Dodaj do ulubionych

osiedle szuwarowa

IP: *.chello.pl 28.04.03, 13:42
mam pytania do mieszkancow tego osiedla
czy tylko ja, mam problem z niekompetentna
administracja?
czy tylko usterki zglaszane przeze mnie sa
ignorowane , " bo sa wazniejsze rzeczy do
zalatwienia" - po co komu balustrada? odpadla?
to trudno
czy tylko ja mam zastrzezenia co do wykonania i
wykonczenia budynku?
czy tylko w mojej klatce slychac kochacacych sie
sasiadow z pietra po przekontnej, rozmawiajacych
"bocznych i gornych sasiadow"
czy tylko u mnie jest niedorobiona wentylacja-
mieszkanie sie pezegrzewa co na bylym podmoklym
terenie stanowi raj dla grzybow
czy tylko u mnie peka tynk, a o wykonczeniu lepiej
nie wspominac
czy tylko u mnie rura kanalizacyjna przebiega pod
katem, tak by nie moc przeoczyc wizyt sasiadow w toalecie
czy tylko mi przeszkadza, ze co rusz dostawia sie nowy blok,
tak ze ruch samochodowy przyprawia o zaduch
czy tylko mnie dziwi, ze firma inter bud na terenie
przyosiedlowym, nie nalezajym do niej buduje odkryte
korty? zacementowujac przy okazji najblizsza zielen, tak
by nie bylo juz zadnych watpliwosci gdzie ma sie zalatwic
pies
czy tylko mnie dziwi fakt, ze place za monitoring obiektow
nalezacych wylacznie do inter budu?

i to wszystko za jedna z najdrozszych stawek za metr w Krakowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbigniew Jak jesteście wspólnotą IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.04.03, 13:49
      mieszkaniową możecie zmienić administratora w ciągu kilku miesięcy i zatrudnić
      nowego. A jak spółdzielnią to możecie się pocałować w d... niestety:(
    • Gość: Bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 27.05.03, 15:46
      Ja jestem nowy, wiele rzeczy mi sie nie podoba. fakt ze inter bud administruje
      ale przeciez to jest wspólnota. Czy kiedys bylo jakies zebranie czlonków
      wspolnoty ? Od 6 miesiecy na pewno nie bo tyle tu mieszkam.
      A o koratch nie slyszalem, ciekawe
    • Gość: Pi Re: osiedle szuwarowa IP: *.ige-xao.com.pl 29.05.03, 08:39
      mieskam już troche na tym osiedlu i niestety muszę potwierdzić Twoje
      spostrzeżenia. Jest źle a jak pojawią się nowe 3 bloki - prace nad pierwszym
      mają się zacząć w przeciągu kilu najbliższych dni - będzie jeszcze gorzej. Jak
      kupowałem mieszkanie miałem wspaniały widok na Lasek Wolski, Kamedułów itd.
      Teraz każdego poranka jestem podglądany przez ekipy końćzące w zabójczym tempie
      blok.
      Co do administracji - tylko raz zaproponowałem im spotkanie z mieszkańcami i
      jestem pewien że po tym spotkaniu byłaby już inna...
      A tak konkretniej: do spotkania ze strony administracji nie ma i nie będzie .
      To MY mieszkańcy, musimy to zrobić sami i postanowić czego od nich chcemy. W
      końcu to MY płacimy im ZUS i penjse. A jak się przyglądniemy rocznym
      rozliczeniom za admonistrowanie - pensje mają niezle...
      • Gość: bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 29.05.03, 15:21
        Jezu, jeszcze 3 bloki ??? To pewna informacja ? bedzie sajgon.
        Co do administracji to potrzebny jakis spolecznik, który by zaczal. Ja,
        przyznaje, do nich nie naleze. Ludzie chyba nie do konca wiedza co mozna a co
        nie. Szkoda.
        • Gość: Pi Re: osiedle szuwarowa IP: *.ige-xao.com.pl 30.05.03, 08:59
          Informację o trzech blokach potwierdziłem w administracji, co gorsza obawiam
          się że to nie wszystko. Będzie więcej...
          Ja o trzech blokach dowiedziałem się od ludzi z budowy, a tylko potwierdziłem
          to w tejże administracji. No wiec jak widac, dzieje się dużo. Widziałem nawet
          rozplanowanie tych nowych bloków – zostanie wypełniona pusta przestrzeń
          pomiędzy blokiem nr 6 a ulicą raciborską. Dwa bloki prostopadle do 6 a jeden
          równoległy. Tyle pamiętam z rzutu.

• Gość: bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 03.06.03, 12:34
            No to super. jak kupowalem mieszkanie w 6 stce to obiecywali ze beda tam male
            domki. Moze 100 mieszkan to dla nich maly domek ?
            • Gość: Pi Re: osiedle szuwarowa IP: 195.117.48.* 04.06.03, 08:04
              Z ciekawości jak będę w administracji zapytam o te domki.
              Ostatnio rozmawiałem z administracją nt. kamer osiedlowych "pilnujących
              pracowników na budowie nowego bloku". Usłyszałem że tak nie jest i kamery na
              100% pracują dla mieszkańców.
              Z ciekawości po raz kolejny zwiedziłem osiedle. Nie wiem czy ja mam aż taki
              słaby wzrok (choć okularów nie noszę) czy ktoś ze mnie robi wariata??
              • Gość: bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 04.06.03, 10:14
                Jasne ze tylko dla mieszkancow sa kamery. Takze dla tych ktorzy jeszcze tam nie
                mieszkaja :). A jakby policzyc. Jakies 600 mieszkan x 35 zl (chyba tyle
                placimy) daje prawie 20 000 zl (!!!) na miesiac. Nie znam sie na ochronie ale
                to chyba sporo za pare kamer.
                Zakladam firme ochroniarska. Nic juz nie bede musial robic. I dodatkowo moge
                obserwowac sobie z balkonu osiedle. Ale to juz bedzie dla was gratis. :)
                • Gość: THX Re: osiedle szuwarowa IP: *.com.pl / *.gazeta.pl 06.06.03, 08:44
                  ja myślę że to jednak fajne osiedle...
                  • Gość: bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 06.06.03, 13:25
                    Obecnie tak ale zacztyna sie zmieniac.Niestety bedzie tloczno a to nie jest to
                    co obiecywano. Do wielu rzeczy nie mozna sie przyczepic i tu masz racje ale nie
                    lubie jak ktos mowi ze to idealne osiedle.
      • lena.15 Re: osiedle szuwarowa 06.06.03, 16:47
        podniesliscie mi Panowie morale i dalsza chec walki z "tyrania" inter-budu ;)
        podaje swoj email, gdyby Panowie czy inni mieszkancy chcieli sie skontaktowac w
        celu wzmozenia wisilkow ;)

harrywrath@wp.pl
        • o13y Re: osiedle szuwarowa 06.06.03, 20:45
          Znam Inter-Bud jako firmę wykonawczą. Niestety zarządzana jest fatalnie.Nie
          znam osiedla Szuwarowa, ale specjalnie sie z tym nie kryli, że chodzi im o
          administrację wybudowanego przez siebie osiedla. I tu są niemałe pieniadze dla
          firmy. Wiecej mieszkań-większe pieniądze z administracji.
          • o12345 Re: osiedle szuwarowa 16.06.03, 21:44
            I tutaj się musze niestety zgodzić - to osiedle zostało postawione tylko w
            celu ciąginęcia zysków z administrowania nim. Im więcej mieszkań tym lepiej.
            Co gorsza, na to osiedle są sprowadzane (zapraszane do współpracy) firmy które
            są w dziwny sposób z okolic z jakich pochodzi właściciel firmy inter-bud. I one
            również świadczą usługi na poziomie godnym inter bud-u...Przykładów nie brak..
            Kupując mieszkanie na tym osiedlu miałem nadzieję że dobrze ulokowałem kapitał,
            dzisiaj moje spostrzeżenie jest jedno - wszędzie jest tak samo, nawet wtedy
            kiedy za metr mieszkania płaci się dużo więcej niż w innych częściach
            Krakowa...
            • o13y Re: osiedle szuwarowa 16.06.03, 22:05
              Projektanci również są stamtąd ściagani. To chyba gdzieś z Sącza lub okolic
              pochodzi pan Ł.Okna i drzwi alu - jedne z droższych w Krakowie (produkcja
              wlasna, profile sprowadzane). Niższy personel to jest dozór budowy (kierownicy)
              jest stosownych umiejetności i kompetencji. Ale zarządzanie przez właściciela
              fatalne. Generalnie brak dbałości o zabezpieczenie finansów firmy w kontraktach
              z dużymi odbiorcami jego usług (budżet na przykład). Stąd pewnie pęd do łatania
              finansów kosztem lokatorów.
              • Gość: bob Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 18.06.03, 12:39
                Jestem nowy na osiedlu ale wydaje mi sie ze koszty administracji osiedla mozna
                kontrolowac w jakis sposob. Dostalem jakies rozliczenie ale dosyc ogolne. Nie
                mozna czerpac zyskow z pieniedzy ktore nie sa przeznaczone do tego. Dziwi mnie
                ze nigdy (z tego co wiem) nie bylo spotkania mieszkancow z admninistracja.
                • o12345 Re: osiedle szuwarowa 25.06.03, 13:14
                  Administracji nie da się raczej kontrolować, jest ona prowadzona jednoosobowo i
                  z tego co wiem nie możemy zwołać nawet zebrania z nasza administracją zeby
                  cokolwiek ustalić. Dlatego dostajemy tylko śmieszne informacje raz w roku ile
                  co i na co poszło z naszych pieniędzy. Szczegółnie interesujące są rubryki o
                  kwotach na ZUS i pensje... Ciekawe bo za 2002 rok do dzisiaj nie mam
                  rozliczenia z administrowania osiedlam ....
                  Jak ktoś ma pomysł jak to zrobić aby zmienić administrację, albo znalezc srodek
                  jak na nią wpłynąć, by działała na nasze dobro a nie swoje, to prosze o
                  wypowiedź, podejrzewam, że obecna administracja już tak podpadła że nie będzie
                  problemu aby ją zmienić.
                  Bo tak naprawdę my mieszkańcy akceptujemy taki styl zarządzania i nic nie
                  robimy by było inaczej.
                  Polecam zgłosić jakąś usterkę do administracji - zobaczycie jak i kiedy
                  zostanie ona usunięta.
                  • Gość: lena15 Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 26.06.03, 17:09
                    nie wiem czy zauwazyles, ale podałam wyzej mejla,
                    na ktory mozna pisac, by sie zgadac i spotkac
                    "na zywo"
                    takie pisanie w sieci nic nie daje
                    jest kilka osob, ktore maja juz serdecznie dosyc
                    adminstracji
                    trzeba sie spotkac
                    jedynym sposobem jest znalezienie kilku osob, ktore zechca sie tym zajac,
                    zebrac podpisy i jako przedstawicielstwo porozmawiac z administracja
                    inaczej sie nie da; a zgodnie z moim aktem notarialnym, jesli wiekszosc powie
                    intebudowi papa to nie maja sie jak bronic; chyba, ze inni maja inne zapisy ...
                    rozliczenie bedzie pewnie razem z tym od wody
                    zapraszam do aktywniejszej "walki" ze wspolnym wrogiem :)
    • stow.dla_arcytektury Re: osiedle szuwarowa 30.06.03, 20:22
      Takich co sie skarza jest w pierony. Ale fitness jak nalezy, co nie?
      • Gość: lena.15 Re: osiedle szuwarowa IP: *.chello.pl 30.06.03, 22:29
        i co z tego, ze jest fitness?
        musze z tego korzystac? nie musze
        i kort z basenem tez sa
        i co z tego?
        to z tego, ze pare mieszkan ma
        beznadziejny widok z okna choc jak ich wlasciciele
        kupowali mieszkania nic o tym nie wiedzieli

i po co taka glupia gadka? wykazal sie pan/pani czyms?
        jeszcze jakies argumenty?
      • o12345 Re: osiedle szuwarowa 01.07.03, 07:49
        Szanowna/ny Autorko/Autorze.
        Ja z fitnessu nie korzytam i nie widzę powodu aby w ten tani sposób wcinać się
        w raczej poważną debatę.
        Jeżeli jesteś mieszkańcem osiedla szuwarowa napisz kilka mądrych słów oceny czy
        admnistrowanie osiedlem w Twoim mniemaniu jest w porządku i dlaczego.
        A jeżeli twierdzisz, że cyt: "Takich co sie skarza jest w pierony" - to jest to
        tylko dowód na to, że coś jest na rzeczy i że ten wątek na forum GW ma rację
        bytu.
        No chyba że chciałaś/eś tylko na tym forum zaistnieć ....
    • gocha987 Re: osiedle szuwarowa 10.08.03, 13:33
      witam
      przeczytałam wypowiedzi na temat administrowania osiedlem i się przeraziłam.
      Czy naprawdę jest tam aż tak źle???
      Interesuję się tym, ponieważ moja mama chce kupić mieszkanie na osiedlu
      szuwarowa w bloku B (ma być gotowe II/III kwartał 2004), już jest zaklepane.
      Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? jaka była jakość wykończeń?
      czy prace były prowadzone zgodnie z harmonogramem, mieszkania oddane w
      terminie?
      Kiedy pytałyśmy się o wolne mieszkania to było jeszcze kilka, a niecały
      tydzień później już tylko jedno, więc mieszkania cieszą się dużym powodzeniem.
      Chyba nie jest tam aż tak źle....

pozdrawiam
      gocha
      • o12345 Re: osiedle szuwarowa 11.08.03, 13:10
        Witam
        mieszkam na osiedlu juz troche czasu, z administracja mialem juz wiele
        kontaktow, a to co przeczytałaś o administrowaniu to niestety prawda.
        Podpisujac umowe zakupu mieszkania wyrazasz zgode na prowadzenie administracji
        przez Inter-bud. Tego punktu umowy nie da się zmienić. (chyba że coś się
        zmieniło) Jeżeli chodzi o obsługę przy zakupie, jest OK. Standard mieszkań
        całkiem całkiem, polecam naniesienie wszelkich zmian w planach na etapie
        budowy. Zrezygnować z białego montażu - koniecznie i zażądać zwrotu kaski za
        niego.
        Wprawdzie kątów prostych pomiędzy ścianami nie uświadczycie - ale to chyba nie
        przeszkadza?? Blok B - to też ciekawa inwestycja - kształt bloku niczym z .....
        (no właśnie czego- nie pasuje do całego osiedla), a odległóść do bloku 6
        (istniejącego) i kolejnych które są w planach - zasakująco niewiwlkie...
        Maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Osiedle ogólnie OK, choć to wieczny plac
        budowy i wprowadzając się do bliku B trzeba mieć świadomość że zaraz zaczną
        budować kolejny blok.
        jeżeli chcesz wiecej informacji zapraszam na priv-a, adres widoczny...

Pozdrawiam

P.S. A z tymi "znikającymi" jak świeże bułeczki mieszkaniami... Jak ja
        kupowałem też tak do mnie Panie mówiły,że znikają. Chyba znasz takie pojęcie
        jak MARKETING???

gocha987 napisała:

> witam
        > przeczytałam wypowiedzi na temat administrowania osiedlem i się przeraziłam.
        > Czy naprawdę jest tam aż tak źle???
        > Interesuję się tym, ponieważ moja mama chce kupić mieszkanie na osiedlu
        > szuwarowa w bloku B (ma być gotowe II/III kwartał 2004), już jest zaklepane.
        > Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? jaka była jakość wykończeń?
        > czy prace były prowadzone zgodnie z harmonogramem, mieszkania oddane w
        > terminie?
        > Kiedy pytałyśmy się o wolne mieszkania to było jeszcze kilka, a niecały
        > tydzień później już tylko jedno, więc mieszkania cieszą się dużym powodzeniem.
        > Chyba nie jest tam aż tak źle....
        >
        > pozdrawiam
        > gocha
        • Gość: lena Re: osiedle szuwarowa IP: *.szuwarowa.krakow.pl 05.09.03, 12:04
          o12345 napisał:

> Witam
          > mieszkam na osiedlu juz troche czasu, z administracja mialem juz wiele
          > kontaktow, a to co przeczytałaś o administrowaniu to niestety prawda.
          > Podpisujac umowe zakupu mieszkania wyrazasz zgode na prowadzenie
          administracji
          > przez Inter-bud. Tego punktu umowy nie da się zmienić.

punktu zmienic sie nie da, to prawda
          zmienic firme administrujaca, przy tzw. woli wiekszosci wlascicieli mieszkan,
          czemu nie? ja jestem za :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka