Gość: gość Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.236.spine.pl 29.05.10, 19:45 Mam pytanie, nie wiem czy innych mieszkańców również to drażni, ale osobiście rozmawiałam z kilkoma sąsiadami, którzy nie mogą znieść tego, że jacyś ludzie z pierwszego piętra w 72A (pierwsza klatka) wywieszają pranie na tzw. stopce. Wiszą tam między innymi pościel, która zwisa sąsiadowi z parteru do połowy okna balkonowego, czasem wiszą majtki i inna niezbyt estetycznie wyglądająca bielizna (jak gdyby mieszkała tam 80letnia babcia). Mnie osobiście to strasznie irytuje. Ja też nie mam balkonu, a jakoś potrafię suszyć pranie na suszarce w mieszkaniu. Strasznie wieśniackie nawyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.home.aster.pl 29.05.10, 21:07 Masz człowieku problemy z dupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 15:42 a mnie drażnią śmieci wystawiane kilka dni pod drzwiami i śmierdzące buty na korytarzu...pokazujecie klasę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.centertel.pl 30.05.10, 17:50 Zebyscie na zebraniu byli tacy madrzy ja tu wypisujecie te bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.chello.pl 31.05.10, 08:56 Niestety trzeba się gnojem i śmieciarzem urodzić żeby przetrzymywać śmieci. Świadczy to tylko o ich kulturze osobistej. Pewnie cuchnie im już w mieszkaniu nieziemsko i dlatego część toksyn z mieszkania wystawiają innym na części wspólne. Pewnie myją się też raz na pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: średnio wrażliwy Re: Sąsiedzi z 72A z I klatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 15:53 Jaka kultura wypowiedzi, taka kultura zamieszkiwania. Patrząc po ilości burakerii na forum nie ma co sie dziwić, że z balkonów odchodzi trzepanie dywaników, wyrzucanie niedopałków, podsrywanie ogródków... Wrażliwcze - gdyby wisiały koronkowe stringi ślinił byś sie przez szybę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator A ja myślałem, że miałem kijowych sąsiadów. IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 18:06 Tymczasem jak czytam te posty to wychodzi, że mieszkałem wśród aniołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oky Re: A ja myślałem, że miałem kijowych sąsiadów. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.06.10, 21:16 a mi sie nie podoba ze nie strzyzecie trawnikow wy na dole ! ma byc ladny widok z gory !!!! kupcie se kosiarki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość. Re: A ja myślałem, że miałem kijowych sąsiadów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.10, 11:38 Po co mają strzyc traaniki jak koparki Murapolu nadal jeżdzą i rekultywują teren włascicielom ogródków zwłasza tym z pierwszego budynku podczas napraw kanalizacji czy też uszczelnień tu dzież odwodnień budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: A ja myślałem, że miałem kijowych sąsiadów. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.10, 18:50 łeee ja tam posiałem kukurydze w ogródku - a jak - bedzie jak na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: A ja myślałem, że miałem kijowych sąsiadów. IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.10, 11:07 www.youtube.com/watch#!v=Kq97f_67FlU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Program naprawczy ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 12:57 Zastanawiają mnie wpisy tutaj. Tak szczerze to na osiedlu jest miło i przyjemnie. Jakby grupa skrzywdzonych ludzi przez Murapol trzymała sztamę ze sobą. Sąsiedzi grzeczni i wogołe a tu taka zajadłość. O co chodzi bo nie rozumiem? Czy to wynika z zazdrości , zawiści czy po prostu z prostactwa co niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besucher aus DDR Re: Program naprawczy ;) IP: *.dip.t-dialin.net 05.06.10, 00:06 Gedenkt Ihr solche Kapelle? ist besser als WoW ;) www.youtube.com/watch#!v=mcOA213iIDs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Program naprawczy ;) IP: *.centertel.pl 05.06.10, 10:08 oooo w koncu koncert zyczen to ode mnie www.youtube.com/watch?v=u_R9fId_Rqo&feature=player_embedded#! Buziaczki dla wszystkich NICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia roleta na okno trapezowe na poddaszu IP: *.236.spine.pl 15.06.10, 09:14 Sprzedam zrobioną na zamówienie roletę pionową ( kolor biały ) na okno trapezowe, cena 50zł 0606710982 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: roleta na okno trapezowe na poddaszu IP: 194.204.154.* 15.06.10, 10:17 napisz jakie wymiary ma ta roleta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: roleta na okno trapezowe na poddaszu IP: *.236.spine.pl 15.06.10, 11:46 Jest zrobiona dokładnie na okno trapezowe wstawione przez murapol, wisiała u nas parę miesięcy, dla zainteresowanych podaje maila Gocha10@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkkl Budowa koło salonu Skody IP: *.236.spine.pl 15.06.10, 22:44 Witam, Orientu się ktoś, co to za inwestycja jest realizowana koło salonu Skody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Budowa koło salonu Skody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:11 To specjalnie dla dresiarni z naszego osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa koło salonu Skody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 10:40 Nie przesadzaj. Dresów z naszego osiedla nie stać na imprezowanie na mieście a co dopiero salonowe BMW. Oni za jednego drinka mają litr samogonu po którym mają takie odpały a Ty mówisz o samochodach które zaczynają się od 80 tyś w przypadku najtańszego modelu. No chyba że masz na myśli te chodziki dla 2 latków za 1500 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Reklama przed osiedlem IP: *.236.spine.pl 16.06.10, 18:01 Wiecie co za reklama i czyj to pomysł przed ogrodzeniem osiedla? Czy to to z aktów notarialnych co sobie murapol zastrzegł? Jak tak To proponuje napis: "Murapol S.A. - Oto jak spieprzyć fajne osiedle!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reklama przed osiedlem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 18:28 Co sie dziwicie. Murapol szuka kasy przecież. Rozsprzedaje się na giełdzie żeby pozyskać jakiekolwiek środki to z reklamy ma nie czerpać zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Wybory - gdzie głosujemy? IP: *.236.spine.pl 18.06.10, 22:02 Nasza Obwodowa Komisja Wyborcza znajduje się w Szkole Podstawowej nr 51 przy ul. Stawowej 179. wybory.krakow.pl/portal/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Wybory - gdzie głosujemy? IP: *.236.spine.pl 18.06.10, 22:48 Mapa naszego lokalu wyborczego: www.fotoszok.pl/show.php/64253_mapa.jpg.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Szczyt chamstwa!!! IP: *.236.spine.pl 20.06.10, 00:13 Jak wielkim trzeba być burakiem, żeby wynieść sofę do śmietnika??? Czy ten burak jest tego świadomy??? Nie sądzę, ale takiego typa trzeba po prostu odnaleźć, może ktoś to zauważył. Jeżeli tak to proszę o info do Jamroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Szczyt chamstwa!!! IP: *.236.spine.pl 20.06.10, 12:21 Na moim osiedlu, pod moim blokiem tez kiedyś "pan mądraliński" wystawił PRZED śmietnik : starą lodówkę, jakieś szafki. Ale mam fajną sąsiadkę , która jest troszkę wścibska (co ma swoje zalety jak się okazuje). Zagadałam z nią o tych gratach i wskazała mi mieszkanie z naszego bloku , skąd te graty były wyniesione. Trochę się domyślałam skąd mogą pochodzić, ale nie byłam pewna do końca. No i napisałam karteczkę, którą wrzuciłam do skrzynki tego mieszkania, dając jegomościowi parę dni na usunięcie gratów, bo inaczej będzie to zgłoszone do odpowiednich służb (lodówek i tego typu sprzętu nie wolno wyrzucać gdzie się podoba - są na to przepisy i kary, dość spore). I.... za 2 dni po gratach ani śladu :) A mieszkanie właściciel wynajmuje, i albo sam chciał się pozbyć starych gratów, albo wynajmujący, którzy się wyprowadzali. Wynajmować i brać kasę za to , to fajnie, ale żeby zapłacić 100 zł raz na kilka lat za wywóz niepotrzebnych smieci z mieszkania, to już nie. Pazerność , skąpsto i chamstwo co niektórych poraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Szczyt chamstwa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 21:58 A moze ktos spyta jamroza, dlaczego zrobil taki smietnik na wjezdzie do osiedla - super wizytowka, nie ma kurka, co:)))))). Na osiedlu tylko brakuje szczurow - ciekawe, czy ktos w ogole mysli o deratyzacji. To chyba obowiazek zarzadcy. jeszcze troche a nakreca u nas slumdoga.bohaterow juz sa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szczyt chamstwa!!! IP: *.home.aster.pl 01.07.10, 12:13 sama zapytaj ofiaro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigga Re: Szczyt chamstwa!!! IP: 195.116.120.* 01.07.10, 13:38 Mieszkańcy tak chcieli - zrobił tak na ich prośbę. Komuś z parteru śmierdziało przy wjezdzie do garażu wiec przeniesli, teraz trzeba popie...ć pod sama bramę wjazdową... Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Szczyt chamstwa!!! 01.07.10, 14:12 Kolego jakbyś miał wąchać smrody całe dnie albo przejść się od czasu do czasu to co byś wybrał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc panowie z 72C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 15:26 pytanie mam. czy ktos jeszcze dzis w nocy slyszal wydzieranie sie lokatorow z 72c ? non stop tylko k...a, k...a, k...a! pol nocy nieprzespanej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: panowie z 72C IP: *.236.spine.pl 01.07.10, 16:52 Nie wiesz co się robi? 997 i po krzyku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: panowie z 72C IP: *.home.aster.pl 01.07.10, 17:26 Glosno było... strasznie sie darli... Mieszkanie na poddaszu od strony drogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: panowie z 72C IP: *.centertel.pl 02.07.10, 19:10 Darli sie i jakos zadne z Was nie zadzwonilo po policje Non stop jebac zydow i tym podobne Mieszkanko 72C/1 A wy siedzicie w dziuplch i tu wypisujecie bzdury bo sie boicie zwrocic uwage a on z tylkiem golym po ulicy lata i niszcza Wasza wlasnosc Goscie jegomoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: panowie z 72C IP: *.chello.pl 03.07.10, 08:44 Tez mam tego dość. Czas wprowadzić "panstwo policyjne" na naszym osiedlu. Dziwi mnie że osoby wyznaczone do reprezentowania współnoty a zwłaszcza te z problematycznego bloku nie robią nic żeby ich uciszyć. Może najbliżsi sąsiedzi zasypiają w stoperach w uszach ale ja przynajmniej nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: panowie z 72C IP: *.236.spine.pl 03.07.10, 12:07 Wiadomo jakie czsy dzisiaj. Prawie każdy boi się zareagować. Cholerka wie czy taki gościu "kosy" nie wyciągnie. Ale od czego jest policja. Dzwonić , nie "pieścić" się z chamstwem. P.S. Pardon , że się wcinam. Nie mieszkam na Waszym osiedlu, ale wszędzie są podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: panowie z 72C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 18:06 Ależ nik nie mówi tutaj żeby okładać się półmózgami. Bo oni mają zapewne mniej do stracenia niż my. Ich świat to flaszka i bezzębni koledzy spod monopolowego. Wystarczy zadzwonić na policję z informacją że grupka wyrostków ućpanych na maxa i agresywnych grozi sąsiadom pobiciem tudzież żydom jak ostatnio hałasując przy tym strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: panowie z 72C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 19:38 Tylko ciekawe jak sie panowie policjanci dostaną na nasze osiedle, skoro mamy zamkniętą bramę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: panowie z 72C IP: *.chello.pl 05.07.10, 08:36 Bramą lub przez płot. Czyżbyś nie wierzył w mozliwości wysportowanych policjantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: panowie z 72C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 11:41 A no to przepraszam, to chyba że tak :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: panowie z 72C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.10, 15:40 tak tak to byli panowie z 72C/1... w karty sobie grali. nastepnego dnia rozmawialem z policja i w podobnych przypadkach mamy dzwonic albbo na numer alarmowy albo na telefon do dyzurnego 12 61 52 912 - III komisariat policji. Podobno warto rowniez poinfformowac dzielnicowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 10.07.10, 19:23 kolejne problemy z DUPY!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 10.07.10, 19:56 Może to i nie problemy, ale estetyka naszego osiedla na tym cierpi- takie wywieszenie prania za okno, pełne wysypujące się te pierwsze kosze od ulicy, a te z tyłu puste, bo tak ciężko podejść 4 metry dalej, niektóre grile palące się tuż pod oknami, jakby problemem było przesunięcie ich pod ogrodzenie do ulicy Olszyny- Wilczyńskiego, sofa wystawiona pod śmietnik, bo może administrator ją usunie na koszt nas wszystkich, cisza nocna to pojęcie nieznane. Takie niby pierdoły, ale rzucające obraz na to osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 11.07.10, 12:05 ...zachwaszczone ogródki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.07.10, 13:30 to ruszcie dupy do swoich przedstawicieli na osiedlu. Oni tylko rozmawiaja z administracja i zachwalaja a problemy stoją.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.chello.pl 11.07.10, 15:43 Zdecydowanie wuzerunek osiedla tworzą wszyscy. Mnie też wkurza syf pod śmietnikiem, syf w ogródkach, syf na poręczach balkonowych , dymiące grille tuż pod oknem, pajace szpanujące głośnymi motorami za 5 tyś tuż pod oknami, pijane krzyczące buraki itp. Pytanie czy jesteśmy w stanie zmienić mętalność zacofanych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek renesansu Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 12.07.10, 22:09 Nie rozumiem o co Wam chodzi z tym praniem, przeciez wszyscy pierzemy, to jest normalne i ludzkie... jak mam male dziecko to piore spiochy jak jestem starym czlowiekiem to co innego, we wspanialej Wenecji jakos nikomu nie przeszkadza... i w setkach innych szczegolnie cieplych krajach... bo jak wiemy na słońcu schnie momentalnie. :) A ogródki powoli pieknieja, kazdy wygospodaruje czas i bedzie ok. odrobine empatii proponuje, a co do koszy to miejsce jest odpowiednie, jedynie altana za mała i za tandetna... mysle ze i tego z czasem sie dorobimy :) wakacyjnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.chello.pl 12.07.10, 22:37 Szkoda ze jako jedyny pod wiszącym praniem ogródek nie pięknieje. Może by w ramach rekompensaty za wiszące majtasy Pani by go wyplewiła? :) Zastanawia mnie po jakiej dzielnicy wenecji Pani pomykała spotykając wiszące majtory za oknem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 13.07.10, 09:51 No tak, innego komentarza nie mozna sie bylo spodziewac :) moj ogrodek akurat byl gotowy jako pierwszy :) poza tym jestem z murapolu... ad.2 po tych bez przewodnika, gdzie sie żyje, a nie pozuje do widokowki, a i tak pranie wisi i bedzie wisiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.10, 12:53 Ludzie prali, piorą i będą prać. Tak samo jak wieszają kwiaty balkonowe z których też kapie woda podczas podlewania. Ale taki urok osiedli i trzeba się z tym pogodzić. Niedługo usłyszymy, że nie odpowiednie jest stawiania kwiatów na parapecie, świecenia światła po godzinie 22giej i gotowania potraw zawierających w swym składzie kapustę. Bo komuś to przeszkadza i godzi w jego poczucie estetyki. Jeśli ktoś chce mieszkać tak, że mucha nie siada to musi niestety wybudować swoją wille, ogrodzić płotem 2 metrowym i wtedy może ustalić reguły swojego królestwa. Ale puki mieszkamy wspólnie starajmy się sobie nie przeszkadzać i żyć jak kulturalni ludzie. Stwarzanie sztucznych problemów pokazuje jacy jesteśmy śmieszni i małostkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 13:19 Aż taka bieda w Murapolu że wcisneli swojemu pracownikowi mieszkanie bez balkonu? Porażka. Murapol to nawet swoich pracowników nie szanuje jak widać ;) A osr...... majtki to możeby Pani powiesiła w łazience co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Patologia w dresach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 15:25 Ostatnio byłem świadkiem jak dwóch buraków w dresach napadło na młode małżeństwo w białej astrze. Prawie pobili faceta, za to że zwrócił im uwage, że parkują motocykl pod jego garażem (tak przynajmniej zrozumiałem). Tylu wulgaryzmów i więziennych obelg w życiu nie słyszałem. Aż niedobrze się robiło patrząc na te naćpane lub inaczej nawalone zwierzęta wyzywające odcw...i, frajerów, pedałów itp. i grożących pobiciem i "złamieniem samochodu:)" - to było akurat zabawne. Jak takim kryminalistom ktokolwiek za jakiekolwiek pieniądze mógł wynająć mieszkanie? (nie wierzę, że to ich własność, bo poza dresami, łańcuchami, czapkami z daszkiem i połowami mózgów na pewno nic nie mają). Trzeba przez zarządcę ustalić właściciela i zapytać czy wie kto u niego mieszka, a jezeli tak to krótko wyjaśnić możliwości prawne eksmisji tych buraczanych lokatorów, kórzy zagrażają mieszkańcom! Na koniec - takiego zażenowania, obrzydzenia i zniesmaczenia dawno nie przeżyłem, a wielu buraków w życiu widziałem, a chyba nie po to płaciliśmy niemałe pieniądze, żeby na osiedlu czuć się jak na spacerniaku w Ruszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Patologia w dresach IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 16.07.10, 16:33 i po cholera piszesz to na tym forum? Jak ci zle na osiedlu to spadaj! niestety nie było cie stac na dom z ogrodzeniem więc sie dostosuj buraku , bo to jest jest wlasnie osiedle i takie jego uroki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Patologia w dresach IP: *.236.spine.pl 16.07.10, 18:30 Reklamy osiedla ciąg dalszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Patologia w dresach IP: *.chello.pl 16.07.10, 22:33 Popieram , śmieci na barycz! Osiedle dla ludzi na poziomie . Sam odpalę pajaca jeśli mnie zjerzy przy pierwszej okazji. Nawet mu kur... łańcuszek na ciotowatym karku nie pomoże. A jak chcą mieć zabawę grupową to i Miecio z Wanią im kostki pogruchota za dwa tysiaki skutecznie i zakaz wstępu na osiedle bedzie nieodzowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Patologia w dresach IP: 77.236.0.* 16.07.10, 22:25 Słuchaj kolego "gosc"! Nie cwaniakuj tak, bo sam żeś jest burak. Wierz mi chłoptasiu ze to nie jest standard żadnego "osiedla" i takich "uroków" nie będziemy tolerować, cicho siedzieć i tyłka lizać ze strachu takim gnojkom jak tych paru łysych. Poznałem w życiu paru takich cwaniaczków jak te łysolki i wiem jakie są proste i skuteczne sposoby na takich pięknisiów. Pozdrówka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Patologia w dresach IP: *.236.spine.pl 19.07.10, 11:15 Popieram Michała, należy znaleźć kontakt z właścicielem mieszkania, które wynajmowane jest dresom z 72 c. Wydaje im się, że swoimi zwieśniaczonymi motorami i BMW opanowali całe osiedle, chamstwo, wieśniactwo i buractwo kipi im uszami, a my prawomocni właściciele mieszkań siedzimy cicho i to znosimy. Niech się właścicielowi nie wydaje, że nie ponosi odpowiedzialności za ludzi, którym wynajmuje mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Patologia w dresach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 12:01 Czy firma ochroniarska Juwentus nie powinna reagować jeśli już jest na osiedlu lub administrator osiedla? W sumie to do Jamroza należy utrzymanie porządku jak i spokuju na osiedlu. Może niech w koncu Jamroz zacznie do cholery coś robić niż tylko brać kasę. Sprzątanie mu nie wychodzi, utrzymanie zieleni też. To może swojego bodygarda postawi pod 72C. Parę ućpanych wyrostków a zamęczają swoim zachowaniem pozostałych mieszkańców. Sądzę aby dotrzeć do własciciela mieszkania to trzeba przez prokuraurę lub sąd który odtajni dane osobowe ale do tego jest potrzebne zgłoszenie, najlepiej zbiorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Patologia w dresach IP: *.236.spine.pl 19.07.10, 12:10 Przecież administracja ma (a przynajmniej powinna mieć) dane osobowe właściciela , łącznie z telefonami. Jeżeli ma , to oni (administracja) , na Wasz wniosek , powinni się skontaktować z właścicielem. Poza tym, jako czlonkowie wspólnoty macie prawo do wglądu do wszystkich danych współmieszkańców (właścicieli mieszkań). Do tego żadnego sądu nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Patologia w dresach IP: 93.159.18.* 19.07.10, 13:09 Teraz to jest wyjątkowo proste: wejdźcie na księge wieczystą nieruchomności - na której stoi budynek. W tej księdze są wymienione numery wszystkich ksiąg wieczystych nieruchomości lokalowych = mieszkań. Wystarczy dopasować księgę do konkretnego mieszkania, wejsc do danych i już wiadomo, kto jest właścicielem. Z n-rem PESEL. Potem trzeba zwrócić się do wspólnoty o kontakt z daną osobą. polecam serwis z księgami wieczystymi: ekw.ms.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manolo Re: Patologia w dresach IP: 195.116.120.* 19.07.10, 12:04 a ponosi odpowiedzialność za ludzi, którym wynajmuje? zastanów się.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Patologia w dresach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 13:55 Nie o to chodzi czy ponosi odpowiedzialność za ludzi którym się wynajmuje tylko o to że nie pilnuje spokoju na osiedlu i porządku. Na osiedlu z którego się własnie przeprowadzam jest sprawa prosta. Jeśli ktoś hałasuje lub dewastuje rzeczy to dzwoni się dyskretnie do administratora który natychmiast wysyła ludzi z ochrony. Jeśli ochrona nie moze nic wskurać to posiłkuje się policją. Czy to jest aż takie nierealne dla Jamroza aby stworzył osiedle ciche , przyjemne i zadbane dla mieszkańców? Przecież to są banały dla innych administratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Patologia w dresach IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 19.07.10, 14:24 Ale nie dla naszego. Nasz administrator woli - niedostrzegac wiekszych problemow na osiedlu. robi prace udajace postep, a to kwiatki posadzi, ale powaznych spraw nie ruszy. A zachowanie na osiedlu, to jedna z powazniejszych rzeczy. Wtrynil nam tego juwentusa, bo go wtrynia na wszystkie "swoje" osiedla. My za to placimy tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Patologia w dresach IP: *.home.aster.pl 19.07.10, 17:21 A to jest ochrona na osiedlu??? bo ja dotychczas tylko reklamy widzialem na płocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Patologia w dresach IP: *.236.spine.pl 20.07.10, 22:10 No dres - no stres:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 17.07.10, 07:41 Mam apel do mieszkańców osiedla o reagowanie na ewidentne przejawy niedbalstwa zarządcy na naszym osiedlu, na oczach wszystkich, w wyniku całkowitego braku podlewania, uschły właściwie wszystkie różaneczniki i nikt nie zareagował, począwszy od mieszkańców, a na zarządzie lokatorskim kończywszy, po telefonie do firmy Jamróz pan Grabowski kompletnie nie był w stanie wytłumaczyć dlaczego ich nikt nie podlewa i coś miał zrobić w tej sprawie, było to 2 dni temu ( jeszcze trochę krzewów żyło ) , niestety nikt nie podlał i po obecnym weekendzie możemy już zapomnieć o różanecznikach na osiedlu, koszt posadzenia nowych to najprawdopodobniej kilka tysięcy zł, po kolejnym okresie rozliczeniowym firma Jamróz przedstawi nam jeszcze do tego rachunek za PIELĘGNACJĘ ZIELENI !!! na pokaźną kwotę jak to było ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 17.07.10, 13:28 to dziwne po "bratki" podlewaja codziennie rano wiec nie wiem czemu tych nie... Oj a "kochany" Jamroz lubi kasowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggoo Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.236.spine.pl 17.07.10, 14:45 To prawda, czynsze mamy juz jedne z drozszych w krakowie. Moze za ten super zapachowy smietnik, albo piaskownice w ktorej nikt sie nie bawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 17.07.10, 14:59 Jest drogo! ciekawe kiedy przyjdzie nastepne rozliczenie z kolejna doplata! Ale rada osiedla chyba "uwielbia" Jamroz wiec raczej ich nie zmienia:( No chyba w takich upalach jakie ostanio panuja to raczej nikt sie nie bedzie bawil w piaskownicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może to i nie problemy, ale... IP: *.chello.pl 18.07.10, 10:25 Zróbmy listę obowiązków Jamroza która bedzie wisieć na każdej klatce. Pracownik bedzie ją miał w obowiązku podpisywać codziennie tzn to co wykonał i TO ZA CO RZEKOMO PŁACIMY. No chyba że ich pracownicy są niepiśmienni. Dla relaksu jeśli wrócimy np po pracy a zauważymy syf na klatce, niedomyte poręcze, niewyzbierane niedopałki papierosów itp... to dzwonimy do Jamroza aby stawił się na kontrolę. Tak jak ostatnio wkopali dwa krzewy tuż pod moim oknem to żal patrzeć. Niedość że bez składu i ładu , gdzie popadło to na dodatek kilku chwastów rosnących 5 cm od nich nie pofatygował się zarządca usunąć. Być może nie leży to w obowiązku pracownika sprzątającego ;) Nie wspomnę już o prymitywnym sposobie zaczernienia balustrad na klatkach schodowych. Przynajmniej w moim bloku. Zamiast je wyszorować to poszli po bandzie i nasmarowali jakimś cuchnącym olejem. Zobaczymy jak teraz złapią kurz co bedzie. Co do listy to sądzę ze powinna zawierać; sprzątanie ogólnopojęte (porządne i gruntowne), pielęgnacja zieleni, podlewanie, dbanie o nieprzepełnione śmietniki itp........... Mam nieodparte wrażenie że Jamróz wraz z ekipą nie osiągnął jeszcze poziomu aby zadowolić nasz minimalny poziom i standard funkcjonowania. Stare pokomunistyczne nawyki i niegrzeczni pracownicy rodem z "Alternatywy 4". Reasumując. Czas wyznaczyć standardy utrzymania czystości i porządku firmie Jamroz. O inwestycjach narazie wolę nie pisać typu super plac zabaw bo faktycznie mogą kasowo nie wyrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prąd z klatek IP: *.chello.pl 18.07.10, 10:31 Zastanawialiście się czy Jamróz odlicza nam z kosztów utrzymania osiedla prąd który udostępnia odpłatnie z klatek? Warto sprawdzić czy nie kasuje klienta za użyczenie prądu a w czynszu i tak obciązy ogół mieszkańców. Może warto go zweryfikować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: obowiązki firmy Jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 15:29 Całkowicie zgadzam się z moim przedmówcą i przyznam, że nie mogę od dłuższego czasu znieść fatalnej jakości prac wykonywanych przez "Jamroza", aby nie wyszło na to , że tylko mówię, dodam, że wielokrotnie wysyłałam maile oraz dzwoniłam do F. Jamróz , a nawet do naszego zarządu, za każdym razem bezskutecznie, począwszy od ogołocenia bramy, oklejania wszystkiego kolorowymi naklejkami, podziurawienia furtki, zakupienia nie pasujących kompletnie kolorystycznie "pustaków" ( które właściwie służą do budowy skarp zielonych, a nie sadzenia w nich kwiatów ), a na "wykończeniu" różaneczników kończywszy.Sprawę posadzenia dość dużej ilości kwatów kompletnie bez jakiejkolwiek zasady (jeśli ktoś nie ma pojęcia o urządzaniu zieleni, może lepiej jeśli posadzi 1 rodzaj kwiatów, wtedy zawsze jakoś to wygląda, niestety pracownicy Jamroza raczej tego nie wiedzą ) pominę milczeniem. Nie wiem, czy ktoś pamięta ale na osiedlu jeszcze w ubiegłym roku, na murach oporowych tarasów były posadzone bluszcze, co było moim zdaniem bardzo ładnym i prostym rozwiązaniem, w przeciwieństwie do tej "orgii" kolorystyczno - rodzajowej, wystarczyło uzupełnić, te które uschły w wyniku nieplewienia na początku , prac budowlanych oraz wprowadzenia się "Jamroza" na osiedle ( widziałam w ubiegłym roku chłopca ok. 10-letniego, który jako "pracownik" firmy Jamróz plewił te bluszcze, wykopując lub uszkadzając dużą część ... ale czego można się spodziewać po dziecku ). Myślę, że musimy zdecydowaniej naciskać , chyba na nasz zarząd, aby wpłynął na Jamroza, bo raczej nie pora na zmianę zarządcy niestety, najważniejsze jest przeprowadzenie spraw przeciwko Murapolowi, a w tej kwestii także wszyscy przesnęłi, nienajlepsza ekspertyza techniczna wykonana przez Jamroza ( Lokia zrobiła lepszą, zajmuję się projektowaniem więc wiem )spowodowała, że mieszkańcy osiedla nie koniecznie do końca wiedzą z jakim problemem mamy do czynienia i jakie koszty będziemy musieli ponieść za kilka lat na wykonanie od nowa izolacji piwnic, odwodnienia ogródkow, zrobienie wzmocnień więźby dachowej, zrobienie pomostów w przestrzeni nad poddaszami, ponieważ w tym momencie nie ma nawet możliwości aby się tam dostać w celu wykonania jakiejś naprawy. Proponuję także aby wpłyąć na nasz zarząd, aby na decyzje o tym , co "ustawiamy" lub "sadzimy" na osiedlu ( myślę o el. małej architektury, el. zieleni )zależały także od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 15:41 Całkowicie zgadzam się z moim przedmówcą i przyznam, że nie mogę od dłuższego czasu znieść fatalnej jakości prac wykonywanych przez "Jamroza", aby nie wyszło na to , że tylko mówię, dodam, że wielokrotnie wysyłałam maile oraz dzwoniłam do F. Jamróz , a nawet do naszego zarządu, za każdym razem bezskutecznie, począwszy od ogołocenia bramy, oklejania wszystkiego kolorowymi naklejkami, podziurawienia furtki, zakupienia nie pasujących kompletnie kolorystycznie "pustaków" ( które właściwie służą do budowy skarp zielonych, a nie sadzenia w nich kwiatów ), a na "wykończeniu" różaneczników kończywszy.Sprawę posadzenia dość dużej ilości kwatów kompletnie bez jakiejkolwiek zasady (jeśli ktoś nie ma pojęcia o urządzaniu zieleni, może lepiej jeśli posadzi 1 rodzaj kwiatów, wtedy zawsze jakoś to wygląda, niestety pracownicy Jamroza raczej tego nie wiedzą ) pominę milczeniem. Nie wiem, czy ktoś pamięta ale na osiedlu jeszcze w ubiegłym roku, na murach oporowych tarasów były posadzone bluszcze, co było moim zdaniem bardzo ładnym i prostym rozwiązaniem,( bluszcze są tanie, szybko rosną i nie są wymagające, a wyglądają na takich murach super ) w przeciwieństwie do tej "orgii" kolorystyczno - rodzajowej, wystarczyło uzupełnić, te które uschły w wyniku nieplewienia na początku , prac budowlanych oraz wprowadzenia się "Jamroza" na osiedle ( widziałam w ubiegłym roku chłopca ok. 10-letniego, który jako "pracownik" firmy Jamróz plewił te bluszcze, wykopując lub uszkadzając dużą część ... ale czego można się spodziewać po dziecku ). Myślę, że musimy zdecydowaniej naciskać , chyba na nasz zarząd, aby wpłynął na Jamroza, bo raczej nie pora na zmianę zarządcy niestety, najważniejsze jest przeprowadzenie spraw przeciwko Murapolowi, a w tej kwestii także wszyscy przesnęłi, nie najlepsza ekspertyza techniczna wykonana przez Jamroza ( Lokia zrobiła lepszą, zajmuję się projektowaniem więc wiem )spowodowała, że mieszkańcy osiedla nie koniecznie do końca wiedzą z jakim problemem mamy do czynienia i jakie koszty będziemy musieli ponieść za kilka lat na wykonanie od nowa izolacji piwnic, odwodnienia ogródkow, zrobienie wzmocnień więźby dachowej, zrobienie pomostów w przestrzeni nad poddaszami, ponieważ w tym momencie nie ma nawet możliwości aby się tam dostać w celu wykonania jakiejś naprawy. Proponuję także aby wpłyąć na nasz zarząd, aby na decyzje o tym , co "ustawiamy" lub "sadzimy" na osiedlu ( myślę o el. małej architektury, el. zieleni )zależały także od nas. Zabiegi kosmetyczne Masaże, Peelingi i wiele innych wyjątkowych zabiegów! Sprawdź! www.DrIrenaEris.pl Nescafe Dolce Gusto Prosty sposób, aby cieszyć się kawą. Poznaj ofertę i kup online! www.dolce-gusto.pl Gazeta Biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 18:09 Generalnie wszystko sie zgadza i nie chce zeby wyszło ze bronię Jamroza. Powiem szczerze, ze te ich coraz to kolejne podnoszenie różnych opłat, niedoszacowania itp. doprowadzają mnie do szału :( Ale co do tych kolorowych kwiatków wzdłuż uliczki to sie w ogole z rp nie zgadzam. Mnie się właśnie bardzo to podoba. Całkiem sympatycznie, jak jest tak kolorowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 18:39 zgadzam się, że kwiatki to najmniejszy problem, to rzecz gustu, jeden woli prosto , ktoś inny kolorowo, normalne ale sprawa uschniętych krzaków przez zwykłe niedbalstwo i głupotę , to inna rzecz, akurat w tym przypadku Murapol mnie zaskoczył, różaneczniki to bardzo drogie krzewy, te dodatkowo były dość odporne,wszystkie w jednym kolorze ( na wiosnę wyglądały nieźle ),wytrzymały sadzenie w zimie, wytrzymały mrozy, wytrzymały ubegłoroczne lato ( Lokia podlewała ) niestety Jamroza nie, jeżeli brak podlewania spowodowany był nawet jakimiś oszczędnościami, to jaka jest logika w podlewaniu bratków , które i tak już przekwitają i kosztowały pewnie 2zł za szt. a różanecznikami za kilkadziesiąt...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.home.aster.pl 18.07.10, 19:05 tylko ze jak Jamroz zacznie robic wiecej ( czyli to co do nich juz teraz nalezy) to oczywiscie oplaty znów pojda w góre co zdarza się co pare miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 19.07.10, 11:44 A niby dlaczego czynsze maja isc w gore? Jamroz ciagle biadoli, ze nie ma kasy-to niech sciaga naleznosci. I wezmie sie do roboty. Od zebrania wspolnoty minelo juz ponad pol roku - ale zadnych powaznych spraw nie zrobiono. Przesuwaja tylko kosze w te i wewte i to nie dlatego, ze sie sasiedzi skarzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 19:06 Kolego rp, jezeli posiadasz tą ekspertyzę, o której piszesz w wer elektronicznej prześlij proszę na adres: biuro@mp4com.pl Mieszkam na poddaszu, chetnie zapoznam sie z pomysłami projektanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 19:28 chyba mam zapisaną w komputerze w pracy, sprawdzę jutro i ew. wyślę, chodzi ci o tą ekspertyzę Lokii?, w której była mowa o kleszczach stężających więźbę dachową z listewek o przekroju 4x4cm, a kleszcze zwykle mają min. 8x16cm, a możliwe, że przy takich rozpiętościach i dodatkowo obciążeniu ich sufitami podwieszonymi powinny mieć więcej. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie pęka i odpada tynk na styku z sufitami ( także mieszkam na poddaszu ), jest oczywiście możliwe, że to sprawa osiadania ale może być to także wynik podwieszania sufitów do zbyt słabej więźby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 20:27 u mnie tez pęka zwłaszcza w płaszczyznie sciany szczytowej, ale takze przy wyjsciu na klatke schodową, zrzucam to na karb nieodpowiednio wysezonowanego drewna zastosowanego do wieźby (mozna powiedzieć ze to normalka w "nowym budownictwie mieszkaniowym") chetnie zapoznam sie z ekspertyzą, przeslij prosze co masz na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rp Re: Obowiązki firmy jamróz IP: *.236.spine.pl 18.07.10, 21:37 Jest jeszcze jeden, chyba najbardziej prawdopodobny powód powstawania peknięć tynku pod sufitem podwieszonym, a mianowicie odwrotna kolejność prac wykończeniowych, widziałam jak najpierw wykonują sufity z płyt g-k, a następnie mokre tynki wewnętrzne, kolejność powinna być odwrotna, nie dość , że zawilgocili płyty gipsowe ( co było powodem powstawania wykwitów w wielu mieszkaniach ), to teraz sufit podwieszony do więźby, która pracuje naciska na warstwę tynku wewnętrznego i najprawdopodobniej dlatego się sypie (u mnie większość pęknięć pojawiła się po tej zimie, jak na dachu zalegało dużo śniegu). Podobnie było zresztą ze ściankami działowymi np. u mnie ze ściankami łazienki, były zrobione sufity podwieszone i dopiero później murowali ściany, kolejność także powinna być odwrotna, suche tynki montuje się na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: progi Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 23.07.10, 11:33 Kurde ale żeście polecieli z tymi progami zwalniającymi.... Swoją drogą nie rozumiem dlaczego częśc ludzi nie potrafi zrozumieć, że to osiedle to nie jest tor wyścigowy i wariują dosłownie, ale te progi to masakra :( Straszna uciążliwość :( :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 23.07.10, 11:40 bez sensu te progi faktycznie. Jamroz by sie wzial za zabezpieczenie piwnic - teraz jest sucho ale jak lunie, to znow bedzie po kostki woda. Ale taka jest strategia Jamroza: robic tanio i to ci widac - kwiatki, progi i tablice ogloszen - ze niby dba o osiedle, ale nic poza tym/ Bo kto go rozliczy? nie ma nad nim nikogo, kto by pilnowal, za co placimy co miesiac kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 23.07.10, 13:24 "robi tanio"::: poczekajmy aż rozliczenia przyjdą:D Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego 23.07.10, 15:22 Kolego nie chce bronic Jamoroza ale powiedz mi co oni maja do zrobienia w tych piwnicach. To ze zalewa to jest to bubel Murapolu wiec oni maja to zrobic a nie Jamorz. Jamroz jak zrobi to myslisz ze za czyje pieniadze - nasze wiec jak chcesz to prosze cie bardzo ale ja Murapolu wspierac nie zamierzam. Płaczecie wiecznie na forum ze to zle i tamto zle - wczesniej chcieliscie progow teraz znowu nie chcecie ale sami cos zadzialac w tym temacie nie zamierzacie. Az sie nie chce tych zalosci czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 23.07.10, 17:49 Progi to chyba tylko chciała jedna osoba na tym "forum" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 23.07.10, 22:18 Progi faktycznie są uciążliwe ale niestety nie są bez powodu zainstalowane. Jesli jełopy nie umieją się sami zdyscyplinować do ograniczenia prędkości to teraz muszą a że kazdy na tym cierpi to inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 24.07.10, 08:50 To nie czytaj. Kto cie zmusza? idz na forum milosnikow murapola i jamroza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.centertel.pl 24.07.10, 10:06 Bardzo dobrze ,ze sa progi bo az zal sie robi jak panna z 72 D z czarnego autka pomyka setka do konca osiedla .Pomyslcie o dzieciach ktore kiedys bedziemy mieli i o dzieciach ktore mamy na osiedlu dojdzie do teragedii to bedziecie jęczeć ,ze wiedzieliscie ze sie tak stanie .Na kazdym osiedlu sa progi a ze teraz musicie zwolnic to az sie milo na sercu robi :)Mam Nadzieje ,ze bedzie ich wiecej :)A zebyscie tacy byli madrzy na zebraniach jak tutaj pyskujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 24.07.10, 17:11 Nie ma problemu.Ja bedę zwalnial na progu i dalej jak szybko chce i mam was w dupie haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.centertel.pl 24.07.10, 17:33 Tylko nie zabij dziecka Bo wtedy w du... bedziesz Bedziesz siedzial do konca zycia no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 25.07.10, 21:02 Jak widać jest na osiedlu zamieszkuje zgraja niedorosłych smarkaczy czytając poprzednie wypowiedzi. To że tępa panienka z czarnego samochodu jeździ szybko to można przemilczć. Ona pewnie nawet nie wie że prowadzi samochód bo rozumu za grosz. Koleś co nazłość bedzie przyspieszał za progami też wiele nie reprezentuje jak widać swoją osobą. Popieram progi zwalniające tylko i wyłacznie dlatego że pustych buraków nie brakuje wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 26.07.10, 08:20 Są i plusy tych progów. Jamroz ususzył kwiatki to progi kolorowe zainstalował . Przynajmniej nie trzeba ich podlewać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 27.07.10, 08:19 Co w tak z tym Jamrozem?! Przecież wiadomo, że progi to nie ich pomysł, tylko paru znudzonych mieszkańców - frustratów, którzy mają za duzo wolnego czasu i wymyslają różne cuda. Podobnie te zakazy postoju namalowane na bruku i nawet nie chodzi tu o wszystkie. Te przy wyjazdacyh z garazów - ok. CZasesm faktycznie nie da sie wyjechac prawie że, jak wygodniccy tam sobie staną. Tak samo ten zakaz przy chodniku między 70c i d. Też nie raz sie nie da przejsc tam, bo zastawiaja, a w tym akuraT najbardziej specjalizują się ekipy budowlane, ktorym chyba nawet do głowy nie wpadnie, ze tam jest chodnik Ale o co chodzi z tymi zakazami przy budynku 70d?!!! Wydaje mi sie ze wiem których dwóch panów i jedna pani miało taki cydny pomysł. Frustracja straszna w nich siedzi... Domy sobie pobudujcie i ogrodzcie to nikt wam nie bedzie parkował wtedy! Straszne to jest co wy robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 10:25 geriatria z końca osiedla:)wszyscy wiemy o co chodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 11:26 Dajcie więcej informacji bo chętnie dowiem się co dzieje się z konca osiedla. Aż tak daleko się nie zapuszczam bo mieszkam na początku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 27.07.10, 12:36 Chodzi o to, że za cały ten zamęt związany z parkowaniem na osiedlu - wszystkie pyskówki, awantury, wyzwiska, "szeryfów" i inne groźby (częściowo karalne) odpowiedzialne jest w sumie 5 osób z naszego osiedla: Znani powszechnie: Pani od płotku na rogu pierwszego bloku i jej sąsiad oraz trzy osoby z ostatniego bloku: dwóch Panów i jedna Pani - ta wydaje się być najbardziej zajeżona (a przynajmniej takie robi wrażenie). No i tyle. Taka garstka robi ten cały szum z parkowaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 13:19 zawsze się paru takich znajdzie na osiedlu , wkoncu żyjemy "razem"... No ale że te 5 osób ma taka siłe przebicia? że co chcą to sie robi?? cos tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 13:43 normalni ludzie pracują, mają jakieś zainteresowania, cieszą się życiem i nie mają czasu na duperele... a zawsze znajdzie się 5 osób, które muszą w życiu mieć wroga. najpierw był murapol, teraz są sąsiedzi...także niech się wkurzają, wymyślają kolejne akcje a my (większość) cieszmy się z tego że mamy fajniejsze sprawy na głowie:)jak pomyślę jak im jest źle to od razu jeszcze bardziej cieszę się z mojego życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 13:49 ludzie kupcie sobie miejsca w garazach, albo parkujcie pod ikea - dla takich bidokow jak wy jest tam miejsce. Moze jeszcze zlotowka z wozka zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 27.07.10, 13:51 Hehehe Odezwał się jeden z tej piąteczki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 13:55 Pewnie tak. Jak zwykle mu samochodu obok ogródka przeszkadzają. Oj biedaczek kupił mieszkanie po złej stronie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 14:10 ale się zdenerwowali. państwo "pieczątki" ..hahahahaha....geriatria i pieczątki:) hahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 15:01 qurde mieszkam tak długo a nawet nie wiem co to za jedni:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 27.07.10, 15:13 A to jestes szczęściarzem! Ja już nie moge patrzec na tych ludzi i ich ciągłe knowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 15:25 A jakim samochodem jezdza? bo moze znam z widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 21:23 informacja dla osób parkujących pod oknami sąsiadów na parterze, proszę zapoznać się z "Warunkami technicznymi jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie ", poniższy cytat dotyczacy parkowania: § 19. 1. Najbliższa odległość rzeczywista wydzielonego, niezadaszonego zgrupowania miejsc postojowych lub otwartego garażu wielopoziomowego dla samochodów osobowych od okien pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi w budynku mieszkalnym, zamieszkania zbiorowego (z wyjątkiem hoteli), opieki zdrowotnej, oświaty i wychowania, a także od placu zabaw dziecięcych i boisk dla dzieci i młodzieży nie może być mniejsza niż: 1) dla zgrupowania do 4 stanowisk włącznie - 7 m, 2) dla zgrupowania od 5 do 60 stanowisk włącznie - 10 m, 3) dla większych zgrupowań - 20 m, z zachowaniem warunków określonych w § 276 ust. 1., wynika z tego, że to nie są miejsca do parkowania, czy w momencie kiedy decydowaliście się na zakup mieszkań bez garażu, czy przyszło wam do głowy, aby zapytać ile jest miejsc postojowych na poziomie terenu i w jakiej odległości od waszego budynku się znajdują ? chyba nie, a może mieszkania kupili wam rodzice i nie mieliście o tym pojęcia ? ps. nie mieszkam na parterze ale uważam, że nie powinno się parkować komuś pod oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 22:03 A co to ma do naszego osiedla? Skąd to wzioles? Zresztą to tylko czesc czegoś,,, Jeden z pieciu pewnie to pisal hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 22:43 proponuję wpisać w googlach: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. "w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie". polecam bardzo, ponieważ oprócz spraw dotyczacych parkowania , jest tam wiele cennych informacji na temat tego, co Murapol wykonał niezgodnie z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 27.07.10, 22:16 to masz pecha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 28.07.10, 09:03 A co mnie to obchodzi, co ty tu wielce kolego cytujesz?! Nie mam gdzie indziej stawać, to będę sobie stawać pod oknami. To, że nie ma odpowiednich odległości na tym osiedlu, to problem murapolu! To jego obowiązuje prawo budowlane, a nie mnie. A poza tym to nie żadne "zgrupowanie miejsc parkingowych", tylko pojedyncze samochody zaparkowane wzdłuż ulicy. A i jeszcze jedno. Może byśmy tak zmierzyli odległości przy blokach 70d i 72e, bo mam wrażenie, że akurat tam właśnie będziecie mieli te swoje 7 metrów - dokładnie tam, gdzie żeście sobie te zakazy postoju wyamrowali! A już w szczególności na pewno mają taką odległość od zaparkowanych aut ci mieszkańcy bloku 72e! Czyli ci, którzy robią największą awanturę... Więc z tym argumentem akurat kolego to uważaj, bo wygląda na to, że te wasze znaki zakazu napaćkane na uliczce trzeba będzie zmyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:00 do kolegi , którego nic nie obchodzi, dlaczego kupiłeś mieszkanie na osiedlu, które ma tak mało miejsc postojowych w poziomie terenu i do tego jeszcze w tak dużej odległości od twojego budynku? przecież jest mnustwo innych osiedli, jeśli akurat parkowanie jest dla ciebie priorytetem. Najprawdopodobniej jesienią wejdzie w życie nowelizaja "Prawa o ruchu drogowym " pozwalająca na interwencję straży miejskiej i policji w przypadku parkowania na nie wyznaczonych do tego miejscach także na wydzielonych osiedlach, www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100420/AUTO/526035894 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 28.07.10, 10:07 O tej nowelizacji wiem doskonale, bo ciągle ją tu wrzucacie na forum, ale powiedz mi co ci to da błaźnie... O ile w ogole znajdziecie jakis przepis na to, że niby nie wolno parkoważ w uliczce, to co? Będziecie odholowywać samochody wszystkich mieszkanców, którzy tam stają? Czyli jakieś kilkadziesiąt osób w sumie. Powodzenia kabareciarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:13 najlepsze jest to że staruchy nie mogą nic zrobić...żal im tyłki ściska że przepłacili za garaż i że rodzice nam kupili mieszkania:)))i do tego samochód albo nawet 2:)życie jak w Madrycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 10:21 jeden z nich jest rudy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 28.07.10, 10:42 Dokładnie. Po prostu kompletna frustracja i sie przypieprzyli tych samochodów, żeby tylko tej "okropnej młodzieży" psuć żywot... To taka odmiana babek, które zrzucają ludzi z krzeseł w tramwajach :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:28 "bezczelna młodzież":)powinniśmy się na wszystko zgadzać, bo 3 osoby tak chca i tyle. im nawet nie chodzi o to że samochod tam stoi. im chodzi o to ze to jest samochod kogos kto nie byl frajerem i nie kupil miejsca w zalanym garazu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.252.242.* 28.07.10, 12:56 Dokładnie. 100 % racji. Ale najgorsze jest to, że ta niewielka grupa jest strasznie upierdliwa i pyskata i łażą, ględzą, trują d... radzie osiedla (wybranej przez nas wszystkich!!!) i ta zgadza się powoli z tego co widać na ich pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 12:59 A ja powiem tak. Kupiłem garaż a i tak stoję na ulicy pod swoim oknem bo łatwiej mi zaparkować niż w niewymiarowym garazu który Murapoł wybudował łamiąc wszelkie oboszczenia w związku z cytowaną wcześniej ustawą Ministra Infrastruktury..... Przysługę robię sąsiadowi w garazu aby on mógł swobodnie stawać choć na wyprzedaży zapłacił MUrapolowi 15 tyś a ja 30tyś 3 lata temu. Co Wy tacy zaciekli jesteście, kasy co niektórym brakuje czy co ? Sami normalnie frustraci. Jeszcze rozumiem gdyby ktoś notorycznie parkował duze dostawcze auto na uliczce uniemożliwiające przejazd ale że osobowe? Zalecam codzienne picie melisy dla frustratów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.10, 13:09 Sam mam garaż i popieram możliwość parkowania pod oknami,ponieważ nie ma innej możliwości z powodu ograniczonej liczby miejsc parkingowych. I koniec kropka. Sam czasami parkuję, mimo, że tym nielicznym mieszkańcom się to nie podoba, bo ich zrudziały kotek stresuje się warkotem silnika. Skończcie już ten temat, bo nic to nie zmieni, a i tak bedzie jeszcze więcej samochodów na osiedlu, bo część mieszkań i dalej pusta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 15:16 Nowelizacja nowelizacją, ale to i tak wszyscy mieszkańcy ostatecznie zdecydują uchwałą kto i gdzie może zaparkować. Sądze, że nie będzie problemu z usyskaniem zwykłej wiekszości, skoro tylko paru pieniaczy i awanturników ma problem ze stawaniem wzdłuż ulicy. Proponuję zgłosić zarządowi potrzebę zwołania Zebrania Właścicieli z porządkiem obrad obejmującym wyznaczenie miejsc do parkowania. Bedzie niestety trzeba zmyć te śmieszne kółka z krzyżykami, ale nie ma obawy - pieniacze na pewno znajda jakiś temat zastępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 16:03 Na poparcie wczesniejszego posta o wyłącznym prawie Wspólnoty do wyznaczania miesjc postojowych wrzucam pełną treść cytowanego przez jednego z pieniaczy przepisu rozporzadzenia (zwróćcie uwagę na treść ustępu 4, którego pieniacz celowo nie wkleił): " § 19. (21) 1. Odległość wydzielonych miejsc postojowych, w tym również zadaszonych, lub otwartego garażu wielopoziomowego dla samochodów osobowych od okien pomieszczeń przeznaczonych na stały pobyt ludzi w budynku mieszkalnym, budynku zamieszkania zbiorowego, z wyjątkiem hotelu, budynku opieki zdrowotnej, oświaty i wychowania, a także od placu zabaw i boiska dla dzieci i młodzieży, nie może być mniejsza niż: 1) (22) 7 m - w przypadku do 4 stanowisk włącznie, 2) 10 m - w przypadku 5 do 60 stanowisk włącznie, 3) 20 m - w przypadku większej liczby stanowisk, z uwzględnieniem § 276 ust. 1. 2. Odległość wydzielonych miejsc postojowych lub otwartego garażu wielopoziomowego dla samochodów osobowych od granicy działki budowlanej nie może być mniejsza niż: 1) (23) 3 m - w przypadku do 4 stanowisk włącznie, 2) 6 m - w przypadku 5-60 stanowisk włącznie, 3) 16 m - w przypadku większej liczby stanowisk. 3. Odległości, o których mowa w ust. 1 i 2, stosuje się do sytuowania wjazdów do zamkniętego garażu w stosunku do okien budynku opieki zdrowotnej, oświaty i wychowania, a także placów zabaw i boisk dla dzieci i młodzieży. 4. Zachowanie odległości, o których mowa w ust. 1 i 2, nie jest wymagane przy sytuowaniu miejsc postojowych między liniami rozgraniczającymi ulicę. Liniami rozgraniczającymi ulicę ("wewnetrzną" w naszym przypadku) są linie murów biegnących wzdłuż osiedla albo na pewno linia prawego muru i linia znajdująca się gdzieś w okolicach muru lewego (trzebaby rzucić okiem na plan osiedla załączony do wz). Jak zatem widać pieniacz najzwyczajnej manipuluje faktami podsycając jedynie atmosferę. A teraz parafrazując tyradę pienicza: "Pieniaczu wynika z tego, że to mogą być miejsca do parkowania. Czy w momencie kiedy decydowałeś się na zakup mieszkania z garażem, czy przyszło Ci do głowy, aby zapytać ile jest miejsc postojowych na poziomie terenu i w jakiej odległości od twojego budynku się znajdują ? chyba nie, a może mieszkanie kupili ci rodzice i nie miałeś o tym pojęcia, bo chyba nie jesteś tak nierozsądny zeby wyadąc 30 tys na miejsce w zatopionym garazu, skoro najzwyczajnej w świecie w zgodzie z przepisami i wolą wiekszości mieszkańców mogłeś spokojnie parkować na ulicy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 16:16 :)brawo dla Pana Michała:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 28.07.10, 19:07 przepis nie dotyczy ulic osiedlowych wewnętrznych ale "+" za zgłębienie wiedzy, proszę najlepiej zadzwonić do Wydziału Architektury lub do Wydziału Komunikacji, pewnie chętnie udzielą informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szeryf come back Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 28.07.10, 21:00 Dla wszystkich pieniaczy i dla pana Michała DROGA POŻAROWA o szerokości 3,5 m jest? § 12. 1. W obrębie miasta oraz na terenie działki, na której usytuowany jest obiekt budowlany, o którym mowa w § 11 ust. 1 pkt 3, minimalna szerokość drogi pożarowej powinna wynosić 3,5 m, a jej dopuszczalny nacisk na oś powinien wynosić co najmniej 100 kN (kiloniutonów). źródło www.road.pl/drogi_ppoz.htm zapraszam do dalszej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazak Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.10, 21:13 to nie jest droga pożarowa, ponieważ dla budynków niskich o funcji mieszkalnej droga pożarowa nie jest wymagana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 28.07.10, 21:38 Linie rozgraniczające drogę to granice terenów przeznaczonych na pas drogowy lub pasy drogowe ustalone w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego lub w decyzji o warunkach zabudowy i dotyczą wyłącznie dróg publicznych...to informacja dla Pana Michała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 77.236.0.* 28.07.10, 23:10 Dzięki Michał i Strażak za wasze posty! Widać wyraźnie jak pieniactwo chce nasze osiedle sterroryzować cytując co im się podoba i strasząc czym się tylko da :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 29.07.10, 07:52 Sztuczne problemy z tym parkowaniem. Sugeruje skupić siły i walczyć z murapolem za niedorobki. Ciekawostka. Odgarnołem piasek na "tarasie z kostki" który murapol wykonał i co zauważyłem? ;) Murapol osadza okna balkonowe w powietrzu :) Nawet bez pianki. Kurrrr... okna zawieszone od 1-3cm w powietrzu nad wylewką i zasypane piaskiem zeby nie było widać szpary. Sugeruje zerknąć tym co mieszkają na parterach i nie byli na tyle dociekliwi jak ja zanim wleje się Wam woda pod parkiet w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:52 mam pytanie do Pana dot. osadzenia okien , czy może Pan na forum podać jakiś adres mailowy do siebie?, przygotowuję spis usterek na osiedlu, powiem Panu wtedy dokładnie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 12:28 I ty kiedyś będziesz.... geriatrią. Tak , tak, przyjdzie na to czas . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 27.07.10, 13:47 jak będę w tym wieku to będę mieszkać w domu z ogrodem a nie na osiedlu z takimi sąsiadami-mam na mysli tylko tych starych:)reszta jest calkiem mila:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 93.159.18.* 29.07.10, 09:06 Ja tak z boku patrzę, i przyznaję, że Wasza dyskusja ma zasadniczy walor edukacyjny - ludzie zapoznają się z treścią przepisów prawa. Smutne jest, że niektóre osoby do bezwzglednie obowiazujących regulacji nie mają zamiaru się stosować. Podobnie Murapol - też podchodzi do przepisów budowlanych i innych wybiórczo. No i potem są "debeściaki" i ginie prezydent. A poza tym - posty o "geriatrii" są po prostu chamskie. Ja już niestety zaczynam dobijać do wieku średniego, ale z pewnością wszyscy się kiedyś całkiem zestarzejemy. I wtedy inni będą z nas kpić? To bedzie przyjemne? Miałem zawsze o mieszkańcach Krakowa dobre zdanie. Teraz już sam nie wiem. Skąd się bierze "młode pokolenie", które uważa, że wszystko wolno? Co do uchwały wspólnoty - nie wiem, czy uchwała, która jest niezgodna z przepisami nie może być zaskarżona i uznana przez SR za nieważną i nieobowiązującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 29.07.10, 09:14 Co do młodego pokolenia , tego chamskiego i tego "mnie się wszystko należy" , to nie jest domena w Krakowie. Żaden wyjątek. Wszędzie , na każdym miejscu, tacy są. Niestety, jest ich coraz więcej. Niedawno miałam próbkę , w autobusie. Żenada, politowanie, irytacja..... . I wiele , wiele innych malo ciekawych odczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieciuch Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 77.252.242.* 29.07.10, 09:46 Na początek powiem, że jestem jednym z tych "dzieciuchów, co im rodzice kupili mieszkanie" żeby wam było mnie łatwiej opluwać dziadki A powiem tak: Co za chamstwo i bezczelność!!! Odwalcie się od tych młodych w końcu! Jak coś komuś w życiu nie wychodzi jak tobie np. człowieku, to sie czepia takich rzeczy jak np. młody wiek innych, bo sam swoją młodość uważa że zaprzepaścił. I to jest właśnie żenada... Co do "bezwzględnie obowiązujących regulacji prawnych" to problem polega na tym, że to właśnie WY chcecie je naciągać, a bardzo prosto mozna wam udowodnic, że nie macie racji! Żal wam, ze sami nie mozecie przepisów ustalać, bo to byście sobie poużywali, no nie? ;) A co do tego, że "z boku patrzysz", to przestańcie ludzie walić taką sciemę bo to nie jest nawet śmieszne, a wiadomo, że to bzdura i nie jestescie z żadnego "boku", tylko normalnie z tego osiedla... Geriatria geriatria la la la la la la :P :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa - do Dzieciucha IP: 93.159.18.* 29.07.10, 11:01 Nie mieszkam na Waszym osiedlu. I nie jest mi przykro z tego powodu. A na marginesie - właściwą xywkę sobie wybrałeś do Twojego postu. Młodość ma swoje prawa, to prawda. Ale co innego wolność, a co innego samowola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieciuch Re: Murapol - vs. przepisy prawa - do Dzieciucha IP: 77.252.242.* 29.07.10, 11:09 Proste że właściwą ksywkę - żebyś mnie już nie musiał wyzywać i miał problem z głowy "człowieku z innego osiedla" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa - do Dzieciucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 12:03 Fajne to nasze osiedle ale... ch..jem wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - Usterki IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.10, 12:23 Dokładnie, zajmujemy sie wszyscy pierdołami w postaci parkowania, a nasze osiedle dzieki usterkom Murapolu rozsypuje się narazie powoli. Jak sie wczoraj dowiedziałem np w bydynku 72B, nie ma wogóle izolacji pionowej fundamentów, a prawdopodobnie poziomej również. Stąd smród, stęchlizna i wilgoć w garażach i komórkach lokatorskich oraz w mieszkaniach na parterze. Rozpoczęto uszczelnianie komórek lokatorskich od uwaga - wewnątrz. Może i robi to fachowa firma, ale to jest tylko taki zabieg doraźny, zapobiegawczy, troche mydlący oczy nam i administracji. Właściwym rozwiązaniem jest odkopanie fundamentów po obwodzie budynku wykonaanie izolacji pionowej. I zróbmy to jak naszybciej- nawet kosztem naszym pięknych ogródków, płotków i trawników, bo za 2-3 lata bedziemy mieć piekny grzyb na ścianach nawet na kondygnacjach wyżej. Jamróz też ma to gdzieś, jego interesuje tu i teraz. Ponadto na poziomie miejsc garażowych nie ma wylannej płyty dennej zwięczającej fundamenty, tylko poprostu wylewka na podsypce piaskowej. To jest poprsotu skandal, jaki bubel wcisnął nam Murapol! Gdzie jest ta nasza wspólnota? Jestem przekonany, że we wszystkich budynkach jest tak samo. Za parę lat nie potrzeba już będzie zakazów parkowania, bo zostaną juz tylko nieliczni, ci których nie będzie stać na kolejny kredyt i na wyprowadzenie się z zagrzybiałych budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - Usterki IP: *.146.3.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.07.10, 20:51 Ja tam mieszkam na parterze w 70B i nie mam wilgoci ani grzyba mam piekne mieszkanko zycze rownie milego mieszkania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz Re: Murapol - Usterki IP: *.chello.pl 29.07.10, 22:07 Jak ktoś przyzwyczaił się do grzyba na nogach to i na ścianach nie bedzie mu przeszkadzał w "pięknym mieszkanku" ;) Pozdrawiam sąsiada z 70B :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Murapol - Usterki IP: 77.236.0.* 29.07.10, 22:33 Ale idiotyczny komentarz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 29.07.10, 15:50 Ojojoj, maleństwo się uniosło. Człowieczku malutki (bynajmniej nie wzrostem), młodośc miałam cudowną i pracowitą ,w przeciwieństwie może do ciebie, bo wszystko dali ci na talerzu. Nawet nie wiesz jaka to frajda , gdy można na stare lata wydawać kasę, SWOJĄ WŁASNĄ kasę . Nie mamusi czy tatusia, tylko SWOJĄ. Żyć , nie umierać. Ale ty i tobie podobni nigdy nie zaznają tego uczucia. Jesteście ubodzy, nie tylko materialnie, bo na to co niby jest wasze, nie zapracowaliście. W sumie.... to mi was żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 77.236.0.* 29.07.10, 17:34 Ojojoj! widzę, ze Dzieciuch trafił w sedno, można powiedzieć w czuły punkt, bo się starsza pani strasznie wkurzyła :D Pozdro Dzieciuch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzieciuch Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 77.252.242.* 30.07.10, 09:27 Ej! Spokojnie kobieto! Wyluzuj! Co cie tak wzburzyło strasznie?! NAprawdę masz jakis problem - to widać wyraźnie... A i jedno pytanie - co masz na myśli przez "ubodzy, nie tylko materialnie", skoro właśnie tylko o materialej stronie piszesz? To tak na marginesie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.10, 12:06 na stare lata to czas pomyśleć o własnym M1 na Rakowicach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benjamin Button Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 93.159.18.* 02.08.10, 15:22 Poziom postu, na który odpowiadam, jest porażająco żenujący. Smutne, bo pisał go ktoś młody, kto się kiedyś też zestarzeje. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marwika63 Re: Murapol - vs. przepisy prawa 02.08.10, 17:47 Megi, ja o takim M1 to pomyślałam mając lat 40. Jak to ktoś powiedział: "nie znasz ani dnia ani godziny". I dużo w tym racji, sama tego doświadczyłam. Więc uważaj z takimi stwierdzeniami, jak to o Rakowicach. Bo los może spłatać Ci figla i możesz nie zdążyć sobie tego M1 załatwić. Zdrówka Ci zyczę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 09:58 "No i potem są "debeściaki" i ginie prezydent. " a co to ma do rzeczy...zaraz będzie że to przez młodych ludzi z osiedla na chełmońskiego... jednak PISiory maja cos z glowa... nic dziwnego ze wielka 5 odpieprza takie akcje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 80.120.66.* 29.07.10, 13:17 z głową to mają POpaprane buraki grillujące z pifffkiem wrzeszczące na pół osiedla o 1 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 77.252.242.* 29.07.10, 13:48 he he he :D Fajnie żeście przeszli od parkingu do polityki :D Każdy temat jest dobry zeby go przerobic na POPISową gadkę. Proponuje powołać zespół pod przewodnictwem maciarewicza do spraw parkowania przy ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.10, 14:55 Najważniejsze (dla mnie) - nie parkujemy na chodniku - nie parkujemy na wjazdach - nie parkujemy na przejściach a mieszkańcom z parteru szczerze współczuje, niestety musicie się pogodzić z tym faktem. Jednocześnie jestem przeciwnikiem parkowania na ulicy, ale takie mamy realia i nic z tym nie zrobimy. ps. a co Geriatria z 72e wyczynia z tymi znakami? i tak tam parkują! o co chodzi starszemu pokoleniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: 77.252.242.* 29.07.10, 15:06 Racja. Ja parkuje przy ulicy, ale co do tych trzech punktów pełna zgoda. A mieszkam też na dole i mogę powiedzieć, że mi nie żal innych mieszkańców parteru, bo problem z tym parkowaniem pod oknami - żaden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 08:50 Przestancie atakowac jamroza (no moze nie calkiem ,ale chociaz troche) Czy wplaciliscie juz kase na sprawe, czy zapłaciliscie juz wszystkie naleznosci? skad wspolnota ma brac kase na to co mowicie ?? wiem ze trzeba to zrobic ale sami mieszkancy nie placa to co jamroz ma wylozyc kase? przegladnijcie sobie stronke administracji i zobaczcie ile wisza sami mieszkancy!! fajnie mowic ze trzeba zrobic to i siamto ale za to trzeba zapłacic!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apap Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 03.08.10, 12:30 Ale zarzadca ma mozliwosc egzekwowania zadluzenie. Ciagle mowi, ze ma jakas kancelarie rewindykacji i co? i nic. Bo sie boi, ze musialby sie narazic wiekszosci mieszkancom (bo pewnie tyle nie placi:) i go odwolamy, A tak... Na osiedlu nic sie co prawda nie dzieje i zawsze mozna sie zaslonic brakiem kasy, ale z tego co placimy i tak zawsze na pensje dla pracownikow sie zbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cabi Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 15:04 a mnie na przyklad przeszkadzaja dzieci, co biegaja po uliczce miedzy samochodami i moga je uszkodzic. odbijaja pilke od aut. i to jest w porzadku? a jak mi kto gablote porysuje? Ha, bedziecie placic? To podobno przez nie mamy te progi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigga Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 03.08.10, 17:07 to parkuj gablote na parkingu podziemnym, tam dzieci nie biegają, jedyne 15 klocków za miejscówke - taniocha, u nas jeszcze połowa miejsc wolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łon Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.10, 21:34 a mi przeszkadza ze kostka jest kwadratowa a nie okragla i ze lampy nie swieca na rozowo. trzebaby to zmienic. moze zaglosujemy na zebraniu? skladam formalny wniosek o zmiane kostki i koloru lamp. a tak wogole to mam za daleko do centrum. mysle ze powinnismy sie zrzucic i przeniesc cale osiedle powiedzmy tak gdzies w okolice bloni moze... musimy to przedyskutowac na zebraniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 03.08.10, 22:44 a ja żądam dostępu do morza!!! i to koniecznie od strony mojego ogródka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 13:25 Cabi!Odkad pilka moze porysowac samochód Proponuje sie wyprowadzic jak CI dzieci przeszkadzaja Zenada Obys, jak bedziesz pomykala w swoich szpilkach za duzych nie wpadla pod samochod ktory na progu nie zwolni.Nie daj boze zeby sie stalo cos ktoremukolwiek dziecku zlinczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wika Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 04.08.10, 17:04 Groźby są karalne. A dzieci należy pilnować i należycie wychowywać szanowny panie. Ale widać pan nie wiesz co to znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewyspana Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.236.spine.pl 05.08.10, 01:01 wiecie może co to za pies obudził mnie straszliwym szczekaniem w niedziele rano? taki czarny, chyba labrador? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cabi Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 13:56 wlasnie - ulica nie jest od zabawy. pilka moze nie porysuje, ale moge sobie niezyczyc zeby sie odbijala od mojego auta, co? a rowerek juz rysuje, a te dzieciak tez jezdza po uliczce kolo aut. A my mamy prawo jezdzic tak jak wolno w miescie - 50k -m i parkowac gdzie chcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.chello.pl 05.08.10, 22:50 Niewyspana , nie bierz tyle . Przecież to Twój pies :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Murapol - vs. przepisy prawa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.10, 21:43 a ja mam potezny problem z mom mieszkaniem ! ratujcie ! na wizualicjach byli tacy usmiechnieci ludzie i slonce caly czas jak kupowalem mieszkanie a tu lipa...ludzie niezadowoleni i leje deszcz czesto strasznie !! czuje sie oszukany :(( a mialo byc tak pieknie...ladne autka pod domem a tu pod moim oknem jakis polonez stoi!! szok ! co mam zrobic ? pomocy!! moze gdyby tak do Administracji pismo wyslac cos by pomoglo ?? a dalem 450 tys a moglem kupic w plycie za polowe i byloby to samo :( Odpowiedz Link Zgłoś
marwika63 Re: Murapol - vs. przepisy prawa 08.08.10, 22:28 Dobre, bardzo dobre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 09:55 Na administracje nie licz… nie robia nic poza braniem kasy. Drugi miesiąc zapsuta brama wjazdowa do 70B, trzykrotnie zgłaszany problem i bramy i zalewania garazu przez nieszczelna rure.. i co? I nic. Woda jak leciała tak leci, a dzieki niezamykającej się bramie mielismy z piatku na sobote polgodzinna wizyte złodzieja na osiedlu, który chciał ukrasc nasze rowery o 3.30 w nocy . Na cale szczescie przeciął tylko zapiecie i rower się przewrocil, narobil halasu.. ale to złodzieja nie zniechęciło, poszedł jeszcze do 72D, gdzie bez problemu otworzyl sobie drzwi do klatki (na drugi dzien sprawdzilismy i drzwi same się otwieraja, nie trzeba nawet domofonu), ale chyba nic nie znalazł, wyszedl pochodzil po osiedlu, poszedł do 70 C, a potem wrócił znowu do nas, sprawdzic czy rowery daje stoja… zanim policja zareagowala (dzwoniliśmy 2 krotnie), to wyjechal z naszego osiedla na rowerze… czy na swoim czy nie na swoim, tego nie wiemy… tylko czerwone światełko się za nim swiecilo… Poza tym przy tych ikeowskich zarowkach na osiedlu jest tak ciemno, ze nie byliśmy w stanie policji dokladnie odpisac jak on wyglądał i nawet w którym kierunku odjechal! Dzisiaj rano poinformowałam administracje o tej sytuacji, na co pan Sebastian odpowiedzial, ze mechanizm bramy jest drogi i mamy nie spodziewac się szybkiego naprawienia bramy! Do jasnej Anielki na co ida nasze pieniadze? Nie jest wytłumaczeniem, ze Murapol nie zapłacił 200 tysiecy, przeciez my tez w miasiac w miesiąc placimy i chociażby bieżących napraw spodziewac się możemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.146.66.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.08.10, 10:33 Pan Sebastian to wogole zachowuje sie jakby byl na cpany jak wchodzi na osiedle .Zamiast wejsc pewnie to idzie ta uliczka zezujac na boki zeby chyba nie powiedziec "dzien Dobry " mimo to ,ze nie raz z nim rozmawialam . Ja place prawie 700 zl czynszu i co ochrona przejzedza przez osiedle tak,ze kwestia czasu jak w kogos uderza po co ta ochrona ??????????Studenci dewastuja nasza wlasnosc ale jakos nie umiecie zareagowac !!!!!!!Samochody jak na A4 jezdza ,bo progi zalozyli i chcecie pokazac jak strasznie macie to w d..ie do czasu kiedy do tragedii nie dojdzie !!!!PLaccie rachunki i zwracajcie uwage na studenciny ktore obsikuja wasze samochody po imprezkach a nagrzane panny kwicza pol nocy . a ty Cabi obys dzieci niemiala na tym osiedlu bo nie bedziesz taka cwana !!!!!!Bo palcu zabaw to tu nigdy nie bedzie przy takiej organizacji ,ze progi zaklada na raty A Sebastian widmo administrator wystraszony nawet telefonow juz nie odbiera zdetronizwac go bo podpisywac papierki to ja moge .Administrator ktory boi sie wlasnego cienia a co dopiero zadbac o osiedle tylko bronia sie ze ludzie nie placa to zrezygnujcie z zarzadzania osiedlem znajdziemy innego zadzadce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.236.spine.pl 09.08.10, 17:39 Szkoda że nie zauważyliście jak wygladał ten cep co odjechał na moim rowerze:(( no ale mam nauczkę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:01 Jedyne rozsądne rozwiązanie widzę w wybudowaniu budynku ( wiaty) dla ochrony całodobowej która bedzie monitorowała wjazdy i wyjazdy z osiedla.Reasumuyjąc ochrona która jest 24 h na wjeździe i olać zarządcę przy najbliższej okazji. Kasę przyjmie każdy potrafi ale nie kazdy potrafi ją odpowiednio wydawać. Jak Jamróz sobie nie radzi nawet ze sprzątaniem i utrzymaniem porządku to nie wymagajmy od nich większej inicjatywy. Jestem za zmianą ich na kogoś kto ma pojęcie i kasę do zainwestowania w utrzymanie osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarządca IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:13 Czy Jamróz jest aż tak marny zę prosi nas o zrzutkę co by mógł założyć pozew przeciwko Murapolowie o zaległości ? To chyba jest w jego interesie aby odzyskał kasę i nadal prowadził administrację i czerpał zyski z opieki nad osiedlem czyż nie? Ludziom to się już zdrowo pomieszało. Podpisują umowy licząc na zyski a potem żebrzą u mieszkańców. Ja płacę regularnie za to co wykorzystam. To co Murapol wisi zarządcy to jego brocha. Chce odzyskać kasę to niech sam założy 5% od pozwu albo ogłosi upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarządca IP: *.147.130.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.10, 21:34 A ja glupia wplaciłam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarządca IP: *.home.aster.pl 10.08.10, 21:40 akurat jak wyglada to nie powinno miec wiekszego znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Zarządca IP: *.236.spine.pl 18.08.10, 15:54 Kretynie on chce odzyskac nasze pieniadze, a nie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja pie... Niech ktoś ku... zamknie to forum IP: *.236.spine.pl 18.08.10, 17:54 bo to co się tu dzieje przechodzi ludzkie pojęcie, każdy ma jakieś ale do wszystkiego. Ja chcę mieć dostęp do morza z balkonu i to jest wina zarządcy, że go nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarządca IP: *.chello.pl 18.08.10, 20:44 Jakie nasze? Moich napewno nie odzyskuje. Odzyskuje te które Murapol mu wisi a których do dnia dzisiejszego nie oddał przekazując osiedle w zarządzanie. Mogę złożyć podpis ale żeby kasę dawać. Zwariowałeś? Jamrozowi to trzeba nawet extra płacić poza fakturami żeby wyrywał chwasty tuż pod klatką. Nic to nie kosztuje a w du..... to ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarządca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 15:07 Twoje, Twoje dekielku... Te, ktore musiales zaplacic, aby pokryc "murapolowe" koszta eksploatacji... Myslisz, ze gazownia, czy elektrownia czeka grzecznie na przelew czesci naleznosci od Murapolu? Nie! Wystawia wspolnocie fakture, ktora trzeba zaplacic... a jak Murapol nie placi, to Pan placi, Pani placi... Wszyscy placimy... Czym ciezkim trzeba przypieprzyc w glowe takim jak Ty, aby zrozumieli, ze mieszkajac na osiedlu, we wspolnocie mieszkaniowej sprawy wspolnoty dotycza Ciebie tak samo jak tego buraka z naprzeciwka co to Ci pranie na samochodzie wiesza (upraszczajac stosunki panujace na osiedlu) ... Jesli on nie zaplaci, to Tobie sie koszta podniosa, a jego dopiero potem beda scigac... Uda sie sciagnac od Murapolu kase, to pojdzie ona na konto wspolnoty a nie Jamroza i bedzie mozna pomyslec cos o usuwaniu usterek eksploatacyjnych, czy rozwiazywaniu innych problemow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Zarządca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 15:37 Czytaj uważniej "ty od dekielka" co podaje jamróz na stronie litościwie prosząc o wsparcie. Pozew nie jest składany za nieusunięte usterki przez Murapol więc kasy tej nie wykorzystasz na usuwanie ich tu dzież na inne sprawy typu plac zabaw dla dzieci. Masz usterki to sam składaj pozew z powództwa cywilnego bo nikt za ciebie tego nie zrobi drogi sąsiedzie a kasę którą odzyska wspólnota wsiąknie natychmiast i nawet jej nie zobaczysz :) Mieszkasz pewnie od stycznia 2008 jak jeszcze nie było mediów :) to narobiłeś zaległości ;) Ja dopiero teraz kupiłem więc konto mam czyste :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhhh Re: Zarządca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.10, 19:59 Kiedy zebranie bedzie? Chcialem zglosic wniosek. NIe podoba mi sie ze to ogrodzenie jest drewniane. Chcialbym zeby byl mur. A wogole to dupa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Zarządca IP: *.chello.pl 20.08.10, 11:21 Dupy Ci brakuje? ;) Niebawem weekend , skocz na panienki na disco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarządca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:20 Sąsiedzie - nie unoś się - nie przyszło Ci do głowy, że mieszkając powoli niszczysz osiedle na skutek eksploatacji? Tu coś pęknie, tam się obetrze, tu ktoś klamkę urwie - tego nie usunie Murapol, tylko musi to zrobić Jamróz za nasze pieniądze, bo tego typu usterki powstały po odbiorze osiedla. Niestety Lokia zostawiła wspólnotę z wielotysięcznym długiem, który trzeba spłacić. To automatycznie umniejszało kwotę potrzebną na utrzymanie osiedla. Murapol oczywiście miał to w d4 i nie płacił. Teraz, gdy jak mówi Zarządca zadłużenie udało się spłacić, wspólnota powoli zacznie wychodzić na plus (o ile nie przyjdzie zima ciekawsza od poprzedniej i znowu nie porozwala rur tu i ówdzie...). Gdy wspólnota odzyska pieniądze to wylądują one na jej koncie i będą mogły być spożytkowane właśnie na inne sprawy - typu wspomniany plac zabaw. W co Twoim zdaniem wsiąknie kasa z pozwu? Kwota jest na tyle poważna, że nie wsiąknie bez śladu - zresztą na którymś z zebrań była powołana komisja rewizyjna, można złożyć wniosek o audyt - możliwości jest wiele. Nie ma co oczekiwać, że dostaniesz pieniądze z wygranego procesu do kieszeni, bo było by to z gruntu bez sensu. Natomiast na pewno zostaną one zainwestowane w osiedle. Jak? Masz Zarządce, masz członków zarządu - podziel się z nimi swoim pomysłem, a nie uprawiaj malkontenctwa na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarządca IP: *.236.spine.pl 24.08.10, 13:00 To chyba pierwsza normalna wypowiedź na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ogródki IP: *.home.aster.pl 24.08.10, 13:32 TO moze konkurs na "najładniejszy" ogródek? Bo mi najbardziej sie podoba ten w 72b , ogrodzony krzywymi deskami a w środku ogromne dziury by "odpowietrzyc" budynke haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 25.08.10, 21:36 budynek 72B zdecydowanie wyróżnia się ciekawą samowolną twórczością ludową...proponuję się przejść od strony ulicy Wilczyńskiego i oglądnąć nowiutkie zadaszenie nad balkonem, zgroza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 25.08.10, 22:35 Ten daszek wygląda jak w szopie na drewno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 26.08.10, 00:11 lub jak na romskim osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.chello.pl 26.08.10, 08:55 Co się dziwicie. Pozwalamy jednym osr... majtory wieszać za oknem ( pierwszy budynek) to drudzy też nie są zdyscyplinowani. Albo każdy robi co chce i mamy syf na osiedlu (kołchoźnik) albo trzymamy się pewnych ram i standardów. Te wszystkie anteny satelitarne też bym usunął !!!! na rzecz kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 09:05 Widze, ze ktos blisko zaznajomiony z romami u nas mieszka i wszedzie doszukuje sie elementow rodzinnej architektury. To jak u romow, tamto jak u romow. Pogratulowac wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 26.08.10, 10:10 To jest straszne co ten człowiek pisze!! juz jeden kiedyś taki był co próbował wszystko po swojemu urządzić i nie za dobrze się to dla niego skończyło...więc ty też człowieku skończ terroryzować osiedle, jak będę chciał to sobie za okno wywieszę moje stare kalesony a tobie g...do tego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 10:36 Ale wspólnota nie ma tupolewów :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: ogródki IP: *.84-48-73.nextgentel.com 26.08.10, 10:37 Łatwo sie przyczepic do daszków, ale gdybyś sam miał problem z wiecznie zalewaną ścianą i grzybem wewnątrz mieszkania tez szukałbys SKUTECZNEGO rozwiązania i nie m ówie tu o sadzeniu sie z murapolem, bo to co juz spieprzyli nie poprawia. Wiec wcale nie dziwcie sie ze ludzie biora sprawy w swoje ręce, latwiej zrobic estetyczny daszek(o niebo ladniejszy od tych przy klatkach)niz na wlasny koszt poprawiac zadaszenie i odprowadzenie deszczowki do rynien. A tak na marginesie czepiacie sie daszku na 72B a gdzie mieliscie oczy gdy powstał pierwszy na 72C, albo ten na 70C. O wscibianiu sie do czyjegos prania nie wspomne! A co was obchodzi gdzie kto pranie suszy, przejdzcie sie po osiedlu i przyjzyjcie sie czy tylko w pierwszym budynku pranie wieszane jest na zewnątrz. ESTECI OD SIEDMIU BOLESCI I TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 12:26 ja też biorę pod uwagę zbudowania zadaszenia bo ciągle kapie mi z dachu na kostkę, zresztą od sąsiadów co podlewają kwiatki też :) Murapol zapomniał chyba o rynnach :). Dla estetów jest oferta. Mogę zrobić to za 2 tyś i bedzie wioska albo za 13 tyś ze szkła hartowanego w stali nierdzewnej szczotkowanej i bedzie ok. Mam dwa projekty więc jeśli esteta poprze ten droższy projekt kasą nie bedzie już miał podstaw do marudzenia. Dodam że to mogłoby być zrobione z kasy wspólnoty w ramach usuwania usterek po Murapolowcach :) Tak poważnie to kurw.... ma.... czemu mamy płacić dodatkowo ze swoich za niedoróbki murapolu? Kiedy pozew zbiorowy o usterki lub dupiany nieprzemyślany , niefunkcjonalny projekt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.home.aster.pl 26.08.10, 13:19 A co to za nowe znaki powstaja na osiedlu? kasy nie ma a znaki rosną jak grzyby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 14:18 U mnie grzybów nie ma. jak u ciebie są to ja przepraszam :) Pewnie przez tych rumunów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.10, 11:51 ja zamierzam domurowac sobie dodatkowa przestrzen bo mam wykupiony ogrodek wiec niech nawet ktos nie prubuje mi zabronic bo mozecie mi skoczyc. mam wykupiona ziemie i zaczynam budowe. A CO DO SAMOWOLI BUDOWLANEJ - BO PEWNIE KTOS BEDZIE PROBOWAL PRZESZKADZAC - odpowiadam. nie bedzie stale zwiazane z gruntem bo odizoluje folia wiec tez pozwolenia nie potrzebuje. Teoretycznie bedzie przenosne wiec zgody projektanta tez nie potrrzebuje. co do daszkow - popieram. trzeba kreowac swoje otoczenie i miec w d..co sasiad mysli. A wogole nie wiecie co tam buduja w glebi dzialek na chelmonskiego kolo osiedla convctor ? Chyba jakis hipermarkecik co ? Pozdr sasiady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.home.aster.pl 28.08.10, 12:25 No to Wacek czekamy na twoja piekna dobudówke :d pewnie wiec ale coż mi to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 29.08.10, 12:11 żaden hiper markecik tylko Atal stawia tam osiedle....buduj stary ile wlezie byle nie pod moim oknem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.10, 17:00 dzieki za aprobate ! a jednaj cudownych sasiadow mam :) Ale nie mowie tam o tym osiedlu domkow Atal. mowie o tej dzialce miedzy shell a convectorem, zagrodzili teraz i kontenery postawili szykuje sie jakas konkretna budowa. Nie wiecie sasiad co tam budziet ? Mam nadzieje ze jakis sklepik bo browary i mieso na grila drogie na shell... Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: ogródki 29.08.10, 22:00 Z tego co wiem ale glowy nie dam to ma sie tam budowac Auchan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 29.08.10, 22:24 Auchan z Castoramą będzie przy Jasnogórskiej obok Toyoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 13:06 nic sobie wacku nie dobudujesz, bo ogródek nie jest twój a wszystkich i w umowach jedynie wyraziliśmy takim jak ty zgodę na korzystanie z niego. Korzystanie z ogródka nie polega na domurowywaniu pomieszczeń na dodatkową przestrzeń mieszkalna czy inną użytkową, a na posadzeniu trawy, krzaka i truskawek, no może jeszcze pożeczek. Tak więc nie "prubuj" wacku, bo będziesz prędzej czy później rozbierał. Swoją drogą intrygujący pomysł z tą folią, sam na to wpadłeś bobie budowniczy czy to może jakaś interpretacja organu budowlanego czy nawet samego NSA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 14:05 Zbuduje sobie bunkier i bedzie polowal na parkujacyh na chodniku i "rumunow" K... Pomyslowych sasiadow mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 16:47 Kolega Wacek jaja sobie robi ale jak widać ludzi nastroszonych i bojowo nastawionych do życia nie brakuje. Wystarczy podminowanego kolegę Jacka dotknąć a rozpier.....li go jak bombę. Polecam koledze Jackowi melisę na noc bo zaczyna się nerwowa atmosfera robić na osiedlu a przynajmniej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.10, 21:38 Jak to nie zgadzacie sie na moja budowle ? Ja sie tym nie przejmuje. Chce miec wieksza przestrzen i tyle. Jak sie odizoluje folia to nie jest przestrzen na stale zwiazana z gruntem wiec moge budowac A uzytkowanie mam na wylacznosc wiec na co przeznacze moj trawniczek to moja sprawa. A podoba mi sie ten daszek co ktos sobie zrobil na balkonie z desek i folii - sluszna koncepcja i jaka oszczednosc... Mysle ze wszyscy powinnismy pojsc w ten desen... Moze jakies zebranie w tej sprawie ? I grila zapalimy zintegrujemy sie troche. Jutro jade do biedronki moge jakas kielbaske zakupis sie zrzucimy potem mi oddacie. Dajcie znac co myslicie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.chello.pl 30.08.10, 22:25 Wacek jesteś moim guru. Buduj ile wlezie niech żyłka pęknie z zazdrosci tym z pięter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ogródki IP: *.tktelekom.pl 31.08.10, 11:44 wacuś ja popieram buduj ile wlezie izoluj folią i zastanów się czy troszkę nie dołożyć i jakieś pięterko nie strzelić! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 14:58 Wacek , nie walnąłbyś jakiegoś sporego grilla na środku tak żeby był odjazdowy piknik w przyszłe lato? Jestem za zbudowaniem karczmy u Ciebie :) Kiełbasa, steki, piwo itp . Zarobisz przy okazji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.10, 19:37 nooo to jest pomysł!! Karczma "U WACKA" ! Ale by to podniosło wartośc naszych nieruchomosci... Przy sprzedazy ogłoszenie...zamkniete osiedle z własną karczmą... Mysle ze Ci nade mna nie mieliby nic przeciwko to tacy spokojni ludzie... Pomyslimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan wacka Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:09 A na wspomnianym wcześniej pięterku dom uciech obsługiwany przez wynajmujące mieszkania studentki - osiedle idealne, niemal samowystarczalne. Szkoda tylko, że z warzyw tylko same buraki... Bo można by o przetwórni pomyśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.home.aster.pl 01.09.10, 13:09 No buraków jest wielu . Szczegolnie własciciel białego samochodu (oklejony firma Emitel) ktory dalej staje w miejscach wyjazdu z garażu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.10, 19:17 Nie no nie przesadzajmy... Najwazniejsze ze sie zgodziliscie na budowe. To sie ceni. Tacy sasiedzi to skarb. Mysle ze pierwszy miesiac "U WACKA" bedzie kiełbaska ze znizka dla wszystich (tylko sprawdze czy sie promocja w Biedronce nie skonczyla). Acha...zeby sie wyroznialo bo taka ta nasza elewacja bronzowo bóra - malne to na zielono - różowy. Powiedzcie ze si ezgadzacie nooo powiedzcieeee!! Acha a nie macie nic przeciwko ze mo polonez stoi czasem u kogos na miejscu postojowym ? Jak cos to piszcie to go przesune nie chce zeby bidula na deszczu stal bo leje sie mi woda spod uszczelek do srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Fractal Re: ogródki IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 01:30 Problem z grzybem to na 99% skutek słabego wietrzenia mieszkania. Jest o tym napisane w instrukcji, mi się chciało przeczytać i nie narzekam. Jak ktoś "wie lepiej", to później ma hubę na pół ściany i poczucie żalu, że to ten zły deweloper na pewno mu ją zasiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik szuwarek Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 15:58 Sranie w banie z wietrzeniem i instrukcjami. Okna od murapolu mają takie luzy ze wietrzyć nie trzeba. Zobaczcie jakie macie szpary pod drzwiami balkonowymi którymi wam woda wpływa do mieszkania. Zwłaszcza Ci co mieszkają na parterach. Mi akurat chciało się wyrwać kostkę brukową i sprawdzić co Murapol nam zaserwował i co ukrył pod nią a nie czytać bzdety z instrukcji. Szpary pod oknami ze ręce mozna wcisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.60.citypartner.pl 23.03.11, 11:17 Dokładnie sranie w banie z wietrzeniem!! co mi wietrzenie pomoże jak sąsiad ma źle zaizolowany balkon i przecieka?? prawda jest taka że Murapol postawił nam tu jedno wielkie badziewie, tylko patrzeć aż zacznie się sypać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 09:31 Gdyby ktoś z wegetujących na tym osiedlu frustratów chciał sprzedać swoje mieszkanie za 2500PLN/m2 (bo przecież skoro to takie dziadostwo to krzyczeć więcej nie wypada) - chętnie odkupię... Malkontenci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik szuwarek Re: ogródki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 15:35 Za 2500zł to mozesz nabyć tylko od Murapolu z chubą na ścianie i szparach miedzy oknami jak koledzy pisali bo tyle są warte ich stany deweloperskie. Po naprawie , doinwestowaniu i wykończeniu pozostaje Ci zapłacić cenę rynkową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ogródki IP: *.61.classcom.pl 02.09.10, 20:01 Właśnie wychodziłem z psem - idę, patrzę i nie wierzę własnym oczom (a może to już norma u nas) - dwóch idiotów nie chcąc się przejść 100 metrów (bo przecież za daleko by było) - zaparkowało na miejscu rozbitej donicy obok 72C bo przecież się zmieścimy - nie ważne, że całe przejście chodnikiem zatarasowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 03.09.10, 11:17 Nie jest odwagą napisać na forum że, "widziało się dwóch idiotów". Trzeba było chamstwo przegnać i opier....lić. Ten samochód nie pierwszy raz parkuje w tym miejscu. Raz zwracałem gościowi uwagę to odpowiedział - że on tylko na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 03.09.10, 11:34 co za idiota z Ciebie to czemu nie zwróciłes uwagi tylko na forum o tym piszesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.68.76.17.brzesko76.tnp.pl 04.09.10, 14:19 kurde ze tez nie pomyslalem moglem tam Poldka zostawic bo mnie ciagle przeganiaja z miejsc parkingowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.home.aster.pl 04.09.10, 15:34 oj Wacek ale Ty jestes nudny... ciagle takie pierdoly piszesz... wpołeczuje twoim znajomym jesli jakis masz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 04.09.10, 16:44 krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8334990,Mandat_za_zle_parkowanie_pod_blokiem_i_hipermarketem.html Niech jeszcze raz ktoś zaparkuje na chodniku pod 72C - dzwonie po straż miejską ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: ogródki IP: *.236.spine.pl 05.09.10, 13:58 ghost - dużo gadasz mało robisz!!! Miałeś dzwonić po straż miejską ,od twojego wpisu nit się nie przejął tym parkowaniem. Jaj nie masz tylko z gęby dupę robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.10, 20:05 ale pan niemily. mam nadzieje rze nie jest pan moim sonsiadem. co za brak kóltóry...co za rzenujoncy jenzyk w kturym pan sie wyrarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: ogródki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.09.10, 20:24 wacek jak juz cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ogródki IP: *.147.200.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.09.10, 09:21 goscWacus na prezydenta dobże ,ze chociarz sa normlni lódzie na tym osiedlu hehhehehe Zagryzlibyscie sie na tym forum a Wasuc rozładował atmosfere Wacus gdzie poldek stoi bo swoja Zastawe ze wsi przywioze bedzie stala na ceglach przy bramie :) a wy jelopy na zebraniach zalatwiajcie sprawy a nie tutaj najlepiej pin do kart podajcie i numer skrytki bankowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziecięcy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.10, 15:30 Skradziono nam wózek dla dziecka typu spacerówka. Stał na klatce, kiepsko wyglądał i niewiele był wart, przechodzony, wartość max 100 zł. Ludzie to skur......syny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 17:33 Czas pokazał że ciągłe otwarcie klatek nie jest wskazane. Moim zdaniem powinny być zamykane wewnętrzne drzwi a te zewnętrzne otwarte aby listonosz bez problemu mógł zostawić list czy awizo. Tak samo domofon powinien być wewnątrz. Murapol coś przekombinował z tymi drzwiami . Zupełnie do du...... to wymyślono zeby był ograniczony dostęp do pozostawienia awiza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.236.spine.pl 23.09.10, 18:34 Naprawdę nie dziwię, ciągle otwarte drzwi, np w jednej z klatek firma wykończeniowa jednego z mieszkań za główny cel postawiła sobie to, żeby drzwi były ciągle otwarte, bo przecież oni tu pracują i muszą ciągle wychodzić do samochodu. Proponuję właścicielom zwrócenie uwagi swoim ekipom remontowym, że nie liczy się tylko to co jest w ich mieszkaniu, tylko również cześć wspólna typu klatka schodowa i inni mieszkańcy. Zresztą to coraz bardziej widoczne w tym pokoleniu, liczę się tylko ja i to co do progu moich drzwi, a resztę mam w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.chello.pl 23.09.10, 20:23 Klatki są wiecznie otwarte , niezależnie czy ekipy remontowe są czy ich nie ma . A swoją drogą jeśli widzicie jakiegoś pracownika co nie domyka drzwi to zwróćcie mu od razu uwagę a jeśli nie reagują to wtydy jego inwestorowi. To jest tylko pracownik który ma się dostosować do osiedla na którym pracuje. Często jest przecież tak że inwestor nawet nie wie co się dzieje pod jego nie obecność . Z drugiej zaś strony to nie ma administratora aby domykał drzwi lub zwracał uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 10:08 Toteż zwracam uwagę jednemu i drugiemu Panu, który nie zamyka za soba drzwi, reakcja jest bardzo przewidywalna dla tego typu ludzi....głowa w drugą stronę, udaje ze nie widzi, nie słyszy a jak zniknę z pola jego widzenia to robi znów to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.236.spine.pl 27.09.10, 11:40 a co powiedzie na bachory które bawią się bramą?? tzn siadaja sobie na krawężniku i jak brama zaczyna sie zamykać, bachor podchodzi do czujnika i brama się otwiera...już nie raz zwróciłem uwagę, ale jak widać bachory uznaja to za świetną zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.147.113.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.09.10, 20:04 Słowem bahor to se cieciu pokoj wytapetuj jakbys podejscie mial do dzieci to by cie sluchali a na ciecia wygladasz to cie maja w doopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.236.spine.pl 27.09.10, 20:12 A ty swoja wypowiedzią pokazałeś że elita z ciebie...buha haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Złodziej !!! na osiedlu... ukradł wózek dziec IP: *.147.233.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.09.10, 09:02 buhahhahaha i tak jestes ciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Sama elita na tym osiedlu mieszka :):) IP: *.ip.netia.com.pl 30.09.10, 11:28 Tak sobie czytam to Wasze forum -mieszkańców tego osiedla- i stwierdzam ze sama smietanka kulturalna sie tam zebrala :D:D Nic tylko kazdy do kazdego ma pretensje wyzywa sie jeden na drugiego bluzgacie sie wzajemnie zadnej wspolnej inicjatywy nie mzoecie podjac nic tylko dziekowac Bogu ze ocał mnie od takich sasiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Sama elita na tym osiedlu mieszka :):) IP: *.home.aster.pl 30.09.10, 13:20 ja tam mam zajebistych sąsiadów ;) nie spotkałam się jeszcze z tymi co tutaj narzekają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Sama elita na tym osiedlu mieszka :):) IP: *.bj.uj.edu.pl 01.10.10, 15:21 Dokładnie - tych fajnych jest większość, póki co naprawdę super nam się mieszka. Podejrzewam ze tych niefajnych, co prezentują mówiąc eufemistycznie niższy poziom ;) jest niewielu, tylko na nieszczęście oni tu na forum przeważają ;) A generalnei czasem mam wrażenie że jest ich tylko kilku, ale piszą z różnych kont ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:30 Rozumiem że firma juwentus jest darmowa i dział charytatywnie wizytując osiedle w południe. Jesli jest jednak inaczej o sugeruję znianę i inną firmę ochroniarką która bedzie miał pod lupą osiedle i grupy interwncyjne 24h. Reasumując , draznią mnie tłuste ledwo wysiadające z samochodów osoby pod hasłem " ochrona" tak jak i kobieta "biegająca" po osiedlu w szlafroku zwana przez administaratora sprzątaczką która zaniza poziom osiedla z racji uzywanego stroju oraz jakości wykonywanyc prac. Dzisiaj nota bene widziałem ją w akcji. Podeszła do dzwi od klatki zrobiła "psyk" na szybę , przetarła szmaciskiem raz i poszła dalej. Ludzie kochani za co my płacimy. Rządajmy jakości bo o ilości to możemy zapomnieć w przypadku tego admistratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.236.spine.pl 11.08.10, 11:32 Wy chyba pozapominaliście jak było kiedy lokia urzędowała, klatki były porozmazywane zamiast pomyte, a pani ze ściereczką zmywającą okna nigdy nie widziałam, Murapol to kasę chyba nam jest winny - Wspólnocie, a nie zarządcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: wizyta zlodzieja na osiedlu :( IP: *.236.spine.pl 12.08.10, 19:17 Może to on? : forum.gazeta.pl/forum/w,410,115203295,115203295,Zlodziej_rowerow_wpadl_bo_sie_zdenerwowal.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 93.159.18.* 11.08.10, 08:28 Nowy początek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.236.spine.pl 11.08.10, 08:58 Ludzie czy wyście do reszty zgłupieli? Idę sobie wczoraj a tu jakis pacan idzie i otwiera sobie bramę!! Czemu nie może wejść przez furtkę?? Brama i tak już ledwo zipi!! Ludzie myślcie trochę, a nie tylko narzekanie że Murapol że Jamróz jak sami nie zadbamy o swoje to nikt inny tego nie zrobi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lool Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.236.spine.pl 11.08.10, 11:41 zróbmy casting na sprzataczkę, obowiązkowe tipsy i różowy lateksowy kombinezon!!! to na pewno poprawi poziom osiedla!!!! nie macie się już czego czepiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 11:49 skończyła się jazda z parkowaniem (tam na końcu stwierdzili że maja swoje miejsca na ulicy za darmo- nie wiem kto to ustala) a teraz przyczepili się do sprzątaczki...skąd Ci ludzie są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 12:50 Nikt nie zapomniał Loki ale poziom usług też nie powala obecnego zarządcy. Pytanie , lepiej się czujecie oddając swój samochód do serwisu gdzie mechanicy mają czyste firmowe kombinezony czy do "Ziutka" usmarowanego olejem w podartych gaciach na du..... . Ja wolę czystość i porządek . Jakoś w takim otoczeniu lepiej się czuję nie wiem jak inni. Tak więc popieram poprzednika. Co do kasy na pozew to liczycie że kto ją otrzyma? Administrator czy kazdy z nas z osobna? Przecież ta kasa z pozwu pozwoli sprawniej funkcjonować zarządcy a więc to w jego interesie jest pozyskanie środków zanim go zwolnimy za marne efekty pracy. No chyba że woli zakładać ze swoich a potem odbierać od Murapolowców. Ja też chętnie założę pozw murapolowi za dziadostwo które odstawił. Może jamróz wpłaci za mnie te 5% od pozwu? Zawsze osiedle się usprawni i jakieś tam wady zostaną w moim zakresie usunięte co oczywiście przyniesie obopulną kożyść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.chello.pl 12.08.10, 09:43 Też kolesia widziałem któremu nie chciało się wyjąć rąk z kieszeni żeby nacisnąć klamkę od furtki i wychodził bramą wjazdową. Nie wiem o co chodzi , może Tych ludzi kręci technika bo z wioski przyjechali i jarają się otwieraniem bramy wjazdowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 13.08.10, 11:26 wszyscy placa za utrzymanie bramy kierowcy i niekierowcy i maja z niej prawo korzystac. To moze zrobmy ograniczenie, ze kazdy kierowca moze przez brame przejechac tylko 2 razy dziennie, zeby sie brama nie popsula. - mamy dbac o brame, - nosic smieci na koniec osiedla. co jeszcze wymyslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.236.spine.pl 13.08.10, 13:34 No wiekszej bzdury to już dawno nie czytałam!!Jasne skoro płace to niech naprawiają przynajmniej dwa razy w miesiącu!! I może tak ze wszystkim co? Debil do potęgi entej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.236.spine.pl 13.08.10, 17:59 nie ma jakosciowej roznicy miedzy otwieraniem bramy przez kierowce a przez pieszego. nie wymyslajcie sobie problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: otwieranie bramy-nie przez kierowców IP: *.chello.pl 14.08.10, 09:15 Popieram przedmówcę. Faktycznie typowy polak. Jak płaci to bedzie ją specjalnie eksloatował pomimo ze nie musi. Idiota z ograniczonym umysłem. Nie myśli ze bedzie musiał płacić za jej naprawę. Ciekawe czy kupując zarówkę też ją eksploatuje w dzień i wnocy bo przecież za nią zapłacił. Dureń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sprzedam ubranka dla chłopca od 0-9 m-cy IP: *.236.spine.pl 18.08.10, 09:31 Witam Zauważyłam że na osiedlu dużo pań z brzuszkiem lub małymi dziećmi w związku z tym pomyślałam ze mogłabym pozbyć się ubranek po moim synku są w bardzo dobrym stanie, niektóre w ogóle nie używane, dobrej jakości i firm. Mam do sprzedania również nową chustę do noszenia dziecka. Jeśli któraś mama zainteresowana bardzo proszę o kontakt mailowy: nn.nowak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumuni na osiedlu Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 12.08.10, 09:48 Czy to rumuni mieszkają w pierwszym bloku od wjazdu na pierwszym piętrze że ciągle jakieś toboły i szmaciska wieszają za oknem? Takie naganne zwyczaje większość administratorów nie toleruje. Czy Ci ludzie kupili mieszkanie bez łazienki ze nie mają gdzie prania wywiesić? Wygląda to dramatycznie. Zróbcie coś z tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja znowu swoje Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 12.08.10, 19:49 www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53581,6536554,Ameryka_wraca_do_sznurka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.chello.pl 13.08.10, 09:12 Tu nie chodzi o suszenie prania na balkonach czy w ogródkach a o zaistalowanie jakiegoś wieszaka za oknem (bez balkonu) i rozwierzania na nim prania. Niedość ze jest to nieestetyczne to jeszcze osiedle wygląda jak spęd dla rumunów mających takie zwyczaje. Ludzie mieszkający tam chyba nie mają za grosz poczucia estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.146.203.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.10.10, 14:18 A ty nie masz chyba za grosz szacunku do innych ludzi. Odrazu rumuni. Ograniczone jesteś zwierzątko i tyle. Wytępić i po krzyku. Ciebie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 109.255.119.* 05.10.10, 09:39 witam mam do wynajęcia miejsce parkingowe budynek 72 zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 601 669 021 lub basteko@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.10, 20:00 Ja tez mam fajnych somsiadow - tacy spokojni ludzie nawet jak czasem puszcze jakies disco to nie narzekaja i dzien dobry mowio. Tak ze sie zyje dobrze i sielsko tu na chelm. A tak wogole nie wiecei jaka my w koncu dzielnica? Bo w jednym piemku mam bronowice, w innym krowodrza a inni mowia ze na azorach mieszkam - tak ze jestem ciut zmiszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 13.08.10, 09:13 Poziom Twojej wypowiedzi świadczy że to raczej Ty urwałeś się z jakiejś wioski.....co ci to człowieku przeszkadza?? Ja osobiście uważam że gorsze jest to że nikt nikomu nie mówi dzień dobry na osiedlu, głowa w dół i udaję że nie widzę, jeszcze gorsze jest kopcenie grillem sąsiadom....zanim zaczniecie wyzywać innych od rumunów spójrzcie na siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 10:48 Ode mnie akurat nikt głowy nie odwraca przechodząc. Jakoś dzień dobry każdy mówi. Jeśli Tobie nie mówią to widocznie jest coś nie tak z Tobą. Zastanów się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deb Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.171.234.162.dsl.crowley.pl 13.08.10, 11:30 skoro wolno jezdzic jak szybko sie chce, parkowac gdzie sie chce, robic grille w ogrodkach i grac muzyke do 2 w nocy, srac psami na trawniku, to i pranie mozna na balkonie wieszac. przeciez jedno z drugim jest powiazane - nie rozumiecie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.bj.uj.edu.pl 04.09.10, 11:11 Podobno ten teren co został ogrodzony, zaraz za stacją Shella, to pod budowę nowej Castoramy www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=796372&page=44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVP maniak Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 10.10.10, 22:13 zaprasza do oglądania www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 15:51 Rewelacja reportaz . Wkońcu ktoś krętaczy i ignorantów docisnął. Wydałem ponad 50tyś aby uzystkać stan deweloperski czyli taki jaki Murapol gwarantował w umowie. Przestroga dla nowych klientów MURAPOL U . Cokolwiek dyrekcja poręczała podpisami po zdemotowaniu , rozkuciu ścian okazywało się nieprawdą. Szkoda słów.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 11.10.10, 17:46 prośba żeby wkleic ten link gdzie tylko sie da... do dzieła sąsiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.236.spine.pl 11.10.10, 19:24 Oby jeszcze inne tv się zainteresowały, fajny temat do Uwaga w tvn pod tytułem, "UWAGA NA ZŁODZIEI Z MURAPOLU" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 10:34 Pracowałam w MURPOLU dość długo, więc napisze jak to jest od środka z tą firmą i jak sobie z nią "radzić": BUDOWY Każdy w MURAPOLU od szeregowego pracownika po prezesa wie, że budują kiepsko i byle jak. Podwyższony standard to tylko puste słowa, oszczędzają na wszystkim począwszy od okien po izolacje które jak widać puszczają wodę. Niech o jakości świadczy inwestycja przy ul. Chełmońskiego na 168 mieszkań jest ok 350 reklamacji. W MURAPOLU liczy się tylko wynik finansowy, dlatego kierownicy budowy dostają nierealnie niski budżety i z nich muszą "wycisnąć" ile się da. Kolejna sprawa to kierownicy budowy. W MURAPOLU panują takie warunki, że poważni kierownicy rezygnują po tygodniu pracy, dlatego MURAPOL zatrudnia młodych chłopaków bez doświadczenia zaraz po uzyskaniu uprawień. Do tego dochodzą „księżycowe” terminy realizacji zakładające wybudowanie budynku . Np przykład mieszkania na ul. Białoprądnickiej mają być gotowe na marzec 2011, jest luty a budowa w polu, ale do marca nabywcy muszą zgodnie z harmonogramem wpłacic już całość. Dla MURAPOLU liczy się tylko kasa a resztę mają w d... ODBIORY MIESZKAŃ Jeśli już ktoś popełnił ten błąd i kupił mieszkanie od MURAPOLU to kilka rad dla niego. Pracownicy mają polecenie przekazywać mieszkania bezusterkowo, dlatego powiedzą wszytko (tak, będą też kłamać) żeby tylko klient nie wpisał nic do protokołu. Na odbiór mieszkania OBOWIĄZKOWO zabierać ze sobą osobę znającą się na budownictwie (wynajęcie takiego speca kosztuje ok. 400Zł, ale uwierzcie mi warto). Na dzień dobry wpiszcie do protokołu: instalacje wod-kan, CO, gazowa i antenowa nie testowane, bo potem jak coś będzie nie tak z nimi to reklamacja zostanie odrzucona (o reklamacjach pisze też niżej). Jeśli usterki są poważne nie podpisujcie protokołu (bo będzie to oznaczać, że ponosicie koszty utrzymania mieszkania, a mieszkać w nim nie będziecie jeszcze bardzo długo). Zawsze domagajcie się kopi protokołu. REKLAMACJE Pracownicy mają polecenie ograniczenia reklamacji, dlatego: reklamacje wysyłać tylko na piśmie, jak będą pytali kiedy pojawiła się usterka pisać, że wczoraj (miesięczny okres na zgłoszenie – potem odrzucona z automatu). Straszenie sądem, telefony do prezesa (jeśli jakimś cudem z nim połączą), listy adwokackie to wszytko NIC wam nie da. MURAPOL boi się tylko 2 rzeczy: odstąpienia od umowy lub faktycznego procesu sądowego. Wysłać 2 listy każdy w 2 tyg. odstępie wzywający do naprawy usterek a potem oddać sprawę do sądu. A już jak byście wytoczyli im proces zbiorowy (to byłby pierwszy taki proces przeciwko deweloperowi) to jestem przekonana, że w 3 tygodnie wszystkie reklamacje zostały by załatwione. INNE Wszystkie terminy odbiorów mieszkań są nieprawdziwe, jeszcze nie było chyba budowy MURAPOLU oddanej na czas. Pracownicy mają raz w miesiącu wchodzić na fora z domowych komputerów i pisać, że nie jest tak źle itp. dlatego wszystkie posty chwalące MURAPOL traktować należy podejrzliwie. Dzwoniąc nie wyżywajcie się na pracownikach bo oni nie są winni tego jak postępuje kierownictwo firmy MURAPOL SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.11, 07:08 Prosze w takim razie o kontakt i pomoc antym@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gunnar Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.icpnet.pl 11.02.11, 11:08 A te pochlebne wpisy, które zarząd każe tworzyć pracownikom, to gdzie można znaleźć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalvados Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.icpnet.pl 03.04.11, 01:17 ciekawe, to skoro ja nie mialem problemow z mieszkaniem to mam to uznac za cud? sasiedzi tez sie nie skaezyli. z dystansem podchodze do takich krytycznych tyrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wodnik szuwarek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 15:56 Widocznie masz sąsiadów którzy tylko żyrandol powiesili i żyją nie wnikając z czego i jak wykonano pewne elementy. Nie istotne, jak Ci dobrze się mieszka to żyj w nieświadomości , bedziesz zdrowszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 11:15 Znacie moze namiar do inteligenta który zaprojektował rondo przy stacji i castoramie? Odbicie w lewo w kierunku skody to chyba gość zaprojektował pod rower a nie samochód. Bez obdarcia felg o krawężnik jak stoi auto na przeciwnym pasie nie da się przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.tktelekom.pl 26.04.11, 15:52 trzeba umieć jeździć to nie będziesz felg rysował. A do tych co źle trafili to nie wiem dlaczego nie potraficie uwierzyć, że nie wszystkie mieszkania były spartaczone. Moje jest dobre, grzyba nie ma i nie było, z balkonu nic nie przecieka, ściany nie pękają, w zimie jest ciepło, nic tylko mieszkać. Każdy miał możliwość sprawdzenia mieszkania przy odbiorze więc tak piszecie jakbyście w ogóle nie korzystali z takiej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.11, 10:02 Rozumiem, że Pana interesuje tylko to , co dzieje się w obrębie własnego mieszkania, czy nie widzi Pan koszmarnych błędów wykonawczych części wspólnych?, czy czytał Pan ekspertyzy? Niestety okres rękojmi chyba niebawem się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik szuwarek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 16:33 Tadek pewnie Ty rowerem śmigasz albo małym fiatem jak nie wyjeżdzasz na przeciwny pas odbijając w prawo z rąda pod skodę. Albo wogóle nic nie robisz poza oddychaniem. Takich zadowolonych ze wszystkiego to kazdy partacz by sobie zyczył. Dzięki takim zadowolonym jak Ty mamy syf na rynku. Niczego nie potrzebuje , niczego nie wymaga dając przyzwolenie do zaniżania poziomów i standardów jakie obowiązują w tych czasach. Ciekawe czy kupiłbyś ten syf od murapolu gdybyś za niego płacił po wykonaniu osiedla. Większość płaciła z góry jak jeszcze było szczere pole i piękna makieta z obietnicami pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian563 Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.11, 11:07 Większość płaciła z góry jak jeszcze było szczere pole i piękna makieta > z obietnicami pracowników To siedz teraz cicho i sie ciesz tym co masz :) Dzięki takim zadowolonym jak Ty mamy syf na rynku. Niczego nie potrzebuje , nic > zego nie wymaga dając przyzwolenie do zaniżania poziomów i standardów jakie obo > wiązują w tych czasach. Dzieki takim frajerom co "musieli" kupic dziure w zimie deweloprzerzy sie wycwanili i wybudowali wam buble :) Trzeba bylo poczekac i kupowac jak juz gotowe No ale ped owczy bo braknie doprowadzil do tego co mamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 12:39 Marian z netii nie zmienia to faktu że murapol pozyskał kasę wzamian za obietnice wybudowania czegoś solidnie. Nie udało mu się , Nie wazne z jakiego powodu, chęci większego zysku czy braku umiejętności. Wazne jest to że powinien to dofinansować zeby wyjść z twarzą. Tak na marginesie. Czy ta ekskluzywna brama główna jest dostatecznie dobra i spełnia twoje wymagania techniczne i estetyczne? Murapol postawił dopiero baner reklamowy jak Jamróz cokolwiek zrobił na tym osiedlu bo było syfiasto jak nie wiem wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian z netii Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.ip.netia.com.pl 29.04.11, 14:18 W sumie to mnie to "g" obchodzi czy Wasza brama spelnie czy nie spelnia wymagan technicznych i estetycznych. Dzieki wlasnie temu ze wy w ciemno kupowaliscie dziury w ziemi a deweloprzezy windowali ceny mieszkan to mnie nie bylo stac na te super apartamenty. Ale jak to mowia nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo. Ja w tym czasie (2003 rok) kupiłem sobie dzialke pod Krakowem i spokojnie budowałem dom. Obecnie brame mam wlasna i spelnia wszelkie moje wymagania techniczno/estetyczne i z politowaniem przyglądam sie tym ciekawym komentarzom tutaj na forum :) Za te same pieniadze ktore wyscie wpakowali deweloperowi ja mam dom 200 m2 z ogrodem a wy "apartament" 50 m + wasz deweloper jakas posiadlosc na poludniu Europy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik szuwarek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 15:53 Maniek :) ludzie zadowoleni nie grzebią po forach. Zadowoleni kupują produkt i zapominają o temacie leżąc sobie powiedzmy w ogrodzie i wypoczywając. Przestań więc zamydlać oczy bo po coś tu wlazłeś. Czyżbyś szukał mieszkania w krakowie bo masz dosyć po zimie dosypytania węgla do pieca? :)Czy może nie masz zasięgu sieci komórkowej ;) Nie sadzę że jesteś az tak nadgorliwy że kupujesz np. telewizor a potem łazisz po wszystkich możliwych forach i wychwalasz go. Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego 30.04.11, 07:35 Zgodze się. Ktoś w ogóle nie pomyślał w wyjazd jest faktycznie koszmarny. Plus jest taki, że uruchomili komunikację do Chełmońskiego koło Castoramy tak, że cały ruch pójdzie tamtedy a nie koło naszego osiedla. Info Castorama: krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,9519586,Hipermarket_kolo_kolo_ronda_Ofiar_Katynia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michael Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.icpnet.pl 30.05.11, 15:57 Nie każdego spotkały takie przypadki. U mnie również nie było takich jak powyższe. Może wystarczyło by pogadać z Murapolem a nie wypisywać na forum, to by załatwili szybko sprawę jak u mnie i wszystko kulturalnie załatwione... Odpowiedz Link Zgłoś
wwldi Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego 14.10.13, 20:46 To wyrachowani złodzieje z Bielska Białej.Naciągają wykonawców i nie płacą za wykonane roboty.W tym kraju panuje totalny BURDEL jaki zafundowała Nam wszystkim Platforma Obywatelska.Państwo chroni dużych złodziei takich ,jak Murapol.Ci bezwstydni złodzieje i wyłudzacze są jeszcze sponsorami????Gdzie jest Policja,Prokuratura i wszystkie resorty odpowiedzialne za porządek w tym Państwie ??? Mamy Prezydenta układowego ,geniusza Premiera i robiącego miny Rostkowskiego.Ważne ,że mają władzę i kasę.Społeczeństwo mają w dupie .Czas pogonić to towarzystwo do lamusa .Z resztą nie ma kogo wybierać.Od niepamiętnych czasów te same GĘBY i układziki oraz Towarzystwa wzajemnej Adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.icpnet.pl 30.05.11, 17:02 Widziałem filmik. Miałem już swoje zdanie na ten temat wcześniej. Pierwszy raz obejrzałem ten reportaż i nie zrobił na mnie dużego wrażenia. Jakość inwestycji rzeczywiście budziła czasem zastrzeżenia, ale ironiczny styl autorów reportażu zupełnie do mnie nie trafia. Miałem jedną nieprzyjemną sytuację z Murapolem jakiś czas temu, ale szybko zostało to wyjaśnione. Być może miał na to wpływ właśnie ten filmik? Na pewno zaczęli się bardziej starać, obecnie złego słowa powiedzieć nie mogę. Firma jak firma, jeszcze nie słyszałem o inwestycji gdzie by wszystko działało na cacy, a dziennikarze zawsze zwietrzą sensację… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 07:20 pogadać? próbuje na spokojnie gadać z nimi od 3 lat i nic. usterki jakie byly takie są i nie usunęli nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 31.05.11, 09:12 haha, znowu kazali pracownikom wpisywac na forum pozytywne komentarze. moze nie moga sprzedac mieszkan:)ale lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 02.06.11, 09:16 Dokładnie. Pracownicy z prywatnych komputerów pewnie wypisują pochlebne wpisy pod groźbą zwolnienia :) Widzieliście kiedyś zadowolenego klienta wypisującego pochwały na forach ? ;) . Klient zadowolony kupuje i zapomina o temacie uzytkując zakupiony przedmiot. Ogólnie Murapol to jedna potężna porażka przed którą należy ustrzec innych klientów. Zresztą kazdy mieszkaniec już wie ze jeśl trzeba coś naprawić to lepiej zrobić to za własną kasę bo w zyciu od nich nic się nie wyegzekwuje. Zwodzenie, lawirowanie a na koncu odmowa uznania reklamacji tak wygląda reklamacja w Murapolu :) Samo życie. Szkoda tylko że liderem w zwodzeniu klientów jest własnie tfu..... "nasz" deweloper Murapol i jego posłuszni pracownicy . Pod dupskiem się pali bo nie mozna sprzedać lokali to opinie sobie robią ;) żenada Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Sytuacja finansowa Murapolu 2008/2009 12.10.10, 23:19 Dla zainteresowanych: www.gpwcatalyst.pl/pub/files/dokumentyinf/Dokument%20informacyjnyMurapol.pdf Wynagrodzenie prezesa w 2009 - 1,6 miliona. A jak macie na osiedlu jak w tym filmiku, to nie zazdroszczę kurcze. A w raporcie Murapol pisze, że macie standard podwyższony. To jak wygląda ten normalny???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szuwarek Re: Sytuacja finansowa Murapolu 2008/2009 IP: *.home.aster.pl 02.06.11, 09:34 Kur........ podwyższony standard? ; błahahahahahaha ale mnie ubawiło. Teraz mamy standard jak urzadziliśmy. MUrapolowski podwyzszony standard to : brak tynków na sufitach, brak parapetów, brak, ogrodzeń, brak, osprzetu elektrycznego , brak ogólnie wszystkiego łacznie z mediami na początku wydawania mieszkań czyli brak kanalizacji w poczatkowej fazie, brak prądu, wody etc......... Mamy a raczej mieliśmy jako dodatek gratisowy i tu musze przyznać rację ze murapol daje w gratisie grzyba na scianach , zalane komórki lokatorskie i garaze. Zniszczone okna (chyba z odpadów) W szczególnych przypadkach dla ekstra klientów murapol dokładał okna osadzone na zapałce nawet nie zapiankowane i brak lub niezgodnie z projektem wykonaną instalację el. w mieszkaniach. Dla vip-ów :) murapol sprzedawał jeszcze nie wybudowane miejsca postojowe za ponad 30tyś które po wybudowaniu okazały się zupełnie nie wymiarowe. Jak zaparkujesz to nie wysiądziesz :) Murapol kocha swoich przyszłych klientów a zwłaszcza ich kasę którą jak pozyska to juz nie chetnie inwestuje w budowę. Po wpłacie kasy klient to potencjalny wróg. ;) Wszystko tanim kosztem stąd pewnie tak wysoki dochód . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Szanowne jełopy! IP: *.60.citypartner.pl 03.06.11, 22:54 Zamiast kłócić się na forum, może ktoś zorientowałby się ze brama wjazdowa sama się nie zamyka tylko trzeba zadać sobie ten trud i nacisnąć ponownie przycisk na pilocie. Mimo tego co zaoferował nam Murapol sami nie dbamy o to co mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szanowne jełopy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 10:38 tzw jełopy przyzwyczajone są do minimum standardu . Czyli brama powinna się otworzyć po naciśnięciu guzika i sama zamknąć po poru chwilach jeśli nic nie stoi w przejeździe. Jełop to raczej ustawił bramę tak żeby mozna było ją otwierać i zamykać z pilota . Po jasny ciul ją zamykać jak sama się ma zamknąć .Taka możliwość wkur..... jedynie osobę stojącą przed bramą i czekającą na jej otwarcie gdy co niektórzy szybcy naciskali otwarcie już pod skodą zamykając tym samym ją przed nosem. Do inteligenta . Czy bramy garazowe też trzeba samemu zamknąć wciskając kabel do kontaktu i użyć pilota? Bo widzę ze wtyczki są wypięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator 70A Osiedl e IP: *.146.252.112.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 23:12 &Ogolnie to brama sie nie zamyka od okOlo miesiaca jak nie dluzej i szczury się pasą nad tą stertą śmieci przy Altanie ,ale łapki na szczury poustawiane WSTYD gdyż Jamroz niEStety ale oszczedza na kontenerach na śmieci .Syf w piwnicach taki ,ze aż się żal robi Ogolnie syf .Do Convectora to sie UMYĆ możemy i Juventus lotem blyskawicy za 15 tys rocznie Ja na zebranie to już nie pójde POKAZóWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 14:32 Popieram. Jamróz jest kiepski w zarzadzaniu a przynajmniej zatracił poczucie estetyki. Wszedzie syf i tandeta. Prace pobierznie wykonywane itd. Będędzie się jeszcze pewnie z 5 lat bawił w naprawę tej bramy zamiast dziadostwo od razu wymienić na nowe. Ciekawe dlaczego jak brama była zaknięta od od razu przed osiedlem był parking dla przyjezdnych zapchany. Teraz przy otwartej jest pusty ale nie ma gdzie wieczorem zaparkować na osiedlu. Niektóre mieszkania stoją puste na parterze a chlew przy nich nieziemski. Chwarty po pas. Szkoda że Jamrozowi to nie przeszkadza. Mam pomysł, zmieńmy go a juwentusa olejmy za jakość usług. Oni nawet kloszardów rozgrzebujących śmietniki nie są w stanie przepłoszyć. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Osiedle IP: *.home.aster.pl 14.07.11, 20:39 Żeby coś zatracać trzeba to najpier mieć ;) Nie wiem czy problem w dokładnym sprzataniu osiedla lezy po stronie zarzadcy samym w sobie czy w niechlujnych przyzwyczajeniach pracownikach jakimi się posiłkuje i jakich zatrudnia. Jak ktoś jest przyzwyczajony z domu do partactwa to nic lepszego nie zrobi w pracy. Niby skąd ma wiedzieć że można lepiej. Ogólnie nie podoba mi się ten stan rzeczy. Zwłaszcza kratki przed klatkami z których sobie co niektórzy zrobili popielniczki na niedopałki a administrator ani nie reaguje ani nie sprząta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 13:57 Potwierdzam, partactwo Jamroza jest coraz większe, nie potrafią sobie poradzić z najprostszą rzeczą, typu naprawa zamka, czy tez klamki. Wszystko trwa jakby wymagało specjalnego zamówienia. A brama to już dramat, kupowaliśmy mieszkania na zamkniętym osiedlu, a Jamróz od maja zafundował nam open. I gdzieś to mam, że Murapol to i tamto i jego wina. Od długiego czasu wy za nasze pieniądze odpowiadacie za stan osiedla i ta sytuacja świadczy o was. Po cholerę nam jakiś tłuczeń pomiędzy drzewkami jak nie potraficie nowego napędu do bramy kupić. A Panu S. dziękujemy, za wyczerpujące informacje na mms lokale. Jakieś przypadkowe informacje nie mające kontynuacji. Ogólnie skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 14:15 A poza tym nie widać żadnych inicjatyw podejmowanych przez administratora, a i pewnie naszą radę mieszkańców. Jak się patrzy na te bloki to co się rzuca przede wszystkim w oczy? las anten satelitarnych. Czyż nie można by było wyjść z pomysłem montażu na każdym budynku anteny satelitarnej zbiorczej z sygnałem z hot birda, zupełnie poprawiłaby się estetyka osiedla. Ale chyba się zapędziłam. Powstają altany drewniane na balkonach a ja tutaj o antenach. Szkoda gadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 15:21 Jamróż jedynie ślizga się na naszej kasie. Sidzi cicho liczac ze mu kasa z czynszy skapnie. Nic się nie poprawia, nic nie dzieje na plus osiedla . Pewnie dumny teraz chodzi że kawałek kamienia szarego rozsypał, jakby ładniejszego białego gresu nie było. Taki drogi Jamrozie to się jako podkład pod asfalt wysypuje ;) Co do klamek to potwierdzam, ułamana klamka wewnętrzna od kilku miesięcy ale sprzataczce czy cieciowi którego wiecznie z petem wiszącym widze to nie przeszadza. Pewnie w domu mają takie same. Ogólnie jestem za zmianą administratora który nie podejmuje żadnej inicjatywy w upiększeniu osiedla a jedynie podejmuje nieudolne walki z naprawą choćby bramy żeby mieszkańcy mu głowy nie suszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna czerwinska Re: Osiedle IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 10:17 Czy ktos moze widzial drzwi jak wygladaja od wyjscia z garazu wystarczy cif gabeczka .Ogolnie to dziadzieje wszystko. KAzda rzecz uszkodzona z innej parafii dorabiane jakby sie nie dal takiego samego kupic , plac zabaw smiechu wart i ostatnio szczury pasace sie w altanie bo sterty smieci ,leza na pokaz .DZIADOSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Osiedle IP: *.60.citypartner.pl 28.07.11, 21:45 LUDZIE NAUCZCIE SIE DZWONIC DO Mr. J A NIE TYLKO ŻALIĆ SIĘ TUTAJ! jamroz mnie wk*rwia od samego poczatku. na ewentualne prosby mieszkancow ma zawsze ciętą ripostę - odpowiada ile to będzie kosztowało - bo z doświadczenia wie że ludzie są tacy że jak usłyszą ile muszą dołożyć z własnej kieszeni to odpuszczają! ostatnio na moją prośbę o przeprogramowanie bramy do garażu na samozamykanie sku*wysyn powiedział że urządzenie takie kosztuje 1000zł i muszą się zrzucić na nie właściciele budynku! a ja rozmawiałem z gośćmi od bramy i powiedzieli że tak naprawdę to potrzebują tylko zezwolenie J. na piśmie do biura i to się bramę przeprogramowuje w 5 min. sku*wysyn jeden! na prośbę o czyszczenie gazonów i pustaków zapie*dolonych błotem na końcu osiedla J. odpowiedział że to i tak się rozwala i on tego nie będzie czyścił! sku*wysyn jeden! NIE WIDZICIE ZE J. "DBA" TYLKO O POCZATEK PRZEZ KTORY WSZYSCY PRZEJEŻDZAJĄ? powtarzam: SZANOWNI SĄSIEDZI, NAUCZCIE SIE DZWONIC DO Mr. J W NAJDROBNIEJSZEJ SPRAWIE A NIE TYLKO ŻALIĆ SIĘ TUTAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle IP: *.home.aster.pl 29.07.11, 08:24 Czy przyłączacie się do wniosku usunięcia tych małokompetentnych sprzątaczy osiedla? Ostnio u żródła otrzymałem informacje dlaczego ich zatrudniają..... Bo są tani . Być może tani dla Jamroza ale nie koniecznie dla nas. Złaszcza że nie czują blusa i bez telefonu czy zgłoszenia pisemnego nie ruszą du.y i choćby niedopałków papierosów leżących miesiącami przed wejściem nie usuną. Starsza Pani chodząca cały dzień w podomce i starszego Pana pyskacza któremu nie wolno palcem pokazać gdzie pominął śmieci? Za jakie grzechy mam tolerować kogość i jeszcze mu płacić pomimo tego że jakośc usług jakie oferuje mi nie odpowiada. Przeciez oni funkcjonują za nasze pieniądze, To Jamróż zalezny jest od nas a nie my od niego. Praca mu szkodzi to niech idzie na rentę jak nie potrafi utrzymywać porządku w nalezytym standardzie. Co Wy na to żeby powstała oficjalna strona z fotografiami " fuszerka jamroza" Kilka osób jest już chętnych. Może to ich zmotywuje do właściwej pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbr Re: Osiedle IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.11.14, 22:08 jaki administrator takie porządki jacy fachowcy takie naprawy i czego sie dziwić wystarczy na tych fachowców popatrzeć wyglądają jak lumpy, rewia mody z lumpeksu administracji nie stać zeby pracownicy mieli ubrania robocze??? wstyd !!!! a pani sprzątająca jak dostanie płyn marki ARO bo widziałam o cifie może pomarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Parking dla konia! IP: *.236.spine.pl 22.10.10, 19:50 Wreszcie... Nareszcie... Mamy parking dla koni na naszym osiedlu !!! :-) Teraz każdy mieszkaniec może zaparkować swojego konia! p.s. Nowo otwarty parking dla koni znajduje się za śmietnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansolo Re: Parking dla konia! IP: *.236.spine.pl 23.10.10, 11:22 Wie ktoś co to powstanie kolo Shella? Widać tam spore słupy zelbetowe, na salon BMW to to raczej nie wyglada - za duze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Parking dla konia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:40 Pierwszy powinien tam parkowac szeryf ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Parking dla konia! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.10.10, 19:21 to nie Castorama panie. To bedzie centrum handlowe Auchan. Swagir co robi na dziale z rurami mowi ze Castorama mo byc bliży Tojoty. W koncu bedzie mozno kupic szybko tanio kełbase na gryla a nie na szelu tak drogo. No salona BMW cos nie chca otwierac. Trowa rosnie ino bilborda BMW postawili. A myslolem ze przynajmni dzielnica sie zrobi bardzi ekskluzywno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Parking dla konia! IP: *.236.spine.pl 25.10.10, 19:55 www.krakowskieinwestycje.pl/katalog-inwestycji/castorama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcdeif Re: Parking dla konia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:14 jeszcze 2 tygodnie temu stala tam zolta tablica informacyjna z opisem: budowa pawilonu handlowo - uslugowego wraz z zagospodarowaniem terenu - inwestor Castorama tak wiec raczej pewne Auchan ma stac blizej Ikei z wjazdem od ul. Jasnogorskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacko Re: Parking dla konia! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.11.10, 18:49 a wiecie samsiady na kiedy otwarcie tej Castoramy planuja ? W takim tempie chyba na wiosne gdzies... Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Parking dla konia! 02.11.10, 07:17 W poniższym linku pisze: "Inwestycja przy ul. Sosnowieckiej nieopodal IKEI oraz Makro zakończona ma być pod koniec 2011 roku." - teraz idzie im dość szybko ale później mogą zwolnić Ja tylko mam nadzieje że zrobią tą drogę do IKEI i jakieś bezkolizyjne skrzyżowanie z Conrada w końcu. A ktoś wie kiedy ma powstać koło Ikei Auchan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Castorama? - Dobry pomysł. IP: *.236.spine.pl 02.11.10, 22:01 Castorama dobrze to sobie wymyśliła, sklep przy osiedlu Murapolu- strzał w dziesiątkę. Jeszcze rok, może dwa i nieźle na nas zarobią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam zaginal nasz maly kotek - bialy w czarne plamki IP: *.ists.pl 10.11.10, 21:27 witam, przyznam, ze do tej pory nie korzystalem z tego forum mimo ze jestem w zarzadzie wspolnoty tego osiedla, ale poziom niektorych wypowiedzi i dyskusji zniechecil mnie na poczatku aby tu zagladac ALE ... zaginal dzisiaj nasz maly kotek - bialy w czarne plamki. jezeli ktos go widzial lub ma u siebie w domu to prosze o kontakt: 665 122 124 - Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansolo Re: zaginal nasz maly kotek - bialy w czarne plam IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 10:58 czyli innymi słowy zniżasz się na chwilę do poziomu chamstwa i hołoty bo ci kot zginął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zaginal nasz maly kotek - bialy w czarne plam IP: *.236.spine.pl 13.11.10, 15:22 kota nie widziałem, ale zapytaj sąsiada co wczoraj miał na grilla? Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego 10.12.10, 07:22 No to straciliśmy część komunikacji z naszego rejonu. Piękne rozwiązanie problemu. krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,8791871,Uwaga_pasazerowie__Autobusy_omina_rondo_Ofiar_Katynia.html. Ave nasz nowy prezydent :/ Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego 10.12.10, 07:24 No to straciliśmy część komunikacji z naszego rejonu. Piękne rozwiązanie problemu - Czytajcie! Ave nasz nowy prezydent :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 10.12.10, 11:17 No i super ! zawsze to mniej pojazdów w korku:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pierdzą wam zawory w kaloryferach? IP: *.236.spine.pl 21.01.11, 09:41 Pierdzą wam zawory w kaloryferach? O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbl Re: Pierdzą wam zawory w kaloryferach? IP: *.60.citypartner.pl 22.01.11, 21:26 słaba wydajność jednostki grzewczej = piec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały ZARĘBA IP: *.146.255.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.01.11, 07:28 Czy ktoś wie, czy Mr Zaręba - ten ulizany goguś - pracuje jeszcze w Murapolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ZARĘBA IP: *.236.spine.pl 25.01.11, 22:14 Ostatnio widziałem, że gra w reprezentacji w piłkę ręczną. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ZARĘBA IP: *.play-internet.pl 28.01.11, 19:43 witam, czy ktoś wie dlaczego Jamróz nie rozliczył ostatnich odczytów licznika z grudnia? będziemy płacić wysokie zaliczki na media według kwietniowych rozliczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jamróz IP: *.net.e-net24.pl 31.01.11, 18:40 tez spodziewałem się rozliczenia Jamroza po odczytach na dzień 31.12.2010, tym bardziej, że zachowując dotychczasowe stawki powinienem mniej płacić, no ale... cisza. tak w ogóle to ten serwis lokale jest już chyba tylko do niewyjaśnionych opłat i życzeń świątecznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jamróz IP: *.60.citypartner.pl 31.01.11, 23:27 ...cisza nie tylko w sprawie rozliczeń, cisza także w sprawie ew. pozwu p. Murapolowi ( niestety w dużej mierze z naszej winy, czyli całkowitej bierności nas i zarządu lokatorskiego ), gigantyczna lista usterek od czasu tej wykonanej przez Lokię skurczyła się do zaledwie kilkunastu punktów, z którymi "mamy" niby iść do sądu, a gdzie reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacuś Re: ZARĘBA IP: *.146.230.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.11, 11:57 Nie no chodzi mi o tego lizodupa prezesa - za słabo ciągnie i go wyje!@!li czy go po prostu wyje!@!li - tak z nudów. Pytam bo mam ochotę mu prztrygandolić z plaskacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parkowania IP: *.60.citypartner.pl 27.07.11, 10:34 "Zapewnienie dojazdu wozów pożarniczych do budynków to obowiązek zarządcy obiektu. Spółdzielnie mieszkaniowe powinny zorganizować odpowiednią drogę pożarową nie czekając na przypomnienie ze strony straży pożarnej. W praktyce jest inaczej. - Występuje więc kontrola straży pożarnej. Potem wydawania jest decyzja administracyjna, w której określamy termin realizacji obowiązku i egzekwujemy wykonanie tychże dróg pożarowych z odpowiednim ich oznaczeniem - mówi kpt. Gerard Wydrych, rzecznik prasowy straży pożarnej." "Zgodnie z § 5 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 21 kwietnia 2006 r. w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów (Dz. U. Nr 80, poz. 563) właściciele i zarządcy terenów mają obowiązek utrzymywania znajdujących się w ich obrębie dróg pożarowych w stanie umożliwiającym wykorzystanie tych dróg przez pojazdy jednostek ochrony przeciwpożarowej, zgodnie z warunkami określonymi w przepisach dotyczących przeciwpożarowego zaopatrzenia w wodę i dróg pożarowych. Jeżeli parkowanie samochodów w miejscach powoduje, iż dojazd do budynków nie spełnia wymagań Rozdziału 5 „Drogi pożarowe" (§ 11 - § 13) rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 16 czerwca 2003 r. w sprawie przeciwpożarowego zaopatrzenia w wodę i dróg pożarowych (Dz. U. Nr 121, poz. 1139), wówczas taka sytuacja stanowi rażące naruszenie cyt. powyżej przepisu § 5 rozporządzenia MSWiA z dnia 21 kwietnia 2006 r. (Dz. U. Nr 80, poz. 563)." czy sa osoby ktore podpisza sie na wniosku do strazy pozarnej o kontrole oznaczenia (ktorego nie ma) drogi pozarowej na naszym osiedlu? sam podpis na gotowym wniosku. tyle. wniosek nie bedzie do wgladu dla nikogo. zainteresowani: swierko@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 11:53 Do czego zmierzasz z tymi znakami? Chcesz aby nikt nie parkował na ulicy nawet przy braku miejsca na parkingu? Lepsze jest usuniecie doniczek z jezdni i pozostawienie luźnego pasa (oznaczonego zakazem postoju) po którym bedą się poruszać piesi i awaryjnie wymijać samochody. Te doniczki to ineligent mógł wymyślić na tak wąskiej drosze. Już zniszczyłem sobie zderzak o to niewidoczne pod kołami cholerstwo jak wyjeżdzałem z garażu . Gdyby były standardowe słupki metrowe to przynajmniej byłoby je widać jadąc i manewrując samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.60.citypartner.pl 27.07.11, 12:58 nic nie mam do doniczek i całe szczęscie że są, przynajmniej można przejść. zgadzam się z tobą na temat metalowych metrowych słupków - kwestia powinna być poruszona na zebraniu. niech sobie każdy parkuje gdzie chce ale niech ma świadomość że stoi na pełnoprawnym zakazie. obecnie jest tak że jamróz pomalował białe kółka na jezdni w newralgicznych miejscach a i tak większość ma to w dupie i parkuje w tych miejscach zamiast przynajmniej na nieoznakowanych wolnych częściach drogi. denerwuje mnie na maksa jak jadę z końca osiedla w kierunku bramy a przede mną nagle wjezdżają 3 samochody i muszę się cofnąć bo inaczej pewnie bym stał z godzinę. drugim koszmarem jest fakt zatrzymania samochodu na ulicy na krótki czas (wniesienia np. zakupów) i tamowanie ruchu w tym wypadku w obie strony + chamski kierowca który jeszcze ci zatrąbi! parking za bramą przeważnie jest prawie pusty a każdy rozumny człowiek kupując mieszkanie widział plan osiedla i wiedział że bez garażu będzie ciężko. na szczęście są też odpowiedzialni kierowcy. jeden z nich ma czerwony samochód dostawczy który parkuje ZAWSZE na parkingu przy bramie a mieszka na samym końcu osiedla. skoro on może przejść taki kawałek to dlaczego inni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 15:20 Przyznaję Ci rację po cześci . Mam dwa somochody i jedno miejsce postojowe więc siła żeczy musze jeden trzymać na zewnątrz. Przynaje bez bicia że szkoda mi było przy zakupie mieszkania wypłacić 2 x po 30 tyś zł. Co do stawiania na "kopertach" to popieram żeby usuwac samochody odpłatnie z tych miejsc. Przez własnie takiego wyjechałem dużym łukiem z garażu kosząc doniczkę której nie widziałem. Rozsądne jest usunięcie doniczek i zdyscyplinowanie parkujących. W sumie jest juwentus do pilnowania porządku za którego płacimy czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.60.citypartner.pl 27.07.11, 18:53 juwentus pojawia sie okolo 2 x w tygodniu, podjezdza na koniec osiedla, zamienia tabliczke juwentus na nowa i odjezdza... duzo czasu zastanawialem sie za co my placimy i po co on to robi... do dzis nie wiem. od sciagania samochodow bylaby straz miejska. czekam na chetnych do podpisu pod wnioskiem dla strazy pozarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.60.citypartner.pl 27.07.11, 20:26 juwentus pojawia sie okolo 2 x w tygodniu, podjezdza na koniec osiedla, zamienia tabliczke juwentus na nowa i odjezdza... duzo czasu zastanawialem sie za co my placimy i po co on to robi... do dzis nie wiem. od sciagania samochodow bylaby straz miejska. czekam na chetnych do podpisu pod wnioskiem dla strazy pozarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.home.aster.pl 27.07.11, 21:52 Jaki odcinek planujesz wyłaczyć z parkowania? całą ulicę bo ja parkuje własnie na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazak Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.home.aster.pl 28.07.11, 09:18 to nie jest droga pozarowa ciolki. przy takiej zabudowie nie jest wymagana!!!!proponuje dokladniej poczytac przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 12:53 Czyżby stażak z 72B ? ;) Po co nam droga pozarowa jak mamy strażaka z sikawką na osiedlu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.60.citypartner.pl 28.07.11, 21:37 do "strazak": mogę zapytać cię o wykształcenie i czy przynajmniej czytałeś te przepisy? bez komentarza ... ŻEBY BYŁO JASNE RAZ NA ZAWSZE: "Rozdział 5 Drogi pożarowe § 11. 1. Droga pożarowa o utwardzonej nawierzchni, umożliwiająca dojazd o każdej porze roku pojazdów jednostek ochrony przeciwpożarowej do obiektu budowlanego, powinna być doprowadzona do: 1) ... 2) ... 3) ... 4) budynku niskiego: a) zawierającego strefę pożarową zakwalifikowaną do kategorii zagrożenia ludzi ZL III o powierzchni przekraczającej 1.000 m2, obejmującą kondygnację nadziemną inną niż pierwsza, lub b) zawierającego strefę pożarową zakwalifikowaną do kategorii zagrożenia ludzi ZL V i mającego ponad 50 miejsc noclegowych; 5) ... 6) ..." § 11. 1. , punkt 4, podpunkt b) - do tej kategorii zalicza się każdy budynek z tego osiedla gdyż: "ZL V - zamieszkania zbiorowego, niezakwalifikowane do ZL I i ZL II." P.S. : Wszystkie Kategorie zagrożenia ludzi: "# ZL I - zawierające pomieszczenia przeznaczone do jednoczesnego przebywania ponad 50 osób niebędących ich stałymi użytkownikami, a nieprzeznaczone przede wszystkim do użytku ludzi o ograniczonej zdolności poruszania się, # ZL II - przeznaczone przede wszystkim do użytku ludzi o ograniczonej zdolności poruszania się, takie jak szpitale, żłobki, przedszkola, domy dla osób starszych, # ZL III - użyteczności publicznej, niezakwalifikowane do ZL I i ZL II, # ZL IV - mieszkalne, # ZL V - zamieszkania zbiorowego, niezakwalifikowane do ZL I i ZL II." czekam na więcej chętnych do wniosku do straży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.home.aster.pl 29.07.11, 10:59 "2) budynku należącego do grupy wysokości: średniowysokie, wysokie lub wysokościowe, zawierającego strefę pożarową zakwalifikowaną do kategorii zagrożenia ludzi ZL III, ZL IV lub ZL V; " te budynki sa niskie ZLIV nie ma wymagania doprowadzenia drogi pozarowej:)- za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.play-internet.pl 30.07.11, 12:37 Bo ten BURAK z konca osiedla co jezdzi dostawczakiem czerwonym to niezly agresor z tego co wiem to do kobiet do bicia sie stawia w murapolu Rudzielec paskudny żone pewnie tez oklada Niech zapiepsza spod bramy strsznie mi go zal DAmski BOKSER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: jamróz ma obowiazek stawić znaki zakazu parko IP: *.home.aster.pl 31.07.11, 10:52 Rudzi tak maja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Kiedy ruszają z budową nowych budynków ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.11, 16:37 Kiedy ruszają z budową nowych budynków ? czy ktoś wie ? podobno już już ... Odpowiedz Link Zgłoś
zbylus Re: Kiedy ruszają z budową nowych budynków ? 18.08.11, 08:54 Jak deklarowali podobno Białoprądnicka miała być wzorem. Poniżej artykuł widze, że mają takie same problemy jak my mieliśmy. wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/nowo-wybudowany-blok-wymaga-poprawek,1,4822719,region-wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Jamróz i brama wjazdowa IP: *.60.citypartner.pl 03.09.11, 18:03 niech ten Jamróz zrobi w końcu coś z tą bramą wjazdową bo mnie szlag trafi, niech ją w końcu wymienią całą i niech już nic nie kombinują! Jaki developer taki administrator!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krkr Re: Jamróz i brama wjazdowa IP: *.internetia.net.pl 14.04.14, 20:39 juz nie zrobi nic firma się rozpada wszyscy pracownicy biura dostali wymówienia tylko czekać jak ogłoszą bankructwo w ostatnim czasie odpadło im bardzo duże osiedle osiedle Mozarta ponad 600 mieszkań i oczywiście reorganizacja nikt z biura nawet nie myśli o tym żeby zacząć rozmowę z jamróz po sposób podania wymówień po minimum 6 latach pracy był jak z przedszkola podrzucenie pisma o rozwiązaniu umowy bez słowa rozmowy bez wyjaśnień bez żadnego słowa które należało by się od szefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Jamróz i brama wjazdowa IP: *.19-2.cable.virginm.net 21.02.15, 01:19 Jamroz to kretacz wyludza kase nei potrafi nic zalatwic jestem za tym aby go wywyalic na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipiska kolejne bicie pjany... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.11, 15:36 Zamiast tracić energie na kombinacje straż miejska , przepisy holowanie samochodów to może jakaś pozytywna inicjatywa ??? powiększenie parkingu ???? ale nie bo w ten sposób można ułatwić życie sąsiadom i sobie …. Ale tu widocznie nie o to chodzi… knuć pyskować i pienić się … Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kolejne bicie pjany... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 17:55 Popieram zdanie choć nie lubię hipisów ;) Parking powinien być większy . Tak na marginesie to Jamróz wykupił sobie miejsca parkingowe że zwalił kamień na parkingu blokując mozliwośc zaparkowania mieszkańcom? Z tego co zauważyłem to zakonczył rozsyywanie tego syfiastego szarego kamienia po osiedlu a zwały kamienia nadal zalegają na parkingu. Jakby miejsc postojowych było w nadmiarze. Czuje się ten jamróz jak co najmniej właściciel osiedla a nie podmiot wynajęty za nasze pieniądze do utrzymywania porzadku. Zaczyna mnie ta partanina Jamroza drażnić. Was nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW poczynania jamroza IP: *.60.citypartner.pl 28.07.11, 20:43 kamień jeszcze rozsypuje... ale za tydzień jak dalej tam będzie stała kupka to zadzwon do niego. wyjasnij mi dlaczego tego nie zrobiles od razu (telefon do J) ? LUDZIE NAUCZCIE SIE DZWONIC DO Mr. J A NIE TYLKO ŻALIĆ SIĘ TUTAJ! jamroz mnie wk*rwia od samego poczatku. na ewentualne prosby mieszkancow ma zawsze ciętą ripostę - odpowiada ile to będzie kosztowało - bo z doświadczenia wie że ludzie są tacy że jak usłyszą ile muszą dołożyć z własnej kieszeni to odpuszczają! ostatnio na moją prośbę o przeprogramowanie bramy do garażu na samozamykanie sku*wysyn powiedział że urządzenie takie kosztuje 1000zł i muszą się zrzucić na nie właściciele budynku! a ja rozmawiałem z gośćmi od bramy i powiedzieli że tak naprawdę to potrzebują tylko zezwolenie J. na piśmie do biura i to się bramę przeprogramowuje w 5 min. sku*wysyn jeden! na prośbę o czyszczenie gazonów i pustaków zapie*dolonych błotem na końcu osiedla J. odpowiedział że to i tak się rozwala i on tego nie będzie czyścił! sku*wysyn jeden! NIE WIDZICIE ZE J. "DBA" TYLKO O POCZATEK PRZEZ KTORY WSZYSCY PRZEJEŻDZAJĄ? powtarzam: SZANOWNI SĄSIEDZI, NAUCZCIE SIE DZWONIC DO Mr. J W NAJDROBNIEJSZEJ SPRAWIE A NIE TYLKO ŻALIĆ SIĘ TUTAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lookator Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 109.95.204.* 05.10.11, 21:34 Widzę, że u Was w Krakowie to jedna wielka sielanka na osiedlu :-) Tylko dlaczego gada tylko jeden nudny facet, a mieszkańcy? www.youtube.com/watch?v=1Ea7AV5OdG8&feature=related BTW Lampki itak macie lepsze. U nas ok 1,00 metr wysokości mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 06.10.11, 08:44 Rozumiem że to parodia stanu faktycznego i działań dewelopera ? Bzdury Bzdury bzdury i obłuda. Kiedy następna pikieta z transparentami? Pojadę nawet nad morze żeby nikogo więcej tak nie zrobili na szaro jak mnie i wielu innych. Odradzam zawieranie umów z tą firmą przed postawieniem i wykończeniem budynku. Tekt gościa w reportaży że obniżyli cenę aby klient sam kończył sobie tynki itp. Dobre ;) Zwiali z osiedla a syf upłynnili po niskiej cenie jak się pod tyłkiem paliło zapewne. Szkoda że mi nie obniżyli ceny tylko wzieli maksymalną możliwą . Teraz w ripoście trzeba wkleić film przedstawiający szarą rzeczywistość aby uśmiech zszedł im z twarzy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lookator Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: 109.95.204.* 07.10.11, 20:45 We Wrocławiu na osiedlu Murapolu na ul. Olbrachtowskiej zaczęli kręcić taki film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbl Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 08.10.11, 08:50 W riposcie wklejam filmik ktory nakreciala TVP :) www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/lowcy-absurdow/wideo/07102010/2910798 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 11:47 Czy aby w tym reportażu nie występuje ten sam "mężczyzna" (pracownik MURAPOL-u) z damską opaską na włosach i pieskiem trzymanym na rękach co w sposób oficjalny głosi po różnych forach że na inwestycjach MURAPOL -u dokonywało się odbiorów prac za pieniądze? cyt: Napisane przez krzysztof zaręba 6 wrz 2010, o 11:23 "widoczna jest poprawa jakości - ponieważ prace budowlane są odbierane rzetelnie a nie za pieniądze - jak miało to miejsce za Pana Jandy" ....... żródło: buduje.org/wieliczka-ul-kosciuszki-f21/witam-sasiadow-t2984-60.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.home.aster.pl 17.10.11, 08:11 Czemu się dziwić jesli ciągle reanimują złom pomurapolowski a nie wymieniają na nowy. Jamroz jak dostanie kasę to potem nie może się z nią rozstać. Tak na marginesie. W czynszach mamy liczone koszty za nalezyte utrzymanie garaży. Pytanie czemu te garaża są pomijane przez sprzątaczy? Wchodząc do domu z zewnątrz budynku mniejszy syf (piach, pył) na butach wnoszę niż jak wchodzę z garażu. Chyba trzeb przestać płacić za niewykonywane zobowiązania ;) |Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Murapol - osiedle na ul. Chełmońskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 12:14 Idą cięzkie czasy dla nieudolnych deweloperów bo wchodzi w życie ustawa gdzie deweloper dostanie kasę od banku dopiero gdy dokonczy inwestycję w umownym terminie i przeniesie akt własności na klienta. W przeciwnym razie klient ma prawo się wycofać (więc nie jest obciążony kredytem) a dupiany deweloper traci klienta . Szkoda że myśmy tak nie mieli i trzeba było syf odebrać. Murapol byłby już wpomnieniem na rynku. W sumie pewnie to tylko kwestia czasu czego sobie i poszkodowanym współlokatorom życzę. Jak ta firemka padnie to piję przez tydzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamróz Zakaz postoju IP: *.60.citypartner.pl 02.04.12, 15:17 Witam Państwa. Dziś pojawił się ten znak poparty tabliczką droga pożarowa. "Znak zakazuje postoju pojazdu rozumianego jako unieruchomienie pojazdu niewynikające z warunków lub przepisów ruchu drogowego, trwające dłużej niż 1 minutę. Oznacza to, że znak dopuszcza chwilowe zatrzymanie pojazdu np. w celu zabrania lub wysadzenia pasażera. Zakaz obowiązuje od miejsca ustawienia znaku do najbliższego skrzyżowania." Pozostaje tylko dodać, że wreszcie mamy prawdziwą prawną możliwość karania kierowców niestosujących się do znaku poprzez interwencję straży miejskiej lub policji. Jednocześnie pragnę poinformować, że przy bramie powstanie 8 dodatkowych, oznakowanych miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANKA OSIEDLA Re: Zakaz postoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 14:05 dziękujemy za utrudnienia, to ciekawe, że droga przeciwpożarowa jest tylko na tym, krótkim odcinku. Jak widać 8 miejsc parkingowych nie rozwiąże problemu parkowania na tym osiedlu, ale pewnie wygodniej straszyć policją i strażą miejską. PIĘKNY ZNAK TYLKO POZAZDROŚCIĆ POLOTU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamróz Re: Zakaz postoju IP: *.60.citypartner.pl 04.04.12, 18:47 Szanowni Państwo, to jest wymóg straży pożarnej. Ten krótki odcinek posiada chodnik wydzielony krawężnikiem, a według przepisów o drogach pożarowych jej szerokość jest liczona od krawężnika do krawężnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zakaz postoju IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 09:21 Prosze olac znk! to nie jest droga pozarowa! tego typu budynki nie wymagaja drogi pozarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakaz postoju IP: *.home.aster.pl 05.04.12, 15:18 Przecież ten znak stoi na koncu osiedla. Mieszkańcy ostatnich bloków są wyróznieni jak widać, Nie dość że dostali bloki w fatalnym stanie to dodatkowo mogą chodzić spod śmietnika do domu ;) Albo jak to mówią: ostatni bedą pierwszymi. Pierwszymi którzy parkują od bramy wjazdowej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SW Re: Zakaz postoju IP: *.nowysacz.vectranet.pl 06.04.12, 17:38 Szanowny Panie. Budynki na końcu osiedla nie stanowią budynków średniowysokich, ani też najpewniej nie posiadają 50 miejsc noclegowych, zatem droga pożarowa nie jest przy nich potrzebna. Proszę zatem nie wprowadzać zamieszania i nie wzniecać awantur ze strażą miejską - znak powinien zostać usunięty. Całe osiedle w tym momencie ponosi konsekwencje awanturniczego zachowania dwojga, czy trojga mieszkańców bloku 72e, którym nie wiedzieć czemu tak bardzo przeszkadzają samochody w uliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakaz postoju IP: *.pansa.pl 08.04.12, 09:29 Problemem nie są samochody w uliczce ,ale zatoka przed garażami gdzie większość mieszkańców ostatnich bloków traktuję ją jak parking , a zaparkowane tam samochody mocno utrudniają wjazd i wyjazd mieszkańcom z ich własnych garaży. A znak zakaz postoju i tabliczka droga pożarowa i tak nic nie wnosi bo tablica na początku osiedla " D-40 strefa zamieszkania " zabrania parkowania poza wyznaczonymi parkingami (D-18 litera P) a więc tak naprawdę na całym osiedlu i dopóki stoi to w każdy momencie Straż Miejska może wlepiać mandaty tym co stoją poza wyznaczonymi parkingami. Pozostaje jedynie zdrowy rozsądek i parkowanie tak aby nie utrudniać innym jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakaz postoju IP: *.home.aster.pl 08.04.12, 12:20 Te znaki to chyba tylko przez niedouczonych debili którzy parkują na wjazdach do garaży a w szczególności na namalowanych znakach poziomych zakazu. Popieram aby straż zakładała blokady lub nawet odholowywała auta porzucone w miejscach zakazu utrudniając tym samych jazdę innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Zakaz postoju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 13:18 Szanowny Panie, proszę się zastanowić, kiedy mówi Pan o swoich sąsiadach "Debile" i podnosi wycieraczki do góry. Jak to z "debilami" bywa czasami moga być porywczy i nie obliczalni. z poważaniem sąsiadka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zakaz postoju do sąsiadki IP: *.home.aster.pl 20.04.12, 14:04 Niepotrzebnie Pani łaczy moją wypowiedz z jakimiś wycieraczkami. Było to ogólne spostrzeżenie. Nie podnoszę ani wycieraczek w pojazdach ani na klatkach. Razi mnie natomiast pustogłowie matołków którym nie rozróżniają miejsca postoju od zakazu zatrzymywania, nie mówiąc już o fakcie że utrudniają przy tym życie innym mieszkancom - sąsiadom. |Co do nieobliczalności debili to przyznam Pani rację , W swojej głupocie mogą się przypadkiem sami połamać lub zniszczyć sobie twarz przez swoje porywcze zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Zakaz postoju do sąsiadki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 16:46 Szanowny Panie, Poziom Pańskiej wypowiedzi sugeruje, iż nie powinnam wchodzi w polemikę z wybitnym umysłem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zakaz postoju do sąsiadki IP: *.home.aster.pl 06.06.12, 20:28 Miło że sąsiadka nie jest porywcza ;) Miło też że nie parkuje już Pani na znakach zakazu bo ktoś Panią uświadomił co one oznaczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zakaz postoju IP: *.101.155.90.in-addr.arpa 31.05.12, 14:13 Masz w zupelnosci racje. Tu nie chodzi o lamanie przepisow, ale o utrudnianie zycia innym. Jak stana dwa samochody na zjezdzie do garazu, a bardzo czesto jeden z nich to dostawczy, wyjechanie sprawia niektorym klopot. Nie dosc ze jest ciasno, pod gorke to jeszcze nic z boku nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Zakaz postoju IP: *.101.155.90.in-addr.arpa 31.05.12, 14:08 A mnie sie to wogole nie podoba, ze kolejne miejsca postojowe powstana kosztem trawnika. Tak jakby bylo go za duzo na osiedlu. Niedlugo nie bedzie sie mozna nigdzie ruszyc bo wszedzie beda samochody poustawiane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Remont skrzyżowania J Conrada IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.12, 14:48 Czy ktos coś wie jak mamy wyjeżdżać do miasta?? Podobno mają ze wszystkich lewoskrętów na tym skrzyżowaniu ma pozostać tylko ten od Ronda do IKEI. zastanie nam nawrotka przez Rondo Ktoś słyszał o jakoś konsultacjach?? Czyli ktoś rozmawiał z mieszkańcami okolicznym i!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Remont skrzyżowania J Conrada IP: *.60.citypartner.pl 21.05.12, 22:50 Conrada (zmiany od 7 maja) Foto: www.krakow.pl Od poniedziałku (7 maja) trwa remont ciągu komunikacyjnego Conrada. W związku z tym z ruchu wyłączona została południowa część ul. Conrada, a samochody zostały skierowane na nitkę północną (po jednym pasie ruchu w każdą ze stron). Inaczej niż do tej pory rozplanowane jest również skrzyżowanie przy sklepie IKEA (brak lewoskrętu od strony ronda Ofiar Katynia). Taka organizacja ruchu utrzyma się przez ok. 30 dni. Na czas EURO 2012 prace remontowe zostaną wstrzymane, a organizacja ruchu wróci do normy. Natomiast tuż po mistrzostwach rozpocznie się drugi etap przebudowy. Tym razem drogowcy pracować będą na nitce północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lupus zapytanie ws. forum Chełmońskiego IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.14, 10:32 Witam Czy istnieje jeszcze forum mieszkańców ul. Chełmońskiego ? Jeśli tak to gdzie ono się znajduje ? Byłbym zainteresowany kupnem mieszkania przy tej ulicy lecz najpierw chciałbym się dowiedzieć co aktualnie się dzieje na osiedlu, np. Czy zakończył się proces sądowy mieszkańców z deweloperem ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś