henio56 03.04.07, 20:48 te pisuarki też ? youtube.com/watch?v=aFfoiD0g_bA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trudny2002 Kabaret Fosse'a 04.04.07, 10:20 -wykorzystuje taki element jak "jutro bedzie naszym dniem" w wykonaniu poczatkowo tez takiego malego mikrusa zaczesanego...nie wiem Heniu ale mnie dreszcze sie pojawiaja bo skojarzenia moga byc tylko jednoznaczne ...i nie bagatelizowalbym tego zjawiska...serio trudny- "a jak już prawo nie zabrania to moze o wstydzie pomyśleć warto..." Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Kabaret Fosse'a 04.04.07, 19:32 mnie też dreszcze przeszły, to taka Gebelsowska propaganda. Wstyd, pisuarom jest obcy, ich hasłem przewodnim jest 'po trupach ,ale do celu '. Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: Kabaret Fosse'a 04.04.07, 23:32 aaaaaaaa a dla PO kotki dwa aaaaaaaa a dla SLD kocice trzy Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Kabaret Fosse'a 05.04.07, 00:00 Nie wiem, czy zauważyliście, że młody śpiewa jakby nie z polskimi fonemami. Ciekawe, gdzie to nagrali ... A skojarzenie z filmem Fosse'a natychmiastowe, fakt. Nie zauważyli, czy nie znają tego filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Kabaret Fosse'a 05.04.07, 07:00 kocinos napisał: > Nie wiem, czy zauważyliście, że młody śpiewa jakby nie z polskimi fonemami. > Ciekawe, gdzie to nagrali ... > A skojarzenie z filmem Fosse'a natychmiastowe, fakt. Nie zauważyli, czy nie > znają tego filmu? Zauważyłem to samo, polski nie jest na pewno jego językiem ojczystym. A podobieństwo do "Kabaretu" jest być może celowe? W tamtych latach Niemcy bawili się jeszcze beztrosko w nocnych klubach i kabaretach a totalitarna władza krok za kroczkiem "zdobywała" kolejne obszary władzy i życia. Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Kabaret Fosse'a 05.04.07, 11:46 krzychut napisał: " podobieństwo do "Kabaretu" jest być może celowe? " Celowe?????? Niemcy mogli się bawić beztrosko, bo historię zna się "wstecz" a nie "do przodu"... Nie znali analogicznych przykładów. My znamy, a przynajmniej powinniśmy znać takie przykłady. Jeżeli mimo to jest to celowe "podpinanie" skojarzeń, to albo ja absolutnie nie mam pojęcia o logice, albo radioryj uważa Polaków za potencjalnych faszystów. Nie wiem, która z tych opcji bardziej mnie brzydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: Kabaret Fosse'a 05.04.07, 13:18 kocinos napisał: albo radioryj uważa Polaków za potencjalnych faszystów. Przyjrzyj się wyrazowi twarzy i zachowaniu wyznawców przywódcy sekty radioryjnej, kiedy biją i przeganiają reporterów "niesłusznych" mediów, kiedy wrzeszczą "Polska dla Polaków", także tym, którzy zabierają głos jako osoby publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 wedlug mnie bagateliozwanie tego typu postaw 05.04.07, 18:37 jest uklonem temu co bylo faktycznie ciemna strona i ciemnym czasem cywilizacji europejskiej... Nie wiem czy to jest faktycznie zrealizowany przez te ekope filmik czy tez zabawa kogos dla celow emitowania tego wlasnie ta jak zobaczylismy...ale ze jest to z pewnoscia fragment sklaniajacy do refleksji, potem niepokoju a potem prawnego scigania to nie ulega kwestii Nie zartowalbym jak kolega o niewielkimrozumku ale to jasne malpiarnoia....natomiast wydaje sie ze to zart w klasie faszyzujacej propagandy...spiewac moze i w taki sposob jesli karnie wyuczony...a ze wyuczony to slychac i widac... trudny Skad sie ten film wzial tam gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: wedlug mnie bagateliozwanie tego typu postaw 05.04.07, 19:09 A kto bagatelizuje???!!! Krew zalewa, ale co z tym zrobić, jak mają parasol? Nie stać szarego człeka na wytoczenie procesu, zwłaszcza, że nawet jak wygra, to taki miś dostanie np. 1000 pln kary, której i tak nie zapłaci, bo się będzie odwoływać aż szaraczkowi skończy się kasa... A z urzędu to mogą raczej ścigać mnie, a nie ich ... E, idę zwracać ... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 jaki parasol??? 05.04.07, 19:12 sadzisz ze ktokolwiek dzis osmieli sie rozlozyc parasol nad ewidentnym faszyzujacym przeslaniem tak tej aranzacji jak i odwolan w calej konstrukcji filmiku...to po prostu niebezpieczny kierunek...i tyle... trudny Nie potrzeba sadu tylko zdrowego rozsadku...a jesli sad to dla wskazania ze takie postawy to jest rodzaces sie zlo jakie juz bywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: jaki parasol??? 05.04.07, 19:23 "trzymasz niebezpieczny kierunek" powiedział pasażer do kierowcy jadącego stówą w kierunku muru ... Kierowca odrzekł "Sp... pedale/komuchu/dziadu ...". Zdrowy rozsądek ma, niestety, mniejszą siłe przebicia. Nie chodzi z bejsbolem, nie pluje na ludzi, nie wywrzaskuje tępych sloganów, najwyżej rzyga dyskretnie w cichym odosobnieniu ... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: jaki parasol ??? 02.09.07, 11:56 zbliżamy się do muru, a kierowca dalej swoje pl.youtube.com/watch?v=aFfoiD0g_bA Odpowiedz Link Zgłoś