rgo2 27.03.07, 22:47 Ulica Prądnika Czerwonego jest tu (mapa)-> adres.targeo.pl/Krakow,Pradnik adres.targeo.pl/Krakow,Pradnik ...info dla przyjezdnych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pudliszek Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:48 A ja podjęłam meską decyzję (chociaż jestem kobietą) i postanowiłam przesiąść od jutra na rower. Nie mam zamiaru spóźniać się do pracy przez czyjeś poronione pomysły kumulacji wszelkich remontów w jednym miejscu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczor Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.kur.kolornet.pl 27.03.07, 23:04 Aja dziekuje za fajna stronke. Nareszcie jakas dobra mapa Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rb Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 01:14 rgo2 napisał: Ulica Prądnika Czerwonego jest tu (mapa)-> adres.targeo.pl/Krakow,Pradnik adres.targeo.pl/Krakow,Pradnik ...info dla przyjezdnych Tylko że w artykule chodzi o osiedle Prądnik Czerwony gdzie znajduje się ulica Powstańców. A Ty pokazujesz ulicę Prądnika Czerwonego na Osiedli Wiśniowym. Nb też często zakorkowaną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.crowley.pl 27.03.07, 23:05 \Ciągle tylko narzekacie. Jak nie ma remontów ulic to zle, jak sa to zle. Jak się remontuje na wiosnę zle, jak się remontuje na jesieni tez zle. Dajcie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoDeŁ Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 10:00 remont remontem ale dlaczego na Powstańców są wymieniane krawężniki które zostały 1.5 roku temu założone. totalne marnotrastwo pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Tajstera Bo Tajster na tym zarabia kase oszust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:07 Przecież to jasne Tajster sobie domek buduje w kryspinowie i potrzebuje chonik w posesji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Czas na rower... IP: *.markom.krakow.pl 28.03.07, 00:18 Jak w tytule. Trzeba byc niepowaznym by po Krakowie jezdzic samochodem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Czas na rower... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 00:25 pomieszkaj sobie haha trochę na Prądniku, poczekaj godzinę na autobus (wg. rozkładu powinien jeździć co 10 minut), spróbuj wydostać się samochodem z zapchanej w dwie strony Dobrego Pasterza, budź się codziennie o 5 rano, bo o tej godzinie pod oknami masz juz prawdziwy korek, to ciekawe, czy nie będziesz narzekał.... nikt nie narzeka na to, że remontują, tylko na to, że remontuje się wszystko naraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Czas na rower... IP: *.2-0.pl 28.03.07, 22:03 nie ma co narzekać - przez okres liceum i całe studia mieszkałem obok korka. Miało to tę zaletę, że pieszo mogłem dogonić wcześniejszy autobus. Pamiętam, że np. korki do Matecznego w czasie remontu Wielickiej zaczynały się na Prokocimiu. To były prawdziwe korki - dzień w dzień minimum 45 minut PRAWIE STANIA ;) Rada: W samochodzie/mpk można słuchać mp3, podcastów, ebooków, można przesiąść się na rower (też nie ma łatwo, ale przynajmniej się jedzie do przodu, a po zimie można troszkę się rozruszać). Można też robić minikarierę polityczną, próbując poprawić objazdy, ustawiając więcej policjantów itede. A może po prostu wydzielić osobne pasy dla MPK - tyle że wtedy MPK stwierdzi, że i tak więcej autobusów tam puścić nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiat Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: 195.117.116.* 28.03.07, 06:41 Co za idiota tak te roboty organizuje. Chyba nie mieszka na Prądniku. A co z Rondem Polsatu - czy płacą kary za opóźnienia? Przetarg tak ułozyli aby termin był krótki i wystraszył konkurencję. A swoja firma robi swoje. Kiedy CBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 06:54 co za odrażające polityczne ataki na JE tow. Majchrowskiego WYBORCY poparli Jego politykę i zdolności administracyjne... NIE SZCZEKAJCIE malkontenci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.law.uj.edu.pl 28.03.07, 09:22 Chyba Polsadu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:50 ...a raczej Polsad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN JAN Tajster i to mnie w cale nie dziwi znów łapówa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:27 Jak zwykle co pare dni o Tajsterze jest głośno. To kompromitacja dla miasta władz dla nas samych Krakowian TAJSTER wynocha won mamy dosyć ciebie szujo zakało Krakowa Cały Tajster Do ciupy na 25 lat szukaj.gazeta.pl/szukaj/1816462,51922.html?slowo=Jan+Tajster&szuk=gazeta&x=45&y=7 Kierowcy czerwonego prondnika pod KZD ul. centralna 53 i zrobić mu parliż Jak kuba bogu tak bóg kubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: 195.150.18.* 28.03.07, 11:10 Paraliże komunikacyjne to "specialite de la maison" Dworu Jaśnie Pana Jana T. Najpierw był piękny zimowy 19 stycznia 2005 a później kolejne spowodowane koordynacją robót drgowych w mieście . Pan Jan już taki jest, jak komuś może uprzykrzyć życie to kreci go to szczególnie - tylko tak dalej Najlepszy Ze Wszystkich Dyłektołów Pana Płezydenta ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriu Odpowiedzialny za Praraliż JAn TAJSTEr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:16 oto telefon do odpowiedzialnego 012 616 74 16 lub 012 616 74 17 JANA TAJSTERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerman Tylko Rower IP: *.crowley.pl 28.03.07, 13:23 ja jak tylko mogę zostawiam samochód i jade na rowerze do pracy. Rewelacja zero stresu korków. Pełny luz. Mam 12km do pracy i jade na lajcie 35 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tylko Rower IP: *.bph.pl 28.03.07, 13:38 Nie wiem czy widzieliscie ale robotnicy pracuja od godziny 8, a o 14 nie ma tam juz nikogo. Poza tym spokojnie można tam zorganizować ruch jednostronny. A jak nie to trzeba zamknąć ulice dobrego pasterza postawic znak "zakaz wjazdu" z napisem "Nie dotyczy mieszkańców ul. powstańców, donrego pasterza, majora..." i postawic policjanta niech sprawdza kto wjezdza. A prace powinny trwac 24h, w nocy tez to skończyli by te roboty w 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Jaką trasą z Prądnika do centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 23:48 Jako "niedzielny rowerzysta" chciałbym zapytac jaką trasę polecalibyście do przejazdu z Prądnika Czerwonego w okolice AGH? Ale taką, aby nie udusic się od spalin, nie zostac rozjechanym i nie obijac kierownica stojących w korku samochodów? (Czyli niechętnie 29 Listopada) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudliszek Re: Jaką trasą z Prądnika do centrum IP: 149.156.14.* 29.03.07, 13:41 Tutaj nie ma dobrej alternatywy niestety do 29 listopada. Ja z Dobrego Pasterza przebijam się do Lubliańskiej, potem od Lubliańskiej koło stacji benzynowej przebijam się uliczką równoległą do ulicy Brogi do ulicy Rakowickiej i jadę dalej Rakowicką do Grzegórzek. Ty musiałbyś natomiast ul. Prandoty wrócić na 29 listopada i potem Kamienną i przez Park koło Fortu dojechać do Wrocławskiej, potem jechać ul. Świętokrzyską, Sienkiewicza, Pomorską, Szymanowskiego dojedziesz do AGH, ale jak sam widzisz jest to straszne okrążanie... Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym 28.03.07, 14:40 Jan Tajser... Ulubiony poddany urzędnik Prezydenta. Ani lodowisko na ulicah go nie zmogłó, ani idiotyczne decyzje o o remntach i zamykaniu ulic, ani brak pozwolenia na budowę (rondo POlsadu). On jest niezłomny. Ciekawe co musiał zrobic dla prezedenta, albo porezydent jemu, że ten ignortant jest nadal na swoim stanoiwisku. jedno jest pewne. Ten człowiek i jego posłuszni podwaładni na Prądniku Czerwonym nie mieszkaja. Oni w ogóle w Krakowie nie mieszakjka, a jeśli to gdzieś na obrzeżach jak przystało na nowobogackich wożopnych do pracy służbową limuzyna. To dobrze, że ulice ziostaną wyremontowane. Ale dlaczego jednocześnie zamyka się wszytkie, którymi się jeździ na codzień i te alternatywne. Samochody prywatne to h\jedno, ale autobysy w tym korku tez tkwia.. ZA te decyzje, iduiotyczne, dyletanckie i arogqanckie wobec krakowian Tajser powienien stac w kolejce w Urzęzie pracy. asle on jest za silny w tyłu i plecach żeby go prezydent wywalił z roboty. Oto przykład, że prawdziwy urzednik moze być niekomepetentny, mierny ale wierny, jak za cara. Szkoda, że włądze miasta mają to gdzieś, że nie możńa jednoczesnie zamkknąć wszytkich ulic i tłumaczyć to opóźnieniami. na rondzie Polsadu dzięki zimie prace trwają na całego i opóźnienia widać prawie jużnie mam. Jakiś urzędnik ignorant nawet nie popatrzył na mapę Krakowa, ale podpisał, jak Bronek Talar w serialu Dom podpisał plany kasy pancernej jako projekt budowy. jak to dobrze jest wiedzieć, że pan prezydent zatrudnia u siebie wiernopoddańćzych urzędasow pokroju Bronka Talara. Ale swoją drogą to kuriozalne. Może jakiś srudent napisze prace magisterska na temat jak zatrudnić niekomptentnego aroganckiego urzednika na odpwiedzialnym stanowisku i pozowlic mu zakorkowac miasto. Raz Tajser już zakkorkował miasto jak pozowolił żeby śnieg zamarzł. teraz chciałą zobaczyć jak to bezie w warunkach wiosennoletnich. I jeszce penwie wziął duża premnieę od prezydenta, bo przecież za te mnarne griosze co dostaje to żyhć się nie da. Szkoda strzępić język. Proponuję zakorkowac samochodami pl Wszystkich Śwętych i inne centra administracyjne Urzęu Miasta. niech urzęaasy Tajsera sami zobacza co to jest jak nie możńa przejechać albo chłódnica w aucie pęa od stania w korku. Tylko wtedy taki Tajser weźmnie sobie urklop i pojedzie na Wyspu\y Kanaryjskie Odpowiedz Link Zgłoś
speedy20 Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym 28.03.07, 15:10 w wiekszosci samochodow jezdzi tylko jedna osoba wiec nie dziwne jest to ze sie robia korki. jakby wiecej ludzi jezdzilo komunikacja miejska to by nie bylo takich problemow. mniej stresow, mniej spalin, szybciej dojedziemy do pracy!!! naprawde warto jezdzic MPK. autobusem jade do pracy ok 20 min., natomiast samochodem zajmowalo mi to ok 45 min. (pracuje na ul. Lubicz, korki gwarantowane "dzieki" budowie Ronda Mogilskiego). wiem ze jest wygodniej jezdzic swoim autkiem, ale cos za cos. warto sie nad tym zastanowic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok1 Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.chello.pl 29.03.07, 01:48 Taaaa, szybciej. Autobusem hahahaha. Mieszkam na Wieczystej, pracuje na Bociana. Zeby dojechac autobusem pod sama firme musze sie 3 razy przesiadac, no chyba ze wybiore trase przez Rondo Mogilskie, to wtedy tylko dwa razy. Czas przejazdu MPK to ponad godzine. Samochodem jest pomiedzy 15 a 45 minut... A teraz najsmiesniesza rzecz: ta sama trase piechota pokojue w 40 minut... Dobrze ze sie robi cieplo, pospaceruje sobie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LO Re: Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.ghnet.pl 28.03.07, 15:34 To prawda skandal skandal skandal !!!! A remontu tam nie wykonywano rok czy dwa temu...? A stan ul. Dobrego Paterza....w prawdzie remont dopiero byl ale będzie za raz potrzebny znowu...A obwodnica kierująca ruch z kierunku warszawskiego nie przez 29 Listopada. Uważam że korzyści z nowej estakakady nad Rondem Polsad nie są warte tego co przeżywamy teraz. I tak mozna by wymieniać długo długo.... Reasumująć brak koncepcji i dobrego wykonania rozwiązan komunikacyjnych w tej cześci miasta... A co do roweru....to trzeba by jeździć w maskach. Często zdarza mi się jechać rówiez rowerem i nie jest to zdrowa alternatywa....A sensownego traktu Pn-Pd brak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Komunikacyjny paraliż na Prądniku Czerwonym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:00 A może KTOŚ przypomni sobie o nadgorliwcach ,którzy by dokuczyć Majchrowskiemu zamykali prace budowlane w jesieni 2006 roku na rondzie POLSAD.JUŻ BYŚMY ZAPOMNILI O KORKACH W TYM REJONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonio Pupilki i lizipupki Jana TaJSTERA Atakują IP: *.devs.futuro.pl 28.03.07, 19:33 Primo Tajster zaczoł remont ronda Polsatu bez zezwolenia sekundo 18 stycznia paraliż krakowa otwarcie Galeri kraków to samo rondo polsatu następne. A co powiesz na machlojki pod płytą rynku koledzy biznsmeni cosik obiecali za miejsca do handlu, d tej pory płyta nie otwarta :) . Nie wspominam o nękaniu pracowników,ile jest ofert pracy w zdk :-) a ile ma spraw w sądzie :)) Ludzie to śmieszne jaki mamy piękny ten kraj :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś