nie musicie tego robić nawet osobiście :). Zapewniam, że jeśli odpowiednio
            "porozmawiacie" kwoty typu 15k znajdą się od ręki.....
            Dziwię się bardzo, że nic nie robicie i czekacie na łaskę "pani prezes" - odda
            może kiedyś albo nie odda wcale.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka